Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
jabe ::
Jaz nic ne mešam... Vem kaj govoris in ja, na sodiscu obvelja le to. Vse drugo p me bos poslusal, ker si se tako odlocil. Reklamacij nisem resevala, sem imela pa seznam naplacnikov, katerim sem lahko kaj naprej prodala, ce je imel dolgove placane. Dovolj je bilo tako potrdilo, ker je to tudi pomenilo, da denarja ni mogel potegniti nazaj. Ko je bilo pa nakazano, so ga pa racunovodkinje poiskale. Pes, ce je bilo treba. N26 ti tega potrdila ne da. Lahko se na glavo postavis, pa je to tako v praksi pri nas in deluje. Ko zarati za na sodisce - takrat se placuje 15evrov...
Tidule ::
ja ja, si pač delala za podobe bedake kot so tisti, ki so zahteval paprinato protdilo, ker elektronsko lahko vsak ponaredi...
Če je bilo to navodilo šefa, potem to bil pač precej neposrečen in neučinkovit način filtriranja neplačnikov. Če pa ti tem dejansko uverjameš, pa škoda besed. Predvsem pa tvoj primer nima popolnoma ničesar s tem kar je tema pogovora.
mešaš stvari. V konkretnem primeru je bilo nakazilo že izvedeno, avtomatika ga ni pravilno poknjižila in sedaj mora nekdo peš poiskat to nakazilo in popravit vknjižbo. In to lahko povsem enako naredi na podlagi bančnega izpiska, wc papirja ali pa potrdila o nakazilu.
to, da ima potrdilo o nakazilu večjo težo, kot pa naprimer mesečni izpisek prometa je pač idiotizem, ki vse pove o butlu, ki to verjame.
Na srečo tudi pri nas ni spet toliko idiotov in dandanes v praksi redko naletiš na take bedake.
Dovolj je bilo tako potrdilo, ker je to tudi pomenilo, da denarja ni mogel potegniti nazaj.
Če je bilo to navodilo šefa, potem to bil pač precej neposrečen in neučinkovit način filtriranja neplačnikov. Če pa ti tem dejansko uverjameš, pa škoda besed. Predvsem pa tvoj primer nima popolnoma ničesar s tem kar je tema pogovora.
Ko je bilo pa nakazano, so ga pa racunovodkinje poiskale. Pes, ce je bilo treba. N26 ti tega potrdila ne da.
mešaš stvari. V konkretnem primeru je bilo nakazilo že izvedeno, avtomatika ga ni pravilno poknjižila in sedaj mora nekdo peš poiskat to nakazilo in popravit vknjižbo. In to lahko povsem enako naredi na podlagi bančnega izpiska, wc papirja ali pa potrdila o nakazilu.
to, da ima potrdilo o nakazilu večjo težo, kot pa naprimer mesečni izpisek prometa je pač idiotizem, ki vse pove o butlu, ki to verjame.
Lahko se na glavo postavis, pa je to tako v praksi pri nas in deluje.
Na srečo tudi pri nas ni spet toliko idiotov in dandanes v praksi redko naletiš na take bedake.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
Bedak si ti, ki bi zajebaval folk brezveze v ziv mozag, kjer ni treba. Ampal pac lahko... Tako kot una na geniju, ker nove poiskati, kot je bil en moj prvih odgovorovna to temo.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: jabe ()
ROFL, ko zmanjka argumetov in ti ljudje povejo, da govoriš neumnoti pa takle primitiven izpad?
darkolord ::
@Tidule
Jao, si pa trmast.
Ponarejanje nima tukaj nobene veze.
Pogodb, računov, itd. ni nič kaj dosti težje ponarediti kot tega izpiska.
Kar ne spremeni dejstva, da se ta potrdila vsesplošno uporabljajo (celo država jih upošteva) kot lightweight "dokazila" o izvedenih transakcijah.
Če je nekdo potrdilo ponaredil, se bo to itak prej ali slej ugotovilo, tako da je to butast argument za ničvrednost teh potrdil.
Jao, si pa trmast.
Ponarejanje nima tukaj nobene veze.
Pogodb, računov, itd. ni nič kaj dosti težje ponarediti kot tega izpiska.
Kar ne spremeni dejstva, da se ta potrdila vsesplošno uporabljajo (celo država jih upošteva) kot lightweight "dokazila" o izvedenih transakcijah.
Če je nekdo potrdilo ponaredil, se bo to itak prej ali slej ugotovilo, tako da je to butast argument za ničvrednost teh potrdil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
ja, ampak povsem enako kot "lighweight dokazila" priznajo bančne izpiske, print screene in podobno.
Za vse tiste, ki jim bralno razumevanje dela težave: Point je v tem, da to potrdilo ni nič bolj ali manj verodostojno. In kdorkoli trdi, da je tako potrdilo bolj verodostojno ali več vredno od na primer mesečnega izpiska tranzakcij, pač pojma nima o čem govori.
Za vse tiste, ki jim bralno razumevanje dela težave: Point je v tem, da to potrdilo ni nič bolj ali manj verodostojno. In kdorkoli trdi, da je tako potrdilo bolj verodostojno ali več vredno od na primer mesečnega izpiska tranzakcij, pač pojma nima o čem govori.
Zgodovina sprememb…
Sem ti lepo razložila, zakaj velja eno, drugo pa ne. Brez izjeme ocitno, ker je tudi tebi veljal. Pod črto ta praksa deluje, ker ponarejanja ni toliko kot bi rad prikazal, stroske te preverbe pa nosi kdo? In da do tega ne pride se normalni in in razumni zmenijo za nekaj delujocega in sprejemljivega za vse, ampak ti pac tu vmes nisi.
Zgodovina sprememb…
Na sodišču ni, v praksi pa je.
ja, kadar imaš opravka z nepismenimi študentkami na šalterju. In kot že rečeno, to predvsem veliko pove o intelektu tistega, ki v tako neumnost verjame.
Predvsem pa je ta izjava eno veliko brezvezno posploševanje, ker se mi že leta ni zgodilo, da bi kjerkoli potrebovali več kot print screen. Tudi pri poslovanju z javno upravo.
No evo... Ni treba... Razen ko se enemu ne da iskati. In ko bo zaratil malo visje kdo bo placal to potrdilo, ce ima on prav, bo hitro zmenjeno.
Sem ti lepo razložila, zakaj velja eno, drugo pa ne. Brez izjeme ocitno, ker je tudi tebi veljal. Pod črto ta praksa deluje, ker ponarejanja ni toliko kot bi rad prikazal, stroske te preverbe pa nosi kdo? In da do tege na pride se normalnin in razumni zmenijo za nekaj delujocega in sprejemljivega, ampak ti pac tu vmes nisi.
Še enkrat, če ti verjameš v neko neumnost, to ne pomeni, da ima to kakršnokoli težo. Dokazovanje obstoja tranzakcije ima popolnoma enako težo, če to delam na podlagi mesečnega izpisa tranzakcij, print screena tranzakcije ali pa natisnjenega potrdila o tranzakciji. Razen seveda, v tisti redkih primerih, ko imaš opravka z nesposobnimi ljudmi, ki jim osnove niso jasne in s plačnicami vidijo samo en list paprija. Potem pa prideš do idiotizma, ko moraš na šalter nest list paprija, ker po elektronski pošti ni OK.
No evo... Ni treba... Razen ko se enemu ne da iskati. In ko bo zaratil malo visje kdo bo placal to potrdilo, ce ima on prav, bo hitro zmenjeno.
Če se nekomu ne da iskat, kaj točno potem to sveto potrdilo o katerem ti sanjaš spremeni? Če bo zadeva prišla tako daleč, da bo treba dejansko pred sodiščem dokazovat obstoj tranzakcije bo stroške nosil tisti, ki je prelen da bi tranzakcijo poiskal.
Zgodovina sprememb…
Predvsem pa je ta izjava eno veliko brezvezno posploševanje, ker se mi že leta ni zgodilo, da bi kjerkoli potrebovali več kot print screen. Tudi pri poslovanju z javno upravo.Tudi print screen in mesečni izpisek nimata čisto nobene večje teže kot to, da napišeš, da si plačal.
Zakaj si potem komurkoli sploh pošiljal print screene?
Zato, da zoožaš časovno okno, posreduješ točen znesek plačila, razvidno je kam je plačano (velika podjetja imajo pogosto več računov) in podobno. Na tak način se hitro vidi morebitne napake, hkrati pa je za računovodstvo hitreje poiskat plačilo. In print screen je pač hitreje, kot na roke pisat vse te podatke. To je edina dodatna vrednost teh paprijev in jih pošlješ zato, da se hitreje zadeva reši.
je pa očitno, da sploh nisi sledil debati glede na to kaj pišeš.
je pa očitno, da sploh nisi sledil debati glede na to kaj pišeš.
Zgodovina sprememb…
Ta da... Zato se gre. Zdaj pa se to pocasi premelji, da printscreen potrdila izvedene transakcija firma sprejme, narocene pa ne. To je, kot receno, te odkar sem studentka in je se tudi danes. Ko narocujes preko spleta po predracunu, ko majstr zahteva placilo ene faze, preden nadaljuje z drugo... Vsi cakajo printscreen potrdila o izvedeni transakciji in skoraj vsi zavrnejo printscreen narocila. In n26 ti samo slednje da, ostalo je pa ali ni mozno ali 15 evrov.
Zgodovina sprememb…
AgiZ ::
Uh, dober si, @Tidule, da ti še ni prekipelo. Respect.
Vse si večkrat jasno pojasnil, a nekateri še kar nočejo razumet bistva sporočil.
Vse si večkrat jasno pojasnil, a nekateri še kar nočejo razumet bistva sporočil.
Ta da... Zato se gre. Zdaj pa se to pocasi premelji, da printscreen potrdila izvedene transakcija firma sprejme, narocene pa ne. To je, kot receno, te odkar sem studentka in je se tudi danes. Ko narocujes preko spleta po predracunu, ko majstr zahteva placilo ene faze, preden nadaljuje z drugo... Vsi cakajo printscreen potrdila o izvedeni transakciji in skoraj vsi zavrnejo printscreen narocila. In n26 ti samo slednje da, ostalo je pa ali ni mozno ali 15 evrov.
ROFL, ampak se pa res rada smešiš? Kako vezo imajo te blodnje s tem, da gen-i ne najde plačila? A če bi poslal potrdilo o plačilu bi pa čudežno našli nakazilo, ki ga sedaj ne morejo? Kaj točno ti pri n26 preprečuje poslat recimo mesečni izpisek ali pa nenazadnje naredit print screen z drugim telefonom?
Vsi cakajo printscreen potrdila o izvedeni transakciji in skoraj vsi zavrnejo printscreen narocila.Rešitev je enostavna - zmerjaš jih z bedaki in vse težave so rešene.
še boljše, greš nabijat po forumih in komentiraš teme, ki jih niti prebereš ne.
Zgodovina sprememb…
Mike_Rotch ::
Zdaj se že 4 strani prepucavate okrog problema, ki se zgodi enkrat na vsake kvatre (je imel še kdo sploh podoben primer?) in je enostavno rešljiv s telefonskim klicem ali plačilom 15€.
Ful produktivno :)
Ful produktivno :)
seveda je na strani geni... n26 je baraba, kar se tiče suporta (na sploh, kot si videl na tem primeru in vedno je tako), ampak neka avtomatika jim pa dela. če bi prišlo plačilo nazaj, je to ponavadi še v istem dnevu in se vidi na transakcijah na appu. Se mi je zgodilo že ene parkrat. Če gre iz obratne smeri in n26 zavrne plačilo, se ne bo nikoli niti pod razno ukvarjal s tem, zakaj. Ona banka je kriva (pa tudi če ni) in to je vse kar imajo na to temo za povedati, denar je pa vedno prišel v 5 delovnih dneh na osnovni račun.
to rečeno, če denarja ni bilo nazaj na tvoj račun, je šel h geniju. na dokazilu za naročeno transakcijo so tudi vsi ppodatki in če so pravilni, je geni denar dobil. zdaj pa začneš najedati po štengcah gor tam, dokler ne bo enemu dopizdilo, ker se babi v računovodstvu ne da poiskati. Ja teli sklici so avtomatika, če kje kaj ni, je treba pa na roke. pa se nekomu ni dalo, ker je pač vedno tak, je imel slab dan, karkoli že... enkrat se bo enemu že dalo, ko bo manj sitno to poiskati, kot tvoje najedanje poslušati.
Moj prvi odgovor na to temo... Seveda je geni kriv. Koga vse bos potem ti se vse zmerjal, je popolnoma vseeno. Dokler ne dobi od naslednje faze, kot jo n26 da zastonj, ne bo sel iskat. Zakaj, sem ti ze povedala. Kako je pravnoformalno verodostojno in ne vem kaj, nima veze, ker firme ne vlecejo do te tocke. Ampak do ene pa. Koliko je lahko printscreene potvarjati, je nerelavantno za njih, ker je riziko v vezi s tem in pogostnost tako mala, da se s tem ne ukvarjajo. ce ga ponaredis pa koncno zahtevajo uradnega, ker placila ne najdejo, potem imas pa se veliko bolj resne probleme.
Problemi, ko se potegnejo narocena placila nazaj pa ocitno so dovolj pogosti, da to ni vec dovolj. In do tukaj se nobeden ni nic ponaredil.
Meni je povsem jasno, kaj v tej zgodbi je verodostojna listina, ki zdrzi v primeru sodnega spora. Ampak spori so ze prej in se lahko resujejo tudi ze prej. In z nasimi bankami bistveno lazje kot z n26.
Zgodovina sprememb…
in temu ni nihče oporekal, dokler nisi nadaljevala in začela prodajat neumnosti, kar je primarno psoledica, da izhajaš iz neke osebne izkušnje, ki pa v bitvu nima ničesar z težavo jozeta pri gen-i. On namreč ne rabi naključni študentki predložit dokazila, da bo dovolj "zaupala" in izdala robo brez da bi dejansko vedela ali je plačilo izvedeno ali ne.
On je v situaciji ko mora računovodstvo na roke preverit kaj se je z nakazilom zgodilo in zakaj ni pravilno poknjiženo.
On je v situaciji ko mora računovodstvo na roke preverit kaj se je z nakazilom zgodilo in zakaj ni pravilno poknjiženo.
Zgodovina sprememb…
ja in to je tvoj problem. Ker pač nisi sposobna sledit debati in razumet v čem je ta primer bistveno drugačen od tvoje osebnostne izkušnje in zakaj je v danem primeru povsem irelavantno ali N26 omogoča izdajo potrdila o nakazilu ali pa zgolj recimo mesečni izpisek.
Zgodovina sprememb…
Da ne bo treba se enkrat pisat... Ce on na drugi strani pripravljen spustiti kriterij do neke tocke, pa si ti s tem lahko v enem primeru kaj pomagas v drugem pa ne, je to zelo relevantno
Zgodovina sprememb…
ni treba, smo razumeli, da ne razmeš. In ne, v konkretnem primeru niti pod razno ni relavantno. Ker joze ne rabi vzpostavit zaupanja, da je denar res nakazal ampak rabi nekoga na gen-i da dvigne svojo rit in pravilno poknjiži plačilo. Gen-I ne bo odpisal dolga zgolj zato, ker je dobil potrdilo, to bodo storili šele ko dejansko pravilno poknjižijo nakazilo in to lahko naredijo tudi izpisom tranzakcij ali potrdilom o naročilu plačila.
Zgodovina sprememb…
Sploh v tem primeru je relevantno. Ker kot receno, se ne dviguje riti za narocene transakcije. Zakaj ne, sem ti oa tusi povedala. Rit se bo dvignila pri uradnem potrdilu ali tezenju. Pri izpisku o izrvseni transakciji pa takoj, brez tezenja in brez stroskov za kogarkoli.
Tako to pac je, zakaj je tako, noces razumeti in pac lahko zmerjas z bedaki dalje, pa ne bo jutri nic drugace.
Tako to pac je, zakaj je tako, noces razumeti in pac lahko zmerjas z bedaki dalje, pa ne bo jutri nic drugace.
Rit se bo dvignila pri uradnem potrdilu
uradno potrdilo pri vsaki banki stane ca 15 eur. Nehaj mešat pojme.
Sploh v tem primeru je relevantno.
še zadnji poskus: Ne, ni relavantno. Sistem, ki ga ti opisuješ je arhajičen ostanek izpred 20 let in več nazaj, ko so številne fizične osebe kupovale stvari preko predračunov. Dandanes je zaradi široke uporabe aktric tega zelo malo. Pri tem sistemu je bila težava v tem, da je med plačilom in dejanskim prilivom lahko minilo par dni. Dodatno tudi IT sistemi pogosto niso bili na nivoju, da bi se stvari avtomatično ažurno knjižile, kaj šele da bi prodajalec za šalterjem dobival asžurne podatke. In ker je stranka robo želela prej se je moral vzpostavit sistem zaupanja med stranko in prodajalcem. In to je temeljilo na potrdilu o plačilu. Na ta način je prodajalec z zadostno mero verjel, da je res plačano in je izdal robo kljub temu da v bistrvu NI preveril ali je res plačano. Šlo je zgolj za zaupanje, ne za to da bi prodjalaec kakorli dejansko preveril ali je denar res plačan.
Kar pa imamo v konkretnem primeru pa je iskanje nepravilno knjižene tranzakcije. Prodajalec oziroma v tem primeru ponudik storitve ne rabi popolnoma nič zaupat naročniku. Ponudniku je popolnoma vseeno ali je izjava naročnika, da je plačal resnična ali ne. Kar ponudnik storitve rabi so podatki, na podlagi katerih bo lahko poiskal tranzakcijo in mu je popolnoma vseeno kako jih dobi. Ali te podatke dobi iz potrdila o naročeni tranzakciji, ali potrdila o izvedeni tranzakciji ali pa mesečnega izpiska, je popolnoma vseeno. GEN-I ne rabi dokazil na poglagi katerih bo nepismena študentka za šalterjem naročniku verjela, da je plačal in mu bo zato dala dve vedri štroma. GEN-I rabi podatke na podlagi katerih bo računovodja našel in pravilno poknjižil tranzakcijo.
Zdaj, če si prezabita, da bi razumela razliko, pa to ni več moj problem.
BTW. če bi bila pismena bi videla, da GEN-I v nobeni fazi ni zahteval potrdila o plačilu ali zavrni potrdila o naročeni tranzakciji.
ne zmerjam, samo opisujem.
Zgodovina sprememb…
ales85 ::
delavec44 ::
Ima vezo, da je potem potrdilo o naročilu transakcije enako potrdilu o izvedeni transakciji (ki se izvede takoj) o čemer gre tu debata vezana na N26.
matobeli ::
A je kakšna novost glede Genija? Men so tudi sporočili da transakcija ni bila uspešna in da naj preverim pri svoji banki...
Mike_Rotch ::
Na Slovenski banki za odobritev kredita od mene želijo potrdilo o solventnosti iz N26, kjer imam trenutno osebni in poslovni račun za s.p.
Mogoče kdo ve kako to izgleda na N26 oz. kako se temu sploh reče v angleščini?
Mogoče kdo ve kako to izgleda na N26 oz. kako se temu sploh reče v angleščini?
Payk ::
Glede GenI, sem bil ravnokar na live support, bodo naredili "preiskavo" za 15 eur.
Bomo videli kaj bo, je pa malo žalostno tole.
Kakor so se zgoraj hecali ali je šla računovodkinja v penzijo ali kaj se jim dogaja.
Sporočim ko bo kaj novega.
Bomo videli kaj bo, je pa malo žalostno tole.
Kakor so se zgoraj hecali ali je šla računovodkinja v penzijo ali kaj se jim dogaja.
Sporočim ko bo kaj novega.
Jaz sem tudi včeraj dal v preiskavo vse skupaj, bomo vidli. Dvomim da je računovodkinja ker sem hkrati plačal 3 položnice (jebiga sem pozabil) in dve so poknjižli pravilno, eno so pa spustili.
dev ::
Plačujem GenI položnice z N26 in ni bilo težav za prejšnji mesec. Mi piše plačan račun na portalu, kot vse mesece do zdaj, tako da te težave očitno niso prizadele vseh.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
buttcrack ::
Tole je pa lenoba ala next level crnogorac...
Dobra minutka dela, ki se ti povrne že takoj naslednji mesec (če ti seveda poknjižijo položnico)
Dobra minutka dela, ki se ti povrne že takoj naslednji mesec (če ti seveda poknjižijo položnico)
joze ::
Kako pa ste si uredili trajnik z GenI na N26? Če grem na MojGenI in izberem direktno bremenitev, je že predizpolnjena opcija SI56. Mislim, da je ne morem spremenit...
Kleemen ::
Obstaja tudi kakšen varčevalni račun na N26 tako da imaš gor shranjen denar in dobiš mesečno/letno provizijo, kot pri Revolut?
driver_x ::
Niti na support ti ni trab pisati, samo na tisti obrazec (od GEN-I-ja) napišeš IBAN od N26. Itak so po predpisih dolžni sprejemati vse IBAN-e.
driver_x ::
Saj trajnike oz. direktno obremenitev se ne ureja z banko, ampak s ponudnikom storitev, npr. RTV, T-2, Geni-i, ... Vsak od njih ima svoj obrazec, ki ga izpolniš, podpišeš, poskeniraš in pošlješ. Za to si vzameš nekaj časa in imaš nato mir. Jaz imam takih točno deset.
Natisni, izpolni ročno in sken pošlji po mailu.
Piši preko svojega profila supportu in dodaj vse potrebne podatke za trajnik.
Piši preko svojega profila supportu in dodaj vse potrebne podatke za trajnik.