Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
BuDi79 ::
Tebi še vedno ni jasno, a?Ta mesec se nisem placeval... Vendar vedno uporabljam vse znake in vedno brez tezav.Ne gre za potrditev plačevanja ampak download potrdil o plačilu. Če imaš "nezahodne" znake ... naprimer "ž" potem bo pri poskusu downloada po vsej verjetnosti pisalo "internal server error".
Sem sprobal potegnit dol tako CSV "transactions" kot PDF "statements" in oboje dela BP.
V programu imaš za nakazila (ne kartične transakcije!!) možnost "Transfer Confirmation / Download Transfer Confirmation", samo v mobilni aplikaciji, na spletni tega ni. In to ne dela, če imaš npr. v naslovu šumnik "ž".
CSV "transactions" kot PDF "statements" so nekaj povsem tretjega in to oboje deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
bastadu ::
Mare2 ::
Ne vem kaj vam tolk dogaja, kdaj ste vpisani - važno je, da ste račun prijavili.
Oboje je pomembno, prijava in vpis. Tudi jaz sem vsak dan hodil na e-davke gledat, če je že. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Aero01 ::
Zdravo, sem si napravil račun na N26, da malo preizkusim to čudo. Na (domači) banki sem izvedel, da bi stalo nakazilo denarja na moj N26 račun nekaj čez 2€ Ali obstaja oz. uporabljate kakšen način, da se temu izognete? Sem se že veselil, da bom plačeval položnice brez provizije, ampak ne bo kaj dosti profita, če bo vsako nakazilo 2€+ =) Hvala.
šernk ::
pri meni je 25 centov...delavska hranilnica in SEPA nakazilo 1x na 2-3 mesece si bom nakazal za tekoče stroške zaenkrat. denar na računu v roku 2 ur enako kot pri nas med bankami.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
joze67 ::
@Aero01
(1) Nakaži 1x ves denar za položnice za cel mesec in se 2€ razporedi čez vse
(2) N26 ali ne, če te nekdo lupi 2€ za simpl nakazilo, pa še nisi zamenjal, si sam kriv.
(1) Nakaži 1x ves denar za položnice za cel mesec in se 2€ razporedi čez vse
(2) N26 ali ne, če te nekdo lupi 2€ za simpl nakazilo, pa še nisi zamenjal, si sam kriv.
Zdravo, sem si napravil račun na N26, da malo preizkusim to čudo. Na (domači) banki sem izvedel, da bi stalo nakazilo denarja na moj N26 račun nekaj čez 2€ Ali obstaja oz. uporabljate kakšen način, da se temu izognete? Sem se že veselil, da bom plačeval položnice brez provizije, ampak ne bo kaj dosti profita, če bo vsako nakazilo 2€+ =) Hvala.
Če toliko stane UPN nakazilo na tvoji banki, čim prej menjajo banko ...
Aero01 ::
Hvala za odgovore. 2EUR je nakazilo na račun v tujini. Tega do sedaj še nisem potreboval, ampak ja, kot kaže sem si sam kriv =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aero01 ()
gtu ::
Ne, v realnem življenju.
Vse skupaj je 50eur in ne 200.
Lani sem za banko dal cca 160EUR. Zato sem tudi sedaj prešel na N26.
Sploh ne vem od kje se nakuhajo te vsote, par evrov je vodenje, potem stroški kartice, obvestilo na SMS, UPN, direktne obremenitve in dvigi... Na koncu ni tako malo.
Sem pa danes plačeval račun na mimovrste. Pa lepo omogočim online plačila v aplikaciji, dobim push notifiaction za potrditev in napaka! Probam ene 5x in že skoraj obupam, nakar ugotovim, da sem si limit plačevanja nastavil na 30EUR :D.
Spremenim in dela takoj!
Super
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gtu ()
mhm...NKBM živi še v prazgodovini in prek SEPA obrazca ne moreš nakazat na DE IBAN, ti takoj zavrne da je račun v tujini. nisem pa probal kolk ti pol dejansko poberejo če greš preko obrazca za nakazilo v tujino, kakorkoli če dobim jutri čas zaprem še star študentski račun na NKBM
pri SEPA nakazilih ni DE nobena tujina...
pri SEPA nakazilih ni DE nobena tujina...
barakus ::
Inesa Sanpaolo dovoljuje polnjenje debitne kartice visa electron samo preko posebnega sklica, ki ga seveda lahko vpišeš samo, če nakazuješ iz slovenske banke. Ali je tudi na tem področju kakšna reč, ki bi jih obvezovala, da sprejemajo vsa sepa plačila ali ne?
Ales ::
NKBM dejansko obračunava različne provizije za nakazila znotraj SEPA območja??
Kolikor vem, tega ne smejo. Ne da se ponavadi ne počne tega, ne smejo početi tega.
Kolikor vem, tega ne smejo. Ne da se ponavadi ne počne tega, ne smejo početi tega.
perci ::
ne vem vendar zahtevajo da na račun v tujino nakažeš preko obrazca za tujino, tako da nisem niti probal ker se mi z NKBM ne ljubi ukvarjat. enostavno jih ukinjam.
konspirator ::
anketar
n26
vs
slo unp
Razlika, ki jo vidim je v tem, da v n26 ne da vpisati 4 mestno referenco (ki jo vidiš pod iban), temveč samo "referenco 2. del".
n26
vs
slo unp
Razlika, ki jo vidim je v tem, da v n26 ne da vpisati 4 mestno referenco (ki jo vidiš pod iban), temveč samo "referenco 2. del".
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
konspirator ::
Bic (koda banke) potegne iz ibana. Lahko tu testiraš https://www.ibancalculator.com , če najde pravega.
Če pod "koda za razvrščanje" misliš tole https://www.nlb.si/sepa-koda-namena , potem tega nimajo/ni potrebno vpisati.
Če pod "koda za razvrščanje" misliš tole https://www.nlb.si/sepa-koda-namena , potem tega nimajo/ni potrebno vpisati.
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
Probam ene 5x in že skoraj obupam, nakar ugotovim, da sem si limit plačevanja nastavil na 30EUR :D.
Spremenim in dela takoj!
Super
Tole, če prav razumem, si sam sebe zajebaval. :)
konspirator je izjavil:
anketar
n26
vs
slo unp
4 mestna referenca je npr
SI00
drugi del reference pa (jaz naredim samo presledek in dodam)
05102017
Pa je fertik. Kadar plačam stroške upravljanja v bloku, si iz emaila samo DL račun in položnico, naradim (copy/paste) celotnih številk
SI00 05102017 in prilepim
v payment reference, vpišem znesek in plačaš. 10 sekund dela. :)
gtu ::
Tole, če prav razumem, si sam sebe zajebaval. :)
Zgleda, da sem si pri ponosnem razkazovanju aplikacije kolegom grobo znižal limit in pozabil na to :)
:) Hehe. Ampak res, meni je tale Number 26 zares super. Razloge smo pa navedli že v prejšnjih sporočilih. :)
GupeM ::
Na NKBM res moraš uporabiti obrazec za nakazilo v tujino, vendar je provizije "samo" 0,38€ (julija), kar je enako kot nakazila na slovenski TRR.
dev ::
A ima še kdo včeraj in danes težave z prijavo v N26? Pri prijavi z prstnim odtisom mi javlja sledečo napako, če se prijavim z geslom pridem notri, ampak deluje precej počasi vse skupaj, reštart aplikacije ni nič pomagal ...
Danes imam enake težave kot ti :(
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
modelno1 ::
Očitno so začeli upoštevati, da vklop čitalca prstih odtisovza prijavo velja samo 30 dni.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
Očitno so začeli upoštevati, da vklop čitalca prstih odtisovza prijavo velja samo 30 dni.
Kakšen namen pa naj bi imel ta feature (bug)? Če je pol leta delalo brez tega, ne vem zakaj bi zdaj to uvedli.
modelno1 ::
Vedno je ob gumbu za vklop pisalo, da velja samo 30 dni, zdaj očitno to res velja. V čem je fora, moraš pa njih vprašat.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
A ima še kdo včeraj in danes težave z prijavo v N26? Pri prijavi z prstnim odtisom mi javlja sledečo napako, če se prijavim z geslom pridem notri, ampak deluje precej počasi vse skupaj, reštart aplikacije ni nič pomagal ...
Danes imam enake težave kot ti :(
Ko sem se enkrat prijavil z geslom, je potem spet normalno začelo spet sprejemati prstni odtis ...
Sem pa danes imel drugo težavo: prvič sem hotel na POS terminalu plačati s to N26 kartico pri dveh prodajalcih, denarja več kot dovolj na računu, transakcije zavrača kljub večkratnim poskusom. Bi moral še kaj drugega postoriti preden lahko z njo plačujem na POSih? V nastavitvah imam limit plačevanja na 500€, "payments abroad" verjetno velja za plačila izven SEPA, sem tudi probal vklopit to pa nič ne pomaga, wtf?
prvič moraš kartico obvezno aktivirat preko čipa in ne deluje NFC, če je morda to problem?
Tako je, prvič plačaj normalno s pin. Potem naslednja plačila pa kakorkoli. :)
Ne gre. Zjutraj sem poskusil dvig na bankomatu, mi reče da je pin napačen. Pišem na njihov support, mi rečejo da so sedaj kao zrihtali in da naj za aktivacijo kartice naredim dvig na bankomatu, spet ne gre, napačen pin. Pin sem spremenil že 2x in je 100% pravilen, ampak ne gre :(
bastadu, kateri pin pa imaš? :)
Klikni še tam na Kartice in poglej, če imaš plačevanje sploh omogočeno. :)
Klikni še tam na Kartice in poglej, če imaš plačevanje sploh omogočeno. :)
@bastadu, veš da imaš 2 pina ne? En je za potrjevanje transakcij en pa za dvige na bankomatih, plačila v trgovinah itd. Upam, da vpisuješ pravega.
Vem da sta dva PINa ja, spreminjam tega pod "Card settings" ... plačevanje in dvigovanje na bankomatih je seveda omogočeno. Sedaj sem bil spet v kontaktu s podporo, so rekli da so kao resetirali "slabe" spremembe PINa in da naj še 1x spremenim PIN in grem na bankomat poskusit ... javim, če mi bo tokrat uspelo ...
Sedaj je pa končno šlo izvesti dvig. Mi je pa zanimivo, da je od transakcije že kakšnih 15 minut, pa še vedno ne duha in ne sluha o transakciji v spletni banki, a se to ne zavede takoj?
Sem dobil sedaj še v N26 to transakcijo, po kakšne 3/4 ure od dviga na bankomatu ... upajmo da bo sedaj po aktivaciji zadeva bolj realnočasovna.