» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
18 / 205
»»

Mare2 ::

bastadu je izjavil:

Sem dobil sedaj še v N26 to transakcijo, po kakšne 3/4 ure od dviga na bankomatu ... upajmo da bo sedaj po aktivaciji zadeva bolj realnočasovna.

Sedaj, ko dela, se malo pomiri. Lahko je ravnotakrat ko si menjal PIN prišlo do slabše (ali zgube)linije (povezave). Sicer N26 dela k mina. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Master_Yoda ::

Je kdo tukaj, ki uporablja N26 in nima Google play servisov namescenih ? Zanima me ce vam delajo notifikacije - najbolj notifikacija ob nakupu necesa preko spleta, kjer je potrebno nakup potrditi. Pri meni je transakcija vidna v aplikaciji, pise da moram v 5 minutah potrditi, a ce gor stisnem se ne zgodi cisto nic.

Nebi rad samo zaradi tega google nesnage na telefon namescal ...

otago ::

Vcasih jim malce zabrklja. Jaz sem poskusil z windows resitvijo, odjava in prijava v app, dolg pritisk na transfer in se je pokazal confirmation window.

Sem probal tudi to, short tapi, long tap, loggout, force stop - nic se ne zgodi ko klinem na transakcijo da bi jo potrdil. To se verjetno naredi v push notifikaciji, ki pa jih zato ker google playa nimam ne dobim.

Zgodovina sprememb…

Mavrik ::

Master_Yoda je izjavil:

Je kdo tukaj, ki uporablja N26 in nima Google play servisov namescenih ? Zanima me ce vam delajo notifikacije - najbolj notifikacija ob nakupu necesa preko spleta, kjer je potrebno nakup potrditi. Pri meni je transakcija vidna v aplikaciji, pise da moram v 5 minutah potrditi, a ce gor stisnem se ne zgodi cisto nic.

FCM sistem, ki ga aplikacije uporabljajo za push je del Play Services. Brez Play storitev jih ne boš dobival v veliki večini aplikacij.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Kaboom ::

Vse glede PIN številke:
https://support.n26.com/read/000001254?...

Pomemben zadnji odstavek: Online PIN, ki ga spremeniš v aplikaciji je shranjen (online) v bančnem sistemu. Nekateri POS terminali uporabijo offline PIN, ki je shranjen na kartici. Zato je pred prvo uporabo na POS terminalu priporočeno dvignit gotovino iz bankomata, kjer se online PIN prepiše v kartico (offline) ... tako je tudi v mojem primeru prvič vedno bil napačen PIN na POSu, ne glede na uporabo NFC ali čipa...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

pirlo ::

Mavrik je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

FCM sistem, ki ga aplikacije uporabljajo za push je del Play Services. Brez Play storitev jih ne boš dobival v veliki večini aplikacij.

Ampak, če uporabljajo ta sistem in so ga vredu implementirali, bi moral dobit notification, da ni nameščenih ali pa ne uporabljaš zadnje verzije play service-ov.

SmeskoSnezak ::

Mavrik je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

Kako pa je s tem, da recimo ne bi imel N26 aplikacije, temvec bi le uporabljal kartico in spletno stran?
@ Pusti soncu v srce... @

kixs ::

Ne vem, ce gre. Ker vse transakcije potrdis na telefonu.

dev ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Kako pa je s tem, da recimo ne bi imel N26 aplikacije, temvec bi le uporabljal kartico in spletno stran?

Mogoče bi šlo z android simulatorjem. Pogooglaj.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dev ()

Torej ne mores samo kartice uporabit, kot pri normalnih bankah? A je kaksna razlika med uporabo debetne in kreditne?

c0ck4m0u53 ::

@Smeskosnezak

Sam sem uporabljal kartico povsem normalno brez android telefona. Je pa res, da sem verifikacijo izvedel tako, da sem svojo sim kartico vstavil v prijateljev android telefon in tam namestil aplikacijo ter opravil videoklic. Po končani verifikaciji so mi na dom poslali kartico, katero sem potem vezal tudi na paypal in sem jo brez problema uporabljal za plačevanje, tako na spletu kakor tudi v fizičnih trgovinah.

Edino oviro predstavlja plačevanje položnic, ker dobiš obvestilo na telefon in moraš potem v sami aplikaciji potrdit plačilo. V tem primeru pa je potrebno imeti android ali ios telefon ter naloženo aplikacijo, morda pa bi šlo skozi tudi s kakšnim emulatorjem androida za pc.

Vse ostalo pa se, da nastavit preko spletne strani in lahko brez težav uporabljaš samo kartico.

Razlika med debetno in kreditno je v tem, da debetna kartica takoj bremeni sredstva na računu v maks višini sredstev, ki so ob trenutku plačila na računu, v primeru kreditne kartice, pa gre za kartico z odloženim plačilom, kjer ti enkrat mesečno trgajo toliko kot si prejšnji mesec porabil. Porabiš, pa lahko zgolj toliko kot ti odobrijo limita, kar pa je odvisno od višine prihodkov.
If citizens cannot trust that laws will be enforced in an evenhanded
and honest fashion, they cannot be said to live under the rule of law.
Instead, they live under the rule of men corrupted by the law. - Dale Carpenter

Zgodovina sprememb…

Mastercard securecode tudi ne moreš potrditi brez aplikacije.

Torej, se da preziveti brez aplikacije za nakupe. Zakon, hvala za info. Je kdo poskusal to z GoOpti, Ryanairom, AlieXpress, GearBeast, itd.? Kaj pa restavracije, trgovine, posta, bencinska postaja? Mal me zanima, ce lahk to priporocam starejsim, ki niso vesci s temi smartfoni. :) Ali imate vsi aplikacijo namesceno?

OrkAA ::

Pri starejsih ne bo problem aplikacija, ampak verifikacija. Treba je it preko telefona na videoklic z nekim n26 operaterjem, odgovorit na par vprasanj o sebi in obracat svojo osebno izkaznico po njegovih navodilih. Vse seveda poteka v anglescini.

matobeli ::

Starejši občani naj si vzamejo raje Delavsko hranilnico z spletno banko (je pač najbolj ugodna).
Če jim pol leta ne bo potrebno fizično na banko so morda fit za N26.

Ampak, če se navadi uporabljat PC, zakaj se ne bi navadil uporabljat ene tablice z 10"? Sej je praktično lažje kot PC. Lahko se mu tudi miš priklopi če je touch no-go.
Res ni potrebe da se jih matra z 5" ekrani.

To malenkost verifikacije, lahk tud kdo od nas mladih pomaga, ki smo okoli. Mogoce bomo celo naso vas po-modernizirali :D Ce ni tezav z uporabo same kartice brez telefona in s spletnimi nakupi, je definitivno priporoceno it na N26. :D

BuDi79 ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Torej, ...Kaj pa ..., posta...?
Ti res očitno torlaš.

https://www.zps.si/index.php/osebne-fin...

bastadu ::

SmeskoSnezak je izjavil:

To malenkost verifikacije, lahk tud kdo od nas mladih pomaga, ki smo okoli. Mogoce bomo celo naso vas po-modernizirali :D Ce ni tezav z uporabo same kartice brez telefona in s spletnimi nakupi, je definitivno priporoceno it na N26. :D

Verifikacijo moraš opraviti sam, ne moreš pomagati drugemu v smislu, da bi mu pomagal pri prevodu ali kako drugače, že poskusil in ne gre ;)

damjan1980 ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Torej, se da preziveti brez aplikacije za nakupe. Zakon, hvala za info. Je kdo poskusal to z GoOpti, Ryanairom, AlieXpress, GearBeast, itd.? Kaj pa restavracije, trgovine, posta, bencinska postaja? Mal me zanima, ce lahk to priporocam starejsim, ki niso vesci s temi smartfoni. :) Ali imate vsi aplikacijo namesceno?

Dela točno tam in na enak način kot MC v tvoji denarnici od X banke. Oz. zakaj misliš da ta dela kako drugače?

pirlo ::

OrkAA je izjavil:

Pri starejsih ne bo problem aplikacija, ampak verifikacija. Treba je it preko telefona na videoklic z nekim n26 operaterjem, odgovorit na par vprasanj o sebi in obracat svojo osebno izkaznico po njegovih navodilih. Vse seveda poteka v anglescini.

So že kaj zrihtali to? Ker nazadnje, ko sem probal je bila kamera na Nexusu 5X preslaba in ni šlo :) In takim ne vem če je ravno za zaupat denar.

B-Stard ::

Tiste par EU k maš ne bo panike

NikolormousB ::

Ni problem v kameri, običajno je problematično okolje v katerem si. Če imaš problem z registracijo, se prestavi v drugo sobo ali prekliči in pokliči še enkrat.

OrkAA ::

pirlo je izjavil:

OrkAA je izjavil:

So že kaj zrihtali to? Ker nazadnje, ko sem probal je bila kamera na Nexusu 5X preslaba in ni šlo :) In takim ne vem če je ravno za zaupat denar.

Hm, ne vem. Kolega ima nexus 5 (brez x) pa mu je uspelo. Meni je uspelo na lg g4. Mogoce si izbral slabe svetlobne pogoje - najbolje je ce to delas na soncu. Jaz sem imel sicer malo drugacen problem. Ene 20x sem moral kliknit retry gumb, da se je aplikaciji zazdelo, da je moj wifi dovolj dober. Ampak ce malo pomislis je tak proces vseeno boljsi, kot da bi se moral peljat v Nemcijo pokazat osebno izkaznico. :)

Shadowstorm ::

Men je šlo brez problema v temi z tablico z 8MP/2.1MP kamerami. Samo s svetilko telefona sem moral parkrat posvetiti na osebno izkaznico.

metalc ::

By the mimo, tisti, ki vas verificirajo prek videoklica, niso N26, pač pa münchenska firma IDnow, ki ima ustrezno licenco za te stvari. In N26 je samo eden izmed mnogih njihovih naročnikov.

matobeli ::

Jaz sem mel indijca ki je imel ogromen besedni zaklad in uporabljal širok spekter besed, ampak njegov naglas je vse skupaj spremenil v nek đibriš:))

Je pa najbolš da se nasloniš na eno belo steno pa je tudi ob slabši svetlobi vse rešeno

buneech ::

pirlo je izjavil:

OrkAA je izjavil:

Js sm se brez težav verificiru z Nexus 5X. Samo k oknu sem se usedel, da sem imel svetlobo v obraz, pa niso nič komplicirali.

Jaz sem se verificiral na 8mp kameri (Galaxy S2). Mislim da je šlo v 3jem poizkusu.

@SmeskoSnezak ne vem kako nameravaš potrjevati Mastercard securecode brez aplikacije.

Android x86, ki laufa v virtualboxu na racunalniku. Tako bom izgleda jaz moral to resiti ce ne bom popustil in dal gapps na telefon :D.

smile- ::

nexus 5, brez problemov

šernk ::

osebno razen da sem moral slušalke dobit in jih zato ponovno poklicat nism mel problemov. edino osebno sem na okno dal da je bila boljša svetloba.

no pa da še sam sebi odgovorim na vprašanje glede unpairinga mobitela, danes nehote stestiral ko sem flashal z android 8 zadevo in ga pozabil prej unpairat.

v aplikacijo se lahko prijaviš potem z geslom, vendar ti ne dovoli vklopit prijave s prstnim odtisom (za ostalo ne vem). tako da takrat daš unpair in nato začneš od začetka.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Aero01 ::

Ali kdo zna povedati, na kateri banki v Sloveniji (ne nujno slovenski) najceneje prideš skozi pri nakazilu gotovine na N26 račun, kot nekomitent te banke?
Nekaj govora na to temo je že bilo, in najceneje (SEPA) to menda ponuja Delavska hranilnica, ampak tista nizka cena si mislim da je samo za komitente.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aero01 ()

modelno1 ::

DH:
ostali:
do 360 EUR od 0,60 EUR
nad 360 EUR 0,16%, max. za negotovinska plačila 4,00 EUR
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: modelno1 ()

Master_Yoda je izjavil:

Android x86, ki laufa v virtualboxu na racunalniku. Tako bom izgleda jaz moral to resiti ce ne bom popustil in dal gapps na telefon :D.

samo pazljivo, če boš to gor deval, baje je že ene par telefonov eksplodiralo in so ljudje umirali

Ah the brave new world, kjer ljudje tako ljubijo Big Brotherja da poskusajo biti smesni ko jim omenis da noces googlovih servisov na telefonu.

dev je izjavil:

@SmeskoSnezak ne vem kako nameravaš potrjevati Mastercard securecode brez aplikacije.

Kaj prek spleta ne gre, spletne strani?

Master_Yoda je izjavil:

Poznam kar nekaj folka, eni so v tujini, kolegi od kolegov... pa jih kar nekaj ne uporablja google racuna. Google maps je edino mal tecno uporabljati, ker ne mores imeti/dobiti offline zemljevidov v tem nacinu, so mi povedli. Oni se tud spogledujejo s to banko, mislim da sam en ze ima vse vkup (od zacetka).

Zgodovina sprememb…

Master_Yoda je izjavil:

Ah the brave new world, kjer ljudje tako ljubijo Big Brotherja da poskusajo biti smesni ko jim omenis da noces googlovih servisov na telefonu.

če ti misliš, da se boš big brotherju izognil s tem, da pohabiš svoj telefon, na koncu ti izpadeš smešn in prav prikupno naiven

Nimam taksnih utvar. Ne mislim mu pa pomagati in za svoj denar kupovati stvari, s katerimi me potem lahko spremlja. Svoj telefon nisem cisto nic pohabil - imam vse aplikacije ki jih potrebujem. Edino kar mi dela problem je N26 kjer so se "pametni" developerji spomnili da je treba Mastercard Securecode potrditi iz notifikacije, iz aplikace pa tega ne gre storiti. Kar bi jih stalo tocno 1 vrstico kode - pri kliku na transakcijo se naj izvede isto kot pri kliku na notification.

Dobre apllikacije uporabijo notification bar kot dodatek, ne pa kot osnovo. To je smotano osnovana funkcija pri tej aplikaciji, ce ze. Pri dovolj velikem odzivu, se lahko to komot "popravi". Saj sprejemajo komentarje in kritike.

111111111111 ::

Eni smo tako paranoični, da uporabljamo testni telefon iz fabrike, ker nima IMEI številke in te nihče ne more natančno locirati v omrežju. :) In seveda VPN, da naši gumpci ne vedo kaj gledaš. :)

SmeskoSnezak je izjavil:

Kaj prek spleta ne gre, spletne strani?

Kot že omenjeno - ne.

NikolormousB ::

N26 je "mobile first" banka. App na telefonu je osnova, spletna aplikacija je za zraven, ne obratno.

Ko poskušam sneti podatke o računu v PDF (Bank Account Information - download pdf) mi sname 1kb veliko pdf datoteko, ki se noče odpreti. Je problem v tem, ker imam šumnike v imenu, in bom imel težave tudi s plačili zaradi tega?

@Aero01 Najverjetneje ja, odstrani šumnike iz naslova in za nadaljnje transakcije ne bi smelo biti več problemov.

dev je izjavil:

@Aero01 Najverjetneje ja, odstrani šumnike iz naslova in za nadaljnje transakcije ne bi smelo biti več problemov.
Ne strašit človeka. Pri plačilih ne bo težav, samo pri downloadu potrdila.

btw. šumnike iz naslova ti lahko odstrani samo podpora, naslov za pošiljanje kartice, ki ga edinega lahko sam spremeniš tu namreč nima pomena.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

Ah, sem si nakopal komplikacij po nepotrebnem zaradi šumnikov :D Hvala za odgovora

@BuDI79 to ni res, če spremeniš šumnike v naslovu za pošiljanje, ti tudi potrdila o transakcijah začnejo delovat (za naprej, pretekla žal ne). Sem imel enako težavo, res pa je, da je transakcija šla skozi samo potrdila ni šlo odpret.

clix ::

hej, imam en problem.

V sredo sem v citypartku z n26 masterkardom kupil nekaj za 3.6€. Plačilo je bilo lepo vidno v N26 appu.
Problem pa nastane, saj se mi je danes ponoči pojavilo še eno plačilo cityparku, isto 3.6€, datirano natanko 2h kasneje.
What is happaning? Kje lahko prijavim napako?

lp

clix je izjavil:

What is happaning? Kje lahko prijavim napako?

lp
Ne rabiš prijavljat, dobil boš odgovor da Citypark ne bo mogel potrdit druge transakcije in se ti bodo rezervirana sredstva sčasoma sprostila (najpozneje 8 dni). Ponavadi sploh ni napaka banke ampak prodajalca ali vmesnega procesnega centra (ponavadi prodajalčevega), sem imel podobne probleme že pri vseh svojih karticah. N26 ima samo "problem" ker take anomalije takoj vidiš, drugje pa jih mogoče nisi ne opaziš (razen če res redno spremljaš e-banko, česar večina ne počne na dnevni bazi)
««
18 / 205
»»