» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
426 / 566
»»

fpbs ::

darck je izjavil:

Vsi ti MiniLed TV so predragi in za povrhu pa še veliko nekih problemov z paneli ko na njih se vidijo črte........

Po mojem mišlenju so ti MiniLEDi zgrešena tehnologija. S to povečano svetilnostjo dodatno potecirajo vse slabe lastnosti in težave LCDejev. Nikdar se nebi odločil za nakup MiniLEDa.

darck ::

Jaz vem,da MiniLed ne bi kupil kot prvo zardi velike cene kot drugo pa ne rabim neke ekstra svetilnosti in,da potem imaš pri prikazovanju še tako orenk BLACK CRUSH in podobne stvari je brez veze. Če kaj sovražim je to,da je slika preveč temna in brez detaljev že film kot je tisti Batman kjer je veliko,ogromno predvajanja s temnimi prizori to ni šans,da gledam in v takem primeru raje vidim,da je panel IPS in vse na sivo bolj vleče.

skyform ::

Evo en screen capture iz posnetka, ki sem ga posnel z iPhonom. Lepo prikazuje black crush od PML9506 in to sploh ni temna scena. Oba TVja nastavljena na DV Bright vse na polno svetlost in nobenih dynamičnih kontrastov ali kaj podobnega.

levo PML9506 desno X95J

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

spenstar ::

Kaksna razlika! Jaz bi stran vrgel Philipsa.
SPENSTAR--builder

darck je izjavil:

Jaz vem,da MiniLed ne bi kupil kot prvo zardi velike cene kot drugo pa ne rabim neke ekstra svetilnosti in,da potem imaš pri prikazovanju še tako orenk BLACK CRUSH in podobne stvari je brez veze. Če kaj sovražim je to,da je slika preveč temna in brez detaljev že film kot je tisti Batman kjer je veliko,ogromno predvajanja s temnimi prizori to ni šans,da gledam in v takem primeru raje vidim,da je panel IPS in vse na sivo bolj vleče.

Potem ti toplo priporočam Sony TV. Že od nekdaj imajo največ shadow detaila od kar imajo XR čip pa že skoraj preveč, pri brightnes prefered moram dati black level na 48-49 drugače je presiva slika, pri gradation prefered je lahko na default 50. Tako da bo to tebi top, ker se res čist vse vidi, in že samo procesiranje slike je bolj naravno kot konkurenca. Bolj gledam tale Philips bolj vidim kako izumetničena je slika. Niti ena znamka nima tak naravne slike kot Sony res ne moram verjeti kako drugačen pristop ima Sony. Seveda pa vsem ne paše to, nekateri hočejo ful kontrastno sliko, globoke črne, prisiljen kontrast in jih sploh ne briga ali je naravno, pravilno ali ne... meni pač to ne paše. Samsung QN90A je mila varijanta PML9506, čist podoben način forsiranja kontrasta ampak ne tako agresivno kot na Philipsu.

Zgodovina sprememb…

spenstar je izjavil:

No tak slab pa tudi ni, to je sedaj samo ena scena, ena primerjava, saj pravim se lahko, da gamma na -4 pa je boljše. Problem so samo scene kjer je prisotno kaj temnejšega, svetle scene so super, npr scene kjer je človek pred oknom id odzadaj žari svetloba so npr boljše kot na Sonyju, obraz se lepše vidi, morda zaradi boljšega kontrasta ali drugačnega pristopa tonmapinga. Kako pa je bolj temna scena ali samo temne skale na pokrajini ali kaj podobnega, pa je takoj vse preveč črno. Zato jaz tale Tv nebi nikdar gledal brez spremenjene game. Bom še naredil več primerjav tudi z spremenjeno gamo in pokazal tudi scene kjer je Philips boljši, problem je v tem, da je dosti manj scen v katerih je Philips boljši kot Sony. Saj pravim nekaterim pa morda Philipsov pristop bolj paše. Škoda edino, da nimam bolj kvalitetne kamere, da bi lahko vse to boljše prikazal. :P

Prej sem primerjal Eternals, na PML9506 DV na X95J HDR. Pismo ima Sony dober HDR. V nekaterih scenah svetlejši kot Philipsov DV pa koliko so lepše barve v tem filmu na Sonyju uff. Pa da ne govorim o temnih scenah kako so zdimane na Philipsu. Nekateri filmi so lahko na Sonyju svetlejši v HDR kot na DV zato ker adv contrast enhancer tako dobro deluje v HDR sploh ne uniči slike ampak jo samo posvetli, v DV pa jo v temnih scenah žal uniči, naredi Philipsov pristop, globoke črne z black crushom, tako da je meni osebno neuporaben. Philips pa sploh nima te opcije, da bi dal kak dinamičen kontrast ali kaj podobnega v DV je vse zetemnjeno, se mi zdi kot da je že to vse vključeno v local dimmingu, ker kot sem opazil deluje local dimming malo drugače na high, kot da je nek dinamičen kontrast prisoten. Na Philipsu lahko v DV od kontrasta in svetlosti spreminjaš, backlight contrast, video contrast, black level, local dimming in gamma, ostale zadeve, ki jih lahko uporabljaš v SDR in HDR so pa zatemnjene v DV.

Zgodovina sprememb…

andrej69 ::

Če že primerjaš, bi moral primerjat enak rang televizorjev..;) Ker tale Philips ni enak rang kakor Sony..

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Magic1 ()

Horas ::

spenstar je izjavil:

tole bi bolj rekel, da je sarkazem.

drgač pa ja kake razlike, jih ni sploh. kaj vi to gledate teleskopi??
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Magic1 ::

andrej69 je izjavil:

Če že primerjaš, bi moral primerjat enak rang televizorjev..;) Ker tale Philips ni enak rang kakor Sony..

Napaka pri predlaganem izbrisu.
Drugače pa ni pretirane razlike v ceni. Sony je 1500, Philips 1300€.
Magic

Horas je izjavil:

spenstar je izjavil:

Pa kaj ni razlike a nisi pogledal tisto sliko v primerjavi moraš biti res slep ali pa,da te nič ne moti. Na Philipsu je totalno preveč kontrastno črna barva povdarjena zato pa potlej gubi detalje. Seveda nekaterim je pa to tako super,ker je tako kontrastna slika ampak meni pač ne in prav tega se tudi bojim,da ima OLED podobno. Si sploh ne morem predstavljati kako izgleda pri kakšnih res temnih prizorih saj tudi Philips OLED ima preveč black crush. A recimo pri Sony OLED TV se pa vse,da lepše nastaviti in ni dosti black crush in to samo zaradi njihovega XR procesorja in ker znajo pravilno narediti kako vse to mora delovati. Kot sem že neštetokrat rekel večina proizvajalcev samo še tekmuje kdo bo imel čim boljši kontrast in prikaz črne barve za pomembne stvari se pa ne ozirajo.

Magic1 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Napaka pri predlaganem izbrisu.
Drugače pa ni pretirane razlike v ceni. Sony je 1500, Philips 1300€.

Ne pa stvar je taka,da je andrej69 ves čas trdil da je ta Philips veliko boljši kakor Sony saj je MiniLed. Pa jebemti in MiniLed in še kaj,ko ne prikaže ali deluje tako kot bi moralo:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

@darck

Aparat ali kamera ne prikaže slike tako kot je v resnici.. Če boš pogledal v živo bo razlika majhna;-) Pa tudi kot sem napisal, niso vsi modeli iste serije enako kvalitetni. Lahko, da gre pri tem Philipsu za kakšen slab primerek..! Tudi se ne ve, na kakšni verziji programske opreme je ta Philips itd.. Ker kolikor sem jaz preiskusil tale model, ni imel kakšnih večjih anomalij, kakor jih skyform opisuje..

Ganon ::

Horas je izjavil:

spenstar je izjavil:

Ti si resnično slep. Že to, da ne opaziš razlike med 90J in 95J, je zaskrbljujoče. Zakaj hudiča si kupil 95J, če bi bil enako zadovoljen s televizorjem za nekaj sto evrov?

andrej69 je izjavil:

@darck

Aparat ali kamera ne prikaže slike tako kot je v resnici.. Če boš pogledal v živo bo razlika majhna;-) Pa tudi kot sem napisal, niso vsi modeli iste serije enako kvalitetni. Lahko, da gre pri tem Philipsu za kakšen slab primerek..! Tudi se ne ve, na kakšni verziji programske opreme je ta Philips itd.. Ker kolikor sem jaz preiskusil tale model, ni imel kakšnih večjih anomalij, kakor jih skyform opisuje..

Ta scena je bila popolnoma kot na sliki kar se tiče shadow detaila. Sem se potrudil, da sem ujel tako kot je v resnici, še potem sem primerjal sliko na računalniku z TVjema ali je res shadow detail kot v real in je zelo blizu kot prikazuje slika.

Zgodovina sprememb…

Malo prej sem primerjal serijo Loki v DV bright. Zanimivo je kako se spreminja iz scene v sceno, nekatere scene so svetlejše na Philipsu nekatere na Sonyju. Philips sploh ni nekaj svetlejši kot Sony, čist odvisno od filma ali serije in kako je mastran in od scene. Včeraj sem jaz bizgec imel local dimming and X95J na medium. Danes testiram na high. Tako, da kar se tiče svetlosti sta TVja podobno svetla v DV in SDR ajde dam malo prednost Philipsu kar se tiče svetlih scen v DV. Največja razlika je v HDRju kjer je Philips zelo temen. V temnih scenah pa je Sony skoraj vedno svetlejši v DV, ker Philips jih preveč zdima, da ne bi bilo toliko bloominga in še black crush na vrh.

andrej69 je izjavil:

@darck

Gej malo je že smešno kako se izgovarjaš. Ti si kje to testiral v prodajalni? A veš da sem jaz to sedaj testiral že več kot 10h vse skupaj in še najmanj 2x toliko bom in to doma kjer je dosti boljša svetloba kot pa v prodajalni in v različnih svetlobnih pogojih, izprobal neskončno nastavitev, polno filmov, serij tako da dvomim, da si ti lahko naredil boljšo primerjavo v prodajalni medtem, ko si delal. Zakaj je potem imel tisti tip na avforumus zelo podobne izkušnje kot jaz, ki je imel 9506 in X90J.

Zgodovina sprememb…

Največja težava je ker do sedaj sem primerjal 55" TVje to pa sta sedaj 65" in tole je že tak široko, da ko snemaš ali slikaš TVja začenjata izgubljati kontrast in barve ker sta VA panela. Sploh na Philipsu ki nima razžirjen vidni kot. Do danes čez dan sem še imel Philipsa na tleh, pred X95J, sedaj pa še le vidim kako ima Philips slabši kot kot Sony.

Lepo razvidno iz teh dveh slik, prva je standardna druga pa HDR slika, mislim od iPhona HDR izvedba slike, ko združi več slik in ne to kar se predvaja na TVju, na TVju je Dv bright na Philipsu in HDr na Sonyju.

X95J je spran samo malo na desni strani, ker pač ima x-wide angle, na PML9506 pa je sprano skoraj tričetrt slike od leve strani do desne. Pa sta oba TVja malo poševno na znoter obrnjena, ker sem se hotel temu izogniti, ampak ni dovolj kot kaže. bom ju moral še bolj poševno postaviti.

Na tej sliki se tudi lepo vidi kako majhni highlightsi ne žarijo na Philipsu, celo v svetlih scenah kar me je zelo presenetilo. Sicer tale primerjava je malo bolj tak ker je na emen Tvju DV na drugem HDR. Sem hotel videti kako se primerja Sonyjev HDR, ki je res zelo svetel z Philipsovim DVjem. Tale fenomen, da majnši highlightsi ne žarijo na svetlih scenah sem opazil tudi v SDR Zootopia risanki.

Zgodovina sprememb…

Horas ::

Ganon je izjavil:

Horas je izjavil:

spenstar je izjavil:

Ti si resnično slep. Že to, da ne opaziš razlike med 90J in 95J, je zaskrbljujoče. Zakaj hudiča si kupil 95J, če bi bil enako zadovoljen s televizorjem za nekaj sto evrov?

kje si pa ti prebral da si lastim sony?? mislim...:D
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

@skyform

Daj mi prosim napiši ETH MAC in serijsko številko tega Philipsa.. Ker tole kar pišeš je že malo čudno.. In še mimogrede en komentar na to temo.

Hi,

I am thinking of buying a 65-inch TV and I do not know which of these models to choose: Sony x95j, Philips PML9506 or Samsung QN91A. Samsung doesn't have Dolby Vision and Dolby Atmos and I'm not sure if it matters so much when it comes to picture and sound quality. Philips and sony have DV and Atmos also have an android system and it will rather be supported longer than Tizen. I do not care so much about Ambilight, but I wonder which of these TVs will have the best picture quality, contrast, black, because in terms of the blanking zones, Sony has fewer of them. They are all reasonably priced. As for OLEDs, I am concerned about pixel burning.

Which of these TVs would you recommend choosing?

Both are good.
Philips has much more possibilities.
In direct comparison, however, Philips won.
You do not need to worry about Oleda because there are already 8 factory protections.
And here you don't have to compromise.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Kakor se spomnim je uporabnik Furbo tisti kateri si je lastil 65"Sony X92J in potem kupil večjega 75" Sony X95J in omenil,da ni sploh neke bistvene razlike med tema modeloma razen manj odsevanja zaslona,pa lepša zadnja stran televizorja.

skyform je izjavil:

Največja težava je ker do sedaj sem primerjal 55" TVje to pa sta sedaj 65" in tole je že tak široko, da ko snemaš ali slikaš TVja začenjata izgubljati kontrast in barve ker sta VA panela. Sploh na Philipsu ki nima razžirjen vidni kot. Do danes čez dan sem še imel Philipsa na tleh, pred X95J, sedaj pa še le vidim kako ima Philips slabši kot kot Sony.

Lepo razvidno iz teh dveh slik, prva je standardna druga pa HDR slika, mislim od iPhona HDR izvedba slike, ko združi več slik in ne to kar se predvaja na TVju, na TVju je Dv bright na Philipsu in HDr na Sonyju.

X95J je spran samo malo na desni strani, ker pač ima x-wide angle, na PML9506 pa je sprano skoraj tričetrt slike od leve strani do desne. Pa sta oba TVja malo poševno na znoter obrnjena, ker sem se hotel temu izogniti, ampak ni dovolj kot kaže. bom ju moral še bolj poševno postaviti.

Na tej sliki se tudi lepo vidi kako majhni highlightsi ne žarijo na Philipsu, celo v svetlih scenah kar me je zelo presenetilo. Sicer tale primerjava je malo bolj tak ker je na emen Tvju DV na drugem HDR. Sem hotel videti kako se primerja Sonyjev HDR, ki je res zelo svetel z Philipsovim DVjem. Tale fenomen, da majnši highlightsi ne žarijo na svetlih scenah sem opazil tudi v SDR Zootopia risanki.

Zopet nimaš v primerjavi istega relisa.. Tako, da oba relisa nisto poplnoma isto kodirana..

fpbs ::

Mini LED na pravi način - TCL C825 Android T:

Furbo ::

Je malce bolj kot v kinu vse skupaj, izgleda impresivno, po par minutah gledanja filma pa itak ne opaziš a gledaš na 75" ali na 55".

Če z lahkoto zaslužiš tistih 800-1000EUR razlike si ga vzemi, drugače je tudi 65" več kot dovolj in več kot ima 95% ljudi.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

Furbo je izjavil:

Je malce bolj kot v kinu vse skupaj, izgleda impresivno, po par minutah gledanja filma pa itak ne opaziš a gledaš na 75" ali na 55".

Če z lahkoto zaslužiš tistih 800-1000EUR razlike si ga vzemi, drugače je tudi 65" več kot dovolj in več kot ima 95% ljudi.

Ja saj sem si sam mislil nekako tako in kot vedno mi je na prvem mestu najbolj pomembna super slika in raje imam super sliko na manjšem kakor slabšo sliko na večjem TV. Vsaj zame je največji problem ta,da se ne gledajo samo kvalitetni video zapisi in gleda se vse kar komu paše in tukaj potem pridejo tudi slabši posnetki recimo starejši filmi itd..... Včeraj se je na programu PLANET 2 vrtel starejši vrhunski film SPEED-hitrost in kaj naj drugega rečem slaba slika je bila in prav nič dobro ni izgledalo kako bi potem bilo še na večjem TV. Prioriteta je vedno super slika in potem je treba nekako najti tisto mejo velikosti in ne pretiravati in ja za določene stvari kot je igranje iger tam ni problem tam je lahko večji TV ali pa,da gledaš dobre video zapise.

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Zopet nimaš v primerjavi istega relisa.. Tako, da oba relisa nisto poplnoma isto kodirana..

Kako zopet? Tista primerjava z black crushom je na obeh Netflix Rebecca. Za Eternals pa sem lepo napisal, da sem primerjal DV in HDR, ker je na X95J noro svetl HDR in sem hotel videti, kako se kosa proti Philipsovem DVju. Tale enak HDR je temn ko pes na 9506, ki na X95J blesti. Enak DV, ki pa ga vidiš na sliki od 9506 pa je na X95J čist podobn kot na 9506 kar se tiče svetlosti. V glavnem ne vem kaj je z HDRjem na 9506, vsi filmi so čist temni. Temnejši kot so bili na A8 ali OLED706. A se je Philips kar požvižgal kar se tiče HDRja za tele model ali kaj, se sploh niso ubadali?

Zgodovina sprememb…

Saj spoštujem tvoj delni test.. Zakaj delni bom napisal.

1.) ne primerjaš enak rang televizorjev.
2.) televizorja nista umerjena kot treba, kar je "zelo pomembno" pri primerjavah določenih televizorjev.
3.) nisi napisal na kakšni verziji Softwerja deluje, ker so nekatere stvari bile izboljšane kot so: Flickering, loss of details, frame drops shadows around moving objects itd..
4.) In ne vemo, če je televizor povsem nov ali že uprabljen..

Sicer pa z vsem spoštovanjem do tvojih primerjav, vendar potem profesionalnih testov ne potrebujemo, če se na tak način testirajo televizorji in se delajo fiksni zaključki;-)

andrej69 je izjavil:

@skyform

Daj mi prosim napiši ETH MAC in serijsko številko tega Philipsa.. Ker tole kar pišeš je že malo čudno.. In še mimogrede en komentar na to temo.

Hi,

I am thinking of buying a 65-inch TV and I do not know which of these models to choose: Sony x95j, Philips PML9506 or Samsung QN91A. Samsung doesn't have Dolby Vision and Dolby Atmos and I'm not sure if it matters so much when it comes to picture and sound quality. Philips and sony have DV and Atmos also have an android system and it will rather be supported longer than Tizen. I do not care so much about Ambilight, but I wonder which of these TVs will have the best picture quality, contrast, black, because in terms of the blanking zones, Sony has fewer of them. They are all reasonably priced. As for OLEDs, I am concerned about pixel burning.

Both are good.
You do not need to worry about Oleda because there are already 8 factory protections.

Meni tole nič ne pomaga, jaz imam TVja pred seboj, ne rabim komentarjev od drugih. In z Philipsom ni videti nič narobe, zapakiran je bil lepo, škatla ni bila poškodovana, Tv zgleda lepo, vse dela super hitro, TV enostavno ima takšno sliko, nisem prvi uporabnik, ki piše o teh težavah, kar poglej si avforums.

Evo slikana nalepka na zadnji strani TVja, malo meglena, ker sem komaj prišel tja zadaj, ker sta dva TVja skupaj postavljena.

andrej69 je izjavil:

Saj spoštujem tvoj delni test.. Zakaj delni bom napisal.

1.) ne primerjaš enak rang televizorjev.
2.) televizorja nista umerjena kot treba, kar je "zelo pomembno" pri primerjavah določenih televizorjev.
3.) nisi napisal na kakšni verziji Softwerja deluje, ker so nekatere stvari bile izboljšane kot so: Flickering, loss of details, frame drops shadows around moving objects itd..
4.) In ne vemo, če je televizor povsem nov ali že uprabljen..

Sicer pa z vsem spoštovanjem do tvojih primerjav, vendar potem profesionalnih testov ne potrebujemo, če se na tak način testirajo televizorji in se delajo fiksni zaključki;-)

1. Kako nista enak rang, ko sta bila izdana sta oba stala okrog 2200-2300EUR. Od kdaj mini led z 1024 con ni enaka kslsa kot FALD z 70 con?

2. Prvi dan sem imel TVja postavljena drugače ,Philips je bil pod Sonyjem tako da sem oba ravno gledal in sedel nizko na tleh, da mi ni bil Philips prenizko, se pravi Sony je bil v slabšem položaju ampak ni problema, ker se ne spera tako hitro. Tudi ostali reviewerji ali ki snemajo nimajo nič kaj drugače postavljene TVje in lahko lepo vidiš na videjih, da se jim slika spere, če snemajo TVje z VA paneli. Z Va paneli je enostavno nemogoče posneti ali slikati dva 65" TVja brez da se ne bi malo sprala slika, potem bi rabil 10m dolgo sobo ali več in dati zoomat na fotoaparatu, ta moja soba je dolga 4m. Žal ne gre drugače.

3. TV mi je napisal, da je up to date, ko sem ga želel updejtati preko neta, zato, še nisem nič dol naložil iz PCja, drugače pa ravnokar vlečem dol najnovejši software version: 101.000.178.222, ZIP dat., 1.3 GB, 29. julij 2022, bom poročal, če vidim kakšne napredke ali razlike.

3. TV je bil videti čisto nov, vse zapakirano, nič odprto, vse nalepke in zaščite gori, ko sem te prosil, če ima Philips kak skrivn meni kot SOny kjer kaže koliko ur je že delal, mi nisi nič odgovoril. Za Sony vem kako priti do tega, za Philips pa ne. Sem ravnokar pogooglal in že našel, bom preveril število ur.

Zgodovina sprememb…

Horas je izjavil:

kje si pa ti prebral da si lastim sony?? mislim...:D

Zamenjal sem te s Furbom, ki je izjavil nekaj podobnega. Vidim, da še vedno strelja kozle:

Furbo je izjavil:

po par minutah gledanja filma pa itak ne opaziš a gledaš na 75" ali na 55".

darck je izjavil:

Ja saj sem si sam mislil nekako tako in kot vedno mi je na prvem mestu najbolj pomembna super slika in raje imam super sliko na manjšem kakor slabšo sliko na večjem TV.

Tvoja težava je, da se vedno vračaš nazaj na TV programe. Če so to vsebine, ki jih gledaš večino časa, celo filme, s kupi vmesnih reklam, potem si kupi čim manjši televizor, 32" bo dovolj. Ostali sprejmemo kompromis in prežvečimo slabšo sliko TV programov in uživamo v vrhunski sliki ob predvajanju vseh ostalih vsebin.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

@andrej evo TV je bil čist nov Operation hours 18. Sotware je že tudi čist nov gori bil 101.000.178.222. Tako, da ni več izgovorov zakaj TV ne bi deloval vredu ali prikazoval pravilne slike.

Zgodovina sprememb…

Cena ni pokazatelj kar se tiče rang televizorjev.. V tem rangu Sonya je Philips model 9636.. Oba sta najvišji rang LED televizorjev.. Recimo tukaj si lahko pogledaš profesionalni test, lanskega Philipsa 9636 in letošnjega Sonya, ki sta tudi oba isti rang. Kar pa se tiče delovnih ur sem ti že napisal, da mi pošlji ETH MAC in serijsko številko tega Philipsa..

https://fwd-nl.translate.goog/beeld/rev...
https://fwd-nl.translate.goog/beeld/rev...

In tukaj še citat iz strani, kjer se tudi ukvarjajo z testi.

Hi,

Both are good.

Pa zakaj lepiš nonstop eno in iste komentarje, kako se ti, da. Jaz imam Tv pred seboj in tudi QN90A sem imel.

Evo še slika za dokaz.

skyform je izjavil:

@andrej evo TV je bil čist nov Operation hours 18. Sotware je že tudi čist nov gori bil 101.000.178.222. Tako, da ni več izgovorov zakaj TV ne bi deloval vredu ali prikazoval pravilne slike.

A mi lahko pokažeš sliko delovnih ur in Softwerja..

@skyform

A mi laho prosim pošlješ ETH MAC in serijsko številko tega Philipsa..

Zgodovina sprememb…

Skyform, kje preveriš delovne ure na X95J? V nastavitvah imam "Up Time", ampak mi kaže samo 34 ur, kar je nemogoče.

Po domače povedano tako,če ima TV dosti Black Crush je NO WAY za mene tak televizor se lahko uporablja samo za bolj svetle ali mešane vsebine. Jezi me tudi pri LED televizorjih ali monitorjih to osvetljevanje panelov pa za kaj ne morejo narediti to bolj dobro,zakaj je tako težko enakomerno porazdeliti svetilnost po panelu.

darck je izjavil:

Po domače povedano tako,če ima TV dosti Black Crush je NO WAY za mene tak televizor se lahko uporablja samo za bolj svetle ali mešane vsebine. Jezi me tudi pri LED televizorjih ali monitorjih to osvetljevanje panelov pa za kaj ne morejo narediti to bolj dobro,zakaj je tako težko enakomerno porazdeliti svetilnost po panelu.

Za tvoje potrebe žal še niso izdelali televizorja, tako, da boš moral malo še počakat..:D

skyform je izjavil:

Pa zakaj lepiš nonstop eno in iste komentarje, kako se ti, da. Jaz imam Tv pred seboj in tudi QN90A sem imel.

Ne ukvarjaj se več z njim, ker te bo v neskončnost prepričeval, da je s televizorjem nekaj narobe.

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

A mi lahko pokažeš sliko delovnih ur in Softwerja..

@skyform

A mi laho prosim pošlješ ETH MAC in serijsko številko tega Philipsa..

A ni to tapravo?

In še shop operation hours 0

Ganon je izjavil:

skyform je izjavil:

Ne ukvarjaj se več z njim, ker te bo v neskončnost prepričeval, da je s televizorjem nekaj narobe.

Jaz tak vem, da ni nič narobe. TV je videti in deluje brezhibno, tudi errorov, napak, niče še ni bilo, kar tudi piše v service menu, 0 errors, android šiba v nulo, hitreje kot na Sonyju. Takšno pač ima sliko ta modela.

Zgodovina sprememb…

Samo še ETH MAC, če mi lahko posreduješ.. Je pa seveda televizor že bil uprabljen, če je nadgrajen na zadnjo različico..

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: skyform ()

andrej69 je izjavil:

Samo še ETH MAC, če mi lahko posreduješ..

Kje to najdem?

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Samo še ETH MAC, če mi lahko posreduješ..

Kje to najdem?

V mrežnih nastavitvah.

andrej69 je izjavil:

Samo še ETH MAC, če mi lahko posreduješ.. Je pa seveda televizor že bil uprabljen, če je nadgrajen na zadnjo različico..

Pardon za predlagan izbris, stisnil napačen gumb. Najbrž se mi je avtomatsko nadgradil, ker imam auto update on, tako da bo ziher tole, ker kot si videl ima TV samo delovne ure od moje uporabe.

In točno tako je, meni se je nadgradil, piše 2022/09/16 17:56 v update history.

Zgodovina sprememb…

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Za tvoje potrebe žal še niso izdelali televizorja, tako, da boš moral malo še počakat..:D

A res misliš tako in kaj sedaj naj čakam:) Mogoče bom pa res počakal,ker ti tako praviš saj sigurno nekaj veš in morda Philips pripravlja tak televizor.

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Pardon za predlagan izbris, stisnil napačen gumb. Najbrž se mi je avtomatsko nadgradil, ker imam auto update on, tako da bo ziher tole, ker kot si videl ima TV samo delovne ure od moje uporabe.

Dobro ne bom te več mučil.. Sicer pa kot sem napisal, treba vedno primerjat enak rang televizorjev..

darck je izjavil:

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

A res misliš tako in kaj sedaj naj čakam:) Mogoče bom pa res počakal,ker ti tako praviš saj sigurno nekaj veš in morda Philips pripravlja tak televizor.

Mislim, da bo teško kateri proizvajalec nredil televizor za tvoje potrebe..! :D

Zgodovina sprememb…

Ganon je izjavil:

Skyform, kje preveriš delovne ure na X95J? V nastavitvah imam "Up Time", ampak mi kaže samo 34 ur, kar je nemogoče.

Znaš priti v service menu?
https://external-preview.redd.it/TcENRB...

Furbo ::

Kaj imajo delovne ure veze? A Philips hitro izgublja na kvaliteti z več delovnimi urami?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

@andrej evo, prvi update je najbrž od Philipsa, takrat, ko je TV bil izdelan, drugi pa je moj.

andrej69 je izjavil:

Zakaj pa bi sploh rabil tole?

Zgodovina sprememb…

skyform je izjavil:

@andrej evo, prvi update je najbrž od Philipsa, takrat, ko je TV bil izdelan, drugi pa je moj.

andrej69 je izjavil:

Zakaj pa bi sploh rabil tole?

Da se lahko pogleda v določene zadeve.

skyform je izjavil:

Ganon je izjavil:

Znaš priti v service menu?
https://external-preview.redd.it/TcENRB...

Sem našel nekaj kombinacij tipk in nobena ne deluje.

Furbo je izjavil:

Kaj imajo delovne ure veze? A Philips hitro izgublja na kvaliteti z več delovnimi urami?

Ne samo Philips temveč vsi;-) Seveda pa je to mišljeno pri več tisočih urah.
««
426 / 566
»»