Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
buttcrack ::
Kune v revolutu kupiš prej in potem plačuješ vse v kunah iz HRK računa. Enako lahko iz njega tut dvigneš.
energetik ::
Kakšne feeje, kjerkoli sem do zdaj plačeval z debit kartico, je bilo brez fee-ja, od trgovin do gostiln, še na Islandiji z Maestro kartico ni bilo fee-ja.Če plačaš s kartico, ni nobenega feeja.
No, to ni cisto res. Definitivno placas FX fee, sploh pri revolutu, ki cez vikend doda avtomatski pribitek.
Na bankomatu pa pač ne smeš zafrknit in moraš ustrezno izbrati za konverzijo.
vires in numeris
Steinkauz ::
Tako se izogneš FX vikend feeju, ATM feeju nad 200eur pa ne.
Sam nucam revolut do prvih 200eur, potem pa delavsko za ostalo ker ima 2eur (razn če manj dvignem in je 1% manj kot 2eur)
energetik, če ti ne izpišejo feeja, še ne pomeni, da ga nisi plačal.
Revolut ima za vikend slabše menjalne tečaje in tako plačaš ta fee. Preko menjalnega razmerja, ni pa posebi postavke za fee.
Sam nucam revolut do prvih 200eur, potem pa delavsko za ostalo ker ima 2eur (razn če manj dvignem in je 1% manj kot 2eur)
energetik, če ti ne izpišejo feeja, še ne pomeni, da ga nisi plačal.
Revolut ima za vikend slabše menjalne tečaje in tako plačaš ta fee. Preko menjalnega razmerja, ni pa posebi postavke za fee.
frke ::
Čisto navaden POS terminal pri plačilu s N26 mastercard v hrvaški trgovini, me je vprašal ali želim, da račun bremenijo v EUR ali v kunah. Torej tudi na POS terminalih že obstaja "s konverzijo" ali "brez konverzije" kot na ATM? Nisem pa šel preračunavati kakšna je razlike oz. kateri menjalni tečaj je bil uporabljen. Mogoče je to samo priprava na prevzem evra.
To sem doživel v aziji.
Ponavadi zravn tudi piše kakšen je conversion fee in je bil slabši kot od banke, pomoje je povečini to primer.
Za hrvaško bo pa drugo leto itak EUR, bodo pa cene toliko gor "zaokrožili".
Bo vsaj folk direkt vidu kolk bolano draga je hrvaška.
Ponavadi zravn tudi piše kakšen je conversion fee in je bil slabši kot od banke, pomoje je povečini to primer.
Za hrvaško bo pa drugo leto itak EUR, bodo pa cene toliko gor "zaokrožili".
Bo vsaj folk direkt vidu kolk bolano draga je hrvaška.
kixs ::
Če plačaš s kartico, ni nobenega feeja. Bankomata, ki te ne bi vprašal, ali hočeš konverzijo ali ne, pa tudi še nisem videl.
Fee je vedno.
Dozivel v Zagrebu, da bankomat ni imel moznosti brez konverzije - mislim, da je bil od Privredne ali nekaj podobnega. Celo prekinil sem in sel se enkrat, da preverim in moznost ni bilo. Ker je bil to edini bankomat v tisti okolici, nisem imel izbire.
OrkAA ::
Kakšne feeje, kjerkoli sem do zdaj plačeval z debit kartico, je bilo brez fee-ja, od trgovin do gostiln, še na Islandiji z Maestro kartico ni bilo fee-ja.Če plačaš s kartico, ni nobenega feeja.
No, to ni cisto res. Definitivno placas FX fee, sploh pri revolutu, ki cez vikend doda avtomatski pribitek.
Na bankomatu pa pač ne smeš zafrknit in moraš ustrezno izbrati za konverzijo.
Tudi v primeru, ko ti banka ne zaracuna nobenega fee-ja (tako revolut kot N26 ti v dolocenih primerih ga - ali za vikend ali pa ko presezes doloceno vsoto), nekaj malega placas mastercardu.
Lahko preveris tako da pogledas njihov tecaj in ga primerjas z evropsko centralno banko - https://www.mastercard.us/en-us/persona...
To pac je fee, kakorkoli ze obrnes. Tudi ce ga ti ne vidis direktno izpisanega med transakcijami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OrkAA ()
Tidule ::
Čisto navaden POS terminal pri plačilu s N26 mastercard v hrvaški trgovini, me je vprašal ali želim, da račun bremenijo v EUR ali v kunah. Torej tudi na POS terminalih že obstaja "s konverzijo" ali "brez konverzije" kot na ATM? Nisem pa šel preračunavati kakšna je razlike oz. kateri menjalni tečaj je bil uporabljen. Mogoče je to samo priprava na prevzem evra.
To nima veze z EUR, nekatere tuje banke pač omogočajo plačilo v valuti kartice. V EU to res bolj redko srečaš (tudi zato, ker je še bolj malo držav brez EUR), širše pa je to povsem normalno. Pretvorbe so praviloma bistveno slabše, ker smo pri nas navajeni, na minimalne pribitke za tuje valute (tam med 1%-2% na menjalni tečaj). Recimo za ameriške kartice pribitki v rangu 5-10% + fixed fee niso nič nenavadnega in potem je taka opcija dejansko zanimiva.
GupeM ::
Gupe, slabo bereš. Trditev je bila "dvigujete brez provizije v kunah"
Revolut po 200eur začne računati 2% fee
Odgovarjal sem na post pred mojim:
... Ti razni feeji so enostavno ratali prevec. Gres placat s kartico, fee. ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Groot ::
Noben fee ni 40eur.
Ali ima n26 izjemno slab tečaj ali pa ti je bankomat izmenjal po svojem nategnuskem tečaju.
N26 bi ti mogu dat izpisek al je bilo bremenjeno v eur al kunah (in koliko kun je dejansko trgal bankomat za teh 3500 kun)
Drugač jst vedno v tujini dvignem prvič max 100eur, pogledam, če vse štima in potem višje zneske.
Kako noben fee ni 4 eur (sklepam da si se glede 40 zatipkal)? Lahko prideš stat zraven mene pa ti pokažem na NLB bankomatu, da ob dvigu z N26 kartico, ki ima nemški BIN želi zaračunati 4 eur nadomestila.
Nekateri tukaj malce počež omenjate vse skupaj. Ob dvigu na bankomatu s tujo kartico te lahko doleti več feejev:
- fee samega bankomata/banke (to je pri nas npr. teh 2 eur na NLB)
- fee zaradi izbrane konverzije
- FX fee (NKBM ti v SMS sporočilu lepo napiše da so zaračunali xy% pribitek nad referenčnim razmerjem, Revolut ima vikend pribitke, itd.)
Fee je vedno.
Ampak ga plača prodajalec, ti zanj ne veš.
Dozivel v Zagrebu, da bankomat ni imel moznosti brez konverzije - mislim, da je bil od Privredne ali nekaj podobnega. Celo prekinil sem in sel se enkrat, da preverim in moznost ni bilo. Ker je bil to edini bankomat v tisti okolici, nisem imel izbire.
Jaz ga še nisem videl, lahko pa da obstaja.
ni res, FX fee pri tujih valutah od vedno je in ga banka čisto lepo zaračuna tebi. Zadnje leto SI banke tudi pridno pošiljajo SMSje kolikšen je ta fee.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
miko22 ::
Glede na to da sem pri bankomatih bolj bos, kaj je sedaj bolje, da bankomat zaračuna konverzijo ali banka?
ni res, FX fee pri tujih valutah od vedno je in ga banka čisto lepo zaračuna tebi. Zadnje leto SI banke tudi pridno pošiljajo SMSje kolikšen je ta fee.
Ja, imaš prav. Tudi Revolut in N26 pošiljata. Jaz tega nisem upošteval kot fee, ampak kot "razliko" v primerjavi s tečajem ECB. Podobno kot če greš v menjalnico denar menjat, kjer sta nakupni in prodajni tačaj različna. Obstaja pa še sredni tečaj, od katerega pa ta dva seveda odstopata.
ja, in potem ravno na podobno foro menjalnice rade zavajajo, ko oglašujejo, da ni feeja, če menjaš pri njih. Samo tečaj je za par procentov slabši od tistih, ki fee zaračunajo.
Kot je zgoraj napisal Groot je kar nekaj feejev ali pribitkov možnih od takrat ko kartico potegneš na terminalu, ampak pod črto je za veliko večino uporabnikov v EU bistveno bolj ugodno pustit matičnim bankam da delajo konverzijo, kot pa plačevat v EUR.
Pri vivid sem ugotovil, da je najbolj ugodno, če znotraj appa sam menjaš v željeno valuto pred plačilom.
Kot je zgoraj napisal Groot je kar nekaj feejev ali pribitkov možnih od takrat ko kartico potegneš na terminalu, ampak pod črto je za veliko večino uporabnikov v EU bistveno bolj ugodno pustit matičnim bankam da delajo konverzijo, kot pa plačevat v EUR.
Pri vivid sem ugotovil, da je najbolj ugodno, če znotraj appa sam menjaš v željeno valuto pred plačilom.
CyberPunk ::
Preko N26 plačujem že vse položnice nekaj let. Zdaj sem prvič naletel na težavo.
Gen-i mi ni poknjižil transakcije, zato sem poslal potrdilo, ki ga lahko snameš v spletni banki. Ampak to ni potrdilo, da je bila transakcija izvedena, ampak, da sem jo jaz naročil. Gen-i mi je odgovoril, da oni nakazila niso prejeli. N26 je hotel 15 evrov za ročno preverjanje kje je denar. Ker je bil znesek skoraj enak sem položnico plačal še enkrat.
Kako take težave rešujete drugi? Moram res ob vsaki taki težavi plačat 15 evrov?
Po mojih izkusnjah je v 99% primerov kaj zasustral referent(ka) na strani trgovca, torej Gen I. Ponavadi spregledajo sklicno stevilko in kasneje najdejo. Vztrajati in je. Pac morajo "na roke" iti skozi in najti znesek / tvoj racun.
Jaz sem enkrat pri enem drugem na racunu poloznice spregledal napisano "dolgujete xy EUR", pa so ocitno potem do naslednjega racuna pravilno poknjizili. Mogoce bodo tebi kasneje tudi nasli nakazilo, ker sume ne bodo stimale, in bos dobil dobropis.
Izpis transakcije pa je potrdilo, da je izvedena - ce je seveda bila izvedena. Dokler ni izvedena, pa je res samo dokaz narocila transakcije.
joze ::
Po mojih izkusnjah je v 99% primerov kaj zasustral referent(ka) na strani trgovca, torej Gen I. Ponavadi spregledajo sklicno stevilko in kasneje najdejo. Vztrajati in je. Pac morajo "na roke" iti skozi in najti znesek / tvoj racun.
Jaz sem enkrat pri enem drugem na racunu poloznice spregledal napisano "dolgujete xy EUR", pa so ocitno potem do naslednjega racuna pravilno poknjizili. Mogoce bodo tebi kasneje tudi nasli nakazilo, ker sume ne bodo stimale, in bos dobil dobropis.
Izpis transakcije pa je potrdilo, da je izvedena - ce je seveda bila izvedena. Dokler ni izvedena, pa je res samo dokaz narocila transakcije.
Ja, pa saj to je problem, ker ne morem dokazati da je bila izvedena. In če banka za to, da ti izda neko povsem osnovno potrdilo, računa 15 evrov je zame kar veliko sranje. Tudi sam sem prepričan, da je problem na strani GenI, ker sem istočasno plačal še 7 drugih položnic in ni bilo z nobeno težav.
kixs ::
Fee je vedno.
Jaz ga še nisem videl, lahko pa da obstaja.
Si dal vse HR bankomate skozi? Torej STFU.
jabe ::
seveda je na strani geni... n26 je baraba, kar se tiče suporta (na sploh, kot si videl na tem primeru in vedno je tako), ampak neka avtomatika jim pa dela. če bi prišlo plačilo nazaj, je to ponavadi še v istem dnevu in se vidi na transakcijah na appu. Se mi je zgodilo že ene parkrat. Če gre iz obratne smeri in n26 zavrne plačilo, se ne bo nikoli niti pod razno ukvarjal s tem, zakaj. Ona banka je kriva (pa tudi če ni) in to je vse kar imajo na to temo za povedati, denar je pa vedno prišel v 5 delovnih dneh na osnovni račun.
to rečeno, če denarja ni bilo nazaj na tvoj račun, je šel h geniju. na dokazilu za naročeno transakcijo so tudi vsi ppodatki in če so pravilni, je geni denar dobil. zdaj pa začneš najedati po štengcah gor tam, dokler ne bo enemu dopizdilo, ker se babi v računovodstvu ne da poiskati. Ja teli sklici so avtomatika, če kje kaj ni, je treba pa na roke. pa se nekomu ni dalo, ker je pač vedno tak, je imel slab dan, karkoli že... enkrat se bo enemu že dalo, ko bo manj sitno to poiskati, kot tvoje najedanje poslušati.
to rečeno, če denarja ni bilo nazaj na tvoj račun, je šel h geniju. na dokazilu za naročeno transakcijo so tudi vsi ppodatki in če so pravilni, je geni denar dobil. zdaj pa začneš najedati po štengcah gor tam, dokler ne bo enemu dopizdilo, ker se babi v računovodstvu ne da poiskati. Ja teli sklici so avtomatika, če kje kaj ni, je treba pa na roke. pa se nekomu ni dalo, ker je pač vedno tak, je imel slab dan, karkoli že... enkrat se bo enemu že dalo, ko bo manj sitno to poiskati, kot tvoje najedanje poslušati.
Ja, pa saj to je problem, ker ne morem dokazati da je bila izvedena. In če banka za to, da ti izda neko povsem osnovno potrdilo, računa 15 evrov je zame kar veliko sranje. Tudi sam sem prepričan, da je problem na strani GenI, ker sem istočasno plačal še 7 drugih položnic in ni bilo z nobeno težav.
15 EUR ni osnovno potrdilo ampak je poizvedba, kjer se dejansko ugotavlja kaj se je z nakazilom zgodilo. 15 EUR je povsem normalna tarifa za to, NLB računa 16,5 EUR, SKB 15 EUR, Unicredit 17,5 EUR...
Tako, da nekaj kar ni nič drugače kot pri klasičnih bankah.
Tista potrdila, ki si jih natisneš iz klasične spletne banke, pa niso nič bolj potrdila o nakazilu kot izpis iz n26 ali pa mesečni izpisek.
Zgodovina sprememb…
matobeli ::
Men se je tud tokrat zataknilo pri geni, mi sicer še niso odgovoril, tko da bomo vidli kaj si bodo domislili. Joze, prosim če poročaš kaj je bilo, da jim bom lahka najedal ker imajo zgleda sistemski problem.
15 EUR ni osnovno potrdilo ampak je poizvedba, kjer se dejansko ugotavlja kaj se je z nakazilom zgodilo. 15 EUR je povsem normalna tarifa za to, NLB računa 16,5 EUR, SKB 15 EUR, Unicredit 17,5 EUR.
Je drugače. Pri ostalih bankah lahko dobiš potrdilo, da je bila transakcija izvedena. Pri N26 pa dobiš samo potrdilo, da si transakcijo naročil. Torej manjka jim ena storitev, ki je drugje brezplačna. Kot uporabnik moram za to, da mi potrdijo izvedbo transakcije, plačati 15 evrov.
Men se je tud tokrat zataknilo pri geni, mi sicer še niso odgovoril, tko da bomo vidli kaj si bodo domislili. Joze, prosim če poročaš kaj je bilo, da jim bom lahka najedal ker imajo zgleda sistemski problem.
Ja, kot kaže res, ker mi tudi za ta mesec še niso poknjižili. Če bi ugibal bi rekel, da je teta, ki to dela, na dopustu. Ali je šla pa v penzijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joze ()
gansta ::
Za geni si naredi trajnik na n26, lahko kar v uporabniškem vmesniku. Brezhibno deluje.
edini, ki ne... je bilo polno nekih težav, da so končno sprocesirali... drugače imam pa tudi jaz vse na trajnikih. ali pa scheduled payments za vnaprej znane zneske, ki se ne spreminjajo. Saj ko enkrat dela, dela ok, ampak ko je pa težava, je pa res težava bstveno večja, kot bi bilo treba.
@tidule
kot je rekel joze... pri n26 en korak manjka. tiste poizvedbe za 15eur se pri nas dejansko morajo delati šele, ko določen čas poteče (pa še ta je vedno daljši) in teh transakcij ni več vidnih v spletni banki.
15 EUR ni osnovno potrdilo ampak je poizvedba, kjer se dejansko ugotavlja kaj se je z nakazilom zgodilo. 15 EUR je povsem normalna tarifa za to, NLB računa 16,5 EUR, SKB 15 EUR, Unicredit 17,5 EUR.
Je drugače. Pri ostalih bankah lahko dobiš potrdilo, da je bila transakcija izvedena. Pri N26 pa dobiš samo potrdilo, da si transakcijo naročil. Torej manjka jim ena storitev, ki je drugje brezplačna. Kot uporabnik moram za to, da mi potrdijo izvedbo transakcije, plačati 15 evrov.
mešaš hruške in jabolka. Potrdilo o tem, da je tranzakcija izvedena (o čemer ti govoriš) je popolnoma enako verodostojno, kot mesečni izpisek, potrdilo, da si storitev naročil ali screen shot iz aplikacije. Gre pač za nek list papirja, ki prikazuje višino tranzakcije, tvoje podatke, podatke prejemika, referenco/namen in datum kdaj je bilo naročilo oddano. Poponoma nič ne pove o tem ali je ta tranzakcija dejansko verodostojna, popolnoma nič ne pove o tem ali je bila tranzakcija uspešno izvedena niti ničesar ne pove o tem ali je denar dejansko prispel do naslovnika. Ravno tako razen tebe nihče ne jamči za avtentičnost potrdila.
Za osnovno preverjanje kdaj, kam in koliko denarja je bilo poslanega zadostuje vsak od zgoraj naštetith paprijev, če le prejemnik spredstev hoče preverit.
Za dejansko dokazovanje kaj se je s tranzakcijo zgodilo pa imaš postopek, ki pri vseh bankah stane približno enako.
Zgodovina sprememb…
PARTyZAN ::
Ne vem, pri mbills recimo dobiš zraven ID transakcije, ki se ga da trivialno poiskat. Sam PDF je tudi digitalno podpisan.
N26 ima pa tole:
To whom it may concern, we confirm having received the following transfer order: [redacted]
Please note that this document is merely a confirmation of your transaction
request and does not constitute proof for the execution of the transaction. We will
execute your order once we finish our mandatory verification process.
N26 ima pa tole:
To whom it may concern, we confirm having received the following transfer order: [redacted]
request and does not constitute proof for the execution of the transaction. We will
Ne vem, pri mbills recimo dobiš zraven ID transakcije, ki se ga da trivialno poiskat. Sam PDF je tudi digitalno podpisan.
N26 ima pa tole:
To pri mbills je izjema ne pravilo. Kasične banke brezplačno ne izdajajo podpisanih potrdil o nakazilu. Se pa strinjam, da je dobra praksa.
darkolord ::
Ostale banke ti morda potrdila ne podpišejo digitalno, izdajo pa potrdilo o izvršenih transakcijah skupaj z ID-jem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Ja, samo verodostojnost takega potridila je povsem enaka bančnemu izpisku. Če se prejemniku sredstev neda pogledat kaj je z denarjem, ti nič ne pomaga.
Ja, samo verodostojnost takega potridila je povsem enaka bančnemu izpisku. Če se prejemniku sredstev neda pogledat kaj je z denarjem, ti nič ne pomaga.
Vseeno se mi zdi drugače, če nekdo izda potrdilo s številko transakcije, kot pa če nekdo potrdi, da si mu transakcijo naročil in od tam naprej zahteva denar. Ampak OK, na nekem nivoju imaš prav, moja izkušnja pa je taka, da je do sedaj potrdilo z NLB zadostovalo da se je taka težava rešila, z N26 pa ne.
Mike_Rotch ::
V čem je problem. Daš tistih 15 eur in vidiš kaj je s transakcijo.
Če transakcija ni šla naprej, se ukvarjaš z N26 in jim težiš za vračilo ali menjaš banko.
Če je transakcija šla naprej in so jo na Gen-i zgrešili, od njih terjaš tistih 15€.
Če transakcija ni šla naprej, se ukvarjaš z N26 in jim težiš za vračilo ali menjaš banko.
Če je transakcija šla naprej in so jo na Gen-i zgrešili, od njih terjaš tistih 15€.
Kodrnusa ::
Na hrvaskem sem hotel dvigniti kune na bankomatu od banke (ne nategunskem). Klikam najprej brez koncerzije, nato mi pred koncem napise da bo 25 kun provizije.. Mirno prekinem dvig, nato mi v n26 napise kot da sem dvignil, potem fee 3,50€, nato pa kot da je dvig storniran. Kontaktiram support ba N26 da so mi opalili fee ceprav sem prekinil pred dvigom. Cez 2 dni sem dobil fee nazaj. Hrvaski bankomati so ratali nategunski cisto vsi ne sam rumeni... Zato raje vse placujem s kartico, kjer pa ne gre (sladoledi, vodna igrala...) Pa imam kune, ki jih kupim v Slo na banki. Trenutno najceneje.
Kebo ::
Meni so isto naredili v španiji, čisto na koncu so mi rekli da bo fee in sem prekinil transakcijo in so mi vrnili denar na račun samo so mi pa skurili en brezplačen dvig tisti mesec. Isto na drugem bankomatu, kjer sem se pač vdal in plačal tisto provizijo.
mtech7 ::
meni tudi gen-i trajnik že dolgo deluje brezhibno.
že leta nisem rabil nikomur posredovat potrdila od n26, pa druge banke sploh nimam, v namen vpišeš sklic, pa je.
že leta nisem rabil nikomur posredovat potrdila od n26, pa druge banke sploh nimam, v namen vpišeš sklic, pa je.
Za geni si naredi trajnik na n26, lahko kar v uporabniškem vmesniku. Brezhibno deluje.
edini, ki ne... je bilo polno nekih težav, da so končno sprocesirali... drugače imam pa tudi jaz vse na trajnikih. ali pa scheduled payments za vnaprej znane zneske, ki se ne spreminjajo. Saj ko enkrat dela, dela ok, ampak ko je pa težava, je pa res težava bstveno večja, kot bi bilo treba.
@tidule
kot je rekel joze... pri n26 en korak manjka. tiste poizvedbe za 15eur se pri nas dejansko morajo delati šele, ko določen čas poteče (pa še ta je vedno daljši) in teh transakcij ni več vidnih v spletni banki.
@tidule
Ne drži. Poizvedbo lahko zahtevaš v par dneh (takoj ko mine obdobje v katerem tranzakcija mora bit izvršena) in pri postopku se dejansko preverja vse korake nakazila, vključno z vsemi poredniškimi bankami in podobno. V EU tega sicer še nisem rabil delat, za tujino pa imamo vsak mesec kak primer, ko kak dobavitelj iz tretjih držav trdi, da nakazila ni bilo. Banka na zahtevo komitenta potem pošlje poizvednice po celotni verigi in dobiš do sekunde zavedene vse korake. Kdaj je bilo naročilo oddano, kdaj ga je banka zajela, kdaj je bilo poslano naprej, po kateri poti, kdaj ga je vsak vmesni posrednik sprejel in oddal naprej, vsake morebitne vmesne feeje, pretvorbe valut... in tako do konca verige. Banka take zahtevke tudi ustrezno podpiše in pošteplja in so potem tudi verodostojna osnova za morebitne izterjave, sodne postopke itd...
Te poizvedbe so naprimer tudi nujne v primeru, če so sredstva pomotoma poslana na napačen račun in potrebuješ dokazilo, ker na primer prejemnik noče vrniti denarja. Zato bi bilo absurdno, da bi se moralo čakat mesece preden bi tako poizvedbo lahko oddal.
Zgodovina sprememb…
ja, lahko za 15 evrov. nisem rekla da ne, ampak je nepotrebno vse do takrat, ko moraš iti toliko v zgodovino, da ni več na spletni banki. N26 en korak manjka. Ta, o katerem je zdajle govora, je recimo ekvivalent temu, kar je pri nas oddano naročilo, potem pa je ta denar v čakanju. Od stanja na trr se še ne odšteje, so pa sredstva rezervirana ali kako naj rečem in razpoložljivo stanje pa drugačno. ko pošlješ potrdilo v tej fazi, te lepo vsak obrne, kot zdaj pri n26. potem ko se pa dejansko transakcija izvrši, je pa tudi to potrdilo drugačno in tega sprejmejo vedno brez pardona.
matobeli ::
Meni se je to tudi zgodilo prvič pa ga plačujem že leta. Sem bil mejčken len da bi si zrihtal trajnik, jebiga :)
Zgleda bo že res da je šla teta ki je to znala šla na dopust/penzjon, zdej se pa tista (bohnedaj tisti), ki nadomešča, mal lovi.
Zgleda bo že res da je šla teta ki je to znala šla na dopust/penzjon, zdej se pa tista (bohnedaj tisti), ki nadomešča, mal lovi.
Miha 333 ::
Na hrvaskem sem hotel dvigniti kune na bankomatu od banke (ne nategunskem). Klikam najprej brez koncerzije, nato mi pred koncem napise da bo 25 kun provizije.. Mirno prekinem dvig, nato mi v n26 napise kot da sem dvignil, potem fee 3,50€, nato pa kot da je dvig storniran. Kontaktiram support ba N26 da so mi opalili fee ceprav sem prekinil pred dvigom. Cez 2 dni sem dobil fee nazaj. Hrvaski bankomati so ratali nategunski cisto vsi ne sam rumeni...
Tudi moje izkušnje so take. Ne gre brez provizije, ne glede katero opcijo izbereš. Lani so edino bankomati OTP Banke še bili brez provizije, letos še nisem dvigoval.
ja, lahko za 15 evrov. nisem rekla da ne, ampak je nepotrebno vse do takrat, ko moraš iti toliko v zgodovino, da ni več na spletni banki. N26 en korak manjka. Ta, o katerem je zdajle govora, je recimo ekvivalent temu, kar je pri nas oddano naročilo, potem pa je ta denar v čakanju. Od stanja na trr se še ne odšteje, so pa sredstva rezervirana ali kako naj rečem in razpoložljivo stanje pa drugačno. ko pošlješ potrdilo v tej fazi, te lepo vsak obrne, kot zdaj pri n26. potem ko se pa dejansko transakcija izvrši, je pa tudi to potrdilo drugačno in tega sprejmejo vedno brez pardona.
To nimaveze z tem koliko nazaj moraš it in je še kako potrebno. Ker to je dejansko verodostojno potrdilo za katerim stoji tudi banka o tem kaj se je z denarjem zgodilo. Kadar pride do spora je to edino kar šteje.
In še enkrat. To potrdilo o katerem govoriš nima nič večje dokazne vrednosti kot na primer mesečni izpisek, ali pa listek wc paprija na katerega napišeš kdaj je bilo plačano in v kolikšnem znesku. Tukaj spet pridemo do tega, da ni problem v spletni banki, ampak nespobnosti podjetja kako pokjnižit prilive. Sem tudi jaz že doživel, da so mi rekli da po emalu poslan pdf ni ok, ker oni ne morejo vedet, če ga nisem spreminjal. Ko sem jim pa taisti list paprija prinesel natisnjen je bilo pa ok. Pač bedake najdeš povsod.
Se ti to pri GEN-I tako pogosto dogaja?
Tokrat je bilo prvič.
Ni se mi zdelo smiselno plačevat 15 evrov, ker je bil znesek na položnici 19 evrov. Če bi bil višji, ali če se bo situacija ponavljala bom najbrž GenI plačal z NLB. Res se mi ne da ubadat s takimi debilizmi.
Aha, ker mi je bilo čudno, ko si rekel, da si s potdilom NLB v preteklosti to rešil brez težav.
Zgodovina sprememb…
ales85 ::
BuDi79 ::
Sem tudi jaz že doživel, da so mi rekli da po emalu poslan pdf ni ok, ker oni ne morejo vedet, če ga nisem spreminjal. Ko sem jim pa taisti list paprija prinesel natisnjen je bilo pa ok. Pač bedake najdeš povsod.V podjetje kjer sem delal so pošiljali in prinašali "spremenjena" potrdila o plačilu... pa so pozabili spremeniti znesek bančne provizije na aktualni cenik.
Pač bedake najdeš povsod.
nauk: če mislite goljufat - ne editirat dve leti starega potrdila o plačilu.
@tidule
Vse jasno, ampak za nasa podjetja je dovolj to. Sploh se to vidi pri predračunih. Konec koncev, sem kot studentka imela enaka navodila ko sem bila za salterjem... Vsa narocila ne stejejo nic, ker se lahko prekličejo, vsako potrdilo o izvrseni transakciji velja, ker je placnik vec ne more nazaj potegniti. In n26 ti da smo prvega.
Vse jasno, ampak za nasa podjetja je dovolj to. Sploh se to vidi pri predračunih. Konec koncev, sem kot studentka imela enaka navodila ko sem bila za salterjem... Vsa narocila ne stejejo nic, ker se lahko prekličejo, vsako potrdilo o izvrseni transakciji velja, ker je placnik vec ne more nazaj potegniti. In n26 ti da smo prvega.
Ta potrdila pomagajo v toliko, da ko se neka tranzakcija išče, ker jo avtomatika ni pravilno zajela, da se zooža časovno okno in vidi točen znesek. Pa da se na hitro vidi, če je bilo slučajno nakazano na napačen račun in podobno. ampak tukaj je popolnoma vseeno ali gre za potrdilo o nakazilu, ali za list wc papirja.
Potrdilo, da je bilo naročilo izvršeno narediš v 5 minutah na računalniku in ima temu primerno težo.
Imam pa občutek, da malo mešaš stvari, ker za šalterjem močno dovmim, da si reševala reklamacije pri knjiženju bančnih transferejev.
Potrdilo, da je bilo naročilo izvršeno narediš v 5 minutah na računalniku in ima temu primerno težo.
Imam pa občutek, da malo mešaš stvari, ker za šalterjem močno dovmim, da si reševala reklamacije pri knjiženju bančnih transferejev.
Zgodovina sprememb…