» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
409 / 549
»»

andrej69 ::

@Cru32

Če gremo po vrsti. Razlika med modeloma 8506 in 7906 je sledeča. Kot prvo ima model 8506 kar nekaj boljši prikaz barv, ima tudi nekoliko boljši kontrast, kvalitetnejše zatemnenje panela, nekoliko boljšo samo osvetljenje panela, kvalitetnejši Chipset za samo delovanje Androida, sama izdelava televizorja je boljša itd.. Tako, da so vsekakor razlike, ki so vidne tudi v praksi:) Kar pa se tiče modela 8506 in 9206 pa so razlike sledeče. Model 9206 ima boljši kontrast, nekaj malega boljše osvetljenje panela, in pa boljše gibanje slike zaradi 100Hz osveževanja panela. Tako, da sta modela 8506 in 9206 vsekakor precej boljša izbira od modela 7906..

fpbs ::

Cru32 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Cru32 je izjavil:

Oddaljenost glave od TV je 3.8m, gledam 58'-65' (večje ne pride v poštev zaradi ostalih elementov). Kaj priporočate v rangu do 900EUR? Preferiram android tv. TV bo večinoma namenjen gledanju filmov, serij, športa.Morda kaj takega?
https://www.mimovrste.com/led-lcd-telev...

Tale model je zelo soliden, vendar ti jaz raje priporočam katerega od teh dveh modelov, ki sta kar konkretno kvalitetnejša od tega vstopnega modela:) Posebej model 9206 je odličen izbor za tvoje potrebe.. Sicer presega nekaj malega tvoj proračun vendar se vsekakor isplača.
https://www.bigbang.si/philips-the-one-...
https://www.bigbang.si/philips-serija-p...

Hvala. Lahko še prosim okvirno povzameš v čem sta konkretno kvalitetnejša? Navezujem se na komentar kupca na mimovrste "Odlična televizija za to ceno. Ni razlike med serijo 8, razen da je ta cenejša. Za enkrat zadovoljni."

Tu imaš občutno boljšega Androida,Sonyja. Ima vgrajen Triluminos FALD panel, 10 bit, 100Hz, z dvojnim kanalnikom...Noben od teh predlaganih se ne more primerjat s tem.
https://www.ceneje.si/Izdelek/24292754/...

Cru32 ::

fpbs je izjavil:

Cru32 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Cru32 je izjavil:

Oddaljenost glave od TV je 3.8m, gledam 58'-65' (večje ne pride v poštev zaradi ostalih elementov). Kaj priporočate v rangu do 900EUR? Preferiram android tv. TV bo večinoma namenjen gledanju filmov, serij, športa.Morda kaj takega?

Tale model je zelo soliden, vendar ti jaz raje priporočam katerega od teh dveh modelov, ki sta kar konkretno kvalitetnejša od tega vstopnega modela:) Posebej model 9206 je odličen izbor za tvoje potrebe.. Sicer presega nekaj malega tvoj proračun vendar se vsekakor isplača.
https://www.bigbang.si/philips-the-one-...
https://www.bigbang.si/philips-serija-p...

Hvala. Lahko še prosim okvirno povzameš v čem sta konkretno kvalitetnejša? Navezujem se na komentar kupca na mimovrste "Odlična televizija za to ceno. Ni razlike med serijo 8, razen da je ta cenejša. Za enkrat zadovoljni."

Tu imaš občutno boljšega Androida,Sonyja. Ima vgrajen Triluminos FALD panel, 10 bit, 100Hz, z dvojnim kanalnikom...Noben od teh predlaganih se ne more primerjat s tem.
https://www.ceneje.si/Izdelek/24292754/...

@andrej69 kakšen protiargument :)?

Ajnstajn` ::

https://www.bigbang.si/akcije-popusti/t...
Nevem sicer, če je to prava tema Pri tem OLEDU se dobi zraven sledeči sound bar.
Ali se to dobi zraven samo pri nakupu v big bang/harvey norman, ali to dobiš zraven vsepovsod, le registriraš se na samsungovi strani in claimaš?
//

@Cru32

Kar se tiče Sonya je boljša izbira samo, če boš večinoma gledal HDR vsebine. Kar se tiče gledanja ostalih vsebin ti priporočam Philipsa, ki ima še nekaj kvalitetnejše procesiranje slike, nekaj boljše delovanje Androida, Ambilight kar je plus za gledanje v temi, Philips je za mene osebno bolj kvaliteten tudi kar se tiče same izdelave itd.. Drugače pa je Sony seveda tudi zelo dobra izbira.

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

@Cru32 Kar se tiče Sonya je boljša izbira samo, če boš večinoma gledal HDR vsebine. Kar se tiče gledanja ostalih vsebin ti priporočam Philipsa, ki ima še nekaj kvalitetnejše procesiranje slike, nekaj boljše delovanje Androida, Ambilight kar je plus za gledanje v temi, Philips je za mene osebno bolj kvaliteten tudi kar se tiče same izdelave itd.. Drugače pa je Sony seveda tudi zelo dobra izbira.

Andrej, to tvoje zavajanje nima meja. V nobenem primeru se ne more primerjat tvoj Philips z vgrajenim še klasičnim 8bit panelom, DirectLED brez con, brez dimminga, kar je najslabše možno, s tem Sonyjem. Ne zavajaj s tem tvojim procesiranjem in kvalitetnejšo izgradnjo.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@Cru32 Kar se tiče Sonya je boljša izbira samo, če boš večinoma gledal HDR vsebine. Kar se tiče gledanja ostalih vsebin ti priporočam Philipsa, ki ima še nekaj kvalitetnejše procesiranje slike, nekaj boljše delovanje Androida, Ambilight kar je plus za gledanje v temi, Philips je za mene osebno bolj kvaliteten tudi kar se tiče same izdelave itd.. Drugače pa je Sony seveda tudi zelo dobra izbira.

Andrej, to tvoje zavajanje nima meja. V nobenem primeru se ne more primerjat tvoj Philips z vgrajenim še klasičnim 8bit panelom, DirectLED brez con, brez dimminga, kar je najslabše možno, s tem Sonyjem. Ne zavajaj s tem tvojim procesiranjem in kvalitetnejšo izgradnjo.

He..he.. A si sploh videl ta Philips v živo, kaj šele preizkušal in ga primerjal z določenimi televizorji..? Kolikokrat ti moram napisat, da se kvaliteta televizorja ne določa na osnovi specifikacij:))

@Cru32

Jaz ti res predlagam, da si vzameš uro dve časa in se odpraviš v najbližjo Big Bang prodajalno in na licu mesta preiskusiš ta dva modela ali pa še kakšnega drugega.. Prodajalca samo prosi, da si vzame nekaj časa in se sprehodita malo skozi različne nastvitve in pa preiskusita različne vsebine. Najbolje je, da imaš s sabo na kakšnem usb ključu različne vsebine in potem preizkusiš na določenih televizorjih. Tako boš nekako dobil določene informacije okoli določenih televizorjev kar se tiče kvalitete slike in samega delovanja televizorja. Ker lahko je določen televizor na testih nekaj kvalitetnejši, pa ni nujno, da bo to odločilno, ker vsak vidi drugače samo kvaliteto slike:)

darck ::

Imeti bi moral oba televizorja eden zraven drugega in potem bi točno videl razlike drugače na papirju je pa Sony boljši. Verjetno je od Sony sam zaslon že tako ali tako boljši zaradi Triluminus 10 bitnega panela z 100 Hz osvežitvijo potem ima večjo svetilnost pri HDR pa tudi pri SDR je najbrž malenkost svetlejši in tisto,da ima Philips boljši processing slike spet ni neka realnost,ker Sony naredi super sliko kakor pravijo vsi pa glede androida mislim,da bi ali bo na Sony bolje deloval tako je bilo vedno in še kar nekako tako je naprej.
Televizorja dati skupaj in potem gasa primerjati pa da vidimo :)

skyform ::

darck je izjavil:

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

darck je izjavil:

Uporabnnik pravi,da rabi televizor za gledanje športa kar pomeni,da sploh ni neka nuja,da je OLED pa najboljša opcija in moje mišljenje je,da iz tistega seznama je nekako SAMSUNG NEO QLED 85A najboljša izbira saj ima super barve,gibanje slike je tudi super,tudi kontrast je dober pa svetilnosti ima tudi več kot preveč. OLED televizorje se naj uporablja za gledanje filmov pa še to v temnem prostoru kar se tiče pa športa,običajnih oddaj......pa sploh ni potrebe po OLEDu sploh čez dan da ne rečem v kakih svetlečih prostorih kjer se tudi tisti glossy zasloni bleščijo kot hudič. Za gledanje športa on sploh ne rabi OLED televizorja in mu je MiniLed od Samsunga čisto super zadeva po vrhu se tudi nima kaj bati,da se mu lahko kaj zapeče in pa televizor čez leta ne bo zgubljal na moči svetilnosti kot jo gubi recimo OLED. Tudi z Sony X93J televizorjem bi bil sigurno zadovoljen

Saj OLED se ne kupuje samo zaradi odlične slike. V primerjavi z LCDejem ti pri OLEDu oči dobesedno počijejo, in to je pomembno še posebej za starejše gledalce. V hiši imam več Tvejev. In lahko ti povem, kot bi Andrej rekel "iz prve roke".OLEDa lahko gledam neprekinjeno 5 in več ur, oziroma neomejeno, brez kakršnih koli težav z očmi. Vćasih sem iz nekih drugih razlogov prisiljen, da gledam LCD in že po dobri uri, dveh urah, imam težave z očmi. Prav zagotovo LGejev "eyesafe" certifikat ni brez veze.
https://eyesafe.com/lgdisplay/

Sedaj pa že res nakladaš.. Kaj vse si ne boš še izmislil. Naredi kakšen screenshot teh tvojih televizorjev, da malo vidimo:)

Se spomnim, ko so se nekateri uporabniki tukaj delali norca iz mene kako nakladam in da se lažem, sploh ne vem, če še ti uporabniki obiskujejo to temo, sem že pozabil kateri so bili. Ampak, ko sem prilepil slike vseh TVjev pa je bilo vse tiho.

Na mojem youtube kanalu imam objavljen video od A8 in OLED706.

https://www.youtube.com/channel/UCsGHQ_...

Slike od XE90, XG95, GZ950 in PUS7303 sem že poslal takrat, ko sem tu utišal tiste, ki so me imeli za lažnivca.

Tu še je vedno ena od GZ950 in XG95.

In še ena sveža od QN90A in A8

Drugče pa, da bi imel po 5h gledanju TVja spočita očesa kot pravi fpbs, pa ne vem no, v vsakem primeru trpijo oči bilo katero tehnologijo gledaš. Seveda ti bodo pri LCDju bolj trpele, če imaš LCD kot min led in gledaš na polno svetlost, drugače pa trpijo vsepovsod, vsak ekran je škodljiv za oči.

Na spodnji sliki primerjava med QN90A in A8 je več prikazanih detaljev in tudi ostrina na desni sliki to se takoj vidi na tistem drevesu ob levi strani prikazane slike.

Pa tudi barva je na desnem televizorju boljša

Tole sliko sem poslal samo kot dokaz, da sem imel QN90A in ne kot primerjava kvalitete slike med TVji. Iz te slike skoraj ni razvidno kateri TV prikazuje boljšo sliko. Ne gre z iPhonom prikazati to kar vidimo v živo. Drugače pa to vse drži, da je Sony prikazal več detaljov, lepše barve in boljšo ostrino slike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Anney ::

darkolord je izjavil:

Kakšna ideja, kdaj približno se lahko pričakuje PML9507?

Amazon 65 col - 2.399,00 EUR, 75col- 3.499,00 EUR.
Trenutno Temporarily out of stock. We are working hard to be back in stock as soon as possible.
Konec meseca, začetek avgusta.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

miraldi ::

32" 1920x1080 TV se kupuje za manjši prostor.

Je to to?
Pač iščem vrh v tej mali dimenziji?

Neke 1366x768 me ne zanimajo :)

Link:

https://www.mimovrste.com/televizorji-o...
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miraldi ()

darkolord ::

Anney je izjavil:

darkolord je izjavil:

Kakšna ideja, kdaj približno se lahko pričakuje PML9507?

Amazon 65 col - 2.399,00 EUR, 75col- 3.499,00 EUR.
Trenutno Temporarily out of stock. We are working hard to be back in stock as soon as possible.
Konec meseca, začetek avgusta.
Hmmm, pri 65" je cena skoraj x2 od PML9506.

Bo očitno še 55" precej dražja od 65" 9506 ...

Anney ::

55 sploh nebo. Zato pa smo ti predlagali 9506 (katera je najceneje v celi eu, v slo) ali pa počakaš do konca leta, ko in če bo cena padla.

Še za 100EUR so jo pocenili.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

@darkolord

Saj cena modela 9507 je povsem normalna za model 2022:) Saj nekje enaka cena je bila tudi modela 9506, ko je lani prišel na tržišče. Treba počakat do konca leta, ko se bodo cene že kar konkretno spustile in pa naslednje leto spomladi, ko bo cena zasigurno takšna kot je sedaj za model 8506.. Bo pa letos na voljo model 9507 tudi v velikosti 55˝.

miraldi je izjavil:

Je to to?

Link:

Philips sploh nima nekih TV v tej velikosti 32" niti eden nima android sistem ampak lastni SAPHI sistem kar nekaterim sploh prav ne pride.Najboljši v tej velikosti je nekako Samsung QE32 The Frame z ločljivostjo FHD a za moje pojme je najboljši Samsung Q60A kateri je edini 4K TV samo tega modela še nisem videl,da bi se prodajal v Sloveniji. V tej velikosti bi za zagotovo trdil,da je nekako LG najboljša izbira saj njihov sistem podpira kar dokaj aplikacij in tudi delujejo brez problema kar ne moremo reči za druge proizvajalce saj večina vgrajuje premalo močno zmogljivost TV. Kaj ti bo televizor z android sistemom in 1Gb Rama in po večini imajo vsi to vgrajeno saj pri takih odpade dobro delovanje pri stremanju,aplikacijah itd..... Za običajno uporabo TV,da ga uporabljaš samo za gledanje pa je res,da bo vsak deloval.
Priporočam ti kak LG 32LM6380 ali pa tudi LM6370 oba naj ali morata biti Full HD saj tako piše in so lanski modeli 2021 in ne kot nekje zapisujejo 2019. Seveda model LM6300 je res iz leta 2019 a modela LM 6370 ali LM 6380 so pa lanski 2021.Mogoče najdeš še kje ceneje kot za 259 EUR kot je cena na Mimovrste.

LG 32LM6380

LG 32LM6380

skyform je izjavil:

Že nekaj dni imam 65X95J, huda stvarca sem pozitivno presenečen, definitivno boljši kot QN90A in po eni strani celo boljši kot A8 najbrž predvsem zaradi XR čipa, ki deluje kar drugače kot prejšni Sonyjevi X1 čipi. Ko bi lahko ta dva TVja združil, bi to bilo to. Moram videti, če XR deluje enako na A80J in A80K kot na X95J, potem pomeni, da lahko OLEDi z XRjem dosežejo kar svetlejšo sliko kot na A8, ker se lahko uporabi tone mapping brightness preferred in adv. contrast enhancer. Do sedaj je bil Sonyjev contrast enhancer neuporaben, je čist uničil sliko, z XR čipom pa je zakon, ne uniči slike in jo precej posvetli. Tudi live color deluje boljše. Glajenje slike pa še vedno švoh, skor slabše na tanovem čipu, ne morem, verjeti Sony gre nazaj z glajenjem slike, X1 in X1 extrem sta imela dosti boljše glajenje slike kot X1 ultimate in XR.

A8 vs X95J samo kot dokaz, da ju imam.

skyform je izjavil:

skyform je izjavil:

Že nekaj dni imam 65X95J, huda stvarca sem pozitivno presenečen, definitivno boljši kot QN90A in po eni strani celo boljši kot A8 najbrž predvsem zaradi XR čipa, ki deluje kar drugače kot prejšni Sonyjevi X1 čipi. Ko bi lahko ta dva TVja združil, bi to bilo to. Moram videti, če XR deluje enako na A80J in A80K kot na X95J, potem pomeni, da lahko OLEDi z XRjem dosežejo kar svetlejšo sliko kot na A8, ker se lahko uporabi tone mapping brightness preferred in adv. contrast enhancer. Do sedaj je bil Sonyjev contrast enhancer neuporaben, je čist uničil sliko, z XR čipom pa je zakon, ne uniči slike in jo precej posvetli. Tudi live color deluje boljše. Glajenje slike pa še vedno švoh, skor slabše na tanovem čipu, ne morem, verjeti Sony gre nazaj z glajenjem slike, X1 in X1 extrem sta imela dosti boljše glajenje slike kot X1 ultimate in XR.

A8 vs X95J samo kot dokaz, da ju imam.

SUPER.
Si že kaj primerjal tisti svoj prejšnji model XG95 s tem X95J?

Žal ne, ker več ne dela, ima poškodovan ekran ampak se še dobro spomnim kakšna je bila slika, ker je še letos bil delujoč. Zelo podobna slika kot na XE90 samo svetlejša in malo manj bloominga. X95J je definitivno boljši, predvsem za HDR in DV, ker ima boljši local dimming, HDR tone mapping in dosti boljši advanced contrast enhancer. Slika je lahko svetlejša kot na XG95 in kljub temu je manj bloominga. Shadow detail je tudi boljši. Zelo mi je všeč, da podnapisi ne žarijo kot na XG95 kar me je na XG95 zelo motilo in sem težko gledal HDR na polno svetlost razen čez dan, ko je bilo zelo svetlo prostor. V bistvu se da nastaviti, tako da so podnapisi še temnejši kot na A8 in slika vseeno svetlejša. Local diming na high deluje tako, da so podnapisi temnejši in je potem tudi manj bloominga se pa potem v scenah kot vesloje z zvezdami malo manj vidijo kot na local diming na standard. Ko imaš OLEDa zraven se lepo vidi kako local diming zdima zvezde, na off se vidijo kot na A8, low jih že malo potemni, standard že začnejo izgubljati oblike in vse so podobno svetle, na high pa še bolj zdimano. Na A8 se ful lepo vidi vsaka zvezda različno svetlo in različne velikosti, medtem ko so na X95J vse identične, ni jih manj ampak izgubijo tisto pravo obliko in so dosti bolj zdimane. 

X95J ima svoje prednost kot risanke, šport, odaje pač svetle zadeve. Tudi igre kot FH4 in 5 so mi lepše na X95J kot na A8. Na A8 je sicer superioren kontrast in HDR efekt pride bolj do izraza, sploh ko je v igri večer in tema je tista prava tema in svetle zadeve vseeno žarijo, medtem ko je na X95J vse bolj svetlo in manj globoko. V svetlih scenah so pa barve tolik lepše na X95J da joj. Na A8 vse vleče na zeleno, to predvsem, ko je v igri dan in se slika potemni, ko je velik del slike svetl kot v svetlih igrah se vklopi APL, če pa je daljčasa svetla pa še ABL in potem OLED enostavno ne prikaže barv kot treba, vse vleče na zeleno čist vsaka barva. To se lepo vidi, če daš svetlost na zelo nizko kako slika postane zelena in to na vsakem OLEDu, razen QD OLED. Ne vem zakaj je to tak pri OLEDu, če bi tole porihtali, da barve ostanejo enake, ko je manj svetla slika bi bilo vse ok. Deluje kot da WB potegne bolj na zeleno, ko se zniža svetlost slike, enako kot, če gledaš OLED pod kotom tudi postane vse zeleno. Ravno obratno je pa, ko je v igri večer ali tema, potem pa so na OLEDu vse barve kot treba ali še lepše in kontrast fenomenaln.

Filmi pa spet druga pesem, filmi so po sami naravi bolj temni, kot risanke, šport in te zadeve in zato tu OLED blesti. APL in ABL se pojavi redkokdaj in zato so tudi barve kot treba, v dostih primerih celo boljše, slika pa je globlja in bolj kontrastna kot na X95J in ima na čase celo več shadow detaila zaradi superiornega kontrasta. Sploh v scenah, npr da je človek ali nek objekt pred nekem svetlem odzadju ali oknu, svetlo odzadje bolj žari na OLEDu in detajli na objektu ali obraz človeka se pa kljub temu lepše vidi. Ali pa pri popolnoma temnih scene se na A8 vidi malenkost več kot na X95J in so kljub temu so boljše črne in manj sivine. So pa potem spet kakšne scene, kot samo nebo ali kakšni beli prostori in te zadeve, ki so lepše na X95J, ker tam pa je spet APL na A8 in so te scene enostavno temnejše in tam potem spet pride do tega zelenkastega tona, vse barve postanejo zamolke in vlečejo na zeleno tole je posebaj moteče na koži ljudeh.

V glavnem vask TV ima svoje prednosti in slabosti ampak moram reči, da mi je X95J zelo všeč. Tale nov adv contrast enhancer ti da možnost, da slika izgleda zelo kontrastna v temnih scenas ampak se izgubi nekaj shadow detaila. Če ne drugega imaš možnost odstraniti sivino in doseči OLED look. Meni osebno boljše rešeno kot pri Samsung, ki je že tole po dafault forsirano. X95J ima brez contrast enhancerja pravilen izgled z shadow detail kot treba, če pa vklopiš adv contrast enhancer pa dobiš Samsungov look oz še malo bolj agresivno medtem ko Samsung QN90A ima vse preveč fixno, ne moreš niti local dimming izklopit in že black crush out of the box, ki se ga ne da odpraviti.

XR procesor je odličen kar se tiče highlightsov, prikaže več detajlov v svetlih in kljub temu lahko doseže zelo svetlo sliko. Na tone mapping brightness prefered prikaže več kot A8 na polno svetlost. QN90A je prikazal manj detajlov v svetlih kot A8 pri kontrastu na 95, ki že kar dosti skuri detajle. Default na Sonyjih je 90 in več se sploh ne priporoča, ker se izgubi preveč detajlov v svetlih. So samo kake izjeme HDR filmov, ki  imajo ful temen zdiman HDR pri tistih se lahko da kontrast na 100 in se nič ne izgubi. A8 pri kontrast na 75 prikaže tam nekje kot X95J na 90 z tone mapping off, gradation preferred pa prikaže še več, v glavnem X95J ima res dober dinamičen razpon, lep napredek. Sem pa bral in gledal en videjo, da novi Samsung mini led B modeli prikažejo kar več detajlov v svetlih, so tole odpravili, ker A modeli so res grdo skurili svetle zadeve je pa še vedno prisoten black crush. Tole sem govoril o HDRju, pri DV je na Sonyju kontrast default na 100 in če ga znižaš ne dobiš nič več detajlov ven kot pri HDR.

V glavnem X95J je super stvarca in bi ga tistim, ki ne gledajo v čisti temi priporočal preko OLEDa, ker je bolj verzatilen. Tisti, ki še niso OLED doživeli ne bodo nič pogrešali sploh, če se TV ne gleda v čisti temi, za čez dan in igranje iger je pa meni osebno boljši kot OLED.

Zgodovina sprememb…

Pa še nekaj, ne se preveč zanašati na reviewe kot rtings, tole sem že večkrat opozoril. Njihovi reviewi so bolj tehnični in fokusirani na meritve, ki ne povedo vse. Vsako leto berem na netu pluvanje po vseh znamkah kako so LCDji iz leta v leto slabši in slabši pa da imajo slabši kontrast in podobno samo ker vsi bulijo ta rtings in se zanašajo na meritve. TVji se izboljšujejo in to lepo, če primerjam kako lepo je Sony napredoval od XE90 do X95J ampak nekateri pa še kr fantazirajo in pišejo kako je njihov XE90 še vedno najboljši LCD. Imel sem XE90, XF90, XG95 in sedaj X95J, čisto vsako leto je bil nek napredek. V SDR je izboljšan upskejling, procesing in pa da je lahko svetleješi, v HDR in sploh v DV pa je ogromen napredek v tonemapingu, slika je lahko toliko svetlejša in kljubtemu bolj kontrastna in manj bloominga. Boljše se je zanašati na revijuje, ki sodijo po tem kar vidijo kot pa samo po meritvah ali pa oboje kot Vincent od HDTV Test.

Zgodovina sprememb…

In če pogledamo kaj je Samsung dosegel z QN85A, QN90A in QN85B z IPS panelom in potem si nekateri upajo reči da ni napredka pri LCDjih, prav smešno.

Pozabil sem še omeniti nekaj glede barv v HDR in DV. XE, XF, XG niso bili kos OLEDu, potrebno je bilo dvigniti barve na 58-60, da so bile tako žive kot na OLEDu ampak potem so tudi izpadle malo napačne, prisiljeno živahnejše, medtem ko na OLEDu izgledajo naravne in živahne. Na X95J je tole drugače, out of the box na 50 enako kot na OLEDu, v DV celo bolj živahne barve kot na A8, očitno nov XR procesor pri delu. In, če pogledamo rtings so namerili color gamut in volume nižje kot pri predhodnih modelih, v živo pa kljub temu barve izpadejo lepše in živahnejše, tako da spet ni kot kažejo meritve.

skyform je izjavil:

Pozabil sem še omeniti nekaj glede barv v HDR in DV. XE, XF, XG niso bili kos OLEDu, potrebno je bilo dvigniti barve na 58-60, da so bile tako žive kot na OLEDu ampak potem so tudi izpadle malo napačne, prisiljeno živahnejše, medtem ko na OLEDu izgledajo naravne in živahne. Na X95J je tole drugače, out of the box na 50 enako kot na OLEDu, v DV celo bolj živahne barve kot na A8, očitno nov XR procesor pri delu. In, če pogledamo rtings so namerili color gamut in volume nižje kot pri predhodnih modelih, v živo pa kljub temu barve izpadejo lepše in živahnejše, tako da spet ni kot kažejo meritve.

Kolorimeter zazna sasigurno drugače kvaliteto slike kakor pa človeško oko:) Zato je včasih dobro pogledat določene televizorje v živo, pa čeprav niso nastavljeni tako kot treba. Ker včasih tisti prvi vizualni vtis pomeni več kakor pa določene meritve. Saj recimo, če gledamo sam prikaz barv. Enim je važno, da so barve čim bolj nasičene drugim je važno, da so čimbolj natančne (DELTA E) odstopanje.

Ja saj to mene jezi ko nekateri govorijo na podlagi teh meritev a v resnici je pa čisto druga fora.Verjetno je tudi model X90J boljši kakor predhodniki in letošnji bo pa kakor pravijo spet boljši in blizu temu kar je X95J.To bo po eni strani kar super zadeva za kupiti konec leta ali drugo leto seveda to govorim za nas kateri ne mislimo veliko dajati za TV. Jaz sem res siguren za sebe,da ne maram preveč močnih barv in za moj okus OLED to prikazuje sploh v HDR načinu. Sliko povdarja globinsko sploh zaradi kontrasta. Tiste dve sliki katero je Skyform dal za primerjavo med A8 in X95J je to kar meni resnično ne paše ne maram tako očitne modre barve pa tudi kontrast se takoj opazi kjer je senca po drevesih ali travi. Raje imam nekako manj globok prikaz slike,manj močnih barv za kontrast mi sploh ni edino rad bi,da bodoči TV ne bo tako sivkasto prikazoval črno barvo kot IPS paneli,da če je film z tistim črnim robom zgoraj in spodaj, da je črn za ostalo pa mi ni mar.

Posebej najbolj bi mi bilo pomembno,da se na TV lahko nastavi bela barva saj veliko je takih kateri vlečejo bolj na modro ampak stari Sony je pa,kar dobr belo prikazal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

@darck OLED nima premočnih barv, saj A8 ne, če je na 50 so barve kot treba. Tudi za temne scene in temne detajle je OLED boljši, moraš prvo videti doma OLED predn govoriš kako veš, da ti ne bi bil všeč. Fora je da se na OLEDu več vidi v temnih scenah, v sencah in teh zadevah, ravno zaradi superiornega kontrasta. Sony pa sploh ima malo dvignje črne na OLEDih tako, da ni nič pretemno in black crusha, še skoraj preveč se vidi. Ti sploh ne veš koliko manj stvari vidiš na svojem TVju z IPS panelom, imaš sivino po vrhu pa še ti manjka na tone detajlov. Nobeden LCD ne more konkurirati z OLEDom kar se tega tiče, vsi bodo prikazali bolj sivo sliko in manj detajla, eni pač bolj kot drugi. Kontrast je ful pomemben, višji kot je kontrast lepše se vse vidi in večji je lahko dinamičen razpon. Slika od OLEDa dostikrat deluje bolj naravna kot na LCDju ravno zaradi višjega kontrasta. Višja svetlost in nižji kontrast je slabše in potem na silo prisiljen kontrast z raznimi pomagali povzroča bolj izumetničeno, manj pravilno in majn naravno sliko.

Pa kot sem že napisal ne soditi kvalitete slike po slikah. Ni na OLEDu toliko bolj modra slika kot je prikazano na moji sliki, v bistvu sta zelo identična v tej sceni in oba nastavljena na wb neutral, če hočeš pa še lahko vedno daš na warm ali expert in imaš čist toplo sliko. Tudi detajla ni manj v sencah in temnih stvareh na OLEDu kot prikazuje slika. Tole je kriva kamera, ker ne more prikazati oba TVja pravilno. Temnejši TV bo preko kamere imel black crush, svetlejši pa vžgane svetle, v živo pa tole ni tako. Res pa jen da kot sem že napisal v dolgem postu zgoraj OLED izpade zelen proti LCDju v scenah, ko je APL in ko se vklopi ABL.

Zgodovina sprememb…

Za gledanje filmov zvečer z lučjo ali v čisti temi je OLED superiorn, to sploh ni govora, nobeden LCD mu ne bo kos in za zvečer je OLED dovolj svetel oz še presvetel. Ravno včeraj sem pogledal celo zadnjo epizodo Star Trek Strange New Worlds na X95J in ja zelo sem pogrešal kontrast od A8. Sem se razvadil, prav manjkala mi je tista globina in dinamičen razpon. Obrazi so bili bolj temni v scenah kjer je kaj v odzadju žarelo, temne scene bolj sive in ni bilo tiste globine. OLED je kot da bi nek filter potegnil dol z LCDja, vse postane toliko bolj globoko jasno in kristalno čisto. Ravno obratno pa je če gledaš čez dan, sploh kaj bolj svetlega kot kakšna svetla živahna risanka ali igranje svetlih iger, tule pa X95J zmaga. Pa tudi temni filmi so boljši na X95J čez dan, ker lahko nastaviš sliko tako svetlo, da se čist vse lepo vidi, na OLEDu pa je pretemno in se mantraš in izpade zaradi pretemne slike tudi manj kontrastno. Zvečer je pa spet druga pesem, zvečer je OLED enostavno boljši in to skoraj za vsak kontent, ker ne potrebuješ svetlosti od LCDja in pri identični svetlosti OLED zaradi superiornega kontrasta zlahka zmaga.

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Torej OLED + rolete FTW. Ne vem, jaz se bom držal LCD. Trenutno čakam, da Sony XR85X95J kje pade pod 3 jurčke.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Težko,da bi kupil OLED saj večjega kakor 55" ni šans,da kupim so predragi tisti 65" OLED TV in sedaj z mojim 55" velikostjo bi rad prešaltal na večjega saj iz mojih 3,90 metra oddaljenosti do TV si želim večjega.Res,da me ne moti tudi ta dosedanja velikost TV ampak vem,da z večjim bi bilo še bolje samo CENA dela to razliko,da ne dam toliko denarja za tako velikost OLED TV.Sigurno bi bil z 55" OLED ful zadovoljen samo z večjim bi bil veliko bolj :)

Tale scene lepo pokaže kako LCDji ne morejo pokazati vseh detajlov kot OLED.

Tale scena pa prikaže OLEDov APL in kako slika dobi zelenkast ton v scenah z APL. Tale zelen ton sicer dosti manj opaziš ali skoraj ne, če nimaš LCD za primerjavo ampak ko enkrat veš in vidiš kaj zmore LCD pač podzavestno veš, da še gre bolje. V tej sceni sicer ta zelen ton ni bil opazen v živo ampak so pa scene v katerih je tole res videti točno tako tudi v živo v primerjavi z LCDjem.

pegasus ::

skyform je izjavil:

reviewi so bolj tehnični in fokusirani na meritve, ki ne povedo vse.
Zanesljiv način kako prepoznati prodajnika, ki bi vam rad prodal meglo ;)

miraldi ::

darck je izjavil:

miraldi je izjavil:

Je to to?

Link:

Philips sploh nima nekih TV v tej velikosti 32" niti eden nima android sistem ampak lastni SAPHI sistem kar nekaterim sploh prav ne pride.Najboljši v tej velikosti je nekako Samsung QE32 The Frame z ločljivostjo FHD a za moje pojme je najboljši Samsung Q60A kateri je edini 4K TV samo tega modela še nisem videl,da bi se prodajal v Sloveniji. V tej velikosti bi za zagotovo trdil,da je nekako LG najboljša izbira saj njihov sistem podpira kar dokaj aplikacij in tudi delujejo brez problema kar ne moremo reči za druge proizvajalce saj večina vgrajuje premalo močno zmogljivost TV. Kaj ti bo televizor z android sistemom in 1Gb Rama in po večini imajo vsi to vgrajeno saj pri takih odpade dobro delovanje pri stremanju,aplikacijah itd..... Za običajno uporabo TV,da ga uporabljaš samo za gledanje pa je res,da bo vsak deloval.
Priporočam ti kak LG 32LM6380 ali pa tudi LM6370 oba naj ali morata biti Full HD saj tako piše in so lanski modeli 2021 in ne kot nekje zapisujejo 2019. Seveda model LM6300 je res iz leta 2019 a modela LM 6370 ali LM 6380 so pa lanski 2021.Mogoče najdeš še kje ceneje kot za 259 EUR kot je cena na Mimovrste.

LG 32LM6380

LG 32LM6380

Gre se za sekundarni TV :)
Bom pa pogledal oba in se odločil. Hvala
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

skyform je izjavil:

Zakaj jih potem lahko jasno vidim na mojem LCD monitorju?

Ja ta primerjava s temi zvezdami itd....je že dolga znana. Jaz samo to ne zastopim ko vsi ponavljajo,da tako naravno barvno sliko prikaže OLED TV vendar,če bi sedaj šel s kamero posneti ven malo naokrog v naravi in potem predvajal na OLED TV bi drugače izpadlo kakor si sam videl s svojimi očmi. Pa naj reče bilo kdo kakor hoče OLED naredi drugačno sliko kakor človeško oko vidi v resničnem pogledu sploh HDR da toliko več podrobnosti. Tudi sam ko posnamem z kamero ali fotoaparatom posnetek je spet lepši kakor ga z lastnimi očmi vidiš in tehnologija samo izboljšuje videno sliko ampak to zame ni normalno,normalno je to kar človeške oči direktno vidijo. Naravno je naravno kar pa tehnologija naredi to pa sigurno ni ampak so samo izboljšave je pa to za oči nekaj spet zanimivega ko vidiš take povdarjene globinske učinke.

Furbo je izjavil:

skyform je izjavil:

Zakaj jih potem lahko jasno vidim na mojem LCD monitorju?

Sem že zgoraj v dolgem postu napisal zakaj. Local dimming! Tvoj monitor nima local dimming. Tudi X95J prikaže vse zvezde kot treba z local dimming off ampak potem je slika siva, z dosti nižjim kontrastom in cloudingom. Višje nastaviš locla dimming manj se vidijo zvezde.

darck je izjavil:

Ja ta primerjava s temi zvezdami itd....je že dolga znana. Jaz samo to ne zastopim ko vsi ponavljajo,da tako naravno barvno sliko prikaže OLED TV vendar,če bi sedaj šel s kamero posneti ven malo naokrog v naravi in potem predvajal na OLED TV bi drugače izpadlo kakor si sam videl s svojimi očmi. Pa naj reče bilo kdo kakor hoče OLED naredi drugačno sliko kakor človeško oko vidi v resničnem pogledu sploh HDR da toliko več podrobnosti. Tudi sam ko posnamem z kamero ali fotoaparatom posnetek je spet lepši kakor ga z lastnimi očmi vidiš in tehnologija samo izboljšuje videno sliko ampak to zame ni normalno,normalno je to kar človeške oči direktno vidijo. Naravno je naravno kar pa tehnologija naredi to pa sigurno ni ampak so samo izboljšave je pa to za oči nekaj spet zanimivega ko vidiš take povdarjene globinske učinke.

Sorry ampak sedaj že pišeš neumnosti. OLED ne prikaže stvari, ki jih ni, FALD TV enostavno izumtniči sliko zaradi local dimminga. OLED ima najbolj naravno sliko od vseh tehnologij, ki so trenutno na voljo, ravno zaradi tega, ker se čisto vsak pixel zase prižiga in ugaša in ni potrebno nobenih dodatnih tehničnih trikov kot v FALD in Mini LED.

Zgodovina sprememb…

Samo poglej si to sliko kako izumetničen DV ima X95J v določenih filmih, sem bil prav šokiran, ko sem zalaufal Man From Toronto na Netflixu. Tale slika niti ne prikaže kako hudo to izgleda v živo, res grdo, noro barvno, sivo, ni za gledati.

Barve so na 50 in izgleda kot da bi bile na 65 na ostalih Sonyjih. A8 ima na tej sliki barve na 55. Pa sivina na X95J prav grozna, total lifted blacks, če pa daš black adjust ali črne znižaš pa imaš black crush v ostalih scenah, ki zgledajo normalno, v glavnem nerešljivo. Contrast enhancer odpravi sivino v tej sceni ampak v tem filmu je polomija, kr spreminja se nonstop in so ene scene sive druge total pretemne, pa kr med sceno se slika potemni pa neke fore, grozno, tako da vidim, da tudi contrast enhancer ne dela vredu na novih Sonyjih, spet neuporaben.

V glavnem nekateri filmi so čist zanič v DV na X95J, ne vem ali je to XR procesor kriv ali kaj, ker noben Sony FALD ni imel tak čudn DV kot ga ima X95J v nekaterih filmih in da bi se slika tako spreminjala iz film v film, nonstop moram spreminjat nastavitve za določene filme v DV, zelo moteče. Nekateri filmi so čist enaki kot na ostalih Sonyjih nekateri pa čist drugačni. V SDR in HDR pa ni tega problema deluje enako kot ostali Sony TVjih, ki sem jih imel in jih imam.

Zgodovina sprememb…

In še en velik problem pri X95J. Ne vem, če je moj pokvarjen ali je to normalno. Vsakič, ko se pojavijo podnapisi zabliska cela slika, zelo opazno takoj pod zgornjem črnem robu. Tole se ne dogaja če izklopim local diming. Z local diming bilo na katero stopnja pa nonstop v DV. SDR nima te težave, v HDR pa se že na čase vidi. XE90, XF90, XG95 nimajo tega fenomena.

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

skyform je izjavil:

Tale slika niti ne prikaže kako hudo to izgleda v živo, res grdo, noro barvno, sivo, ni za gledati.
Spet prodajaš meglo. Naši možgani so izredno plastičen organ in se prilagodijo na čisto vse. Kako misliš, da so ljudje gledali prvo barvno televizijo v šestdesetih letih? So zraven bruhali, tako kot ti? Pa mi, ki smo cela generacija gor rastli na VHS kvaliteti? Nam so preveč nasičene barve modernih zaslonov v najboljšem primeru moteče, večinoma pa kar odbijajoče.

Saj nisem prodajalec, da bi se moral lagati ali prodajati sranje. Sem lepo opisal prednosti obeh tehnologij. Ti pa si glasen pa sploh nimaš LCD in OLED za primerjavo. Sam sem odrasel z katodnimi TVji in VHS, tako da prosim psssst.

pegasus je izjavil:

skyform je izjavil:

Tale slika niti ne prikaže kako hudo to izgleda v živo, res grdo, noro barvno, sivo, ni za gledati.
Spet prodajaš meglo. Naši možgani so izredno plastičen organ in se prilagodijo na čisto vse. Kako misliš, da so ljudje gledali prvo barvno televizijo v šestdesetih letih? So zraven bruhali, tako kot ti? Pa mi, ki smo cela generacija gor rastli na VHS kvaliteti? Nam so preveč nasičene barve modernih zaslonov v najboljšem primeru moteče, večinoma pa kar odbijajoče.

Če bi boljše bral moje poste bi ti lahko že bilo jasno, da sam ne maram živahnih barv in ravno to ima X95J v dostih DV filmih pa če ti verjameš ali ne. A8 ima bolj naravno sliko v filmih pa se lahko ti na glavo postaviš.

Ganon ::

skyform je izjavil:

Samo poglej si to sliko kako izumetničen DV ima X95J v določenih filmih, sem bil prav šokiran, ko sem zalaufal Man From Toronto na Netflixu. Tale slika niti ne prikaže kako hudo to izgleda v živo, res grdo, noro barvno, sivo, ni za gledati.

Sem si ga namenoma prenesel na računalnik in preveril to začetno sceno. Ne izgleda niti približno tako, kot na tvoji sliki.

skyform je izjavil:

ampak v tem filmu je polomija, kr spreminja se nonstop in so ene scene sive druge total pretemne, pa kr med sceno se slika potemni pa neke fore

skyform je izjavil:

In še en velik problem pri X95J. Ne vem, če je moj pokvarjen ali je to normalno. Vsakič, ko se pojavijo podnapisi zabliska cela slika, zelo opazno takoj pod zgornjem črnem robu.

Čudno. Ne opažam tega.

Ganon je izjavil:

skyform je izjavil:

Sem si ga namenoma prenesel na računalnik in preveril to začetno sceno. Ne izgleda niti približno tako, kot na tvoji sliki.

skyform je izjavil:

ampak v tem filmu je polomija, kr spreminja se nonstop in so ene scene sive druge total pretemne, pa kr med sceno se slika potemni pa neke fore

skyform je izjavil:

In še en velik problem pri X95J. Ne vem, če je moj pokvarjen ali je to normalno. Vsakič, ko se pojavijo podnapisi zabliska cela slika, zelo opazno takoj pod zgornjem črnem robu.

Čudno. Ne opažam tega.

Saj ni točno tako kot na sliki, slike nikdar ne pokažejo tako kot je. Več zvezd se vidi na X95J kot na sliki, na sliki jih manjka kar nekaj ampak niso pa tako velike kot na A8 in ne žarijo tako. Izklopi local diming in boš videl koliko večje bodo postale zvezde, takšne so na OLEDu ampak z popolno črno in kontrastom. Vsi FALD TVji se obnašajo takole, da se z local diming izgubijo majhne svetle zadeve oz se potemnijo. XE90, XF90, XG95, QN90A pri vseh so bile manjše zvezde in manj žarele ali celo manjkale. QN90A jih je prikazal najmanj. Seveda, tega ne opaziš dokler nimaš OLED ali pa če se ne igraš z local dimingom, kot sem napisal, izklopi locla diming v tej sceni in boš videl o čem govorim.

Zanimivo. Se pravi, da je lahko z mojim modelom nekaj narobe, mislim ne vem zakaj bi slika tako utripala pri podnapisih, če ni na statrih modelih. Te pa bo potrebno narditi menjavo.

Zgodovina sprememb…

@Ganon Aja, pardon ti si govoril o filmu ne o sceni z zvezdami in levi. Praviš, da si ga prenesel na PC, se pravi si gledal preko PCja, diska ali kako? Tole sem jaz gledal na netflixu DV in nastavil na DV Bright. Kaj si ti pogledal, HDR, DV na Dark ali Bright? DV dark ni tako grozen kot DV bright, je pa meni osebno pretemn v glavnem na A8 je dosti lepši tale film. Npr kak film kot Red Notice ali serija The Witcher pa zgleda ful identično kot na A8, samo malo bolj sivo na čase kar je normalno. Tu pa tam kak film v DV pa čist odstopa in je popolnoma drugače kot na ostalih Sony TVjih.

Zgodovina sprememb…

Saj ima OLED najboljšo sliko ampak jaz govorim,da zaradi te tehnologije slika NIKOLI ni normalna kakor vidi človeško oko. Stopi ven iz stanovanja in se ozri okoli po naravi a vidiš kako izgleda in tega NIKOLI ne dobiš na nobenem OLED ali QLED TV saj tista tehnologija samo izboljša,polepša,nabije konrast katerega v naravi sploh toliko ni. Evo sedaj gledam sosedovo smreko in to kar jaz vidim potem NOBEDEN TV ne bo tako prikazal ampak samo VELIKO lepše povdarjano z barvo,kontrastom isto kot narejene slike z fotoaparati kateri spet dokaj polepšajo sliko od normalnosti. Eno kot eno je sigurno,da vsi hočejo čim boljše prikazati sliko z vsemi povdarki pa ni važno kako je v realnosti zgledalo pa noben me ne bo drugače prepričal. Če jaz vidim smreko s samo takim odstotkom zelene in malo prikazanimi detalji zakaj mora potem TV naredit ekstra drugače to ni normalno pa se tukaj govori kako normalno prikaže. Najbolj zanimivo tudi to,da jaz lahko ponoči zunaj hodim ko je najbolj temno a še zdaleč ni to črno ko nekateri ali kar večina TV to prikažejo. Res bi jaz moral sam se poigrat na kakem OLED TV z nastavitvami,da vidim kje so tiste meje do koder bi jaz hotel iti. Najlepše je pozimi videti pri kakem športu kot so smučarski skoki kjer ti TV prikaže ubitačno perfektno sliko da umreš skakalec zgleda v tistem kombinezonu kot računalniška figurica tako lepo a kaj ko nekateri vemo kako zares to zgleda s svojimi očmi kar je čisto nekaj drugega od tega kar vidimo na TV. Za to razliko jaz govorim kakšen zgleda skakalec na TV in kakšen,ko sem jaz ob njem za to razliko jaz govorim in tukaj jaz postavljam to razliko NORMALNO od polepšanega prikaza.Tole mi ne bo nobeden trdil,da ni res,če pa trdi potem pa

o0o0o0o0o0 ::

A sem edini, ki se ne ukvarja z nastavitvami? Tolk ene panike zaradi mini detajlov. Pri OLEDu me bolj moti zapečen logo, kot pa ali mi bo prikazal 100 zvezd ali pa 30.
Pri Q90R pa še nisem imel težav s kvaliteto slike, pa sem pogledal gore filmov in nanizank.

neocodexx ::

Ja, nastavitve so zelo pomembne...

Jaz vse kar drmam pri Sony XR je svetlost in picture mode. Sem bolj iphone tip človeka. :)

darck je izjavil:

Saj ima OLED najboljšo sliko ampak jaz govorim,da zaradi te tehnologije slika NIKOLI ni normalna kakor vidi človeško oko. Stopi ven iz stanovanja in se ozri okoli po naravi a vidiš kako izgleda in tega NIKOLI ne dobiš na nobenem OLED ali QLED TV saj tista tehnologija samo izboljša,polepša,nabije konrast katerega v naravi sploh toliko ni. Evo sedaj gledam sosedovo smreko in to kar jaz vidim potem NOBEDEN TV ne bo tako prikazal ampak samo VELIKO lepše povdarjano z barvo,kontrastom isto kot narejene slike z fotoaparati kateri spet dokaj polepšajo sliko od normalnosti. Eno kot eno je sigurno,da vsi hočejo čim boljše prikazati sliko z vsemi povdarki pa ni važno kako je v realnosti zgledalo pa noben me ne bo drugače prepričal. Če jaz vidim smreko s samo takim odstotkom zelene in malo prikazanimi detalji zakaj mora potem TV naredit ekstra drugače to ni normalno pa se tukaj govori kako normalno prikaže. Najbolj zanimivo tudi to,da jaz lahko ponoči zunaj hodim ko je najbolj temno a še zdaleč ni to črno ko nekateri ali kar večina TV to prikažejo. Res bi jaz moral sam se poigrat na kakem OLED TV z nastavitvami,da vidim kje so tiste meje do koder bi jaz hotel iti. Najlepše je pozimi videti pri kakem športu kot so smučarski skoki kjer ti TV prikaže ubitačno perfektno sliko da umreš skakalec zgleda v tistem kombinezonu kot računalniška figurica tako lepo a kaj ko nekateri vemo kako zares to zgleda s svojimi očmi kar je čisto nekaj drugega od tega kar vidimo na TV. Za to razliko jaz govorim kakšen zgleda skakalec na TV in kakšen,ko sem jaz ob njem za to razliko jaz govorim in tukaj jaz postavljam to razliko NORMALNO od polepšanega prikaza.Tole mi ne bo nobeden trdil,da ni res,če pa trdi potem pa

Sliko od TVjev tak nima smisla primerjati z realnostjo oz ne bo nikdar kot to kar mi vidimo. Že vsi ljudje vidimo drugače kak naj pol bo slika na TVju kot vidi vsak posameznik. Filme pa splo ne moreš primerjati z tem kako mi vidimo ker imajo na tone filtrov gor. Enako tudi fotoaprati prikažejo različne slike ker ima vsaka firma svoj pristop, procesiranje slike in te fore.

o0o0o0o0o0 je izjavil:

A sem edini, ki se ne ukvarja z nastavitvami? Tolk ene panike zaradi mini detajlov. Pri OLEDu me bolj moti zapečen logo, kot pa ali mi bo prikazal 100 zvezd ali pa 30.
Pri Q90R pa še nisem imel težav s kvaliteto slike, pa sem pogledal gore filmov in nanizank.

Ljudje smo si različni eni bolj kompliciramo eni manj. Pa ker je tebi Q90R super še ne pomeni da bo komu drugemu. Ima svoje slabosti kot hud black crush, vse svetle majhne zadeve čisto potemni ali sploh ne prikaže. Ima zelo dosti DSEja in tako dalje. Ampk lepo da si zadovoljn z njim, bi tudi sam rad bil tak da ne bi toliko kompliciral.

Furbo je izjavil:

Jaz vse kar drmam pri Sony XR je svetlost in picture mode. Sem bolj iphone tip človeka. :)

Bi z veseljem rad bil tak tip, manj obremenjevanja.

neocodexx je izjavil:

Ja, nastavitve so zelo pomembne...

Meni in tebi definitivno komu drugemu pa tudi ne kot vidiš. Sma komplikatorja in perfekcionista kar se tega tiče. Je včasih skor boljše biti tak človek, ki ne vidi teh zadev ali mu je vseeno za to.

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

skyform je izjavil:

@Ganon Aja, pardon ti si govoril o filmu ne o sceni z zvezdami in levi. Praviš, da si ga prenesel na PC, se pravi si gledal preko PCja, diska ali kako? Tole sem jaz gledal na netflixu DV in nastavil na DV Bright. Kaj si ti pogledal, HDR, DV na Dark ali Bright? DV dark ni tako grozen kot DV bright, je pa meni osebno pretemn v glavnem na A8 je dosti lepši tale film. Npr kak film kot Red Notice ali serija The Witcher pa zgleda ful identično kot na A8, samo malo bolj sivo na čase kar je normalno. Tu pa tam kak film v DV pa čist odstopa in je popolnoma drugače kot na ostalih Sony TVjih.

Nisem naročen na nobeno pretočno storitev, ker so vsebine preveč razdrobljene in tega ne bom podpiral. :D V glavnem, vse predvajam z računalnika, preko shielda, na TV. Vedno Dolby Vision Bright.

Ganon je izjavil:

skyform je izjavil:

Čudno. Ne opažam tega.

Evo, dva sta mi že na tujih forumih potrdila, da imata enak problem z local dimingom, ko so ponapisi, tako da ni napaka na mojem modelu. Tole se mi predvsem dogaja v netflixu kjer ne morem spremeniti svetlost podnapisov. Drugače ima TV v nastavitvah možnost, da se prilagodi velikost, barva, odzadje in prosojnost podapisov in sem nardil malo bolj prosojne tako da v drugih appih in preko diska se pa tole več ne dogaja.

Zgodovina sprememb…

««
409 / 549
»»