» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
408 / 549
»»

jopar ::

Ima kdo izkušnje s Samsung serijo AU8000? Vem, da je to vstopni model, neko povprečje, vendar se ga trenutno dobi za 1228 EUR (diagonala 85") in me precej mika 8-)

andrej69 ::

Lahko, da ima kakšne težave z Softwerjem:) Druge razlage ni..

jopar je izjavil:

Ima kdo izkušnje s Samsung serijo AU8000? Vem, da je to vstopni model, neko povprečje, vendar se ga trenutno dobi za 1228 EUR (diagonala 85") in me precej mika 8-)

Če potrebuješ tako velik televizor ga kupi, saj za takšen denar ne boš dobil kaj kvalitnejšega v tem cenovnem rangu. In tale model je nižji srednji rang, vstopni modeli so pri Samsungu serija 7.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

darck ::

Samsung serija AU7000 in AU8000 pa tudi AU9000 so skoraj iste sploh ni nekih razlik jaz bi celo raje vzel serijo 8000 kakor 9000 saj je ceneje in nič slabše

neocodexx ::

andrej69 je izjavil:

Pri Philipsu kar se tiče Dolby Visiona teba nastavit v Dolby Vision Bright, ki "omogoča dodatno procesiranje slike" in prikaz večjega spektra barv po Philipsovih algoritmih.

Pa kje se to nastavi?? Ne resno vprašam, prvič slišim od danes za ta DV Dark in DV Bright.

Kolikor vem do sedaj je Dolby Vision.. Dolby Vision, in ne moreš nič spreminjat. Zato se tako pritožujem (in nisem edini) da je DV pretemen, ker ne moreš niti gamme dvigniti. Še posebej velik problem na Philipsovem oledu, kjer so vse vsebine - SDR in HDR, še posebej HDR - pretemne in mora gamma obvezno biti na najsvetlejše (-4), da sploh normalno vidiš.

DV sem preizkusil, in to tak kot je, samo DV imaš nič dark in bright, direktno preko TVja na par filmih, in mi je bilo pretemno. Gledam od takrat raje HDR10 preko Shielda izgleda veliko bolje, svetlejše.

skyform je izjavil:

neocodexx je izjavil:

Ne, vse kar sem videl od DVja je bilo temnejše, od iger do filmov, DV je vedno temnejši. Jaz zato prisegam na HDR10, še v temi mi je na oledu DV ponavadi pretemen.

Najtemnejši je DV dark, malo temnejši kot HDR, DV Bright pa je kar lepo svetlejši in ravno tega jaz najraje gledam. Sedaj že ripi prihajajo v DV in gledam, serije kot Obi Wan, Star Trek vse v DV bright, je zakon. Sem tudi delal primerjave med DV in HDR ripi, tudi novejši filmi so že v DV kot Sonic 2 in je DV definitivno svetlejši, če ga gledaš v DV bright. Morda je tvoj Philips kriv kot je napisal Anney.

Enak odgovor tudi tebi, zdaj si me čisto izgubil s tem DV Bright. Jaz sem govoril o DV... navadnem. DV Bright? 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neocodexx ()

Meni se zdi,da je tudi na mojem PUS7354 na izbiro DolbyVision Night in Bright isto je za HDR. Ko sem na Netflixu imel film ali serijo z DolbyVision sem lahko potem to v nastavitvah spremenil tam je bila ta možnost isto se mi zdi za HDR

Anney ::

Če si DV gonil preko notranjega playerja, si ga neuspešno, saj nima podpore, se ti je vklopil dolby vision znak? Poskusi Just player tu bo delovalo.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

neocodexx ::

Se je vklopil ja, in ne pusti nič spreminjati naprednih nastavitev. Kako da ne bi imel podpore?

neocodexx je izjavil:

Se je vklopil ja, in ne pusti nič spreminjati naprednih nastavitev. Kako da ne bi imel podpore?

Dolby Vision Dark/Bright moraš imeti pod nastavitvami: frequent settings> all setting> al picture style.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

skyform ::

neocodexx je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Pri Philipsu kar se tiče Dolby Visiona teba nastavit v Dolby Vision Bright, ki "omogoča dodatno procesiranje slike" in prikaz večjega spektra barv po Philipsovih algoritmih.

Pa kje se to nastavi?? Ne resno vprašam, prvič slišim od danes za ta DV Dark in DV Bright.

Kolikor vem do sedaj je Dolby Vision.. Dolby Vision, in ne moreš nič spreminjat. Zato se tako pritožujem (in nisem edini) da je DV pretemen, ker ne moreš niti gamme dvigniti. Še posebej velik problem na Philipsovem oledu, kjer so vse vsebine - SDR in HDR, še posebej HDR - pretemne in mora gamma obvezno biti na najsvetlejše (-4), da sploh normalno vidiš.

DV sem preizkusil, in to tak kot je, samo DV imaš nič dark in bright, direktno preko TVja na par filmih, in mi je bilo pretemno. Gledam od takrat raje HDR10 preko Shielda izgleda veliko bolje, svetlejše.

skyform je izjavil:

neocodexx je izjavil:

Ne, vse kar sem videl od DVja je bilo temnejše, od iger do filmov, DV je vedno temnejši. Jaz zato prisegam na HDR10, še v temi mi je na oledu DV ponavadi pretemen.

Najtemnejši je DV dark, malo temnejši kot HDR, DV Bright pa je kar lepo svetlejši in ravno tega jaz najraje gledam. Sedaj že ripi prihajajo v DV in gledam, serije kot Obi Wan, Star Trek vse v DV bright, je zakon. Sem tudi delal primerjave med DV in HDR ripi, tudi novejši filmi so že v DV kot Sonic 2 in je DV definitivno svetlejši, če ga gledaš v DV bright. Morda je tvoj Philips kriv kot je napisal Anney.

Enak odgovor tudi tebi, zdaj si me čisto izgubil s tem DV Bright. Jaz sem govoril o DV... navadnem. DV Bright? 8-O

Kot je Andrej napisal DV dark DV bright sta pod nastavitvam za sliko, tako je tudi pri Sony in Panasonic. Jaz lahko na Sony spreminjam gammo in vse kar hočem, tudu na Philips 706 in Panasonic GZ950 sem lahko čisto vse spreminjal. Kaj te gledaš ti sploh to, preko česa gledaš DV, konzole, kak player, rip, netlix ali kaj? Jaz gledam samo preko diska ripe in appov preko TVjevga OSja.

@skyform

Preko katerega playerja gledaš DV vsebine? Vgrajenih v TV.

Sem testiral pred časom (philips), pa sem pozabil kako se že obnese ali dela ali ne, ker večina uporabljam Plex in pa Emby. Kjer dela BP, directplay.

Kateri profil uporablja DV, dvhe me zanima.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Na obeh Sony in Philips gledam DV preko original vgrajen player in Just Player. HDR in SDR pa mx player. Pač mešano, ker se vedno zgodi, da v kerem playeru kaj ne dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Just player vem da dela, ok vgrajenega bom spet sprobal, sicer se ga ne uporabljam, ker mi ni za nosit diska sem pa tja, bom pa za test.

Morda veš kateri profil DV je, stream platforme uporabljajo 5, potem sta pa še 7 in 8.
7= BL in EL + RPU
8= BL + RPU

Na to se pa žal ne spoznam. Kaj to te zanima kateri profil je DV rip, ki jih gledam ali kaj?

Ja, lahko mi v ZS napišeš relis. Ker tukaj ne smemo.

rs1975 ::

skyform je izjavil:

Na obeh Sony in Philips gledam DV preko original vgrajen player in Just Player. HDR in SDR pa mx player. Pač mešano, ker se vedno zgodi, da v kerem playeru kaj ne dela.

A ti na Sonyju izpiše na ekranu, če se predvaja DV ali HDR? Meni ne, sem sprobal z različnimi playerji.
MX Player si inštaliral ročno, mimo Google store? Meni napiše, na Google store, da izdelek ni dostopen v SLO.

Zgleda da ta sistem katerega uporablja Hisense Vidaa U5 je kar odziven in deluje kar v redu vsaj opaziti je to od uporabnikov čeprav najde se tudi kateri kateremu je zamrznil ampak to je že prisotno pri vseh sistemih. Ves čas sem bil skeptičen glede tega Vidaa sistema in Hisense dajal na stran samo sedaj imam pa v ožjem izboru pa Hisense 43A7GQ za 399 EUR saj je za 100 EUR ceneje kot Philips in za jedilnico sploh ni potrebe nekega dražjega in kaj boljšega TV. Najbolj čudno in moteče je to ko ponekod prikazujejo kateri modeli po velikosti so z VA panelom drugi z IPS a kaj sploh točno je. Nekateri so pokazali lestvico kjer piše,da so 43" z IPS zasloni drugi obratno saj po drugi strani mi je pa že vseeno pa naj bo kar bo. Važno,da imam neki TV pa,da ni ravno neki začetni rang kot so Tesla,Vox,Manta mislim,da za moje potrebe je čisto v redu in dati kaj več denarja za TV kateri se bo občasno uporabljal v jedilnici ni potrebe in pa manjšega pa tudi nočem,če bi hotel še manj denarja zapraviti. A na tej strani flatpanelshd so točni podatki ali tudi njih kdaj unese? https://www.flatpanelshd.com/hisense_a7...

1

1

rs1975 je izjavil:

skyform je izjavil:

A ti na Sonyju izpiše na ekranu, če se predvaja DV ali HDR? Meni ne, sem sprobal z različnimi playerji.
MX Player si inštaliral ročno, mimo Google store? Meni napiše, na Google store, da izdelek ni dostopen v SLO.

Sony nikdar ne izpiše kaj se predvaja, lahko pa takoj vidiš kaj se predvaja, če stisneš gumb za nastavitve in ko se odpre quick settings vidiš, če piše dv ali hdr. Ja mx player sem inštaliral preko google store.

Zgodovina sprememb…

Evolve ::

Mogoče kdo be kdaj bo 807 serija od philipsa na voljo v SLO?

Ali ima kdo televizor Hisense z Vidaa sistemom in kako se obnese je res enostaven in hiter?

Evolve je izjavil:

Na voljo bo naslednji mesec.

Evolve ::

andrej69 je izjavil:

Evolve je izjavil:

Na voljo bo naslednji mesec.

se mogoče ve že kakšne bodo cene?

se splača počakat, ker bi namesto 806 vzel 807 (v roku meseca)

Trenutno še cena ni znana. Seveda bo pa kar nekaj dražji od modela 806. Model 807 se bo iplačalo kupiti novembra, ko bo svetovno v nogometu in pa črni petek takrat bodo zasigurno določeni popusti. Pa tudi cena bo že takrat kar nekaj padla:) Če pa se ti mudi z nakupom pa se ti bolj isplača kupiti model 806. Edino, če ti denar ne predstavlja glavni dejavnik pri nakupu..

DdVM ::

Zanima me, kateri TV od 55' do 58' bi bil najoptimalnejši za spremljanje Toura (pa tudi MotoGP-ja, fuzbala, basketa, smučanja, skokov). Budget je do 1000 eur. Hvala za predloge.

DdVM je izjavil:

Zanima me, kateri TV od 55' do 58' bi bil najoptimalnejši za spremljanje Toura (pa tudi MotoGP-ja, fuzbala, basketa, smučanja, skokov). Budget je do 1000 eur. Hvala za predloge.

Tukaj imaš nekaj modelov velikosti 55˝, ki so odlični za gledanje športa.

https://www.bigbang.si/philips-oled-ser...
https://www.bigbang.si/philips-serija-p...
https://www.bigbang.si/sony-serija-x93j...
https://www.bigbang.si/samsung-neo-qled...

Ali pa nekoliko slabša modela velikosti 58˝.

https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
https://www.bigbang.si/philips-the-one-...

Ales ::

andrej69 je izjavil:

DdVM je izjavil:

Tukaj imaš nekaj modelov velikosti 55˝, ki so odlični za gledanje športa. ...

Pazi, tale je Philipsov prodajnik. Izbriši Philipse iz tega "priporočila", pa dobiš njegovo dejansko mišljenje.

fpbs ::

DdVM je izjavil:

Za ta denar ti je vsekakor najboljša izbira LG C1. Vsi zgoraj predlagani so slabši.
https://www.ceneje.si/Izdelek/25981966/...

fpbs je izjavil:

DdVM je izjavil:

Za ta denar ti je vsekakor najboljša izbira LG C1. Vsi zgoraj predlagani so slabši.
https://www.ceneje.si/Izdelek/25981966/...

Zopet nisi dobro prebral. Išče televizor večinoma za gledanje športa, tukaj pa sta tako Philips kakor Sony boljša izbira:) Pa tudi kar se tiče kvalitete slike Lg ni nič kvalitetnejši od Philips OLED.A.. Kar se tiče HDR-a je Lg nekoliko boljši, kar pa se tiče ostalih vsebin od FullHD do 4K vsebin pa je kvalitetnejši Philips.

darkolord ::

Ales je izjavil:

andrej69 je izjavil:

DdVM je izjavil:

Tukaj imaš nekaj modelov velikosti 55˝, ki so odlični za gledanje športa. ...

Pazi, tale je Philipsov prodajnik. Izbriši Philipse iz tega "priporočila", pa dobiš njegovo dejansko mišljenje.
Ne glede na to so Philipsi čisto fajn.

Sploh za športe je Ambilight top.

Uporabnnik pravi,da rabi televizor za gledanje športa kar pomeni,da sploh ni neka nuja,da je OLED pa najboljša opcija in moje mišljenje je,da iz tistega seznama je nekako SAMSUNG NEO QLED 85A najboljša izbira saj ima super barve,gibanje slike je tudi super,tudi kontrast je dober pa svetilnosti ima tudi več kot preveč. OLED televizorje se naj uporablja za gledanje filmov pa še to v temnem prostoru kar se tiče pa športa,običajnih oddaj......pa sploh ni potrebe po OLEDu sploh čez dan da ne rečem v kakih svetlečih prostorih kjer se tudi tisti glossy zasloni bleščijo kot hudič. Za gledanje športa on sploh ne rabi OLED televizorja in mu je MiniLed od Samsunga čisto super zadeva po vrhu se tudi nima kaj bati,da se mu lahko kaj zapeče in pa televizor čez leta ne bo zgubljal na moči svetilnosti kot jo gubi recimo OLED. Tudi z Sony X93J televizorjem bi bil sigurno zadovoljen

fpbs ::

darck je izjavil:

Uporabnnik pravi,da rabi televizor za gledanje športa kar pomeni,da sploh ni neka nuja,da je OLED pa najboljša opcija in moje mišljenje je,da iz tistega seznama je nekako SAMSUNG NEO QLED 85A najboljša izbira saj ima super barve,gibanje slike je tudi super,tudi kontrast je dober pa svetilnosti ima tudi več kot preveč. OLED televizorje se naj uporablja za gledanje filmov pa še to v temnem prostoru kar se tiče pa športa,običajnih oddaj......pa sploh ni potrebe po OLEDu sploh čez dan da ne rečem v kakih svetlečih prostorih kjer se tudi tisti glossy zasloni bleščijo kot hudič. Za gledanje športa on sploh ne rabi OLED televizorja in mu je MiniLed od Samsunga čisto super zadeva po vrhu se tudi nima kaj bati,da se mu lahko kaj zapeče in pa televizor čez leta ne bo zgubljal na moči svetilnosti kot jo gubi recimo OLED. Tudi z Sony X93J televizorjem bi bil sigurno zadovoljen

Saj OLED se ne kupuje samo zaradi odlične slike. V primerjavi z LCDejem ti pri OLEDu oči dobesedno počijejo, in to je pomembno še posebej za starejše gledalce. V hiši imam več Tvejev. In lahko ti povem, kot bi Andrej rekel "iz prve roke".OLEDa lahko gledam neprekinjeno 5 in več ur, oziroma neomejeno, brez kakršnih koli težav z očmi. Vćasih sem iz nekih drugih razlogov prisiljen, da gledam LCD in že po dobri uri, dveh urah, imam težave z očmi. Prav zagotovo LGejev "eyesafe" certifikat ni brez veze.
https://eyesafe.com/lgdisplay/

fpbs je izjavil:

darck je izjavil:

Saj OLED se ne kupuje samo zaradi odlične slike. V primerjavi z LCDejem ti pri OLEDu oči dobesedno počijejo, in to je pomembno še posebej za starejše gledalce. V hiši imam več Tvejev. In lahko ti povem, kot bi Andrej rekel "iz prve roke".OLEDa lahko gledam neprekinjeno 5 in več ur, oziroma neomejeno, brez kakršnih koli težav z očmi. Vćasih sem iz nekih drugih razlogov prisiljen, da gledam LCD in že po dobri uri, dveh urah, imam težave z očmi. Prav zagotovo LGejev "eyesafe" certifikat ni brez veze.

Sedaj pa že res nakladaš.. Kaj vse si ne boš še izmislil. Naredi kakšen screenshot teh tvojih televizorjev, da malo vidimo:)

o0o0o0o0o0 ::

Imam OLED in QLED in so pri obeh TVjih oči spočite

MrStein ::

fbps je idealen potrošnik. Pada na vse marketinške buzzword-e.
Ta certifikat, oni indeks, tista reklama...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Furbo ::

Res ne vem kako preživimo gledanje v monitorje brez očem prijaznih certifikatov in oleda.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Ajmo reči,da imam v uporabi OLED nekaj let recimo 7-8 let a lahko kdo zagotovo trdi,da bo televizor imel isto svetilnost in da ne bo kakih zmazkov po zaslonu???? Kakor sem prebral je 100% rečeno,da OLED gubi svetilnost na iztrošenost kar za nekaterega ni to idealno,če hoče imeti televizor čim dlje dokler ne krepne. Nekako po moje vsaj meni oči najbolj trpijo ob tistih nenadnih črno-svetlih prizorih to je mišljeno ob večernih časih ko je tema za po dnevu tega ni problema. Seveda ves čas pa govorijo,da tista modra barva je najbolj škodljiva za oči saj tudi je samo pri meni je zaenkrat najbolj škodljivo to kar sem omenil.Mogoče še to,da oči tudi nekako trpijo za kakimi Glossy zasloni kjer svetloba pada direktno na njih pa mene tudi izredno motijo vsi prikazi kjer je veliko črnega sploh kak film tisti Batman ali zadnja sezona game of thrones zato sploh nisem in ne mislim take zadeve gledat. V takih temnih prizorih raje vidim,da imam IPS zaslon saj tako je vse bolj sivkasto in ne tako kontrastno črno da se en drek saj oči kar iščejo da bi kaj boljše videlo in tukaj oči trpijo ko ne vidijo nič drugega kot bolj kotne črno sranje.

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

darck je izjavil:

Sedaj pa že res nakladaš.. Kaj vse si ne boš še izmislil. Naredi kakšen screenshot teh tvojih televizorjev, da malo vidimo:)

Se spomnim, ko so se nekateri uporabniki tukaj delali norca iz mene kako nakladam in da se lažem, sploh ne vem, če še ti uporabniki obiskujejo to temo, sem že pozabil kateri so bili. Ampak, ko sem prilepil slike vseh TVjev pa je bilo vse tiho.

Na mojem youtube kanalu imam objavljen video od A8 in OLED706.

https://www.youtube.com/channel/UCsGHQ_...

Slike od XE90, XG95, GZ950 in PUS7303 sem že poslal takrat, ko sem tu utišal tiste, ki so me imeli za lažnivca.

Tu še je vedno ena od GZ950 in XG95.

In še ena sveža od QN90A in A8

Drugče pa, da bi imel po 5h gledanju TVja spočita očesa kot pravi fpbs, pa ne vem no, v vsakem primeru trpijo oči bilo katero tehnologijo gledaš. Seveda ti bodo pri LCDju bolj trpele, če imaš LCD kot min led in gledaš na polno svetlost, drugače pa trpijo vsepovsod, vsak ekran je škodljiv za oči.

Zgodovina sprememb…

V ameriki je bila bila na Amazonu akcija za Sony 65A80J za ceno 1.352 dolarjev kako to da imajo vsepovsod drugje take vrhunske akcije in cene.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

To še 1.300 EUR ni v našem denarju in to za tak televizor

Zgodovina sprememb…

darck je izjavil:

V ameriki je bila bila na Amazonu akcija za Sony 65A80J za ceno 1.352 dolarjev kako to da imajo vsepovsod drugje take vrhunske akcije in cene.

Zato ker je tam veliko večja kupna moč:) Če bi se v sloveniji prodalo toliko televizorjev bi tudi bila takšna cena..

Kaj menite to kar imajo nekateri TV samo 1Gb Rama in Android sistem to je zdaleč premalo to se bo zatikalo a ne? Vse drugače je to,če je kak drug sistem kot pri mobitelih ali računalnikih kjer Apple z enkrat manj Rama deluje hitreje

Mislim da neki Tesla 32" TV z 1Gb rama je sigurno premalo in bo prej kot ne štekalo mi je boljša varianta Hisense A4G z njihovim sistemom Vidaa kateri deluje kar hitro in tekoče.

issak ::

andrej69 je izjavil:

A bi tale SONY serija X93JAEP bil tudi za Netflix, YouTube, filme in občasno igre iz PCja?
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

issak je izjavil:

andrej69 je izjavil:

A bi tale SONY serija X93JAEP bil tudi za Netflix, YouTube, filme in občasno igre iz PCja?

Seveda bi bil zakaj pa ne?

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

darck je izjavil:

Se spomnim, ko so se nekateri uporabniki tukaj delali norca iz mene kako nakladam in da se lažem, sploh ne vem, če še ti uporabniki obiskujejo to temo, sem že pozabil kateri so bili. Ampak, ko sem prilepil slike vseh TVjev pa je bilo vse tiho.

Na mojem youtube kanalu imam objavljen video od A8 in OLED706.

https://www.youtube.com/channel/UCsGHQ_...

Slike od XE90, XG95, GZ950 in PUS7303 sem že poslal takrat, ko sem tu utišal tiste, ki so me imeli za lažnivca.

Tu še je vedno ena od GZ950 in XG95.

In še ena sveža od QN90A in A8

Drugče pa, da bi imel po 5h gledanju TVja spočita očesa kot pravi fpbs, pa ne vem no, v vsakem primeru trpijo oči bilo katero tehnologijo gledaš. Seveda ti bodo pri LCDju bolj trpele, če imaš LCD kot min led in gledaš na polno svetlost, drugače pa trpijo vsepovsod, vsak ekran je škodljiv za oči.

Na spodnji sliki primerjava med QN90A in A8 je več prikazanih detaljev in tudi ostrina na desni sliki to se takoj vidi na tistem drevesu ob levi strani prikazane slike.

Pa tudi barva je na desnem televizorju boljša

Zgodovina sprememb…

Že nekaj dni imam 65X95J, huda stvarca sem pozitivno presenečen, definitivno boljši kot QN90A in po eni strani celo boljši kot A8 najbrž predvsem zaradi XR čipa, ki deluje kar drugače kot prejšni Sonyjevi X1 čipi. Ko bi lahko ta dva TVja združil, bi to bilo to. Moram videti, če XR deluje enako na A80J in A80K kot na X95J, potem pomeni, da lahko OLEDi z XRjem dosežejo kar svetlejšo sliko kot na A8, ker se lahko uporabi tone mapping brightness preferred in adv. contrast enhancer. Do sedaj je bil Sonyjev contrast enhancer neuporaben, je čist uničil sliko, z XR čipom pa je zakon, ne uniči slike in jo precej posvetli. Tudi live color deluje boljše. Glajenje slike pa še vedno švoh, skor slabše na tanovem čipu, ne morem, verjeti Sony gre nazaj z glajenjem slike, X1 in X1 extrem sta imela dosti boljše glajenje slike kot X1 ultimate in XR.

Zgodovina sprememb…

Kako,kje se da to opaziti ali nastaviti glajenje slike ostrina je nekaj drugega a ne kaj pa glajenje,kao se to opazi slabše in boljše?

Mislim motion smoothening, da nardi 24fps content bolj tekoč. Jaz ne maram original 23,976 fps v filmih in na novejših TVjih je motion smoothening precej slab. Sem opazil, da se je na skoraj vseh znamkah poslabšal. QN90A je tudi imel razočarljiv motion smoothening in na tono artefaktov pa slika se je kar trgala na čase, screen tearing. Nek poceni Samsung model iz leta 2017 od mojega očeta ima boljšo glajenje gibanja slike kot QN90A in manj artefaktov. Philips 706 je še imel najbolj tekoče ampak so se določeni objekti in ljudje premikali manj tekoče kot slika in puščali sledi, kar je bilo ful čudno in moteče. Panasonic GZ950 je bil prava zmaga kar se je tega tiče, super tekoča slika in skoraj nič artefaktov pa tudi posamezni objekti, ljudje in to se ni premikalo čudno ali puščalo kakšnih sledov dupliciranih slikic..., če pa so novi Panasonic modeli še vedno tako dobri pa ne vem, ker GZ950 je 2019 model, morda so tudi oni zreducirali motion smoothening kot ostale znamke.

Zgodovina sprememb…

Cru32 ::

Oddaljenost glave od TV je 3.8m, gledam 58'-65' (večje ne pride v poštev zaradi ostalih elementov). Kaj priporočate v rangu do 900€? Preferiram android tv.
TV bo večinoma namenjen gledanju filmov, serij, športa.

Morda kaj takega?
https://www.mimovrste.com/led-lcd-telev...

Cru32 je izjavil:

Oddaljenost glave od TV je 3.8m, gledam 58'-65' (večje ne pride v poštev zaradi ostalih elementov). Kaj priporočate v rangu do 900€? Preferiram android tv.

Morda kaj takega?

Tale model je zelo soliden, vendar ti jaz raje priporočam katerega od teh dveh modelov, ki sta kar konkretno kvalitetnejša od tega vstopnega modela:) Posebej model 9206 je odličen izbor za tvoje potrebe.. Sicer presega nekaj malega tvoj proračun vendar se vsekakor isplača.

Cru32 ::

andrej69 je izjavil:

Cru32 je izjavil:

Oddaljenost glave od TV je 3.8m, gledam 58'-65' (večje ne pride v poštev zaradi ostalih elementov). Kaj priporočate v rangu do 900EUR? Preferiram android tv.

Morda kaj takega?

Tale model je zelo soliden, vendar ti jaz raje priporočam katerega od teh dveh modelov, ki sta kar konkretno kvalitetnejša od tega vstopnega modela:) Posebej model 9206 je odličen izbor za tvoje potrebe.. Sicer presega nekaj malega tvoj proračun vendar se vsekakor isplača.

Hvala. Lahko še prosim okvirno povzameš v čem sta konkretno kvalitetnejša? Navezujem se na komentar kupca na mimovrste "Odlična televizija za to ceno. Ni razlike med serijo 8, razen da je ta cenejša. Za enkrat zadovoljni."

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cru32 ()
««
408 / 549
»»