Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
poweroff ::
Konkurenca na tem področju je absolutno pozitovna
S tem se strinja večina ljudi, razen zakrknjeni bančni oligopolisti, ki jim konkurenca predstavlja nepotrebno motnjo v dosedanjem poslovanju.
sudo poweroff
thramos ::
Kakorkoli, moja poanta je bila, da se slovenske banke obnašajo kot dinozavri, v kakršenkoli razvoj jih prisili šele tuja konkurenca. Pa da skušajo potrošnikom računat vse kar se da. Ko jim pa zagusti, pa seveda pričakujejo pomoč od države, se pravi od davkoplačevalcev.
Ah no, sej tako je povsod, ne samo pri bankah. Merkator je haral dokler se mu ni zgodila smrečica, ki sta ji sledila še Hofer in Lidl, da imamo vsaj približno konkurenco. Pa so cene še vedno višje kot v rodnih krajih zahodnih kapitalistov.
Zakaj? Tudi zato, ker je slovenska zakonodaja ... slovenska. Dokler so v ZPPDFTju nebuloze kot:
"Dodatni pogoji so med drugim polnoletnost in stalno prebivališče v Republiki Sloveniji.
Banka mora pred izvajanjem nadaljnjih transakcij prvo plačilo opraviti v breme računa, ki ga ima uporabnik že odprtega pri drugi kreditni instituciji."
je jasno, da tudi če bi želele (pa nočejo - zakaj bi, saj jim gre prav dobro kot dinozavrom), ne morejo konkurirati neobankam.
No, točno o tem govorim.
Pa še izkušnja iz tuje banke... pogoj za odprtje računa je potni list (če si tujec). In če ga nimaš? "Ja, kako ste pa prišli v državo?". Ja z osebno vendar! "A res, od kdaj je pa to možno?"
Erm, ne vem... že ene 10 let vsaj?
In me samo čudno gledajo.
Pa še izkušnja iz tuje banke... pogoj za odprtje računa je potni list (če si tujec). In če ga nimaš? "Ja, kako ste pa prišli v državo?". Ja z osebno vendar! "A res, od kdaj je pa to možno?"
Erm, ne vem... že ene 10 let vsaj?
In me samo čudno gledajo.
sudo poweroff
Dark000 ::
Ali se na free Standard paketu ne dobi več fizične kartice? Gledam primerjavo in je označena samo virtualna, fizična pa je za doplačilo 10€. Ker mi letos fizična poteče to pomeni, da potem dobim novo virtualno in ne več fizično?
Groot ::
Ali se na free Standard paketu ne dobi več fizične kartice? Gledam primerjavo in je označena samo virtualna, fizična pa je za doplačilo 10€. Ker mi letos fizična poteče to pomeni, da potem dobim novo virtualno in ne več fizično?
Če se prav spomnim, je bilo vedno tako. Za dostavo fizične kartice si plačal 10 EUR, kar je večina pavšalno štela da je to pač strošek pošiljanja.
Tidule ::
Če smo pikolovski: postavka dostave fizične kartice je bila vedno 10 EUR, ampak je bil "bonus" ob odprtju računa, da tega niso zaračunal. Konkretno je kolega odprl račun enkrat v začetku leta in mu dostave kartice niso računali.
Pošiljanja nove kartice, ki je potekla pa kolikor vem niso nikoli dodatno zaračunali.
Pošiljanja nove kartice, ki je potekla pa kolikor vem niso nikoli dodatno zaračunali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
SumTingWong ::
Ravno sem opravil ta postopek (poteklo 5 let). Vnesel naslov, potrdil v aplikaciji, brezplačna menjava za novo fizično kartico.
dussan ::
"Direct debit" se mi ni izvršil zaradi prenizkega stanja. V chatu mi je bot zaupal, da navadno prejemnik (tisti, ki je poslal direktno plačilo) pošlje ponovno zahtevo za plačilo v enem tednu. Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Aha - ali pri free računu si upravičen do enega "space". Kolikor sem razumel, če izberem "crate new space" padem račun z naročnino.
Aha - ali pri free računu si upravičen do enega "space". Kolikor sem razumel, če izberem "crate new space" padem račun z naročnino.
estons ::
Ne vem glede direct debita.
"Space" je posebna postavka na tvojem N26 računu. Kot nek varčevalni račun, ki pa ni ločen od tvojega glavnega N26 računa, torej nima svoje številke ipd. Osnovni račun se ne šteje za "space".
"Space" je posebna postavka na tvojem N26 računu. Kot nek varčevalni račun, ki pa ni ločen od tvojega glavnega N26 računa, torej nima svoje številke ipd. Osnovni račun se ne šteje za "space".
matobeli ::
Mene N26 opomne, nekaj v stilu: "če boš mel do 18h zvečer gor dovolj denarja ti ne bomo računali stroškov in bo šel trajnik normalno naprej"
GupeM ::
Dva spacea imaš na free računu, razen če so kaj spreminjali. Ko so začeli s spacei, sem si dva ustvaril in ju imam še vedno. Torej main account + 2 ločena spacea.
Mene N26 opomne, nekaj v stilu: "če boš mel do 18h zvečer gor dovolj denarja ti ne bomo računali stroškov in bo šel trajnik normalno naprej"
No mene ni nič opozoril. Problem pa je bil v tem, da je N26 želel izvesti direktno plačilo po 18 uri. Jaz sem še ob 17h gledal in potem nakazal na drug račun...
preko push obvestil te obvesti. Če maš tam veliko šare ali pa imaš izklopljene je normalno da nisi videl, še men včas grejo nekam pa sem kar dosleden pri tem.
Možno, da sem spregledal. Je pa res, da ne bi mogel nakazati zaradi SEPA "hitrosti" plačil v SLO...
Ma, ni nujno, men je 2/2 ratal, tam okol 9-10h zgleda to delajo, takrat sem hitro nakazal gor in je prišel denar par ur pozneje. Seveda pa ni 100%.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Ma, ni nujno, men je 2/2 ratal, tam okol 9-10h zgleda to delajo, takrat sem hitro nakazal gor in je prišel denar par ur pozneje. Seveda pa ni 100%.
Konkretno sem jaz že včeraj naredil SEPA nakazilo iz NLB na N26, že pred direktno bremenitvijo, denar pa je prišel šele danes dopoldan...
Če me spomin ne vara je bil NLB v tej temi že večkrat omenjen kot počasen, oziroma vsaj počasen za nakazila na N26.
Jaz sem si kar zrihtal plačo na N26 in imam vse bremenitve direkt na N26, pol mam pa še Dh da dumpam prihranke gor in za vsak slučaj če kaj res ne gre z N26.
Jaz sem si kar zrihtal plačo na N26 in imam vse bremenitve direkt na N26, pol mam pa še Dh da dumpam prihranke gor in za vsak slučaj če kaj res ne gre z N26.
Vaseer ::
Ima kdo izkušnje s chargeback na N26?
Prek spleta sem kupil in plačal izdelek ki ne ustreza opisu prodajalca. S prodajalcem se ne uspem zmenit in bi vključil banko.
Prek spleta sem kupil in plačal izdelek ki ne ustreza opisu prodajalca. S prodajalcem se ne uspem zmenit in bi vključil banko.
OrkAA ::
Pisi jim na support v appu, pa ti bodo poslali nek dokument (form), kjer bos opisal kaj bi rad in za katero transakcijo gre.
111111111111 ::
Ima kdo izkušnje s chargeback na N26?
Pri meni se ni zgodilo nič. Sem se pa uspel zmenit z Amazonom.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
manta ::
Komentar na pocasnost NLBja pri nakazilih na N26, pri meni gre nakazilo hipno cez. Ko kliknem nakazi, kaksno sekundo kasneje dobim N26 notification, da je bilo nakazano.
Resno? Kako nakazuješ?
pingme ::
111111111111 je izjavil:
Resno? Kako nakazuješ?
Enako tudi pri meni - nakažem čez klikin, torej mobilno banko in takoj po potrdilu dobim iz N26, da je priliv.
Aaa... Klikin. :) jaz sem še vedno v kliku. :D
Sparkxl ::
Imam račun pri sberbank, po novem nbanka. In po novem si več ne morem nakazovati na n26. 2x nakazal, 2x mi je denar priletel naslednji dan nazaj. Ima kdo kako idejo zakaj?
Masayoshi ::
Tudi na račune, ki jih imajo podjetja v bivši Sberbank ne moreš nakazovati/plačati. IMO ima N26 še vedno flag da je Nbanka še vedno Sberbank in ima blokirano kot rusko banko. Problem pri N26. Support pri N26 ni v pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Masayoshi ()
Sparkxl ::
Super...na revolut gre? Ker drugače sem v riti če ne morem denarja nič premaknit iz sberbank računa
Zavarovalnica Generali ne želi spremeniti direktne bremenitve na N26 "obveščamo vas, da je problem v našem zalednem sistemu. Žal z naše strani ni mogoče vzpostaviti za omenjeno polico direktne obremenitve na račun..."
Nekdo je pred nekaj časa objavil dokument ali link do zakona / predpisa, ki to zahteva. Sam sem našel samo tole na BSI
Nekdo je pred nekaj časa objavil dokument ali link do zakona / predpisa, ki to zahteva. Sam sem našel samo tole na BSI
Hovdra ::
Če se ne motim gre za Uredbo (EU) št. 260/2012, kjer je pomemben 9. člen
Za izvedbo kreditnega prenosa mora biti plačilni račun prejemnika dostopen. Zato bi bilo treba na območju Unije uveljaviti obvezo o dosegljivosti, s katero se bo spodbudil uspešen prevzem storitev kreditnih prenosov in direktnih bremenitev v celotni Uniji. Poleg tega je za izboljšanje preglednosti primerno združiti navedeno obvezo in obvezo o dosegljivosti za direktne bremenitve iz Uredbe (ES) št. 924/2009 v enem samem aktu. Vsi plačilni računi prejemnika, dostopni za nacionalni kreditni prenos, bi morali biti dostopni tudi preko sheme za kreditne prenose za celotno Unijo. Vsi plačilni računi plačnika, dostopni za nacionalne direktne bremenitve, bi morali biti dostopni tudi preko sheme za direktne bremenitve za celotno Unijo. To bi se moralo uporabljati ne glede na to, ali ponudnik plačilnih storitev sodeluje v določeni shemi za kreditne prenose ali direktne bremenitve.
kar se kazni tiče to regulira 7. člen: 7. člen
(kršitve plačnika in prejemnika plačila)
(1) Z globo 2.500 eurov se za prekršek kaznuje plačnik, ki je pravna oseba in želi izvršiti kreditni prenos prejemniku plačila, ki ima odprt plačilni račun v Uniji, če v nasprotju s prvim odstavkom 9. člena Uredbe 260/2012/EU navede državo članico, v kateri se naj bi ta plačilni račun nahajal, če je račun dostopen v skladu s 3. členom Uredbe 260/2012/EU.
(2) Z globo 1.000 eurov se za prekršek iz prejšnjega odstavka kaznuje plačnik, ki je samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost.
(3) Z globo 100 eurov se za prekršek iz prvega odstavka tega člena kaznuje odgovorna oseba pravne osebe, odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika ali odgovorna oseba posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost.
(4) Z globo 2.500 eurov se za prekršek kaznuje prejemnik plačila, ki je pravna oseba in sprejema kreditni prenos ali uporabi direktno bremenitev za unovčenje sredstev od plačnika, ki ima odprt račun v Uniji, če v nasprotju z drugim odstavkom 9. člena Uredbe 260/2012/EU navede, v kateri državi članici naj bi se ta plačilni račun nahajal, če je ta plačilni račun dostopen v skladu s 3. členom Uredbe 260/2012/EU.
(5) Z globo 1.000 eurov se za prekršek iz četrtega odstavka tega člena kaznuje prejemnik plačila, ki je samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost.
(6) Z globo 100 eurov se za prekršek iz četrtega odstavka tega člena kaznuje odgovorna oseba pravne osebe, odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika ali odgovorna oseba posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost.
Kršitev lahko prijavite Banki Slovenije, ki bo kot pristojni nadzorni in prekrškovni organ ustrezno ukrepala.
V nasprotnem primeru lahko kršitev prijavite na www.acceptmyiban.org
lahko jim omeniš to uredbo in povprašaš za njihovo oceno roka za prilagoditev njihovega zalednega sistema...lahko pa tudi mirno prijaviš Banki Slovenije (jih daš v cc in si predstavljaš kako ljudem na zavarovalnici, ki so ti odgovorili, "da se ne da" švic stopi skoz vse pore na čelu)
Za izvedbo kreditnega prenosa mora biti plačilni račun prejemnika dostopen. Zato bi bilo treba na območju Unije uveljaviti obvezo o dosegljivosti, s katero se bo spodbudil uspešen prevzem storitev kreditnih prenosov in direktnih bremenitev v celotni Uniji. Poleg tega je za izboljšanje preglednosti primerno združiti navedeno obvezo in obvezo o dosegljivosti za direktne bremenitve iz Uredbe (ES) št. 924/2009 v enem samem aktu. Vsi plačilni računi prejemnika, dostopni za nacionalni kreditni prenos, bi morali biti dostopni tudi preko sheme za kreditne prenose za celotno Unijo. Vsi plačilni računi plačnika, dostopni za nacionalne direktne bremenitve, bi morali biti dostopni tudi preko sheme za direktne bremenitve za celotno Unijo. To bi se moralo uporabljati ne glede na to, ali ponudnik plačilnih storitev sodeluje v določeni shemi za kreditne prenose ali direktne bremenitve.
kar se kazni tiče to regulira 7. člen: 7. člen
(kršitve plačnika in prejemnika plačila)
(1) Z globo 2.500 eurov se za prekršek kaznuje plačnik, ki je pravna oseba in želi izvršiti kreditni prenos prejemniku plačila, ki ima odprt plačilni račun v Uniji, če v nasprotju s prvim odstavkom 9. člena Uredbe 260/2012/EU navede državo članico, v kateri se naj bi ta plačilni račun nahajal, če je račun dostopen v skladu s 3. členom Uredbe 260/2012/EU.
(2) Z globo 1.000 eurov se za prekršek iz prejšnjega odstavka kaznuje plačnik, ki je samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost.
(3) Z globo 100 eurov se za prekršek iz prvega odstavka tega člena kaznuje odgovorna oseba pravne osebe, odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika ali odgovorna oseba posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost.
(4) Z globo 2.500 eurov se za prekršek kaznuje prejemnik plačila, ki je pravna oseba in sprejema kreditni prenos ali uporabi direktno bremenitev za unovčenje sredstev od plačnika, ki ima odprt račun v Uniji, če v nasprotju z drugim odstavkom 9. člena Uredbe 260/2012/EU navede, v kateri državi članici naj bi se ta plačilni račun nahajal, če je ta plačilni račun dostopen v skladu s 3. členom Uredbe 260/2012/EU.
(5) Z globo 1.000 eurov se za prekršek iz četrtega odstavka tega člena kaznuje prejemnik plačila, ki je samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost.
(6) Z globo 100 eurov se za prekršek iz četrtega odstavka tega člena kaznuje odgovorna oseba pravne osebe, odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika ali odgovorna oseba posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost.
Kršitev lahko prijavite Banki Slovenije, ki bo kot pristojni nadzorni in prekrškovni organ ustrezno ukrepala.
V nasprotnem primeru lahko kršitev prijavite na www.acceptmyiban.org
lahko jim omeniš to uredbo in povprašaš za njihovo oceno roka za prilagoditev njihovega zalednega sistema...lahko pa tudi mirno prijaviš Banki Slovenije (jih daš v cc in si predstavljaš kako ljudem na zavarovalnici, ki so ti odgovorili, "da se ne da" švic stopi skoz vse pore na čelu)
predi ::
Zavarovalnica Generali ne želi spremeniti direktne bremenitve na N26 "obveščamo vas, da je problem v našem zalednem sistemu. Žal z naše strani ni mogoče vzpostaviti za omenjeno polico direktne obremenitve na račun..."Bom kar citiral spodaj:
kokica2000 je izjavil:
Vključenost bank v SDD Core shemo se da preveriti tukaj.mi lahko posredujete povezavo do EU zakona, kjer doloca, da je vsak racun v EU enakovreden oz. nekaj takega, kar zavezujeUREDBA (EU) št. 260/2012 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA. Predvsem člen 3 in člen 9.
institucije, da uporabnikov dovoljujejo njihovo uporabo kjerkoli!
Eden od pogojev je tudi, da je banka, ponudnica plačilne storitve (banka, pri kateri je odprt račun, na katerega plačuješ), vključena v shemo CORE SDD. Če je izpolnjen ta pogoj, ni nobenega razloga, da bi prejemnik plačila zavrnil odprtje direktne bremenitve.
Prijava kršitev.
zavajon ::
Zavarovalnica Generali ne želi spremeniti direktne bremenitve na N26 "obveščamo vas, da je problem v našem zalednem sistemu. Žal z naše strani ni mogoče vzpostaviti za omenjeno polico direktne obremenitve na račun..."
Če bi jaz bil na tvojem mestu, bi v primeru, da tega ne mogel urediti, potrpel do konca leta, nato pa zamenjal zavarovalnico.
Vmes pa bi si vzel nekaj časa in zadevo prijavil Banki Slovenije, kot je navedeno tukaj.
sekvap ::
Ali ima še kdo težave s poslovnim n26 izpisi? Računovodkinja hoče za vsak dan posebaj, ko se stanje spremeni začetno in končno stanje, izpiski pa nudijo zgolj mesečno začetno in končno stanje in vmes tiste kupe + in - transakcij ki se zgodijo?
Hovdra ::
Mislim, da je bil vsaj en uporabnik tle tega deležen (neki na P??), ampak, če se ne motim zato, ker so mu tudi poslali mail, da nekaj potrebujejo od njega pa je to spregledal/ignoriral.
Slišal sem tud za primere, kjer so zaprli račun zaradi nejasnosti glede crypto zadev...
Slišal sem tud za primere, kjer so zaprli račun zaradi nejasnosti glede crypto zadev...
BuDi79 ::
Saj bodo našli tistega enega uporabnika ki je zaprtje svojega računa oglaševal na vseh možnih forumih. Ko je iskal sotrpine je občasno celo sam (sebi) v svojih temah odgovarjal.
Ne morem verjeti da so še pri oddaji Koda padli na floskule nekaterih iz forumov. Ne vem zakaj se raje ne skoncentrirajo za SLO banke, ki so v zadnjem času precej aktivno zapirale račune, ki so jim bili preveč v breme??
Tidule ::
Predvsem panse zdaj ne razumem kaj tocno je issue. Pac ne zelijo sodelovat z xy uporabnikom in to je to.
Mislim, da je bil vsaj en uporabnik tle tega deležen (neki na P??), ampak, če se ne motim zato, ker so mu tudi poslali mail, da nekaj potrebujejo od njega pa je to spregledal/ignoriral.
Ni bilo to, da bi nekaj spregledal, ignoriral. Lahko pa sam javno pove kaj je bilo, vsekakor pa ni on naredil nič narobe.
sudo poweroff
Ni bilo to, da bi nekaj spregledal, ignoriral. Lahko pa sam javno pove kaj je bilo, vsekakor pa ni on naredil nič narobe.
Kako da ne? Če me spomin ne vara (ne ljubi se mi iskati nazaj po temi), je prejel sporočilo od supporta da mora predložiti določene stvari. Ker se na to ni odzval, so mu račun zaprli.
BuDi79 ::
Novica dneva danes na brezveznih medijih, ki povzemajo eni druge... N26 je zaprl račun več kot 100 uporabnikom po vsem svetu!!!!!! Koliko jih je od tega zaprl v Sloveniji nočejo razkriti!
(Samo v Sloveniji imajo po že davno zastarelih podatkih najmanj 24000 uporabnikov, po svetu pa kar 7 milijonov). #nonews.
(Samo v Sloveniji imajo po že davno zastarelih podatkih najmanj 24000 uporabnikov, po svetu pa kar 7 milijonov). #nonews.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
delavec44 ::
Eh, po moje vse banke vsak mesec zaprejo po 100 računov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()