» »

Vino - filtracija

Vino - filtracija

boss-tech ::

Pozdravljeni
Zanima me če ima kdo izkušnje iz kletarstva? Delam medeno vino, pa bi bilo potrebno narediti razklično filtracijo. Pravi filtri so dragi, oz jih ne potrebujem za par litrov. Obstaja kakšna druga rešitev?

Unknown_001 ::

Koliko vina pa bo? Če boš samo pretočil in imaš male količine skoz uporab manj filtrov. Spredaj par grobih in zadaj nekaj finih. Odvisno kako bistro imaš. Pa dvakrat spust skozi in bi moglo dat dober rezultat.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

boss-tech ::

Ja sej to je problem da nimam niti osnovne opreme :D Gre za 5litrov oz malo manj. Ker malo recepture preizkušam.
Tako da me zanima če je še kakšen drug poceni postopek da to opravim...

Smrekar1 ::

boss-tech je izjavil:

Ja sej to je problem da nimam niti osnovne opreme :D Gre za 5litrov oz malo manj. Ker malo recepture preizkušam.
Tako da me zanima če je še kakšen drug poceni postopek da to opravim...


Kaj takega mogoče?

https://market.mikro-polo.si/vsi-izdelk...

1 listič bi moral zadostovati za vsaj pol litra, če ne za liter. Od enega zavojčka ti jih ostane še za kar nekaj preizkušanj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

boss-tech ::

Mogoče, samo zdaj ne vem kakšen filter naj bi sploh bil. oz kako gost...

Unknown_001 ::

boss-tech je izjavil:

Mogoče, samo zdaj ne vem kakšen filter naj bi sploh bil. oz kako gost...


Prvo pogledaš kako "motno" je vino. Če je precej moraš obvezno imet prej grob in nato srednje fin, kasneje fin. Če uporabiš prefinega se ti bo zabasal in ne bo nič skozi teklo, sam za tako majhne količine ne bi smelo biti problema če uporabš prvo srednje in za njim še fini. Ali pa kar direktno fini. Če bi pa rad imel sterilno se pa dobijo prav posebni filter vložki ki so ekstra fini.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Blum ::

Jaz sem kletar. Moj predlog: To kar imaš, spij (ali spijte) čimprej preden se pokvari in ne delaj rocket science iz ničesar. Ali pa uporabi kavni filter (ali filter za čaj iz cha), če imaš motno.

Sterilne filtracije ne-ra-biš delati.

boss-tech ::

Hvala. Saj okus se je že kar popravil po pol leta, sem dal vseskup v steklenice in zaprl. Ne vem pa ali se potem okus tudi kaj spremeni, ko spustijo vino čez te filtre?

Blum ::

Se, ampak za malenkost. Tista filtracija je bolj namenjena, kadar gre vino, ki ni top kvalitete v prodajo in poleg žvepla in filtracije naredijo še sterilno, da se res ne more pokvariti in da je obstojno. Pobere pa vidu tudi veliko drugega dobrega.

Jaz nisem filtriral nobenega mojega vina (suho, pol suho, pol sladko) že več kot 10-12 let, OK res da nimam količine, ampak bolj za hobi (500-1000L). Čimmanj posegati v vino, razen to kar je nujno potrebno (žveplo).

Za tvoj "liker" (če mešaš z medom [op. predvidevam, da nimaš suhi jagodni izbor]) je praktično vse odvisno od medu, ki ga izbereš.

boss-tech ::

Ja v večini primerov je odvisno od meda, pa tudi od samih kvasovk. Ker je vrelo različno, tudi rezultat ni bil vedno enak.
Kaj pa bistrenje vina? To vino se mi ne zbistri po naravni poti, tako da se doda bentonit? Sicer za lastno uporabo niti ni neke potrebe


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako preganjate alkoholnega mačka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14122645 (3763) Matev
»

Filtri za vodo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11724818 (13295) denabiker
»

Filtriranje deževnice

Oddelek: Loža
3711544 (10397) torres8

18. rojstni dan-help !! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18242277 (36505) BigWhale
»

Zdrava Voda iz Pipe? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7928336 (25816) SkIDiver

Več podobnih tem