Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
darck ::
A ni lanski model Philips PML9506 bil od 65" velikosti in več mislim,da ga v 55" velikosti ni bilo a je tako
Letos pa tudi v 55" velikosti kar bo pomenilo,da se ga bo kar nekaj prodalo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
andrej69 ::
Tole je pa RES LEPA cena!
https://www.harveynorman.si/android-tv-...
Omg, wtf od kdaj te imajo tale mode in po takšni ceni, hitro naročit za test!
Ja to bi bilo zares dobro zate ,ko točno veš kako se je obnesel prejšnji model 9506 in bi imel točo primerjavo ali so kaj napredovali od prejšnjega modela.
Je pa res cena nenormalna kako to,da so spustili tako nizko a sedaj že tekmujejo med sabo kdo bo imel lepšo ceno in,da se jih čim več proda.
Ma ej jaz vsakih par dni preverjam, če je že pri nas tale PML9507, pa ga še pred dvema dnevoma ni bilo. Bilo je rečeno, da ga ne bo na SLO tržišču, tako je saj andrej69 rekel, da bodo ga imeli samo pri moj TV kjer pa je cena brutalna 1799€ in podobna je tudi v tujini, tako da od kod tale 899€ cena in čist nov TV komaj prišel v prodajalno in skladišče.
Sem napisal, da ga v rednem asortimanu ne bo, lahko pa bo na voljo v določenih prodajalnah, če se bo katera prodajalna odločila ponudit akcijsko ceno kot v tem primeru Harwey norman.. Bo pa kmalu na voljo tudi v Big Bangu.. Sicer pa so bila pogajanja kar težka okoli tega modela, vendar kot sem že danes napisal si kupci Philipsa vsekakor zaslužijo, da je na voljo tudi tale odličen model za odlično ceno..!
A ni lanski model Philips PML9506 bil od 65" velikosti in več mislim,da ga v 55" velikosti ni bilo a je tako
Seveda se je že veliko tega modela Philipsa prodalo v Harwey Normanu.. Kateri se odloča za tale model, je vsekakor sedaj odlična priložnost.. Lani ni bilo Philips MINI LED televizorjev na voljo v velikosti 55˝.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
andrej69 a letošnji Philips TV imajo mogoče že kakšno opcijo za dostop do hitrih nastavitev kot recimo ima Sony. A tisto ko pritisneš na tipko MENU in jo držiš a to ti samo pokaže lasnosti vira slike ali se pride tudi do nastavitev na sliki spodaj je zraven Dashboard tudi Settings na izbiro seveda je to prikazano pri modelu 8807
ja to je BOMBASTIČNA cena za Miniled TV sploh letošnji model z VA panelom ne tisto z IPS itd..... sedaj,če so pri Philipsu še kaj porihtali od lanskega modela potem mora biti ta TV res super
Seveda je konkretno boljši.. Letošnji model ima že mikro Dimming pro zatemnenje, kar se v praksi lepo opazi.. Ima tudi nekoliko kvalitetnejši P5 procesor in pa opcijo Ambient Intelligence.. Kar pomeni, da prilagodi svetlost, gamo in barvo v realnem času, da ustreza spreminjajočim se svetlobnim razmeram v okolju. Tudi senčne podrobnosti so opazno boljše zaradi boljšega zatemnenja in samega procesorja. P.S. Upam, da skayform ne dobi zopet kakšen slab primerek.. Ko smo mi primerjali že konec poletja ta televizor s starejšim modelom, je razlika vsekakor opazna .
RedMiner ::
No sem naročil 55pml9507 pa da vidimo.
Na nemškem forumu so sicer zadovoljni je pa nekaj pomankljivosti.
andrej69 a letošnji Philips TV imajo mogoče že kakšno opcijo za dostop do hitrih nastavitev kot recimo ima Sony. A tisto ko pritisneš na tipko MENU in jo držiš a to ti samo pokaže lasnosti vira slike ali se pride tudi do nastavitev na sliki spodaj je zraven Dashboard tudi Settings na izbiro seveda je to prikazano pri modelu 8807
Meni v glavnem ostaja enak lanskim modelom..
No sem naročil 55pml9507 pa da vidimo.
Pomankljivosti ima vsak televizor..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Ganon ::
P.S. Upam, da skayform ne dobi zopet kakšen slab primerek..
Se že pripravljaš, ker veš, kaj bo sledilo, kajneda. Če si bo drznil reči karkoli slabega o konkretno boljšem in v vseh pogledih superiornem philipsu, bo to vsekakor eden od tistih treh slabih primerkov, ki jih je ugledal svetovni trg. Spet te bo zagrabila panika in boš iskal vse mogoče izgovore, kot se od zvestega prodajalca spodobi. Ne moreš iz svoje kože.
Se že pripravljaš, ker veš, kaj bo sledilo, kajneda. Če si bo drznil reči karkoli slabega o konkretno boljšem in v vseh pogledih superiornem philipsu, bo to vsekakor eden od tistih treh slabih primerkov, ki jih je ugledal svetovni trg. Spet te bo zagrabila panika in boš iskal vse mogoče izgovore, kot se od zvestega prodajalca spodobi. Ne moreš iz svoje kože.
Poglej jaz se nič ne obremenjujem s tem.. Sem pa napisal, da se lahko zgodi, da dobi kakšen ne ravno odličen primerek.. Če spremljaš teste boš opazil, da velikokrat nekateri napišejo, da so na njihovem primerku imeli določene težave, ki pa ni nujno, da bodo te težave tudi na drugih primerkih.. Ker sem že nekajkrat napisal, da nobeden televizor ni identičen eden drugemu, pri sami izdelavi..! Zato se ne gre zanašat na eno samo mnenje določenega uprabnika, temveč se na to mora gledat vedno globalno;-) Seveda pa se lahko nekatere stvari vidijo že nas enem samem primerku kot je sam kontrast, ostrina slike, gibanje slike, pa tudi več ali manj prikaz barv.. Kar pa je povezano s samim zatemnenjem in osvetljenjem slike pa treba vedno stestirat kar nekaj primerkov, da se ugotovijo dobre in slabe lastnosti. Ker prebijanje osvetljenja, senčne podrobnosti, cvetenje slike itd.. To ne bo niti eden televizor prikazal enako. Sedaj pa upam, da razumeš bistvo tega..
Ales ::
Poglej jaz se nič ne obremenjujem s tem.. Sem pa napisal, da se lahko zgodi, da dobi kakšen ne ravno odličen primerek..
To je bistvo. Ostalo marketinško nabijanje bi komot tudi izpustil.
A morda že veš, da bo v HN po tej ceni dobil šrot?
fpbs ::
Točno tako, že prpravlja teren za polomijo. Kdo danes še kupuje TV, debel kar 10 cm?
Točno tako, že prpravlja teren za polomijo. Kdo danes še kupuje TV, debel kar 10 cm?
Ogromno ljudi ga kupuje, in veliko več kot Lg-ja..
Mene NIKOLI ni in me tudi ne bo motila debelina ne zunajnost TV saj pomebna mi je dobra slika vam katerim pa je to zelo veliki problem potem imate res veliko problemov okrog izbire TV. Verjetno sem zaradi tega bolj srečen kakor vi kateri tako komplicirate glede zunajnosti TV saj zaradi zunajnosti mi je lahko čisto vsak TV dober ho-ho-ho merry christmas
Ženske tudi nimam zaradi okrasa ampak zardi drugih lasnosti
Ženske tudi nimam zaradi okrasa ampak zardi drugih lasnosti
Zgodovina sprememb…
andrej69 a lahko poveš zakaj na uradni strani Philips prikazuje PML9507 samo v dveh velikostih 65 in 75 če se pa prodaja tudi kakor vidimo v 55 velikosti.
https://www.philips.si/c-p/65PML9507_12...
Na nemški strani je pa prikazan tudi v 55 velikosti https://www.philips.de/c-p/65PML9507_12...
https://www.philips.de/c-p/55PML9507_12...
Na nemški strani je pa prikazan tudi v 55 velikosti https://www.philips.de/c-p/65PML9507_12...
Zgodovina sprememb…
SL4FKO ::
Sem opustil idejo o A seriji LG OLEDa...
Nabavil sem Sonyjev model XR-55X90K, akcija v Harvey Normanu je bila 799 EUR.
Zelo zadovoljen, odličen TV.
andrej69 a lahko poveš zakaj na uradni strani Philips prikazuje PML9507 samo v dveh velikostih 65 in 75 če se pa prodaja tudi kakor vidimo v 55 velikosti.
Ker kot sem že napisal, model 9507 je že v začetku bil predviden samo v velikosti 65˝ in 75˝. Sedaj je pač zaradi določenih razlogov v ponudbi tudi velikost 55˝. Vendar kot sem tudi napisal ne kot del rednega asortimana..
Včasih se mi zdi,da pri teh AKCIJSKIH cenah sploh nekaterih ekstra nizkih gre za kako ne čisto kvalitetno robo,da ni čisto vse O.K. Take velike razlike med akcijsko ceno do akcijske cene je včasih kar malo sumljiva in samo dokup dodatne garancije nekako še vse skupaj opraviči.
hunter01 ::
Potrebujem nasvet za kolega.
Doma imajo tv - 55LH604V LG kateremu je očitno odpovedal "backlight". Polovica televizorja je zatemnjena, polovica dela OK. Glede na to, da je cca 7 let star TV. Ali je to smiselno popravljat ali je čas za nov TV?
Če je bolj smiselno gledat nov tv. Kaj predlagate v rangu 500-600€?
Nezahtevni userji (starši). Gleda se podnevi/ponoči - izključno IPTV.
Velikost vsaj 55, če bi bila 60 ali 65 v tem budgetu bi bilo še boljše, ker je razdalja sigurno 3-4 metre. Najraje kar IPS panel, čeprav gledajo bolj ali manj naravnost.
Doma imajo tv - 55LH604V LG kateremu je očitno odpovedal "backlight". Polovica televizorja je zatemnjena, polovica dela OK. Glede na to, da je cca 7 let star TV. Ali je to smiselno popravljat ali je čas za nov TV?
Če je bolj smiselno gledat nov tv. Kaj predlagate v rangu 500-600€?
Nezahtevni userji (starši). Gleda se podnevi/ponoči - izključno IPTV.
Velikost vsaj 55, če bi bila 60 ali 65 v tem budgetu bi bilo še boljše, ker je razdalja sigurno 3-4 metre. Najraje kar IPS panel, čeprav gledajo bolj ali manj naravnost.
Magic1 ::
Sem opustil idejo o A seriji LG OLEDa...
To se mi zdi ok cena za nov model. Zdaj je samo vprašanje ali je ta bolj smiselen, ali Philipsov 9507.
Zakaj 799EUR, meni kaže 899EUR?
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Eh, pardon, 899, res je... Pa butnil mi je še 4 leta jamstva za 140 EUR na garancijo zraven, se pravi 6 let mora biti mir... Upam...
Za OLED nisem imel jajc, mam strah pred burninom, vseeno gre za družinski TV in se marsikateri film/anime/risanka dostikrat pavzira in tako ostane tudi po par minut... Na dolgi rok je OLED pri nas še vedno no-go...
Za OLED nisem imel jajc, mam strah pred burninom, vseeno gre za družinski TV in se marsikateri film/anime/risanka dostikrat pavzira in tako ostane tudi po par minut... Na dolgi rok je OLED pri nas še vedno no-go...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SL4FKO ()
darkolord ::
Za OLED nisem imel jajc, mam strah pred burninom, vseeno gre za družinski TV in se marsikateri film/anime/risanka dostikrat pavzira in tako ostane tudi po par minut... Na dolgi rok je OLED pri nas še vedno no-go...Ja, jaz sem isto razmišljal.
Ful nekih "anti burn-in" tehnologij (višja učinkovitost, hlajenje, premikanje slike, zaznavanje in dimmanje statičnih elementov na slikah, pixel refreshing, ...), ampak do sedaj še ni bilo takšnega z neopaznim burninom po nekaj letih.
skyform ::
@andrej69 BigBang bo imel 55" ali tudi 65" PML9507. 55" proti 65" ni ravno fer primerjava, tako da tole je spet tak, ker 9506 sem testiral 65", 9507 pa je za enkrat samo v 55" pri nas. 55" so nasplošno bolj čisti paneli kot 65" in tudi kar se tiče diming con ni najbolj fer. 9507 v 55" ima samo 256 con, 65" 9506 pa ima 1024 con, tako da možno, da bo 9507 imel več bloominga, tak je tudi videti po slikah na nemškem hi-fi foromu. Pa z mojim 9506 ni blo nič narobe in koliko sem videl ima večina uporbnikov tako močan DSE na tem modelu. Black crushg in ghosting od local dimminga pa je že od samega začetka znan za 9506. Katero velikost ste pa vi primerjali med 9506 in 9507 a sta bila enake velikosti?
@SL4FKO, za risanke so tak LCDji boljši, ker so precej svetle in so zato pri OLEDih določene scene kar temnejše kot na LCDjih in izpadejo bolj zelenkaste in majn barvite. Sploh, če gre za SDR se ne splača OLED. FALD in Mini LED so zadost dobri TVji, sploh pa za tiste, ki niso komplikartorji, ker tak ne bodo vidli neke razlike in še bolj varen nakup je kot OLED.
@SL4FKO, za risanke so tak LCDji boljši, ker so precej svetle in so zato pri OLEDih določene scene kar temnejše kot na LCDjih in izpadejo bolj zelenkaste in majn barvite. Sploh, če gre za SDR se ne splača OLED. FALD in Mini LED so zadost dobri TVji, sploh pa za tiste, ki niso komplikartorji, ker tak ne bodo vidli neke razlike in še bolj varen nakup je kot OLED.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()
Evo, sem vzel 9507 na Harvey Normanu. Se mi je zdela top cena za tak TV glede na prebrano. Upam, da je vse ok (glede na nekatere cene v tujini, bi moglo bit ok. Npr 65ka za 1100).
@Skyform
Ga bos ti testiral? Malce objavi svoje izsledke :)
@Skyform
Evo, sem vzel 9507 na Harvey Normanu. Se mi je zdela top cena za tak TV glede na prebrano. Upam, da je vse ok (glede na nekatere cene v tujini, bi moglo bit ok. Npr 65ka za 1100).
@Skyform
Kje imaš 65" za 1.100 eur v tujini jaz vidim samo cene okrog 2.000 Eur in več celo še 55" velikost se vrti okrog 1.500 Eur.
https://geizhals.eu/?cat=tvlcd&xf=18549...
https://www.idealo.de/preisvergleich/Pr...
Zgodovina sprememb…
Jaz smisel FALDa sploh nisem opazil, ko sem primerjal QN90A in 8807 in to pri polni Netflix kvaliteti. Opazim na 8807 v čisti temi, da črna ni popolnoma črna (npr. črni robi ob wide screen formatu). Sam to res sam vidiš v primeru, ko primerjaš s popolnoma črno okolico tvja in še ta razlika je komaj opazna.
Je pa funkcija smiselna iz stališča porabe. Se mi je Samsungu parkrat zgodilo, da sem pozabil ugasnit tv na Youtubu, črn zaslon po končanem videtu in se je panel ohladil na sobno temp. Torej so bile vse ledice za osvetljevanje praktično vgasnjene.
Je pa funkcija smiselna iz stališča porabe. Se mi je Samsungu parkrat zgodilo, da sem pozabil ugasnit tv na Youtubu, črn zaslon po končanem videtu in se je panel ohladil na sobno temp. Torej so bile vse ledice za osvetljevanje praktično vgasnjene.
Magic
@darck na forumu (425 stran?) se je pisalo o norih cenah (Finska, Nizozemska?), verjetno za 9506 ampak vseeno. Bomo videli, ce je vse ok.
temp1337 ::
Eni ste res talenti ko razmišljate da bi na pamet kupili Philips PML9507. Na internetu nobenega testa. 55 inčer s pol manj conami zatemnitve. Neka kao ekskluziva.
Po drugi strani pa folk misli da se pri OLED televizorju zapeče slika v parih minutah. Sem testiral 10 urne sešne igre kjer je kompas na istem mestu ves čas. Večrat. Ni mi uspelo vžgati kompasa v sliko. Tak folk si res ne zasluži dobrega televizorja.
To je vse kar lahko najdeš od Philipsa na spletu. Res prava rariteta so tile televizorji:
http://www.hifi-forum.de/viewthread-152...
Po drugi strani pa folk misli da se pri OLED televizorju zapeče slika v parih minutah. Sem testiral 10 urne sešne igre kjer je kompas na istem mestu ves čas. Večrat. Ni mi uspelo vžgati kompasa v sliko. Tak folk si res ne zasluži dobrega televizorja.
To je vse kar lahko najdeš od Philipsa na spletu. Res prava rariteta so tile televizorji:
darkolord ::
Oh wow 10 urni sešni.
Eni imamo televizije po 10+ let.
Glej, OLED burnin ni bav bav, ampak je dejanski problem. V vsakih navodilih OLED TV-jev imaš ločeno sekcijo o tem, kako moraš posebej paziti, ker gre za OLED. Pa v vsaki novi verziji panela se hvalijo o dodatnih tehnologijah, ki zmanjšujejo burnin. Če ne bi bilo problema, zakaj se sploh ukvarjajo s tem? Že samo nekaj let stari paneli imajo še/že te probleme.
Glede tega filipsa - OLED model s popolnoma identično ostalo funkcionalnostjo je 50% dražji (pa je low end OLED), že lanski bi bil kul za to ceno, letošnji z vsemi upgrejdi pa sploh.
Jaz upgradam predvsem zaradi fičrjev (ambilight + android), na sliki pa ne bom frame-by-frame iskal napak, ampak se bom raje skoncentriral na vsebino.
Če bo drek, se ga da pa še vedno vrniti.
Glej, OLED burnin ni bav bav, ampak je dejanski problem. V vsakih navodilih OLED TV-jev imaš ločeno sekcijo o tem, kako moraš posebej paziti, ker gre za OLED. Pa v vsaki novi verziji panela se hvalijo o dodatnih tehnologijah, ki zmanjšujejo burnin. Če ne bi bilo problema, zakaj se sploh ukvarjajo s tem? Že samo nekaj let stari paneli imajo še/že te probleme.
Glede tega filipsa - OLED model s popolnoma identično ostalo funkcionalnostjo je 50% dražji (pa je low end OLED), že lanski bi bil kul za to ceno, letošnji z vsemi upgrejdi pa sploh.
Jaz upgradam predvsem zaradi fičrjev (ambilight + android), na sliki pa ne bom frame-by-frame iskal napak, ampak se bom raje skoncentriral na vsebino.
Oh wow 10 urni sešni.
Amen.
bbobst ::
Zdravo.
Trenutno imam Sony 55XE9005 ,ki dela ok, brez vseh problemov.
Nakako se odločam o menjavi, malo zaradi velikosti, malo zaradi novejšega modela.
V igri je izključno Sony 65X90K, trenutno za 1199€.
Vaša mnenja ???
Trenutno imam Sony 55XE9005 ,ki dela ok, brez vseh problemov.
Nakako se odločam o menjavi, malo zaradi velikosti, malo zaradi novejšega modela.
V igri je izključno Sony 65X90K, trenutno za 1199€.
Vaša mnenja ???
Anney ::
Če se ti ne mudi počakaj na znižanja, črni petek, svetovno prvenstvo v nogometu, božične razprodaje itd.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Sej to je že za črni petek cena. 2 meseca nazaj med akcijami se je dobilo najceneje lanski model 65X90J za 1100€. 1200€ ni tolk velik več in dvomim, da se ga bo letos dobilo pod 1100€.
Magic
Sony televizorjem kateri so že na popustih, več cena ne bo padla.. Mogoče se bo še našel kakšen model nekaj malega ceneje, vendar kakšnih večjih popustov več ni za pričakovat.
Eni ste res talenti ko razmišljate da bi na pamet kupili Philips PML9507. Na internetu nobenega testa. 55 inčer s pol manj conami zatemnitve. Neka kao ekskluziva.
Res ne vem kaj ti fantaziraš, 9507 je že ime predhodnika 9506, tako da tole ni ravno nakup na slepo. Od novega se lahko pričakuje podoben performance oz še malo boljši po vrhu pa še je cena zelo atraktivna. Sem že imel tri OLEDe in niti enga ne progrešam. Vse čas sem bil nemiren, ko sem uporabljal TV in gledal na uro kako dolgo že TV dela. Pri menijih v igrah, kot npr Forza, kjer sem štelal nastavitv za avto ali kaj podobnega sem vedno potemnil sliko in te fore, ker drugače se je kr image retention pojavil, ne hvala ne rabim tega obremenjevanja, TV je za sproščanje ne pa, da se tresem zraven. Sploh pa, ko ti kdaj otroci pustijo TV prižgan ali na pavzi, ko je zunaj slabo vreme in TV laufa po pol dneva ali več, OLED ni za to. OLED je bolj za men's cave, kjer TV ne laufa več kot 3-4 ure na dan.
Jaz smisel FALDa sploh nisem opazil, ko sem primerjal QN90A in 8807 in to pri polni Netflix kvaliteti. Opazim na 8807 v čisti temi, da črna ni popolnoma črna (npr. črni robi ob wide screen formatu). Sam to res sam vidiš v primeru, ko primerjaš s popolnoma črno okolico tvja in še ta razlika je komaj opazna.
Če ti ne vidiš razlike med direct LED, FALD in Mini LED TVji še ne pomeni, da je drugi ne vidijo. Meni osebno je ogromna razlika med TVji kot PUS8807 in X95J/QN90A/PML9506.
Zgodovina sprememb…
Res ne vem kaj ti fantaziraš, 9507 je že ime predhodnika 9506, tako da tole ni ravno nakup na slepo. Od novega se lahko pričakuje podoben performance oz še malo boljši po vrhu pa še je cena zelo atraktivna. Sem že imel tri OLEDe in niti enga ne progrešam. Vse čas sem bil nemiren, ko sem uporabljal TV in gledal na uro kako dolgo že TV dela. Pri menijih v igrah, kot npr Forza, kjer sem štelal nastavitv za avto ali kaj podobnega sem vedno potemnil sliko in te fore, ker drugače se je kr image retention pojavil, ne hvala ne rabim tega obremenjevanja, TV je za sproščanje ne pa, da se tresem zraven. Sploh pa, ko ti kdaj otroci pustijo TV prižgan ali na pavzi, ko je zunaj slabo vreme in TV laufa po pol dneva ali več, OLED ni za to. OLED je bolj za men's cave, kjer TV ne laufa več kot 3-4 ure na dan.
Skyform, ga boš potestiral (si ga vzel?) in malo delil informacije?
He..He.. tale uprabnik @temp1337 je še slabši kakor uporabnik @fpbs.. Le od kje se jemljejo takšne cvetke..!? Sicer pa moraš pač to sprejet, ker se na vseh forumih najdejo takšni primerki.
@RedMiner Da, sem ga naročil. Bom nardil podobne primerjave in teste kot z PML9506 in objavil videje na youtube z opisi kot prejšnič.
@andrej69, ma to so kr neki ej.
@andrej69, ma to so kr neki ej.
Zgodovina sprememb…
@RedMiner Da, sem ga naročil. Bom nardil podobne primerjave in teste kot z PML9506 in objavil videje na youtube z opisi kot prejšnič.
@andrej69, ma to so kr neki ej, prvič v tej temi in že najbolj pameten.
Super, gracias. Tudi jaz ga čakam. Če bo res pofl, ga vrnem, drugače se za to ceno niti nimam kej veliko pritoževat :)
Ma, če bo že identičn performance kot prejšn model je za to celo zelo dober TV, ker drugo kot black crush in DSE ni bilo zelo moteče. Občasen ghosting in color banding sta bila res samo v izrednih primerih. Pri 55" modelu se lahko pričakuje, da DSE ne bo takšen problem, tako da še je smao black crush tisti tapravi problem in če so black crush zmanjšali pa bo že super TV. Škoda je edino za gejmerje, ki želijo uporabljati VRR, ker noben Philips ne zmore v game mode z VRR tapravi 4k@120hz. Vsi imajo razpolovljeno rasolucijo, tako da ni 3840 x 2160 ampak 3840 x 1080 zato je slika malo bolj meglena. Tapravi 4k pri VRR je samo v monitor mode, ki pa je zelo limitiran, ne moreš spreminjati barv, ostrine v glavnem nič razn svetlost. Problem je mediatek čip, ki je zelo limitiran, čeprav Sonyju je z enakim čipom nekak uspelo saj pri X95J modelu, sicer so tudi najprej imeli velike težave in najprej local dimming sploh ni delal pri VRR mode in podobno ampak z zadnjim updejtom pa jim uspelo odpravit vse težave in izgleda slika v VRR mode kot brez. Philips 2023 modeli z novim mediatek čipom ne bodo več imelo teh težav.
@andrej69, ma to so kr neki ej, prvič v tej temi in že najbolj pameten.
Super, gracias. Tudi jaz ga čakam. Če bo res pofl, ga vrnem, drugače se za to ceno niti nimam kej veliko pritoževat :)
Ne ne boš ga vrnil , ker je odličen in lepa nadgradnja lanskega modela..! Predvsem je izboljšana tonska preslikava in senčne podrobnosti, to kar je nekaj malega pestilo lanski model. Zelo dobra stvar pa je tudi Ambient Intelligence, ki prilagodi svetlost, gamo in barvo v realnem času, da ustreza spreminjajočim se svetlobnim razmeram v okolju. In pa na voljo je tudi novi sistem Ambilighta, ki nima nameščenih LED diod v skupine temveč imajo izboljšane slikovne pike RGB LED za televizorjem tri gonilnike (enega na podpiksel) za individualni nadzor, natančnejše ujemanje s sliko na zaslonu in širši razpon barv.
Jaz sem pa danes prejel tisti kup nestrečne plastike Hisense 58A6BG, Trenutno prestavljam nosilce za na steno.
Prej sem imel Philips 55PFL6198, star nekje 10let, pa je jemal slovo. (načeloma še dela, samo težje se mu slika prikaže)
Hočem pa povedat zakaj pravim temu novemu kup plastike, ker je peresno lahek (12kg) prot philipsu (20kg). Oba sta pa navaden LCD, razen 10 let razlike je med njima.
Philipsa sem imel odprtega, pa ima kar nekaj železja not, tole novo pa je sama plastika. Ga je pa fino sam na steno dajat, pa nosit.
Prej sem imel Philips 55PFL6198, star nekje 10let, pa je jemal slovo. (načeloma še dela, samo težje se mu slika prikaže)
Hočem pa povedat zakaj pravim temu novemu kup plastike, ker je peresno lahek (12kg) prot philipsu (20kg). Oba sta pa navaden LCD, razen 10 let razlike je med njima.
Philipsa sem imel odprtega, pa ima kar nekaj železja not, tole novo pa je sama plastika. Ga je pa fino sam na steno dajat, pa nosit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Jaz sem pa danes prejel tisti kup nestrečne plastike Hisense 58A6BG, Trenutno prestavljam nosilce za na steno.
Saj sem pred kratkim že nekaj napisal okoli tega.. Cena pove vse, ne moreš dobiti za 30-40% ceneje napram konkurenci enako kvaliteten televizor.. Kot prvo se tako prihrani na samem Hardwerju in Softwerju, pa pozneje še pri sami izdelavi, kjer je po večini vse plastično nič kovinskega..
To popolnoma razumem, dal sem samo primerjavo, 10 let star tv (srednjega razreda) pa današnji nov (entry level). Me zanima kaj bo ko ga vklopim, ali ga bom pakiral nazaj ali pa bo dober za otroško sobo. Nekih hudih pričakovanj nimam, samo da bo vsaj panel kolikor toliko čist.
Če ti ne vidiš razlike med direct LED, FALD in Mini LED TVji še ne pomeni, da je drugi ne vidijo. Meni osebno je ogromna razlika med TVji kot PUS8807 in X95J/QN90A/PML9506.
Sej vidim razliko, ni pa tako očitna. Kot sem omenil, se te fald črnine opazijo zgolj v čisti temi. Slaba stran je, da imaš glow dosti bolj opazen pri FALD, torej prehod med črno in svetlo, če nima TV veliko con. Sem pa primerjal sliko med 8807 in QN90A na bolj svetlem kontentu in tam res ni bilo kakšne razlike.
Seveda pa bi trenutno 65X90K bolj priporočal za 1200EUR, kot pa 65PUS8807 za 1100EUR. Philips bi bil dober nakup za ceno konkretno pod jurja.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Sej vidim razliko, ni pa tako očitna. Kot sem omenil, se te fald črnine opazijo zgolj v čisti temi. Slaba stran je, da imaš glow dosti bolj opazen pri FALD, torej prehod med črno in svetlo, če nima TV veliko con. Sem pa primerjal sliko med 8807 in QN90A na bolj svetlem kontentu in tam res ni bilo kakšne razlike.
Seveda pa bi trenutno 65X90K bolj priporočal za 1200EUR, kot pa 65PUS8807 za 1100EUR. Philips bi bil dober nakup za ceno konkretno pod jurja.
Jaz vidim očitno razliko in to ne samo v temi ampak tudi zvečer z lučmi, sploh ne gledam v temi, razen ko delam primerjave sprobam v vseh pogojih. Čez dan pa so FALD in Mini LED krepko svetlejši. Res ne vem kaj si ti gledla in primerjal, SDR ali kaj, ker v HDR in DV je ogromna razlika.