Forum » Mobilne tehnologije » Android - podvojeni kontakti na serverju
Android - podvojeni kontakti na serverju
MrStein ::
Opazil sem, da imam skoraj vse kontakte dvojne.
To pomeni, da če hočem urediti kateri kontakt, me vpraša, katerega od dveh hočem urediti in mi ponudi dve opciji, ki izgledata identični (obe iz istega google account-a).
Torej če kaj spremenim, moram spremeniti v obeh kopijah, sicer imam staro+novo.
Primer:
Imam kontakt
Če hočem urediti (tapnem na ikono svinčnik-a), me vpraša "Choose contact to edit" in ponudi:
Če potem enega izberem in spremenim tel.št v 031 888 999, dobim na prvem ekranu:
Torej moram še enako urediti drugega, da je potem res spremenjena številka in ni več stare.
Lahko sicer ročno unlinkam tadva accounta in enega izbrišem, ampak takih primerov je ogromno.
To pomeni, da če hočem urediti kateri kontakt, me vpraša, katerega od dveh hočem urediti in mi ponudi dve opciji, ki izgledata identični (obe iz istega google account-a).
Torej če kaj spremenim, moram spremeniti v obeh kopijah, sicer imam staro+novo.
Primer:
Imam kontakt
Janez Novak 041 123 123
Če hočem urediti (tapnem na ikono svinčnik-a), me vpraša "Choose contact to edit" in ponudi:
Janez Novak moj_account@gmail.com Janez Novak moj_account@gmail.com
Če potem enega izberem in spremenim tel.št v 031 888 999, dobim na prvem ekranu:
Janez Novak 041 123 123 031 888 999
Torej moram še enako urediti drugega, da je potem res spremenjena številka in ni več stare.
Lahko sicer ročno unlinkam tadva accounta in enega izbrišem, ampak takih primerov je ogromno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gmail in nestriktnost pri emailihOddelek: Pomoč in nasveti | 5041 (4144) | Rešpetlin |
» | Podatkovne baze - SQL enostavne poizvedbeOddelek: Programiranje | 2071 (1664) | galu |
» | [C] struct in int[] (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7352 (6425) | MrBrdo |
» | C# LinkedListOddelek: Programiranje | 1194 (1045) | PoPon2 |
» | PHP - stringiOddelek: Izdelava spletišč | 1804 (1627) | pehape |