» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
484 / 556
»»

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

Dual LED je samo marketing kakor tudi QD..!

Andrej, saj je jasno, kar Philips ne premore je marketing. Saj mogoče čez 5-10 let bo tudi Philips to osvojil.

andrej69 ::

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Andrej, saj je jasno, kar Philips ne premore je marketing. Saj mogoče čez 5-10 let bo tudi Philips to osvojil.

Res si smešen.. A misliš, da Philips ni sposoben vgraditi ta QD filter v televizorje..? Saj so v preteklosti že imeli vgrajene te QD panele, pa so opustili, ker so ugotovili, da to ni nobena dodana vrednost televizorju.. Enako se tudi Panasonic ne odloča za to zadevo, ker ne vidijo potrebe. Pa ima Panasonic od vseh televizorjev, najboljši prikaz barv ( najnatačnejši). Tako, ti lahko pišeš kar te je volja..;)
Saj sem ti že pred kratkim napisal, da prava QD tehnologija šele prihaja..!

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Res si smešen.. A misliš, da Philips ni sposoben vgraditi ta QD filter v televizorje..? Saj so v preteklosti že imeli vgrajene te QD panele, pa so opustili, ker so ugotovili, da to ni nobena dodana vrednost televizorju.. Enako se tudi Panasonic ne odloča za to zadevo, ker ne vidijo potrebe. Pa ima Panasonic od vseh televizorjev, najboljši prikaz barv ( najnatačnejši). Tako, ti lahko pišeš kar te je volja..;)
Saj sem ti že pred kratkim napisal, da prava QD tehnologija šele prihaja..!

Andrej, spominjaš me na tiste čase, ko so se pojavili kmečki vozovi z gumijastimi kolesi, in tisti kmetje, ki si jih niso mogli privoščit, in so imeli še vozove z lesenimi vkovanimi kolesi, so trdili, da so vkovana lesena kolesa boljša, ker če zapelješ na žebelj, se ne preluknja.

thundercat ::

sasoe je izjavil:

torej odločitev ? vsi tam tam cenovno, od 1500 do 1800 eur:
SONY 75X90K
PHILIPS 75pml9507
TLC 75C835 (ali čakam C845?)

Počkaj še 1 mesec da pride TCL (in ne tlc lol) c845 v trgovine. Modelu C835 bo padla cena 100-200 eur, kupi C835, ki je že sedaj spodoben TV, takrat bo pa sploh best buy for money value
Thundercat

mat xxl ::

Ali kdo ve, za kvaliteten HD ali UHD TV velikosti ali 22 ali 25 zoll pa da ima android ?

polde66 ::

mat xxl je izjavil:

Ali kdo ve, za kvaliteten HD ali UHD TV velikosti ali 22 ali 25 zoll pa da ima android ?

https://www.geekbuying.com/item/Netflix...
izbiraš velikost kakor ti paše
polde

markolino ::

Kako se kej tale tv obnese??

https://www.displayspecifications.com/e...

Ima kdo kaksne izkušnje ?
Model 58PUS8505/12

Kolegu je crknil ekran temu tvju Pac tv dela ekran črn
Upam da so šle ledice...

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Markolino, naj v temi prizge TV in ce se malo vidijo svetle zadeve ali beli podnapisi, potem je odpovedala osvetlitev.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

easyrider3 ::

Mater potem moram jaz biti kar srečen,da mi še deluje Philips the One kupljen leta 2020 in prav drugi teden bo 3-leta odkrar ga imam in še to ovem,da mi deluje povrečno več kakor 10 ur na dan,če sem bolj natančen bi rekel nekje od 12-14 ur na dan.

easyrider3 je izjavil:

Mater potem moram jaz biti kar srečen,da mi še deluje Philips the One kupljen leta 2020 in prav drugi teden bo 3-leta odkrar ga imam in še to ovem,da mi deluje povrečno več kakor 10 ur na dan,če sem bolj natančen bi rekel nekje od 12-14 ur na dan.

O mater kaj pa delate da imate tolko TV prižgan ?
Kako gostilno?

Ugl ja ocitno crkukejo ledice tudi na novejših.
En nasvet ti dam.. mejte svetlost ekrana najvec 60% in vam bojo ledice trajale desetletja...

darck ::

Ja pri meni je TV prižgan od 14 ure pa do 24 ure vsaki dan in potem zjutraj od 7:30 pa do 11:30 ure kadar so otroci doma. Glede svetilnosti imam jaz naštimano tako kakor mi paše recimo osvetlitev imam nastavljeno okrog 55 8n drugače se glede tega tudi ne sekiram saj TV kupim da ga izkoristim kakor hočem ne,da ga bom šparal in gledal,da mi ne bo crknil itd...

Če pa kupiš filips pa naš znani zastopnik zanje itaq navaja, da je življenska doba njihovih tv-jev tam okoli 5 let. Tako da se lahko s polno svetilnostjo šopa do konca seveda pod pogojem, da ste vzeli v bigbengu še dodatek zavarovanja 5 let. Jaz pa bi mojega LG oleda rad imel tudi 10 let pa še kakega zraven, ker ima vse kar rabim. Seveda pa nima filipsovega najnovejšega procesiranja slike, ampak bom preživel.
polde

Ah jaz nisem glih toliko zahteven,da bi moral TV zdržati 10 let saj zame v teh letih bi totalno zastarel ampak kakih dobrih 5 let bi si pa želel,da mi deluje.

Ve kdo če philips model
58PUS8505/12 ima ločeno t-Con ploščo ali je vse povezano na glavno matično ploščo???

markolino je izjavil:

Ve kdo če philips model
58PUS8505/12 ima ločeno t-Con ploščo ali je vse povezano na glavno matično ploščo???

andrej69,če je kdo ti mora on kaj povedati saj on je stručko za PHILIPS TV

Stayerc ::

Zdaj imate v Avstriji LG C2 77 znižan na 2400€ https://geizhals.eu/lg-oled-77c26ld-a27...

Pozdravljeni. Ali kdo ve kako na LGju OLEDU
Model: OLED65C8PLA
Preverim kolko ur delovanja ima TV ?
Prosim za nasvet. Hvala

Zgodovina sprememb…

markolino je izjavil:

Pozdravljeni. Ali kdo ve kako na LGju OLEDU
Model: OLED65C8PLA
Preverim kolko ur delovanja ima TV ?
Prosim za nasvet. Hvala

Sledeč postopek. Na daljinskem pritisni tipko:

-setting button
-general
-devices
tv management
tv information

demog ::

Od naštetih, kateri je best buy?

Philips 65OLED707/12
Philips 65PML9636/12
Samsung QE65QN90B
TCL 65C839
LG OLED65B2
LG OLED65C2

TCL je najcenejši, tako da price/performance je verjetno med boljšimi? Glede same kvalitete je verjetno v ospredju C2, je pa tudi najdražji.

Je poleg teh še kakšna dobro opcija za TV velikosti 65inch.

demog je izjavil:

Philips 65OLED707/12
Philips 65PML9636/12
Samsung QE65QN90B
TCL 65C839
LG OLED65B2
LG OLED65C2

TCL je najcenejši, tako da price/performance je verjetno med boljšimi? Glede same kvalitete je verjetno v ospredju C2, je pa tudi najdražji.

Kar se tiče OLED modelov sta najkvalitetnejša C2 in Philips 707. Kar pa se tiče MINI LED je najkvalitetnejši Philps 9636 sledi Samsung in nato TCL.

mat xxl ::

polde66 je izjavil:

mat xxl je izjavil:

https://www.geekbuying.com/item/Netflix...
izbiraš velikost kakor ti paše

Aha pa sredi postelje projektor ? NO GO.

easyrider3 je izjavil:

Ne jamraj, moja mati ima zloglasen 55 8008 philips so ga 2 x popravljali v garanciji, še 1 x menjali plato v podaljšani garanciji, sedaj je star ene 14 let pa bi radi menjali, počasi, pa, NOČE CRKNITI, kar dela in dela in sedaj brezhibno že ene 8 let se celo pokvaril ni, tako, da Philipsi so čudeži, posebej te 8008 serije, ki so masovno odletavale.

demog je izjavil:

Philips 65OLED707/12
Philips 65PML9636/12
Samsung QE65QN90B
TCL 65C839
LG OLED65B2
LG OLED65C2

Brez dvoma z naskokom :

Philips 65PML9636/12

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

psillon22 ::

andrej69 je izjavil:

demog je izjavil:

Philips 65OLED707/12
Philips 65PML9636/12
Samsung QE65QN90B
TCL 65C839
LG OLED65B2
LG OLED65C2

Kar se tiče OLED modelov sta najkvalitetnejša C2 in Philips 707. Kar pa se tiče MINI LED je najkvalitetnejši Philps 9636 sledi Samsung in nato TCL.

Mogoče bo tudi Sony X95L kje v vrhu

demog je izjavil:

Philips 65OLED707/12
Philips 65PML9636/12
Samsung QE65QN90B
TCL 65C839
LG OLED65B2
LG OLED65C2

Škoda, ker nisi navedel cen. Ker za best buy je pomembna tudi cena. Kot si že sam omenil C2 je po kvaliteti daleč v ospredju, temu pa sledi B2. Med LCDeji je pa najboljši QLED, miniLED Samsung.

@psillon22

Kar se tiče letošnjega Sony MINI LED modela bo vsekakor konkurenčen, kar za lanski model ne morem reči:)

fpbs je izjavil:

demog je izjavil:

Philips 65OLED707/12
Philips 65PML9636/12
Samsung QE65QN90B
TCL 65C839
LG OLED65B2
LG OLED65C2

Škoda, ker nisi navedel cen. Ker za best buy je pomembna tudi cena. Kot si že sam omenil C2 je po kvaliteti daleč v ospredju, temu pa sledi B2. Med LCDeji je pa najboljši QLED, miniLED Samsung.

Saj se vidi kako je daleč v opredju po kvaliteti slike..:D Desna slika prikazuje kakor mora slika izgledat v resnici. Na levi strani pa je slika, ki jo prikazujejo lanski Lg OLED modeli;-) To so velike težave Lg-ja, kar se tiče automatskega zatemnenja pri temnih scenah. Da ne omenjam agresivnega ABL-a. In popravek programske opreme so dobili samo letošnji Lg modeli, dočim to ne velja za lanske.

andrej69 je izjavil:

Saj se vidi kako je daleč v opredju po kvaliteti slike..:D Desna slika prikazuje kakor mora slika izgledat v resnici. Na levi strani pa je slika, ki jo prikazujejo lanski Lg OLED modeli;-) To so velike težave Lg-ja, kar se tiče automatskega zatemnenja pri temnih scenah. Da ne omenjam agresivnega ABL-a. In popravek programske opreme so dobili samo letošnji Lg modeli, dočim to ne velja za lanske.

Andrej, zopet lepiš neke sumljive slike. LG OLEDa imam že 5 let, in še nisem nikdar zapazil težav, ki jih ti navajaš. Posreduj vir.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Andrej, zopet lepiš neke sumljive slike. LG OLEDa imam že 5 let, in še nisem nikdar zapazil težav, ki jih ti navajaš. Posreduj vir.

Malo poglej po netu boš našel.. Seveda ti teh težav nimaš, ker za tebe so posebej izdelali poseben model te serije..:))

andrej69 je izjavil:

Malo poglej po netu boš našel.. Seveda ti teh težav nimaš, ker za tebe so posebej izdelali poseben model te serije..:))

Jasno je nimaš vira, kar pomeni, da samo zlivaš gnojnico po LGeju.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Jasno je nimaš vira, kar pomeni, da samo zlivaš gnojnico po LGeju.

A ti je teško pogledat malo po netu..? Če pa ti vse najdeš, kar jaz prilepim na ta forum..:D

Vse katere zanima kako se bo obnesel MiniLed TV Sony X95L se bo verjetno zelo dobro VENDAR cena se bo pa še bolj obnesla:) in tak model TV kupi samo tisti kateri resnično je zaljubljen v Sony in ima denar ali se zapufa,da ga kupi. Sony Miniled so enostavno predragi pa sploh nima veze,da je malenkost boljši kakor drugi ampak prevelika je ta razlika v ceni.

klemenSLO ::

BL tole berem bl ne vem kaj bi.na LG C2 se mi zdi da bolje da ga podnevi ne prižgeš ker je tok odseva. Sicer pa super.
Telekom ma dobro ceno 1185€ če podaljšaš naročnino za tega Samsunga 65 q90b
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

klemenSLO je izjavil:

BL tole berem bl ne vem kaj bi.na LG C2 se mi zdi da bolje da ga podnevi ne prižgeš ker je tok odseva. Sicer pa super.

O kakšnem odsevu ti govoriš?

klemenSLO je izjavil:

Podnevi se oled televizorjev ne prižiga. Ponoči pa samo pod pogoje, da ni popolna tema. Ker črna je pa črna.
polde

streki ::

Polde66 sej se hecaš ane :D

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Na mojemu C9 tud nimam teh težav,še kdo?:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: streki ()

streki je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Saj to ni pri vseh vsebinah.. Pri gledanju risank, tv vsebin, športa itd.. teh težav ni.>:D Težave so predvsem pri gledanju HDR vsebin, in to pri nekoliko dolgotrajnih temnih scenah;-)

A similar issue, which affects dark scenes with minimal movement, has been present on LG OLED TVs for years. Buyers have noticed it especially in long-lasting dark movie scenes. LG has for years failed to respond to reports detailing the problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

klemenSLO je izjavil:

To je pa res ugodno....sem res v dilemi ali naj čakam na x95l... in cena je 1x višja :///

Pa kot je rečeno pri gledanju HOKEJA in kaj sličnega,ko je ves čas belo ozadje takrat se slika potemni drugače pa ni tega problema.
Zdaj pa še nekaj,da se pove in malo razveseli vse,da za gledanje filmov za odrasle je pa čisto vsak TV čisto dober :D:))8-)

psillon22 je izjavil:

klemenSLO je izjavil:

To je pa res ugodno....sem res v dilemi ali naj čakam na x95l... in cena je 1x višja :///

Če hočeš kupiti res odličen MINI LED za zmerno ceno potem vsekakor Philips 9636 ali pa tale Samsung. Odlična pa sta tudi Philips 9507 ali TCL C835. Kar pa se tiče Sonya bo cena vsekakor previsoka, ker vsekakor ne bo bistveno kvalitetnejši od Philipsa 9636 ali Samsunga QN90B..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Na mojem oledu se gleda zadnje čase predvsem HDR filmi. Sem si naredil eno zbirko samo tega materiala. S sliko sem zelo zadovoljen.
P.S. gledam tudi podnevi.
polde

streki je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tudi jaz na mojem C8 nimam s tem nobenih težav. Če me spomin ne vara, so te slikice izrezane iz že kako leto starega videa, in ta video se ni nanašal na LG OLEDe, ampak na splošno na vse OLEDe, tudi Philipsove, Sonyjeve... tudi s tega razloga sem prepričan, da Andrej noče izdati vira.
Mislim, da je bolj pomembna, zanesljivost, vzdržljivost in s tem življenska doba TVeja, in ne kupiš TVeja, ki ti bo zdržal 5-6 let, kot za Philipse iz iskušenj omenja Andrej, ampak se odločiš za boljšo firmo, kot naprimer Sony, LG, ki jima je življenska doba še enkrat daljša.

sasoe ::

thundercat je izjavil:

sasoe je izjavil:

torej odločitev ? vsi tam tam cenovno, od 1500 do 1800 eur:
SONY 75X90K
PHILIPS 75pml9507
TLC 75C835 (ali čakam C845?)

Počkaj še 1 mesec da pride TCL (in ne tlc lol) c845 v trgovine. Modelu C835 bo padla cena 100-200 eur, kupi C835, ki je že sedaj spodoben TV, takrat bo pa sploh best buy for money value

točno to počnem, glih zato čakam, ker me zanima cena TCL ...
ali bom uspel dočakat, pa še ne vem, ker se mi mudi oz. že zamujam.

jp, ups, seveda tcl, malo sem disklektika ali pa pač samo površen.

disklektika ... dislektika v discu :)
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sasoe ()

Primerjava Sony A90j (2021) in LG C3 (2023)

https://m.youtube.com/watch?v=YWUNiWD9y...

Ammm meni osebno ima Sony boljšo sliko pa čeprav je izšel 2 leti nazaj.

demog je izjavil:

Philips 65OLED707/12
Philips 65PML9636/12
Samsung QE65QN90B
TCL 65C839
LG OLED65B2
LG OLED65C2

Na tem seznamu je best buy brez dvoma TCL ali Samsung qn90b, če ga vzameš na Telekomu za ceno 1180eur.
Ker o best buy se pogovarjat brez cen je brez veze.

Pa še vedno, bi raje TCL vzel. Samsung je na Tizen, nima Dolby vision. Pa tudi to je Evropski model, ni isti kot npr tisti testirani QN90B na Rtings. Ne vem če vse drži isto. EU vs USA modeli itd
Thundercat

MrStein ::

Nima tudi TCL različne izdelke za USA in EU?

No, upam da to EU kmalu prepove, če že ni.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

Nima tudi TCL razliÄne izdelke za USA in EU?

No, upam da to EU kmalu prepove, Äe Ĺže ni.

Test za TCL C835 najdeĹĄ EU straneh test od Samsung QE65QN90BATXXU pa ne
Thundercat

Najde se tudi nekaj komentarjev uporabnikov,ko pravijo,da imajo probleme s TCL TV tako,da meni se drugače na splošno super zdi TCL vendar glede zanesljivosti ga pa sigurno ne morem primerjati z Sony TV.

puginho ::

Tile kitajci v evropi prodajajo drugorazredno robo, za usa pa vgrajujeo boljšo kvaliteto. Že zaradi tega si zaslužijo en velik obvoz.

puginho je izjavil:

Tile kitajci v evropi prodajajo drugorazredno robo, za usa pa vgrajujeo boljšo kvaliteto. Že zaradi tega si zaslužijo en velik obvoz.

Ajaaaaaaa :////

Saj drugače,ko pogledaš samo specifikacijo teh TCL ali Hisense TV je kar solidna ali super samo potem je tukaj drugo vprašanje a se tem proizvajalcem samo gre zato,da vsako leto ven ponudijo kot televizor z najboljšimi zadevami in briga njih koliko časa bodo delovali ali se bodo pojavljale napake. Kot prvo nekako ne verjamem na te znamke za brezhibno dolgoročno delovanje in po drugi strani pa spet ni to nekakšna težava saj skoraj obvezno je treba vzeti dodatno zavarovanje ali garancijo in imaš vsaj tista leta nekaj krito. Vendar pri teh zavarovanjih je pa spet toliko in toliko variant katere določene stvari ne krijejo ali pa kot ima Big bang kasko se zgodi ko ti v četrtem ali petem letu ni več kaj vredno tisto zavarovanje saj dobiš majhen delež povrjenega denarja,če TV ni več za popravilo.
««
484 / 556
»»