Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
fpbs ::
Jaz sem pa danes prejel tisti kup nestrečne plastike Hisense 58A6BG, Trenutno prestavljam nosilce za na steno. Prej sem imel Philips 55PFL6198, star nekje 10let, pa je jemal slovo. (načeloma še dela, samo težje se mu slika prikaže)]Hočem pa povedat zakaj pravim temu novemu kup plastike, ker je peresno lahek (12kg) prot philipsu (20kg). Oba sta pa navaden LCD, razen 10 let razlike je med njima.Philipsa sem imel odprtega, pa ima kar nekaj železja not, tole novo pa je sama plastika. Ga je pa fino sam na steno dajat, pa nosit.Saj sem pred kratkim že nekaj napisal okoli tega.. Cena pove vse, ne moreš dobiti za 30-40% ceneje napram konkurenci enako kvaliteten televizor.. Kot prvo se tako prihrani na samem Hardwerju in Softwerju, pa pozneje še pri sami izdelavi, kjer je po večini vse plastično nič kovinskega..
Andrej, kako primitiven odgovor. ki ga hočeš prikazat zopet, kako je Philips boljši in bolj kvaliteten, ker ima še veliko kovinskega. Ali ti še vedno živiš v železni dobi? Ali še nisi slišal za kompozitna materiale?
Anney, če bi bil tvoj TV iz nesrečne plastike, bi bil nekoliko težji. Vidim, da tudi tebi ni poznano, da nekatere napredna firme v svoje TVeje vgrajujejo kompozitne materiale, ki so lažji, bolj trdni in žilavi, in se manj raztezajo in utrujajo. Zagotovo, če bi kupil Philipsa, da bi bil polovico težji. Letošnji LG OLED modeli so ravno polovico lažji od letošnjih Philipsov prav zaradi oporabe teh naprednih materialov.
https://www.ntf.uni-lj.si/toi/wp-conten...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fpbs ()
andrej69 ::
@fpbs
Ne bluzi.. Kompozitnih materialov se poslužujejo nekateri samo zaradi same teže, ne pa zaradi kvalitete.. Saj vidim kako se pri Hisense in Lg-ju manj rastezajo.. Tako, da moramo vsake toliko časa zamenjat kakšen izložben primerek Hisense ali Lg..
Ne bluzi.. Kompozitnih materialov se poslužujejo nekateri samo zaradi same teže, ne pa zaradi kvalitete.. Saj vidim kako se pri Hisense in Lg-ju manj rastezajo.. Tako, da moramo vsake toliko časa zamenjat kakšen izložben primerek Hisense ali Lg..
darck ::
Še jaz potrjujem glede teže Hisense 58A6BG da je peresno lahek saj sem ga postavljal na omarico in pred tem sem pomagal še odnesti prejšnji TV Samsung kateri je bil veliko-ogromno težji. Zanimivo bi bilo televizor razstaviti in videti kaj je vse notri in potem par drugih težjih TV in to primerjati kje za vraga je taka razlika. Mogoče ti težji TV imajo kaj vgrajenega,da se bolj hladi kot recimo v prenosnikih za igranje iger kjer je več bakra zaradi boljšega hlajenja. Zdaj pa televizorje razstaviti in pogledati kaj je notri
Ne bluzi.. Kompozitnih materialov se poslužujejo nekateri samo zaradi same teže, ne pa zaradi kvalitete.. Saj vidim kako se pri Hisense in Lg-ju manj rastezajo.. Tako, da moramo vsake toliko časa zamenjat kakšen izložben primerek Hisense ali Lg.
Andrej, ne piši neumnosti, da te potolažim. Mogoče bodo Philipsi tudi ćez kakih 5 let lažji.
Ne bluzi.. Kompozitnih materialov se poslužujejo nekateri samo zaradi same teže, ne pa zaradi kvalitete.. Saj vidim kako se pri Hisense in Lg-ju manj rastezajo.. Tako, da moramo vsake toliko časa zamenjat kakšen izložben primerek Hisense ali Lg.
Andrej, ne piši neumnosti, da te potolažim. Mogoče bodo Philipsi tudi ćez kakih 5 let lažji.
Saj ni potrebe po lažjih, ker že sedaj to ni nikakršna ovira.. Sicer pa bodo vedno nekoliko težji zaradi Ambilighta.. A misliš, da bi bili Philips televizorji težji, če ne bi imeli vgrajen Ambilight.. Pa tudi so nekoliko debelejši zaradi Direct LED tehnologije.
RedMiner ::
skyform ::
Evo jaz grem po 9507 je pripravljen za prevzem.
Glej, da ga ne boš poškodoval.. Ker potem slika ne bo izgledala vrhunsko..
Za enkrat še ga nisem, vožnje je samo 5min tako da ni panike.
Ampak še vedno mi ni jasno kako je lahko tako nizka cena za ta 9507 in sem gledal cene drugod po tujini pa se gibljejo okrog 1.500 Eur kako to,da HarveyNorman ima tako ceno.
Evo jaz grem po 9507 je pripravljen za prevzem.
Jaz ga pa čakam po pošti, bom pa nestrpno čakal na tvoje reviewe tako da - čim več objavljaj :D
Sem jaz tudi včeraj naročil po pošti ampak so ga danes dobili v prodajalni blizu meni in sem storniral in danes ponovno naročil, pa je že pripravljen za prevzem.
Mater Sony ne bo nikoli imel kakšen MiniLed TV po dokaj pametni ceni kaj šele po ekstra super ceni
Aquinas ::
Ker ima high end navaden Sony TV boljšo sliko kot Philipsov OLED. Pa še OS leti kot sneta sekira, Philips je pa smart TV samo na papirju. Preizkušeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aquinas ()
Anney ::
Jaz sem pa danes prejel tisti kup nestrečne plastike Hisense 58A6BG, Trenutno prestavljam nosilce za na steno. Prej sem imel Philips 55PFL6198, star nekje 10let, pa je jemal slovo. (načeloma še dela, samo težje se mu slika prikaže)]Hočem pa povedat zakaj pravim temu novemu kup plastike, ker je peresno lahek (12kg) prot philipsu (20kg). Oba sta pa navaden LCD, razen 10 let razlike je med njima.Philipsa sem imel odprtega, pa ima kar nekaj železja not, tole novo pa je sama plastika. Ga je pa fino sam na steno dajat, pa nosit.Saj sem pred kratkim že nekaj napisal okoli tega.. Cena pove vse, ne moreš dobiti za 30-40% ceneje napram konkurenci enako kvaliteten televizor.. Kot prvo se tako prihrani na samem Hardwerju in Softwerju, pa pozneje še pri sami izdelavi, kjer je po večini vse plastično nič kovinskega..
Andrej, kako primitiven odgovor. ki ga hočeš prikazat zopet, kako je Philips boljši in bolj kvaliteten, ker ima še veliko kovinskega. Ali ti še vedno živiš v železni dobi? Ali še nisi slišal za kompozitna materiale?
Anney, če bi bil tvoj TV iz nesrečne plastike, bi bil nekoliko težji. Vidim, da tudi tebi ni poznano, da nekatere napredna firme v svoje TVeje vgrajujejo kompozitne materiale, ki so lažji, bolj trdni in žilavi, in se manj raztezajo in utrujajo. Zagotovo, če bi kupil Philipsa, da bi bil polovico težji. Letošnji LG OLED modeli so ravno polovico lažji od letošnjih Philipsov prav zaradi oporabe teh naprednih materialov.
https://www.ntf.uni-lj.si/toi/wp-conten...
Kle si ga pa spet malo pihnil mem, plastiko ti mej pa kompozitne materiale, si sploh že kdaj odpr kakšen tv? Načeloma ni notri nič, skoraj, razen par platk, ena za napajanje druga za priključke in pa možgani. Pod tem pa je še ena plata in panel. Rabmo fiksen okvir brez plastike, ne plastičnih nogic, plata med panelom in ohišjem...itd. Zelo se pozna razlika med entry level in ostalimi. Le odpri kakšenga LGja, pa paz da kaj ne poči.
@skyform, čakam rezultate, bravo
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Ker ima high end navaden Sony TV boljšo sliko kot Philipsov OLED. Pa še OS leti kot sneta sekira, Philips je pa smart TV samo na papirju. Preizkušeno.
Ampak,če se ne motim je bilo rečeno iz strani skyform,da ima Philips kar hiter OS menda hitrejšega kakor Sony naj me popravi skyform,če ni res in sem se morda zmotil.
Ampak,če se ne motim je bilo rečeno iz strani skyform,da ima Philips kar hiter OS menda hitrejšega kakor Sony naj me popravi skyform,če ni res in sem se morda zmotil.
Na Sonyu kakor tudi Philips deluje Android podobno, seveda odvisno kakšen mediatek chipset je vgrajen v določen model.. Deluje pa na Philipsu kakor Sonyu Android najbolje.. Letos je še nekako konkurenčen edino TCL vendar samo kar se tiče lotošnjih modelov..
Aquinas ::
Če je merilo uspeha to, da oba uspešno odpreta aplikacijo, potem res delujeta podobno. Razlika je samo v tem, da se na Sonyu odpre takoj, na Philipsu pa jutri.
Ne malo je za časom, nič hudega.
Je pa res moj philips 2013 letnik delal počasi. Tu se pa strinjam.
Na Sonyu kakor tudi Philips deluje Android podobno, seveda odvisno kakšen mediatek chipset je vgrajen v določen model.. Deluje pa na Philipsu kakor Sonyu Android najbolje.. Letos je še nekako konkurenčen edino TCL vendar samo kar se tiče lotošnjih modelov..
Ampak saj sam dobro veš,da TCL je v redu TV ampak to tisti Ameriški pa cena tudi ni tako nedolžna niso tako pod ceno kakor nekateri govorijo. Po Evropi se prodajajo samo TCL televizorji z drugačnimi številkami modela čisto nekaj drugega od Ameriškega in to se mi sploh ne dopade,ker je čisto nekaj drugega isto je z Hisense.
Ampak saj sam dobro veš,da TCL je v redu TV ampak to tisti Ameriški pa cena tudi ni tako nedolžna niso tako pod ceno kakor nekateri govorijo. Po Evropi se prodajajo samo TCL televizorji z drugačnimi številkami modela čisto nekaj drugega od Ameriškega in to se mi sploh ne dopade,ker je čisto nekaj drugega isto je z Hisense.
Tukaj sedaj govoriva samo o Androidu.. Sicer pa tudi kar se tiče TCL, ki se prodajajo pri nas so zelo dobri kakšen model tudi odličen. Seveda pa niso na nivoju modelov, ki se prodajajo zunaj evrope. Vendar je TCL saj za mene osebno še vedno boljša izbira kakor Hisense ali Lg. Tukaj mislim na LED televizorje.
Kle si ga pa spet malo pihnil mem, plastiko ti mej pa kompozitne materiale, si sploh že kdaj odpr kakšen tv? Načeloma ni notri nič, skoraj, razen par platk, ena za napajanje druga za priključke in pa možgani. Pod tem pa je še ena plata in panel. Rabmo fiksen okvir brez plastike, ne plastičnih nogic, plata med panelom in ohišjem...itd. Zelo se pozna razlika med entry level in ostalimi. Le odpri kakšenga LGja, pa paz da kaj ne poči.
Boš pa moral kar nekaj časa hodit po trgovinah, da boš videl toliko televizorjev, kot sem jih jaz odprl in popravil.
Boš pa moral kar nekaj časa hodit po trgovinah, da boš videl toliko televizorjev, kot sem jih jaz odprl in popravil.
Že najman 3-4 leta nisem bil v trgovini in pa tam ne vidim drobovja. Če si jih, pol bi moral vedeti, kaj je enty level pa high level.
Andrej ja, ta tv še ni mel androida, tist kar so prej meli, neki svojega.
Zgodovina sprememb…
Ne moreš primerjati 10 let starih TV saj moj high level Sony iz leta 2010 je počasen pa sploh ni smart in iz USB ključa samo slike predvaja ostalo je mrk vendar za tiste čase je bil pa dober in za fotra je še vedno dober,če ga dobi zastonj
temp1337 ::
Eni ste res talenti ko razmišljate da bi na pamet kupili Philips PML9507. Na internetu nobenega testa. 55 inčer s pol manj conami zatemnitve. Neka kao ekskluziva.
Po drugi strani pa folk misli da se pri OLED televizorju zapeče slika v parih minutah. Sem testiral 10 urne sešne igre kjer je kompas na istem mestu ves čas. Večrat. Ni mi uspelo vžgati kompasa v sliko. Tak folk si res ne zasluži dobrega televizorja.
To je vse kar lahko najdeš od Philipsa na spletu. Res prava rariteta so tile televizorji:
http://www.hifi-forum.de/viewthread-152...
Res ne vem kaj ti fantaziraš, 9507 je že ime predhodnika 9506, tako da tole ni ravno nakup na slepo. Od novega se lahko pričakuje podoben performance oz še malo boljši po vrhu pa še je cena zelo atraktivna. Sem že imel tri OLEDe in niti enga ne progrešam. Vse čas sem bil nemiren, ko sem uporabljal TV in gledal na uro kako dolgo že TV dela. Pri menijih v igrah, kot npr Forza, kjer sem štelal nastavitv za avto ali kaj podobnega sem vedno potemnil sliko in te fore, ker drugače se je kr image retention pojavil, ne hvala ne rabim tega obremenjevanja, TV je za sproščanje ne pa, da se tresem zraven. Sploh pa, ko ti kdaj otroci pustijo TV prižgan ali na pavzi, ko je zunaj slabo vreme in TV laufa po pol dneva ali več, OLED ni za to. OLED je bolj za men's cave, kjer TV ne laufa več kot 3-4 ure na dan.
Tu imaš test "20 hours per day burn-in test":
https://www.rtings.com/tv/learn/real-li...
Če se bojiš da se ti bo po eni uri vžgala slika, si pač navaden strahopetec in se zagotovo bojiš tudi pajkov, grmenja... Manjka ti znanstveni pristop. Uživaj s svojim 9507 Philipsom, ki je znižan iz 2400EUR na 700EUR. Zakaj le? Boljšega si ne zaslužiš, ker kupuješ televizorje za katere na internetu ni nobenih testov. Zakaj le?
Še razlaga: Če boš gledal samo najbolj neugodno vsebino za burn in tj. Live CNN na polni kontrast in max svetilnost, boš pri povprečni uporabi doživel tak burn-in šele čez 20 let. Srečno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: temp1337 ()
Ne moreš primerjati 10 let starih TV saj moj high level Sony iz leta 2010 je počasen pa sploh ni smart in iz USB ključa samo slike predvaja ostalo je mrk vendar za tiste čase je bil pa dober in za fotra je še vedno dober,če ga dobi zastonj
Darček, ne primerjam po hitrosti (to ne gre), primerjam po kvaliteti izdelave, sej dandanes je še isto, za high end tv rabiš dva, da dasta 65 col na steno, danes sem pa enry level dal sam z lahkoto 58col. A tam un fpbs tuli u kompozitnih materijalih. Varčuje se pa povsod, včasih se ni. Glejte malo teže tv pod opisi, kako gredo od najslabših do najboljših. Seveda ni teža vse, ampak vsaj veš da za več denarja dobiš več materijala, nekje se mora poznati, recimo dosti prinese že ozvočenje, če komu mar in nima drugega.
Pa nekaj je ljudi ,ko so doživeli kar dvakrat BURN IN na OLED televizorju in vse to kar nekateri pišejo ali tudi testirajo je brez veze saj lahko pa se njim pač ni ampak se je pa kar nekaterim to zgodilo in tega ne moreš prezreti. Malo si preberite po netu vse komentarje od uporabnikov ne samo ene pozitivne teste itd..... Je zelo veliko opisanega od vsega okrog tega Burn In in najlažje je reči ne more se zgoditi so oni tam testirali itd..... Zgodilo se je in to kar nekaj procentov uporabnikov so potrdili tako,da ni 100% in tudi ne 99% sigurno,da se ne more narediti Burn IN na OLED televizorju
Magic1 ::
Eni ste res talenti ko razmišljate da bi na pamet kupili Philips PML9507. Na internetu nobenega testa. 55 inčer s pol manj conami zatemnitve. Neka kao ekskluziva.
Po drugi strani pa folk misli da se pri OLED televizorju zapeče slika v parih minutah. Sem testiral 10 urne sešne igre kjer je kompas na istem mestu ves čas. Večrat. Ni mi uspelo vžgati kompasa v sliko. Tak folk si res ne zasluži dobrega televizorja.
To je vse kar lahko najdeš od Philipsa na spletu. Res prava rariteta so tile televizorji:
Res ne vem kaj ti fantaziraš, 9507 je že ime predhodnika 9506, tako da tole ni ravno nakup na slepo. Od novega se lahko pričakuje podoben performance oz še malo boljši po vrhu pa še je cena zelo atraktivna. Sem že imel tri OLEDe in niti enga ne progrešam. Vse čas sem bil nemiren, ko sem uporabljal TV in gledal na uro kako dolgo že TV dela. Pri menijih v igrah, kot npr Forza, kjer sem štelal nastavitv za avto ali kaj podobnega sem vedno potemnil sliko in te fore, ker drugače se je kr image retention pojavil, ne hvala ne rabim tega obremenjevanja, TV je za sproščanje ne pa, da se tresem zraven. Sploh pa, ko ti kdaj otroci pustijo TV prižgan ali na pavzi, ko je zunaj slabo vreme in TV laufa po pol dneva ali več, OLED ni za to. OLED je bolj za men's cave, kjer TV ne laufa več kot 3-4 ure na dan.
Če se bojiš da se ti bo po eni uri vžgala slika, si pač navaden strahopetec in se zagotovo bojiš tudi pajkov, grmenja... Manjka ti znanstveni pristop. Uživaj s svojim 9507 Philipsom, ki je znižan iz 2400EUR na 700EUR. Zakaj le? Boljšega si ne zaslužiš, ker kupuješ televizorje za katere na internetu ni nobenih testov. Zakaj le?
Še razlaga: Če boš gledal samo najbolj neugodno vsebino za burn in tj. Live CNN na polni kontrast in max svetilnost, boš pri povprečni uporabi doživel tak burn-in šele čez 20 let. Srečno.
Fak imaš težave sam s sabo... Folk ima burn-in po pol leta, ko uporablja TV s PCjem. Ti pa sanjaš o 20 letih... Vozi miško v OLED temo.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Ti si en pajac. TV ni monitor. Kdor uporablja TV 42+ inč za monitor je fukjen u glavo.
A si ti res malo defekten k take pišeš in dan danes se prav te velikosti 42" OLED delajo za uporabo namesto monitorja in to proizvajalci dobro vedo. Govori se pa tudi o BURN IN na televizorju kateri se ne uporablja za monitor ampak za običajno gledanje sploh čisto vsi odsvetujejo OLED televizor za tiste kateri ves čas gledajo hokej,ker je zelo velika možnost za Burn In ampak nekateri pa še kar prazno slamo mlatijo in govorijo vse mogoče.
Rukjen si edino ti, ki pametuješ o temi, ki spada v drugo temo.
Pa kaj se ukvarjaš s takšnimi osebki.. Takšne treba pustit samo na miru, saj se bodo naveličali.
Ti si en pajac. TV ni monitor. Kdor uporablja TV 42+ inč za monitor je fukjen u glavo.
A si ti res malo defekten k take pišeš in dan danes se prav te velikosti 42" OLED delajo za uporabo namesto monitorja in to proizvajalci dobro vedo. Govori se pa tudi o BURN IN na televizorju kateri se ne uporablja za monitor ampak za običajno gledanje sploh čisto vsi odsvetujejo OLED televizor za tiste kateri ves čas gledajo hokej,ker je zelo velika možnost za Burn In ampak nekateri pa še kar prazno slamo mlatijo in govorijo vse mogoče.
Ni ravno tako.. Ker so odmori med tretinami, pa lahko za trenutek preklopiš na drug program. Da bi dobil burn-in pri gledanju hokeja prviš slišim, ali pa bi res moral gledat 12 ur ali več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Pa kdo v praksi uporablja 42 monitor? Naslednje leto se začnejo delati monitorji, ker so do te mere optimizirali proces da se splača rezat 27 in 32. Kaj ti bo 42 inčer na mizi, dude, r u nutz? Bro, ne se obremenjevat z burn-ini. To je navaden mit, da se ti slika zapeče. Še enkrat, tukaj je test 20 ur na dan najbolj naugodna vsebina za burn-in in rezultati:
Pa saj nekaj časa je bilo tako da so OLED kritizirali tisti s plitvimi žepi ker si ga niso mogli privoščiti, ko si dal za 65 inčer 4000€. Danes imaš za 800€ nek plastikfantastik 65 inčer OLED od Gorenja. Tudi če si mojster v pečenju slike in ti rata v dveh letih uničiti panel, ga pri povprečni plači 2500€ neto v branži lahko čez 2 leti mirno suneš čez okno in ne bo bolelo.
Pa ljudje kateri so imeli že po dva OLED TV so imeli problem in so šli na Samsung QLED tako,da kot sem rekel lahko so s tistimi testi prišli do tega,da ni bilo Burn In ampak kaj ko ga pa zares sam dobiš jaz vem,da bi šel poiskati vsakega posebej kateri trdi,da ne moreš ga dobiti in ga bi z televizorjem po buči. Ljudje dobivajo Burn In in to je dejstvo zdaj,če nekateri testirajo po 24 ur na dan 10 let pa ga ne dobijo tudi prav ampak nekateri ga dobijo .
MisterR ::
Gledam letake za blackfriday in wc2022 qatar pa dejansko razen tega Philipsa v Harvey nobene akcije, vse napihnjene cene in potem kao popust, cena pa enaka kot zadnjih par mesecev. Gledam pa 55-65 za 700-800
Recimo na Hrvaškem se sedaj dobi za odlično ceno letošnji Philips OLED 707.. Pa še se kaj najde.
https://www.elipso.hr/audio__video/tele...
https://www.elipso.hr/audio__video/tele...
Kup nesrečne plastike Hisense 58A6BG, prvi vtisi. Nisem še mel časa kaj več, kot pa vžgat in malo po meniju, pa par posnetkov. Pa mislim da kaj več tudi ne bom delal.
Torej, ja panel je dokaj ok, ob robovih okoli ima clouding, rahlo se pojavlja vmes, nič pretiranega za ta razred. Sam menu je dokaj slab, vizualno, da se pa nastavljat pa kar veliko (gama, barve 2T, 20T, ni pa neke hude znanosti, nastavitev pa precej za ta rang, nekaj deluje nekaj ne), predvajanje vsebine SD-TV dokaj ql (kle morem še mal z nastavitvami, če mi bo). Predvajal sem še nekaj prek plexa, sicer preko telamach boxa, kle morem še nastavit na tv app, ker je blo preko boxa čudno, hud lag (HDR), verjetno je kriv box. Bom za vikend. Načeloma pa od TV 58'' za 360e, ne moreš pričakovati več, tamala je srečna ker ima velik tv. Kako pa se obnese v HDR pa Dovi pa javim k nastavim plex preko TV. Je pa ogromna razlika napram višjemu rangu že v SD. Kle govorim o prikazu barv in svetilnosti. Ampak ja, kup plastike ne more naredit popolne slike. Za babice pa dedke je pa vrh glave, pa za otroško sobo.
Torej, ja panel je dokaj ok, ob robovih okoli ima clouding, rahlo se pojavlja vmes, nič pretiranega za ta razred. Sam menu je dokaj slab, vizualno, da se pa nastavljat pa kar veliko (gama, barve 2T, 20T, ni pa neke hude znanosti, nastavitev pa precej za ta rang, nekaj deluje nekaj ne), predvajanje vsebine SD-TV dokaj ql (kle morem še mal z nastavitvami, če mi bo). Predvajal sem še nekaj prek plexa, sicer preko telamach boxa, kle morem še nastavit na tv app, ker je blo preko boxa čudno, hud lag (HDR), verjetno je kriv box. Bom za vikend. Načeloma pa od TV 58'' za 360e, ne moreš pričakovati več, tamala je srečna ker ima velik tv. Kako pa se obnese v HDR pa Dovi pa javim k nastavim plex preko TV. Je pa ogromna razlika napram višjemu rangu že v SD. Kle govorim o prikazu barv in svetilnosti. Ampak ja, kup plastike ne more naredit popolne slike. Za babice pa dedke je pa vrh glave, pa za otroško sobo.
Zgodovina sprememb…
Probaj najti kakšno serijo CSI Miami,ko je že standarno slaba slika in potem boš videl kako ta televizor prikaže takšno vsebino. Upam,da se ne gleda slabih video virov saj drugače ne bo glih dobr za gledat na tem TV.
Mal dnarja mal muzke so včasih rekli
Mal dnarja mal muzke so včasih rekli
SONY XR55X90K za 900EUR je fajn ceneje trenutno.
To je navaden LED televizor. Take so prodajali pred 15 leti - zastarela tehnologija. Sony OLED pa je fajn napihnjena cena 1500EUR+ za 55 inčerja.
Pa ljudje kateri so imeli že po dva OLED TV so imeli problem in so šli na Samsung QLED tako,da kot sem rekel lahko so s tistimi testi prišli do tega,da ni bilo Burn In ampak kaj ko ga pa zares sam dobiš jaz vem,da bi šel poiskati vsakega posebej kateri trdi,da ne moreš ga dobiti in ga bi z televizorjem po buči. Ljudje dobivajo Burn In in to je dejstvo zdaj,če nekateri testirajo po 24 ur na dan 10 let pa ga ne dobijo tudi prav ampak nekateri ga dobijo .
Nekateri so imeli OLED in so šli na QLED? Kaj je to za en stavek? QLED je običen LED TV, take delajo že 20 let. Osvetlitev ledic ob strani in potem ti prebija na večih mestih...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: temp1337 ()
Še tretjič, vozi miško v OLED temo...
Daj ne prbiji s tem Sony precenjenimi jajci. To je navaden LCD televizor s poceni strojno opremo, ki ni sposobna gladko poganjati Anrdoid TV. Google Chromecast 4K za 60€ deluje bolj gladko kot večina televizorjev ki imajo Android TV. Res ne vem kaj devajo notri za strojne opreme...
Googlaj pa boš videl. Poduči se. Edino hisense skriva, mogoče še kdo od manj znanih.
Glej kaj naj rečem, z vsemi povprek prepiraš v tej temi, to dosti pove o tebi. Philips 9507 nisem kupil osebno zase ampak za testiranje in svoj youtube kanal. Imam Sony X95J v katerem zelo uživam in sem ga direktno primerjal z Sony A8H OLED in je meni osebno X95J boljši TV. OLEDi so mi enostavno pretemni. APL je zelo neprijeten v svetlih scenah in da ne govorim o ABLju v igrah. V zadnjih treh letih sem imel, Panasonic GZ950, Philips OLED706, Samsung QN90A, Philips PUS7503, Philips PML9506, Philips PLM9507, Sony XE90, XF90, XG95, X95J, A8H tako, da me ni treba poučevati, hvala.