» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
398 / 567
»»

gwtlwesncw ::

andrej69 je izjavil:

gwtlwesncw je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Če imaš televizor zavarovan za naključno škoda lahko uveljaviš garancijo.. Če tega nimaš, ti ne preostane drugega kot nov televizor. Menjava panela na lastne stroške se seveda ne isplača:)

Kaj? Garancijo lahko uveljaviš? Polno zavarovanje hiše IN interierja bi to verjetno moralo rešiti?

Mogoče je, če ima preko kakšne zavarovalnice za hišo ali stanovanje tudi sklenjeno zavarovanje za gospodinsjske aparate in druge naprave. Drugače pa kar se tiče samih prodajaln so zavarovanja različna, in nekatere prodajalne imajo ločena na same elektronske sklope in pa naključno škodo.

To je potem zavarovanje, ne garancija, ali, ker ne gre za okvaro, za katero odgovarjata ali proizvajalac ali trgovec ampak jo je opravil 'talent'... Razen, če se je to nedavno spremenilo. In tudi 'Se zgodi' ni garancija ampak zavarovanje, ki ga posebej podpišeš in plačaš, hkrati s prevzemom artikla in z začetkom veljavnosti garancije. ALI NE?

garancíja tudi garáncija -e ž (ȋ; á)
// trg. obveza za brezplačno popravilo okvare v določenem roku po nabavi: garancija poteče že čez nekaj mesecev; hladilnik ima enoletno garancijo; pog. pralni stroj je še pod garancijo

Zgodovina sprememb…

darck ::

roko11111 je izjavil:

Imamo približno 1 leto star Sony KD-75xh9505 in eno leto ga bo treba še plačevati na obroke. Par dni nazaj je pa en talent izgubil ravnotežje in se na polno naslonil na TV, tko da je udarjen/razbit, karkoli pač se reče. Spodaj na linku nekaj slik, kako zgleda ta lepota.

Kaj sploh lahko nardim zdaj s TVjem? Garancije za to itak ni, cel ekran se itak ne splača dat menjat predvidevam? Kaj drugega sploh preostane?

https://imgur.com/a/BNaFzAl

In prav za take primere je siguro edini v Sloveniji najboljši BIG BANG saj briga te kaj je narobe in kakšna je škoda samo imeti moraš zavarovano SE ZGODI. Vedno bom televizor in podobne stvari vzel pri Big bangu in zavaroval se zgodi pa me vseeno briga ali je toliko dražje saj v 80% se pri hiši prav kaj podobnega zgodi.Saj se mora vedeti.če imaš otroke pri hiši je veliko verjetnost,da se kaj razbije ali pokvari in sem imel podoben primer ko sem lahko šel kupiti nov TV saj sem imel zavarovanje pri harvey Normanu kjer ne krijejo mehanskih poškodb. Tudi.če ne bi imel otroke bi verjetno hotel imeti zavarovanje se zgodi saj v življenju NIKOLI ne bom kupil televizor z gotovino za 1.000 eur in več ampak na obroke in potem tam se sploh ne pozna toliko kolikor preplačaš proti drugimi ponudniki.

gwtlwesncw je izjavil:

andrej69 je izjavil:

gwtlwesncw je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Če imaš televizor zavarovan za naključno škoda lahko uveljaviš garancijo.. Če tega nimaš, ti ne preostane drugega kot nov televizor. Menjava panela na lastne stroške se seveda ne isplača:)

Kaj? Garancijo lahko uveljaviš? Polno zavarovanje hiše IN interierja bi to verjetno moralo rešiti?

Mogoče je, če ima preko kakšne zavarovalnice za hišo ali stanovanje tudi sklenjeno zavarovanje za gospodinsjske aparate in druge naprave. Drugače pa kar se tiče samih prodajaln so zavarovanja različna, in nekatere prodajalne imajo ločena na same elektronske sklope in pa naključno škodo.

To je potem zavarovanje, ne garancija, ali, ker ne gre za okvaro, za katero odgovarjata ali proizvajalac ali trgovec ampak jo je opravil 'talent'... Razen, če se je to nedavno spremenilo. In tudi 'Se zgodi' ni garancija ampak zavarovanje, ki ga posebej podpišeš in plačaš, hkrati s prevzemom artikla in z začetkom veljavnosti garancije. ALI NE?

garancíja tudi garáncija -e ž (ȋ; á)
// trg. obveza za brezplačno popravilo okvare v določenem roku po nabavi: garancija poteče že čez nekaj mesecev; hladilnik ima enoletno garancijo; pog. pralni stroj je še pod garancijo

Se zgodi je zavarovanje in ti krije vse možne poškodbe samo v poročilu napisati moraš kako se je zgodilo. Jaz sem uveljavljal razbiti prenosnik in sem brez problema dobil BON v vrednosti prenosnika saj zavarovalnici se ni splačalo popravljati razbiti prenosnik in nato sem šel kupiti drugega. kako je prišlo do razbitja prenosnika je pa..........v poročilu je pisalo,da mi je po stopnicah padel iz rok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

Ganon ::

darck je izjavil:

Jaz sem uveljavljal razbiti prenosnik in sem brez problema dobil BON v vrednosti prenosnika saj zavarovalnici se ni splačalo popravljati razbiti prenosnik in nato sem šel kupiti drugega. kako je prišlo do razbitja prenosnika je pa..........v poročilu je pisalo,da mi je po stopnicah padel iz rok.

Ne verjamem ti. Če bi bilo tako enostavno, bi ljudje to počeli namerno. V pogojih lepo piše, da si dolžen plačati svoj delež. V primeru prenosnika je to 33% oz. najman 90 evrov.

Ganon je izjavil:

darck je izjavil:

Jaz sem uveljavljal razbiti prenosnik in sem brez problema dobil BON v vrednosti prenosnika saj zavarovalnici se ni splačalo popravljati razbiti prenosnik in nato sem šel kupiti drugega. kako je prišlo do razbitja prenosnika je pa..........v poročilu je pisalo,da mi je po stopnicah padel iz rok.

Ne verjamem ti. Če bi bilo tako enostavno, bi ljudje to počeli namerno. V pogojih lepo piše, da si dolžen plačati svoj delež. V primeru prenosnika je to 33% oz. najman 90 evrov.

Seveda je res kar sem povedal in gre pač tako,da do 2 let imaš 100% povrnitev stroškev koliko je stal izdelek do 3-let je 80%,4-let 60%,5-let 50% ali 40%. Seveda pa imaš ob vsakem uveljavljanju za plačati tisto razliko v kateri razred spadaš in recimo tukaj je najbolj obremenjeno iz strani mobitelov ori televizorjih pa vem,da je bilo tako,da od 500-750 EUR vrednosti nakupa si moral plačati 80 Eur za popravilo vse ostalo koliko je stalo popravilo pa ni nič važno.To vem,ker sem na ta način uveljavljal svoj televizor in glede prenosnika pa tako,da sem dobil BON v vrednosti 80% nakupa prenosnika saj je bil prenosnik star več kakor 2 leti. Sploh nobenega problema glede uveljavitve zavarovanja SE ZGODI. Tudi kolega ki dela v trgovini je rekel,če hočeš lahko nalašč uničiš stvar do dveh let in boš dobil povrjeno nazaj.če zavarovalnica ne bo plačala ali se njim ne splača popravljati zadevo. Seveda nisem nikoli počel take stvari ampak povedal pa je,da nekateri to celo počnejo in ja kdo lahko njim kaj dokaže da je namerno vse povzročeno. V vsakem primeru jaz vem,da v bodoče hočem immeti zavarovanje SE ZGODI saj sem moral prejšnji TV vreči prav zaradi mehanske poškodbe v smeti in nič za njega dobil in z zavarovanjem SE ZGODI bi dobil popravilo-menjavo zaslona ali pa BON v vrednosti nakupa. Zaslon se mi je pa uničil zaradi domine ko je priletela v njega in 100% mi zavarovanje SE ZGODI to bi krilo tako,da ne vem zakaj nekateri mislite,da ne bi krilo.

darck je izjavil:

Ganon je izjavil:

darck je izjavil:

Seveda je res kar sem povedal in gre pač tako,da do 2 let imaš 100% povrnitev stroškev koliko je stal izdelek do 3-let je 80%,4-let 60%,5-let 50% ali 40%. Seveda pa imaš ob vsakem uveljavljanju za plačati tisto razliko v kateri razred spadaš in recimo tukaj je najbolj obremenjeno iz strani mobitelov ori televizorjih pa vem,da je bilo tako,da od 500-750 EUR vrednosti nakupa si moral plačati 80 Eur za popravilo vse ostalo koliko je stalo popravilo pa ni nič važno.To vem,ker sem na ta način uveljavljal svoj televizor in glede prenosnika pa tako,da sem dobil BON v vrednosti 80% nakupa prenosnika saj je bil prenosnik star več kakor 2 leti. Sploh nobenega problema glede uveljavitve zavarovanja SE ZGODI. Tudi kolega ki dela v trgovini je rekel,če hočeš lahko nalašč uničiš stvar do dveh let in boš dobil povrjeno nazaj.če zavarovalnica ne bo plačala ali se njim ne splača popravljati zadevo. Seveda nisem nikoli počel take stvari ampak povedal pa je,da nekateri to celo počnejo in ja kdo lahko njim kaj dokaže da je namerno vse povzročeno. V vsakem primeru jaz vem,da v bodoče hočem immeti zavarovanje SE ZGODI saj sem moral prejšnji TV vreči prav zaradi mehanske poškodbe v smeti in nič za njega dobil in z zavarovanjem SE ZGODI bi dobil popravilo-menjavo zaslona ali pa BON v vrednosti nakupa. Zaslon se mi je pa uničil zaradi domine ko je priletela v njega in 100% mi zavarovanje SE ZGODI to bi krilo tako,da ne vem zakaj nekateri mislite,da ne bi krilo.

Ja kakor si omenil seveda je potrebno plačati za vsako popravilo tisti delež v kateri cenovni razred spada izdelek saj imaš za to tudi napisano razpredelnico ampak vse ostalo pa nič in recimo,da se zavarovalnici ne splača popravljati izdelka ti enostavno da BON v vrednosti tvojega nakupnega izdelka.

Zgodovina sprememb…

Imam ta zadnji televizor kupljen pri Big Bangu in zavarovan na 3-leta SE ZGODI in da mi sedaj kaj crkne doplačam tisti delež in mi ga popravijo,če je pa predrago za zavarovalnico bi mi dali pa sigurno BON v vrednosti nakune cene TV.

MrStein ::

MrStein je izjavil:

Mimogrede, ZPS je nov test TV-jev objavil.
Podrobnosti sledijo...

Na vrhu OLED evo, ostalo vse OLDE, vmes pa kaki Neo QLED.
Znamke so LG, Samsung, Panasonic in Philips. (ne vem kako ni drugih, tako je pač objavljeno.. aha, drugi so v razširjeni tabeli na web-u, čeprav bolj za vzorec)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Čisto mimogrede zakaj je večkrat omenjeno,da OLED televizorji sploh ne prikažejo dobro belo barvo,ko se gleda hokej ali podobno. Pravijo,da preveč vleče drsališče na modro barvo kakor na belo in tudi veliko je video posnetkov tega a to res drži ali se samo govori in tako prikazuje.

Zgodovina sprememb…

DarwiN ::

Zato jaz med drugim prisegam na vstopne modele.. Tega lahko vržeš na tla in ni nobene škode. :) Pri nekem top OLEDu te samo zavarovanje stane skoraj toliko kot vstopni TV kot takšen.

Pa dajmo za foro eno "anketo":
Primerjajmo usrani vstopni LG model in odličen OLED model. 750€ vs 3.600€.

Sej vem, da je nemogoče kvantificirat, koliko boljšo sliko ima slednji v odstotkih. Ampak dajte povedat po občutku, koliko bi vi rekli? In dajmo se osredotočit samo na najpomembnejšo stvar: kakovost slike. Odmislimo ostale prednosti, kot so zvok, multimedija, VRR in drugi bonbončki.

Jaz bi rekel 30-40%.. Glavna razlika seveda kontrast in 100hz osveževanje. Ampak IMHO bi še to razliko najbolj opazil ob direktni primerjavi enega ob drugem. Ko imaš TV doma na steni dlje časa, še ta razlika delno zbledi in ne opaziš pomanjkljivosti.

Tu pa pridemo do glavnega haklca. Razlika v ceni je namreč 360%.. Zakaj bi potem doplačal 360% za 30-40% boljšo sliko oz. izkušnjo? Dobro, če ste hardcore uporabnik in potrebujete specifične funkcije, potem razumem, ampak jaz imam v mislih povprečnega uporabnika.

Torej, predvsem poznavalci, ki že dolgo sodelujete v tej nitki. Koliko %%%% razlike med omenjenima TVjema bi vi pripisali?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

Zato jaz med drugim prisegam na vstopne modele.. Tega lahko vržeš na tla in ni nobene škode. :) Pri nekem top OLEDu te samo zavarovanje stane skoraj toliko kot vstopni TV kot takšen.

Pa dajmo za foro eno "anketo":
Primerjajmo usrani vstopni LG model in odličen OLED model. 750€ vs 3.600€.

Sej vem, da je nemogoče kvantificirat, koliko boljšo sliko ima slednji v odstotkih. Ampak dajte povedat po občutku, koliko bi vi rekli? In dajmo se osredotočit samo na najpomembnejšo stvar: kakovost slike. Odmislimo ostale prednosti, kot so zvok, multimedija, VRR in drugi bonbončki.

Jaz bi rekel 30-40%.. Glavna razlika seveda kontrast in 100hz osveževanje. Ampak IMHO bi še to razliko najbolj opazil ob direktni primerjavi enega ob drugem. Ko imaš TV doma na steni dlje časa, še ta razlika delno zbledi in ne opaziš pomanjkljivosti.

Tu pa pridemo do glavnega haklca. Razlika v ceni je namreč 360%.. Zakaj bi potem doplačal 360% za 30-40% boljšo sliko oz. izkušnjo? Dobro, če ste hardcore uporabnik in potrebujete specifične funkcije, potem razumem, ampak jaz imam v mislih povprečnega uporabnika.

Torej, predvsem poznavalci, ki že dolgo sodelujete v tej nitki. Koliko %%%% razlike med omenjenima TVjema bi vi pripisali?

En usrani model vstopni model je takoj opazen že podnevi,da nima dobrega kontrasta in črnih barv zato vsaj zame je obvezno,da ima televizor polno lokalno zatemnjevanje tistih con na zaslonu,da ni polno blommingain tiste sivkaste barve namesto črne. Po mojem mnenju pa modeli OLED TV od cene 2.000 eur in več pa ni teh razlik med samimi seboj in bilo katerega bi imel doma se bi mi isto zdel v redu. Jaz bi tudi bil z IPS zaslonom na TV zadovoljen samo,da bi mi prikazoval ali delno zatemnil tam kjer je črno in bi zgledalo črno in ne sivo to je tisto kar me najbolj jezi ampak za gledanje risank je pa tudi to v redu.

MrStein ::

Če kdo nikoli ni videl dobrega ekrana, bo s cenejšim prej zadovoljen.
Kdor je, pa se bo ves čas spraševal : zakaj se te podrobnosti ne vidi? Zakaj je to zamegljeno? Zakaj tu drdra? Zakaj tu vse temno?
In tako dalje.

Odvisno tudi kaj gleda. Prenos nogometne tekme je drugo kot film. Od kod pride signal? Antena? Kabelska? Iptv? Torrent? Bluray?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

To mi je vse jasno. Ampak vse te razlike v mojih očeh ne naredijo niti za 50% razlike v kakovosti.. Kaj šele 350%, kot je razlika v ceni. In razumem, da je pri vseh produktih prisoten učinek diminishing returns. 3x dražji izdelek je redko kdaj tudi objektivno 3x boljši. Ampak tu pri sodobnih TVjih se mi ta učinek zdi še posebej brutalen za povprečnega uporabnika.. IMO preveč ljudi naseda na specse in marketing.

Evo, za mene je med tema TVjema 300-500% razlike. Tule bi z največjim veseljem doplačal 2000EUR in šel tudi 100km peš po TV, če bi bilo treba. 8-)

@darck: kupiš TV z mat zaslonom, ali pa podnevi zagrneš zaveso. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

DarwiN je izjavil:

To mi je vse jasno. Ampak vse te razlike v mojih očeh ne naredijo niti za 50% razlike v kakovosti.. Kaj šele 350%, kot je razlika v ceni. In razumem, da je pri vseh produktih prisoten učinek diminishing returns. 3x dražji izdelek je redko kdaj tudi objektivno 3x boljši. Ampak tu pri sodobnih TVjih se mi ta učinek zdi še posebej brutalen za povprečnega uporabnika.. IMO preveč ljudi naseda na specse in marketing.

Evo, za mene je med tema TVjema 300-500% razlike. Tule bi z največjim veseljem doplačal 2000EUR in šel tudi 100km peš po TV, če bi bilo treba. 8-)

@darck: kupiš TV z mat zaslonom, ali pa podnevi zagrneš zaveso. ;)

Pa jaz vidim tiste neke razlike pri običnih LCD televizorjih in to so tiste kot sem že omenil:sivkasta barva namesto črne,osvetlitev zaslona ko se vidi flekasto,ko je prikazana bela barva in ne enakomerno bela,blomming..... Recimo glede zvoka mi je vseeno,sama sestava in material me ne zanima,kako izgleda me ne zanima,kaj vse ima za ene bonbončke me ne zanima. Vse to ko tako omenjajo kako so nekateri lepo barvito nastavljeni itd.... pa ko pokažejo kako je televizor skalibriran mi tisto sploh ni vseč saj meni moa nastavitev je bolj vsečna in vedno vidim,da je boj na rdečo-rumeno postavljena vsa kalibracija slik a meni to ne ugaja in raje vidim,da gre bolj proti modri-zeleni.vedno sem bolj nagnjen k hladnim barvam ali spranim barvam kakor živim,povdarjenim,toplim barvam. Po eni strani je dobro,da sem glih nekje vmes med LCD tehnologijo in ni toliko modelov televizorjev za izbirati saj Miniled ne pride v poštev ker so predragi saj imam mejo okrog 1.300 EUR za 65" TV tako,da neki FALD televizorji ali QLED pridejo v poštev.

neosonic ::

Lep pozdrav, prosil bi za pomoč, rabil bi namizni nosilec za sledeči televizor: https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...
Iščem po spletu in žal ne najdem nobenega. Televizor je bil na steni, ta nosilec, ki je bil pritrjen pa smo žal zavrgli...Ima kdo kakšno rešitev? Hvala

errhec ::

Išči pod vesa table stand
dd

Pat_MaGroin ::

Pat_MaGroin je izjavil:

https://www.bigbang.si/samsung-xxq60aa-...

617 € - je kakšna boljša alternativa?

LP

Na koncu sem vzel LG 55UP7500 za 360 eur. Slabši kot Samsung, ampak za pisarno bo ok, cena pa itak zmagovalna.

Sem kolebal med TCLP725 in LGUP7500, pa sem vzel LG na koncu.

TCL 55C725 vs 55P725 - je vredno 100 € razlike?

andrej69 ::

Pat_MaGroin je izjavil:

TCL 55C725 vs 55P725 - je vredno 100 € razlike?

Kaj pa vem res je, da ima C serija "nekoliko" kvalitetnejšo sliko. Toda za mene osebno ni vreden 100€ več. Ker kar se tiče ostalega od delovanja Androida, same izdelave televizorja, zvoka televizorja itd.. ni nekih bistvenih razlik:)

C bi naj imel še nekoliko boljši zvok. Hvala

Pat_MaGroin je izjavil:

C bi naj imel še nekoliko boljši zvok. Hvala

Jaz nisem testiral zvoka, če pa že je razlika pa je tako majhna, da ni omembe vredno..

mat xxl ::

neosonic je izjavil:

Lep pozdrav, prosil bi za pomoč, rabil bi namizni nosilec za sledeči televizor: https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...
Iščem po spletu in žal ne najdem nobenega. Televizor je bil na steni, ta nosilec, ki je bil pritrjen pa smo žal zavrgli...Ima kdo kakšno rešitev? Hvala

Tele kontaktiraj če imajo ... https://www.lcd-onderdelen.nl/a-4672256...

Anney ::

Ima kdo ta TV, ali pa kaj več informacij iz prve roke, papir prenese vse. HISENSE 65U8GQ
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

bezerk ::

Vzami 2020 model U8QF, je boljši in cenejši.
Imam ga sam in je IMHO fenomenalen TV in most bang for the buck.
https://www.bigbang.si/hisense-serija-u...

Tu imaš primerjavo U8GQ in U8QF, težava naj bi bila z novimi paneli...

bezerk je izjavil:

Vzami 2020 model U8QF, je boljši in cenejši.
Imam ga sam in je IMHO fenomenalen TV in most bang for the buck.
https://www.bigbang.si/hisense-serija-u...

Tu imaš primerjavo U8GQ in U8QF, težava naj bi bila z novimi paneli...

Ja lanski panel U8GQ ima IPS panel kar ni tako dobro saj nima tako dobrega kontrasta in res je,da je U8QF boljša izbira.
Recimo na razpolago ga imaš v trgovinah Makspro 900 EUR, ESVET 900 EUR, ALIANSA ¸1.000 EUR Mercator tehnika 1.000 EUR.V Bigbangu ga pa nimajo kakor zgleda več.
https://www.makspro.si/hisense-tv-65u8q...
https://esvet.com/izdelek/hisense-65u8q...
https://www.aliansa.si/hisense-uled-tv-...
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/18...

bezerk ::

Ali poklicat Gorenje prodajni salon, kjer sem ga jaz kupil za več kot 100€ ceneje kot v Bigbangu.
Tel. (03) 899 10 11

Pripelje interevropa na dom.

Juplter ::

Če se hočem "neumen" tv 75 kaj predlagate?

bi_đi ::

Kaj priporočate za do 1000EUR in 65'diagonala, gledam sonya XH9005BAEP ali morda kaj novejšega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bi_đi ()

bi_đi je izjavil:

Kaj priporočate za do 1000EUR in 65'diagonala, gledam sonya XH9005BAEP ali morda kaj novejšega?

Če ne boš večinoma gledal HDR vsebine, ti jaz vsekakor priporočam tale novejši Philips model:) Sony ima večje osvetljenje panela in zaradi FALD tehnologije boljši prikaz črnih kadrov. Philips ima še nekoliko boljši kontrast, ostrino slike in pa samo procesiranje slike:) Kar se tiče prikaza barv sta oba odlična. Kar se tiče iger je Philips tudi nekoliko boljši. Philips ima tudi nekoliko boljše delovanje samega Androida in pa nekoliko jhitrejši vmesnik. Potem je prednost Philipsa Ambilight, ko se gleda v temnejšem prostoru. Tako, da sam najbolje veš kaj ti je pri televizorju najpomebneje. Torej, če povzamem za gledanje HDR vsebin je Sony vsekakor boljša izbira, dočim , če boš gledal večinoma ostale vsebine je Philips boljši izbor.

https://www.bigbang.si/philips-65pus920...
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Juplter je izjavil:

Če se hočem "neumen" tv 75 kaj predlagate?

Neumnega televizorja žal v današnjem času ne boš več dobil. Vsak ima že neke smart funkcije. Razlika je samo, da dobiš televizor z osnovnimi smart funkcijami, ali nekoliko naprednejšimi smart funkcijami.

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

bi_đi je izjavil:

Če ne boš večinoma gledal HDR vsebine, ti jaz vsekakor priporočam tale novejši Philips model:) Sony ima večje osvetljenje panela in zaradi FALD tehnologije boljši prikaz črnih kadrov. Philips ima še nekoliko boljši kontrast, ostrino slike in pa samo procesiranje slike:) Kar se tiče prikaza barv sta oba odlična. Kar se tiče iger je Philips tudi nekoliko boljši. Philips ima tudi nekoliko boljše delovanje samega Androida in pa nekoliko jhitrejši vmesnik. Potem je prednost Philipsa Ambilight, ko se gleda v temnejšem prostoru. Tako, da sam najbolje veš kaj ti je pri televizorju najpomebneje. Torej, če povzamem za gledanje HDR vsebin je Sony vsekakor boljša izbira, dočim , če boš gledal večinoma ostale vsebine je Philips boljši izbor.
https://www.bigbang.si/philips-65pus920...

Ta TPV Philips se niti slučajno ne more primerjat s tem Sonyjem.

Meni tudi ni jasno kako zares je lahko bilo kateri Philips ne OLED ali MiniLed boljši kakor tisti predlagani Sony XH90. Pa madona razlika je definitivno že v tem da Sony ima polno zatemnjevanjem zaslona po conah dočim Ohios tega nima in Blomming je definitivno veliko bolj izrazit.

Saj sem napisal prednosti vsakega televizorja, kaj vama ni jasno....? Pa saj tale Sony ni neka znastvena fantastika:)) Vsak televizor ima svoje PLUSE IN MINUSE..! Če bi recimo primerjal kakšen MINI LED bi lahko dejal, da je v vseh pogledih kvalitetnejši od tega Philipsa.. Saj sem že napisal, bo treba malo televizorje pogledat v živo, in potem pametovat kako in kaj...!!

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

Saj sem napisal prednosti vsakega televizorja, kaj vama ni jasno....? Pa saj tale Sony ni neka znastvena fantastika:)) Vsak televizor ima svoje PLUSE IN MINUSE..! Če bi recimo primerjal kakšen MINI LED bi lahko dejal, da je v vseh pogledih kvalitetnejši od tega Philipsa.. Saj sem že napisal, bo treba malo televizorje pogledat v živo, in potem pametovat kako in kaj...!!
Andrej, to je čisto zavajanje. Ta Philips je občutno slabši od tega Sonyja in se v nobenem pogledu ne more primerjat.

bi_đi ::

še morda kakšno mnenje?

bi_đi je izjavil:

še morda kakšno mnenje?

Kaj res kvalitetnejšega ne boš dobil za takšen denar.. Ali tale Sony ali Philips:)

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Andrej, to je čisto zavajanje. Ta Philips je občutno slabši od tega Sonyja in se v nobenem pogledu ne more primerjat.

Mislim, tako pametnega kot si ti teško najdeš:)) Razumel bi, če bi se ukvarjal z televizorji ali primerjal ta dva televizorja, ker pa se niti ne ukvarjaš z televizorji niti nisi naredil primerjave tvoje mnenje poplmoma nič ne velja..! Bom te drugače vprašal. Zakaj se delajo testi, če pa se po tvoje pogledajo samo specifikacije in je že popolnoma jasno kako kvaliteten je določen televizor:)) Na bruhanje mi že gre, ko berem tvoje komentarje....;(( Meni je navsezadnje tako vseeno kaj kdo kupi. Toda z nenehnim prerekanjem in tvojim pametovanjem, ravno ti in tebi podobni odvračajo tukajšne uprabnike od nakupa televizorja:)) Ker so potem čisto zmedeni in ne vedo kaj bi res kupili. Zakaj ne prepustiš priporočila tistim kateri se res spoznamo ali spoznajo na tv tehnologijo:) Po tvojem pisanju sklepam, da v življenju nisi imel niti enega Philpsa veš pa več od mene kar se tiče Philips televizorjev, ali ni to res že smešno..?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

@bi_đi

Tebi pa res svetujem, da greš do kakšne prodajalne in malo pogledaš v živo oba modela o katerih se pogovarjamo. Lahko pogledaš tudi kakšen drug televizor v tem cenovnem rangu. Najbolje, da vzameš s seboj tudi kakšen film v različnih resolucijah na ključu ali trdem disku in malo preizkusiš na obeh televizorjih. Da se ne dela primerjava samo tv programa ali demo posnetkov. Lahko tudi preiskusiš različne mode. To vse se da, če se dogovoriš z prodajalcem.

Jaz bi pa rabil en mali 22 col pa obvezno Android Tv, za v spalnico, da gre EON gor, obvezno HD, lahko tudi, kaj več, kaj se priporoča ???

V trgovino obvezno s sabo nesti nekaj pravih video posnetkov,kjer se določeni problemi opazni pa kako sliko z samo belo barvo in potem,da vidiš kakšno bo osvetljevanje zaslona,da ne bo bolj kakor ne flekasto nekje bolj nekje manj osvetljeno. Jaz ko sem leta 2014 kupoval 32" TV sem isto z USb ključem šel sprobat par TV in na koncu vzel Philipsa saj LG je bil samo izložbeni na prodajo tega pa nisem želel.Je pa LG imel vsaj zame boljšo sliko sploh vse tiste posnetke iz USB Ključa je lepše prikazal seveda je pa to že kar dolgo nazaj.

To z aplikacijo za smart TV je verjetno včasih lahko tudi smotano saj sedaj 3-dni že ne deluje in ko sem klical na T-2 so povedali,da je nekakšna težava z aplikacijo T2-TV a recimo mobilna aplikacija T2-To Go pa deluje normalno. Spet je dobra tista stara zadeva da imaš sprejemnik in nemoteno gledaš.

mat xxl je izjavil:

Jaz bi pa rabil en mali 22 col pa obvezno Android Tv, za v spalnico, da gre EON gor, obvezno HD, lahko tudi, kaj več, kaj se priporoča ???

Moral boš vzet velikost 32˝, če hočeš imet Android.

https://www.mimovrste.com/android-tv?p%...

SL4FKO ::

Ni res.

Lahko vzameš katerikoli TV in dokupiš Chromecast, najbolj enostavna varianta pa še "pamet" TVja (beri OS na TV) ne bo zastarela.

Tudi drugim vam polagam na srce; kupite TV s super sliko ne glede na operacijski sistem!
Možgane TVja (=chromecast, FireTV, android box, Roku, nVidia Shield...) dokupite posebej, saj zadevo lahko potem dosti lažje posodabljate, nadgrajujete in podobno.

Saj to že imam, lahko bi šel na 24 col, več pa ne gre ni prostora, če ne bo drugo bom naprej imel zunanji sprejemnik.

mat11 ::

mat xxl je izjavil:

Saj to že imam, lahko bi šel na 24 col, več pa ne gre ni prostora, če ne bo drugo bom naprej imel zunanji sprejemnik.

Na Amazon.de imaš kar nekaj izbire 24 in tudi 22inchnih android tvjev. Jaz sem ravno naročil 32 incni, ker bi rad imel večjega kot sedaj.
mat

djpiky ::

Rabim poceni TV. Velikost 50'-55'. Fajn bi bilo, da ma ethernet port, da youtube app dela. Cena do 400€. Kaj naj gledam ali je vse isti shit?

djpiky je izjavil:

Rabim poceni TV. Velikost 50'-55'. Fajn bi bilo, da ma ethernet port, da youtube app dela. Cena do 400€. Kaj naj gledam ali je vse isti shit?

Recimo kaj od tega.

https://www.bigbang.si/philips-serija-7...

https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

skyform ::

Včasih malo pogledam na bolhi kaj folk prodaja. Kaj so to za neki čudaki, loleki ali lažnivci pa je že prav smešno.

https://www.bolha.com/oled-tv/philips-o...

Prodam novo Philips OLED TV 55 inch oz. 139 cm, le odprta embalaža, po odprtju embalaže sem ugotovil, da so poslali napačno velikost.

:))

Kaj ga je tako težko vrniti, kako izmišljevanje. :))

Pa kaki optimisti A8 prodaja za 2000€.

https://www.bolha.com/oled-tv/qled-tv-s...

V avstriji so ga imele 3-4 prodajalne dva meseca za 1400€. Electronic4you z dostavo v SLO in z njimi se da dosti zmeniti, meni so ga dostavili brezplačno.
Preden sem nabavil A8 pri electronic4you sem tipu v spodnji povezavi ponudil 1550€ za 65A80J, to je bilo 18. Januarja.

https://www.bolha.com/oled-tv/sony-oled...

Takrat  je imel ceno 2000€ pa ni hotel, sem mu rekel, da ne bo prodal za kaj dosti več in poglej ga še kar ga ni prodal, sedaj je že na 1750€ pa še to bo moral spustiti saj na 1500€-1600€, če bo hotel prodati. Precej požrešni so ti na bolhi, ne razumem zakaj sploj prodajajo zaprte TVje, ga ja raje vrneš, razen, če so ga dobili podarjenega pri kaki nagradi.
TVji se zelo težko prodajo na bolhi sploh rabljeni, če že mora biti cena krepko nižja kot v prodajalni, a večina ima take cene, da te srat pritisne in to tudi na 2-4 leta stare modele, kaki optimisti.

Sej je logično, rabljen in če ni na obroke, se ne proda.

Tale tudi že več mesecev prodaja, pa đe bo kr neki časa :)

https://www.bolha.com/led-tv/sony-xr-55...

https://www.harveynorman.si/google-tv-s... (obroki brez obresti)

Zgodovina sprememb…

skyform ::

Seveda je vse jasno in logično ampak tem na bolhi, ki prodajajo očitno ni jasno. Ja tale X90J sem tudi videl, v prodajalni ga dobiš celo 100€ manj kot ga ta burek prodaja, pa če ga vzameš na bolhi ga tudi vrnit ne moreš spet problem sploh, če dobiš slab panel.

Dobr zgleda ta primerjava med Sony x95k in Samsung s95b ampak spet se vidi razlika pri beli barvi čeprav zatrjujete,da preko kamere je to bolj očitno samo sigurno je razlika,če imaš oba pred sabo in primerjaš.

««
398 / 567
»»