» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
423 / 567
»»

ngc2392 ::

ali imaš ti raje "popoln" izdelek, ki napak nikoli ne odpravi ali polizdelek, ki z odpravo napak postane "popoln"? kajti resnično upam, da tvoj božanski popoln lg tv nima niti ene najmanjše napakice, glede na tole izjavo :)
United We Stand, Divided We Fall

darck ::

ngc2392 je izjavil:

ali imaš ti raje "popoln" izdelek, ki napak nikoli ne odpravi ali polizdelek, ki z odpravo napak postane "popoln"? kajti resnično upam, da tvoj božanski popoln lg tv nima niti ene najmanjše napakice, glede na tole izjavo :)

Pa največji problem je,ko pa kakšni posodobitve vse deluje a potem dobiš novo posodobitev in ti spet kaj zajebava to je tisti največji problem pa tudi to je problem,da ne moreš iti točno na določeno verzijo posodobitve to je BEDARIJA. Mater kupiš nov televizor pa ti na enem HDMI izhodu ne predvaja zvoka pa rečeš ajd ma dobr saj imam še tri izhode na razpolago. In potem čez dobro leto ti na izhodi HDMI kjer imaš priklopljen Bluray predvajalnik kar zmanjka signala in iščeš vse možne variante kaj je narobe a nazadnje greš probati priklopiti v drugi HDMI točno tistega kateri ni imel zvoka in sedaj deluje. Katastrofa kako iz enega problema prideš v drug problem itd.... bog si ga vedi kaj se bo zgodilo drugo leto. 1

andrej69 ::

darck je izjavil:

ngc2392 je izjavil:

Pa največji problem je,ko pa kakšni posodobitve vse deluje a potem dobiš novo posodobitev in ti spet kaj zajebava to je tisti največji problem pa tudi to je problem,da ne moreš iti točno na določeno verzijo posodobitve to je BEDARIJA. Mater kupiš nov televizor pa ti na enem HDMI izhodu ne predvaja zvoka pa rečeš ajd ma dobr saj imam še tri izhode na razpolago. In potem čez dobro leto ti na izhodi HDMI kjer imaš priklopljen Bluray predvajalnik kar zmanjka signala in iščeš vse možne variante kaj je narobe a nazadnje greš probati priklopiti v drugi HDMI točno tistega kateri ni imel zvoka in sedaj deluje. Katastrofa kako iz enega problema prideš v drug problem itd.... bog si ga vedi kaj se bo zgodilo drugo leto. 1

Da se malo navežem na te zadeve.. Prej si napisal, da teh težav ni na Sonyu in TCL televizorjih.. Moram te razočarat, ker določene težave z Softwerjem in samimi nadgradnjami imajo polnoma vsi proizvajalci:) Je pa tako, da nimajo teh težav vsi televizorji in vse serije..! Tako, da ne moreš posploševat teh zadev..

ah, sem že mislil, da govoriš o windows10 oz. windows11 :) :) :)
lej, kaj češ...meni je crknil tv po treh letih. nespremenljivo, a povej mi, kateri mi bo delal 10 let? ne moreš. sedaj sem vsaj vzel dodatno garancijo do 5 let. in res upam, da mi jo ne treba izkoristiti :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ngc2392 ()

Saj televizor ti lahko deluje 10 let ali recimo 5-7 let samo tista dodatna garancija je pa spet lahko za lase prevlečena,če ne veš točno zakaj je kritje itd... mene so v harveyNormanu nategnili po dolgem in počez in sem TV star 2 leti vrgel v smeti saj ni bilo kritja za poškodbo panela tako rečeno mehansko poškodbo a ko sem ga kupil je bilo pa na veliko rečeno,da je vse zavarovano. Edino na kaj sem siguren glede zavarovanja je pri Bigbangu saj sem že uveljavljal in dobil nov bon v vrednosti aparata ,vsaj nekdo je pošten.

Magic1 ::

To je kar sranje s temi nadgradnjami SWja. Zdaj jim je prišlo vsem že v navado, da dajo neko beto ven in potem flikajo. Če je flikanja preveč in gre pol leta mimo preden je vse poštimano, potem preprosto prestavijo programerje na novo generacijo in ti se lahko obrišeš pod nosom. Sej ponavadi nekaj spackajo, da priimbližno vse nekako dela, tolk da jim folk ne more vračat TVjev. Sem bral kar o nekaj televizijah, ki "podpirajo" 120Hz, ki pa v realnosti sploh ne dela, ali ima razne buge, ki naredijo funkcijo neuporabno. VRR je pa sploh žur, za katerega večinoma sploh ne dobiš specifikacij. Ali pa Sonyijeva fora da dela VRR od 48-60Hz:))
Magic

Pa tisto o VRR in podpori 120 Hz mene NIKOLI nič ne zanima briga mene za tisto sranje to je za tiste k mislijo špilat igrice itd.... pa tudi če bi igrice igral ne bi JAZ rabil nobenih 120 Hz in VRR. Pri TV je najbolj pomembno,da ostalo deluje jebeš blesavo sranje z VRR in 120 Hz,če bi kdaj obstajalo ali ne in problem je lahko drugje kjer navadni uporabniki trpijo,ko se sistem podira ali ne delujejo pomembne stvari kot sta zvok,slika,wifi,bluetooth,HDMI vhodi jebeš igričarstvo. Kdor misli TV imeti za špilanje iger potem naj kupi tisto kar sigurno podpira ne nekaj kar piše,da bo po posodobitvah delovalo to je isto kot greš babnco vprašat al bo dala pa ti reče,da bo a se kasneje premisli.:)

Tako je, v vsakem segmentu te na svoj način zajebavajo. Pri nizkem rangu in srednjem imaš težave s osnovno funkcionalnostjo, pri višjem pa s dodatnimi funkcijami. Na koncu je verjetno res najbolje, da probaš kup tvjev, dokler ne prideš do takega, ki ti v večini ustreza.
Magic

c3p0 ::

andrej69 je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Opremljam apartma in gledam malo budget ponudbo po trgovinah, pa kolebam med:

Philips 65PUS7506/12 600€
Philips 58PUS8506/12 600€ (Android, a 7" manj od zgornjega za isto ceno)
Sony 55X81J 700€ (Android, a "le" 55")
Hisense 58A6EG 400€ (poceni)
Hisense 58A7GQ 540€
Hisense 65E7HQ 600€

Android mi je plus, a če za isti denar dobim 65" in dodam TV Box nisem na slabšem, večje vprašanje je slika. Je kdo te modele bolj podrobno preskusil in bi katerega priporočil?

Če potrebuješ televizor z VA panelom in najboljšim procesiranjem slike, potem vsekakor Philips model 8506, če potrebuješ televizor z IPS panelom potem Sony model.

Hvala za hint. Sem vzel potem tega 58PUS8506/12, zanimivo da v četrtek so jih imeli povsod, v soboto pa sem komaj v tretji trgovini dobil še zadnji kos. Baje, ker je konec s tem modelom, nov model pa je jurja in nič dosti boljši.

Zadovoljen z OS in sliko, Kodi dela bp, isto YT in HBO, kar zahteva boljša polovica in bi bil v škripcih, če bi bilo zanič. YT je sicer nekaj metalo ven, a je po upgradeu bp.

@c3p0

Kar se tiče Philips modela 8506, je daleč najbolje prodajan televizor na našem tržišču, zato je seveda že po večini pošla zaloga.. Kar pa se tiče letošnjega modela 8507 in 8807, sta pa seveda kar nekaj kvalitetnejša od lanskega modela 8506, ker imata konkretno boljši slikovni procesor 5 generacije, ki dajeta kar opazno kvalitetnejšo sliko, pa potem 100Hz osveževanje slike na modelu 8807, pa Android 11, boljša izkušnja igranja iger itd..

Ja, tudi jest sem vzel tega (premajhna omara za 65 model ;)
Čisto zadovoljen. Za 600 eur odgovorja mojim potrebam.

Andrej, a 8506 model pa ne bo dobil nadgradnje na novi android? Sej ne da bi ga ravno potreboval, pač vprašam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ngc2392 ()

ngc2392 je izjavil:

Vsekakor best buy televizor za takšen denar in še nekaj malega več:D

ngc2392 je izjavil:

Andrej, a 8506 model pa ne bo dobil nadgradnje na novi android? Sej ne da bi ga ravno potreboval, pač vprašam.

Seveda bo dobil nadgradnjo na Android 11..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Jao, Andrej tolk dobro promovira Philipsa, da bo počasi še mene prepričal s tem 58PUS8506/12. Velikost je več kot perfect, cena tudi. Odpovedat bi se pa moral 60Hz+. S trenutnim Sammy-em imam kar nekaj težav, po netu je pa cel horror story z zadnjimi updati. Edina druga opcija zame je Sony OLED A80J, ki pa je 1200EUR.
Problem teh novih TVjev je, da ima vsak kup pomanjklivosti. S updati jih (lahko) še poljubno generirajo in potem se vprašaš, ali se ti splača pretirano $$$.
Vzamem tega za 600EUR in sem dober, dokler kera firma ne naredi nekaj dobrega s primerno ceno za PS5 s Andriodom. Potem pa lahko Philips gre v spalnico, ali na Bolho.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Magic1 je izjavil:

Jao, Andrej tolk dobro promovira Philipsa, da bo počasi še mene prepričal s tem 58PUS8506/12. Velikost je več kot perfect, cena tudi. Odpovedat bi se pa moral 60Hz+. S trenutnim Sammy-em imam kar nekaj težav, po netu je pa cel horror story z zadnjimi updati. Edina druga opcija zame je Sony OLED A80J, ki pa je 1200€.

Imaš pa tale model, ki ima 100Hz osveževanje za 800€. Ali pa naslednika modela 8506, ki je tudi kvalitetnejši od lanskega modela;-)

https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

https://www.bigbang.si/philips-58pus850...

Magic1 je izjavil:

Jao, Andrej tolk dobro promovira Philipsa, da bo počasi še mene prepričal s tem 58PUS8506/12. Velikost je več kot perfect, cena tudi. Odpovedat bi se pa moral 60Hz+. S trenutnim Sammy-em imam kar nekaj težav, po netu je pa cel horror story z zadnjimi updati. Edina druga opcija zame je Sony OLED A80J, ki pa je 1200EUR.
Problem teh novih TVjev je, da ima vsak kup pomanjklivosti. S updati jih (lahko) še poljubno generirajo in potem se vprašaš, ali se ti splača pretirano $$$.
Vzamem tega za 600EUR in sem dober, dokler kera firma ne naredi nekaj dobrega s primerno ceno za PS5 s Andriodom. Potem pa lahko Philips gre v spalnico, ali na Bolho.

Ne preveč čakat, poglej če ga še kje sploh dobiš...

markic222 ::

Jaz sem se na koncu odlocil za 75 inch pml 9506, pa da povem mnenje po 5 dneh uporabe.

Kvaliteta zdelava na otip zgleda manj plasticen kot Samsung q85R (moj prejsni tv), je pa tudi tezji. Daljinec mi je od philipsa bolj vsec kot ta majhni od Samsunga, ker lahko hitreje prides do nastavitev, ker imas vec tipk, pa bolj premium deluje. Os je hiter in zaenkrat nobenih crashov ali kaj podobnega, je dosti bolj tekoc kot novi Tizen os (sprobal v trgovini) in starejsi Tizen os.

Glede kvalitete zaslona je pa bolj mesano. Najprej minusi philipsovega modela:

-anti reflective coatinga prakticno ni, zaslon je zrcalen skoraj tako kot na kaksnih OLED modelih, pri Samsungu so glede tega 3 korake naprej. Ze pri srednje osvetljeni sobi se opazi razlika. Ce imate dosti oken ali ogromno svetlobe, priporocam Samsung ze zaradi tega, ker res naredi veliko razlike.

-DSE. Philips ima meni opazen DSE grid layout, ki je opazen pri svetlejsih ozadjih, predvsem ko je panning. Vem da je tu delamo v igri panel lottery, ampak prejsni 3 samsungi so imeli vsi zelo clean panel, ce bo zelja uploadam kako izgleda DSE na mojem primerku. Pri vecini vsebine DSE ni opazen, ampak vsake toliko pa pride scena, kjer pa je, tako da v opomin da niso glih najbolj cisti zasloni.

-Motion. Od Samsunga motion mi je bolj vsec, ker lahko malo vkljucis procesiranja motiona, brez da dobis nek glow pri primikajocih objektih in tudi artifekti se pojavijo takoj ko vkljucis kakrsnekoli procesiranje pri Philipsu. Motion popolnoma izkljucen je OK, ampak nic posebnega.

-Gaming mode. Ko vkljucis optimal hdmi, da imas lahko 120hz allm, freesync... se zaslon konkretno potemni, nisem se nasel nacina da se izboljsa. Gaming mode je tako temnejsi ter manj nasicen z barvami kot pri Samsungu. Pri 60hz 4k gamingu je pml model ok.

-Blooming pri podnapisih je malo bolj opazen kot pri Samsungu, kljub temu da ima veliko vec dimming zones (70 vs 1000?). Me pa ta minimalen blooming ne moti, dosti bolj me DSE

Dobre stvari pri philipsovemu modelu

-Dolby vision na Netflixu deluje super, slika je izjemno ostra, barve so top in svetilnost tudi. Na HBO Max je malo slabse, slika ni tako ostra in tudi barve so bolj sprane, ne vem tocno zakaj. Pa so iste nastavitve. Amazon prime je tudi kul.

-SDR slika od neo boxa je kul, sem mislil da mi bo 75 inch na 3m razdalje malo prevec, da bo veliko manj ostra slika delovala zaradi velikosti, ampak ni res, vse je kul. Immersion od 75 inch je zakon :).

-Televizor je priblizno enako svetel kot moj stari samsung, ampak je pa HDR bolj dodelan, barve so boljse in svetilnost je bolj pametno uporabljena pri HDR-ju, ce ima to smisel. Pri Samsungu je velikokrat prislo do tega da je bila svetla presvetla in je bila slika samo svetla, brez detajlov. Tega tukaj skoraj ni.

-Aplikacije delujejo hitreje, sploh youtube, prikaz slike na youtube je bolj oster kot na q85R.

-Ambilight je kul, ni pa neki nujnega IMO.

Za 1600e za 75 inch model se mi zdi top cena. Ce ne bi imel DSE bi rekel da je best deal za 75 inch, mogoce je kljub temu. Sam sem 80% preprican da ga bom obdrzal kljub DSE, ker brez da dodam 1000 evr, ne vem ce dobim kaj boljsega.

andrej69 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Imaš pa tale model, ki ima 100Hz osveževanje za 800EUR. Ali pa naslednika modela 8506, ki je tudi kvalitetnejši od lanskega modela;-)

https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

https://www.bigbang.si/philips-58pus850...

Ha, prvi je 55", drugi je samo novejši "boljši" model. Nič pretirano ne upraviči 33% višje cene. Tega za 600EUR mi ne bo težko zamenjat čez leto ali dve. Kakšnega dražjega pa že.
Pa kot pravim, 58" je zame perfect.
Magic

Zgodovina sprememb…

@markic222

Kar se tiče DSE je kot si napisal sreča s samim panelom.. A si nastavljal kaj televizor..?

@Magic1

Če se ti ne mudi počakaj na konec leta, ko boš dobil model 8507 nekje za enako ceno ali nekaj malega več. Sicer, pa se že sedaj isplača dati teh 200€ več za model 8507..

Zgodovina sprememb…

markic222 ::

andrej69 je izjavil:

@markic222

Kar se tiče DSE je kot si napisal sreča s samim panelom.. A si nastavljal kaj televizor..?

Ma kokr sm bral so od leta 2019 naprej kr vsi LCD-ji na istem nekje, da majo vsi grid DSE (predvsem 75 inch) ampak na enih se mal bolj opazi na enih manj, skoda. Bi zamenjal, pa se bojim da bo se huje :D.

Ja, po defaultu so itak nastavitve katastrofa. Sem prebral avforum temo pa si stimal kako mi najbolj pase, slika je kul. Edin neki nisem ziher, a settinge moras stimat za vsak app posebi, al je samo SDR in HDR razlika. Ker se mi zdi da mi je v vsakem appu dalu defaultno, pa sm si mogu personalizirat nastavitve, prav tako za hdmi source.

markic222 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@markic222

Ma kokr sm bral so od leta 2019 naprej kr vsi LCD-ji na istem nekje, da majo vsi grid DSE (predvsem 75 inch) ampak na enih se mal bolj opazi na enih manj, skoda. Bi zamenjal, pa se bojim da bo se huje :D.

Ja, po defaultu so itak nastavitve katastrofa. Sem prebral avforum temo pa si stimal kako mi najbolj pase, slika je kul. Edin neki nisem ziher, a settinge moras stimat za vsak app posebi, al je samo SDR in HDR razlika. Ker se mi zdi da mi je v vsakem appu dalu defaultno, pa sm si mogu personalizirat nastavitve, prav tako za hdmi source.

Tukaj imaš nastavitve kot treba;-) Naj bi bile nastavitve posebej za SDR in HDR.

Picture mode: Filmmaker mode
Color: 50
Contrast Backlight: 100
Sharpness: 1-2
Brightness: 50

Sharp Image/Noise Reduction: Minimum
Sharp Image/MPEG Artifact Reduction: Minimum
Sharpness/Ultra Resolution: On
Color/Color Enhancement: Off
Color/Color Gamut: Normal
Color/Color Temperature: Normal/Warm

Contrast/Local Contrast: Medium
Contrast/Perfect Natural Reality: Off/Minimum
Contrast/HDR Perfect: Adaptive
Contrast/Perfect Contrast: Off
Contrast/Video Contrast: 95
Contrast/Light Sensor: On
Contrast/Gamma: 0/+2
Motion/Motion Style: Movies/ Default
Fast Motion Clarity: Off/Minimum

fpbs ::

c3p0 je izjavil:

Hvala za hint. Sem vzel potem tega 58PUS8506/12, zanimivo da v četrtek so jih imeli povsod, v soboto pa sem komaj v tretji trgovini dobil še zadnji kos. Baje, ker je konec s tem modelom, nov model pa je jurja in nič dosti boljši.
Zadovoljen z OS in sliko, Kodi dela bp, isto YT in HBO, kar zahteva boljša polovica in bi bil v škripcih, če bi bilo zanič. YT je sicer nekaj metalo ven, a je po upgradeu bp.

A ti je Andrej poslal osebno sporočilo, da te je prepričal, da si izbral najslabšega med predlaganimi?

fpbs je izjavil:

c3p0 je izjavil:

A ti je Andrej poslal osebno sporočilo, da te je prepričal, da si izbral najslabšega med predlaganimi?

Kako to, da tako težiš ljudem..? ;((

fpbs je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Po čem sklepaš, da je ta tako slab? Izkušnje s tem modelom, ali zgolj kontra Andreju?
Magic

Evo točno to je tisto kar pri Sony TV naredi sliko drugače kakor pri ostalih proizvajalcih in to je """Reality Creation XR""""

darck je izjavil:

Evo točno to je tisto kar pri Sony TV naredi sliko drugače kakor pri ostalih proizvajalcih in to je """Reality Creation XR""""

Pa saj to je podobna zadeva kakor pri Philipsu Perfect Natural Reality..

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Ja pa kateri modeli imajo to opcijo verjetno ,da vsi ne?

Meni se dopadejo tile modeli na sliki spodaj
https://www.displayspecifications.com/e...

SONY  OLED

SONY OLED

Pa tudi v Avstriji v Mediamarkt je za ceno 1.500 EUR lanski SONY 65 A80J kar je kar nekaj ceneje kakor pri nas. Od mene do Graza ali Klagenfurta je 170 in 180 kilometrov.
https://www.mediamarkt.at/de/product/_s...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

Sploh ni neke razlike pri letošnjih modelih Sony A75K in A80K vsaj ko gledaš primerjavo a v ceni pa je razlika

darck je izjavil:

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Ja pa kateri modeli imajo to opcijo verjetno ,da vsi ne?

Večinoma najvišji rang LED modelov in OLED modeli.

skyform ::

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Niti približno. Perfect Natural Reality lahko daš samo on in off to je vse, reality creation pa je možno nastaviti na auto ali štelaš med 0-100, dosti bolj natančneje in boljše deluje kot tisto od Philipsa, ki meni osebno uniči sliko.

darck je izjavil:

Točno to, tole ima samo Sony in je res nekaj posebnega, tole je eden od glavnih faktorjev zakaj je meni Sony najboljši.

Btw naročil sem Philips 9506, dobim nekje v sredo, da vidimo kaj zmore ta stvarca in če bo mi kaj bolj všeč kot OLED706

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

SKYFORM,ko boš dobil in malo stestiral Philipsa 9506 poročaj kakšen je panel,ker uporabnik markic222 ima 75" velikost in pravi,da opazi DSE in pa tudi to,da je sam panel kar dosti bleščeč baje nima nobenega premaza.

Bom in na moj youtube kanal bom uploadal primerjave z X95J.
https://www.youtube.com/channel/UCsGHQ_...

Super skyform, mene zanima nekaj stvari okoli XR super sampling v igrah. Ker PS5 in PCji pod 2kEUR imajo težave s 4K (low fps). Torej če hočeš 60+ FPS, si načeloma na 1080p, kjer bi pa kakšen dober XR 4K Upscaling zelo prav prišel. Na netu ni nobenih informacij o tem... Kako, če sploh deluje(mogoče opazen lag), to deluje še v navezi s VRR? To bi bilo fajn potestirat in tudi content je unikaten na Youtubu, ker ga ni.
Magic

Zgodovina sprememb…

skyform je izjavil:

Vem,da si že povedal,da v realnosti ne zgleda tako kot se vidi na Youtube kanalu saj tam se vidi pri tistem možu bolj modrikasta brada kakor bela ali siva to govorim za OLED TV.

To govorim pri času predvajanja 3:14 tam se vidi tako različna barva brade.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Kako to, da tako težiš ljudem..? ;((
Težiš ti s pošiljanjem osebnih sporočil, ker veš, da se na zadeve ne spoznajo in ti slepo verjamejo in ljudi posiljuješ s svojo robo. Žalostno je pa to, kako so te zaradi zavajanja, javljanja pod različnimi imeni in komuniciranja samega s sabo, pošiljanja osebnih sporočil.... lahko odstranili z vseh yugo forumov, tu na Slotech ti je pa vse dovoljeno.

@skyform

Kar se tiče Perfect Natural Reality opcije ima 4 nastavitve. Off>Minimum>Medium>Maximum. Seveda pa je na letošnjih modelih, še kar nekaj več nastavitev, ki so se odlično obnesle;-)

@fpbs

Še zadnjič te bom vprašal ali si res neumen ali se samo delaš....?? Kakšno komuniciranje sam s sabo,različna imena itd..? Kar pa se tiče priporočil ali zasliševanjem, ki ga ti prakticiraš je velika razlika:P Tako, da se malo umiri..!

Zgodovina sprememb…

Magic1 je izjavil:

Po čem sklepaš, da je ta tako slab? Izkušnje s tem modelom, ali zgolj kontra Andreju?

Vsaka gospodinja ve, da se iz slabe moke ne da speči dobrega kruha. Ravno tako velja, da ne moreš naredit dobrega TVeja iz najbolj osnovnih komponent, kar je model 8506: klasični panel, 8bit, direct LED, brez con in ustreznega dimminga, 50Hz. To je najslabše, kar je možno, nižje ne gre, in vsi Hisense in Sony, ki so QLEDi, ki jih je dal v svoj izbor "c3p0", so boljši od tega.

andrej69 je izjavil:

@skyform

Kar se tiče Perfect Natural Reality opcije ima 4 nastavitve. Off>Minimum>Medium>Maximum. Seveda pa je na letošnjih modelih, še kar nekaj več nastavitev, ki so se odlično obnesle;-)

Čaki malo Perfect Natural Reality pa nima nič podobnosti z Reality Creation, RC je ostrenje slike, ki izvleče iz slike detajle kot nobena druga znamka. Perfect Natural Reality pa naredi fake HDR, to sta čist drugi zadevi. Ultra resolution je tisto kar sem jaz mislil ampak tisto je čist brezveze. Pri Philipsu moraš dati ostrino dati saj na 5 ali, če hočeš dobiti ven podobne detajle kot pri Sonyju z Reality Creation. Ampak potem je na Philipsu cela slika preveč groba in preostra, ker Reality Creation deluje precej drugače, poostri smao določene dele in zadeve slike, tako da slika kljub temu ostane bolj naravna ampak prikaže več detajlov kot konkurenca.

Zgodovina sprememb…

Magic1 je izjavil:

Super skyform, mene zanima nekaj stvari okoli XR super sampling v igrah. Ker PS5 in PCji pod 2kEUR imajo težave s 4K (low fps). Torej če hočeš 60+ FPS, si načeloma na 1080p, kjer bi pa kakšen dober XR 4K Upscaling zelo prav prišel. Na netu ni nobenih informacij o tem... Kako, če sploh deluje(mogoče opazen lag), to deluje še v navezi s VRR? To bi bilo fajn potestirat in tudi content je unikaten na Youtubu, ker ga ni.

Reality creatron lahko dodaš koliko hočeš v game mode in nima nobnga vpliva na lag. Ne bodo ti pa s tem igre izgledale kot v 4k, to ni šans tole noben TV ne zmore. Tole ima boljši efekt pri filmih od 1080p naprej. Igre so nekaj drugega, ker igre imajo alisising in vse te fore in nižje je resolucija cela slika bolj migota in tole ne moreš z reality creation odstranit, lahko pa res poostriš sliko bolj natančno kot pri konkurenci brez da izpade tako izumetničena. In ja to deluje tudi z VRRjem.

Bom poskusil nardit kakšno primerjavo med X95J in PML9506, razlika v igrah, kaj reality creation nardi v 1080p in 4k, mislim, da bi se morala z lahkoto videti razlika, če posnamem tako od blizu kot je naredil tale Tech With KG v povezavi zgoraj.

Zgodovina sprememb…

darck je izjavil:

skyform je izjavil:

Vem,da si že povedal,da v realnosti ne zgleda tako kot se vidi na Youtube kanalu saj tam se vidi pri tistem možu bolj modrikasta brada kakor bela ali siva to govorim za OLED TV.

To govorim pri času predvajanja 3:14 tam se vidi tako različna barva brade.

Tole ni v živo tako izrazito oz sploh ni opazno na tako majhnih površinah bele. To je opazno samo, če je cela ali večina slike bela v scenah kjer je APL, takrat lahko to opaziš, če si komplikator, drugače v večini scen pa tega ne opaziš bi morla imeti zraven LCD za primerjavo, da bi tole sploh opazil.

Zgodovina sprememb…

fpbs je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Vsaka gospodinja ve, da se iz slabe moke ne da speči dobrega kruha. Ravno tako velja, da ne moreš naredit dobrega TVeja iz najbolj osnovnih komponent, kar je model 8506: klasični panel, 8bit, direct LED, brez con in ustreznega dimminga, 50Hz. To je najslabše, kar je možno, nižje ne gre, in vsi Hisense in Sony, ki so QLEDi, ki jih je dal v svoj izbor "c3p0", so boljši od tega.

Kakšne neumnosti ti vse ne napišeš..;(( A ostali modeli imajo pravi 10 bitni panel in 100Hz osvežavanje slike..?? In večina ima v tem razredu tako in tako global dimming.. Ker za pravi FALD bo cena kar nekaj višja.. Tako, da ti mešaš jabolka in hruške. In kot sem ti že nekajkrat napisal ni vse v panelu.. Odvisno je kakšna vrsta osvetljenja panela je vgrajena v televizor, kakšen video krmilnik ima določen televizor, kako kvaliteten slikovni procesor ima določen televizor, kakšen je IC gonilnik itd.. In ti misliš, da imajo ostali televizorji kar se tiče teh zadev prednost..? Ma, če pogledam kakšen Hisense televizor takšnega ranga kot je tale Philips, izgleda Hisense kar nekaj slabše.. Philips ima bolj svetlo sliko, čistejšo, boljšo ostrino, barve isto zelo dobre, odličen kontrast itd.. V tem cenovnem rangu se ne more nobeden televizor primerjat z tem Philipsom, posebej, če gledamo televizor kot celoto;-)

andrej69 je izjavil:

Kakšne neumnosti ti vse ne napišeš..;(( A ostali modeli imajo pravi 10 bitni panel in 100Hz osvežavanje slike..?? In večina ima v tem razredu tako in tako global dimming.. Ker za pravi FALD bo cena kar nekaj višja.. Tako, da ti mešaš jabolka in hruške. In kot sem ti že nekajkrat napisal ni vse v panelu.. Odvisno je kakšna vrsta osvetljenja panela je vgrajena v televizor, kakšen video krmilnik ima določen televizor, kako kvaliteten slikovni procesor ima določen televizor, kakšen je IC gonilnik itd.. In ti misliš, da imajo ostali televizorji kar se tiče teh zadev prednost..? Ma, če pogledam kakšen Hisense televizor takšnega ranga kot je tale Philips, izgleda Hisense kar nekaj slabše.. Philips ima bolj svetlo sliko, čistejšo, boljšo ostrino, barve isto zelo dobre, odličen kontrast itd.. V tem cenovnem rangu se ne more nobeden televizor primerjat z tem Philipsom, posebej, če gledamo televizor kot celoto;-)

Andrej, če kdo piše neumnosti jih to ti.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Andrej, če kdo piše neumnosti jih to ti.

No potem pa povej kaj sem napisal narobe..!? Lepo razloži meni in ostalim..

fpbs je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Nisi videl moje stare plazme kako utripa na čase in jo gledamo že 1 leto :D. V primerjavi s tem je ta vesoljska ladja.

Mogoče sem manj zahteven kupec in gledalec, meni je TV čisto OK. Že sam sem se nagibal k androidoma, ambilight mi je tudi vedno bil všeč. Nobenega privatnega "masiranja" ni bilo.
Ne gledam hitrih akcijskih filmov in minimalno športa, pa tudi vem da 600 EUR ni nek budget. To je vikend za 2 v toplicah. Bomo pa menjali čez par let...

andrej69 je izjavil:

In ti misliš, da imajo ostali televizorji kar se tiče teh zadev prednost..? Ma, če pogledam kakšen Hisense televizor takšnega ranga kot je tale Philips, izgleda Hisense kar nekaj slabše.. Philips ima bolj svetlo sliko, čistejšo, boljšo ostrino, barve isto zelo dobre, odličen kontrast itd.. V tem cenovnem rangu se ne more nobeden televizor primerjat z tem Philipsom, posebej, če gledamo televizor kot celoto;-)

Pri HiSense v trgovini mi noben ni odstopal, vsi so bili bolj bledi kar se tiče slike. Mogoče imajo samo slab demo mode, zato se v pisani trgovini med vsemi OLEDi in ostalim kar nedolžno skrijejo in je upajmo doma boljše. Mogoče me zato noben ni navdušil, pa še OS je vprašljiv.

@fpbs

Med tem, ko razmišljaš kaj mi boš napisal si lahko malo prebereš teste tega Philips modela, da ne boš več pisal neumnosti;-)

https://www.techadvisor.com/article/723...
https://www.techradar.com/reviews/phili...
https://www.homecinemachoice.com/conten...
https://www.techweekmag.com/reviews/tv/...
https://www.computerbild.de/artikel/avf...

Saj pa je budget TV, za to ima čist soliden performance, pa vsi review, ki si jih prilimal so mu dali 4 zvezdice ali recommended, kar sploh ni slabo. Je pa res, da dan danes bi že skorda morali imeti local dimming tudi TVji po tej ceni, ker tole je že skor must have. Tale backlight bleed in sive črne, tole več ni spremeljivo v letu 2022 ampak kot kaže še nezahtevne uporabnike kar ne moti to.

Lokalno zatemnenje je pač še vedno rezervirano za višje modele.. Je pa tudi tako, da če bi tudi imeli ti televizorji v tem cenovnem rangu lokalno zatemnenje, bi to bilo samo par con, kot je na kakšnem Lg-ju ali Panasonicu.. In, če primerjam kakšen televizor istega ranga z lokalnim zatemnenjem, potem je vsekakor boljše globalno zatemnenje kakor jih ima večina teh televizorjev v tem cenovnem rangu.. Enostavno je 8 ali 10 con kolikor jih ponavadi imajo ti televizorji tega nižjega srednjega ranga, apsolutno premalo;-) Kaj več pa zaradi same cene ne gre skupaj..

Ah, ti si pa hiter, si mi odgovoril na sporočilo, ki sem ga takoj izbrisal. Nisem vredu pogledla sporočilo in sem mislil, da je fpbs poslal tole tvoje sporočilo z linki in mi je bilo čudno zakaj pošilja reviewe z tako dobrimi ocenami, če graja TV, nato sem opazil, da je tvoje sporočilo in sem svojega izbrisal. :)

No, X90J ima tudi zelo malo con in ima ziher boljši HDR in DV performance kot PUS8506 pa nima bleedinga in tako sivih črnih. TV kot X90J bi morali bi dan danes nek standarn mid range TV, ne pa popolnoma brez local dimminga.

Zgodovina sprememb…

skyform je izjavil:

Ah, ti si pa hiter, si mi odgovoril na sporočilo, ki sem ga takoj izbrisal. Nisem vredu pogledla sporočilo in sem mislil, da je fpbs poslal tole tvoje sporočilo z linki in mi je bilo čudno zakaj pošilja reviewe z tako dobrimi ocenami, če graja TV, nato sem opazil, da je tvoje sporočilo in sem svojega izbrisal. :)

No, X90J ima tudi zelo malo con in ima ziher boljši HDR in DV performance kot PUS8506 pa nima bleedinga in tako sivih črnih. TV kot X90J bi morali bi dan danes nek standarn mid range TV, ne pa popolnoma brez local dimminga.

Toda vseeno ima par deset con, kar pa je vsekakor velika razlika napram 8-10 conam.. Poleg tega pa ima Sony tako odlično zatemnejevanje panelov, ker imajo zelo dober algoritem za samo zatemnejevanje panela. Kar pa se tiče HDR in DV izgleda seveda bolje na Sonyu, saj tukaj ni nikakršne dileme. Sicer pa zanimivo kaj pravijo strokovnjaki.

Experience shows that forms of HDR – essentially HDR10+ and Dolby Vision – that provide scene-by-scene metadata deliver the biggest picture benefits on relatively affordable TVs.

TheHijacker ::

Trenutno se da dobiti novega Philips po ugodnih cenah. Imam dva Voucherja, če koga zanima:

55PUS8807/12
120 Hz zaslon, diagonala 139 cm
Redna cena: 1198 €
Cena s popustom: 599 €

65PUS8807/12
120 Hz zaslon, diagonala 164 cm
Redna cena: 1398 €
Cena s popustom: 699 €

75PUS8807/12
120 Hz zaslon, diagonala 189 cm
Redna cena: 1798 €
Cena s popustom: 899 €