» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
508 / 556
»»

psillon22 ::

Ne vem če je težava samo pri meni. Npr gledam kak novejši film Netflix napiše da je v Dolby... in predvsem bela barva je kot bi snežilo prav čudno izpade imam LG oled b7...

o0o0o0o0o0 ::

Kodrnusa je izjavil:

Tebe sploh ne poslušam vec ker hvalis sam svoj 2 let star sony, ki je po tvoje najboljsi tv vseh casov. Napisal sem da je 9008 odlicen tv za povprecnega človeka, ki ne gleda tvje za 2k plus. Ne gledajo vsi temacne filme cele noci, eni majo lajf in se ne vrti vse okoli tvja.
Mi je zal da sem se oglasil sploh ker nivo te teme je na nivoju enocelicarja.

Kupil si sranje od TVja. Sprijazni se s tem. Niso drugi uporabniki krivi za tvojo odločitev.

polde66 ::

psillon22 je izjavil:

Ne vem če je težava samo pri meni. Npr gledam kak novejši film Netflix napiše da je v Dolby... in predvsem bela barva je kot bi snežilo prav čudno izpade imam LG oled b7...

Če imaš mogoče HBO max poglej še to v kakšnem filmu z DV kot naprimer Betman, če ti tam dela isto.
polde

psillon22 ::

polde66 je izjavil:

psillon22 je izjavil:

Če imaš mogoče HBO max poglej še to v kakšnem filmu z DV kot naprimer Betman, če ti tam dela isto.

Imam ... sprobal bela barva je katastrofa

polde66 ::

Na mojem imam expert svetla soba izbrano kot privzeto. Sprobaj več načinov slike.
polde

Twixz ::

Nevem zakaj ampak ta Philips (PML 9008 75") se mi ugasne po 10 minutah če uporabljam PS4 in na 120 hz še ni preklopil pa sem dal v način "Igre" in ne gre prek PC niti prek PS4 nad 60 hz. A kdo ve kaj je fora tega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Twixz ()

darck ::

Twixz je izjavil:

Nevem zakaj ampak ta Philips (PML 9008 75") se mi ugasne po 10 minutah če uporabljam PS4 in na 120 hz še ni preklopil pa sem dal v način "Igre" in ne gre prek PC niti prek PS4 nad 60 hz. A kdo ve kaj je fora tega?

Mogoče ni kaj pravilno nastavljeno ali pa je nekaj narobe s sistemom na TV in čisto možno,da je saj si povedal kateri model TV imaš,letošnjega.

skyform ::

Twixz je izjavil:

Enak problem sem jaz imel z Eon boxom. TV se je ugasnil vsakih 5min, ko je laufal Eon preko boxa. Ta TV je poln bugov in le kdaj bodo to vse odpravli.

aljo558 ::

Zdravo,

glede na vsa različna mnenja me zanima zakaj so ukinili Philips 55PML9507 model in kateri je njegov naslednjik v 2023? Iščem nek 55" TV, budget je do cca 800-900 EUR. Do sedaj sem imel 10 let vedno Philips TV, predvsem zaradi Ambilighta, saj imam TV na steni.

Je recimo https://www.mimovrste.com/televizorji-p... kaj takega ok?

Primus_1210 ::

Pozdravljeni!

Po 10 letih kupujem nov TV in me ni sram priznati, da me je tehnologoja malo povozila :/ :)

V glavnem, gledam nekaj med 55-60 inči. Nisem zahteven uporabnik. Sem se pa zagledal v Philipsa.
Vprašal bi vas samo, če mi lahko samo svetujete oz. poveste ali sta spodnja dva tvja identična, oz. se razlikujeta samo v diagonali? Ker, če je tako, potem bom vzel 58".

https://www.petrol.si/eshop/avdio--vide...

https://www.bigbang.si/philips-the-one-...

Hvala vnaprej!

Zgodovina sprememb…

Primus_1210 je izjavil:

Pozdravljeni!

Po 10 letih kupujem nov TV in me ni sram priznati, da me je tehnologoja malo povozila :/ :)

V glavnem, gledam nekaj med 55-60 inči. Nisem zahteven uporabnik. Sem se pa zagledal v Philipsa.
Vprašal bi vas samo, če mi lahko samo svetujete oz. poveste ali sta spodnja dva tvja identična, oz. se razlikujeta samo v diagonali? Ker, če je tako, potem bom vzel 58".

https://www.petrol.si/eshop/avdio--vide...

Hvala vnaprej!

Nekako je tako,da eden je lanski model PUS8517 drugi je pa letošnji model PUS8518. Glede same specifikacije je pa letošnji model nekoliko boljši kako se pa v resnici obnese pa naj pove tisti kateri ga ima ali ga je videl ali primerjal med sabo.
Tukaj spodaj imaš še LINK kjer imaš primerjavo teh dveh modelov.
https://www.displayspecifications.com/e...

electrolyte ::

Pozdravljeni, kupujem nov tv, saj mi je moj sony bravia po 10 letih "crknil". Tokrat imam malo manjši budget in gledam tv-je tam do nekje 1000€. Danes sem malo hodil po big bangu in harvey normanu, vendar se nisem še nič odločil. Prodajalci so mi predlagali naslednje modele: Lg 65QNED813RE,Hisense u7k in pa Samsung QE65QN85CATXXH. Trgovec se je najbolj nagibal Lg-ju saj naj bi imel najbolj zmogljiv hardware in najboljso sliko v tem rangu. Mene vleče najbolj k hisense u7k vendar sem malo brskal po redditu in veliko ljudi pravi naj se izognemo hisensu, da crkujejo in da paneli preveč "krvavijo". Zanimajo me vaše izkušnje in če imate še kakšen boljši predlog.
Lp

andrej69 ::

electrolyte je izjavil:

Pozdravljeni, kupujem nov tv, saj mi je moj sony bravia po 10 letih "crknil". Tokrat imam malo manjši budget in gledam tv-je tam do nekje 1000€. Danes sem malo hodil po big bangu in harvey normanu, vendar se nisem še nič odločil. Prodajalci so mi predlagali naslednje modele: Lg 65QNED813RE,Hisense u7k in pa Samsung QE65QN85CATXXH. Trgovec se je najbolj nagibal Lg-ju saj naj bi imel najbolj zmogljiv hardware in najboljso sliko v tem rangu. Mene vleče najbolj k hisense u7k vendar sem malo brskal po redditu in veliko ljudi pravi naj se izognemo hisensu, da crkujejo in da paneli preveč "krvavijo". Zanimajo me vaše izkušnje in če imate še kakšen boljši predlog.
Lp

Tukaj imaš odličen Philips model;:)

Dan danes se je brez veze zanašati na kvarljivost televizorja in koliko let ti bo deloval in vedno je potrebno dokupiti garancijo ali zavarovanje pa imaš mir za tisto obdobje. Hisense U7KQ in Samsung QN85C sta MiniLed TV in vsekakor boljša kakor LG in prodajlaci vedno hvalijo vsak svojega in njih je potrebno prezreti. Recimo Hisense 65 U7KQ te stane 800 Eur v trgovini Bigbang,Mimovrste,Mercator a Samsung ima ceno kar dosti višjo a se ga sploh dobi kje izpod 1.000 Eur recimo makspro ga ima za ceno 1.260 Eur in še lanski višji model QN90B se dobi ceneje. Potem pa eden kateri bi bil še boljši je pa letošnji TCL 65 C805 za ceno 842 Eur v Shoppster trgovini a recimo pri A1 je pa še ceneje 764 Eur vendar verjetno moraš biti njihov naročnik ali pa tudi ne treba je vprašati. TCL ponuja tudi do konec leta,da TV registriraš na njihovi strani in oni ti zastonj podarijo še 3 leta garancije tako da imaš 5 let garancije + dodatno kasko garancijo 2.leti. Tukaj spodaj imaš še povezavo,do primerjav teh televizorjev tako,da boš videl kako so opremljeni.

TCL 65C805

TCL 65C805

Tisti Philips PUS8818 katerega zgoraj ponuja andrej69 pa je daleč slabši kot vsi ti MiniLed katere sem ti opisal in še celo IPS panel ima pa še po vsej verjetnosti televizor ima kar drastične napake z samim sistemom vsaj tako se kaže pri uporabnikih.

Kaj šele svetilnost kje jo ima ta Philips in zatemnitvene cone itd.... daleč slabši kakor vsi kako se lahko tak TV sploh zraven ponuja Miniled televizorjev

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

@darck

Zopet pišeš neumnosti.. A si se kdaj vprašal, zakaj sta recimo TCL in Hisense precej cenejša od Philipsa, Sonya, Panasonica.. In kar se tiče Philipsa 8818 ima VA panel in ne IPS.. In pa sistem deluje odlično..

andrej69

Philips The One PUS8808 velikosti 55,65 in 75 imajo IPS panel in 43,50 in 85 imajo pa VA panel. V vsakem primeru tudi ,če ima bilo kateri panel lahko tudi oba ali pet skupaj niso na nivoju Miniled pa še polnega zatemnjevanja panela po conah nima kje je potem sama osvetlitev panela. Philips se ne more it z letošnjimi MiniLed TV v rang tem o katerih se pogovarjamo. Philips se je poslabšal na področju Miniled in sedaj jih zajebava še ta sistem katerega kar nekaj mučkijo po svoje in se televizorji kar sami od sebe prižigajo in ugašajo.

Presky ::

Hja samo kaj ti če VA panel, če je slabši vidni kot...govorim tako nasplošno glede TVjev...
Jas ne morem sedet kot robot točno pred ekranom, saj vmes še kaj migam hodim gor dol med gledanjem tvja ..;)
BIOHAZARD 4

darck je izjavil:

Dan danes se je brez veze zanašati na kvarljivost televizorja in koliko let ti bo deloval in vedno je potrebno dokupiti garancijo ali zavarovanje pa imaš mir za tisto obdobje. Hisense U7KQ in Samsung QN85C sta MiniLed TV in vsekakor boljša kakor LG in prodajlaci vedno hvalijo vsak svojega in njih je potrebno prezreti. Recimo Hisense 65 U7KQ te stane 800 Eur v trgovini Bigbang,Mimovrste,Mercator a Samsung ima ceno kar dosti višjo a se ga sploh dobi kje izpod 1.000 Eur recimo makspro ga ima za ceno 1.260 Eur in še lanski višji model QN90B se dobi ceneje. Potem pa eden kateri bi bil še boljši je pa letošnji TCL 65 C805 za ceno 842 Eur v Shoppster trgovini a recimo pri A1 je pa še ceneje 764 Eur vendar verjetno moraš biti njihov naročnik ali pa tudi ne treba je vprašati. TCL ponuja tudi do konec leta,da TV registriraš na njihovi strani in oni ti zastonj podarijo še 3 leta garancije tako da imaš 5 let garancije + dodatno kasko garancijo 2.leti. Tukaj spodaj imaš še povezavo,do primerjav teh televizorjev tako,da boš videl kako so opremljeni.

TCL 65C805

TCL 65C805

Tisti Philips PUS8818 katerega zgoraj ponuja andrej69 pa je daleč slabši kot vsi ti MiniLed katere sem ti opisal in še celo IPS panel ima pa še po vsej verjetnosti televizor ima kar drastične napake z samim sistemom vsaj tako se kaže pri uporabnikih.

Kaj šele svetilnost kje jo ima ta Philips in zatemnitvene cone itd.... daleč slabši kakor vsi kako se lahko tak TV sploh zraven ponuja Miniled televizorjev

Sam sm podobnega mnenja. Philips se mi zdi da punuja dost manj za ta denar. Kitajci kupli firmo in nabijajo ceno, služijo z imenom Philips.. kakor sem zasledil uporabljajo iste panele kot LG. Gledal sem tut tega TLC.. sam kaj k so skoraj povsod sami US reviewi. Bom probal z u7k pa dokupim garancijo:)

darck je izjavil:

andrej69

Philips The One PUS8808 velikosti 55,65 in 75 imajo IPS panel in 43,50 in 85 imajo pa VA panel. V vsakem primeru tudi ,če ima bilo kateri panel lahko tudi oba ali pet skupaj niso na nivoju Miniled pa še polnega zatemnjevanja panela po conah nima kje je potem sama osvetlitev panela. Philips se ne more it z letošnjimi MiniLed TV v rang tem o katerih se pogovarjamo. Philips se je poslabšal na področju Miniled in sedaj jih zajebava še ta sistem katerega kar nekaj mučkijo po svoje in se televizorji kar sami od sebe prižigajo in ugašajo.

Kolikokrat še ti moram napisat, da ima Philips 8818 velikost 65˝VA panel.. Seveda je sam panel TCL nekoliko kvalitetnejši, vendar kar se ostalega tiče pa ni na nivoju Philipsa.. Sicer pa mi nisi odgovoril, zakaj so TCL in Hisense cenejši od Philipsa..? Pa še to MINI LED modeli..

Zakaj so cenejši verjetno zato,da jih bodo čim več prodal a misliš,da Sony TV tud ne bi veliko več prodal,ko bi imeli ceno manjšo? TCL in Hisense bosta nalašč šla pod ceno proti drugim samo,da jih bi čim več prodali to je čisto logično in pravilno. Bolje na tisoče in tisoč TV prodati kakor samo nekaj tisoč in tako je prav zakaj je potrebno biti požrešen in zraven prodaje še več zaslužiti.

LG pri OLED TV gre lahko tudi vedno z nižjo ceno kakor vsi ostali proizvajalci zato jih pa tudi več prodajo pa sigurno bi lahko šli še nižje a bi vseeno imeli dobiček

Zgodovina sprememb…

@electrolyte

Da ti samo malo pojasnim okoli Philips televizorjev. Philips televizorje je res kupil Kitajski TPV, vendar delajo na raziskavah in samem razvoju Philipsovi inženirji, ki so nekdaj delali za Philips.. Tako v tovarni na Poljskem, kakor v centru za raziskave in razvoj v Belgiji. Tudi sama elektronika se proizvaja v omenjenih državah, edino za vstopne modele Philips televizorjev prihaja elektronika iz Kitajske. Tako, da je to velika razlika napram TCL ali Hisense.

darck je izjavil:

Zakaj so cenejši verjetno zato,da jih bodo čim več prodal a misliš,da Sony TV tud ne bi veliko več prodal,ko bi imeli ceno manjšo? TCL in Hisense bosta nalašč šla pod ceno proti drugim samo,da jih bi čim več prodali to je čisto logično in pravilno. Bolje na tisoče in tisoč TV prodati kakor samo nekaj tisoč in tako je prav zakaj je potrebno biti požrešen in zraven prodaje še več zaslužiti.

LG pri OLED TV gre lahko tudi vedno z nižjo ceno kakor vsi ostali proizvajalci zato jih pa tudi več prodajo pa sigurno bi lahko šli še nižje a bi vseeno imeli dobiček

Torej kvantiteta pred kvaliteto..;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Ne gre se vedno za kvantiteto ampak koliko kdo hoče zaslužiti od samega produkta saj nekateri ga raje ceneje prodaja in manj zasluži vendar količinsko se pa spet vse nazaj povrne. Zato pa TCL in Hisense tako hitro rasteta v sami prodaji TV pa vse je tudi povezano s samo ceno materiala,delovno silo itd... Trenutno pa ni nobenega proizvajalca kateri bi pa res lahko trdil kako kvaliteto ima,da TV bo deloval neko časovno obdobje.

Dimnik ::

Ne nasedajte prodajalcu pilipsa, vidno iz vesolja, kako zagovarja pilips, pa magari se gre za najslabši model, bo izumil da je boljši od drugih tv-?ev.

In ko nekdo izbira med tv in omeni da noče pilipsa, ga strastni ljubitlj pilipsa vedno predlaga...

andrej69

Zaradi mene sploh ni pomembno kaj na TV piše važno,da za pametno ceno ali super ceno prikazuje sliko po mojem okusu in kot sem že omenil Sony ima dobre TV samo cenovno jih bo počasi dotolklo,če se bosta TCL,Hisense tako hitro povpzenjala v prodaji. Lahko imajo vsako leto najboljši OLED a kaj njim to pomaga,ko se jih zelo malo proda in večinoma vsak raje kupi dosti cenejšega za skoraj podobno prikazano sliko. Živimo v svetu, ko cena in denar igrata čim večjo vlogo pri nakupu TV ali kaj drugega.

Tudi Samsung ima že letošnje modele QD-OLED po zelo super ceni in spet to samo zaradi tega,da jih prodaja ne,da bo čim več zaslužil z vsakim posebej.

Tudi Samsung ima že letošnje modele QD-OLED po zelo super ceni in spet to samo zaradi tega,da jih prodaja ne,da bo čim več zaslužil z vsakim posebej.

Zgodovina sprememb…

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

electrolyte je izjavil:

Pozdravljeni, kupujem nov tv, saj mi je moj sony bravia po 10 letih "crknil". Tokrat imam malo manjši budget in gledam tv-je tam do nekje 1000€. Danes sem malo hodil po big bangu in harvey normanu, vendar se nisem še nič odločil. Prodajalci so mi predlagali naslednje modele: Trgovec se je najbolj nagibal Lg-ju saj naj bi imel najbolj zmogljiv hardware in najboljso sliko v tem rangu. Mene vleče najbolj k hisense u7k vendar sem malo brskal po redditu in veliko ljudi pravi naj se izognemo hisensu, da crkujejo in da paneli preveč "krvavijo". Zanimajo me vaše izkušnje in če imate še kakšen boljši predlog.

Tukaj imaš odličen Philips model;:)

Andrej, ta Philips, ki ga ti predlagaš se ne more primerjat z zgoraj omenjenimi Lg 65QNED813RE, Hisense u7k in pa Samsung QE65QN85CATXXH.

electrolyte je izjavil:

Sam sm podobnega mnenja. Philips se mi zdi da punuja dost manj za ta denar. Kitajci kupli firmo in nabijajo ceno, služijo z imenom Philips.

Točno tako, kot si zapisal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fpbs ()

andrej69 je izjavil:

@electrolyte Da ti samo malo pojasnim okoli Philips televizorjev. Philips televizorje je res kupil Kitajski TPV, vendar delajo na raziskavah in samem razvoju Philipsovi inženirji, ki so nekdaj delali za Philips.. Tako v tovarni na Poljskem, kakor v centru za raziskave in razvoj v Belgiji. Tudi sama elektronika se proizvaja v omenjenih državah, edino za vstopne modele Philips televizorjev prihaja elektronika iz Kitajske. Tako, da je to velika razlika napram TCL ali Hisense.

Andrej, tovarna na Poljskem samo kompletira elektronske sestave Tvejev izdelane na Kitajskem in lepi nalepke "Made in Europe" in služi samo kot odskočna deska za Evropo, ter se na ta način izogne višjih davščin, kot če bi TPO izvažal v Evropo že dokončane TVeje.

hodu63 ::

Fpbs, tole o kompletiranju na Poljskem pa ne drži. Na Poljskem sestavijo tv iz nule, torej tudi elekronike (osnovne plošče) izdelajo sami. Sedaj ne najdem a na spletu je en filmček, kjer se vidi celoten proces, torej vse od izdelave tiskanin do končnega izdelka. Le displejev ne izdelujejo. Te kupujejo od Lg, Auo, Boe in kdo ve od koga še.
Pa ne branim Andreja, njegovo pisanje gre tudi meni pogosto na organ.

mat xxl ::

mat xxl je izjavil:

Kateri 22 ali 25 inchni android smart TV , je za kupiti, mora biti tudi vsaj Full HD in nikakor le HD Ready.

Če kdo ve, kaj nabaviti, ker se nič ne dobi, na1 dan z besedo, cena ni problem.....

Ja se dobi ene 30 modelov, samo večina no name, pa potem ni softwera, upgra1da in podobno.

FHD, mi ni uspelo najti, samo HD Ready, čeprav zavajajo z napisi HD, čeprav HD znajo predvajati na tem ekranu, no nekje na1jboljši z SLO žal ne FHD, je nekako tale, za avtodome ipd.

https://www.panasonic.com/si/consumer/t... letnik 2023.....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

Amdforce ::

sasoe je izjavil:

Sony me prav sili, da kupim Hisensa? in IPS panel?

2023 Hisense 75U7K se dobi za 1200 eur.
2023 Sony 75X90L za 2400 eur ali celo še več.
Tudi model 2022 Sony 75X90H je še vedno 1700 eur. Čakam že pol leta, da cena kaj pade :(

To je cena x2. Ok, Sony ima boljšo kvaliteto slike, pač Sony je king procesiranja in gibanja, zato je tudi moja prva želja,
a res toliko, da je 2x dražji ??? Resda bi moral primerjat z 75U8K, kateri je 1600 eur, a nisem prepričan, da je bistveno boljši od U7K.

Sicer imam v dnevni lg oled, za drugo sobo pa sem kupil ravno hisense 65u7k,dobil dobro ceno, danes priklopil. Kaj naj rečem, sem se bal da bo zelo slab proti oledu, ampak po uri dveh testiranja sem navdušen.
Ja ni tako dober kot oled, tudi daljinec/misko mocno pogrešam, drugače pa je tv top.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@electrolyte Da ti samo malo pojasnim okoli Philips televizorjev. Philips televizorje je res kupil Kitajski TPV, vendar delajo na raziskavah in samem razvoju Philipsovi inženirji, ki so nekdaj delali za Philips.. Tako v tovarni na Poljskem, kakor v centru za raziskave in razvoj v Belgiji. Tudi sama elektronika se proizvaja v omenjenih državah, edino za vstopne modele Philips televizorjev prihaja elektronika iz Kitajske. Tako, da je to velika razlika napram TCL ali Hisense.

Andrej, tovarna na Poljskem samo kompletira elektronske sestave Tvejev izdelane na Kitajskem in lepi nalepke "Made in Europe" in služi samo kot odskočna deska za Evropo, ter se na ta način izogne višjih davščin, kot če bi TPO izvažal v Evropo že dokončane TVeje.

Saj sem ti že napisal, če ne veš kako zadeve potekajo raje ne piši nič..;)

hodu63 je izjavil:

Fpbs, tole o kompletiranju na Poljskem pa ne drži. Na Poljskem sestavijo tv iz nule, torej tudi elekronike (osnovne plošče) izdelajo sami. Sedaj ne najdem a na spletu je en filmček, kjer se vidi celoten proces, torej vse od izdelave tiskanin do končnega izdelka. Le displejev ne izdelujejo. Te kupujejo od Lg, Auo, Boe in kdo ve od koga še.

Tisti filmček sem jaz tudi videl. Ne nasedaj! In čemu potem služi 6 tovarn na Kitajskem.

Zakaj nekateri ne sprejmete realnih zadev ko pravijo,da letošnji Philips sistemi so kar nekaj mešanica njihovega in google sistema in fali kar nekaj aplikacij katere so bili poprej ves čas dosegljive. Vsak android lahko namesti Disney+ aplikacijo a letošnji Philips TV z Google sistemom pa NE in še nekaj podobnih aplikacij in ljudje se upravičeno jezijo. Tudi njihov sistem kateri je vgrajen v tiste letošnje MiniLed modele je problematičen in zakaj si potem ljudje zatiskajo oči in tega ne priznajo. To je isto kot,da bi kupil avto Mercedes in bi bil ves čas tiho čeprav bi imel neke probleme a ne bolje,da sem tiho saj to je Mercedes in treba ga samo hvaliti,ker je najboljši. NAROBE NAROBE NAROBE vedno je treba omenjati napake,da se v bodoče ne ponavljajo več seveda vse to je pa odvisno od samega proizvajalca kako se bo tega lotil ali se bo sploh lotil.
Japonski LEXUS je že leta najboljši avtomobil kar se tiče zanesljivosti in nobeden Nemški ti so daleč zadaj in še Korejski Hyundai in Kia sta boljša.

fpbs je izjavil:

hodu63 je izjavil:

Tisti filmček sem jaz tudi videl. Ne nasedaj! In čemu potem služi 6 tovarn na Kitajskem.

Za Kitajski trg in Južnoameriški trg.. Vsi televizorji, ki so namenjeni v glavnem za zahodno Evropo so izdelani na Poljskem..

darck je izjavil:

Zakaj nekateri ne sprejmete realnih zadev ko pravijo,da letošnji Philips sistemi so kar nekaj mešanica njihovega in google sistema in fali kar nekaj aplikacij katere so bili poprej ves čas dosegljive. Vsak android lahko namesti Disney+ aplikacijo a letošnji Philips TV z Google sistemom pa NE in še nekaj podobnih aplikacij in ljudje se upravičeno jezijo. Tudi njihov sistem kateri je vgrajen v tiste letošnje MiniLed modele je problematičen in zakaj si potem ljudje zatiskajo oči in tega ne priznajo. To je isto kot,da bi kupil avto Mercedes in bi bil ves čas tiho čeprav bi imel neke probleme a ne bolje,da sem tiho saj to je Mercedes in treba ga samo hvaliti,ker je najboljši. NAROBE NAROBE NAROBE vedno je treba omenjati napake,da se v bodoče ne ponavljajo več seveda vse to je pa odvisno od samega proizvajalca kako se bo tega lotil ali se bo sploh lotil.
Japonski LEXUS je že leta najboljši avtomobil kar se tiče zanesljivosti in nobeden Nemški ti so daleč zadaj in še Korejski Hyundai in Kia sta boljša.

Disney+ ni na voljo v Združenem kraljestvu.. Recimo za slovenski trg je na voljo..

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

hodu63 je izjavil:

Za Kitajski trg in Južnoameriški trg.. Vsi televizorji, ki so namenjeni v glavnem za zahodno Evropo so izdelani na Poljskem..

Po tem takem je hisense delan v Sloveniji :D

electrolyte je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

hodu63 je izjavil:

Hisense je sestavljen v Sloveniji.. Sami elektronski sklopi pridejo iz Kitajske v luko Koper.

hodu63 ::

Fpbs, na Kitajskem imajo res precej fabrik, vendar ne izdelujejo samo televizorjev pod blagovno znamko Philips. Večji del odpade na ostale proizvode npr. monitorje, saj si lastijo blagovni znamki Philips in Aoc. Pa še marsikaj drugega delajo.
Mogoče ti bo zanimivo (ali pa grozno), da v Tpv tovarni na Poljskem (Gorzow) delajo celo nekatere cenejše Lg televizorje. Ko sem prvič dobil tak Lg na servis sem bil kar pošteno presenečen. Že zunanjost, predvsem zadnji pokrov je močno spominjala na Philips, no znotraj je bil originalen Philips. Razlika je samo v softwerju. Mi je prav hecno, glede na to, da ima Lg tudi fabriko na Poljskem (Mlawa), čeprav imam občutek, da tam pa res samo sestavljajo televizorje. Na nobenem od reklamnih filmčkov nisem videl, da bi izdelovali tiskana vezja, videti je samo sestavljanje aparatov. No, mogoče se motim, saj tam nisem bil, ravno tako, kot nisem bil v Gorzowu.
Imel sem pa priložnost par dni preizkušati Philips 55PUS8818 in moram reči, da je dokaj dober. Hkrati sem imel na servisu tudi predhodnika 55PUS8807 in moram reči, da je letošnji model bistveno boljši. Slika jer svetlejša, barve so boljše. V primerjavi s 55PUS8818 je slika na PUS8807 izgledala, kot da bi bilna zaslonu siv filter. Prikaz vsebin nižjih ločljivosti je boljši kot na lanskih modelih (boljši upscaling), pa tistega migetanja okoli robov v sliki, ki je tako značilno za Philipse skoraj ni bilo.Prav tako je delovanje sistema na letošnjem aparatu bistveno bolj tekoče. Ne vem, ali gre zasluga novemu Mediatek procesorju ali Google tv, ampak zadeva v primerjavi z lanskoletnim aparatom šiba. Ima pa tudi slabosti, npr. ne podpira Hue luči in izgleda, da ne omogoča snemanja na zunanji disk. Škoda, bolje rećeno sramota, da niso te elektronike vgradili v letošnje miniled televizorje, potem bi lahko konkurirali miniled aparatom drugih proizvajalcev, ker s PML9008 ne morejo niti pod razno.

l.p.

electrolyte je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

hodu63 je izjavil:

Hisense v Sloveniji je popolnoma ista zgodba, kot Philips na Poljskem, z istim namenom, izogniti se davčnim dajatvam v Evropi.

hodu63 je izjavil:

Fpbs, na Kitajskem imajo res precej fabrik, vendar ne izdelujejo samo televizorjev pod blagovno znamko Philips. Večji del odpade na ostale proizvode npr. monitorje, saj si lastijo blagovni znamki Philips in Aoc. Pa še marsikaj drugega delajo.
Mogoče ti bo zanimivo (ali pa grozno), da v Tpv tovarni na Poljskem (Gorzow) delajo celo nekatere cenejše Lg televizorje. Ko sem prvič dobil tak Lg na servis sem bil kar pošteno presenečen. Že zunanjost, predvsem zadnji pokrov je močno spominjala na Philips, no znotraj je bil originalen Philips. Razlika je samo v softwerju. Mi je prav hecno, glede na to, da ima Lg tudi fabriko na Poljskem (Mlawa), čeprav imam občutek, da tam pa res samo sestavljajo televizorje. Na nobenem od reklamnih filmčkov nisem videl, da bi izdelovali tiskana vezja, videti je samo sestavljanje aparatov. No, mogoče se motim, saj tam nisem bil, ravno tako, kot nisem bil v Gorzowu.
Imel sem pa priložnost par dni preizkušati Philips 55PUS8818 in moram reči, da je dokaj dober. Hkrati sem imel na servisu tudi predhodnika 55PUS8807 in moram reči, da je letošnji model bistveno boljši. Slika jer svetlejša, barve so boljše. V primerjavi s 55PUS8818 je slika na PUS8807 izgledala, kot da bi bilna zaslonu siv filter. Prikaz vsebin nižjih ločljivosti je boljši kot na lanskih modelih (boljši upscaling), pa tistega migetanja okoli robov v sliki, ki je tako značilno za Philipse skoraj ni bilo.Prav tako je delovanje sistema na letošnjem aparatu bistveno bolj tekoče. Ne vem, ali gre zasluga novemu Mediatek procesorju ali Google tv, ampak zadeva v primerjavi z lanskoletnim aparatom šiba. Ima pa tudi slabosti, npr. ne podpira Hue luči in izgleda, da ne omogoča snemanja na zunanji disk. Škoda, bolje rećeno sramota, da niso te elektronike vgradili v letošnje miniled televizorje, potem bi lahko konkurirali miniled aparatom drugih proizvajalcev, ker s PML9008 ne morejo niti pod razno.

l.p.

Da kar se tiče letošnjega modela, je boljši predvsem na račun novega Pentonic SOC-a.. Pa tudi seveda na račun novega P5 procesorja :) Letošnji model ima tudi boljši prikaz črne, in pa boljši nadzor osvetljenja.

hunter01 ::

Iščem TV z naslednjimi karakteristikami:
- velikost 55 inch
- bluetooth opcija izhod za zvok
- gledalo se bo tudi iz strani (podnevi, ponoči)
- večinoma TV kanali (siol)
- android
- uporabniki bodo starejši ljudje
- budget: 500-600 (ali manj)

andrej69 je izjavil:

Da kar se tiče letošnjega modela, je boljši predvsem na račun novega Pentonic SOC-a.. Pa tudi seveda na račun novega P5 procesorja :) Letošnji model ima tudi boljši prikaz črne, in pa boljši nadzor osvetljenja.

Ne kupujte letošnjih Philipsovih modelov, drugo leto bodo precej boljši.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Ne kupujte letošnjih Philipsovih modelov, drugo leto bodo precej boljši.

Pa veš, da se res nisi zmotil.. Drugo leto ima Philips eno obletnico, in bo zato lineup 2024 precej izboljšan kar se tiče same ponudbe;-)

hunter01 je izjavil:

- velikost 55 inch
- android

Potem obvezno glej za tak TV kateri ima IPS zaslon in OLED odpade saj je cena previsoka čeprav bi to bilo idealno za njih.

hunter01 je izjavil:

- velikost 55 inch
- android

Ker se bo gledalo iz strani bi potreboval kakšen model z IPS panelom. Tukaj pa pride do težave, ker hočeš imeti Android televizor, ti pa imajo v večini VA panel v tej velikosti. Kakšen model se najde, ki ima IPS panel in Android vendar za nekoliko večjo ceno..

smajser ::

SONY BRAVIA XR-65X95L je že pod 2k v Avstriji :)
Po kakšni ceni bo že za vzet?

hunter01 ::

Če damo Android pogoj stran. Kaj ostane v tem rangu? Kako se obnese od Hisense VIDAA?

Npr, ta TV: https://www.mimovrste.com/televizorji-o...

Je to OK tv? Mini LED, kaj je to IPS, VA al samostojen panel? Piše 178° kot, je to res?

hunter01 je izjavil:

Če damo Android pogoj stran. Kaj ostane v tem rangu? Kako se obnese od Hisense VIDAA?

Npr, ta TV: https://www.mimovrste.com/televizorji-o...

Je to OK tv? Mini LED, kaj je to IPS, VA al samostojen panel? Piše 178° kot, je to res?

Kakor piše na tej povezavi spodaj ima ta TV res mogoče tudi IPS panel kar bi bilo dobro saj iščete tak TV,da se ga lahko gleda tudi pod kotom. Televizor ima osvetlitev z Mini led tehnologijo kar je tudi bolje kot običajno saj se doseže večja svetilnost pa nekaj con zatemnjevanja ima tudi ta TV kar je spet bolje kakor občno. Glede Vidaa sistema pa je tako,da podpira kar določeno vrsto aplikacij in recimo vse od Slovenskih pobudnikov EON,NEO,T-2,A1. Zdaj, če ima ta TV res IPS zaslon potem je res lahko vidni kot boljši kakor tisti z VA zaslonom in bi ta TV bil že eden kandidat za vaše potrebe.

https://www.glitched.online/hisense-u6k...

Za modele Hisense U6KQ piše da imajo IPS/VA panel zdaj ali se razlikujejo po velikosti in imajo različne panele treba je nekako preveriti saj drugače ti bi bil ta model boljši in celo pri Telekomu imaš akcijo sedaj.
https://www.telekom.si/e-trgovina/tv-in...

Na tej povezavi piše da ima Hisense U7KQ panele IPS/VA zdaj kaj to pomeni je treba raziskati https://www.flatpanelshd.com/hisense_u7...

errhec ::

U7KQ (65U7KQ) naj bi imel VA panel.
dd
««
508 / 556
»»