» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
506 / 556
»»

skyform ::

smajser je izjavil:

Ok, potem bom nabavil tega Sony-a MINI LED 65" X95L - imate kaj izkušenj kdaj se TV kaj pocenijo (tej novi modeli)?
So kakšne akcije v decembru? Mogoče blackfriday? Na katerih spletnih straneh iz tujine ste že nabavljali TV pa imate dobre izkušnje?

Potrebuješ ti sploh tak drag TV, napisal si da imaš trenutno KD55XE7005 in si zadovoljen z njim. Zakaj potem rabiš TV za 2599EUR? Meni se to zdi overkill. Kot sem že predlagal TV v spodnji povezavi je super in je zelo velik napredek proti KD55XE7005.

https://acssony.si/xr-65x95jaep-163cm-4...

Razlika med X95J in X95L je dosti manjša kot pa med XE7005 in X95J, samo toliko za info.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

sasoe ::

trenutno je Sony XR-75X90L v Avstrji v akciji (če je to sploh akcija, ker je cena še vedno zasoljena)

www.electronic4you.at 2000 eur

v nemškem in slovenskem 4you je 2400 eur.
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...

rtmktl ::

Anney je izjavil:

Za ameriški trg in eu trg, se ti hisensi razlikujejo. Že v operacijskem sistemu, android vs vidaa, kako je s paneli in ostalim drobovjem pa ne vem, verjetno pa tudi.

Pa je kje kakšen test (EU modela - Hisense 75U8KQ). Ali je kdo morda kdo ta TV že kaj gledal v živo? Kako je kaj odziven OS (vidaa)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rtmktl ()

polde66 ::

polde

smajser ::

skyform je izjavil:

smajser je izjavil:

Ok, potem bom nabavil tega Sony-a MINI LED 65" X95L - imate kaj izkušenj kdaj se TV kaj pocenijo (tej novi modeli)?
So kakšne akcije v decembru? Mogoče blackfriday? Na katerih spletnih straneh iz tujine ste že nabavljali TV pa imate dobre izkušnje?

Potrebuješ ti sploh tak drag TV, napisal si da imaš trenutno KD55XE7005 in si zadovoljen z njim. Zakaj potem rabiš TV za 2599EUR? Meni se to zdi overkill. Kot sem že predlagal TV v spodnji povezavi je super in je zelo velik napredek proti KD55XE7005.

Razlika med X95J in X95L je dosti manjša kot pa med XE7005 in X95J, samo toliko za info.

TV bo montiran v novem veliko bolj svetlem prostoru. Ne vem, rad bi imel kvalitetno TV...
Je med array in miniled velika razlika? Se pravi so X95J, X95K in X95L iz iste "družine" in gredo samo po letih in razvoju dalje? Kaj pa ta K - lanski model - je ok? Za svetle prostore?

darck ::

smajser je izjavil:

skyform je izjavil:

smajser je izjavil:

Ok, potem bom nabavil tega Sony-a MINI LED 65" X95L - imate kaj izkuĹĄenj kdaj se TV kaj pocenijo (tej novi modeli)?
So kakĹĄne akcije v decembru? MogoÄe blackfriday? Na katerih spletnih straneh iz tujine ste Ĺže nabavljali TV pa imate dobre izkuĹĄnje?

PotrebujeĹĄ ti sploh tak drag TV, napisal si da imaĹĄ trenutno KD55XE7005 in si zadovoljen z njim. Zakaj potem rabiĹĄ TV za 2599EUR? Meni se to zdi overkill. Kot sem Ĺže predlagal TV v spodnji povezavi je super in je zelo velik napredek proti KD55XE7005.

Razlika med X95J in X95L je dosti manjĹĄa kot pa med XE7005 in X95J, samo toliko za info.

TV bo montiran v novem veliko bolj svetlem prostoru. Ne vem, rad bi imel kvalitetno TV...
Je med array in miniled velika razlika? Se pravi so X95J, X95K in X95L iz iste "druĹžine" in gredo samo po letih in razvoju dalje? Kaj pa ta K - lanski model - je ok? Za svetle prostore?

X95J je TV z samo Fald panelom kot recimo X95K in X95L sta MiniLed TV. Lanski model X95K je imel kar dosti blomming in v primerjavi z letošnjim X95L je kar dosti opazna razlika. Nekako lanski model X95K ni bil nikakor vreden tiste cene in je bilo bolje kupiti kateri drugi MiniLed TV. Letošnji X95L je pa baje prava mašina od televizorja in kakor praviš potne res rabiš neki MiniLed TV kaj se ti pa najbolj dopade in si želiš je pa stvar na tebi.

Bellzmet ::

Kaj pa X95L vs. LG C3 OLED? Oz. tudi neke splošne razlike/podobnosti v tem rangu LED/OLED.

edit: aja vidim, da je X95L bistveno dražji, sem mislil, da sta tam-tam pri ceni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

smajser ::

Se pravi počakat da X95L pade pod 2k potem pa akcija v nakup, če je res takšna "petarda" od TV-ja.

andrej69 ::

smajser je izjavil:

Se pravi počakat da X95L pade pod 2k potem pa akcija v nakup, če je res takšna "petarda" od TV-ja.

Tukaj si poglej recimo primerjavo s Philips modelom 9636. Pa tudi z modelom TCL C845. Ko bo tale Sony dosegel ceno nekje 1.500€ za velikost 65˝, potem lahko govorimo o smiselnem nakupu;-) Pa še za 1.500€ se treba vprašat, če se splača, ker za takšen denar že dobiš OLED, ki je vsekakor boljši nakup, če se ne gleda res v zelo svetlem prostoru..

https://allhomecinema.com/review-sony-x...
https://allhomecinema.com/review-philip...
https://allhomecinema.com/review-tcl-65...

smajser je izjavil:

skyform je izjavil:

smajser je izjavil:

Je med array in miniled velika razlika? Se pravi so X95J, X95K in X95L iz iste "družine" in gredo samo po letih in razvoju dalje? Kaj pa ta K - lanski model - je ok? Za svetle prostore?

Za svetle prostore so vsi vredi J, K in L. K ni vreden svoje cene, ker je zelo mali napredek proti J in magarii je Mini LED. J je noro dober za FALD TV!

smajser je izjavil:

No kakor želiš ampak X95K ti ni vredn 1400EUR več kot X95J, niti 1kEUR mogoče, par sto EUR več in to je to. Pri nas lahko pozabiš, da bo X95K padel pod 2kEUR, v avstiri mogoče ja tu pa ziher ne. Če ti ni panike za denar pa seveda nabavi najboljše kar možno .

Lahko si pa pogledša moje primerjave, X95J proti Philips Mini LED modelih 2021, 2022 in 2023 model in boš videl kako dober je ta X95J za trenutno ceno.

https://www.youtube.com/@skyform/featur...

In tu primerjava proti Samsung Mini LED in tudi X95J boljši.

Zgodovina sprememb…

fpbs ::

Bellzmet je izjavil:

Kaj pa X95L vs. LG C3 OLED? Oz. tudi neke splošne razlike/podobnosti v tem rangu LED/OLED.
edit: aja vidim, da je X95L bistveno dražji, sem mislil, da sta tam-tam pri ceni.

Po kvaliteti slike, je miniLEDa X95L slabši od OLEDa C3, edino miniLED X95L je nekoliko svetlejši. V primerjavi z OLEDom G3 je pa X95L v vseh pogledih slabši.
Tu si poglej primerjave:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c3...

fpbs je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

Po kvaliteti slike, je miniLEDa X95L slabši od OLEDa C3, edino miniLED X95L je nekoliko svetlejši. V primerjavi z OLEDom G3 je pa X95L v vseh pogledih slabši.
Tu si poglej primerjave:

Nekoliko? Misliš konkretno, še moj X95J je svetlejši. Pa, da ne omenjam APL in ABL, ki kot kaže nikdar ne bosta odpravljena.

Kakor je povedal skyform Sony X95L ne bo nikoli padel izpod 2.000 Eur,ko govorimo za velikost 65". Nekako najbolj nora nabava TV je pa tista,da nekdo gre kupit TV z nevem kako orenk svetilnostjo a na koncu pa gleda samo tisto kar mu Telekom,Telemach ponuja in za kaj takega sploh ne rabi takšen TV. Tisti omenjeni od skyform Sony X95J ima že za večina ljudi krepko zadosti veliko svetilnost edino nekaterim mogoče ne bi bilo po godu kakšen majhen blomming to je pa tudi vse. Čisto nekako logično po domače,če imaš TV postavljen v svetlem prostoru ali da svetloba pada direktno na televizor potem je tako,da tisti TV kateri ima orenk kontrast bo sigurno moral imeti višjo svetilnost kakor tisti z malo blomminga ali kateri ima manjši kontrast sploh pa največjo razliko potem še dela sam odsev panela kjer je spet ista pesem. Na koncu pa prideš do tega,da ti v svetlem prostoru taki TV kot so MiniLed zelo otrujajo oči saj nabijajo tisto svetlobo do konca in za povrhu imaš pa še tisti flicker screen in na koncu ugotoviš,da je to vse brez smiselno. Jaz tudi že dolgo časa imam čez dan svetlinost na prenosniku orenk nazaj d polovice saj tako mi najbolje odgovarja in mi oči nič kaj ne trpijo kakor,da bi imel svetilnost nastavljeno na maksimum. Svetilnost zdvignem na maksimum edino takrat,ko gledam kako predvajanje za brskanje po spletu pa NO WAY.

.

.

skyform je izjavil:

fpbs je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

Tu si poglej primerjave:

Nekoliko? Misliš konkretno, še moj X95J je svetlejši. Pa, da ne omenjam APL in ABL, ki kot kaže nikdar ne bosta odpravljena.

Svetilnost samega panela ni nič brez kontrastnega razmerja. V preprostejši obliki kontrastno razmerje je razlika med najsvetlejšo sliko, ki jo lahko ustvari TV, in najtemnejšo. Televizorji z nizkim kontrastnim razmerjem, tudi, če so svetli se bodo v primerjavi s televizorji z visokim kontrastnim razmerjem zdeli zbledeli. Poleg teg OLED lahko prikaže precej boljšo globino slike. Treba tudi omeniti, da zasloni OLED še vedno ponujajo impresivno zmogljivost HDR zaradi svoje zmožnosti natančnega nadzora svetilnosti vsake slikovne pike, dočim imajo MINI LED televizorji sorazmerno nizko ločljivost nadzora nad osvetlitvijo in kontrastom,) Lahko povem samo, da imajo tudi najkvalitetnejši MINI LED televizorji občutno slabšo kakovost slike napram OLED modelom , ki imajo že MLA panele. To velja tudi za svetlejše prostore.

Aja sedaj že kontrast okrog 200,000:1 ni več dovolj dober samo zato, ker ima OLED neskončen kontrast. Včasih pa nam je čeljust pri 5000:1 dol padla. Zakaj pa imaš Mini LED, če je OLED toliko boljši, kako te lahko gledaš tako slab TV z zastarelo tehnologijo. ;)

Pri OLEDu je še kar ABL in APL, zelenkast ton na LG OLED panelih in rdečkasti ton na Samsung QD OLED panelih. Doker imajo te zadeve jih ne povoham.

Želim ti veliko sreče pri gledanju filmov kot v spodnji povezavi na OLEDu.

Sem sam to izkusil in ne hvala APL vse pokvari. OLED enostavno ne zmore pravilno prikazati svetlih scen kot so v teh filmih ali lepe sončne scene, svetle oblake itd.

Me prav nič ne moti, če ljudje obožujejo OLED in ne vidijo nobenih pomanjlklivosti, ki jih ima ampak kar se tiče svetilnosti in prikaza scen kot v zgornih filmih pa nimajo za burek proti ta boljših Mini LED TVjih pa neskončen kontrast gor ali dol.

Zgodovina sprememb…

Kot sem napisal MINI LED nimajo kaj iskat proti letošnjim vrhunskim OLED televizorjem, posebej tudi ker imajo letošnji TOP modeli vrhunski antirefleksni premaz;-) Pa čeprav imajo določene pomankljivosti kakor tudi MINI LED.. Zakaj pa misliš, da se Philips letos ni odločil za kakšen vrhunski MINI LED. Ravno zato, ker ne bi bil kaj ceneje od OLED modelov najvišjega ranga.. Recimo, če primerjam letošnji TOP Philips OLED 908 in Sony X95L, ki imata nekje enako ceno bi res moral biti neumen, da bi se odločil za Sony MINI LED..!

So pač po tvojem mnenju vsi ljudje, ki kupujejo Mini LED neumni, s teboj vred. ;)

andrej69 je izjavil:

Kot sem napisal MINI LED nimajo kaj iskat proti letošnjim vrhunskim OLED televizorjem, posebej tudi ker imajo letošnji TOP modeli vrhunski antirefleksni premaz;-) Pa čeprav imajo določene pomankljivosti kakor tudi MINI LED.. Zakaj pa misliš, da se Philips letos ni odločil za kakšen vrhunski MINI LED. Ravno zato, ker ne bi bil kaj ceneje od OLED modelov najvišjega ranga.. Recimo, če primerjam letošnji TOP Philips OLED 908 in Sony X95L, ki imata nekje enako ceno bi res moral biti neumen, da bi se odločil za Sony MINI LED..!

Najbrž bo to ja :)) Philips nikdar ni imel vrhunskega Mini LED TVja in ker so opazili, da nimajo za burek proti konkurenci so za spremembo od tebe to sprejeli in se raje niso ubadali.

Ne moreš reči,da je človek neumen,če se mu nekaj bolj dopade kakor tebi. Jaz sem že neštetokrat povedal,da ne maram tega izrazitega kontrasta s povdarkom globine,da že malo vleče na 3D in imam vedno rad MEHKO sliko brez te globine z normalnim kontrastom kjer si včasih celo želim malo blomming,da dobim tisto ne črno barvo in toliko več detaljev. Zato pa mislim,da mi OLED sploh ne bi bil čez čas sploh tako super,ker tega nima kar se meni zdi dobro in kar mi paše. Potem pa še tisti TINT barve pri OLED katere tudi ves čas omenjajo.
Ko bi lahko gledal programe pri A1 s tako sliko kot tiste katere prikazujejo v Bigbangu tiste demote potem bi bil zadovoljen že z običnim TV saj tiste prikazane slike so totalno super in kak OLED in ne rabiš niti Miniled8-) ampak neki srednji rang TV.

skyform je izjavil:

So pač po tvojem mnenju vsi ljudje, ki kupujejo Mini LED neumni, s teboj vred. ;)

Poglej, samo povem svoje mnenje.. Nekateri se bodo z menoj strinjali drugi pač ne, med katerimi si tudi ti..;) MINI LED televizorji so bili do prihoda letošnjih vrhunskih OLED televizorjev odlična izbira posebej za svetlejše prostore.. Sedaj pa se je ta era za MINI LED televizorje končala. Posebej, ko še bodo nekoliko padle cene letošnjim TOP OLED televizorjem. Kot sem že napisal včeraj, MINI LED televizorji bodo masovno na voljo še nekje do konca leta 2025, potem pa bo proizvodnja drastično upadla in nekje leta 2026/2027 povsem ugasnila.

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Najbrž bo to ja :)) Philips nikdar ni imel vrhunskega Mini LED TVja in ker so opazili, da nimajo za burek proti konkurenci so za spremembo od tebe to sprejeli in se raje niso ubadali.

Kaj pa je bil model 9636..??

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

andrej69 je izjavil:

Svetilnost samega panela ni nič brez kontrastnega razmerja. V preprostejši obliki kontrastno razmerje je razlika med najsvetlejšo sliko, ki jo lahko ustvari TV, in najtemnejšo. Televizorji z nizkim kontrastnim razmerjem, tudi, če so svetli se bodo v primerjavi s televizorji z visokim kontrastnim razmerjem zdeli zbledeli. Poleg teg OLED lahko prikaže precej boljšo globino slike. Treba tudi omeniti, da zasloni OLED še vedno ponujajo impresivno zmogljivost HDR zaradi svoje zmožnosti natančnega nadzora svetilnosti vsake slikovne pike, dočim imajo MINI LED televizorji sorazmerno nizko ločljivost nadzora nad osvetlitvijo in kontrastom,) Lahko povem samo, da imajo tudi najkvalitetnejši MINI LED televizorji občutno slabšo kakovost slike napram OLED modelom , ki imajo že MLA panele. To velja tudi za svetlejše prostore.

Andrej, tu se popolnoma v vsem kar si zapisal strinjam s teboj. Mogoče si še pozabil zapisat, da OLED lahko prikaže več odtenkov temnih scen, in da barve v temnih scenah kasneje izginejo. MiniLEDi so muha enodnevnica, ki bodo v dveh treh letih popolnoma izginili. Pojavili so se pa samo zaradi razloga, ker so omogočali nekoliko višjo svetilnost od OLEDa, in s tem kljub vsem slabim lastnostim, kao neko konkurenco OLEDu. Sedaj, ko pa OLEDi tudi omogočajo višjo svetilnost, je pa z miniLEDi konec. Da še dodam:" Nor je tisti, ki danes kupuje miniLEDa, ko za enako ceno, ali še celo ceneneje lahko dobi dosti boljšega OLEDa".

Vsak ima pravico kupiti kar si želi ali kaj mu najbolje odgovarja zato je vse to samo žalitev in nič drugega ko govorite,da je neumen.
Zakaj mora vedno biti tako kot se kdo spomni in podobno,če nekomu nekaj paše in mu druga stvar ne odgovarja zakaj še vedno ga preprečevati ali ga ogovarjati z neumnim itd..... Nekomu paše to drugemu drugo in tako pač je zakaj mora potem biti neko prepričevanje,da je lahko samo tako. Zdaj če nekomu ne paše tisti TINT od OLEDa, ko ga gledaš TV pod kotom ali kakor koli že mu pač ne paše in morda zaradi tega tudi noče OLED TV ali kakšna druga negativnost. So pa ljudje katerim je pa tudi vseeno za te negativne stvari od OLED TV in so veseli ,da ga imajo. Tako pač je in ali se gre za OLED ali LCD TV.

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Poglej, samo povem svoje mnenje.. Nekateri se bodo z menoj strinjali drugi pač ne, med katerimi si tudi ti..;) MINI LED televizorji so bili do prihoda letošnjih vrhunskih OLED televizorjev odlična izbira posebej za svetlejše prostore.. Sedaj pa se je ta era za MINI LED televizorje končala. Posebej, ko še bodo nekoliko padle cene letošnjim TOP OLED televizorjem. Kot sem že napisal včeraj, MINI LED televizorji bodo masovno na voljo še nekje do konca leta 2025, potem pa bo proizvodnja drastično upadla in nekje leta 2026/2027 povsem ugasnila.

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Kaj pa je bil model 9636..?
?

Nič posebnega, enak TV kot PML9506 z dodatnim zvočnikom. Vrhunski model si ne more privoščiti tako dosti pomanjklivosti kot jih imajo Philips Mini LEDi, a ti jih naj tu se enkrat prilepim, tisto celo listo, je prav sramotno, da upaš reči da je tak TV vrhunski, ki nima niti prave VRR podpore in ne zna pokazati temnih scen pravilno in ima polno težav z LD in ghostingom. Sicer pa po tvojem mnenju ne obstajajo vrhunski Mini LEDi, ker vrhunski so samo OLEDi oz Philips jih ima po tvoje, ker vse kar je Philips je vrhunsko, tudi The One, ostale znamke pa nimajo pojma, najbrž bo tako.

Jaz na tvoje mnenje ne dam več nič od kar si me prejšnič nasral. Sicer pa si tak v prejšnem postu napisal, da si neumen. Samo to sem ti hotel citirati, ampak očitno nisi kapiral, da si samega sebe imel za neumnega, ker si kupil Mini LED namesto OLED. V bistvu smo skoraj vsi v tej temi neumni, ker je to LCD tema, tako da se boš moral v OLED temo preseliti, drugače boš za vedno neumen.

Zgodovina sprememb…

Dimnik ::

Komedija je tale prodajalec pilipsa.....vedno je pilips korak pred vsemi, to ne moreš, da verjameš, komedija....gremo po kokice...

Dimnik je izjavil:

Komedija je tale prodajalec pilipsa.....vedno je pilips korak pred vsemi, to ne moreš, da verjameš, komedija....gremo po kokice...

Tudi z PML9008 so korak pred vsemi, ker so tako pametni, da so pogruntali, da se ne splača delati vrhunski MINI Led model in so raje izdali nek naspol beta tester izdelek. 8-)

@skyform

Zopet pišeš nekaj na pamet.. Razlika med modeloma 9506 in 9636 je očitna;-) Model 9636 ima precej večjo svetilnost panela in ima kvalitetnejše zatemnenje kakor pa model 9506.. Tudi sam kontrast je posledično boljši na modelu 9636, tako, da ni samo razlika v zvoku. Sicer pa sem prilepil profesionalne teste za ta model pa si malo preberi. Kar pa se tiče lokalnega zatemnenja, je res, da so bile težave, ko je prišel na tržišče, vendar se je z programsko opremo to uredilo. Saj sem že pisal, da večina televizorjev tako in tako ima težave z določenimi zadevami, ko pridejo na tržišče. Kasneje se to preko programske opreme več ali manj uredi, kar se pač lahko uredi..! Sicer pa bi moral vedet, da ne obstaja televizor, ki ne bi imel doočenih težav:) Kar se tiče pa modela 9008 se kar zelo dobro prodaja, in tudi določene težave bodo vsekakor odpravljene..Ti se boš pač moral držati Sonya, ki te edini zadovolji..:D

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

Če pa svetilnost ni pomembna! Sam sebi nasprotuješ! Nič ne pišem na pamet, med PML9506 in PML9636 je tako mala razlika, da ni omembe vredna. To ni noben vrhunski TV. Še techradar, ki ima bolj plitke reviewe so napisali, da ima slabe temne scene in black crush.

4 od 5 zvezdic za vrhunski TV
https://www.techradar.com/reviews/phili...

X95J 4.5 od 5 zvezdic, ki ni Mini Led
https://www.techradar.com/reviews/sony-...

Tudi PROji ti potrjujejo to kar sem jaz ugotovil z mojimi testi, da je X95J overall boljši TV kot pa bilo kateri Philips Mini LED ali ta review spet ne šteje, ni dovolj pro?

PML9008 se dobro prodaja, zato pa ga nobeden na bolhi ne more prodati. Morda ga kupijo ljudje, ki se ne spoznajo in jih prodajalci podobni tebi okrog prinesejo, ker tole pa res ni drugega kot povprečen TV, še the one je boljši v marsičem.

Zgodovina sprememb…

Treba vedno pogledat nekaj testov ne samo enega.. In zopet pišeš na pamet, ker nisi primerjal oba modela:)

https://www.computerbild.de/artikel/avf...
https://hifi.de/test/philips-pml9636-te...

Zgodovina sprememb…

Čuj ne rabim primerjati, ker vsi Philips TVji predvsem Mini LED imajo močan black crush, to je fact in lahko ti pišeš kaj hočeš. TV ne mora biti vrhunski, če ima black crush in enako ti bo rekel Vincent od HDTV test. TV, ki ne prikaže 50% zadev v temnih scenah ne more biti vrhunski in pika! Ti pa nakladaj naprje svoje.

Bravo skyform,prodajalca pilipsa pelješ scat, kadar hočeš.....

Prav je tako, bo čim manj ljudi nasedlo, ko preberejo poste, kako si daje kontra v vsakem drugem postu, samo da je na strani pilipsa...
Tip uživa v zavajanju...

Čuj ne rabim primerjati, ker vsi Philips TVji predvsem Min LED imajo močan black crush, to je fact in lahko ti pišeš kaj hočeš. TV, ne mora biti vrhunski, če ima black crush in enako ti bo rekel Vincent od HDTV test. TV ki ne pokaže pol 50% zadev v temnih scenah ne more biti vrhunski in pika! Ti pa nakladaj naprje svoje.

Ne vem zakaj se hočeš zmeraj prerekat z menoj..? Pa kaj ljudje gledajo samo vsebine kjer prevladujejo temne scene, ali se gledajo vsebine, ki imajo tako svetle kakor tudi temne scene..? Ker malo si že naporen s temi temnimi scenami.. Sicer pa, če hočeš imet televizor, ki res prikaže temne scene kakor treba bo treba kupiti OLED..! Ker nobeden MINI LED, FALD itd.. ne prikaže temnih scen kakor bi moral:)

Zgodovina sprememb…

Dimnik je izjavil:

Prav je tako, bo čim manj ljudi nasedlo, ko preberejo poste, kako si daje kontra v vsakem drugem postu, samo da je na strani pilipsa...
Tip uživa v zavajanju...

Najverjetneje doživiš orgazem, ko skyform demantira moje pisanje..:D Saj sem ti že napisal, če nimaš kaj pametnega napisat, je bolje, da sploh nič ne pišeš..! Mislim res ne vem zakaj si sploh v tej temi, če ne znaš napisat nič pametnega..??

andrej69 je izjavil:

Treba vedno pogledat nekaj testov ne samo enega.. In zopet pišeš na pamet, ker nisi primerjal oba modela:)

https://www.computerbild.de/artikel/avf...
https://hifi.de/test/philips-pml9636-te...

Edini, ki tu naklda si ti! Lepiš samo teste, ki tebi pašejo, kot sem vedel trechradar ne bo veljal. In to kar si prilepil so zate pro opisi, pa ti se manj spoznajo na TVje kot jaz. To sploh ne moraš primerjati z testi kot HDTV Test in podobno ti so zame pro! Take teste, ki ti limaš že zna vsak, ki se malo bolj spozna na TVje narditi. V bistvu imam jaz boljšo oko kot ti in ti lahko imajo ti na tisoče naprav za test, kaj ti pomaga naprava, čenimaš pravega očesa za to. Pa to tvoje očitanje ljudjem, da niso videli TV v živo, a si ti mora videl vse v živo kaj tu proporočiš, sem prepričan da nisi + tega to kaj ti tam vidiš v prodajalni v neprimernih razmerah velja en drek. Tudi tale PML9008 napihuješ in ga še sploh videl nisi, drugim pa očitaš, če niso videli kaj, pri tebi pa to ni pomembno, dvojni standardi.

andrej69 je izjavil:

Čuj ne rabim primerjati, ker vsi Philips TVji predvsem Min LED imajo močan black crush, to je fact in lahko ti pišeš kaj hočeš. TV, ne mora biti vrhunski, če ima black crush in enako ti bo rekel Vincent od HDTV test. TV ki ne pokaže pol 50% zadev v temnih scenah ne more biti vrhunski in pika! Ti pa nakladaj naprje svoje.

Ne vem zakaj se hočeš zmeraj prerekat z menoj..? Pa kaj ljudje gledajo samo vsebine kjer prevladujejo temne scene, ali se gledajo vsebine, ki imajo tako svetle kakor tudi temne scene..? Ker malo si že naporen s temi temnimi scenami.. Sicer pa, če hočeš imet televizor, ki res prikaže temne scene kakor treba bo treba kupiti OLED..! Ker nobeden MINI LED, FALD itd.. ne prikaže temnih scen kakor bi moral:)

Skoraj vsak film ima kakšno temno sceno. Če temne scene niso pomembne zakaj pa potem tako napihuješ in predlagaš OLED, a ti spoh bereš kaj pišeš, nonstop sam sebi naprotuješ. A ti sploh veš koliko filmov je temnih, polno! Se pravi okrog 50% filmov je negledljivih na ta PML9636 in ti temu rečeš vrhunski TV. Kdo za vraga si bo pa te kupil Mini LED TV, da bo nanj gledal samo odaje, risanke in svetle zadeve. Zato si lahko kupiš cenejši TV in bo čist dovoj. Bistvo TVjev višjih rangov je ravno to da zmorejo prikazati oboje, svetle in temne prizore, ne pa samo eno.

Zgodovina sprememb…

Tako te bom vprašal. A si sploh videl model 9636..? Si pogledal kakšne vsebine na njem..? Najverjetneje ne, ker potem ne bi pisal takšnih neumnosti;-) 99% ljudi bi bilo "navdušenih nad tem televizorjem", če bi ga imelo..! Ti pa pač spadaš v ta 1% ljudi, ki pametujejo, in so jim razne primerjave, testi itd.. že malo zameglile razum:)

Philips 9636.

The Full Array backlighting with local dimming is made up of miniLEDs that are subdivided into 1,024 (32 x 32) zones. That is a lot more than, for example, the Samsung QN95A, which also delivers good performance with 576 zones. The screen delivers excellent uniformity in both bright and dark images. As soon as we activate the local dimming, the contrast jumps up again to 11.550:1 on one of our other test patterns, and even to 'no longer measurable' on the ANSI chessboard.

Those are very promising results. Time for some normal footage and that confirms our very good impression. There is virtually no blooming visible, especially if you are sitting right in front of the TV. And the black display is particularly impressive. We judge with an OLED TV next to the Philips as a reference, and that comparison leaves a strong impression.

The Philips manages to preserve a lot of black detail, only the darkest nuances are lost, but even in our Revenant or Harry Potter scenes that was no problem.

In raje žrtvujem nekaj poddrobnosti, kot pa, da imam takšen blooming..

(philips 9636)

Sony X95L)

andrej69 je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Tip uživa v zavajanju...

Najverjetneje doživiš orgazem, ko skyform demantira moje pisanje..:D Saj sem ti že napisal, če nimaš kaj pametnega napisat, je bolje, da sploh nič ne pišeš..! Mislim res ne vem zakaj si sploh v tej temi, če ne znaš napisat nič pametnega..??

Ufff, koliko koristnega je, saj vemo da tebi ne potegne...

Orgazme doživljaš ti, ko napizduješ ljudi s kodami in pilips sranjem, kao ta je najboljši...

Vsake toliko je treba opozorit, zaradi novih uporabnikov, da jih ne napizdiš

andrej69 je izjavil:

Tako te bom vprašal. A si sploh videl model 9636..? Si pogledal kakšne vsebine na njem..? Najverjetneje ne, ker potem ne bi pisal takšnih neumnosti;-) 99% ljudi bi bilo "navdušenih nad tem televizorjem", če bi ga imelo..! Ti pa pač spadaš v ta 1% ljudi, ki pametujejo, in so jim razne primerjave, testi itd.. že malo zameglile razum:)

Philips 9636.

The Full Array backlighting with local dimming is made up of miniLEDs that are subdivided into 1,024 (32 x 32) zones. That is a lot more than, for example, the Samsung QN95A, which also delivers good performance with 576 zones. The screen delivers excellent uniformity in both bright and dark images. As soon as we activate the local dimming, the contrast jumps up again to 11.550:1 on one of our other test patterns, and even to 'no longer measurable' on the ANSI chessboard.

Those are very promising results. Time for some normal footage and that confirms our very good impression. There is virtually no blooming visible, especially if you are sitting right in front of the TV. And the black display is particularly impressive. We judge with an OLED TV next to the Philips as a reference, and that comparison leaves a strong impression.

The Philips manages to preserve a lot of black detail, only the darkest nuances are lost, but even in our Revenant or Harry Potter scenes that was no problem.

In raje žrtvujem nekaj poddrobnosti, kot pa, da imam takšen blooming..

(philips 9636)

Sony X95L)

Ne pišem nobenih neumnosti sem imel PML9506, PML9507 in prosim te nehaj že enkrat nakladati, da je PML9636 ne vem koliko boljši ker ni, gre za zelo podoben TV. Tudi revjuji ti potrjujejo, da ima black crush. Ni Philips TVja brez black crusha, to je fact! Kot je že Vincent od HDTV test velikokrat rekel, da Philips boosta srednje tone, da bi dosegel lepše črne in s tem žrtvuje shadow detail in to pri čist vsakem TVju, to Philips počne že od samega začetka LCD TVjev. In iz tega ne gre nazaj pridobiti detajle pa lahko delaš kar hočeš z nastavitvami, tudi Vincent ga ne more z vsemi njegovimi napravami z ure in ure kalibracije
Sploh pa je čudno zakaj Philips to počne in daje prioriteto črnim in s tem žrtvujejo shadow detail, če pa imajo ambilight. Že sam ambilight po sebi ti da efekt black crusha potem pa še ga ima TV na vrh, nelogično. Pravilen shadow detail z bloomingom je dosti bolj logično zadeva zraven ambilight kot obratno! Ker sama svetloba za TVjem kot ambilight zelo dobro maskira blooming.

Te male slikice, ki ti tu lepši pa me prav nič ne ganejo. Sem videl in testiral dovolj Philips in Sony TVjev, da vem kateri ima bolj pravilno in lepšo sliko.

Ravno v tem je point testov, da spadaš med tisti 1%, ki vidijo te napake. Kdo pa bi naj dela teste kot pa ljudje, ki to opazijo. A tisti, ki se ne spoznajo in ne vidijo razlike med budget modelu in high end? Se pravi po tvojem mnenju je tako, da šteje mnenje od ljudi, ki se ne spoznajo na TVje, ker bodo pač zadovoljni z Philipsi.

Kakor se mi zdi ima skyform ali je imel tudi že OLED TV Panasonic,Philips in morda še katerega in kot sam pove imajo OLED tiste negativne lasnosti katere enostavno ne sprejme in zato noče OLED TV.
Drugače pa mislim,da največ detaljev v temnih scenah prikaže črnobeli televizor :))

Pa veš v čem je fora, da ko se enkrat navadiš na pravilno sliko, enostavno ne morše iti en korak nazaj, na TV, ki ti ne pokaže zadev kot treba in to očitno andreju ni jasno. Zakaj bi človek šel en korak nazaj, enkrat ko veš, da lahko gledaš boljše. Logično, da bodo ljudje, ki so menjali TV po 10 leti super zadovoljni z Philips Mini LEDi, ti bi bili zadovoljni z bilo katero znamko v tem cenovnem rangu ali celo nižjem, ker enostavno ne vejo kakšne so razlike med TVji. Ne vem zakaj ta človek meša in primerja navadne uporabnike z tistimi, ki testirajo TVje.

Jaz bom se vedno raje odločil za Philipsa kakor pa Sonya, ker nimam viška denarja, da bi ga razmetaval;-) Sony je enostavno predrag za to kar ponuja..! Tudi, če določeni modeli Sonya prikažejo lepšo sliko kakor pa Philips, Lg, Samsung, Tcl je tukaj razlika mogoče 5 % v kvaliteti slike, v ceni pa je to kar precej več %.. Že, če pogledam, da ima letošji vrhunski Philips OLED 908 enako ceno kakor pa Sony MINI LED X95L pove vse.. Pa tale Philips OLED odpihne tega Sonya.. Zakaj pa misliš, da se malo kateri odloča za Sonya..? In ko smo že pri natančnosti slike, kje pa je meja DELTA E odstopanja kjer še človeško oko zazna razliko..?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Philips 9636

Sony X95L

Sedaj pa da še razložim zakaj so te male slike, ki si jih andrej zgoraj poslal popolnoma neuporabne in navadno zavajanje, da ne bo kdo nasedel na to.

Prvo ko prvo noben LCD ne zmore prikazati te scene pravilno brez bloominga, to zmore samo OLED in drugo takšno primerjavo lahk naredim tudi jaz in tako da bo npr Tv kot The One izgledal kot spodnja slika, PML9636 pa kot zgornja slika, to se da vse zmanipulirati z kamero.

Na LCDju enostavno ni možno, da v takšni ceni ognjemet žari in potem ni blooming. Če pa je ognjemet popolnoma zdiman pa je potem možno doseči da ni skoraj nič bloominga in točno to počne Philipsov local dimming, kar sem tudi sam izkusil. Ognjemet je v tem primeru popolnoma zdiman, brez kakšnega žarjenja, HDR efekta ni in tole v bistvu izgleda v živo slabše kot pa na Sonyju žareč ognjemet z bloomingom. Kaj imaš potem od HDRja, če ti je vse zdimano in brez tistega pravega HDR efekta, da svetle zadeve žarijo. Ali boooming in žarenje, ali zdimanost brez žarenja in HDR efekta, oboje ne gre na LCDju.

Treba pa je tudi vedeti, da pri takšni sceni kot je tale ognjemet, človeško oko samo po sebi vidi malo bloominga, da tudi pri OLEDu vidimo blooming ampak ne zaradi TVja ampak zaradi svojih očes, še toliko bolj ljudje z očali, zato mi je še toliko bolj smešno, da se tale blooming tako kritizira black crush pa ne. Jaz imam raje blooming in da vidim lepo kaj se dogaja v temnih scenah in da luči, ogenj in podobno žari, kot pa da je vse zdimano z black crushom in sploh ne vem kaj gledam. To je pač moje mnenje, ne vidim smisla v Philipsovi filofiziji, ki poskušajo Mini LED v temnih scenah spremeniti v OLED kar enostavno ni možno in pri tem povrhu močno fejlajo. Potem je boljše kupiti OLED, ki bo prikazal še toliko bolj globoke črne in zadeve bodo žarele kot pri Sony LCD z bloomingom.  

Če bi kateri LCD znal prikazati to sceno, da bi ognjemet žarel in nebi bilo bloominga potem pa OLEDov sploh ne bi nikdar začeli delati, tako da te slike so čisto izven konteksta, ker na SDR sliki ne moreš videti, če ognjemet žari ali je zdiman, to lahko vidiš samo v živo ali do neke mere v posnetku, ki je bil posnet v HDR in ga tudi lahko predvajaš v HDR.

Zgodovina sprememb…

Drugače pa vse kar se prikaže preko kamere ali v sliki se v resnici ne vidi tako toliko v vednost vsem. Blomming je veliko manjši potem pri OLED TV se tudi ne vidi modrikasta bela barva itd..... Določene stvari se pa vidijo kot kakšen tint pri OLED zdaj eni imajo zelenega eni vijoličastega. Zdaj pa strokovnjaki povejte ali je OLED zmožen prikazati mehko sliko brez pretirane globine? Zame je OLED idealen za delo s fotografijami tam potrebuješ tako sliko kjer dobiš ostro,kontrastno,globoki prikaz slike in kaj če meni potem OLED ko bi včasih rad imel namesto tako črne barve malo take,da vleče na sivo. Bolj ko svetilnost povečuješ bolj slika rata globoka,ostra in kontra mehkobi in črna je še toliko bolj izrazita.

Zanimivo mi je kako se po forumih dosti omenja ta blooming, o zdimanih highlightsi in black crush pa tako malo, predvsem tu na slotechu. Dosti ljudi, ki pride na forum in se niti ne spoznajo ne vem kako na TV napišejo jaz bi rad imel TV brez bloominga in potem se jim ponudi kak Mini LED pri katerem pa ga nobeden ne opozori, da če bo imel manj blooming bo pa imel druga slabosti, kot black crush in zdimane svetle, kar je v temnih scenah dosti grše kot blooming, ker potem ni sploh ni pravega HDR efekta in na to opozarjajo samo testerji kot HDTV Test, Fomo in še mogoče kdo se najde. Vsi ti testi kot trusted reviews, techradar, computer bild in podobno tega sploh ne omenjajo, kot da ne vedo za to ali da to sploh opazijo, ti vedno samo za blooming.

Glede Philips pa sem že velikokrat tu napisal, da nimam nič proti Philipsu, moti me samo to napihovanje in zavajanje od andreja. Sam sem v preteklosti imel večinoma Philips TVje predvsem zaradi ambilight in vredu cene. Ko sem pa enkrat izkusil Sony FALD pa se več nisem mogel vrniti nazaj na Philips pa ambilight gor ali dol. In sem tudi večkrat napisal, da imta PML9506 in PML9507 vrhunsko sliko, da andrej vrhunsko kar se tiče svetlih scen. So prečudovite, še nikdar nisem videl TVja, ki pri tako svetli sliki prikaže toliko detajla v svetlih zadevah, vsi nekaj malega vžgejo. Ampak kaj, ko so pa temne scene naravno porazne, potem imam raje malo vžgane svetle zadeve tu in tam  v svetlejših scenah kar ima v bistvu večina znamk in dosti boljše in natančne temne scene kot Samsung, Sony in Panasonic kot pa Philipsov pristop. In sem tudi omenil, da bi lahko bil to vrhunski TV, če bi porihtali temne scene in še zadeve kot VRR, pixlasti ghosting v gejmingu, boljši vidni kot, ni ga dan danes high end TVja brez tehnologije kot x-wide angle view, ne moreš reči TVju z klasičnim švoh VA panel vidnim kotom, da je TV vrhunski. Tako da z tolko pomanjklivosti to enostavno ni vrhunski TV.

Temne scene na Philips Mini LED me čist spominjajo na Samsungega pristopa iz leta 2018, 2019, 2020, malo bloominga z black crush, zdimani highlightsi, manjkajoče hihglightsi v temnih scenah kot zvezde in podobno.. Samsung je potem pogruntal ali so videli, da dobivajo preveč kritike glede tega od HDTV test, Fomo in podobno in so šli na Sonyjev pristop z pravilnim shadow detailom in bloomingom, tako da tole še sedaj delajo samo znamke kot Philips, Hisense in TCL. LG, Samsug, Sony in Panasonic pa so vsi nekje tam kar se tiče shadow detaila, pri LCDjih še je vedno Sony malenkost v vodstvu. OLEDi so pa vsi tam nekje kar se tiče tega.

polde66 je izjavil:

Hvala. Danes sem šel malo okrog. Samsung UE85CU8072UXXH, ki sem ga najprej hotel, je res kar slab (vidiš šele ko lahko v živo primerjaš sliko). Na koncu sem v ožji izbor dal:
Hisense 75UK8Q in Philipsa 75PML9008. Ja, čeprav sem rekel da Philipsa ne, sem ga na koncu dal v ožji izbor. Še vedno bi zelo rad 85" a so cene "dobre slike" x2 napram 75". Toliko pa ne dam.

Na koncu se vseeno odločil za Hisense 75UK8Q + JBL bar 500. Upam da bo ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rtmktl ()

polde66 ::

Zraven takega tv-ja je obvezen soliden hišni kino ali soundbar, šele potem zadeva zablesti tako kot mora. Poleg tega bi ti vseeno priporočal še en soliden android box, ker Vidda sistem tako kot ostali ne androidTV tv-ji niso vsemogočni.
polde

_IKE_ ::

polde66 je izjavil:

Zraven takega tv-ja je obvezen soliden hišni kino ali soundbar, šele potem zadeva zablesti tako kot mora. Poleg tega bi ti vseeno priporočal še en soliden android box, ker Vidda sistem tako kot ostali ne androidTV tv-ji niso vsemogočni.

Če bo box priklopljen preko HDMI kabla potem local diminig na TV ne bo deloval....

Hmm.. ne vem če je to res. Kolikor sem bral, je neka odbisnot med gamming mode-om, VRR-jem in local dimming-om.
Jaz imam A1 box, če prav razumem, bi local dimming tam moral delati, če bi imel izkloplejen VRR ali oziroma da TV ni nastavljen v gamming mode. Lahko pa de sem brcnil v temo..

Kar se tiče Softwerja na Hisense televizorjih je porazno.. Podobno velja za TCL. Saj kvaliteta slike še nekako, vendar je preveč ostalih pomankljivosti. Koliko denarja toliko muzike;-)

Mogoče se simple nasvet: Pred nakupom tv je smislno pogledat nekaj testov, prebrat izkušnje uporabnikov, potem pa na ključ dati vsebino (v 720,1080 in 2160) ki se bo na tv največ gledala in v trgovino pogledat kako izbran(-i) TV predvaja(-jo) to vsebino (sem že naredil tako in bom spet, ko se bo ponovno kupoval dražji tv).

Prej omejeni testi in izkušnje uporabnikov naj bodo samo neka osnova, nikakor pa edino merilo po kateri se dela selekcija, ljudje smo namreč različni, imamo različne okuse....

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče Softwerja na Hisense televizorjih je porazno.. Podobno velja za TCL. Saj kvaliteta slike še nekako, vendar je preveč ostalih pomankljivosti. Koliko denarja toliko muzike;-)

Kar se tiče Softwerja na Philips televizorjih je porazno. Pa naj bo to stari, ali novi Saphi. Veliko denarja, za malo muzike.

rtmktl je izjavil:

Hmm.. ne vem če je to res. Kolikor sem bral, je neka odbisnot med gamming mode-om, VRR-jem in local dimming-om.
Jaz imam A1 box, če prav razumem, bi local dimming tam moral delati, če bi imel izkloplejen VRR ali oziroma da TV ni nastavljen v gamming mode. Lahko pa de sem brcnil v temo..

Če je vezano samo na gaming, tebe pa gaming ne zanima potem ni itak ni pomembno....
««
506 / 556
»»