Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

darck ::
Kako je lahko tako gromozanska razlika v ceni med 75"in 86" Philips televizorjema. Eden je 90 EUR drugi pa kar 2.000eur zakaj saj je TV nekaj večji ni pa zato 5-krat večj,da bi moral imeti toliko višjo ceno.

andrej69 ::
Za informacijo. V četrtek 15.09 bo potekala šotorska prodaja starejših modelov televizorjev, na tržaški cesti v Mariboru (pred Big Bang prodajalno). Bodo dobri popusti;-) Več informacij bo še na spletni strani Big bang.

skyform ::
In kako hudi bodo ti popusti. Npr mimovrste ima sedaj 65PML9506 za 1169€, bodo tako dobri popusti kot to ali še boljši. Na avforums je eden napisal, da ga je kupil za 899€, mislim noro kaka cena, je pa tip iz nizozemske, morda imajo samo tam takšne nore popuste na Philipse, mini led v 65" za 899€, lol.
Haha, ravnokar mi je eden Finec na avforums napisal 75PML9506 1099€ pri njih.
Haha, ravnokar mi je eden Finec na avforums napisal 75PML9506 1099€ pri njih.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()

In kako hudi bodo ti popusti. Npr mimovrste ima sedaj 65PML9506 za 1169€, bodo tako dobri popusti kot to ali še boljši. Na avforums je eden napisal, da ga je kupil za 899€, mislim noro kaka cena, je pa tip iz nizozemske, morda imajo samo tam takšne nore popuste na Philipse, mini led v 65" za 899€, lol.
Haha, ravnokar mi je eden Finec na avforums napisal 75PML9506 1099€ pri njih.![]()
Bodo kar.. Točne cene ti teško sedaj povem.

Pa to bodo najbrž predvsem razstavni modeli ali ne?
Niti ne.. Določeni bodo izložbeni, določeni pa novi še zapakirani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

Boš ga lahko vzel, ko ga jaz vrnem.
Popust velja do 25.09 do takrat bodo ga že imeli na zalogi, jaz ga nem več testiral kot 5-7 dni. S TVjem bom ravnal zelo previdno tako kot vedno in vse zaščite pustim na TVju, tudi embalažo vedno tako previdno odprem, da ko vse zapakiram nazaj izgleda kot neodprto. In še lahko ti bom povedal kakšen je panel, če je brez napak itd. Lahko pa se tako dogovorima, da ga kupiš kar direkt od mene in si jaz prišparam vračilo, kakor želiš.

Zgodovina sprememb…

Hvala. Oba modela imate enako con? Uh, čudno, potem takem je 65" boljša.
Za 65˝ je zasigurno, ne vem pa za velikost 75˝.
Kaj pa nov model bo imel enako, več ali manj con?

Je PML9506 še kje za dobit po nizki ceni? Na MM ga ni več![]()
Povprašaj tu, če ga še imajo na zalogi.
https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

Hvala. Oba modela imate enako con? Uh, čudno, potem takem je 65" boljša.
Za 65˝ je zasigurno, ne vem pa za velikost 75˝.
Kaj pa nov model bo imel enako, več ali manj con?
Model v velikosti 55˝ ima okoli 500 con, dočim večje velikosti nekoliko več verjetno enako kot lanski modeli. Sicer pa ima 9507 mikro dimming premium zatemnenje, dočim je imel lanski model mikro dimming pro. Tukaj si lahko pogledaš kako izgleda lokalno zatemnenje na modelu 9507 in kar se tiče bele.

Sem mislil, da je to od kakšnega uporabnika, ki je že nabavil zadevo in delil slike na kakšnem forumu ampak kot kaže imaš ti to neke druge veze.

Že našel, vseeno hvala. 
Te cene za PML9507 si poglejte, noro sploh 65". Škoda, da ne pošiljajo v Slo.
https://www.digitec.ch/en/s1/product/ph...

Te cene za PML9507 si poglejte, noro sploh 65". Škoda, da ne pošiljajo v Slo.
https://www.digitec.ch/en/s1/product/ph...
Zgodovina sprememb…

Evo ni nobena skrivnost
http://www.hifi-forum.de/viewthread-152...
Jaz pa namerno nisem razkril, ker sem dal delo uprabniku @fpbs..

Evo ni nobena skrivnost
http://www.hifi-forum.de/viewthread-152...
Jaz pa namerno nisem razkril, ker sem dal delo uprabniku @fpbs..Sedaj pa si pokvaril zabavo..
Sedaj bo videl tisto sliko z slabo sivo in bo takoj izkoristil priložnost.

Ganon ::

Razer1995 ::
Philips 65PUS8807 se dobi za 699,99€ kar mislim da je dobra cena glede na velikost in pač kakovost.

Ja ta Philips 65PUS8807 ima IPS panel in potem ni tako orenk dober za gledanje filmov ali gledanje v temi.
https://www.displayspecifications.com/e...
https://www.displayspecifications.com/e...

Philips 65PUS8807 se dobi za 699,99EUR kar mislim da je dobra cena glede na velikost in pač kakovost.
Kje pa? Tole bi jaz takoj mojemu fotru nabavil, da menja tale šrot Samsung, ki ga ima trenutno.
TheHijacker je izjavil:
Trenutno se da dobiti novega Philips po ugodnih cenah. Imam dva Voucherja, če koga zanima:
55PUS8807/12
120 Hz zaslon, diagonala 139 cm
Redna cena: 1198 EUR
Cena s popustom: 599 EUR
65PUS8807/12
120 Hz zaslon, diagonala 164 cm
Redna cena: 1398 EUR
Cena s popustom: 699 EUR
75PUS8807/12
120 Hz zaslon, diagonala 189 cm
Redna cena: 1798 EUR
Cena s popustom: 899 EUR
86PUS8807/12
120 Hz zaslon, diagonala 217 cm
Redna cena: 3998 EUR
Cena s popustom: 1999 EUR
Katera prodajalna, še imaš kak voucher?
Zgodovina sprememb…

fpbs ::
Jaz pa namerno nisem razkril, ker sem dal delo uprabniku @fpbs..Sedaj pa si pokvaril zabavo..
Prozorna laž. Naredil si selekcijo slik in nisi želel, da ljudje vidijo pomanjkljivosti.
Točno tako. "Zaupno" Andrej, kolikokrat te bomo dobili še na laži? Ja dober trgovec pomanjkljivosti skrije. Kakšna zabava, še slik se mi ni zdelo vredno pogledati.

Lokalno zatemnenje Philips Pfl9636 in Lg qned866. Oba MINI LED. Toliko o kvaliteti Lg-ja.
(Philips)
(Lg)

(Philips)
(Lg)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

Lokalno zatemnenje Philips Pfl9636 in Lg qned866. Oba MINI LED. Toliko o kvaliteti Lg-ja.
(Philips)
(Lg)
Zakaj zopet nekaj prikrivaš?
https://fwd.nl/beeld/review-lg-65qned86...
https://fwd.nl/beeld/review-philips-65p...

(Philips)
(Lg)
Zakaj zopet nekaj prikrivaš?
https://fwd.nl/beeld/review-lg-65qned86...
https://fwd.nl/beeld/review-philips-65p...
Kaj pa prikrivam, ali ne drži to kar sem prilepil..?

zakaj nikjer v moji bližini Big bang nima Miniled TV niti enega to je sramota kaj šele,da bi imeli Philipsovega,da bi videl kako izgleda saj cena je kar zanimiva.

markic222 ::
No jaz sem se nakoncu odlocil da PML9506 vrnem. Tv mi je dejansko zelo dober, ampak DSE je meni osebno grozen, nekateri ga niti ne opazijo. Prov ene 100/200 vertikalnih crt je, ki so ob cim svetlejsi osvetlitvi cim bolj opazne, kot da se pozna grid od mini led.

Katero velikost imaš? 75"? To je potem podobna fora kot pri Sony X95J, ki ima tudi tale grid pri 75" in 85". Sploh ne vem kako si upajo dati TVje s takšno napako na tržišče in kako to da eni tega ne opazijo mi ni jasno, ker to je tak moteče in opzno da groza.

mat xxl ::
Zanimivo pa verzij Philips 75PML9636, še vedno ni nikjer znižanih, še dobiti jih je zelo težko.....

@skyform
Ja, 75". Sem bral da je tudi pri x95j to prisotno ja. Skoda. kaj je zdej sploh pametnega 75" pod 2,5k? Mogoce bo treba nazaj na 65" :/
Ja, 75". Sem bral da je tudi pri x95j to prisotno ja. Skoda. kaj je zdej sploh pametnega 75" pod 2,5k? Mogoce bo treba nazaj na 65" :/

@skyform
Kaj pa pri modelu 75" X90J a tam pa ni tega
problema?? Bo treba pa druge modele iskati a ne saj je dosti TV v prodaji pa potem samo takega z VA panelom pa bo.

@skyform
Sony X90J in X90K nimata tega problema. Kaj te vem kaj bi še ti lahko drugega priporočal, kak Samsung mini led.
@skyform
Kaj pa pri modelu 75" X90J a tam pa ni tega
problema?? Bo treba pa druge modele iskati a ne saj je dosti TV v prodaji pa potem samo takega z VA panelom pa bo.
X90J nima tega, saj nekateri X95J tudi nimajo ampak moraš imeti ful srečo, morda je pri PML9506 enako, ful butasto.
Zgodovina sprememb…

No jaz sem se nakoncu odlocil da PML9506 vrnem. Tv mi je dejansko zelo dober, ampak DSE je meni osebno grozen, nekateri ga niti ne opazijo. Prov ene 100/200 vertikalnih crt je, ki so ob cim svetlejsi osvetlitvi cim bolj opazne, kot da se pozna grid od mini led.
Če si z njim zadovoljen, kar se tiče drugih stvari razen DSE potem pač zamenjaj za drugega.. Ker kar se tiče DSE je v veliki meri odvisno od samega panela, pač kakšno srečo imaš.. Saj, če boš kupil tudi kakšen drug model drugega proizvajalca, boš lahko naletel na isto težavo;-)

Magic1 ::
Bo pa še drugega vrnil. Mogoče pa lahko kontaktira uvoznika, če mu menjajo za kakšnega, ki nima tolk izrazit DSE, glede na to da mu ostalo odgovarja. Drugače to izgleda že kot stvarna napaka in imaš kar dosti pravic pol leta.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Tudi Sony ima te težave. Saj kot sem napisal te težave imajo vsi televizorji, vendar pri določenih televizorjih je to izraženo minimalno, pri nekaterih pa nekoliko več.. Pač sreča kakšen panel dobiš..
https://www.reddit.com/r/4kTV/comments/...

Če si z njim zadovoljen, kar se tiče drugih stvari razen DSE potem pač zamenjaj za drugega.. Ker kar se tiče DSE je v veliki meri odvisno od samega panela, pač kakšno srečo imaš.. Saj, če boš kupil tudi kakšen drug model drugega proizvajalca, boš lahko naletel na isto težavo;-)
Andrej, osel gre samo enkrat na led. Zakaj bi šel on večkrat.

Najbolj da kupi manjši TV in ne bo šel na led... Ali pa vzame bolšo alternativo. Kjer bo pa dodal $$$ pa še kaj drugega mu lahko ne bo všeč.
Magic

Andrej, osel gre samo enkrat na led. Zakaj bi šel on večkrat.
Saj vem, da ne razumeš bistva..

Ja, najraje bi istega brez DSE oz z minimalnim, zavedam se da majo vsi lcd-ji do neke stopnje, samo jaz sem na to dokaj obcutljiv in pomoje nimam najbolj blag primer. V Bigbangu jih majo samo se v fizicnih trgovinah, pa se to ni vec po ceni po kateri sem kupil. Mal tecno je probavat 75" tvje da najdes dokaj cisti panel, zaradi logistike itd... Ce bi mi uvoznik ali kdorkoli rekel, da mi dajo enakega in da ga pregledajo, bi ga prec vzel, ker sem drugace zadovoljen.
V najslabsem primeru bom vzel 65"philips806, ki je trenutno cca 1500 eur v Harvey Normanu (1700 eur - 170 eur vrednosti dobis za zapravit ce prav razumem). Samo se bojim, da ne bo dovolj svetel, ker imam iz strani veliko oken in balkonska vrata. Pri oledu naj ne bi blo tako hudo :). Ampak sem se razvadil v enem tednu in mi je 75" res zakon... Bom se videl.
Hocem pa vzeti z Android sistemom, ker EON in NEO kot aplikacija delujeta gor bolje kot loceni boxi :)
V najslabsem primeru bom vzel 65"philips806, ki je trenutno cca 1500 eur v Harvey Normanu (1700 eur - 170 eur vrednosti dobis za zapravit ce prav razumem). Samo se bojim, da ne bo dovolj svetel, ker imam iz strani veliko oken in balkonska vrata. Pri oledu naj ne bi blo tako hudo :). Ampak sem se razvadil v enem tednu in mi je 75" res zakon... Bom se videl.
Hocem pa vzeti z Android sistemom, ker EON in NEO kot aplikacija delujeta gor bolje kot loceni boxi :)

Poglej na katerih Tvjih dela aplikacija. Od T-2 dela skoraj na vseh, ni samo za android. Preveri. Seveda je pa čist druga stvar, kakšni kodeki.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Ja, najraje bi istega brez DSE oz z minimalnim, zavedam se da majo vsi lcd-ji do neke stopnje, samo jaz sem na to dokaj obcutljiv in pomoje nimam najbolj blag primer. V Bigbangu jih majo samo se v fizicnih trgovinah, pa se to ni vec po ceni po kateri sem kupil. Mal tecno je probavat 75" tvje da najdes dokaj cisti panel, zaradi logistike itd... Ce bi mi uvoznik ali kdorkoli rekel, da mi dajo enakega in da ga pregledajo, bi ga prec vzel, ker sem drugace zadovoljen.
Ne samo, da deluje bolje nekateri Android boxi sploh ne omogočajo določenih slovenskih aplikacij.. Zato pa je najbolje vzet televizor z Androidom, ker proizvajalec recimo kot je Philips skupaj s ponudniki razvijajo določene slovenske platforme.

Furbo ::
Tudi Sony ima te težave. Saj kot sem napisal te težave imajo vsi televizorji, vendar pri določenih televizorjih je to izraženo minimalno, pri nekaterih pa nekoliko več.. Pač sreča kakšen panel dobiš..
Kaj folk gre dejansko gledat ekran iz 5 cm razdalje? Zakaj neki?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC