Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
darck ::
Kakor mi je znano ima Philips micro dimming in tudi drugi proizvajalci imajo nekaj podobnega seveda ni pa to isto kot Fald panel.
andrej69 ::
Kakor mi je znano ima Philips micro dimming in tudi drugi proizvajalci imajo nekaj podobnega seveda ni pa to isto kot Fald panel.
Philips ima globalno zatemnenje, kakor večina drugih televizorjev v nižjem in srednjem rangu televizorjev. Micro Dimming pa je dodatna tehnologija, ki deluje preko Softwerja.
mare1411 ::
Zdravo. Sem v nakupovanju novega TV
Za ta denar bi bil tale philips ok? ali priporočate kaj boljšega za isti denar?
https://www.petrol.si/eshop/avdio--vide...
Za ta denar bi bil tale philips ok? ali priporočate kaj boljšega za isti denar?
Če še lahko daš nekaj več €, ti priporočam tale letošnji kvalitetnejši model:-) Sicer pa je že lanski model zelo dober..
https://www.bigbang.si/philips-the-one-...
Hvala za info... gleda sem petrol kjer je dejansko cena tega modela najnižja. Nisem sicer pristaš katerekoli firme.. važno je da dobim čimveč za določeno ceno :D
Hvala za info... gleda sem petrol kjer je dejansko cena tega modela najnižja. Nisem sicer pristaš katerekoli firme.. važno je da dobim čimveč za določeno ceno :D
Vsekakor THE ONE modeli ponujajo največ za svojo ceno:-) Ponujajo zelo dobro kvaliteto slike v nekaterih ozirih celo odlično, odličen smart sistem, omogočajo vse video in audio kodeke kar je velik plus pri gledanju različnih platform, odlična izdelava televizorja, plus je tudi Ambilight, dober zvok za takšen rang televizorja itd..
fpbs ::
Kaj pa potem priporočaš?.
55 inch, smart TV
Samsung QLED: https://www.bigbang.si/samsung-qled-4k-...
Hisense QLED: https://www.ceneje.si/Izdelek/35244427/...
TCL QLED: https://www.ceneje.si/Izdelek/40830931/...
TCL 745 to je letošnji model je tud kar zlo dober TV in sigurno boljši kakor kakšen vstopni Qled Samsung.
ali je velika razlika v kvaliteti če vzamem TV ki je bil predstavljen 2021? - Sony 55x82j
ali je velika razlika v kvaliteti če vzamem TV ki je bil predstavljen 2021? - Sony 55x82j
Sony ima zelo dobre/ odlične modele v najvišjem rangu LED televizorjev in OLED. Tako, da ti tega Sonya ne priporočam..
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
Sony je predrag sploh ti vstopni modeli in tisti v najvišjem rangu tudi ali nasploh povedano predragi so vsi.
Vse se na koncu vrti v denarju saj ta najboljši stanejo največ vendar za kakšen odtenek slabši pa se dobijo tudi TV kateri so veliko cenejši.
mare1411 za koliko denarja pa gledaš 55" TV?
Vse se na koncu vrti v denarju saj ta najboljši stanejo največ vendar za kakšen odtenek slabši pa se dobijo tudi TV kateri so veliko cenejši.
mare1411 za koliko denarja pa gledaš 55" TV?
Sony ima zelo dobre/ odlične modele v najvišjem rangu LED televizorjev in OLED. Tako, da ti tega Sonya ne priporočam..
Ta Sony ima vgrajen Triluminos panel in je za stopničko višje od omenjenega Philipsa. Tudi vsi tisti, ki sem jih jaz predlagal so boljši od Philipsa. Ne nasedaj Andreju prodajalcu PHilipsov.
Ta Sony ima vgrajen Triluminos panel in je za stopničko višje od omenjenega Philipsa. Tudi vsi tisti, ki sem jih jaz predlagal so boljši od Philipsa. Ne nasedaj Andreju prodajalcu PHilipsov.
Mislim kakšne neumnosti pišeš.. Kaj pa kontrast, prikaz črne, ostrina slike, sama svetlost slike, procesiranje slike itd..??
Zgodovina sprememb…
če sem prej kaj vedel... zdej ne vem več nič :D
Seveda ne, ker ti svetujejo takšni kot so @fpbs kateri priporoča televizorje na osnovi spacifikacij, ne pa na osnovi videnega, preizkušenega, določenih primerjav itd..
Zgodovina sprememb…
Seveda ne, ker ti svetujejo takšni kot so @fpbs kateri priporoča televizorje na osnovi spacifikacij, ne pa na osnovi videnega, preizkušenega, določenih primerjav itd..
Andrej, naj ti bo že enkrat jasno: Dobre specifikacije- dober TV, slabe specifikacije - slab TV. In ker se Philips ne more pohvalit z dobrimi specifikacijami, ti gre to na živce, ker tebi sploh ni pomembna kvaliteta TVeja, ampak samo da prodaš Philips TV.
polde66 ::
Seveda ne veš nič. Če bi takoj poslušal @Andreja potem bi filipsa že imel, sedaj ko pa si začel malce s svojo glavo razmišljat bo pa to težje. Rad bi prebral kak test Philips The One 50PUS8518 pa nikjer ničesar ne najdem. Kar se pa tiče vstopnega modela od lg : https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/ur... vsaj testi obstajajo. Pa ta vstopni model ne moreš pričakovat blestečih rezultatov v vseh kategorijah, je pač vstopni model. Kakovost je nadalje pogojena z denarjem. Tisti "dokazi" proti LG v temi OLED so pa res hudo obremenilni.
Pa googleTV na običnem pardon povprečnem tv ne vem, če se bo dobro obnesel. TCL ima sicer googletv ampak ima 3 gb rama. Moj nasvet, vzemi tv brez googleTV pa si dokupi soliden box pa boš zmagal.
@Andrej ti bo pač na vsak način hotel vsiliti filipsa, drugi člani foruma pa pač niso na tak način sponzorirani in ti lahko malce razširijo pogled še na druge znamke. Za kaj oz. kater tv se boš pa odločil je pa to čisto tvoja izbira.
polde
Andrej, naj ti bo že enkrat jasno: Dobre specifikacije- dober TV, slabe specifikacije - slab TV. In ker se Philips ne more pohvalit z dobrimi specifikacijami, ti gre to na živce, ker tebi sploh ni pomembna kvaliteta TVeja, ampak samo da prodaš Philips TV.
Seveda, če je velika razlika v specifikacijah, ne pa , če gledamo nekje isti rang televizorjev.. Pa se tudi dogaja, da imajo televizorji boljših specifikacij slabšo sliko od tistih, ki imajo slabše specifikacije..! Zato treba vedno televizorje preizkusit, jih malo primerjat itd.. Ti pa seveda to ne počneš, in vztrajno priporočaš ljudem televizorje samo na osnovi specifikacij, kar pa vedno ni najbolje:-)
Zgodovina sprememb…
DarwiN ::
Tebe naj poslušajo, ki imaš track record, da v ~90% priporočaš Philips?
Se pravi si ti videl, preizkusil, primerjal "vse" televizorje in prišel do zaključka, da je Philips daleč najboljši oziroma priporočljiva rešitev za ~90% primerov.. To je objektivna ocena s področja TVjev?
Da boš lažje razumel, razširi ta tvoj fenomen na katerikoli drug artikel.. Avtomobili? Denimo nekdo za ~90% ljudi in potreb že dolga leta promovira Renault avtomobil. Je to sploh lahko objektivni nasvet? Nekdo drug za ~90% ljudi in potreb priporoča Candy pečice. Je to sploh teoretično lahko objektivni in dober nasvet? Daikin klimatske naprave? Ultimativna rešitev za ~90% primerov? U get the point.. Kakšno mnenje si boš ustvaril o takšnem osebku? Boš cenil njegov strokovni nasvet? Tip je namreč prodajalec in ve o čem govori.
Ja, ~90% sem potegnil iz tazadnje, ampak če gremo pogledat tvojih zadnjih 100 priporočil, koliko jih bo zasedel Philips? :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Bolje, da jim jaz tukaj že priporočim Philipsa, ker, če bodo šli v kakšno prodajalno bodo tako in tako kupili Philips.. Tako, da jim prihranim čas in pot;)
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Ganon ()
PARTyZAN ::
Sej se da temo lepo brat, samo ekstreme porežeš ven (lokalna Philips in LG patriota).
Je pa res izjemno, da ST ne zaračunava zelo očitnega shillanja :).
Je pa res izjemno, da ST ne zaračunava zelo očitnega shillanja :).
Pa zgleda,da tiste katere moti blomming in premalo črna barva na TV,da si nabavijo kake ledice okrog TV ali da malo luč gori saj kakor zgleda pri Philipsu z Ambilight je očitna razlika ali je prižgano ali ugašnjeno.
Seveda to se podnevi ko je svetloba ne opazi ampak v čisti temi.
Seveda to se podnevi ko je svetloba ne opazi ampak v čisti temi.
skyform ::
Vidim, da še ti kar ni jasno, da kamera ne more prikazati to kar vidijo naše oči. A veš koliko večji dinamični razpon imajo naše oči kot pa kamere. Da, ambilight malo maskira slabše črne drugače pa ni razlika tako majhna kot je prikazano na teh slikah. Fotoaparat ne prikaže razlike v črnih zaradi svetlobe za TVjem, ker nima dovolj velik dinamičen razpon, da bi to prikazal kot vidimo v resnici. Da bi videl razliko na sliki bi moral dvigniti ISO, tako pa je aparat bil nastavljen, da je ujel čim lepšo sliko z čim manj šuma in rezultat tega je black crush, zato potem črne izpadejo na obeh TVjih enake. Na slikah se enostavno ne vidi razlika v črnih in predvsem v kontrastu kot jo vidimo v živo. Verjemi, da je v živo še vedno očitna razlika. Slab kontrast in črne na IPSju takoj opaziš. In kdo sploh ima pri temnih prizorih ambilight nastavljen na tako svetlo. V filmih je na splošno pri temnih prozori precej bolj nežen ambilight.
Potem je edino OLED tisti in noben drugi tudi MiniLed ni zadosti dober čeprav kakor rečejo za gledanje podnevi pri dnevni svetlobi je še čisto sprejemljiv LCD TV.
skyform ::
Vidim, da nisi razumel mojega posta. hotel sem ti samo povedeti, da pri enakem rangu IPS enostavno ne more biti kos VAju kar se tice kontrasta in crnih pa ambilight gor ali dol. Da pa ni mini led dovolj dober pa sploh ni bilo omembe. Ti si kr na enkrat prisel iz IPS direct led, ki ima 1000:1 kontrast na mini led, ki doseze 100x vecji kontrast.
Verjetno bo tudi to nekaj držalo kar je že omenjal Quantum TV,da večina nalašč nastavi kamero tako,da zgleda slika čim bolj črna. Zdaj,ko je v sobi noč se itak takoj vidi kako zgleda IPS panel in sploh ne rabiš prav temne prizore,da to opaziš saj črna je sivkasta. Zanimivo je pa tudi to,da nekajkrat sem gledal tudi tak film,ko je pa bolje vse skupaj zgledalo,kontrast je zgledal veliko bolje a je to pač nekako drugače posneto bilo.
MIMOVRSTE je spustil cene za letošnje Miniled TV TCL C805 zdaj je za isto ceno kakor pri A1 mobilnem ponudniku.
TheMarko ::
Pozdravljeni, odločam se med Hisense 65u7k in TCL 65c805. Ali je kdo v živo videl te dva modela? Kateri bi bil boljši nakup? Prostor v katerem bi bil je dokaj temen. Največ se bo uporabljal za predvajanje 4k torrentov iz usbja in kakšen voyo oz netflix. V prihodnje se bi mogoče priklopil tudi kak ps5. Vidim, da dobiš pri TCL plus 3 leta garancije, a je to ista tovarniška garancija kot tista standardna 2 leta? In zanima me kako se obneseta sistema Google tv vs VIDAA OS.
Za predvajanje iz ključka in nalaganje več aplikacij je bolje vzeti googletV. Vidaa OS je z aplikacijami precej omejena oz prirejena svojemu sistemu. Če bi hotel naložit kodi ali kak drug predvajalnik na vidaa OS ne bo šlo. V tem primeru bi bilo bolje dokupiti še kak androidTV box.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
Davidoff ::
Pozdravljeni vsi,
prosil bi za mnenje katerega od teh treh televizorjev naj izberem. Gledanje večinoma iz pretočnih vsebin in domačega Plex serverja. Po hitrem pregledu današnjih cen izbiram med temi.
V predalu mi stoji Nvdia Shield in bi v primeru "čudnega" OS uporabljal kar tega. Še cenejši od Philipsa je model PHILIPS 65PUS8518 (720EUR) - v čem je sploh razlika? Tudi Hisense vidim, da ima model z oznako 65U8KQ je pa razlika med tema dvema Hisens modeloma ~350EUR.
Prosim za kak nasvet. Hvala.
prosil bi za mnenje katerega od teh treh televizorjev naj izberem. Gledanje večinoma iz pretočnih vsebin in domačega Plex serverja. Po hitrem pregledu današnjih cen izbiram med temi.
PHILIPS 65PUS8818 v bigbangu za ceno 854EUR
HISENSE 65U7KQ v mercatorju za 696EUR
TCL TV 65C805 v shopsterju za 842EUR
V predalu mi stoji Nvdia Shield in bi v primeru "čudnega" OS uporabljal kar tega. Še cenejši od Philipsa je model PHILIPS 65PUS8518 (720EUR) - v čem je sploh razlika? Tudi Hisense vidim, da ima model z oznako 65U8KQ je pa razlika med tema dvema Hisens modeloma ~350EUR.
Pivo Laško vsak dan eno flaško!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Davidoff ()
Tistii tvoj predlagani Philips PUS8818 ima 100Hz IPS panel a oni drugi cnejši PUS8518 ima pa 50Hz VA panel. IPS panele že kar vsi odsvetujejo sploh,če imaš rad kontrast potem IPS panel odpade. Hisense U8KQ je višji model in kar nekaj boljši kakor U7KQ. Zdaj pa naj povedo še drugi katere panele imajo vgrajeni Hisense U7KQ a je VA ali je ADS/IPS panel? Sem dopoldan na Youtube komentarje bral,da ta ameriški Hisense U7K ima slab prikaz črne barve v teh vrsticah(zgoraj+spodaj) ko se gleda fime 16:9 vsi nekako pravijo,da vleče preveč na sivo in,da ima ccelo LCD LG boljši prikaz črne barve v teh vrsticah.
Pozdravljeni vsi,
https://www.displayspecifications.com/e...
Za filipsa pa ni testa lahko pa eno z njihove strani pa še komentar si poglej: https://www.philips.hr/c-p/65PUS8818_12...
Za hisense ti bo nvidia prišel prav, ker ima samo vidaa OS.
polde
Pozdravljeni vsi,
Če boš gledal v svetlejšem prostoru potem sta TCL in Hisense boljši izbor od Philipsa 8818. V nasprotnem primeru je Philips odlična izbira predvsem zaradi samega procesiranja slike, Philips ima tudi boljše gibanje slike, je boljši za sam streaming zaradi zmoglivejšega Chipseta, boljša kvalitetna izdelava samega televizorja itd..
Tistii tvoj predlagani Philips PUS8818 ima 100Hz IPS panel a oni drugi cnejši PUS8518 ima pa 50Hz VA panel. IPS panele že kar vsi odsvetujejo sploh,če imaš rad kontrast potem IPS panel odpade. Hisense U8KQ je višji model in kar nekaj boljši kakor U7KQ. Zdaj pa naj povedo še drugi katere panele imajo vgrajeni Hisense U7KQ a je VA ali je ADS/IPS panel? Sem dopoldan na Youtube komentarje bral,da ta ameriški Hisense U7K ima slab prikaz črne barve v teh vrsticah(zgoraj+spodaj) ko se gleda fime 16:9 vsi nekako pravijo,da vleče preveč na sivo in,da ima ccelo LCD LG boljši prikaz črne barve v teh vrsticah.
Philips model 8818 v velikosti 65˝ ima VA panel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Kakšne panele imajo ti Hisense U7KQ,U8KQ kje je kaj zapisanega saj na FlatpanelsHD je samo tole kar je prikazano na sliki in kaj je potem kdo zočno ve.
https://www.flatpanelshd.com/hisense_u7...
Pri TCL vsaj veš da so vsepovsod samo VA paneli
andrej69 in a je potem kaj razlike med samim gibanjem slike pri hitrejših prizorih med 100Hz PUS8818 in 50HzPUS8518?
https://www.flatpanelshd.com/hisense_u7...
Pri TCL vsaj veš da so vsepovsod samo VA paneli
andrej69 in a je potem kaj razlike med samim gibanjem slike pri hitrejših prizorih med 100Hz PUS8818 in 50HzPUS8518?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
Pozdravljeni vsi,
Če boš gledal v svetlejšem prostoru potem sta TCL in Hisense boljši izbor od Philipsa 8818. V nasprotnem primeru je Philips odlična izbira predvsem zaradi samega procesiranja slike, Philips ima tudi boljše gibanje slike, je boljši za sam streaming zaradi zmoglivejšega Chipseta, boljša kvalitetna izdelava samega televizorja itd..
Glede da ni nobenega testa za tale filips PUS8818/12 je precej težko oceniti ali je to res ali ni. Kombinacija tv z nvidio je sigurno najboljša varianta. TCL uporablja 3 gb rama in ima wifi6 plus 5 let garancije. Za Hisense in TCL testi so za filipsa pa ni. Verjetno pa ne boš zgrešil ne z enim ne z drugim in ne tretjim.
polde
Davidoff ::
Hvala za odgovore. Tv bo večinoma v uporabi v večernih urah, tako, da bo več časa gledanje v temnem prostoru. Philipsa bi mogoče vzel zarad ambilighta, sicer pa nimam izkušenj z njim.
Pivo Laško vsak dan eno flaško!
Mater kaj imajo za podebatirati na AVS Forum kakšen panel ima 75" Hisense U7K eni pravijo tako drugi drugače v Ameriki naj bi bilo tako v Evrpi drugače.....
Tipson je iz belgje in je kupil 75" Hisense U7K kateri ima Vidaa U7 sistem in sam pravi,da ima TV sigurno VA panel.
https://www.avsforum.com/threads/2023-h...
Tipson je iz belgje in je kupil 75" Hisense U7K kateri ima Vidaa U7 sistem in sam pravi,da ima TV sigurno VA panel.
https://www.avsforum.com/threads/2023-h...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
bobiii16 ::
Pametne tv je čisto brez veze kupovat. Še vedno so njihova odzivnost na nivoju računalnikov izpred 15 let.
Kupite Tv kateri ima dobro grafiko in kvalItetno izdelavo. "PAMETNEGA" pa naredite že z neo boxom ali kateri drugi BOX, ter ga povežete s pc.
Jaz že 20 let parkticiram povezavo z PC (pač filmi torrenti) dobri aktivni zvočniki in to je najbolje kar si človek še lahko misli. Filozofija čemu kupiti tv za 2000€ pa je skregana z logiko
Kupite Tv kateri ima dobro grafiko in kvalItetno izdelavo. "PAMETNEGA" pa naredite že z neo boxom ali kateri drugi BOX, ter ga povežete s pc.
Jaz že 20 let parkticiram povezavo z PC (pač filmi torrenti) dobri aktivni zvočniki in to je najbolje kar si človek še lahko misli. Filozofija čemu kupiti tv za 2000€ pa je skregana z logiko
Hvala za odgovore. Tv bo večinoma v uporabi v večernih urah, tako, da bo več časa gledanje v temnem prostoru. Philipsa bi mogoče vzel zarad ambilighta, sicer pa nimam izkušenj z njim.
Tukaj si malo poglej.
https://www.chip.pl/2023/08/philips-the...
https://www.techweekmag.com/reviews/tv/...
Pametne tv je čisto brez veze kupovat. Še vedno so njihova odzivnost na nivoju računalnikov izpred 15 let.
Saj da ima TV dobro sliko je potrebno kar veliko stvari in tisto kar ga naredi smart je bolj kakor ne nič v primerjavi s tem.