» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
330 / 549
»»

hdx ::

Q80T, Q90T, XH90 in XH95 so top lcdji. Boljše ne gre, ampak so plusi in minusi na obeh straneh.

TCLji v US so na veliko višjem nivoju kot v EU

akulp ::

sasoe je izjavil:

Andy9 je izjavil:

Evo! Prispel Sony KD-65XH9096, jaz pa v službi. Pa da vidim zvečer razliko med tem in Panasonic plazmo.

In kakšen je vtis?

Zgleda, da sploh ne vstane od TV-ja od nakupa dalje. :D
Lukcc

scipascapa ::

tako slab, a? :P

easyrider3 ::

Big Poppa je izjavil:

Ima ĹĄe kdo te teĹžave na philips modelih navedenih v spodnjem linku?
https://www.avforums.com/threads/the-ab...
https://www.world-today-news.com/tp-vis...

Baje da ti modeli spodaj ne predvajajo v 4K ločljivosti in Dolby Vision:
Philips 55PUS7303/12
Philips 65PUS7803
Philips 55PUS8303
Philips 75PUS8303
Philips 49PUS8503
Philips 55PUS8602
Philips 55POS9002
Philips 65OLED803
Philips 55OLED903

Zgodovina sprememb…

andrej69 ::

easyrider3 je izjavil:

Big Poppa je izjavil:

Ima ĹĄe kdo te teĹžave na philips modelih navedenih v spodnjem linku?
https://www.avforums.com/threads/the-ab...
https://www.world-today-news.com/tp-vis...

Baje da ti modeli spodaj ne predvajajo v 4K ločljivosti in Dolby Vision:
Philips 55PUS7303/12
Philips 65PUS7803
Philips 55PUS8303
Philips 75PUS8303
Philips 49PUS8503
Philips 55PUS8602
Philips 55POS9002
Philips 65OLED803
Philips 55OLED903

Kar se tiče 4K ni delovalo samo na platformah kot sta Amazon Prime in Ntflix. Z zadnjo posodobitvijo programske opreme je zopet možno pretakanje v 4K resoluciji:)

Shakey ::

andrej69 je izjavil:

Za tvoje potrebe ti priporočam Sony ali pa Samsung model. Dokaj primerljiva televizorja kar se tiče kvalitete slike. Hisense pa bi bil najboljši nakup, če bi gledal predvsem HDR vsebine. Lg pa ni v rangu omenjenih modelov, kar se tiče kvalitete slike.

Do Sony-ja sem sicer zadržan, ker mi je sedanji odpovedal dokaj kmalu in se ga ne splača popraviti.
Kaj si mislil s HDR vsebinam? Saj gledam 1080p HD pakete in 1080p MKV-je, pa še PS5 bo slej ko prej priklopljen.

Kakšna je razlika med temi televizorji in tvji, ki si jih recimo priporočal uporabniku Sl4fko in so cca 250€ dražji? Zanima me iz stališča, če se v mojem primeru splača investirat več.

Hvala.

Shakey je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Za tvoje potrebe ti priporočam Sony ali pa Samsung model. Dokaj primerljiva televizorja kar se tiče kvalitete slike. Hisense pa bi bil najboljši nakup, če bi gledal predvsem HDR vsebine. Lg pa ni v rangu omenjenih modelov, kar se tiče kvalitete slike.

Do Sony-ja sem sicer zadržan, ker mi je sedanji odpovedal dokaj kmalu in se ga ne splača popraviti.
Kaj si mislil s HDR vsebinam? Saj gledam 1080p HD pakete in 1080p MKV-je, pa še PS5 bo slej ko prej priklopljen.

Kakšna je razlika med temi televizorji in tvji, ki si jih recimo priporočal uporabniku Sl4fko in so cca 250€ dražji? Zanima me iz stališča, če se v mojem primeru splača investirat več.

Hvala.

V vsakem primeru se vedno isplača investirat nekaj več:)Recimo ti modeli, ki sem jih priporočal uporabniku @Sl4fko imajo že nekaj kvalitetnejše panele in pa slikovne procesorje.

neocodexx ::

Ups, potoma postal tukaj ampak evo še na hitro omenim da ne smetim; če koga zanima glede HDR ko večkrat tu pišem da je problem s HDR na Philips tvjih (po mojih izkušnjah), sem ugotovil da ni bil problem v TVju ampak v vsebinah. Določeni filmi in serije kot so npr. Mandalorian je HDR mastering narejen tako katastrofalno obupno, da niti najboljši TV tega ne bo moral normalno prikazat. Tak da niti s Philips LCDji niti z OLEDom ni popoloma nič narobe glede HDR, zdaj sem prepričan da je problem v (veliki večini) filmov in slabem HDR standardu. Več o tem tukaj https://slo-tech.com/forum/t698783/p696...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neocodexx ()

neocodexx je izjavil:

Ups, potoma postal tukaj ampak evo še na hitro omenim da ne smetim; če koga zanima glede HDR ko večkrat tu pišem da je problem s HDR na Philips tvjih (po mojih izkušnjah), sem ugotovil da ni bil problem v TVju ampak v vsebinah. Določeni filmi in serije kot so npr. Mandalorian je HDR mastering narejen tako katastrofalno obupno, da niti najboljši TV tega ne bo moral normalno prikazat. Tak da niti s Philips LCDji niti z OLEDom ni popoloma nič narobe glede HDR, zdaj sem prepričan da je problem v (veliki večini) filmov in slabem HDR standardu. Več o tem tukaj https://slo-tech.com/forum/t698783/p696...

Kar se tiče te zadeve, sem ti jaz nekaj na to temo napisal že pred meseci:) Ko sva se pogovarjala za model 7304..

Treba se zavedat da poanta formatov HDR ni samo v visoki oz. povišani svetilnosti (ki je definirana z vršno svetilnostjo zaslona), ampak tudi v tem, kako TV procesira tovrstne signale (prikaz nians v svetlih in temnih scenah) in kako sledi priporočilom filmske industrije za HDR. V načinih HDR lahko intenzivnost barv, barvne tone in kontraste kontroliramo le z omejitvami, v nekaterih primerih pa sploh ne, saj tako zahteva filmska industrija.

Kar mi to pove je to da je HDR žal še vedno v plenicah, in da zadevo ni dovolj strogo regulirana. Kar vsak se lahko zdaj zmisli nalimat HDR10 Dolby Vision nalepko na ovitek filma in naredi izredno len in hiter "remaster" vrže SDR posnetek v HDR10 kontejner in poklika par nastvitev in to je to; in ga prodajati kot HDR dobiš 200 niten zmazek kot je Mandalorian ali Star Wars Solo (in še bi lahko našteval).

Včasih so certifikati kot so THX še kaj veljali, zdaj pa niti nalepki kot je Dolby Vision več ne moreš zaupat.

Dejansko je bil 7304 dober HDR TV, če primerjam dejstva v tej novi luči, ker določene filme in tudi igre je prikazal res izvrstno in zdaj vidim da ni bila omejitev TV, ampak kako je zadeva posneta.

Zgodovina sprememb…

neocodexx je izjavil:

Kar mi to pove je to da je HDR žal še vedno v plenicah, in da zadevo ni dovolj strogo regulirana. Kar vsak se lahko zdaj zmisli nalimat HDR10 Dolby Vision nalepko na ovitek filma in naredi izredno len in hiter "remaster" vrže SDR posnetek v HDR10 kontejner in poklika par nastvitev in to je to; in ga prodajati kot HDR dobiš 200 niten zmazek kot je Mandalorian ali Star Wars Solo (in še bi lahko našteval).

Včasih so certifikati kot so THX še kaj veljali, zdaj pa niti nalepki kot je Dolby Vision več ne moreš zaupat.

Dejansko je bil 7304 dober HDR TV, če primerjam dejstva v tej novi luči, ker določene filme in tudi igre je prikazal res izvrstno in zdaj vidim da ni bila omejitev TV, ampak kako je zadeva posneta.

No pa si prišel težavi do dna:):D Saj tudi Dolby Vision je bolj dobrodošel za LED televizorje nižjega in srednjega ranga, kakor pa za ostale televizorje najvišjega ranga , ker je pri teh televizorjih takšnega ranga večji izkoristek takšnega formata:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

dobra stvar je v vsem tem da je najbolje da se ti požvižga za HDR in Dolby Vision in si zmagal res pa da ko enkrat kupiš najvišji rang televizorjev bi hotel da se ti predvaja tudi HDR ampak zgleda da še ne bo vse delovalo kot mora. Jaz sploh ne rabim HDR ne Dolby Vision edino kar bi bilo super je da bi 4K se predvajalo v večini to pa bi bilo super.

rs1975 ::

easyrider3 je izjavil:

dobra stvar je v vsem tem da je najbolje da se ti požvižga za HDR in Dolby Vision in si zmagal res pa da ko enkrat kupiš najvišji rang televizorjev bi hotel da se ti predvaja tudi HDR ampak zgleda da še ne bo vse delovalo kot mora. Jaz sploh ne rabim HDR ne Dolby Vision edino kar bi bilo super je da bi 4K se predvajalo v večini to pa bi bilo super.

Če odmisliš DV in HDR kakšen cenovni rang potem sploh gledat televizije, npr. 65". Hočem povedat ali ima sploh smisel dati za TV 1000+, če ti DV on HDR nista pogoj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rs1975 ()

rs1975 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Če odmisliš DV in HDR kakšen cenovni rang potem sploh gledat televizije, npr. 65". Hočem povedat ali ima sploh smisel dati za TV 1000+, če ti DV on HDR nista pogoj.

Meni sploh ni pogoj ta HDR in Dolby Vision pogoj mi je da bi imel vse programe v 4K da se lahko vse gleda v 4K ločljivosti in pa Dolby Atmos to je petkrat meni bolj pomembno kot tisti HDR. Meni čisto nič ne bi falilo da bi imel 4K predvajanje in pa OLED ali FALD televizor za tisti HDR se pozvižgam briga mene tisto imam raje naravne barve kakor nekaj kar se ekstra povdarja.
Trenutno glih žena spet gleda nekaj po POP TV(limonade) in kaj naj rečem že pri tem Philipsu PUS 7354 mi je slika dobra kaj bi bilo če bi imel OLED kaj šele 4K ???? Takrat bi zmagal in to brez HDR ali Dolby Visiona. HDR in Dolby Vision jaz enostavno ne potrebujem 4K pa bi bil zelo dobrodošel.

Če pa ne moreš gledat 4K brez da bi bilo v HDR. To je jebeni problem.

Sem imel Prime naročnino, da pogledam 4. sezono The Expanse ko je prišla ven. In mi je avtomatsko vrglo v 4K HDR. Je zgledalo za en kurac po domače povedano. Pretemno, mutno. Sem potegnil dol 1080p torrent in je zgledalo "normalno".

In tu ti noben TV ne bo pomagal. Če hočeš 4K boš moral sprejet HDR hočeš nočeš, ampak da pa niti najvišji rang (oled) ne more optimalno prikazat kar so že v produkciji zajebali, pa nisem pričakoval ampak tako je. Marsikaj je še vedno bolje pogledati v SDR. In tu 4K odpade ker ni originalnega 4K v SDRju. Razen če boš vsak file ročno prekonvertiral nazaj v SDR (je izvedljivo, ampak kdo se misli zajebavat s tem?), pri streamingu pa sploh nimaš izbire. Ali 1080p SDR, ali 4K HDR in je kakršen je (večinoma fake). So izjeme kjer je HDR res dober, ampak redke.

Zgodovina sprememb…

c3fizl ::

Berem malo vaše probleme s HDR/DV in se čudim. Meni že na prejsnjem tvju srednjega ranga ni nikolo bilo pretemno, zdaj na lg cx oledu, pa vse samo še boljše zgleda, tudi ko gledam čez dan, v temi je pa itak zmaga. Pa se nisem niti veliko igral z nastavitvami, za hdr filmmaker mode z brightness na 58, za dv pa home cinema z izklopljenim tru motion. Pa vklopljen AI brightness za avtomatsko prilagajanje svetlosti glede na osvetlitev v prostoru.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3fizl ()

krco77 ::

Evo, neki fotk na hitr.. (test film: Godzila 2) po parih dneh uporabe 55"XH9096. 8-) Se še igram z nastavitvami.. :D :P
https://ibb.co/ZzjWj6v
https://ibb.co/p0zYbky
https://ibb.co/jR5xvpf

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krco77 ()

krco77 je izjavil:

Evo, neki fotk na hitr.. (test film: Godzila 2) po parih dneh uporabe 55"XH9096. 8-) Se še igram z nastavitvami.. :D :P
https://ibb.co/ZzjWj6v
https://ibb.co/p0zYbky
https://ibb.co/jR5xvpf

meni ne prikaže nobene slike ZAKAJ?

skyform ::

neocodexx je izjavil:

To sem že večkrat omenil, da imajo nekateri filmi bolj pogosto serije na Netflixu obupen HDR in DV ampak še vedno so razlike med OLED TVji v shadow detailu in kot reviewi pravijo ima Philips v HDR največji black crush od OLEDov. Sem pa pogledal cel HDTV Test review za OLED934 in je DV kot treba, nima black crush, ne vem pa, če to drži tudi za OLED805, me prav zanima.

Aha, tako ratal...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krco77 ()

neocodexx je izjavil:

Sem imel Prime naročnino, da pogledam 4. sezono The Expanse ko je prišla ven. In mi je avtomatsko vrglo v 4K HDR. Je zgledalo za en kurac po domače povedano. Pretemno, mutno. Sem potegnil dol 1080p torrent in je zgledalo "normalno".

In tu ti noben TV ne bo pomagal. Če hočeš 4K boš moral sprejet HDR hočeš nočeš, ampak da pa niti najvišji rang (oled) ne more optimalno prikazat kar so že v produkciji zajebali, pa nisem pričakoval ampak tako je. Marsikaj je še vedno bolje pogledati v SDR. In tu 4K odpade ker ni originalnega 4K v SDRju. Razen če boš vsak file ročno prekonvertiral nazaj v SDR (je izvedljivo, ampak kdo se misli zajebavat s tem?), pri streamingu pa sploh nimaš izbire. Ali 1080p SDR, ali 4K HDR in je kakršen je (večinoma fake). So izjeme kjer je HDR res dober, ampak redke.

Se že dajo dobiti 2160p ripi v SDR :) sem jih že nekaj sprobal, meni osebno boljše kot HDR, sicer spet odvisno od filma do filma, ker nekateri so prav dobri v HDR. Danes sem primerjal The Lion King 1080p in HDR 2160p, kaj naj rečem, vsak ima svoje prednosti, pri 1080p SDR so mi lepše barve, bolj barvit, 2160p HDR pa je pač malo bolj spektakuralen, so pa spet temnejše scene bolj temne z manj detajla.

2019 godzilla? še nisem pogledal.

Pojdi sprobat star wars Solo in Mandalorian in poročaj. Sploh v Solo, boš takoj na začetku prvih 5 min že videl če je za gledat al ne..

Js sm pred kratkim še do konca pogledal Netflix serijo Lost In Space ki je tudi pretemna, tudi na oledu, slabšega HDRja od tega tudi že dolgo nisem videl. Tu in tam je kakšen highlight, ampak vse skupaj je premutno. In to je čist nova produkcija, in še zmer zajebejo.

Za foro lahko preveriš iz datotek svetilnost tudi sam s programčkom Mediainfo, npr:

The Matrix (1999) 4K Dolby Vision Remaster

Maximum Content Light Level : 992 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 518 cd/m2

Izgleda kot se šika...

The Witcher Netflix 4K WebRip Maximum Content Light Level : 1078 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 96 cd/m2

Na momente pretemen v temnejših prizorih, highlighti izredno močni. HDR na meji gledljivosti.

Altered Carbon 4K Netflix Webrip Dolby Vision

Maximum Content Light Level : 5847 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 1355 cd/m2

Lepšega HDRja še nisem videl od tega, še celo na 7304 LCDju je izgledalo noro dobro.

Alita Battle Angel (2019) 4K Dolby Vision

Maximum Content Light Level : 323 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 63 cd/m2

Temen in nenavdušujoč HDR

Blade Runner (2017) 4K HDR10

Maximum Content Light Level : 457 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 179 cd/m2

Nisem še pogledal celega filma ampak izgleda sprejemljivo (na oledu zdaj bolje, na lcdju je pa bil kanček pretemen + veliko bandinga)

Godzila King of Monsters (2019) 4K HDR10

Maximum Content Light Level : 1998 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 414 cd/m2

Nisem še gledal ampak po tem sodeč bi moral izgledati super

The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.EXTENDED.2160p.UHD.BluRay.HDR10

Maximum Content Light Level : 602 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 184 cd/m2

Na momente malce pretemen, drugače pa še kar v redu izkušnja. Seveda brez dvoma izgleda ogromno bolje od starega 1080p bluraya (tudi barve in čistost slike so na drugem nivoju), le gamma mi je pač še vedno bila, malce pretemna, vsaj na mojem tv. Kar sa pa vidi po frame average light levelu za vsak film ko je pod 200, da so malce pretemni, se zadeva ponavlja.

Še en primer:

The Man In The High Castle 4K Amazon Webrip HDR10

Maximum Content Light Level : 1000 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 820 cd/m2

Tudi tole je izgledalo perfektno na 7304 LCDju, VA panel, brez dimminga, naj bi imel okoli 300 nitov svetilnost... Še posebej začetni intro... Odbito. HDR dela kot mora. Se čisto jasno vidi kateri so dobri posnetki, kateri po niso, po teh cd/m2 v samem posnetku, sploh več ne rabim filma prižgat na TV že po tem zdaj vem če bo za gledat ali ne.

Zgodovina sprememb…

neocodexx je izjavil:

Uh, čudno, da to rečeš po tem ko si izkusil OLED805. Jaz sem imel PUS7303 in tudi testiral PUS7304 oba IPS panela, morda si ti imal VA, ker ne morem verjet, da ti je to dober HDR, ker potem takem ima OLED805 res broken HDR. Meni je tale HDR porazen že v primerjavi z XG95, kaj še le z GZ950. Panasonic je res perfektn TV za tiste, ki bodo gledali samo HDR in DV, TV je kot narejen za to. HDR in DV sta bila izjemna skoraj v vseh serijah in filmih, res je bilo hudo, kar mi je bilo všeč je da niso highlight tako žareli kot na ostalih visoko razrednih TVjih in na Philipsu baje najbolj žarijo, še bolj kot na Sonyju, na katerem drugem najbolj zato pa mene tako moti HDR in DV na Sonyju. Panasonic ima to tako lepo balancirano in lahko zato HDR in DV komot gledaš na precej svetlo in s tem avtomatsko dobiš ven več shadow detaila. Glede tega je Panasonic res prava zmaga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

skyform je izjavil:

neocodexx je izjavil:

Se že dajo dobiti 2160p ripi v SDR :) sem jih že nekaj sprobal, meni osebno boljše kot HDR, sicer spet odvisno od filma do filma, ker nekateri so prav dobri v HDR. Danes sem primerjal The Lion King 1080p in HDR 2160p, kaj naj rečem, vsak ima svoje prednosti, pri 1080p SDR so mi lepše barve, bolj barvit, 2160p HDR pa je pač malo bolj spektakuralen, so pa spet temnejše scene bolj temne z manj detajla.

Ja, sem tudi jaz najdel da je neka duša naredila SDR convert za 4K Alito ampak to je zelo redko. Izgleda malo bolj svetlejše ja, samo se pa opazi pri barvah izguba REC2020 formata, kjer so bile barve nekoliko bolj naravne (je pa tudi odvisno kako imaš skalibriran TV za HDR in SDR). Sem potem vseeno raje pogledal v HDR, je nekak lepše zgledalo.

skyform je izjavil:

neocodexx je izjavil:

Uh, čudno, da to rečeš po tem ko si izkusil OLED805. Jaz sem imel PUS7303 in tudi testiral PUS7304 oba IPS panela, morda si ti imal VA, ker ne morem verjet, da ti je to dober HDR, ker potem takem ima OLED805 res broken HDR. Meni je tale HDR porazen že v primerjavi z XG95, kaj še le z GZ950. Panasonic je res perfektn TV za tiste, ki bodo gledali samo HDR in DV, TV je kot narejen za to. HDR in DV sta bila izjemna skoraj v vseh serijah in filmih, res je bilo hudo, kar mi je bilo všeč je da niso highlight tako žareli kot na ostalih visoko razrednih TVjih in na Philipsu baje najbolj žarijo, še bolj kot na Sonyju, na katerem drugem najbolj zato pa mene tako moti HDR in DV na Sonyju. Panasonic ima to tako lepo balancirano in lahko zato HDR in DV komot gledaš na precej svetlo in s tem avtomatsko dobiš ven več shadow detaila. Glede tega je Panasonic res prava zmaga.

Seveda je bil VA. Prva stvar ko sem ga dobil sem napisal da ima izredno lepe črne za VA LCD (če ne pretivaraš z backlightom da prebije preko, je bil še dokaj "čist" panel) in svetilnost, serije ki so bile dobro posnete kot so Altered Carbon in Jack Ryan (samo 1. sezona) v Dolby Vision še nikoli nisem kaj tako lepega pogledal na TV. Nič ni narobe z 805. Seveda je veliko boljši na vseh področjih (drastično boljši processing, svetlejši HDR, noro dober SDR, barve so še bolj v piko), kjer sem imel probleme z 805 na HDR je s slabimi posnetki, ki zgledajo slabo na obeh TVjih.

Zgodovina sprememb…

neocodexx je izjavil:

Js sm pred kratkim še do konca pogledal Netflix serijo Lost In Space ki je tudi pretemna, tudi na oledu, slabšega HDRja od tega tudi že dolgo nisem videl. Tu in tam je kakšen highlight, ampak vse skupaj je premutno. In to je čist nova produkcija, in še zmer zajebejo.

Lost in Space je kar slab ja, ampak so še slabši, verjami in to precej :) Alita Battle Angel sem pa ravno včeraj gledal ampak SDR, nisem hotel HDR, ker nisem vedel, če je dober ali ne, si nisem želel izkušnje pokvarit ampak bom moral sprobati, če praviš da je tako dober. Sem pogledal 10gb 1080p, ki mu ni nič manjkalo.

Zgodovina sprememb…

skyform je izjavil:

neocodexx je izjavil:

Lost in Space, je kar slab ja, ampak so še slabši, verjami in to precej :) Alita Battle Angel sem pa ravno včeraj gledal ampak SDR, nisem hotel HDR, ker nisem vedel, če je dober ali ne, si nisem želel izkušnje pokvarit ampak bom moral sprobati, če praviš da je tako dober. Sem pogledal 10gb 1080p, ki mu ni nič manjkalo.

Zgodba zaključena prvih 5 sekund :))

P.S.: zelo veliko resnice o problemih z HDR je povedal v temu videju, res priporočam ogled

Zgodovina sprememb…

Meni je X-Men Dark Phoenix HDR bil ful dober na GZ950, tudi Men in Black International je nasplošno zelo dober, tudi na XG95, me pa prav zanima kak bi Alita zgledal na GZ950, bom jutri sprobal na XG95.

Zgodovina sprememb…

Alita v HDR kot pove v videju; dissapointing HDR experience, dissapointing WCG experience.

Meni se je po občutku zdela malenkost bolj naravna slika in barve (ter tisto minimalno kolikor je specular highlighta) to je pa to. Vsekakor zelo dissapointing. Ena večjih razočaranj.

Aja, lol, nisem še pogledal videjo :)) otroci lečejo sem in tja, pa ne sfolgam, no pol pa sem imel srečo, da sem gledal SDR.

Zgodovina sprememb…

Sem pogledal videjo, Vincent pove tako kot je, se strinjam. Drugače pa si ti za Altered Carbon napisal, da ti je ful dober, Alito si pa takoj spodaj omenil in sem zato zamenjal. Sem ravnokar pogledal kako izgleda Altered Carbon, ampak DV na Netflixu in ne HDR, to na Netflixu ni nič posebnega, je pa boljše kot dosti serij. The Witcher je eden od lepših serij v HDR in DV na Netflixu.

Altered Carbon sem prej počekiral 2 sezono ep.1, zdaj sem 1 sezono ep.1, ki sem že enkrat malo gledal, tale prva epizoda je nice slika ja, za Netflix DV zelo solidno.

Zgodovina sprememb…

DOOM_er ::

Živjo, ker do sedaj v življenju še nisem imel TV-ja me zanima kaj priporočate. Punca si je zaželela TV s soundbarom, meni je pa načeloma vseeno, ampak če bova že kupovala TV bi želel vsaj nekim minimalnim zahtevam zadostit. Želja je 55" ali več, max 65". Budget je okoli 600 700, pa potem še nek soundbar zraven extra. Jaz kar ga rabim je v resnici samo za PS4, mogoče PS5 v prihodnosti, punca pa gleda Netflix, kkšno serijo, film. Izbire je kar nekaj, kolega je sicer pohvalil Mediona ki ga imajo sedaj v Hofru (65" inch model), vendar nevem kakšna je kaj kvaliteta. Pred korono sva spotoma še pogledala malo tvje v bigbangu in eni imajo zares lepo sliko, ampak si modelov žal nisem zapisal (pač si nisem mislil da bom kdaj kupoval tv 8-O ). Za soundbar pa ne rabi bit 9.1 5.1, ker je akustika prostora ne ravno najboljša in nima smisla komplicirat z nekimi dodatnimi sateliti.
Robots will steal your job. But that's OK

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DOOM_er ()

DOOM_er je izjavil:

Živjo, ker do sedaj v življenju še nisem imel TV-ja me zanima kaj priporočate. Punca si je zaželela TV s soundbarom, meni je pa načeloma vseeno, ampak če bova že kupovala TV bi želel vsaj nekim minimalnim zahtevam zadostit. Želja je 55" ali več, max 65". Budget je okoli 600 700, pa potem še nek soundbar zraven extra. Jaz kar ga rabim je v resnici samo za PS4, mogoče PS5 v prihodnosti, punca pa gleda Netflix, kkšno serijo, film. Izbire je kar nekaj, kolega je sicer pohvalil Mediona ki ga imajo sedaj v Hofru (65" inch model), vendar nevem kakšna je kaj kvaliteta. Pred korono sva spotoma še pogledala malo tvje v bigbangu in eni imajo zares lepo sliko, ampak si modelov žal nisem zapisal (pač si nisem mislil da bom kdaj kupoval tv 8-O ). Za soundbar pa ne rabi bit 9.1 5.1, ker je akustika prostora ne ravno najboljša in nima smisla komplicirat z nekimi dodatnimi sateliti.

Jaz ti priporočam katerega od teh modelov.

https://www.bigbang.si/philips-4k-uhd-5...
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...
https://www.bigbang.si/sony-4k-uhd-kd55...
https://www.bigbang.si/samsung-4k-uhd-q...

Ali nekaj večji in nekaj slabši modeli.

https://www.bigbang.si/izdelki/tv-avdio...
https://www.bigbang.si/samsung-4k-uhd-u...
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...
https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

DOOM_er je izjavil:

Nisi še napisal razdaljo gledanja. Za gaming ni nujno da je večji tv boljši. Meni je bil 70" skoraj malo prevelik (zaradi vidnega polja), sicer pa odvisno tudi kaj igraš. Netflix in ostale TV vsebine tudi ne rabijo tako ogromen TV kot filmi, v kolikor niso posneti v ultrawide s črnimi robovi, bi znal tudi 55" bit dovolj velik odvisno od tvoje razdalje.

Preveri input lag za TV ki ga kupuješ, večino podatkov najdeš na rtings.com. Philipsi imajo cca 30ms in niso ravno najboljša izbira za ta namen, ampak meni je še kar za silo, se da. Nisem pa preizkusil TVja z nižjim. Idealno bi bilo 20ms laga ali manj, nad 30 je že malo kritično.

S soundbarom je pa tako. Koliko denarja toliko muzike. Jaz imam soundbar od Yamahe za 300€ in ti povem ni veliko bolje od TV zvočnikov na katerega je priklopljen. Imam pa še 5.1 hi-fi sistem na receiverju za par tisoč € in tisti soundbar na drugem tvju proti temu je isto kot da ga ne bi bilo. Se pa da danes že skupaj spravi kak 5.1 za okoli 1.000 ki bo boljše od vsakega soundbara, mogoče za razmislek v prihodnost.

Danes so tudi že TV zvočniki kar solidni, če jih primerjaš s poceni soundbari (100-200€) skoraj ni razlike, lahko pa še celo slabše če bi vzel res poceni soundbar. Sploh za Philipse sem slišal da zelo hvalijo zvok, ampak žal to ni gaming tv. V glavnem soundbar odsvetujem, ker če hočeš kako solidno nadgradnjo na zvoko naredit boš moral dat za to več kot imaš v budgetu za sam TV.

akulp ::

Za začtek, v budgetu 300 EUR, priporočam Logitech Z906 al Z-5500. Jaz sem kupil prve, rabljene, za 180 EUR in sem navdušen ...
Lukcc

neocodexx je izjavil:

DOOM_er je izjavil:

Nisi še napisal razdaljo gledanja. Za gaming ni nujno da je večji tv boljši. Meni je bil 70" skoraj malo prevelik (zaradi vidnega polja), sicer pa odvisno tudi kaj igraš. Netflix in ostale TV vsebine tudi ne rabijo tako ogromen TV kot filmi, v kolikor niso posneti v ultrawide s črnimi robovi, bi znal tudi 55" bit dovolj velik odvisno od tvoje razdalje.

Preveri input lag za TV ki ga kupuješ, večino podatkov najdeš na rtings.com. Philipsi imajo cca 30ms in niso ravno najboljša izbira za ta namen, ampak meni je še kar za silo, se da. Nisem pa preizkusil TVja z nižjim. Idealno bi bilo 20ms laga ali manj, nad 30 je že malo kritično.

S soundbarom je pa tako. Koliko denarja toliko muzike. Jaz imam soundbar od Yamahe za 300€ in ti povem ni veliko bolje od TV zvočnikov na katerega je priklopljen. Imam pa še 5.1 hi-fi sistem na receiverju za par tisoč € in tisti soundbar na drugem tvju proti temu je isto kot da ga ne bi bilo. Se pa da danes že skupaj spravi kak 5.1 za okoli 1.000 ki bo boljše od vsakega soundbara, mogoče za razmislek v prihodnost.

Danes so tudi že TV zvočniki kar solidni, če jih primerjaš s poceni soundbari (100-200€) skoraj ni razlike, lahko pa še celo slabše če bi vzel res poceni soundbar. Sploh za Philipse sem slišal da zelo hvalijo zvok, ampak žal to ni gaming tv. V glavnem soundbar odsvetujem, ker če hočeš kako solidno nadgradnjo na zvoko naredit boš moral dat za to več kot imaš v budgetu za sam TV.

Današnji Philips televizorji imajo input lag okoli 20ms kar je zelo dobro:) Recimo Philips model 7304 ima input lag 18ms, recimo letošnji model 8505 pa nekje 21ms. Sicer pa je poleg input laga predvsem pomebno kako kvaliteten je slikovni procesor in pa kakšna je sama odzivnost panela..

Te review pravi 30ms v game mode kar je za modern TV kar dosti in je velika razlika proti Samsungih, ki že imajo 9-12ms, tako da, če se bo TV uporabljal večinoma za PS4 in PS5 potem Philips ni najboljša izbira.

Zgodovina sprememb…

Tukaj je izmerjeno z testerjem:)

Še vedno 2x več kot Samsung in kot kaže je Philips nekonstantn kar se tiče tega večina pravi preko 20ms do 30ms. Samsungi so zlahka najbolj odzivni TVji kar se tiče igranja iger pa lahko ti tu pišeš in limleš kaj hočeš.

Zgodovina sprememb…

skyform je izjavil:

Še vedno 2x več kot Samsung in kot kaže je Philips nekonstantn kar se tiče tega večina pravi preko 20ms do 30ms. Samsungi so zlahka najbolj odzivni TVji kar se tiče igranja iger pa lahko ti tu pišeš in limleš kaj hočeš.

Igre na modelu 7304, 7505 in modelu 8505 delujejo zelo dobro, sedaj pa lahko ti pišeš kar hočeš:)) Sedaj pa te dam zopet na OFF..

Kot sem rekel meni je na Philipsu bil input lag sprejemljivo ok, in čeprav naj bi 7304 LCD imel manjši lag od OLED 805, za katerega sem bral do so izmerili celih 35ms, pri meni to ni vplivalo na score v Project Dva in podobnih igrah, ki so izredno občutljive na lag.

Še vedno lahko naredim ta komad (na hard) z istim oz. še višjim score na oledu ki naj bi kao mel večji input lag od lcdja. Tk da če ne špilaš ritem iger kot je tole, kjer so res zahteve za natančnost, mislim da ni panike glede input laga, je pa seveda priporočljivo vzeti TV z najmanjšim lagom če bo to primarna uporaba, ker ga jaz še vedno čutim, samo pač navadil sem se.

Philips je vedno pograjan na vsakemu testu glede input laga (oledi bolj kot lcdji) to je dejstvo ampak kako se to pozna v praksi je vprašanje posameznika - meni je dejansko ok, vem da ni top ampak gre.

akulp je izjavil:

Za začtek, v budgetu 300 EUR, priporočam Logitech Z906 al Z-5500. Jaz sem kupil prve, rabljene, za 180 EUR in sem navdušen ...

To je tudi dobra ideja, sigurno bolje od soundbara.

MrStein ::

neocodexx je izjavil:

Kot sem rekel meni je na Philipsu bil input lag sprejemljivo ok, in čeprav naj bi 7304 LCD imel manjši lag od OLED 805, za katerega sem bral do so izmerili celih 35ms, pri meni to ni vplivalo na score v Project Dva in podobnih igrah, ki so izredno občutljive na lag.

Te igre v bistvu niso sploh občutljive na lag. Ker jasno vnaprej vidiš da "zadeva" prihaja in ti možgani pač kompenzirajo tistih 10 ms.

Probaj igro, kjer je potrebno reagirati na nenapovedane stvari, pa boš potem videl razliko.

Recimo enega od teh preprostih "igric" oziroma testov:
https://faculty.washington.edu/chudler/...
https://www.justpark.com/creative/react...
no tu jih je cel kup: https://www.google.com/search?q=online+...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

HitraSperma ::

Kupil Sony XH90 - top value for money, edino soundbar moraš imeti, ker je zvok bolj tako-tako.
fgdsfjk

TOP ::

Nobeden TV nima dobrega zvoka,že stega vidika,koliko je TV debel ti pove vse koliko imajo zvočniki magneta.

fpbs ::

DOOM_er je izjavil:

Če ga rabiš za PS4,PS5, potem ti svetujem, da kupiš TV, ki omogoča VRR:
https://www.topsolutions.si/en-gb/Avdio...
https://www.ceneje.si/Izdelek/17956514/...
https://www.displayspecifications.com/e...
Vsekakor pa odsvetujem Philipsa.

carlosk1966 ::

HitraSperma je izjavil:

Kupil Sony XH90 - top value for money, edino soundbar moraš imeti, ker je zvok bolj tako-tako.

Če ni skrivnost. Kje si nabavil in za koliko?

HitraSperma ::

carlosk1966 je izjavil:

HitraSperma je izjavil:

Če ni skrivnost. Kje si nabavil in za koliko?

Mimovrste, kaksen mesec nazaj za blizu 900EUR (55 inch)
fgdsfjk

Zgodovina sprememb…

XH9096 & Aquaman. Težko je slikat med akcijo, ampak se dost dobr zgleda.:D8-)

krco77 je izjavil:

XH9096 & Aquaman. Težko je slikat med akcijo, ampak se dost dobr zgleda.:D8-)

In drugače a si zadovoljen si pričakoval kaj bolje?
««
330 / 549
»»