» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
549 / 550
»»

polde66 ::

To je eno mnenje in po tvojih besedah:
In kaj pomeni to eno mnenje..? To kar je on napisal za Philips, lahko jaz napišem tudi za druge proizvajalce, pa se verjetno ne bodo nekateri strinjali z menoj:)

Vsak ima pravico do svojega mnenja.

In kje ste točno testiral tale hisense?
polde

easyrider3 ::

------Hisense U8N

Tech Radar

Tech Radar

Toms Guide

Toms Guide

What Hi-Fi

What Hi-Fi

PC Mag

PC Mag

Trusted Reviews

Trusted Reviews

-----Samsung QN90D

Tech Radar

Tech Radar

Toms Guide

Toms Guide

PC Mag

PC Mag

Trusted Reviews

Trusted Reviews

Zgodovina sprememb…

andrej69 ::

@polde66

Morava se strinjat, da Hisense in TCL niso nič posebnega:) Razen, da so poceni.. Kar pa se tiče teh testov pa se tako ve, da so ponavadi plačljivi s strani proizvajalca:)

Pa tudi moraš vedet, da za potrebe testiranja pa tudi za predstavitve proizvajalec da najboljši televizor, ki je skrbno pregledan in izdelan, da ima čim manj napak.

To mi lahko verjameš. Celotne serije, ki pa so namenjene za prodajo pa so povsem druga zgodba.

Jaz osebno sem se že neštetokrat prepričal, o določenih težavah s Hisense in TCL televizorjih. Kot sem že napisal malo denarja malo muzike.

Ker moraš še že enkrat zavedat, da televizor ni samo panel..! Hisense pa smo testirali na predstavitvi. Pa tudi v prodajalni so enake težave, ker še vedno niso uspeli odpravit to težavo s Softwerjem..

Mnejnje ima vsak svoje, potrebe ravno tako. Ni se nama treba pa strinjat v nobeni stvari. Moj denar-moja odločitev. Vsak ima svoje mnenje, ki si ga pridobi na tak ali drugačen način.
Druga stvar je recimo zakaj bi gledal HDR vsebino na aparatu, ki podpira dolby vision. Prav tako so ponudniki pretočnih storitev večinoma z dolby vision (netflix, appleTV, Max, Disney, Amazon) Torej?
Prvi miniled, ki ga je filips spravil kako leto in pol nazaj na trg za katerega si talal kode je imel precej bugov. Softver se pač poštima.
Pa še 100tič bom napisal da je prvi tv čisto drugačna izbira kot 2 ali 3 tv za vikend ali kam drugam. Poleg tega se ne obremenjujemo vsi z istimi ideali. Torej je razumljivo da tv za 400 eur ni enako tv-ju za 1500 eur. In ne moreš pljuvat po 400 eur vrednem tv-ju ter ga enačit z tv-jem višjega razreda. Vsi tv-ji v istem razredu pa zelo malo odstopajo drug od drugega. Tako, da ni treba vse metati v isti koš. Za moje potrebe je TV samo panel in nič drugega. Kar se moram jaz zavedati je samo kam bom dal denar da bodo moje potrebe potešene. Moje potrebe so pa lahko čisto drugačne od večine in verjetno tudi so.
polde

polde66 je izjavil:

Mnejnje ima vsak svoje, potrebe ravno tako. Ni se nama treba pa strinjat v nobeni stvari. Moj denar-moja odločitev. Vsak ima svoje mnenje, ki si ga pridobi na tak ali drugačen način.
Druga stvar je recimo zakaj bi gledal HDR vsebino na aparatu, ki podpira dolby vision. Prav tako so ponudniki pretočnih storitev večinoma z dolby vision (netflix, appleTV, Max, Disney, Amazon) Torej?
Prvi miniled, ki ga je filips spravil kako leto in pol nazaj na trg za katerega si talal kode je imel precej bugov. Softver se pač poštima.
Pa še 100tič bom napisal da je prvi tv čisto drugačna izbira kot 2 ali 3 tv za vikend ali kam drugam. Poleg tega se ne obremenjujemo vsi z istimi ideali. Torej je razumljivo da tv za 400 eur ni enako tv-ju za 1500 eur. In ne moreš pljuvat po 400 eur vrednem tv-ju ter ga enačit z tv-jem višjega razreda. Vsi tv-ji v istem razredu pa zelo malo odstopajo drug od drugega. Tako, da ni treba vse metati v isti koš. Za moje potrebe je TV samo panel in nič drugega. Kar se moram jaz zavedati je samo kam bom dal denar da bodo moje potrebe potešene. Moje potrebe so pa lahko čisto drugačne od večine in verjetno tudi so.

Tukaj se popolnoma strinjam. Kar pa se tiče HDR vsebin je pač dobro, da delujejo kot treba, če televizor to že omogoča.. Pa saj ni tukaj samo HDR problem, tudi SDR vsebine ne izgledajo kot bi morale itd..

Tudi z nasičenostjo rdeče barve ima Hisense težave. Tukaj govorim, če televizor ni profesionalno umerjen:) Kar pa ga večina doma tako nima, ali ga ne bo imela profesionalno umerjenega.

In, če pogledava ceno tega Hisense U8N, se že skoraj približa ceni OLED televizorjev. Sicer pa se res na televizorju ne gledajo samo HDR vsebine, in ravno Hisense in TCL dajejo velik poudarek ravno na ta segment.

Zato, ker še večina vedno gleda različne vsebine Hisense in TCL zasigurno nista televizorja, ki bi jih lahko priporočil kupcem kot kakšno dobro izbiro..! Tukaj so Philips, Samsung pa tudi kakšen model Lg-ja vsekakor

boljša izbira. Seveda tudi Sony, vendar tu pa je težava cena. Sicer pa kot si napisal, vsak ima svoje potrebe in se bo na osnovi teh potreb pač odločil kaj je za njega najbolje.

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

@polde66 Morava se strinjat, da Hisense in TCL niso nič posebnega:) Razen, da so poceni.. Kar pa se tiče teh testov pa se tako ve, da so ponavadi plačljivi s strani proizvajalca:)Pa tudi moraš vedet, da za potrebe testiranja pa tudi za predstavitve proizvajalec da najboljši televizor, ki je skrbno pregledan in izdelan, da ima čim manj napak. To mi lahko verjameš. Celotne serije, ki pa so namenjene za prodajo pa so povsem druga zgodba.
Jaz osebno sem se že neštetokrat prepričal, o določenih težavah s Hisense in TCL televizorjih. Kot sem že napisal malo denarja malo muzike.
Ker moraš še že enkrat zavedat, da televizor ni samo panel..! Hisense pa smo testirali na predstavitvi. Pa tudi v prodajalni so enake težave, ker še vedno niso uspeli odpravit to težavo s Softwerjem..

Andrej, morava se strinjat, da Philips TVeji niso nič posebnega, razen, da so v primerjavi z ostalimi proizvajalci TVejev enakih lastnosti precej dražji. Kar pa se tiče teh testov pa se tako ve, da Philipsov Danny Tack ne obiskuje zastonj razne: Avforums, Trasted Reviews.., ampak, da nebi zapisali, kot so pred leti na Avforums, se ne spomnim več kateri Philipsov model, da jim je med testom TV kar dvakrat zablokiral.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@polde66 Morava se strinjat, da Hisense in TCL niso nič posebnega:) Razen, da so poceni.. Kar pa se tiče teh testov pa se tako ve, da so ponavadi plačljivi s strani proizvajalca:)Pa tudi moraš vedet, da za potrebe testiranja pa tudi za predstavitve proizvajalec da najboljši televizor, ki je skrbno pregledan in izdelan, da ima čim manj napak. To mi lahko verjameš. Celotne serije, ki pa so namenjene za prodajo pa so povsem druga zgodba.

Andrej, morava se strinjat, da Philips TVeji niso nič posebnega, razen, da so v primerjavi z ostalimi proizvajalci TVejev enakih lastnosti precej dražji. Kar pa se tiče teh testov pa se tako ve, da Philipsov Danny Tack ne obiskuje zastonj razne: Avforums, Trasted Reviews.., ampak, da nebi zapisali, kot so pred leti na Avforums, se ne spomnim več kateri Philipsov model, da jim je med testom TV kar dvakrat zablokiral.

Daj prosim te ne pametuj, če ne veš nič o določenih zadevah.. Saj sem ti že napisal, največ veste o določenih zadevah kavč strokovnjaki:);((

In povej mi prosim po resnici, kdaj si nazadnje preizkusil kakšen televizor v živo, ali ga sploh videl. Saj sem ti že nekajkrat napisal, da ti nisi kompetenten za debate o televizorjih:((

Enostavno nisi v pravi temi..!

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Hikari ()

ginekk ::

Symbolab je izjavil:

Pozdravljeni, kupujem TV velikosti 65 inchev. Imam zelo svetlo dnevno sobo, tako da sta mi pomembni odsevnost in svetlost, raje na osnovi LED kot OLED tehnologije, saj večinoma gledam podnevi (šport).

Načeloma izbiram med Hisense U8N in Samsung QN90D. Ima kdo katerega od teh TV-jev? Odprt sem tudi za ostale predloge, cenovno tam do cca 1600 €. Kaj priporočate?

Jaz uporabljam U8K 75" slabo leto, takrat sem dal dobrih 1600 EUR. Nanj sem šel iz Philips/Panasonic OLED (oba crknila). Edina opazna razlika je slabša slika ob večjem (bolj ekstremnem) kotu gledanja, pa še to sem se privadil. UI je super, še posebej ker ni nek njihov zaprt ekosistem, ampak Google TV.

Za isti budget bi dobil kvečjemu manjši OLED, tko da ko gledam nazaj je bil dober nakup.

Vili_vanili ::

Naj še jaz pristavim piskerček :)
Iščem cenejši 65' TV za svetlejši prostor (okna in drsna stena...). Po obisku fizičnih trgovin sem se ogrel za Hisense 65U7NQ. P/P za dobro svetilnost in miniLED panel.
Je Samsung, Philips, Sony miniLED vreden toliko več denarja? Kaj sploh gledati?

Vili_vanili je izjavil:

Naj še jaz pristavim piskerček :)
Iščem cenejši 65' TV za svetlejši prostor (okna in drsna stena...). Po obisku fizičnih trgovin sem se ogrel za Hisense 65U7NQ. P/P za dobro svetilnost in miniLED panel.
Je Samsung, Philips, Sony miniLED vreden toliko več denarja? Kaj sploh gledati?

Če iščeš televizor predvsem na osnovi cene, potem kaj boljšega ne boš dobil za ta denar.. In odvisno kaj boš gledal. Če boš gledal različne vsebine in šport, potem so Philips, Sony in Samsung vsekakor boljša izbira..

Če pa boš večinoma gledal HDR vsebine pa bo ta Hisense dober izbor. Čeprav z določenimi težavami, na katere pa sem že opozoril.

Filmi in risanke, pa youtube in kakšna oddaja na rednem sporedu... Ampak vsega dokaj malo na dan - recimo eno uro. Kakšen dan nič, kakšen dan dve uri... In ker ne bo TV prižgan celo popoldne ne bi dal zanj preveč denarja. In se mi zdi Hisense 65U7NQ dober P/P. Razmišljal sem sicer o OLEDu, npr. LG C3, vendar je verjetno bolj smiselno gledali na večjo svetilnost? In pa na upscaling (AI?), ker verjetno ne bo vsa vsebina v 4K?

Vili_vanili je izjavil:

Filmi in risanke, pa youtube in kakšna oddaja na rednem sporedu... Ampak vsega dokaj malo na dan - recimo eno uro. Kakšen dan nič, kakšen dan dve uri... In ker ne bo TV prižgan celo popoldne ne bi dal zanj preveč denarja. In se mi zdi Hisense 65U7NQ dober P/P. Razmišljal sem sicer o OLEDu, npr. LG C3, vendar je verjetno bolj smiselno gledali na večjo svetilnost? In pa na upscaling (AI?), ker verjetno ne bo vsa vsebina v 4K?

Za mešane vsebine ti jaz potem priporočam ta Philips MINI LED:) Philips ima boljšo obdelavo slike, in pa ima tudi Google. Tudi odličen daljinski itd..

https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...

Tega pa nisem zasledil :) Hvala! Peak brightness ima Hisense sicer višji, sicer sta pa dokaj ista. In ja, raje bi vzel Philipsa zaradi GoogleTV. Pa še cenejši je. Se mi splača it pogledat v živo?

Vili_vanili je izjavil:

Tega pa nisem zasledil :) Hvala! Peak brightness ima Hisense sicer višji, sicer sta pa dokaj ista. In ja, raje bi vzel Philipsa zaradi GoogleTV. Pa še cenejši je. Se mi splača it pogledat v živo?

Za to kar boš ti gledal svetilnost ni odločilnega pomena.. Tebi je najbolj važno, da ima televizor kar se da najboljšo obdelavo slike in tukaj je Philips v prednosti:)

Tudi Google je vsekakor prednost. Philips ima tudi že 10 bitni panel, dočim ima Hisense 8 bitni+FRC.

Vili_vanili je izjavil:

Izbral si diber TV, in ne nasedaj Andreju, ki mu je edino cilj, da proda svojo robo. Kar se pa tiče C3, ti zagotovo omogoča dovolj svetilnosti, in daleč najboljšo sliko.

Za več denarja dobim boljšo sliko z boljšim procesorjem, ampak verjetno se bolj splača menjati po 5 letih, kot kupovati high end za 10 let?

C3 je precej dražji, med Hisense 65U7NQ in Philips 65PML8709 se pa bolj nagibam k Philipsu.

Edino razmišljam, če bi raje vzel boljši 55' TV, ker ne bo vsa vsebina v 4K... Vem, kavč je 2,5m stran in zato 65' :)

Plus soundbar zraven? Na nosilcu, da bi soundbar (npr TAB4208) obesil kar na TV, ker bo visel na roki, npr https://www.mimovrste.com/drzala-stojal...

fpbs je izjavil:

Vili_vanili je izjavil:

Izbral si diber TV, in ne nasedaj Andreju, ki mu je edino cilj, da proda svojo robo. Kar se pa tiče C3, ti zagotovo omogoča dovolj svetilnosti, in daleč najboljšo sliko.

Daj prosim te lepo, prenehaj enkrat že s tvojim neumnim obnašanjem:) Kot drugo pa malo preberi kaj je napisal.. A res potrebuje za njegove potrebe OLED televizor..?

Vili_vanili je izjavil:

Za več denarja dobim boljšo sliko z boljšim procesorjem, ampak verjetno se bolj splača menjati po 5 letih, kot kupovati high end za 10 let?

C3 je precej dražji, med Hisense 65U7NQ in Philips 65PML8709 se pa bolj nagibam k Philipsu.

Edino razmišljam, če bi raje vzel boljši 55' TV, ker ne bo vsa vsebina v 4K... Vem, kavč je 2,5m stran in zato 65' :)

Plus soundbar zraven? Na nosilcu, da bi soundbar (npr TAB4208) obesil kar na TV, ker bo visel na roki, npr https://www.mimovrste.com/drzala-stojal...

Glede na tvojo razdaljo in vsebine , ki jih boš gledal ti jaz vsekakor priporočam velikost 55:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Kavč je v obliki črke L in na robovih je 2,5m, v sweet spot je pa 3m...
Če pa zasučem TV proti mizi, je pa spet 3m... hm

Vili_vanili je izjavil:

Kavč je v obliki črke L in na robovih je 2,5m, v sweet spot je pa 3m...
Če pa zasučem TV proti mizi, je pa spet 3m... hm

Potem pa vzami 65˝. Drugače pa, če bi imel fiksno razdaljo 2,5m pa bi bila boljša velikost 55˝.

Vili_vanili je izjavil:

KavÄ je v obliki Ärke L in na robovih je 2,5m, v sweet spot je pa 3m...
Äe pa zasuÄem TV proti mizi, je pa spet 3m... hm

Za to razdaljo, bo dovolj velik diagonala 55. Predlagam ti ta model: https://www.merkur.si/lg-tv-sprejemnik-...

fpbs je izjavil:

Vili_vanili je izjavil:

KavÄ je v obliki Ärke L in na robovih je 2,5m, v sweet spot je pa 3m...
Äe pa zasuÄem TV proti mizi, je pa spet 3m... hm

Za to razdaljo, bo dovolj velik diagonala 55. Predlagam ti ta model: https://www.merkur.si/lg-tv-sprejemnik-...

Ti pa si vztrajen..:))

scipascapa ::

za 2.5-3m je premalo 55'', 65+ nuja.

easyrider3 ::

Kakor komu paše glede oddaljenosti in velikosti TV niso vsi ljudje isti glede tega. Jaz sam imam v sobi 55" velikost na dobrih 3.5 metra pa mi ni hudega čeprav bi 65" bila pa tisto v piko se mi zdi.
Zdaj,ko bo elektrika postala vedno dražja bo tudi velikost TV nekomu pomembna in ne bo šel kar na toliko večji TV.
Zdaj ti TV porablja okrog 100 Wattov na uro a ko boš šel na veliko večjega se pa to bo kar podvojilo ali še več.

1309976 ::

Pozdravljeni,
Kaj bi bil najboljši nakup za cca 600 eur (filmi, netflix, občasno kak dvd, ps5 gaming, tak allrounder za v dnevno sobo)?

Tole ali je kaj boljšega zunaj?
https://www.amazon.de/55QM8B-139-7-Prem...

Lp
P.s.
Pa iščemo nekje 55"...torej ne prevelik (žena se buni da bo že to prevelik tv ?). Gledalo se bo z 3,5m razdalje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 1309976 ()

1309976 je izjavil:

Pozdravljeni,
Kaj bi bil najboljši nakup za cca 600 eur (filmi, netflix, občasno kak dvd, ps5 gaming, tak allrounder za v dnevno sobo)?

Lp
P.s.
Pa iščemo nekje 55"...torej ne prevelik (žena se buni da bo že to prevelik tv ?). Gledalo se bo z 3,5m razdalje

Odličen izbor ti je ta Philips MINI LED:)

https://www.bigbang.si/philips-55pml870...

Ali pa ta model.
https://www.shoppster.si/p/4535014

Hvala, tale drugi zgleda kar zanimiv (120Hz in hdmi 2.1). Bom še malo počakal če bo kak dober bf deal na amazon.de ali pri nas. Mogoče pade kak 1000 eur tv na ceno cca 600 eur...čeprav pri nas bolj malo verjetno. :)

Lp

misek ::

Tega TCL 55QM8B imam nagledanega tudi sam :)

Edino kar me skrbi je njegova el. poraba.

MrStein ::

easyrider3 je izjavil:

Zdaj ti TV porablja okrog 100 Wattov na uro a ko

... bi folk znal uporabljati prave enote.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

domenkora ::

1309976 je izjavil:

Pozdravljeni,

Lp
P.s.

Tale je za tvoj rang kar zanimiv. V živo mi je zgledal kul za to ceno.

Kodrnusa ::

andrej69 je izjavil:

Vili_vanili je izjavil:

Za mešane vsebine ti jaz potem priporočam ta Philips MINI LED:) Philips ima boljšo obdelavo slike, in pa ima tudi Google. Tudi odličen daljinski itd..

A tale philips nima ambilighta? Nikjer ne najdem da bi pisalo....
Ali je tole boljsa izbira:
https://www.merkur.si/televizor-hisense...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kodrnusa ()

mtp2 ::

Kakšno mnenje o Sony XR-55X90L Full Array LED za 900?
https://www.electronic4you.at/sony-xr-5...

mtp2 je izjavil:

Kakšno mnenje o Sony XR-55X90L Full Array LED za 900?
https://www.electronic4you.at/sony-xr-5...

Mislim, da se ne splača, ker dobiš za enako ceno ali nekaj malega več, že ta dva OLED modela.

https://www.bigbang.si/lg-oled55b42la-t...

https://www.mimovrste.com/oled-televizo...

@Kodrnusa

Philips model 8709 nima Ambilighta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Hisense 55u7nq

https://www.mediamarkt.at/de/product/_h...

Ga je kdo stestiral oziroma ga ima doma? Kako se obnese zadeva?

Lp

Zgodovina sprememb…

LG 55QNED86T3A

Hvala za info, bom razmislil tudi o tej zadevi (na papirju zgleda ok). Ga ima mogoče kdo doma in bi pokomentiral zadevo?

Lp

1309976 je izjavil:

LG 55QNED86T3A

Hvala za info, bom razmislil tudi o tej zadevi (na papirju zgleda ok). Ga ima mogoče kdo doma in bi pokomentiral zadevo?

Lp

Za gledanje v svetlem prostoru in za šport je dober izbor. Za gledanje v nekoliko temnejšem prostoru, pa ravno ni najboljši izbor zaradi IPS panela kar pomeni zelo slab kontrast in prikaz črne.

Pa tudi EDGE LED IPS panel ni ravno dobra kombinacija. Ker se vidi prebijanje osvetljenja v samih robovih televizorja. Sicer ima lokalno zatemnitev, vendar ima samo par con, tako, da ne pride do izraza:)

Kakorkoli nastavljaš bo črna ozgledala siva. Samo procesiranje je tudi povprečno. Skratka povprečen televizor.

andrej69 je izjavil:

1309976 je izjavil:

LG 55QNED86T3A Hvala za info, bom razmislil tudi o tej zadevi (na papirju zgleda ok). Ga ima mogoče kdo doma in bi pokomentiral zadevo?

Za gledanje v svetlem prostoru in za šport je dober izbor. Za gledanje v nekoliko temnejšem prostoru, pa ravno ni najboljši izbor zaradi IPS panela kar pomeni zelo slab kontrast in prikaz črne.Pa tudi EDGE LED IPS panel ni ravno dobra kombinacija. Ker se vidi prebijanje osvetljenja v samih robovih televizorja. Sicer ima lokalno zatemnitev, vendar ima samo par con, tako, da ne pride do izraza:)Kakorkoli nastavljaš bo črna ozgledala siva. Samo procesiranje je tudi povprečno. Skratka povprečen televizor.

Andrej, si pa mojster zavajanja. Oba TVeja, ki si jih mu ti zgoraj predlagal, naj bi imela vgrajen IPS panel,(Philips ne da podatkov,kupci pa omenjajo IPS panel) pa te to nič ne moti. Kar se tiče Edge LED, zgleda, da ti sama tehnologija ni poznana. Ja TV ima vgrajene ledice na robovih, njihova svetloba, pa je preko svetlobnih vodil speljana na celoten panel. Če ne veš koliko con ima, ne piši, da jih ima samo par. Ravno tako pišeš nekaj o procesiranju, kar ti ni poznano.
Kar se tiče samih TVejev: Predlagani Philips 8709 je "kao" miniLED. Osveževanje 50 Hz pove dovolj o kvaliteti TVeja.
Pus 8919 ima vgrajen panel DirectLED zastarele tehnologije, brez con, brez dimminga, s slabim, še ne preizkušenim operacijskim sistemom.
Ker sta oba DirectLED je njihova debelina nekaj čez 8cm, kar zgleda precej neelegantno v primerjavi z LGejem, ki meri po širini samo 29mm.
LG je QNED, to pomeni združeno napredno QD in NanoCell tehnologijo, kar omogoča predvsem lepše barve, in tudi nekoliko višji kontrast.
Da ne omenjam dalje še občutno boljšo LG telekomando z miško, pa tudi operacijski LG sistem WebOS je zaneslivejši, hitrejši, in uporabniku bolj prijazen.

Pinturicchio ::

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

1309976 je izjavil:

LG 55QNED86T3A Hvala za info, bom razmislil tudi o tej zadevi (na papirju zgleda ok). Ga ima mogoče kdo doma in bi pokomentiral zadevo?

Za gledanje v svetlem prostoru in za šport je dober izbor. Za gledanje v nekoliko temnejšem prostoru, pa ravno ni najboljši izbor zaradi IPS panela kar pomeni zelo slab kontrast in prikaz črne.Pa tudi EDGE LED IPS panel ni ravno dobra kombinacija. Ker se vidi prebijanje osvetljenja v samih robovih televizorja. Sicer ima lokalno zatemnitev, vendar ima samo par con, tako, da ne pride do izraza:)Kakorkoli nastavljaš bo črna ozgledala siva. Samo procesiranje je tudi povprečno. Skratka povprečen televizor.

Andrej, si pa mojster zavajanja. Oba TVeja, ki si jih mu ti zgoraj predlagal, naj bi imela vgrajen IPS panel,(Philips ne da podatkov,kupci pa omenjajo IPS panel) pa te to nič ne moti. Kar se tiče Edge LED, zgleda, da ti sama tehnologija ni poznana. Ja TV ima vgrajene ledice na robovih, njihova svetloba, pa je preko svetlobnih vodil speljana na celoten panel. Če ne veš koliko con ima, ne piši, da jih ima samo par. Ravno tako pišeš nekaj o procesiranju, kar ti ni poznano.
Kar se tiče samih TVejev: Predlagani Philips 8709 je "kao" miniLED. Osveževanje 50 Hz pove dovolj o kvaliteti TVeja.
Pus 8919 ima vgrajen panel DirectLED zastarele tehnologije, brez con, brez dimminga, s slabim, še ne preizkušenim operacijskim sistemom.
Ker sta oba DirectLED je njihova debelina nekaj čez 8cm, kar zgleda precej neelegantno v primerjavi z LGejem, ki meri po širini samo 29mm.
LG je QNED, to pomeni združeno napredno QD in NanoCell tehnologijo, kar omogoča predvsem lepše barve, in tudi nekoliko višji kontrast.
Da ne omenjam dalje še občutno boljšo LG telekomando z miško, pa tudi operacijski LG sistem WebOS je zaneslivejši, hitrejši, in uporabniku bolj prijazen.

Še vedno je EGE LED slabši izbor kot DIRECT LED v določenih pogledih.. Seveda je svetloba pri EDGE LED razporejena po celotnem panelu saj drugače ne gre..:D Samo, ker je to robna osvetlitev prihaja ob robovih televizorja do nekoliko večjega uhajanja svetlobe, kot pa proti sredini panela.. Pa saj sam vidim iz lastnih izkušenj kako do zgleda.. In ta Lg ima samo 6 vertikalnih con zatemnenja, tako, da ne govorim nekaj na pamet.
In recimo MINI LED 9708 je neprimerno boljši kar se tiče kvalite slike, ker ima VA panel, boljši procesing slike, boljši nadzor zatemnenja, in pa še nekoliko večjo svetilnost panela. Edino za šport je Lg boljši izbor. Pa kar se tiče MINI LED tehnologije, omogoča ta veliko večje število diskretnih območij zatemnitve. Mini LED diode, ki merijo približno eno petino velikosti standardne LED luči, so zelo majhne. Svetleče diode v mini LED telčevizorjih so široke le 0,008 palca (200 mikronov). Manjše LED diode osvetljujejo manjši del zaslona in jih je mogoče združiti tesneje skupaj, kar omogoča območja, ki so omejena na le nekaj pikslov, namesto odsekov zaslona, ki lahko merijo več kvadratnih centimetrov. Kar pa se tiče Philipsa 8919, je na nivoju tega Lg-ja. Vsak ima svoje prednosti. Lg ima nekoliko večjo svetilnost. Kar se tiče kontrasta sta oba nekje enaka, Philips pa ima prednost kar se tiče natančnosti barv, prikaza črnih kadrov in samega procesiranja slike. Tudi Ambilight je plus v primeru gledanja v temnejšem prostoru:) Ne vem kako se hočeš raspravljat z menoj, okoli televizorjev,če pa sem ti že napisal, da sploh še nisi videl nobenega od teh televizorjev, kaj šele primerjal..!!

Tale tema je živ dokaz kako slab je postal ta forum. Dejansko ne moreš dobiti nobene uporabne informacije, ki bi pomagala pri nakupu. Samo prepiranje ves čas. Dajte se malo zamisliti nad svojimi prispevki!

misek je izjavil:

Tale tema je živ dokaz kako slab je postal ta forum. Dejansko ne moreš dobiti nobene uporabne informacije, ki bi pomagala pri nakupu. Samo prepiranje ves čas. Dajte se malo zamisliti nad svojimi prispevki!

Žal ne gre drugače, ker jaz osebno se ne bom pustil kavčarjem kot je @fpbs, da me učijo in pišejo neresnice okoli televizorjev:)

In takšnih je na forumih vedno več..

misek je izjavil:

Kaj bi pa ti rad? Si že ugotovil kdo je tisti ki povzroča prepir in zakaj? Eliminiraj tega, ki to povzroča. Če ne bi bilo konflikta, bi se v tej temi prodajal in hvalil samo filips(pa v drugi temi tudi). Ta ki povzroča vse to je tako vsliljiv z svojo firmo, da gre marsikomu čez glavo. Naj si odpre svojo temo ali pa naj mu jo odprejo moderatorji pa naj prodaja svojo robo tam. Potem bomo videli koliko je še konflikta ostalo v tej temi.
Torej razčisti sam s sabo pa se opredeli ali hočeš realne ali zavajajoče informacije. Če nebi bilo konflikta tu,je vsa tema tu namejena samo filipsu.
polde

polde66 je izjavil:

Torej razčisti sam s sabo pa se opredeli ali hočeš realne ali zavajajoče informacije.
Verjetno realne ali ne? Saj zato kaj preberem. Ampak tukaj pač realnih informacij ni.

A moderatorji te teme ne spremljajo, da bi jo malo počistili...

Torej med temi tvji, katerega bi bilo za izbrati kot "allround" tv za v dnevno, kot sem opisal zgoraj:
Hisense 55u7nq
LG 55QNED86T3A
PHILIPS 55PUS8919/12
TCL 55QM8B?

Vsi so nekje v rangu 600-650 eur (mogoče bodo za bf še cenejsi), kar se mi zdi cena v kateri že lahko dobiš dober tv. Vsak od zgoraj navedenih pa ima določene pomanjkljivosti (glede na vse pregledane teste).

P.s.
Zakaj je imel ta LG (glede na graf na geizhals.at, pa tudi pri nas) pred cca 6 meseci oziroma se manj 2x dražjo ceno? S čim je bila ta cena opravičena? Se opravičujem za mogoče osnovna vprašanja, a zadnji tv ki sem ga kupoval je bila zdaj že 15 let stara plazma (ki je bila takrat tudi kao best buy varianta). Vse te utube teste pa je vendarle jemati z rahlo rezervo, zato so nasveti in mnenja na takšnih forumih še toliko več vredni.

Lp

Zgodovina sprememb…

polde66 je izjavil:

misek je izjavil:

Kaj bi pa ti rad? Si že ugotovil kdo je tisti ki povzroča prepir in zakaj? Eliminiraj tega, ki to povzroča. Če ne bi bilo konflikta, bi se v tej temi prodajal in hvalil samo filips(pa v drugi temi tudi). Ta ki povzroča vse to je tako vsliljiv z svojo firmo, da gre marsikomu čez glavo. Naj si odpre svojo temo ali pa naj mu jo odprejo moderatorji pa naj prodaja svojo robo tam. Potem bomo videli koliko je še konflikta ostalo v tej temi.
Torej razčisti sam s sabo pa se opredeli ali hočeš realne ali zavajajoče informacije. Če nebi bilo konflikta tu,je vsa tema tu namejena samo filipsu.

Kaj ti imaš probleme..? Kateri pa je začel vse te prepire, a jaz mogoče..? A @fpbs pa ne vsiljuje Lg-ja..??

Jaz sem mu trn v peti odkar sem prišel na ta forum:) In kdo komu na veliko demantira komentarje..?? In zakaj vedno čaka, da jaz prvi kaj napišem.??

Pa tudi nobene pomoči ni od njega, ko jo kateri potrebuje posebej vezano na Lg televizore..! In ti sedaj mene obsojaš..

1309976 je izjavil:

Torej med temi tvji, katerega bi bilo za izbrati kot "allround" tv za v dnevno, kot sem opisal zgoraj:
Hisense 55u7nq
LG 55QNED86T3A
PHILIPS 55PUS8919/12
TCL 55QM8B?

Vsi so nekje v rangu 600-650 eur (mogoče bodo za bf še cenejsi), kar se mi zdi cena v kateri že lahko dobiš dober tv. Vsak od zgoraj navedenih pa ima določene pomanjkljivosti (glede na vse pregledane teste).

P.s.
Zakaj je imel ta LG (glede na graf na geizhals.at) pred cca 6 meseci 2x dražjo ceno? S čim je bila ta cena opravičena? Se opravičujem za mogoče osnovna vprašanja, a zadnji tv ki sem ga kupoval je bila zdaj že 15 let stara plazma (ki je bila takrat tudi kao best buy varianta). Vse te utube teste pa je vendarle jemati z rahlo rezervo, zato so nasveti in mnenja na takšnih forumih še toliko več vredni.

Lp

Philips model 8919 ti je odličen izbor.. Če pa se osredotočimo samo na HDR vsebine pa sta najboljši izbor Hisense čeprav z določenimi minusi, in pa TCL. Pa tudi Philips model 8709.

misek je izjavil:

polde66 je izjavil:

Torej razčisti sam s sabo pa se opredeli ali hočeš realne ali zavajajoče informacije.
Verjetno realne ali ne? Saj zato kaj preberem. Ampak tukaj pač realnih informacij ni.

Ja na ostalih Yugo forumih so to rešili tako, da so Andreja, Garfilda, in še najman 20-30 imen, pod katerimi se je skrival, in se celo med sabo pogovarjal, enostavno banali za vedno.

fpbs je izjavil:

misek je izjavil:

polde66 je izjavil:

Ja na ostalih Yugo forumih so to rešili tako, da so Andreja, Garfilda, in še najman 20-30 imen, pod katerimi se je skrival, in se celo med sabo pogovarjal, enostavno banali za vedno.

In kaj ima to veze s priporočili televizorjev.. In zakaj so me banali, ker se nisem pustil takšnim kavčarjem kot si ti..;)

Tebe pa ni niti toliko v hlačah, da bi v katerem forumu javno spoh kaj napisal, temveč deliš samo minuse, ko kateri napiše kako je zadovoljen s Philipsom ali pa ga hoče kupiti..:D

Mislim, to se mi res zdi otročje, kot, da imaš 10 let:) Saj mentalno gledano tako zgleda nimaš več..

@misek zato na forumih ni ravno pametno iskati mnenj. Mnenje o določenem izdlku si boš ustvaril sam ko boš določeno zadevo uporabljal dalj časa. Žal nismo vsi vsemogoči in nam ni dano da imamo sredstva in čas uporabiti ali uporabljati določene izdelke in iz tega izluščiti najboljšo opcijo. Smo pa toliko odrasli, da če malce spremljaš forum ugotoviš kdo kam taco moli. Osnova ki jo pa uporabnik mora vedeti je kaj je IPS in kaj VA model, plusi in minusi enega in drugega. Vsako pomanjkljivost v OS določenega TV-ja lahko nadomestiš z ali android boxom ali zvočnim sistemom.

@andrej69, nikoli nisem dobil občutka da @fpbs prodaja LG-ja ali da ima kakršnokoli korist od tega, da se LG prednostno proda. Tudi sam včasih pohvalim hisense ker si jih pač lastim in kot tak lahko svojo izkušnjo delim. In nimam nobene koristi od tega. Zmerjati uporabnike s kavčarji zato, ker se ne strinjajo s tabo pa ni ravno kul. To pa res zgleda otročje.
polde

polde66 je izjavil:

@misek zato na forumih ni ravno pametno iskati mnenj.
Zakaj ne? nekdo, ki ima več izkušenj, lahko pove kakšno pametno nekomu, ki nima pojma o zadevi. Verjetno nihče ne bo svetoval TV-ja za 1500 € neki babici, ki gleda telenove v SDR kvaliteti.

Žal pa v tej temi ni kratkih in uporabnih prispevkov ampak eno dolgo pregovarjanje.

Sam kupujem en vseuporabni TV in omenjeni TCL mi je že prej padel v oči, potem pa ga je nekdo še tu omenil. Philipsa se na široko izognem zaradi servisa.

@misek
Kakšne težave pa so s servisom Philipsa?

Lp
««
549 / 550
»»