» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
564 / 564
»
»»

Buggy ::

Se ne spoznam bas, bi pa rekel da za ta denar je vsekakor dobra izbira in tudi kvaliteta slike na Mini Led bo obcutno boljsa kot pa pri 10 let staremu LCD...IMO glej samo kje dobis cim ceneje in ce podpira tocno tiste specifike ki jih rabis, falit prakticno nimas kej z vsemi TV-ji, ki so na trgu danes.

polde66 ::

https://www.mimovrste.com/televizorji-o...
Imam 50". Odličen in tudi izboljšan v primerjavi z eno leto starejšim modelom. Slika lažje nastavljiva. Pa še vedno ne razumem zakaj potrebuješ googleTV? Bi razložil?
polde

mat xxl ::

Gogle TV, odlična zadeva, daš kakršno koli aplikacijo za android gor, kar ti paše, daš recimo app. za gledanje kanalov iz od koder koli in vse dela, meni pa sploh tu ni jasno, kaj tebi ni jasno. Kolega recimo plačuje za Playboy tv, in ker ima kod za 6 tv jev lahko tudi jaz gledam ta app, da ne omenjam gledanje tv ja for free in ja ni da ni, moj najemnik recimo Rus iz Moskve gleda preko app. ja TV, kot bi sedel sredi Moskve nekih 180 kanalov pravi in ja tega je še veliko prjatu....

Polde, pa saj ti si bil agent Philipsa, a si sedaj Gorenja, da mi tega uturuješ, prvič ima slabši OP sistem manj uporaben, drugič je samo 50 inch , za nekoga , ki je imel do sedaj 55, je to slabše in tretjič, je 120 eur dražji od Philipsa z enako tehnologijo panela in četrtič, ta ta denar dobim že Philipsov mini led 65 inch, samo ne rabijo, tako, da povej si sedaj za Gorenje zastopnik ali kako ???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

mat xxl je izjavil:

Ja no, daj nekaj predlogov, kaj je top buy, prednost, Filips, samsung, Sony .....

Sem ti nalepil en predlog. In ta predlog je 55 inčni hisense miniled, jaz imam 50 inčnega zato ker mi je na morju 55 prevelik. Druga stvar je napisal si na je pomembna samo aplikacija EON. Torej čemu zopet možnost vseh aplikacij z googleTV če je ti je pomembna samo ena. Tretja stvar google tv ni stvar filipsa ampak googla. Filips ima svoj shidi sistem imenovan TITAN OS, ki je še malenkost slabši od Vidaa OS, ta podpira vsaj aplikacijo EON. Hisense ni gorenje čeprav ga sestavljajo v bivših gorenjevih prostorih. Hisense je malce močnejša znamka in obsežnejša od filipsa. Ampak sam si omenil da je pomembna samo ena aplikacija in zato pravim da ne potrebuješ googleTV.
Če misliš da sem bil kdaj fan filipsa si me verjetno s kom zamenjal.

Da preidem na bistvo, hotel si ugoden dober tv z možnostjo predvajanja aplikacije EON. Drugo po tvojih besedah ni važno, ker gre za starejše ljudi. Torej sem ti prilelpil en predlog, ki je z moje strani soliden izdelek. Sam ga uporabljam in sem zadovoljen z njim. Torej? Pač predlog. Za en EON ne potrebuješ googleTV. Hisense ga nima pa ima vseeno EON aplikacijo, LG nima googleTV pa ima vseeno EON aplikacijo. Imam pa LG in vem da je v njihovem storu. Samsung pomoje ni nič drugačen nimam pa izkušenje ker samsunga nimam.
Kdo drug ti bo pa prilepil kak drug predlog tv-ja kateri mu zadostuje in izpolnjuje njegove potrebe.
Razumel poanto?
polde

Ransom ::

mat xxl je izjavil:

Andrej69 in ostali.

Tasci je crknil 10 let star Samsung se ne smart 55 TV. Seveda sem pogledal TV je let tanki lcd in odletelo je spodnji del led array, skratka popravilo ni smiselno.

Katero drugo 55 inch led tv kupiti zaželjeno je le OS Android ali Google, da bi šla lahko EON app za ogled nazaj gor, ostalo vse ni tako pomembno. Osvetlitev ozadja do sedaj niso imeli lahko je, ni pa nujno, ker gre za starejše ljudi. Torej nasveti top buy tam se pricakuje cena krepko pod jurckom...

Tole je pomoje kar top tv sploh za 500€, ce se zapeljes do Celovca ;)

https://www.electronic4you.at/tcl-55c80...

lajcek ::

Pozdravljeni izbiram med:

https://www.telekom.si/e-trgovina/tv-in...

in

https://www.telekom.si/e-trgovina/tv-in...

Vsako mnenje in izkusnje je dobrodoslo hvala.

freesty ::

Ma kdo idejo kak tole spravit v slovenijo?

https://www.mydealz.de/deals/samsung-gq...

https://www.euronics.de/xxl-neu-ulm/tv-...

Samsung S90D 82" OLED za 2200€
Dobis pa zraven se soundbar (HW-B660GD), telefon (S24 FE) pa se 450eur cashbacka.

Tak da ko prodas vse dodatke pa cashback upostevas pride tv nekje 1200-1300eur.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

DiDo ::

Meni je pa Titan OS všeč ker je hiter/pregleden napram Android-u in ni nonstop nekih app upgrejdov ko celi TV mrkne za par minut. Sramota za Telemach, da ne izdajo EON-a. Še dosti manjši ponudniki so prisotni.

bigbada ::

Kupujem novi TV, pa ne vem al naj vzamem 75 ali 85.

Tukaj sem zarisal 75, spodaj bo pa Ikea Besta tv cabinet.

Bi vi vzeli 85 raje?

PROTEINSKI ::

Jaz bi vzel verjetno 85 na tvojem mestu. Sam bi izbral verjetno kar tega:
https://www.lg.com/us/tvs/lg-oled83g5wu...

fikus_ ::

Če boš gledal s 4-ih metrov, potem 85
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Ganon ::

Štirih metrov? Ne gre za vprašanje ali ali. 85" je premajhen za to razdaljo. Ampak, če je to največ, kar gre skozi, kupi 85".

Kupi dober projektor pa bo slika 100" ali več.
polde

easyrider3 ::

Jaz pri 20 centimetrov manj kakor 4 metre gledam na 55" TV pa mi nič ne fali in tudi na misel mi ne pride da bi na takšni razdalji gledal 85" ali večji TV. Zame nekako 65" ali 75" velikost je idealna za 4 metre oddaljenosti gledanja na TV.

Ko nisem imel TV ker je crknil sem dojel nisem dobil drugega gledal točno na tej razdalji 24" monitor pa sem tudi preživel

Zgodovina sprememb…

mAXTER ::

Ma ne vem...ko greš enkrat na veliko ne greš več nikoli nazaj. Sam gledam pri 2,3m razdalje 65" pa mi je še vedno žal da nisem vzel 75". Je pa res da je bolj kot od razdalje odvisno to kaj gledaš oz. kateri vir.

fikus_ ::

Ja, dosti je odvisno od vira in kako dobro TV sprocesira sliko. večji kot je TV, boljša mora biti slika oz. z razdaljo se to kompenzira, ker človek ne zazna "napak".
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

fpbs ::

bigbada je izjavil:

Kupujem novi TV, pa ne vem al naj vzamem 75 ali 85.
Tukaj sem zarisal 75, spodaj bo pa Ikea Besta tv cabinet.

Bi vi vzeli 85 raje?

Slegni se na sedežno, pa boš ugotovil, da je tvoj pogled dvigjen rahlo navzgor. Zato bi ti svetoval, da TV postaviš kake pol metra višje.

PARTyZAN ::

Pol metra višje bo že kandidat za r/TVTooHigh.

Zgornja tretjina zaslona naj bo približno v višini oči.

Ganon ::

PARTyZAN je izjavil:

Zgornja tretjina zaslona naj bo približno v višini oči.

Ne vem ali si se zmotil ali živiš v veliki zmoti. Spodnja tretjina zaslona mora biti v višini oči.

easyrider3 je izjavil:

Ko nisem imel TV ker je crknil sem dojel nisem dobil drugega gledal točno na tej razdalji 24" monitor pa sem tudi preživel

Nisi merodajen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Ganon je izjavil:

Ne vem ali si se zmotil ali živiš v veliki zmoti. Spodnja tretjina zaslona mora biti v višini oči.

To drži, če sediš vzravnano, in je tvoj pogled vodoraven, (kar je za mene utrujajoče). Če pa sediš v napol ležečem položaju, je pa tvoj pogled rahlo dvignjen navzgor. Če imaš pa še navado, da občasno na sedežni skrčiš kolena,( kar je moja pogosta navada), in da ti kolena ne prestregajo pogled na TV, pa mora biti TV postavljen precej višje.

PARTyZAN ::

Boš argumentiral zakaj? Proizvajalci so začeli prilagat dokumentacijo, kjer ti svetujejo, da so so oči v višini centra:

Mislim da tudi predvsem zaradi tega, da je manj prostora za napako pri razumevanju (navodil).

Zakaj oči v zgornji tretjini? Zlati rez in pravilo tretjin. Večina kadrov z ljudmi je skadriranih tako, da so oči v zgornji tretjini.

Mimogrede, kako visoko imaš računalniški zaslon? To je primer "sedenja vzravnano" ki ga je dal naš prodajalec LGjev.

easyrider3 ::

Čisto nekaj drugega je delo in gledanje za računalnikom ali gledanje TV iz sedežne ali postelje. Pri gledanju računalniškega monitorja si vedno v usti poziciji a ,ko se gleda TV iz sedežne ali postelje se pa sama pozicija razlikuje, če se predstavljaš na ležanje,sedenje it'd .. Jaz,če sedim na postelji ali potem ,ko se uležem je kar opazna razlika saj sede se da gledati bilo kako a leže pa si omejen in ne moreš imeti TV tako nizko kot nekateri pravijo saj bi moral si vrat zlomiti pa še ne bi videl.
Ne preveč dol in ne preveč gor to je prava namestitev a vedno kakšen centimeter gor je idealna postavitev TV za gledanje.

PARTyZAN je izjavil:

Boš argumentiral zakaj? Proizvajalci so začeli prilagat dokumentacijo, kjer ti svetujejo, da so so oči v višini centra:

V takem položaju, kot je ta gledalka, bi jaz zdržal samo par minut.Če se ta gledalka na sliki nagne nazaj na blazino, potem je po tej sliki TV postavljen prenizko.
««
564 / 564
»
»»