» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
25 / 210
»»

OrkAA ::

fosil, saj lepo da te skrbi za druge, ampak v tem primeru res pretiravas. V svicarskem primeru je slo za valutno tveganje pri posojilih, ki z n26 nima niti najmanjse veze. Prav tako nas sciti evropska zakonodaja, ki zagotavlja da so vloge do 100k zavarovane. Ista zakonodaja te sciti tudi v slovenskih bankah, tako da je skrb odvec.

Mare2 ::

Redorange je izjavil:

Sem se ravno danes spraševal, imamo sklenjen račun z banko brez nobene podpisane pogodbe.

Redorange, poglej v svoj email na dan odprtja računa. Tam imaš pogodbo. :)

Kaboom ::

fosil je izjavil:

No takole je videt ta banka v živo link
Vsak se sam odloči, samo da ne bo potem spet kot pri švicarjih, ko naj bi država plačevala za nespametnost ljudi

Takole je izgledala ta banka (stavba brez banke) pred 10 leti.
Danes so tam pisarne N26: http://www.business-punk.com/2017/04/bu...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

kakob ::

OrkAA je izjavil:

fosil, saj lepo da te skrbi za druge, ampak v tem primeru res pretiravas. V svicarskem primeru je slo za valutno tveganje pri posojilih, ki z n26 nima niti najmanjse veze. Prav tako nas sciti evropska zakonodaja, ki zagotavlja da so vloge do 100k zavarovane. Ista zakonodaja te sciti tudi v slovenskih bankah, tako da je skrb odvec.

ECB Proposes End To Deposit Protection
http://www.zerohedge.com/news/2017-11-1...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kakob ()

Ja, ta clanek sem ze videl in je precej zaskrbljujoc. Ampak po drugi strani se vedno ne spremeni situacije - enake probleme bomo imeli v Sloveniji.

kakob ::

Saj je tu opcija b, odpreš račune na 10 bankah in razpšiš tveganje. Potem pride davčna in te obtoži strukturiranja.

kingsix ::

Kdo pa še ima denar tako na banki z temi obr. merami? money has to work for you.

..so pa banke pri nas tečne ali pa je tako le pri Abanki. Ko grem položit denar na račun za kak nakup etc. mi skoz tiščijo liste za podpisovat in me ona za šalterjem sprašuje če sem morda na kakšnih višjih položajih ali v politiki etc. Zadnjič nakažem punci na račun, da gre ona dvignit in jo tam zaslišujejo..kako sva povezana etc. kar nekaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

jype ::

kingsix je izjavil:

..so pa banke pri nas tečne ali pa je tako le pri Abanki. Ko grem položit denar na račun za kak nakup etc. mi skoz tiščijo liste za podpisovat in me ona za šalterjem sprašuje če sem morda na kakšnih višjih položajih ali v politiki etc. Zadnjič nakažem punci na račun, da gre ona dvignit in jo tam zaslišujejo..kako sva povezana etc. kar nekaj.
Banke to ne briga. Banka je obvezana o tem poročat po zakonodaji, zato to počne.

Fora je, da to kar ona tako sprašuje nikamor ne beleži..se zdi kot, da le vohljajo. lol
Sem kdaj položil/dvignil X znesek in ni nihče nič vprašal ali dal za podpisat..naslednjič pa za enak znesek cela štorija. ne vem..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

krucymucy ::

kingsix je izjavil:

Kdo pa še ima denar tako na banki z temi obr. merami? money has to work for you.

Jaz, ker ne vidim pametne nalozbe.

SmeskoSnezak ::

krucymucy je izjavil:

kingsix je izjavil:

Jaz, ker ne vidim pametne nalozbe.

Enako tu... kaj bi bilo sploh pametna nalozba trenutno? Razen, kakih nepremicnin ali zemlje v razvijajocih drzavah :D
@ Pusti soncu v srce... @

ja kaj.. ja kaj... na tech forumu sta. Zberite se malo! Bitcoin vendar!

SmeskoSnezak ::

kingsix je izjavil:

ja kaj.. ja kaj... na tech forumu sta. Zberite se malo! Bitcoin vendar!

Ti to resno? Ob vseh novicah, da napadajo vse velike(tm) digitalne kovance? :D
@ Pusti soncu v srce... @

jakan123 ::

Kupiš in držiš v cold walletu. Ti ne morejo nič...

estons ::

Od N26 sem dobil spremembe Terms & Conditions zaradi nove EU regulative PSD2. Med ostalim eksplicitno navajajo, da N26 izvede samo nakazila znotraj EU, v evrih. Za vse ostalo ponujajo Transferwise.

matobeli ::

Kaj to pomeni za nas? (nisem zelo na tekočem z zadevami)

Ravno danes sem to opazil, ko sem nakazoval danske krone na dansko banko. Med nakazilom te opozori, da se bo za konverzijo uporabil transferwise in ti za to zaracunal 2 evra provizije.

metalc ::

Tole s TransferWiseom za neevrska nakazila ni nič novega. TW je menda čisto v redu za nakazila fizičnim osebam (prijateljem, domačim...), zaradi samega načina delovanja pa manj v redu za plačevanje računov (težko je dokazovati plačilo) ali kjer se zaradi AML predpisov zaheva, da pride nakazilo izključno s tvojega računa. Ker pri TW ne nakažeš denarja direktno končnemu prejemniku pač pa nekemu TW posredniku.

Tako da bi N26 lahko dal v ponudbo še Swift nakazila (sicer dražje in počasnejše, vendar odpadejo zgornji problemi), pa magari za 15€ provizije.

ales85 ::

kakob je izjavil:

Saj je tu opcija b, odpreš račune na 10 bankah in razpšiš tveganje. Potem pride davčna in te obtoži strukturiranja.

Kaj naj bi pa to pomenilo? Da te obtožijo stukturiranja.

perci ::

ales85 je izjavil:

kakob je izjavil:

Kaj naj bi pa to pomenilo? Da te obtožijo stukturiranja.

To tudi mene zanimam kakob.

Jasno je, da ti to, da imaš veliko število računov dvigne rating v analizi rizika, ki jo izvajata FURS in UPPD, ne vidim pa zakaj bi bilo to samo za sebe problematično.

perci je izjavil:

Mare2, a ti veš kaj je pogodba? Se mi dozdeva, da se ti sanja ne.

Sanjaš ti. Kje si pa ti to pobral? :)

;-) ::

Danes sem dobil n26 kartico. Prvo vprasanje je brezsticna?

Drugo vprasanje. Mi lahko kdo razlozi nfc kaj je zakaj bi jaz to rabo?

NikolormousB ::

Ja, je brezstična. NFC je tehnologija, ki kartico naredi brezstično (near field communication).

A danes sploh še kdo prebere kje kaj dobi? Pa vse je bilo odgovorjeno že žnjkrat.

perci ::

Mare2 je izjavil:

perci je izjavil:

Mare2, a ti veš kaj je pogodba? Se mi dozdeva, da se ti sanja ne.

Sanjaš ti. Kje si pa ti to pobral? :)

Preberi si svoje poste pred mojim pa bos videl kaj sanjas. Ce si vmes seveda doumel kaj pogodba je in kaj je njena oblicnost.

;-) je izjavil:

Danes sem dobil n26 kartico. Prvo vprasanje je brezsticna?

Drugo vprasanje. Mi lahko kdo razlozi nfc kaj je zakaj bi jaz to rabo?

Pred prvo uporabo NFC-ja (brezstičnega plačila) je potrebno uporabiti čip + PIN kodo. Omejitev plačil si nastaviš sam v aplikaciji.

Perci, napiši moje besede, ki so te "zbudile iz sna".

Redorange ::

Klicali so me iz podjetja da mi plače ne morejo nakazat na N26, ima kdo narejeno da mu plačo nakazujejo gor?

RoccoC ::

Redorange je izjavil:

Klicali so me iz podjetja da mi plače ne morejo nakazat na N26, ima kdo narejeno da mu plačo nakazujejo gor?

Ima, ne da ne morejo, ne da se jim.

Jaz si jo nakazujem na N26 :)

Drugače pa, ena na to temo. Tole je copy paste mailov, ki jih je dobil kolega:

2017-11-27 9:41 :
Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za posredovano sporočilo. Žal, mora biti TR odprt v RS. V nasprotnem primeru, ne moremo urediti tranika. Za dodatne informacije smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka od 08:00 do 17:00 na brezplačni telefonski številki 080 11-24 oz. na info@wiz.si.

Po poslanem linku na tisti 2 uredbi, linkani v tej temi:

Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za posredovano sporočilo. V prilogi, vam posredujemo podatek za plačilo premije preko posebne položnice-UPN. Spremembo glede TR rešujejo strokovne službe. Takoj, ko bo zadeva urejena, vam bomo posredovali povratno informacijo. Za nevšečnost, se vam opravičujemo. Prosimo vas za razumevanje!

In potem:

obveščamo vas, da smo po polici št. XXXXXX uredili plačilo mesečnih obveznosti preko TR št. DE81XXXXXXXXX. Zahvaljujemo se vam za razumevanje! Želimo vam varno vožnjo! Za dodatne informacije smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka od 08:00 do 17:00 na brezplačni telefonski številki 080 11-24 oz. na info@wiz.si.

Zavarovalnica Wiz.si. Zadevo so uredili v manj kot enem tednu. Pohvalno.

Zgodovina sprememb…

Redorange ::

Mi lahko zaupaš v čem je fora, da posredujem podjetju koga in kaj.

Malo pobrskaj nazaj po temi, so objavljeni linki do EU in SLO zakonodaje, ki določa, da so načeloma računi v SEPA enakovredni.

buttcrack ::

fosil je izjavil:

Vsak se sam odloči, samo da ne bo potem spet kot pri švicarjih, ko naj bi država plačevala za nespametnost ljudi

Uživaj na NLB, kjer te lupijo, nas pa pusti pri miru. Če bomo pa jokali, mi pa tole rukn pod nos in se mi smej.

buttcrack je izjavil:

fosil je izjavil:

Uživaj na NLB, kjer te lupijo, nas pa pusti pri miru. Če bomo pa jokali, mi pa tole rukn pod nos in se mi smej.

Nekateri rajši vidijo, da gre denar v cegle kot pa zaposlenim ali da celo plačajo manjšo premijo.

nick je že pravi ;)

flameir ::

Odpravljam se na dopust v Izrael, kjer bi rad najel avto. Nimam kreditne kartice, ampak samo debitno VISO pri SKB in sedaj še debitni mastercard pri N26. Bi s tem mastercardom lahko rental avto? Prilagam sliko njihovih zahtev. Če prav razumem, ne, ker je ta mastercard debitna? Hvala za pomoč.

Slika

Slika

OvCa77 ::

flameir je izjavil:

Odpravljam se na dopust v Izrael, kjer bi rad najel avto. Nimam kreditne kartice, ampak samo debitno VISO pri SKB in sedaj še debitni mastercard pri N26. Bi s tem mastercardom lahko rental avto? Prilagam sliko njihovih zahtev. Če prav razumem, ne, ker je ta mastercard debitna? Hvala za pomoč.

Slika

Slika

Kakor sem jaz zastopil gre tudi n26 mastercard, ker ima izbočene številke in če imaš dovolj visok limit bi moralo it.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

šernk ::

pa sej lepo piše da sprejema samo kreditne kartice. od N26 ni kreditna!
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Pomoje so to le slaba navodila. N26 sicer ni kreditna, ni pa niti predplacniska. Je debetna kartica, ki je vezana direktno na transakcijski racun.

Po mojem mnenju bi jo, v primeru da imas dovolj visoko stanje, morali sprejeti. Je pa fajn, da vzames sabo kak backup.

EDIT: Se boljsa ideja je, da vprasas na N26 support, ce imajo izkusnje s tem ponudnikom. Skoraj preprican sem, da ti bodo znali povedat, ce bo stvar delovala ali ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OrkAA ()

Izak ::

Citiram svoj post in njihov uradni odgovor glede teh car rental in hotel booking stvari.

Izak je izjavil:

Če komu pride prav, spodaj pošiljam uradni odgovor na moje vprašanje glede "security deposit", ki ga običajno uporabljajo car rentali, hoteli in podobno:

I completely understand your questions and concerns. You are right, car rental companies, hotels and gas stations are the entities most likely to carry out authorizations. We have a lot of customers who use their N26 card for these type of bookings and they do not have problems. However, please take in mind authorizations return automatically to your account latest after 10 days. After receiving the notification of reversal in your app, it will take an additional day until your account balance is adjusted and your money is available again for use. If you have any concerns, I always suggest speaking to the merchant to understand their policies on these type of transactions.

Na kratko, avtorizacije bi morale iti skozi brez problema, le da za razliko od kreditne kartice, vam pri debetni N26 avtorizirani znesek ni na voljo. Čas vračila tega zneska pa zna znašati tudi do 10 dni.

fujtajksel ::

OrkAA je izjavil:

Po mojem mnenju bi jo, v primeru da imas dovolj visoko stanje, morali sprejeti. Je pa fajn, da vzames sabo kak backup.

Predpostavljaj da backupa nima. Za rentat avto rabiš jurja ali nekaj njih limita, tj tolk kolikor ga pri zmerni uporabi mogoče nočeš.

matobeli ::

Preden najameš avto limit dvigneš, potem pa spet spustiš?

Pri N26 ni ravno rocket science to.

matobeli je izjavil:

Preden najameš avto limit dvigneš, potem pa spet spustiš?

Pri N26 ni ravno rocket science to.

Ne boš verjel, pri NLB godrnjajo če to večkrat počneš, pa še zaračunajo odobritev.
Predpostavljam da ravno zato sprašuje, če je N26 zanesljivo uporabna v ta namen.

Pred leti mi je na NZ en car rental omogičil plačati kavcijo celo z dvema karticama, eno debetno MC od Netellerja in pol še s kreditne Vise. Sem jih nažical za tako foro, ker sem imel čudne limite in mi je bila na eni precej boljša menjava.
Marsikaj se da, če se zmeniš.

buttcrack je izjavil:

Pred leti mi je na NZ en car rental omogičil plačati kavcijo celo z dvema karticama, eno debetno MC od Netellerja in pol še s kreditne Vise. Sem jih nažical za tako foro, ker sem imel čudne limite in mi je bila na eni precej boljša menjava.
Marsikaj se da, če se zmeniš.

Lani pa v Italiji kolegu limitov dveh kartic niso hoteli sestavit, zato ker so mu rajši prodali drugo zavarovanje brez kartice za 300+ EUR in ni imel časa za iskat druge firme.
Pa še to da so zahtevali višje kritje kot je bilo po internetu, ker niso imeli tistega avta in so mu dali dražjega, sicer za isto načeloma ugodno ceno ampak zavarovanje so hoteli pa višje.
Na koncu jim je lahko dal samo slabo oceno, najem pa ga je skupaj prišel več kot bi dal pri ta običajno dragih firmah.

Zgodovina sprememb…

mentaliteta narodov pri tem igra precejšnjo vlogo :)

madog ::

V izraelu odsvetujem najem avtomobilov za kakršnekoli poti izven mesta nastanitve!! Raje plačaj TAXI ki je svinjsko poceni ali pa v kakšni njihovi turistični poslovalnici najami šoferja, ker checkpointi izven glavnih naselij so vsakih par kilometrov in v kolikor avta ne vozi lokalec bodo tebe in avto na vsakem checkpointu premetali na glavo. been there done that od tel aviva do jeruzalema cca 6h od tega vsaj 4h pustil na checkpointih.... bolj ko se bližaš mrtvemu morju večja je verjetnost da te brez lokalca niti ne spustijo naprej
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madog ()

stream12 ::

Hoj,
sem nov uporabnik N26, pa me zanima kako je z direktnimi obremenitvami. Na NLB je direktna obremenitev vidna v spletni banki običajno nekaj dni pred dejansko izvršitvijo plačila, možen je ugovor pred izvršitvijo plačila itd. A to na N26 potena na enak način?

MarkoMan ::

Zivjo,

mene zanima ce je mozno uporabljat N26 racun kot skupen racun? ali dajo dve kartici?
vsak zacetek in zacetnik je tezek

matter ::

Enako kot MarkoMan zanima tudi mene
Grem basket pa bom neloke metal

Ni možno. Ena kartica na račun.

Je pa prenos denarja iz računa na račun enostaven in hiter (sekunde).
««
25 / 210
»»