Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
joze ::
A je že kdo dobil rezultat preiskave iz N26? Kam je šel denar?
In kakšni so pogoji naprej? Če je zajebal N26 ti vrnejo 15 evrov in znesek položnice? In če je zajebal GenI, ti oni vrnejo 15 evrov?
In kakšni so pogoji naprej? Če je zajebal N26 ti vrnejo 15 evrov in znesek položnice? In če je zajebal GenI, ti oni vrnejo 15 evrov?
zavajon ::
Natisni, izpolni ročno in sken pošlji po mailu.
Piši preko svojega profila supportu in dodaj vse potrebne podatke za trajnik.
Digitalna doba...
Izpolni na racunalniku, digitalno podpisi PDF in ga poslji...
Ne gre to tako enostavno. Pri nas v večini obrazcev ne moreš vpisati DE računa, ker imajo SI56 zapečeno, pa eno mesto premalo za številko TRR.
Zato moraš obrazec sprintati, ročno popraviti, skenirati, poslati. Kar pa vzame več kot minutko.
A kljub izgubljenim minutam sem jaz to storil z vsemi periodičnimi računi.
ales85 ::
Natisni, izpolni ročno in sken pošlji po mailu.
Piši preko svojega profila supportu in dodaj vse potrebne podatke za trajnik.
Digitalna doba...
Izpolni na racunalniku, digitalno podpisi PDF in ga poslji...
Ne gre to tako enostavno. Pri nas v večini obrazcev ne moreš vpisati DE računa, ker imajo SI56 zapečeno, pa eno mesto premalo za številko TRR.
Zato moraš obrazec sprintati, ročno popraviti, skenirati, poslati. Kar pa vzame več kot minutko.
A kljub izgubljenim minutam sem jaz to storil z vsemi periodičnimi računi.
Seveda gre. Dopises spodaj, ni pomembno.
A na roke? :D
Ti pa še nisi veliko PDF dokumentov/obrazcev urejal? No, saj tudi jaz jih nisem na stotine, ampak na obrazec lahko "napišeš" kar hočeš. Jaz najrašji uporabljam Foxit PDF Reader in lahko urejam po želji, nato pa še digitalno podpišem. Ni nobena strašna reč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ales85 ()
blink ::
Kupit HRK pri nas ali vzeti EUR s sabo in menjat dol v menjalnici ali banki. Ti razni feeji so enostavno ratali prevec. Gres placat s kartico, fee. Gres na bankomat, dupli fee. Sploh od bankomata od 22 do 35HRK!! Potem imajo nekateri tako strukturo menijev, da hitro kaj zamesas in veliko jih niti nima vec brez konverzije in avtomaticno vzame njihov superduper tecaj. Po eni strani fino, da bo HR od novega leta tudi v EUR. Po drugi strani pa bodo cene takoj visje...
Vedno je nekje gumb brez konverzije. Je pa UI vedno tak da te cimbolj zmede (majhen gumb, neopazen), dvoumen ali pa moras se dodatno nekajkrat klikniti, vse z namenom da te odvrnejo od ne-konverzije.
miko22 ::
Danes sem ugotovil eno bedarijo na N26.
Hočem vnest položnico za mesec oktober. Trenutno je sicer denarja na računu manj, kot je znesek na položnici, ampak, ker bo do takrat se 2x plača se človek ne sekira. Ampak, NE, če nimaš dovolj denarja, ti ne pusti vnest položnice v naprej! Mislim, to pa je res čisto mimo.
Saj se mi takrat ne bi izvedlo, če nimam kritja, da pa sedaj ne morem vnesti, pa je too much.
Aja, pa na "spaces" je dovolj denarja, če se že gremo. Tako, da res ni razloga za to neumnost.
Hočem vnest položnico za mesec oktober. Trenutno je sicer denarja na računu manj, kot je znesek na položnici, ampak, ker bo do takrat se 2x plača se človek ne sekira. Ampak, NE, če nimaš dovolj denarja, ti ne pusti vnest položnice v naprej! Mislim, to pa je res čisto mimo.
Saj se mi takrat ne bi izvedlo, če nimam kritja, da pa sedaj ne morem vnesti, pa je too much.
Aja, pa na "spaces" je dovolj denarja, če se že gremo. Tako, da res ni razloga za to neumnost.
NejcSSD ::
Kupit HRK pri nas ali vzeti EUR s sabo in menjat dol v menjalnici ali banki. Ti razni feeji so enostavno ratali prevec. Gres placat s kartico, fee. Gres na bankomat, dupli fee. Sploh od bankomata od 22 do 35HRK!! Potem imajo nekateri tako strukturo menijev, da hitro kaj zamesas in veliko jih niti nima vec brez konverzije in avtomaticno vzame njihov superduper tecaj. Po eni strani fino, da bo HR od novega leta tudi v EUR. Po drugi strani pa bodo cene takoj visje...
Vedno je nekje gumb brez konverzije. Je pa UI vedno tak da te cimbolj zmede (majhen gumb, neopazen), dvoumen ali pa moras se dodatno nekajkrat klikniti, vse z namenom da te odvrnejo od ne-konverzije.
Za FEE lahko potrdim da je po novem na vseh "priznanih" hrvaških bankah. Se mu enostavno ne da izognit ne glede na izbiro konverzije, seveda brez konverzije.
Ker je bilo nujno sem dol dvignil 150eur - 35HRK feeja + 2,5€ mi je še banka moja trgala za dvig po parih dneh to je skupaj cca 7,5eur.
V Ljubljani bi bil malenkost slabši tečaj ampak bi vseeno prišparal 4eure.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
matobeli ::
Eni so 35, eni pa 28. Sem vzel preko revoluta 1400hrk+28hrk in plačal 191.21eur, če bi vzel na pošti bi bilo pa 189.58eur, ni tolk kritično da bi se namenoma basal po pošti, lahko bi pa vzel ker sem itak bil tam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Wonder ::
Jaz sem pri OTP banki dober mesec imel brez fee-ja.
800HRK -> 107.21€ + 1.82€ mark-up fee.
https://community.revolut.com/t/using-r...
800HRK -> 107.21€ + 1.82€ mark-up fee.
https://community.revolut.com/t/using-r...
buttcrack ::
Ti pa še nisi veliko PDF dokumentov/obrazcev urejal? No, saj tudi jaz jih nisem na stotine, ampak na obrazec lahko "napišeš" kar hočeš. Jaz najrašji uporabljam Foxit PDF Reader in lahko urejam po želji, nato pa še digitalno podpišem. Ni nobena strašna reč.
Precej bolj enostavno copy paste iban + bic v sporočilo iz profila s prošnjo po “trajniku”. Digitalizacija gor ali dol. Ampak ja, kompliciraj kolikor želiš, samo da bo lepše in pametneje izgledalo… pa še lično digitalno bo podpisano!!!
AllStarc ::
Sem bral, da se tudi hrvati pritožujejo, saj je vse skupaj baje nezakonito. Fee ti lahko obračuna le banka, ki ti je izdala kartico( odvisno od tvoje pogodbe). Očitno izkoriščajo, da inšpekcije ne bodo reagirale, saj bodo od 1.1.2023 že EUR.
sometimes what you want and what you get,
are two very different things
are two very different things
Precej bolj enostavno copy paste iban + bic v sporočilo iz profila s prošnjo po “trajniku”. Digitalizacija gor ali dol. Ampak ja, kompliciraj kolikor želiš, samo da bo lepše in pametneje izgledalo… pa še lično digitalno bo podpisano!!!
Odvisno koliko si tehnično pismen. Meni je tako, kot pisanje v Wordu.
amacar ::
Sem bral, da se tudi hrvati pritožujejo, saj je vse skupaj baje nezakonito. Fee ti lahko obračuna le banka, ki ti je izdala kartico( odvisno od tvoje pogodbe). Očitno izkoriščajo, da inšpekcije ne bodo reagirale, saj bodo od 1.1.2023 že EUR.
Tudi nekatere slovenske banke zaracunajo dvige s tujimi karticami cca. 4€...
Odvisno koliko si tehnično pismen. Meni je tako, kot pisanje v Wordu.
Kar še ne pomeni, da povprečen uporabnik genija in n26 to dela enako - sploh preko mobitela npr.
silak ::
Imam N26 in Curve. V Curve imam povezano N26, da lahko uporabljam s XiaomiPay, direktno N26 + XiaomiPay zaenkrat še ne gre.
Z mojo imava oba pametno uro, N26 oziroma Curve pa samo eno.
Je možno urediti da bi za plačevanje na obeh urah istočasno uporabljal samo eno kartico oz. račun Curve?
Razmišljam da je ena možnost, da njej ustvarim ločen Curve račun, in poizkusim dodat mojo N26 - če bi šlo.
Najslabša možnost pa je še, da ji ustvarim ločen Curve račun in naročim dodatno virtualno kartico N26, katero dodam v njen Curve. Ampak to je potem Premium N26, 4,90€ na mesec in enkratni strošek dodatne kartice 10€.
Je še kakšna možnost?
Je možno urediti da bi za plačevanje na obeh urah istočasno uporabljal samo eno kartico oz. račun Curve?
Razmišljam da je ena možnost, da njej ustvarim ločen Curve račun, in poizkusim dodat mojo N26 - če bi šlo.
Najslabša možnost pa je še, da ji ustvarim ločen Curve račun in naročim dodatno virtualno kartico N26, katero dodam v njen Curve. Ampak to je potem Premium N26, 4,90€ na mesec in enkratni strošek dodatne kartice 10€.
Je še kakšna možnost?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: silak ()
ubermensch ::
Imam N26 in Curve. V Curve imam povezano N26, da lahko uporabljam s XiaomiPay, direktno N26 + XiaomiPay zaenkrat še ne gre.
Je še kakšna možnost?
Kako si sploh prišel do aplikacije MiPay? Meni piše, da je potrebna aplikacija MiStore, ki pa ni na voljo za Slovenijo v Google Play trgovini.
silak ::
Evo problem rešen, po vsaj 20 poizkusih mi ni več javilo errorja ob dodajanju Curve v XiaomiPay. Nič jasno, ampak zdaj je kartica dodana.
ubermensch, v Mi Fitness, mi v meniju kaže Xiaomi Pay, kamor lahko dodajam kartice. Je pa res, da zaenkrat N26 še ni podprta v mojem primeru, in moram kot posrednika uporabiti Curve.
Mimogrede, živim severno od Slovenije, mogoče zato drugačni pogoji.
ubermensch, v Mi Fitness, mi v meniju kaže Xiaomi Pay, kamor lahko dodajam kartice. Je pa res, da zaenkrat N26 še ni podprta v mojem primeru, in moram kot posrednika uporabiti Curve.
Mimogrede, živim severno od Slovenije, mogoče zato drugačni pogoji.
xsum1 ::
Mene pa zanima kako lahko nekdo dvigne iz računa več kot 1000€. Se pravi, da potrebuješ eno večjo vsoto v enem dnevu kot je limit na bankomatu. A naše banke poslujejo s to kartico in ali lahko potem dvigneš denar iz kartice na banki?
mihi2018 ::
Mene pa zanima kako lahko nekdo dvigne iz računa več kot 1000€. Se pravi, da potrebuješ eno večjo vsoto v enem dnevu kot je limit na bankomatu. A naše banke poslujejo s to kartico in ali lahko potem dvigneš denar iz kartice na banki?
Sicer nisem vedel, da so bankomati omejeni na 1000€/dan (?) Lahko plis tole še nekdo potrdi/zavrže..
Z N26 na SLO bankah ne moreš dvignit gotovine na okencu banke. Tako kot ne moreš dvignit gotovine tudi če imaš npr. NLB ne moreš iti kar na SKB na okence in dvignit denar..
Mike_Rotch ::
Ja, dvig na bankomatu je omejen na 1000€ na dan. Tudi na plačljivih računih ni možno dvigniti limita.
Če rabiš večjo količino gotovine je edina pametna opcija nakazilo nekomu na slovensko banko in dvig iz te banke.
Če rabiš večjo količino gotovine je edina pametna opcija nakazilo nekomu na slovensko banko in dvig iz te banke.
Mike_Rotch je izjavil:
Ja, dvig na bankomatu je omejen na 1000€ na dan. Tudi na plačljivih računih ni možno dvigniti limita.
Ce to ves, si si ze sam odgovoril? :)
Sicer nisem vedel, da so bankomati omejeni na 1000€/dan (?) Lahko plis tole še nekdo potrdi/zavrže..
Z N26 na SLO bankah ne moreš dvignit gotovine na okencu banke. Tako kot ne moreš dvignit gotovine tudi če imaš npr. NLB ne moreš iti kar na SKB na okence in dvignit denar..
Ja na dan je limit 1k na bankomatu. Smo sprobali. Se pravi, da edina opcija je, da nakažeš nekomu na slo račun, ker vidim da n26 nima fizičnih poslovalnic.
BuDi79 ::
ker vidim da n26 nima fizičnih poslovalnic.Ima, v Avstriji in Nemčiji je vsak DM-Drogeriemarkt fizična poslovalnica.
btw. kako lahko legalno potrebuješ več kot 1k gotovine?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Mike_Rotch ::
Long shot, ampak mogoče v primeru, ko želiš nekomu plačati nekaj kar je vredno več kot 1k. Ugibam.
ker vidim da n26 nima fizičnih poslovalnic.Ima, v Avstriji in Nemčiji je vsak DM-Drogeriemarkt fizična poslovalnica.
btw. kako lahko legalno potrebuješ več kot 1k gotovine?
Točno kot so rekli.
Za pod vzmetnico, za nakup npr. rabljenega HIFI zvočnega sistema in TV-ja, ki sta oba vredna par tisoč.
delavec44 ::
Bo šel pač 3 dni zapored na bankomat. Drugače pa curve, druga banka itd. Rešitev je ogromno.
musicfreak ::
Kaj pa ce odpres nov racun pri drugi banki si lahko nakazes ves denar na novo banko naenkrat brez problema iz N26 (priblizno 50k)?
Res? Klinci jadni, na androidu pa čakamo še na ocr za položnice...
How hard could it be?
How hard could it be?
Anyway...
Payk: a je pri tebi kaj novega z preiskavo? Men niso še nič odgovoril pa je tega že več kot 14dni.
Payk: a je pri tebi kaj novega z preiskavo? Men niso še nič odgovoril pa je tega že več kot 14dni.
velikBrokoli ::
velikBrokoli je izjavil:
btw na iosu se sedaj vidi kdaj bodo trgani "trajniki".
Kje točno to vidiš?
Po upcoming payments. Imam dva ročna UPNja in en trajnik. Sta različni ikonci in pod trajnikom poše direct debit.
Pro ::
Tudi na Andorid-u se vidi, kdaj bodo trgane direktne bremenitve - pod Scheduled payments. Prikaže vse, ki naj bi bili trgani v naslednjih 14-tih dneh.
predi ::
Tudi na Andorid-u se vidi, kdaj bodo trgane direktne bremenitve - pod Scheduled payments. Prikaže vse, ki naj bi bili trgani v naslednjih 14-tih dneh.Meni zlista samo en trajnik (imam samo enega), direktne bremenitve pa nobene, čeprav jih pričakujem v naslednjih 14 dnevih. Piše pa, da bi morale biti tudi bremenitve. Skratka, tipično za N26, ne dela. Ker ne dela, lahko kot rešitev čez čas pričakujete popolno odstranitev te funkcije, v kolikor bo dovolj ljudi poslalo bug report na ideas@n26.com ...
amacar ::
Zlistalo jih bo, ko bodo dali zahtevek za obremenitev. Saj tudi na Revolutu načeloma niso vidne 14 dni prej, odvisno od podjetja do podjetja, pri nekaterih prej, pri nekaterih pozneje (v vmesnem času na Revolutu pač kaže tisto iz prejšnjega meseca in se potem enkrat posodobi, ko dobijo nov zahtevek).