» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
507 / 556
»»

darck ::

_IKE_ je izjavil:

Mogoče se simple nasvet: Pred nakupom tv je smislno pogledat nekaj testov, prebrat izkušnje uporabnikov, potem pa na ključ dati vsebino (v 720,1080 in 2160) ki se bo na tv največ gledala in v trgovino pogledat kako izbran(-i) TV predvaja(-jo) to vsebino (sem že naredil tako in bom spet, ko se bo ponovno kupoval dražji tv).

Prej omejeni testi in izkušnje uporabnikov naj bodo samo neka osnova, nikakor pa edino merilo po kateri se dela selekcija, ljudje smo namreč različni, imamo različne okuse....

In v kateri trgovini si lahko sprobavljal vse te izkušnje s predvajanjem USB ključa saj ponavadi je že tako,da ti ne skoraj ne dovolijo,da bi kaj nastavljal TV kaj šele testiral . Mater v Bigbangu prodajalec še daljinca od TV ni sploh videl :))

Kar se tiče upscaling se pravi vire predvajanja iz 720p,1080p ali celo 480p lahko kar preskočiš pri Sony in recimo tudi pri philips TV saj jih naredita najboljše od vseh drugih. Razlike se potem lahko prikažejo edino od samega ranga TV se pravi tisti nižji rang defenitivno ne bo imel tak upscaling kakor tisti v najvišjem rangu seveda treba pa tudi znati na TV pravilno z nastavitvami.

Nisem sploh privrženec ali ljubitelj Philipsa vendar najbrž za velikost 43" bi prav njega izbral saj vem,da ima dober upscaling in morda bi bilo zanimivo tudi kako sprobati kakšen LG Nanocell TV kaj drugega pa v tem cenovnem rangu sploh ni na tem nivoju razen Sony z IPS panelom. Hisense sploh nima dobre panele v tem vstopnem razredu saj vidni kot je katastrofa kakor tudi upscaling,TCL je nekaj boljši vendar preveč uporabnikov je že komentiralo kako se rado kaj kvari zato NE hvala.

andrej69 ::

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče Softwerja na Hisense televizorjih je porazno.. Podobno velja za TCL. Saj kvaliteta slike še nekako, vendar je preveč ostalih pomankljivosti. Koliko denarja toliko muzike;-)

Kar se tiče Softwerja na Philips televizorjih je porazno. Pa naj bo to stari, ali novi Saphi. Veliko denarja, za malo muzike.

Daleč od tega.. In zopet pišeš na pamet, ker nimaš nikakršnih izkušenj kar se tiče Philips televizorjev.. Kar se tiče novega Philips smart sistema je veliko boljši od starega Saphi sistema..! Sem že dal moj video kjer se lepo vidi, da deluje brez kakšnih težav. Lahko pa si pogledaš še kakšen drug video.

polde66 ::

Dokler osnovni sistemi ne bodo zmožni namestitve kodija je to vse BV. Pa naj si bo to Vidda, WebOS, Sephi .... To so sistemi za najmanj zahtevne potrošnike, takih je pa 95% uporabnikov. Za več pa rabiš dodatni box ali pa tv z androidom ali googlovim TV. Pri projektorjih se gre na veliko na linux, ki je fluidnejši in manj zahteven, tako da se z manj zahtevnega hardverja doseže hitrejši in boljši učinek.
polde

_IKE_ ::

darck je izjavil:

_IKE_ je izjavil:

Mogoče se simple nasvet: Pred nakupom tv je smislno pogledat nekaj testov, prebrat izkušnje uporabnikov, potem pa na ključ dati vsebino (v 720,1080 in 2160) ki se bo na tv največ gledala in v trgovino pogledat kako izbran(-i) TV predvaja(-jo) to vsebino (sem že naredil tako in bom spet, ko se bo ponovno kupoval dražji tv).

Prej omejeni testi in izkušnje uporabnikov naj bodo samo neka osnova, nikakor pa edino merilo po kateri se dela selekcija, ljudje smo namreč različni, imamo različne okuse....

In v kateri trgovini si lahko sprobavljal vse te izkušnje s predvajanjem USB ključa saj ponavadi je že tako,da ti ne skoraj ne dovolijo,da bi kaj nastavljal TV kaj šele testiral . Mater v Bigbangu prodajalec še daljinca od TV ni sploh videl :))

Kar se tiče upscaling se pravi vire predvajanja iz 720p,1080p ali celo 480p lahko kar preskočiš pri Sony in recimo tudi pri philips TV saj jih naredita najboljše od vseh drugih. Razlike se potem lahko prikažejo edino od samega ranga TV se pravi tisti nižji rang defenitivno ne bo imel tak upscaling kakor tisti v najvišjem rangu seveda treba pa tudi znati na TV pravilno z nastavitvami.

Nisem sploh privrženec ali ljubitelj Philipsa vendar najbrž za velikost 43" bi prav njega izbral saj vem,da ima dober upscaling in morda bi bilo zanimivo tudi kako sprobati kakšen LG Nanocell TV kaj drugega pa v tem cenovnem rangu sploh ni na tem nivoju razen Sony z IPS panelom. Hisense sploh nima dobre panele v tem vstopnem razredu saj vidni kot je katastrofa kakor tudi upscaling,TCL je nekaj boljši vendar preveč uporabnikov je že komentiralo kako se rado kaj kvari zato NE hvala.

V BB in HN ( noben ni imel obeh kandidatov na zalogi). Pa ni bilo nobenih problemov, samo lepo sem povedal kaj točno želim (par predpiravljenih posnetkov pogledat: eno črno sceno filma in en izsek fuzbal tekme) na enem samem TV. Pr HN je med gledanju samo vprašal kaj želim videt, pr BB pa če bi me zanimal še kak drug TV....

Presky ::

In katerega si kupil?
BIOHAZARD 4

Mitja28 ::

Bi mi znal kdo prosim na kratko razložit ene par stvari. Nagibam se k nakupu 65A80L in sem opazil, da se pri nas dobi za enako ceno pri sonyju vecinoma en nivo slabšo televizijo kot v avstriji. Torej razlika recimo 10-20% cene, pri tem modelu pa celo malo vec, saj pri nas stane 2599, v avstriji pa 2050.
Ker zadnjih recimo 15 let nisem imel televizije, res nimam obcutka kako izgledajo operacijski sistemi na modernih TVjih, smart tv funkcije, streamanje, uporaba aplikacij na TVju ter vse ostalo.

Vem da imajo recimo za nemcijo samsung TVji malo drugacne kode kot za preostalo evropo. Ce je tud v samem TVju potem kaka razlika za njihov trg v primerjavi z našim se mi ne sanja, ampak za vsak slucaj, kako je tukaj z kompatibilnostjo TVjev za uporabo med Aut in Slo?
- Ali je pri nakupu v Avstriji in uporabi v Sloveniji kakšen minus, ki bi ga bilo potrebno vedeti pred nakupom?
- Se da na avstrijsko televizijo nastaviti vse aplikacije ki jih potrebuje slovenski uporabnik (eon/neo/..., hbo max preko slovenskega ponudnika tv storitev, netflix, ...)?
- predvidevam da z nakupom v avstriji izgubim moznost programskega jezika v slovenscini?
- Kaj to pomeni za smart tv funkcije? Bi mi sploh prisel prav slovenski jezik, ali je pa tudi na slovenski televiziji v bistvu vse v anglescini?

Hvala

SR1984 ::

Potrebujem nasvet glede poceni 55" televizije.
Uporabljala se bo za gledanje NEO, tako da je uporaba nezahtevna. Bi bil Hisense 55A6K dobra izbira ali bi v rangu do cca 400EUR to bila dobra izbira?
https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SR1984 ()

fpbs ::

Mitja28 je izjavil:

Bi mi znal kdo prosim na kratko razložit ene par stvari. Nagibam se k nakupu 65A80L in sem opazil, da se pri nas dobi za enako ceno pri sonyju vecinoma en nivo slabšo televizijo kot v avstriji. Torej razlika recimo 10-20% cene, pri tem modelu pa celo malo vec, saj pri nas stane 2599, v avstriji pa 2050.
Ker zadnjih recimo 15 let nisem imel televizije, res nimam obcutka kako izgledajo operacijski sistemi na modernih TVjih, smart tv funkcije, streamanje, uporaba aplikacij na TVju ter vse ostalo.
Vem da imajo recimo za nemcijo samsung TVji malo drugacne kode kot za preostalo evropo. Ce je tud v samem TVju potem kaka razlika za njihov trg v primerjavi z našim se mi ne sanja, ampak za vsak slucaj, kako je tukaj z kompatibilnostjo TVjev za uporabo med Aut in Slo?
- Ali je pri nakupu v Avstriji in uporabi v Sloveniji kakšen minus, ki bi ga bilo potrebno vedeti pred nakupom?
- Se da na avstrijsko televizijo nastaviti vse aplikacije ki jih potrebuje slovenski uporabnik (eon/neo/..., hbo max preko slovenskega ponudnika tv storitev, netflix, )?
- predvidevam da z nakupom v avstriji izgubim moznost programskega jezika v slovenscini?
- Kaj to pomeni za smart tv funkcije? Bi mi sploh prisel prav slovenski jezik, ali je pa tudi na slovenski televiziji v bistvu vse v anglescini?

Jaz bi ti predlagal LGeja C3, ki je v vseh pogledih boljši od tega Sonyja, pa še dosti cenejši je: https://www.ceneje.si/Izdelek/44410454/...

fpbs je izjavil:

Mitja28 je izjavil:

- Se da na avstrijsko televizijo nastaviti vse aplikacije ki jih potrebuje slovenski uporabnik (eon/neo/..., hbo max preko slovenskega ponudnika tv storitev, netflix, )?

Jaz bi ti predlagal LGeja C3, ki je v vseh pogledih boljši od tega Sonyja, pa še dosti cenejši je: https://www.ceneje.si/Izdelek/44410454/...

Še zmeraj Sony priporočajo za gledanje filmov pa čeprav imajo slabši panel glede svetilnosti in potem mi povej zakaj že?? Seveda kar se tiče samih priključkov in pripravo za igranje iger je že leta LG najboljši vendar za gledanje filmov pa bilo kdaj primerjajo Lg vs Sony večina pravi Sony. Tudi letošnji A80L zelo veliko priporoča za gledanje filmov in kar dostikrat se zasledi,da so ljudje prestopili od LG k Sony in pravijo,da je očitna razlika in nikoli ne bodo šli več nazaj na LG TV. Zakaj ja nekaj se drugače vidi,ker tako v tri dni ne bi pisali.

darck je izjavil:

Še zmeraj Sony priporočajo za gledanje filmov pa čeprav imajo slabši panel glede svetilnosti in potem mi povej zakaj že?? Seveda kar se tiče samih priključkov in pripravo za igranje iger je že leta LG najboljši vendar za gledanje filmov pa bilo kdaj primerjajo Lg vs Sony večina pravi Sony. Tudi letošnji A80L zelo veliko priporoča za gledanje filmov in kar dostikrat se zasledi,da so ljudje prestopili od LG k Sony in pravijo,da je očitna razlika in nikoli ne bodo šli več nazaj na LG TV. Zakaj ja nekaj se drugače vidi,ker tako v tri dni ne bi pisali.

To tvoje brezvezno pisanje, rekla, kazala, ne more nihče jemati resno. Daj za vse to kar si napisal posreduj dokaze, članke, posreduj strani, da vidimo, kaj je od tega res.

@darck In kako opaziš očitno razliko, če sploh ne primerjaš tv ob tv. Spet gostilniška nakladanja brez osnove. Forum je pa le forum kjer te vsake toliko časa kdo prime za jezik pa si potem kake 2 tedna tiho. Potem pa zopet s svojimi bučkami.
polde

Iščem in iščem te komentarje in objave pa jih še nisem našel in,da morda ni šlo za Lg C2 in Sony A80K saj kakor iščem okrog LG C3 in Sony A80L ne najdem nekih tistih objav. Sedaj pa tisto,ko večina govori,da ni neke razlike med C2 in C3 zakaj pa potem je bil Sony A80K boljši kakor LG C2,A80J boljši kakor C1 to je mišljeno za gledanje filmov in te objave pa lahko najdem in jih prilimam takoj. Drugače je tudi nekaj tistih objav ,ko ljudje so primerjali v trgovini C3 in A80L pa je sony boljši izgledal vendar tisto ni sploh za resno jemati saj nastavitve niso verjetno sploh pravilno nastavljene.

C3 vs A80L

C3 vs A80L

in ko nimaš pravilno nastavljen TV imaš tole kot je prikazano spodaj v posnetku Sony A80L vs Lg C3

Drugače pa večina kateri gredo v tiste nastavitve še vedno pravijo,da ima Sony boljši procesing in upscaling kakor Lg in Vincent omenja tudi,da ima Sony boljši zvok vendar kjer Sony najbolj trpi pa je HDR saj baje nima zadostne svetilnosti in pa CENA kjer pa je v vodstvu.

Zdaj že nekaj ur drkam po spletu in iščem pa sem najbrž res pomešal lanske in letošnje modele s tistimi objavami in dost imam tega iskanja sem našel pa tiste lanske modele kjer so omenjali prehode iz LG na Sony. Seveda Sony ni dolgo kar je zunaj zato sem pomešal lanski model z letošnjim.

Sem zasledil pa tudi to,da so letošnji LG C3 paneli boljši kakor prejšnji in nimajo nič nobenega tinta ali kakšni barvni odtenek pri pogledu iz strani.

Zanimive cene v Slovveniji,da je Lg G3 toliko kot Sony A80L

Večina ki gredo v tiste nastavitve? Katere nastavitve? Prilepil si en video Sony fana, ki ima na svojem kanalu 15 videov pa vsi so od sonija:)) Jak si mi ti v iskanju resnice. In celo eno objavo si našel, verjetno najhujšega strokovnjaka, ki se spozna na sony in LG. Pa še kar trosiš bučke.
Spet me vračaš na tisto tvojo najjačo objavo, da na tisoče imetnikov Hisense ima težave s TV-ji. Pa nisva našla niti enega ane.
polde

https://www.reddit.com/r/Hisense/commen...
https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comm...
https://www.reddit.com/r/Hisense/commen...
https://www.amazon.com/Hisense-Smart-TV...
https://uk.trustpilot.com/review/hisens...

Ampak po drugi strani pa je dosti bolje,da kaj orenk crkne na TV in da ga imaš zavarovanega in boš v vsakem primeru imel popravljen ali novi TV. Sem dojel,da po novem te ne sme nič skrbeti sam dodatno zavarovanje dokupiš in imaš mir za 5. let vendar to je pa tudi vse,da boš lahko po petih letah spet primoren kupiti nov TV.
Tisto kar pa je še najbolj slabo pa je,da kupiš TV kateri je bolj slab kakor ne pri prikazu slike in točno takega imamo doma Hisense E7HQ televizor z Qled,qled panelom a panel takšen,da slika bledi k hudič. Vsak Lg,Samsung,Philips.....verjetno tudi Tesla,Vox,Jvc..... bi bolje prikazal sliko in to ti je žalost od TV kateri bo edino z dobrim virom slike prikazoval v redu kjer pa mora delati upscaling pa bo švoh in gledati pod kotom je isto zeloooo švoh.

Dimnik ::

Darck, kaj nabijaš? Daj se malo skuliraj.....nabijaš nekaj v tri krasne....prodajalca pilipsov malce umirimo, potem pa nastopiš ti.....

tomazic89 ::

Je ze 3 leta kar sem kupoval TV in sem cisto out in rabim pomoc. Iscem
TV za starse. 55" in brez nekih fancy funkcij. Vazno da je kolker tolk kvaliteten panel in se vidi tudi ce malo izpod kota gledas. Budget okol 450-500EUR.
Kaj bi bilo best buy?

tomazic89 je izjavil:

TV za starse. 55" in brez nekih fancy funkcij. Vazno da je kolker tolk kvaliteten panel in se vidi tudi ce malo izpod kota gledas. Budget okol 450-500EUR.
Kaj bi bilo best buy?

Recimo tale Philips model.

https://www.bigbang.si/philips-55pus700...

tomazic89 je izjavil:

Kaj bi bilo best buy?

Nekako bi bilo najbolje TV z IPS panelom in teh imaš največ od proizvajalca LG in recimo drugi proizvajalci v tem cenovnem razred imajo vgrajene po večini samo VA panele kateri so slabši pri gledanju pod kotom. Od LG televizorjev imaš kar nekaj modelov na izbiro:

https://www.ceneje.si/L3/964/avdio-vide...

tomazic89 ::

andrej69 je izjavil:

Tole zgleda kar cool. Sam imam namrec Philips 55PUS7303 in mi je OK. Kaj je bistvena razlika med tema dvema?

Ugotovil... Moj je direct LED, uni pa navaden.

Zgodovina sprememb…

Kawhi ::

Philips 75PML9008 je tale povsem zanič TV ali zakaj je tako poceni? 1200€ na mimovrste.

Kawhi je izjavil:

Philips 75PML9008 je tale povsem zanič TV ali zakaj je tako poceni? 1200€ na mimovrste.

Daleč od tega, da bi bil zanič.. Saj vidiš, da je akcijska ponudba zato takšna cena.. Sicer pa , če te zanima ta model pojdi v kakšno prodajalno in si malo oglej v živo tale model. Ker tukaj ti bodo sedaj določeni uporabniki, posebej ti, ki delajo antipropagando za Philips napisali veliko neresnice.. Sicer pa si jih kar nekaj na tem forumu lasti ta model, pa ti bodo oni znali kaj več povedat glede tega modela. Za mene osebno je to še vedno zelo dober televizor, seveda pa ni odličen. Seveda dobiš kvalitetnejše MINI LED televizorje, vendar ne za takšno ceno. Če res nisi "zelo zahteven uporabnik" boš več kod zadovoljen s tem televizorjem;-)

skyform ::

Kawhi je izjavil:

Ker je čist povprečen TV, ni vreden več. In pazi, nima Androdi/Google OS, ki ga večina ljudi želi imeti. Cena je z razlogom takšna, vse kar se ne prodaja ima velik popust, če se bi TV prodajal, potem ne bi rabili tako spustiti ceno.

Kawhi ::

lahko predlagaš kakšen drugi 75 inčni boljši tv za približno enako ceno 1200+-200€? Ne rabi pa biti android, imam Nvidio Shield.

skyform je izjavil:

Kawhi je izjavil:

Ker je čist povprečen TV, ni vreden več. In pazi, nima Androdi/Google OS, ki ga večina ljudi želi imeti. Cena je z razlogom takšna, vse kar se ne prodaja ima velik popust, če se bi TV prodajal, potem ne bi rabili tako spustiti ceno.

Lahko povem, da se ta model zelo dobro prodaja iz prve roke..!

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Kawhi je izjavil:

Philips 75PML9008 je tale povsem zanič TV ali zakaj je tako poceni? 1200EUR na mimovrste.

Lahko povem, da se ta model zelo dobro prodaja iz prve roke..!

Z kodami za 50% popust. ;)

Kawhi je izjavil:

lahko predlagaš kakšen drugi 75 inčni boljši tv za približno enako ceno 1200+-200EUR? Ne rabi pa biti android, imam Nvidio Shield.

Če ne rabiš android in nisi zahteven uporabnik pol je ta TV čist ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

@Kawhi

Zakaj ne greš pogledat v živo ta model, kot sem ti napisal.. Mogoče boš pozitivno presenečen;-) Sicer pa, če ne potrebuješ Google sistema, mislim, da ti je za takšno ceno ta televizor odlična opcija..

@skyform

Brez kod;-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Ganon ::

Vsak poznavalec ve, da se ne hodi po trgovinah z namenom ocenjevanja prikaza slike. Proizvajalci se trudijo, da njihov televizor med množico ostalih čim bolj izstopa, tam kvaliteta ni pomembna. To počno samo ljudje, ki jih prodajalci, kot je andrej, zlahka pretentajo. Jim pokažejo še utripajoče ledice, ki bodo poživile dnevno sobo in že imajo philipsa na blagajni. To je realnost.

Philips zadnje čase nekaj serje saj problemi so tudi pri letošnjem The One PUS8518 modelu in ja pri MiniLed starejših modelih so rabili več kot pol leta,da so nekaj s parimi posodobitvami sliko popravili saj je bila preveč zatemnjena. Vse to je zapisano na avforums pod komentarji kakor se mi zdi.

Ajde sedaj pa debata za letošnji The One PUS8518 kateri baje sploh ni zmožen več naložiti nekaj aplikacij in ljudje so najbolj razočarani ko Disney+ ni možno inštalirati. Baje,da sploh ni to google sistem ampak neka mešanica vsega skupaj.

PUS8518

PUS8518

PUS8518.

PUS8518.

PUS8518..

PUS8518..

Za tiste čisto obične gledalce je res lahko zadosti,da greš pogledati TV v prodajalno in se na podlagi tega odločiš drugače pa ko hočeš določene segmente videti kot se spodobi moraš pa to doma narediti. V trgovini nikakor ne moreš prav videti kako TV deluje pod minimalnim kotom ali večjim saj bleščanja svetlobe imaš iz vseh smeri a ti moraš TV postaviti najbolje v temo in potem ga sprobati. Pred eno uro sem stal v trgovini in gledal PUS8518 in kot sem videl je rdeča barva že malo gubila povdarka ob majčekenem premiku v stran vendar mislim,da to ni sploh dobro tako testirati saj kot pravim svetloba pada na panel iz drugačnega kota in potrebna je tema tam se vidi. V temi vidiš takoj kaj se dogaja z barvami in kontrastom,če se kaj pomakneš v stran. Ko greš malo v stran se panel blešči in morda zaradi tega barva bledi kdo točno ve jaz ne ampak v temi pa bi točno vedel zato je en drek TV kupovati na podlagi tega,da ga greš pogledati v prodajalno.

In prodajalci si naj te super 4k ali kaj že demote nekam vtaknejo saj večinoma samo zavajajo kupce in naj raje predvajajo obične programe potem pa bo nekaj TV moral pokazati.

https://www.philips.co.uk/c-p/43PUS8558...

https://www.philips.co.uk/c-p/55PUS8518...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

Ganon je izjavil:

Vsak poznavalec ve, da se ne hodi po trgovinah z namenom ocenjevanja prikaza slike. Proizvajalci se trudijo, da njihov televizor med množico ostalih čim bolj izstopa, tam kvaliteta ni pomembna. To počno samo ljudje, ki jih prodajalci, kot je andrej, zlahka pretentajo. Jim pokažejo še utripajoče ledice, ki bodo poživile dnevno sobo in že imajo philipsa na blagajni. To je realnost.

Seveda ne moreš v prodajalni do potankosti ugotavljat kvaliteto slike, je pa vseeno nekakšen pokazatelj kako približno sploh izgleda kvaliteta slike na določenih modelih.. Posebej se lahko do določene mere vidi kvaliteta slike, če sprobaš različne vsebine , ko je televizor nastavljen v modih , ki se bodo uprabljali v domačem okolju in seveda ne v Vivid modu.. Vseeno dobim boljšo predstavo o določenem televizorju, če grem pogledat v kakšno prodajalno, kot pa na forumu.. Ker vsak nima enakih zahtev in pričakovanj;-) Pa tudi ni nujno, da določeni na forumih pišejo resnico glede določenih televizorjev, posebej ne tisti, ki si določene modele ne lastijo, znajo pa povedat največ o teh modelih..;) Seveda je dobro, da se išče mnenja na forumih vendar ta morajo biti resnična, in pa, če je možno, da se pogledajo tudi doočeni testi. Kot pa sem napisal, je še vedno ena izmed najboljših opcij ogled televizorja v živo, ker tam se lahko sprobajo določene zadeve katere določene uprabnike zanimajo.

@darck

Izgleda, da ti ne razumeš, da televizorja brez določenih pomankljivosti ni na tržišču..! In, če pogledamo THE ONE serijo še vedno ponuja več od konkurence, kot celoten paket;-(

Zgodovina sprememb…

andrej69 ampak še vedno je potem bolje kupiti lanski model 8507 kateri deluje kakor letošnji kateri je neke vrste s PHilipsovim sistemom in googlovim kakor pravijo. Kako se ti lahko TV kar sam ugaša in prižiga itd....

Sem mislil,da bi morda naročil pri Mimovrste 8558,da ga sprobam ampak zgleda,da se mi ne splača s tem ukvarjati,ko pa drugi povedo,da so nekakšni problemi

Je pa 400 Eur dobra cena ,če bi bil podoben lanskemu 8507

Zgodovina sprememb…

darck je izjavil:

andrej69 ampak še vedno je potem bolje kupiti lanski model 8507 kateri deluje kakor letošnji kateri je neke vrste s PHilipsovim sistemom in googlovim kakor pravijo. Kako se ti lahko TV kar sam ugaša in prižiga itd....
;)

Google deluje odlično na letošnji modelih.. Kar pa se tiče ugašanja in podobnih zadev, pa lahko imajo določeni modeli težave in to ne velja samo za Philips:) Enostavno so lahko določene težave s Softwerjem. Pa saj sem že napisal, to kar nekaj uprabnikov napiše na forumih, ne pomeni, da imajo vsi televizorji te težave..!! Gleda se vedno večina ne pa manjšina. A ti sploh veš koliko se letno proda televizorjev.? Za mene je povsem normalno, da bo imel določen % televizorjev določene težave. Saj sem ti že napisal preveč breš različne forume in podobne zadeve, potem pa ne veš več pri čem si..;)

Kodrnusa ::

Povem za philips 9008 65 da je raketa od tvja. Nabavil 2, še za tasta enega in je super zadovoljen tudi on. Slika žari da moram svetilnost zmanjševati zvecer,tekoče gibanje, čista slika. Gledam prek boxa nokia 8010 filme prek kodija, nba league pass, cromecastam t2go. Vse lahko upravljam z daljincem od philipsa ali od boxa.Temni prizori so super, tudi zvok je boljši od prejšnjega philipsa ampak uporabljam soundbar yamaha.
Je bilo pa se treba igrat za nastavit sliko, ampak ce pogledam kak dokumentarec na tv Slovenija je slika vrhunska, tezko si zamislim bolj žive barve in motion... Sistem je odziven, ambilight je sploh najboljsa stvar.
Nisem strokovnjak ampak za povprecnega janeza je tole stroj, ce ga pa se ugodno dobis pa sploh je nobrainer.

Zakaj je potem cena drugačna in tudi normalna brez popusta je različna a naj bi bila ista razen bog si ga vedi kakšen panel kater ima.

8518  vs 8558

8518 vs 8558

Kodrnusa je izjavil:

Povem za philips 9008 65 da je raketa od tvja. Nabavil 2, še za tasta enega in je super zadovoljen tudi on. Slika žari da moram svetilnost zmanjševati zvecer,tekoče gibanje, čista slika. Gledam prek boxa nokia 8010 filme prek kodija, nba league pass, cromecastam t2go. Vse lahko upravljam z daljincem od philipsa ali od boxa.Temni prizori so super, tudi zvok je boljši od prejšnjega philipsa ampak uporabljam soundbar yamaha.
Je bilo pa se treba igrat za nastavit sliko, ampak ce pogledam kak dokumentarec na tv Slovenija je slika vrhunska, tezko si zamislim bolj žive barve in motion... Sistem je odziven, ambilight je sploh najboljsa stvar.
Nisem strokovnjak ampak za povprecnega janeza je tole stroj, ce ga pa se ugodno dobis pa sploh je nobrainer.

Takšen stroj, da ga starejša modela iz leta 2021 in 2022 pohrustata za zajtrk. Drugače pa se strinjam, da je za nezahtevnega uporabnika dovolj dober TV. Za nekoga, ki se pa že malo bolj spozna in hoče imeti nekaj boljšega kot samo povprečen TV pa je no go.

Kodrnusa ::

Tebe sploh ne poslušam vec ker hvalis sam svoj 2 let star sony, ki je po tvoje najboljsi tv vseh casov. Napisal sem da je 9008 odlicen tv za povprecnega človeka, ki ne gleda tvje za 2k plus. Ne gledajo vsi temacne filme cele noci, eni majo lajf in se ne vrti vse okoli tvja.
Mi je zal da sem se oglasil sploh ker nivo te teme je na nivoju enocelicarja.

Dimnik ::

Kaj nabijaš s tem filipsom na kodo.....

Temni prizori so super in to je nekaj najlepšega pri TV pravijo nekateri ampak pri Miniled sploh ni to težko doseči in problem je ,ko je preveč temno in gubiš polovica detaljev a tisto še bolj jezivo je,ko človek nori,ko ne vidi tisto kar bi moral:D Narediti poživljajočo sliko ni bil problem Samsung je to naredil že dolgo let nazaj in če se kje mučijo sedaj je to prikazovanje temnih prizorov in detaljev ,ko LED TV hočejo na vsak način se čim bolj približati OLED TV. Sigurno je bolje imeti nekaj blomminga in prikazane detalje kakor zasenčiti z zatemnitvijo te detalje in imeti bolj vse črno in to je to. OLED bo pa vedno prikazal bolje saj se mu vsak piksel posebej osvetljuje in to je to.

Kodrnusa je izjavil:

Tebe sploh ne poslušam vec ker hvalis sam svoj 2 let star sony, ki je po tvoje najboljsi tv vseh casov. Napisal sem da je 9008 odlicen tv za povprecnega človeka, ki ne gleda tvje za 2k plus. Ne gledajo vsi temacne filme cele noci, eni majo lajf in se ne vrti vse okoli tvja.

A misliš, da se bom jokal. A si morda videl prejšna dva modela, si imel doma še kak drug modern TV, dvomim. Ko bi videl koliko boljša sta prejšna modela bi se jokal od zalosti, da si nabavil to, pa ugodna cena gor ali dol. Kje sem pa jaz napisal, da je moj X95J najboljši vseh časov, prosim pokaži. A veš koliko boljših TVjev obstaja kot X95J, ogromno ampak ne od Philipsa saj ne kar se tiče LCDjev.

o0o0o0o0o0 ::

Kawhi je izjavil:

lahko predlagaš kakšen drugi 75 inčni boljši tv za približno enako ceno 1200+-200€? Ne rabi pa biti android, imam Nvidio Shield.

Če boš kupil pml9008, potem poglej bolho, če kakšen slo techovc prodaja tv

Kodrnusa je izjavil:

Genau, jaz pa nimam lajfa a veš. Imam dva otroka, ženo, službo, komponiram svojo glasbo, občasno testiram TVje in še več ampak kaj pa jaz vem o lajfu, najbrž ti boljše veš kaj jaz počnem v svojem lajfu. TVja pa sploh ne gledam tako dosti in ko gledam ne gledam samo temnih filmov ampak raznolike zadeve, kar tudi počnem, ko testiram kak TV.

Močno dvomim, da bi se enoceličarj spoznal boljše na TV kot ti, znal komponirati svojo glasbo in uporabljati zahtevne programe kot cubase, photoshop, davinci in podobno ampak whatever, če ti paše žaliti ljudi, ki jih ne poznaš kar pogumno naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Dimnik je izjavil:

Kaj nabijaš s tem filipsom na kodo.....

Zanimivo kako agresivno je nastopil in nisem napisal nič slabega, samo, da sta stara modela krepko boljša in da se drugače strinjam z njim, ded pa je ekplodiral od jeze. Najprej opis kako vrhunski je TV, kot nekakšna reklama, potem pa napad, če se ne strinjaš z njim, to mi je nekam znano a ne? Sploh izraz vrhunski, kdo le to pogosto uporablja za Philips TVje.

Res ste kot majhni otroci..;(( Pa saj lahko vsak napiše svoje mnenje, potem pa je druga zadeva , če se kdo s tem mnenjem strinja ali pa ne.. Saj za vsak televizor je tako, da ga bodo določeni zelo hvalili drugi pa grajali. Nobeden televizor ni idealen za vse ljudi, ker je vsak človek drugačen in tudi vidi drugače..! Se vidi, da so tile forumi nekaterim povsem zameglili razum. Včasih je bila velika večina več kot zadovolnjih s večino televizorjev, sedaj pa zaradi različnih antipropagand na forumih, pametovanj, pisanje neresnic ljudje več ne vedo kaj kupiti, in dobijo občutek, da je večina televizorjev povsem zanič :-( Če se še dotaknem tega Philips modela 9008, bo za 90% kupcev ali še več to odličen nakup, edino za tiste ne kateri pač namerno iščejo minuse tega televizorja, in so tudi pod vplivom različnih pisanj na različnih forumih;-)

Zgodovina sprememb…

andrej69 je izjavil:

Res ste kot majhni otroci..;(( Pa saj lahko vsak napiše svoje mnenje, potem pa je druga zadeva , če se kdo s tem mnenjem strinja ali pa ne.. Saj za vsak televizor je tako, da ga bodo določeni zelo hvalili drugi pa grajali. Nobeden televizor ni idealen za vse ljudi, ker je vsak človek drugačen in tudi vidi drugače..! Se vidi, da so tile forumi nekaterim povsem zameglili razum. Včasih je bila velika večina več kot zadovolnjih s večino televizorjev, sedaj pa zaradi različnih antipropagand na forumih, pametovanj, pisanje neresnic ljudje več ne vedo kaj kupiti, in dobijo občutek, da je večina televizorjev povsem zanič :-( Če se še dotaknem tega Philips modela 9008, bo za 90% kupcev ali še več to odličen nakup, edino za tiste ne kateri pač namerno iščejo minuse tega televizorja, in so tudi pod vplivom različnih pisanj na različnih forumih;-)

Seveda lahko lahko vsak napiše svoje mnenje, ampak kaj sem jaz napisal takšnega, da je model tako izbruhnil? To da sta prejšna dva modela boljša? če pa sta! Se pravi, da ne prenese kritike lastnega TVja, potem pa piše, da jaz hvalim samo svoj TV, komedija.

To da bo 90% kupcev zadovoljnih z PML9008 lahko rečeš za dosti TVjev v podobnem cenovnem rangu. Enako bi lahko rekel npr za Philips The one, Sony X80K ali Samsung QN85C itd.

Tole je tudi smisel testa, da se iščejo plusi in minusi in ne samo eno.

tomazic89 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tole zgleda kar cool. Sam imam namrec Philips 55PUS7303 in mi je OK. Kaj je bistvena razlika med tema dvema?

Ugotovil... Moj je direct LED, uni pa navaden.

Ja, saj directLED je najbolj navaden, kar je lahko. Odsvetujem ti tega Philipsa, ker ima zelo slab, še ne preizkušen operacijski sistem. Vzemi enega od teh, ki ti jih je predlagal darck.

sasoe ::

Sony me prav sili, da kupim Hisensa? in IPS panel?

2023 Hisense 75U7K se dobi za 1200 eur.
2023 Sony 75X90L za 2400 eur ali celo še več.
Tudi model 2022 Sony 75X90H je še vedno 1700 eur. Čakam že pol leta, da cena kaj pade :(

To je cena x2. Ok, Sony ima boljšo kvaliteto slike, pač Sony je king procesiranja in gibanja, zato je tudi moja prva želja,
a res toliko, da je 2x dražji ??? Resda bi moral primerjat z 75U8K, kateri je 1600 eur, a nisem prepričan, da je bistveno boljši od U7K.
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sasoe ()

sasoe je izjavil:

Sony me prav sili, da kupim Hisensa? in IPS panel?

2023 Hisense 75U7K se dobi za 1200 eur.
2023 Sony 75X90L za 2400 eur ali celo še več.
Tudi model 2022 Sony 75X90H je še vedno 1700 eur. Čakam že pol leta, da cena kaj pade :(

To je cena x2. Ok, Sony ima boljšo kvaliteto slike, pač Sony je king procesiranja in gibanja, zato je tudi moja prva želja,
a res toliko, da je 2x dražji ??? Resda bi moral primerjat z 75U8K, kateri je 1600 eur, a nisem prepričan, da je bistveno boljši od U7K.

https://tehnozvezdje.si/hisense-65u7kq-...
Baje,da je Hisense U6KQ kar v vseh segmentih očitno slabša od U7KQ kar je tudi opisano v zgornjem LINKu tako a kako je z višjim modelom U8KQ pa ni še nič na tej strani objavljenega.

Pri Sony TV pa itak cena ne pade tudi čez kakšno leto ali dve kaj dol zato pa se večina raje odloči za drug TV.

Zgodovina sprememb…

Hisense U8KQ ima veliko več zatemnitvenih con proti U7KQ 1056 proti 520 zatemnitvenih con. Spodaj imaš LINK kjer lahko vidiš razlike

https://si.hisense.com/compare
https://www.displayspecifications.com/e...

mat xxl ::

Kateri 22 ali 25 inchni android smart TV , je za kupiti, mora biti tudi vsaj Full HD in nikakor le HD Ready.

Če kdo ve, kaj nabaviti, ker se nič ne dobi, na1 dan z besedo, cena ni problem.....

V tej velikosti ne boš našel nič.
https://eu.seenebula.com/products/d2426...
https://www.mimovrste.com/projektorji/x...
Je pa pri tej velikosti čisto vseeno za tv ali je HD ali FHD. Razlike ne boš opazil.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()
««
507 / 556
»»