Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
darck ::
Ne gre se tukaj za fana ampak jaz bom čisto za vsako stvar povedal kaj meni ne ugaja ali ni dobro pa ni važno za bilo katero stvar gre. Povedal pa sem sam tisto kar sem videl,prebral itd....nisem po svoje debatiral nekaj v tri dni. Če smo si čisto na jasnem sigurno mi niti eden TV ne bo ugajal do potankosti saj ni nobenega aparata kateri bi bil popoln upssss sem prehitro rekel saj so nekateri ljudje katerim je lahko vse super no dobro ampak jaz pač ne sodim med te.
Magic1 ::
Dokler ima ceno letošnji model X90K tako kot jo ima, definitivno ni dovolj boljši. Ko se ga bo dobilo za spodoben denar kot J, se bomo pa menili, ali se splača dat 100€ več. Trenutno so vsaj 400€ dražji. Bo pa verjetno čez mesec bolje.
Magic
Dokler ima ceno letošnji model X90K tako kot jo ima, definitivno ni dovolj boljši. Ko se ga bo dobilo za spodoben denar kot J, se bomo pa menili, ali se splača dat 100€ več. Trenutno so vsaj 400€ dražji. Bo pa verjetno čez mesec bolje.
Ja cena je taka kot je bila lansko leto za X90J bo pa sigurno cena dol padla kakor spremljam je tako že 2-leti.Isto je bilo za modele XH90 in X90J,da so cene dol padle do spomladi sigurno zdaj,če takoj hočeš TV potem boš moral toliko več odšteti ali pa čakati na pad cene.
Horas ::
A zdaj je inflacija že taka da je 1000€ TV poceni?
Pa 1000 EUR je lahko poceni ali pa drago za TV vs odvisno za kakšen model se gre
jaz sem še vedno srečen da sem konec 2019 za Philips 50PUS6754 LED 4K UHD odštel le 320€. dela kot urica.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
A zdaj je inflacija že taka da je 1000€ TV poceni?
Pa 1000 EUR je lahko poceni ali pa drago za TV vs odvisno za kakšen model se gre
jaz sem še vedno srečen da sem konec 2019 za Philips 50PUS6754 LED 4K UHD odštel le 320€. dela kot urica.
O to pa je bila res ekstra cena a jaz sem pa 5.maja 2020 kupil Philips 55PUS7354 za 650 EUR kar je malo kasneje bilo že drago saj se je dobilo že veliko TV za manjšo ali isto ceno in boljših. Vedno naletim nekako tako,da kupim zadevo in malo kasneje je veliko več vsega na izbiro in celo boljše zadeve. Recimo takrat pred novim letom bi lahko dobil celo tudi Sony XH90 za 900 EUR kar je res 250 EUR več ampak TV je špica proti tem Philipsu in takoj bi dal toliko denarja. Sedaj kar je pač je po drugi strani pa niti ni neke potrebe saj televizor v 90% je v rokah otrokov in njihove risanke itd..... Ma za enkrat menda res brez potrebe,da bi imel ne vem kakšen TV saj,če kaj gledam je kakšen šport,kaka serija ali film zvečer pa še to je poredkoma. Trenutno je v mojem prostem času največkrat v rokah prenosnik kjer imam marsikaj za početi tako,da TV mi tudi na misel ne pride gledati. Verjetno bo mi TV prišel na izbiro takrat ko bom v penziji
Itak da si preplačal, ker si pač tak tip človeka. Se napališ in potem plačaš, še dobro da si gledal v rangu 650€, kako bi šele kislo gledal, če bi dal 2k€. Jaz sem se tudi napalil na Samsunga QN90A po vseh opisih pa sem ga gladko vrnil. Zdaj sem zadovoljen s PUS8807(VA model) in ga kar priporočam, ko se bo dobil za dobro ceno(800-900€ 65").
Magic
Itak da si preplačal, ker si pač tak tip človeka. Se napališ in potem plačaš, še dobro da si gledal v rangu 650€, kako bi šele kislo gledal, če bi dal 2k€. Jaz sem se tudi napalil na Samsunga QN90A po vseh opisih pa sem ga gladko vrnil. Zdaj sem zadovoljen s PUS8807(VA model) in ga kar priporočam, ko se bo dobil za dobro ceno(800-900€ 65").
Kaj naj rečem v tistem času sploh ni bilo nič kaj konkretno cenejšega vso sranje od nepriznanih znamk me nikoli ni zanimalo in me tudi ne bo tudi Samsung nobeden model me ne bo prepričal isto tudi Lg tako,da potem že nič ne ostane drugega in ja Sony je bil pa sploh predrag pa mogoče nekako me je držalo,da bi imel Ambilight za katerega lahko rečem,da mi je sedaj pa res brez vezen ga sploh ne uporabljamo. A ni to dobro,da imaš spisek katere TV sploh nočeš imeti in je izbor takoj manjši tudi OLED črtam ga ne maram v ožjem izboru so mrda lahko TCL,Hisense in tistem višjem izboru Sony in Philips in to je to. Drugi faktor je pa cena tukaj so pa razlike in to tudi orenk razlike samo neko meja pa itak mora obstajati in recimo velikost imam zacementirano,da večjo kakor 65" ne grem in pa tista zgornja meja cene je pa 1.200-1.300 EUR in briga mene,če bi neki TV bil 900 EUR drugi pa 1.300 EUR bi izbral tistega kateri bi bil boljši jebeš teh nekaj EUR saj TV mislim imeti več kakor 5 let. Kot prvo pa je zadeva taka ZAKAJ bi sedaj si nabavljal neki tak TV ko ga gledam morda 10% a mi je nuja po moje NE. Kdaj bom gledal več TV je vprašanje ali drugače povedano od teh 10% kar gledam TV recimo 9% gledam 24" monitor v jedilnici in bi verjetno kot prvo raje za jedilnico kupil TV kar sem že gledal in skoraj že nabavil 43" TV čeprav se mi zdi,da bi bil kar preveliki za razdaljo od 1.5m-2m. Zanimivo mi je tudi to,da je ta monitor Philips 246E9QJAB z IPS zaslonom in da se barve na zaslonu malenkost spremenijo,če se ga pod kotom gleda tako,da ni mi jasno a ni to malo čudno.
SL4FKO ::
andrej69 ::
Toshiba je bila za čase katodnih TV super televizor in v današnjem času so se pa kar razgubili noben več jih sploh ne kupi.
Toshiba je bila za čase katodnih TV super televizor in v današnjem času so se pa kar razgubili noben več jih sploh ne kupi.
Saj v času CRT televizorjev so vsi proizvajalci imeli odlične televizorje.. Danes je pač tako, da vsi ti večji proizvajalci iščejo najcenejše alternative kar se tiče same proizvodnje. Danes se tudi večina proizvodnje televizorjev in samih elektronskih sklopov, seli iz Kitajske v Vietnam in podobne države zaradi precej cenejše delovne sile..
fpbs ::
Saj v času CRT televizorjev so vsi proizvajalci imeli odlične televizorje.. Danes je pač tako, da vsi ti večji proizvajalci iščejo najcenejše alternative kar se tiče same proizvodnje. Danes se tudi večina proizvodnje televizorjev in samih elektronskih sklopov, seli iz Kitajske v Vietnam in podobne države zaradi precej cenejše delovne sile..Daleč od tega. Ali sploh veš, kdo so bili proizvajalci CRT TVejev v Jugoslaviji?
Saj v času CRT televizorjev so vsi proizvajalci imeli odlične televizorje.. Danes je pač tako, da vsi ti večji proizvajalci iščejo najcenejše alternative kar se tiče same proizvodnje. Danes se tudi večina proizvodnje televizorjev in samih elektronskih sklopov, seli iz Kitajske v Vietnam in podobne države zaradi precej cenejše delovne sile..Daleč od tega. Ali sploh veš, kdo so bili proizvajalci CRT TVejev v Jugoslaviji?
Boš mi ti razložil..
Boš mi ti razložil..
Saj vem, da ne veš. Tudi Tveji so se občutno bolj kvarili, še posebno malo starejša generacija, kjer je bilo potrebno menjati elektronke tudi nekajkrat na leto.
Boš mi ti razložil..
Saj vem, da ne veš. Tudi Tveji so se občutno bolj kvarili, še posebno malo starejša generacija, kjer je bilo potrebno menjati elektronke tudi nekajkrat na leto.
No potem pa mi ti razloži..
Ali lahko poveš vsaj eno firmo?
Iskra, Gorenje, EI NIŠ, Nikola Tesla.
Pozabil si še RIZ Zagreb in Rudi Čajevec Banja Luka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fpbs ()
Ali lahko poveš vsaj eno firmo?
Iskra, Gorenje, EI NIŠ, Nikola Tesla.
Pozabil si še RIZ Zagreb in Rudi Čajevec Banja Luka
Ja ja to so bili TV kateri so včasih nekaj ponagajali včasih je prišlo,da se je začela slika vrteti gor ali dol ampak imel si od zadaj vrtljivi gumb da si sliko umiril-ustavil in normalno gledal naprej.
Vettefan86 ::
Pozdravljeni,
Kupujem 75 inčni tv. Bolj ali manj sem odločen med dvema Sony modeloma - x95j (lanski top fald) in letošnji x90k. X95j dobim za 2.000 EUR, X90K pa za 1880 EUR.
Kaj pravite? Je imel mogoče kdo oba na testu/redno uporablja?
Hvala in lp,
Alen
Kupujem 75 inčni tv. Bolj ali manj sem odločen med dvema Sony modeloma - x95j (lanski top fald) in letošnji x90k. X95j dobim za 2.000 EUR, X90K pa za 1880 EUR.
Hvala in lp,
Alen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vettefan86 ()
Furbo ::
X95J je 2022 top model in je v vseh pogledih boljši od X90K.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Vettefan86 je izjavil:
Pozdravljeni,
Hvala in lp,
Alen
Za mene osebno je slika nekoliko kvalitetnejša na letošnjem modelu. Tako, da ti priporočam letošnji model..
Seveda je boljši. Ampak andrej je pač andrej.
Poglej jaz sem službeno oba primerjal in je meni slika na letošnjem modelu kvalitetnejša.. To je moje mnenje;-) Predvsem se vidi , da je bolj kontrastna slika in pa prikaz barv je bolj živi.. Tale letošnji Sony model ima letošnji odličen TCL CSOT-HVA panel. Pa tudi novi daljinski je meni osebno bolj všeč bolj kompakten, brez odvečnih tipk itd..
Andrej itak uporablja samo puščice na dalincu. Meni pa števičnica in fastforward/back manjkata. Sem se kar jezil, ko sem imel Samsunga. Spet je problem ker gremo v en ali drug ekstrem. Ali je minimalno tipk, ali pa celo goro. Naj naredijo nekaj vmes, ali dodajo par nastavljivih tipk.
Magic
Seveda je boljši. Ampak andrej je pač andrej.
Poglej jaz sem službeno oba primerjal in je meni slika na letošnjem modelu kvalitetnejša.. To je moje mnenje;-) Predvsem se vidi , da je bolj kontrastna slika in pa prikaz barv je bolj živi.. Tale letošnji Sony model ima letošnji odličen TCL CSOT-HVA panel. Pa tudi novi daljinski je meni osebno bolj všeč bolj kompakten, brez odvečnih tipk itd..
Po tej primerjavi,upam da ni kakšnih napak, bi se jaz odločil za letošnji model, 10 bitni panel, pol manjša poraba, lanski model se bo zaradi prevelike porabe s koncem marca moral umaknit iz prodaje:
https://www.displayspecifications.com/e...
Razstavljen x90k zgleda kar precej impresivno ja. Ampak to je itaq pričakovano na teh promo filmčkih. Sam x95j naj bi imel pa boljši local dimming, antiglare, kot gledanja, svetilnost,daljinec je osvetljen,..
Dileme :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vettefan86 ()
Vettefan86 je izjavil:
Razstavljen x90k zgleda kar precej impresivno ja. Ampak to je itaq pričakovano na teh promo filmčkih. Sam x95j naj bi imel pa boljši local dimming, antiglare, kot gledanja, svetilnost,daljinec je osvetljen,..
Gre za zelo podobna televizorja.. Kot sem že napisal letošnji model ima boljši kontrast kar se opazi kakor tudi prikaz barv, ki so tudi lepše bolj žive.. Ima pa lanski model res nekoliko večjo svetilnost pri HDR vsebinah, vendar v praksi ni kakšne večje razlike. Kar pa se tiče lokalnega zatemnenja ima letošnji model boljšega, če je le ta aktiviran. Kar se tiče vidnega kota ima lanski model boljšega na račun dodanega filtra, vendar ima zaradi tega manjši kontrast.. Kot pa sem napisal, ima letošnji Sony novejši TCL panel, kar je tudi plus. Kar se tiče daljinskega na letošnjem modelu je tudi osvetljen.. Takoj, ko ga primeš v roke se tipke osvetlijo. Kot sem napisal jaz bi se odločil za letošnji model.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
skyform ::
X95J je boljši, ker je kar svetlejši, ima boljši vidni kot, bolj kontrastna in globoka slika v svetlem prostoru zaradi bolj kvalitetnega premaza na panelu in bolj premium dizajn. Deluje pa manj kontrasten zvečer ali v temnih prostorih, ker je out of the box preveč dvignjen black level, kar še do sedaj nikdar ni bilo pri Sonyju, prvič, da sem moral tole spremeniti. V SDR je vse ok, v DV in HDR je potrebno znižati black level na 48-49 in je slika takoj dosti bolj globoka in barvna. Out of the box je sprana in prikaže preveč detajla v sencah. Novi K modeli več nimajo tega problem zato delujejo bolj kontrastni out of the box, v resnici pa sploh niso, J je potrebo samo pravilno nastaviti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()
Če se odločiš za letošnjega, je verjetno smotrno počakat da se začnejo zimske akcije (prej kot 1 mesec). Ponavadi je kar občutno cenejši.
Magic
A ste zihr, da bo 75 x90k pod 1880, kot je trenutno v BB? Govorim za naslednji mesec. Kolk gledam je povsod več kot 2200 in se mi ne zdi slab deal (govorim za oba modela)
1880€ ni slabo za 75". Čez en mesec ne bo nič manj, pri nas tak niso nikdar neke akcije za black friday, ponavadi bolj za praznike konec leta, pa nekje do ferbuarja, potem pa cene spet gor skočijo.
Ja ampak morda ne želi čakati na TV še 3 mesece, morda jo potrebuje sedaj. Drugače lahko samo čakaš in čakaš, ker bo vedno nekaj novega boljšega in tudi cenejšega.
Ja ampak morda ne želi čakati na TV še 3 mesece, morda jo potrebuje sedaj. Drugače lahko samo čakaš in čakaš, ker bo vedno nekaj novega boljšega in tudi cenejšega.
To pa sigurno in takoj ko kupiš novo zadevo je čez eno leto že slabše od novejšega modela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
Ja ampak morda ne želi čakati na TV še 3 mesece, morda jo potrebuje sedaj. Drugače lahko samo čakaš in čakaš, ker bo vedno nekaj novega boljšega in tudi cenejšega.Ja, lanski model se bo zagotovo do konca februarja še močno pocenil, ker po novi odredbi, zaradi prevelike porabe, ne bo smel več biti v prodaji.
OK.d ::
Cene tv-jev gredo drugi mesec dol, ker se začne svetovno prvenstvo in bodo imeli veliko akcij
LPOK.d
MisterR ::
Cene tv-jev gredo drugi mesec dol, ker se začne svetovno prvenstvo in bodo imeli veliko akcij
Vir? Še v nobenem letaku nič posebnega.
Iščem 55" za v svetlo dnevno sobo, gledala ga bo cela družina, netflix, telemach hd programi, nogomet...
Budget do 700€.
Za tvoje potrebe ta model.
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
MisterR ::
Kaj je to za en model, dejansko ne najdeš nič na youtube, razen če je brez Q enak model?
Na internetu piše da so to 120Hz modeli, na mimovrste pa 100Hz?
Na internetu piše da so to 120Hz modeli, na mimovrste pa 100Hz?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()