Forum » Na cesti » Izpit pri 16
Izpit pri 16
Unknown_001 ::
Narobe razumeš. Pri šestnajstih lahko opraviš prvo pomoč, CPP in ure vožnje. Inštruktor ti nato lahko dodeli potrdilo da si zmožen vozit v spremstvu odrasle osebe. Oseba ne sme biti mladi voznik in ne sme imeti več kot 4 kazenske pike. Navadno bo to eden od staršev.
To ni opravljen izpit! Da se razumemo. Za samostojno vožnjo motorja TRENUTNO zate pride v poštev da opraviš A kategorijo. Ko pri 18ih opraviš izpitno vožnjo, imaš priznano B kategorijo plu kategorijo A1 ki te verjetno zanima (zraven je še G pa N1 če se prav spomnim). Pod kategorijo A1 so vsa enosledna vozila do 50ccm ki ne presegajo končne hitrosti 50 km/h torej večinoma navadni cestni skuterji/mopedi ki morajo biti registrirani.
To ni opravljen izpit! Da se razumemo. Za samostojno vožnjo motorja TRENUTNO zate pride v poštev da opraviš A kategorijo. Ko pri 18ih opraviš izpitno vožnjo, imaš priznano B kategorijo plu kategorijo A1 ki te verjetno zanima (zraven je še G pa N1 če se prav spomnim). Pod kategorijo A1 so vsa enosledna vozila do 50ccm ki ne presegajo končne hitrosti 50 km/h torej večinoma navadni cestni skuterji/mopedi ki morajo biti registrirani.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
dj_uro ::
AM je zanj aktualen.. do 50ccm in 45kmh
A1 je do 125ccm in 11kW
A2 je do 35 kW in
A je neomejeno...
A1 je do 125ccm in 11kW
A2 je do 35 kW in
A je neomejeno...
vw-klub.si
Kokosvilek ::
Saj vem da ni to pravi izpit, ampak samo dovoljenje za vožnjo v spremstvu odrasle osebe, ampak lahko s tem dovoljenjem vozim tudi atv(štirikolesniik) ali skuter do 45km/h (am kategorija)? Ker to je vse kar ti pravi izpit dovoli, sem sklepal da bi z tem "dovoljenjem" tudi lahko vozil vozila atv(b1) ali am, ker pa so te samo za eno osebo pa ne gre z spremstvom...
Slišal sem da bi se dalo, ampak nisem čist ziher pa sem rajše vprašal...
Slišal sem da bi se dalo, ampak nisem čist ziher pa sem rajše vprašal...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kokosvilek ()
janezekk ::
Ja sam definitivno ne smeš vozit atv ali skuter. Glede na to, da pa se lahko na motorju peljeta dva, bi bilo možno, da se lahko odrasla oseba pelje zraven in se to šteje kot spremstvo. Ne vem, kako je s tem. Kak lakotnik bi znal vedet
Motor je že A kategorija...
Saj obstajo tudi ATV za dve osebi, tiste bi ziher lahko vozil z spremstvom, edino za one za eno osebo nisem prepričan
Saj obstajo tudi ATV za dve osebi, tiste bi ziher lahko vozil z spremstvom, edino za one za eno osebo nisem prepričan
msjr ::
Kokosvilek je izjavil:
Motor je že A kategorija...
Ne, narobe si to predstavljaš, s spremstvom lahko voziš samo osebni avtomobil (kategorija vozil M1), glej 57 člen zakona o voznikih in tole prilogo kjer so definirani tipi vozil.
MacGyver141 ::
Kategorija B1 (od 16 let naprej) je zate, ampak ATV ne sme biti močnejši od 15kW.
https://vozniski-izpit.com/kako-do-izpi...
https://vozniski-izpit.com/kako-do-izpi...
Saj ATV se vozi z B1 izpitom, kar pa B pokriva, torej bi moralo tudi to dovoljenje, dokler je zraven spremljevalec, ne?
Ali se motim?
Ali se motim?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izpit kategorije AOddelek: Loža | 13898 (6014) | bajsibajsi |
» | Kakšen motor z kategorijo B?Oddelek: Na cesti | 8964 (8626) | konspirator |
» | 4-kolesnik (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28749 (14807) | msjr |
» | Motoristi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14125 (12032) | guest #44 |
» | A kategorija- izpit... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9696 (7236) | guest #44 |