» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
288 / 562
»»

neocodexx ::

Sam še to bi dodal. Jaz podporo za DV ne bi ravno hvalisal kot razlog za nakup - razen če imaš res namen ogromno pregledati Netflix DV vsebine (koliko jih sploh je?) - prej bi opozoril da ne pričakovat gledljivega HDR10 na vsakem 65" tvju pod 1000EUR, če nima ustrezne svetilnosti in HDR certifikata https://displayhdr.org/performance-crit...

"A VESA DisplayHDR 400 certified display isn't offering you any real HDR benefit at all. Maybe you will get a slightly brighter image than a normal display, and maybe the manufacturer has bothered to add a wide gamut backlight to at least improve the colours a bit."

https://www.tftcentral.co.uk/blog/why-y...

Večina teh zaslonov pod 1.000EUR, vključno z 7304, pa ne dosežejo niti 400, ampak se v povprečju vrtijo okoli 300 nitov. Pa niti na 400 kot pišejo tukaj, ne izgleda prav.

Izjema velja za OLEDE zaradi kontrastnega razmerja = ? ne rabijo tako visoke svetilnosti kot LCDji za vrhunski HDR, če pa je LCD bo pa rabil tam vsaj cca 600+, pa bo OLED z manj niti še vedno imel lepšo sliko še posebej v temnih scenah, ki pa znajo biti v filmih še kako zelo pogoste. edit: pa saj ima že vesa posebej kategorijo za olede, "True Black" mislim da je to - gre samo do 500 nitov, ker več niti ne rabijo.

In še večji problem, kaj se potem zgodi na takem zaslonu ko ne zmore niti 400 nitov, vsebine pa so bile predvidene za 600-1000, potem vse skupaj izgleda bledo in isprano, kot da tv sploh ne bi podpiral HDRja. Še barve so čisto mimo. Seveda odvisno spet, kot vedno - od vsebine. Kako je bil nareje mastering itd., v redkih primerih so kakšnih HDR in kot sem že omenil Dolby Vision kompatibilni tudi s cenejšimi TVji kot je 7304, ampak ne pričkovat čuda.

Glavna prednost Philipsa, kot to že dolgo tukaj tupim, je Ambilight, in če ti je to in, potem si ga nabavi s tem da se sprijazniš da se odrečeš HDR vsebinam. Če pa bi rad da ti vse izgleda in špila kot mora, pa bejži stran od tega TVja in nabavi FALD v rangu 1.200-1.600EUR oz. OLED. (lahko tudi philips oled, so v redu).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neocodexx ()

dajoker ::

Hvala za tole izobraževanje, pomaga mi glih ne, saj teh treh televizorjev ni več dobavljivih. Razen Samsungi so še, ampak 100eur dražji pri konkurenci...
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

easyrider3 ::

Jaz imam Ambilight pa ga sploh ne uporabljam enostavno brez veze mi je in mislim,da tudi HDR ali DOLBY VISION ne rabim ali pa mogoče kateri drugi televizorji to dobro prikazujejo,če gledam Pop Tv ali kakšen podoben program iz T-2 ponudnika. Vem pa da mi je tisto glavno kar bi si kot prvo želel,da televizor bi prikazoval črno barvo pa nič drugega to je tisto ko zvečer me malo moti in ne neki drugega.

TOP ::

dajoker je izjavil:

Hvala za tole izobraževanje, pomaga mi glih ne, saj teh treh televizorjev ni več dobavljivih. Razen Samsungi so še, ampak 100eur dražji pri konkurenci...
Milsim da ti je easyrider3 dal odgovor sprve roke in zato je lažja odločitev,sedaj če je konkurenca dražja 100e pač dve možnosti ali pljuni teh 100e ali pa pač vzemi cenejše.Odvisno je koliko gledaš TV in nič drugega.

fpbs ::

neocodexx je izjavil:

Ok par stvari tu ni res, HDR10 se je res za zjokat slab na temu Philipsu in bi raje gledal SDR. Operacijski sistem (Android) kaj je s tem narobe?

Ta TV ne poganja Android.

flameir ::

andrej69 ::

eno vprašanje glede Philips android televizorja in sicer prenos-share slike iz mobitela na televizor. Imam vse vključeno in sem opazil da treba vedno iti v meni televizorja in tam izbrati miracast al kaj že in potem na mobitelu vklopit vpostavitev. Poprej pri sony televizorju kateri je bil z Linux sistemom tega ni bilo potrebno in tudi v službi na vseh LG televizorjih sploh ni treba nič prestavljat na televizorju enostavno na mobitelu pritisneš za prenost na televizor in ti najde televizor kar potem samo pritisneš in je že prenos vzpostavljen

Horas ::

jaz nimam teh porlbemov, samo pritisnem na fonu tv share pa je to to.

tv je pa 50PUS6754/12
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

Horas je izjavil:

jaz nimam teh porlbemov, samo pritisnem na fonu tv share pa je to to.

tv je pa 50PUS6754/12

pri meni pa tega ni na televizorju 55PUS7354 je treba se zajebavat da se povežem res smotano

knap ::

Zdravo

Sodelavka kupuje 55" TV.

Kaj se priporoča v srednjem rangu?
Dobro razmerje med ceno in kvaliteto.

Pomembno je, da na TV lahko teče EON Telemach app.

Hvala

LP

puginho ::

knap je izjavil:

Zdravo

Sodelavka kupuje 55" TV.

Hvala

LP

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/s...

knap je izjavil:

Zdravo

Sodelavka kupuje 55" TV.

Hvala

LP

Katerega od teh modelov.

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/p...
https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/s...
https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

Karil ::

Pozdravljeni,

prosim za nasvet pri nakupu televizorja za klubski prostor. Svetel podnevi ali srednje svetel z lučmi. Nikoli temen, saj se ne gleda filmov, ampak je prostor namenjen druženju. Gleda se 90% športa (pretežno nogomet), preostanek kakšna poročila, ipd. samo zato da je nekaj prižganega.

Mora biti estetski, odziven, delovanje tekoče, montaža na steno. Najbolj moteče pri sedajšnjem dobrih 10 let starem ambilight philipsu je počaaaaaaasnost. Vklop, menjanje programov, scrollanje po menijih je katastrofalno počasno. TV je zato stalnica internih šal.

Velikost 55 inčev. Cenovno lepo, če bo do 800 EUR. Sicer, če je razlog za tem, tudi 1000. Več predvidevam, da je overkill za tako rabo?

Karil je izjavil:

Pozdravljeni,

prosim za nasvet pri nakupu televizorja za klubski prostor. Svetel podnevi ali srednje svetel z lučmi. Nikoli temen, saj se ne gleda filmov, ampak je prostor namenjen druženju. Gleda se 90% športa (pretežno nogomet), preostanek kakšna poročila, ipd. samo zato da je nekaj prižganega.

Mora biti estetski, odziven, delovanje tekoče, montaža na steno. Najbolj moteče pri sedajšnjem dobrih 10 let starem ambilight philipsu je počaaaaaaasnost. Vklop, menjanje programov, scrollanje po menijih je katastrofalno počasno. TV je zato stalnica internih šal.

Velikost 55 inčev. Cenovno lepo, če bo do 800 EUR. Sicer, če je razlog za tem, tudi 1000. Več predvidevam, da je overkill za tako rabo?

Tukaj imaš.

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/l...

Karil je izjavil:

Pozdravljeni,

Če imate takšen budget nimaš kaj razmišljat
https://www.bigbang.si/sony-4k-hdr-kd55...

vlado44 ::

Pozdravljeni,

ker bo trenutni tv počasi izdihnil se bo v kratkem kupoval novi. Za dnevno sobo (oddaljenost od tv približno 4 metre), za nezahtevne uporabnike (večinoma šport; tenis, NBA tudi nogomet, poročila, občasno tudi yt). Cenovni rang do 400€.

Ps: na TVje iz tega linka https://si.hisense.com/izdelki/televizo... bi dobil dodaten 20% popust na redne cene.

lp

Pozdravljen,

hvala za predloga. Malce sem posurfal opoldne glede na andrejev post in prišel do tega, da bi mogoče bila dobra izbira en rang višje od prvega predloga - QE5580T za 1000 EUR? Review

puginho, nisem še dosti preverjal proti samsungu. Sem pa, ker že nekaj časa spremljam to temo, videl dobre komentarje na ta model. Ko sem odprl sedaj en review pa sem videl, da precej kritizirajo počasnost androida, čemur se želim res izogniti. Je res temu tako?

Pri zahtevah sem pozabil, da mora delati EON, youtube, airplay, spotify,... Predvidevam, da je to samoumevno na televizorjih tega ranga, čeprav imajo vsi nek svoj OS.

Torej mi lahko prosim še s kakšnim dodatnim komentarjem pomagate pri odločitvi? Da vsaj dobim občutek, da ne brcam v temo, ker bi trenutno na prvo žogo vzel Samsung QE5580T.

Karil je izjavil:

Pozdravljen,

hvala za predloga. Malce sem posurfal opoldne glede na andrejev post in prišel do tega, da bi mogoče bila dobra izbira en rang višje od prvega predloga - QE5580T za 1000 EUR? Review

puginho, nisem še dosti preverjal proti samsungu. Sem pa, ker že nekaj časa spremljam to temo, videl dobre komentarje na ta model. Ko sem odprl sedaj en review pa sem videl, da precej kritizirajo počasnost androida, čemur se želim res izogniti. Je res temu tako?

Pri zahtevah sem pozabil, da mora delati EON, youtube, airplay, spotify,... Predvidevam, da je to samoumevno na televizorjih tega ranga, čeprav imajo vsi nek svoj OS.

Torej mi lahko prosim še s kakšnim dodatnim komentarjem pomagate pri odločitvi? Da vsaj dobim občutek, da ne brcam v temo, ker bi trenutno na prvo žogo vzel Samsung QE5580T.

Če hočeš imat televizor z zelo dobrim vmesnikom itd.. potem vsekakor Lg ali Samsung:) Vse ostalo pri tebi ne pride v poštev, posebej pa ne Sony model XF9005, ki deluje na starejšem Chipsetu in Androidu 8..

Čudna so pota Andrejeva, najprej šinfa lg lcd pol pa ga predlaga...

Če vam ni problem dat jurja za tv je tudi q8 dober izbor, ampak je treba preverit backlight bleeding, ki je na q6 naravnost katastrofa tako da bi se jaz vprašal o njihovi quality control. Pri tej ceni ti pride v poštev tudi sony xg 9 serija, lanski model. Idi v bigbang pa probaj delovanje os-a.

puginho je izjavil:

Če vam ni problem dat jurja za tv je tudi q8 dober izbor, ampak je treba preverit backlight bleeding, ki je na q6 naravnost katastrofa tako da bi se jaz vprašal o njihovi quality control. Pri tej ceni ti pride v poštev tudi sony xg 9 serija, lanski model. Idi v bigbang pa probaj delovanje os-a.

Verjetno nisi dobro prebral kaj mu je pri televizorju primarno:) Lg-ja sem mu priporočil zato, ker bo gledal večinoma šport in še to v svetlejšem prostoru, poleg tega pa hoče imet kar se da najbolj odziven OS.. Torej, je Lg nekako najboljša izbira kakor tudi Samsung. Drugače bodi brez skrbi, da mu ga ne bi priporočil..;) Posebej, če bi večinoma gledal filme, serije itd.. in to po možnosti tudi v temnejšem prostoru. Pa tudi, če bi mu bile bolj važne smart možnosti, kakor pa sama odzivnost televizorja. Tako pa moramo biti pošteni, in mu priporočit televizorje kateri so najboljša izbira za njegove potrebe..

Morientes ::

andrej69 je izjavil:

puginho je izjavil:

Verjetno nisi dobro prebral kaj mu je pri televizorju primarno:) Lg-ja sem mu priporočil zato, ker bo gledal večinoma šport in še to v svetlejšem prostoru, poleg tega pa hoče imet kar se da najbolj odziven OS.. Torej, je Lg nekako najboljša izbira kakor tudi Samsung. Drugače bodi brez skrbi, da mu ga ne bi priporočil..;) Posebej, če bi večinoma gledal filme, serije itd.. in to po možnosti tudi v temnejšem prostoru. Pa tudi, če bi mu bile bolj važne smart možnosti, kakor pa sama odzivnost televizorja. Tako pa moramo biti pošteni, in mu priporočit televizorje kateri so najboljša izbira za njegove potrebe..

Potem bi mu priporočal Sony-a, ker je itak king glede predvajanja športa. youtu.be/d4tzlB2Zgj8?t=544
Tako kot je puginho povedal, naj si gre pogledat delovanje OS in šaltanje programov na nekaj televizorjev v trgovino.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Morientes ()

Morientes je izjavil:

andrej69 je izjavil:

puginho je izjavil:

Potem bi mu priporočal Sony-a, ker je itak king glede predvajanja športa. youtu.be/d4tzlB2Zgj8?t=544
Tako kot je puginho povedal, naj si gre pogledat delovanje OS in šaltanje programov na nekaj televizorjev v trgovino.

Da res ima Sony nekako najboljši motion, toda tudi Samsung in Lg modela katera sem mu priporočil sta odlična kar se tega tiče.. Toda Sony model XF9005 se nikakor ne more primerjat z omenjenima modeloma kar se tiče samega OS-a:) Če bi recimo imel model XF9005 enak Chipset in pomnilnika kakor lanski model XG9505
in pa Android 9.0 potem bi bila zgodba povsem drugačna. Tako pa mu Sonya ne priporočam:)

andrej69 je izjavil:

Morientes je izjavil:

andrej69 je izjavil:

puginho je izjavil:

Da res ima Sony nekako najboljši motion, toda tudi Samsung in Lg modela katera sem mu priporočil sta odlična kar se tega tiče.. Toda Sony model XF9005 se nikakor ne more primerjat z omenjenima modeloma kar se tiče samega OS-a:) Če bi recimo imel model XF9005 enak Chipset in pomnilnika kakor lanski model XG9505
in pa Android 9.0 potem bi bila zgodba povsem drugačna. Tako pa mu Sonya ne priporočam:)

ja škoda za njega in tudi zame da nisem bil v tistem času ko so se v akciji poleti prodajali 55" televizorji Sony XG9505 za dobrih 900 eur za tak televizor bi se tudi zapufal ker je the best samo kaj češ to je bilo mimo sedaj pa kar je na razpolago.

AudioVideo ::

Top tv je Panasonic TX-65HXN978 , cena 1250 EUR.
Boljega za ta denar ni.

AudioVideo je izjavil:

Boljega za ta denar ni.

ampak ta televizor kakor vem nima FALD zaslona kar bo zvečer opazno in dosti ljudi prav to sovraži. Pri meni je nasledni televizor sigurno OLED ali pa kaken Sony FALD televizor in to ravno zaradi črne barve katera mora biti OBVEZNO prikazana v svetlem ali temnem prostoru vse ostalo sploh ni toliko pomembno.

AudioVideo je izjavil:

Boljega za ta denar ni.

Sigurno je tale za nekaj EUR več boljši,najboljši LED televizor te velikosti 65" SONY KD-65XG9505 https://www.mediamarket.si/ads/sony_kd6...

Seveda zame kot 55" televizor večjega ne potrebujem,ker tistih par centimetrov sploh ne igra tolikšne vloge seveda cena pa ogromno je pa spet za teh 950 EUR najboljši televizor SONY KD-55XG9505 https://www.mediamarket.si/ads/sony_kd5...

SONY KD-55XG9505

SONY KD-55XG9505

Morientes ::

easyrider3 zastonj limaš te linke do tega modela, ko pa ga nimajo že zelo dolgo v prodaji. Se bodo morali kar sprijaznit s ceno 1099€ bigbang, pa še to kolikor vem imajo samo še 5-6 kosov na zalogi.

Bantani ::

Ja mora potrditi,da je bil toliko denarja:D

Hvala vsem za izčrpna pojasnila o 55" izbiri za družabni prostor. Res je, OS mora biti odziven brez kakšnih for, ker je sedajšnja izkušnja toliko slaba. Šport mora biti top (90% časa) in pa vidni kot je tudi fajn, če je nadpovprečen.

Torej sklepam, da je smiselna izbira v tem cenovnem rangu 1000 EUR QE55Q80T ali KD-55XG9505? Kot ste predlagali bom šel v ponedeljek v Harvey norman oz. bigbang preverit OS na Sonyu in pa samsungu (imajo Q70T). Sliko je tako ali tako nemogoče primerjat v trgovini. Še kakšen nasvet mogoče? Domnevam, da mi bosta oba OSa vredu in bom pred odločitvijo na an ban pet podgan. Ali ne bi smela biti? :) EON, youtube, airplay, to vse deluje enako ali ima kater kakšne fore? Bral sem, da je pri obeh nekaj težav s tem senčenjem da slika ni uniformna po kotih temnejša ipd.. Dead pixli, to še obstaja kot težava? Mi kje pred nakupom priklopijo, da vidimo, da je dotični primerek OK?

Sigurna cena Samsunga je 1010 EUR (mojtv, makspro, edigital). Če mi bo bolj kul Sony (slabih 1100 EUR), pa upam, da ni tako kritična roba, da mi v eni od treh trgovin HN/BB/ACS ne bi dali vsaj 50 EUR popusta? Še to, ali je še vedno drama s televizorji horizontalno v avtu in moram priti s kombijem?

Hvala še enkrat vsem skupaj za debato.

Karil je izjavil:

Hvala vsem za izčrpna pojasnila o 55" izbiri za družabni prostor. Res je, OS mora biti odziven brez kakšnih for, ker je sedajšnja izkušnja toliko slaba. Šport mora biti top (90% časa) in pa vidni kot je tudi fajn, če je nadpovprečen.

Torej sklepam, da je smiselna izbira v tem cenovnem rangu 1000 EUR QE55Q80T ali KD-55XG9505? Kot ste predlagali bom šel v ponedeljek v Harvey norman oz. bigbang preverit OS na Sonyu in pa samsungu (imajo Q70T). Sliko je tako ali tako nemogoče primerjat v trgovini. Še kakšen nasvet mogoče? Domnevam, da mi bosta oba OSa vredu in bom pred odločitvijo na an ban pet podgan. Ali ne bi smela biti? :) EON, youtube, airplay, to vse deluje enako ali ima kater kakšne fore? Bral sem, da je pri obeh nekaj težav s tem senčenjem da slika ni uniformna po kotih temnejša ipd.. Dead pixli, to še obstaja kot težava? Mi kje pred nakupom priklopijo, da vidimo, da je dotični primerek OK?

Sigurna cena Samsunga je 1010 EUR (mojtv, makspro, edigital). Če mi bo bolj kul Sony (slabih 1100 EUR), pa upam, da ni tako kritična roba, da mi v eni od treh trgovin HN/BB/ACS ne bi dali vsaj 50 EUR popusta? Še to, ali je še vedno drama s televizorji horizontalno v avtu in moram priti s kombijem?

Hvala še enkrat vsem skupaj za debato.

Če potrebuješ tudi zelo dober kot gledanja potem vsekakor Lg, ki sem ti ga priporočil.. Drugače pa Samsung model Q80T,ki ima že Ultra Angle sloj, ki izboljša kote gledanja sicer nekoliko za ceno kontrastnega razmerja. Sony ima zelo slab kot gledanja, tako, da ti je to zadnja opcija.

skyform ::

Karil je izjavil:

Pozdravljeni,

Moje mnenje pa je, da se ti ne splača za ta nemen gledanja dati 1000€. Jaz bi na tvojem mestu vzel enga od slednjih dveh, potrebuješ dober vidni kot in odzivn OS kar tudi ta dva imata, vse ostalo je odveč.

https://www.mimovrste.com/televizorji/p...

https://www.mimovrste.com/televizorji/s...

Če pa že hočeš najboljši TV z IPs panelom pa potem tale Panasonic ampak sem mnenja da sta zgornja dva več kot dovolj za gledanje od druženjem.

skyform je izjavil:

Karil je izjavil:

Pozdravljeni,

Moje mnenje pa je, da se ti ne splača za ta nemen gledanja dati 1000€. Jaz bi na tvojem mestu vzel enga od slednjih dveh, potrebuješ dober vidni kot in odzivn OS kar tudi ta dva imata, vse ostalo je odveč.

Če pa že hočeš najboljši TV z IPs panelom pa potem tale Panasonic ampak sem mnenja da sta zgornja dva več kot dovolj za gledanje od druženjem.

Lepo povedano!!!!
A morda lahko poveš kakšne so kaj razlike med televizorjema Panasonic TX-55HX940E in Sony KD-55XG9505 vem da ima Sony boljšo prikazovanje črne barve a so še kakšne bistvene razlike????
Dosti napisanega,testiranega in ocenjenega se najde tudi na spletu glede televizorja Sony OLED AG8 model 2020 za katerega so nekateri govorili da je najslabše ocenjen od Oled televizorjev res da za lanski model AMPAK ta letošnji model je pa kar hvaljen pa čeprav nekateri pljuvajo po njem,kaj ti praviš

easyrider3 je izjavil:

skyform je izjavil:

Karil je izjavil:

Pozdravljeni,

Moje mnenje pa je, da se ti ne splača za ta nemen gledanja dati 1000EUR. Jaz bi na tvojem mestu vzel enga od slednjih dveh, potrebuješ dober vidni kot in odzivn OS kar tudi ta dva imata, vse ostalo je odveč.

Lepo povedano!!!!
A morda lahko poveš kakšne so kaj razlike med televizorjema Panasonic TX-55HX940E in Sony KD-55XG9505 vem da ima Sony boljšo prikazovanje črne barve a so še kakšne bistvene razlike????
Dosti napisanega,testiranega in ocenjenega se najde tudi na spletu glede televizorja Sony OLED AG8 model 2020 za katerega so nekateri govorili da je najslabše ocenjen od Oled televizorjev res da za lanski model AMPAK ta letošnji model je pa kar hvaljen pa čeprav nekateri pljuvajo po njem,kaj ti praviš

Hvala. Sony XG9505 je definitivno boljši TV kot HX940E. HX940E ima IPS panel z softwerskim lokal dimingom, podobno kot micro diming med tem kot ima XG9505 VA panel z FALD. XG9505 ima svetlejšo sliko, boljši kontrast in črne, zato tudi boljši HDR in DV, boljši shadow detail in ima out of the box najbolj natančne barve od modernih TVjev in meni osebno tudi malo boljši processing za obdelovanje slike kot HX940E. Kar me moti pri Panasonicu je tudi limitiran OS, sicer je zelo hiter in odzivn ampak res limitiran in rahlo dolgcasn. HX940E ima od xG9505 boljši vidni kot in SOE, je pa HX940E vseeno zelo dober TV sploh za IPS panel in spada med najboljše TVje takoj za FALD TVji. Če te zanimajo Sony FALD potem ti priporočam novejšega XH9505, ki je izboljšan v skoraj v vsem, sicer ne drastično ampak je razlika vseeno opazna.

AG8 ni 2020 model ampak 2019, nov 2020 model je A8, ki je zelo izboljšan, je v bistvu lanski AG9 z slabšim zvokom ampak z boljšim gibanjem slike. A8 je eden od najboljših OLEDov v letu 2020.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

@Karil poglej si ocene na rtings za šport in odaje kar si rekel, da se bo največ gledalo, poglej kako visoko ima XG8505, zakaj bi potem dal 400-500EUR več? Ne vidim smisla, razen če ti bo android prepočasen, meni osebno ni sicer pa ne vem kaj točno je zate hitro. Prepočasen je na starejših modelih, na novih pa nikakor ne, na Philipsih je bil že celo na starejših (leto 2017 model PUS7502) čist vredu. Da bi pa samo zaradi OSja dal 300-500EUR več pa se mi zdi nesmiselno, samo zato, da ti bo vse skupaj delalo par desetink hitreje maximalno sekundo, no drugače pa je tvoj denar in tvoja odločitev.

LG
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/na...

Sony
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/...

Samsung
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu...
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

EISA AWARDS 2020-2021

https://eisa.eu/awards/

jurko123 ::

Pozdrav.

Je v tej velikosti za takšen denar kaj boljšega?

https://www.bigbang.si/philips-led-4k-u...
Če ne prvič pa drugič!!!

jurko123 ::

fpbs je izjavil:

jurko123 je izjavil:

Pozdrav.Je v tej velikosti za takšen denar kaj boljšega?

Vse to je boljše:
https://www.ceneje.si/Izdelek/12881827/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/13570048/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/12429025/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/13820286/...

Kakšne so pa razlike med temi dvemi SONY-ji?

Lp
Če ne prvič pa drugič!!!

jurko123 je izjavil:

Pozdrav.

Je v tej velikosti za takšen denar kaj boljšega?

Če ne potrebuješ Androida, ti jaz priporočam tale model.

https://www.bigbang.si/philips-led-lcd-...

jurko123 je izjavil:

fpbs je izjavil:

jurko123 je izjavil:

Pozdrav.Je v tej velikosti za takšen denar kaj boljšega?

Vse to je boljše:
https://www.ceneje.si/Izdelek/12881827/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/13570048/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/12429025/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/13820286/...

Kakšne so pa razlike med temi dvemi SONY-ji?
Tu si poglej:
https://www.zkelectronics.com/comparetv...

ma zdej je že za popizdit da ta Philips televizor ne morem vzpostavit z prenosnim računalnikom pa imam vse vključeno a ne najde ga

polde66 ::

??? kaj imaš vključeno in kaj bi rad povezal?
polde

easyrider3 je izjavil:

ma zdej je že za popizdit da ta Philips televizor ne morem vzpostavit z prenosnim računalnikom pa imam vse vključeno a ne najde ga

Tukaj imaš vse lepo opisano:)

https://www.download.p4c.philips.com/fi...

polde66 je izjavil:

??? kaj imaš vključeno in kaj bi rad povezal?

Poprej sem lahko okamot se povezal z prenosnim računalnikom na Sony televizor,recimo namesto da bi gledal film na prenosniku sem prenesel sliko in zvok na televizor. Sedaj tega na Philipsu mi ne rata saj prenosnik sploh ne najde televizorja.

Ah ja... slabo vse skupaj... KD-55XG9505 pravite ima preslabe vidne kote, moj favorit QE55Q80T pa v EU izvedbi nima wide angle sloja tako, da je spet slabo (vir rtings). Tako, da sem s težkim srcem ugotovil, da sem spet na začetku s svojo raziskavo.

Tale LG NANO85 sem imel bolj na stranskem tiru, ker sem prebral (https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/na... 'Okay gray uniformity. The edges of the screen are noticeably darker and there's some dirty screen effect visible in the center, which could be distracting while watching sports.'. Pa zdaj, ko sem spet na začetku mi še vedno nekako ne potegne tale review glede na to, da je cena 900 EUR ob precej konsenzih.

Ta trenutek bi se verjetno res odločil za Sony KD-55XG8577 (https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/.... Dva razloga, ker ima vseeno kar nekaj pomankljivosti kot pač ostali. Ima pa zato ceno toliko bolj ugodno, da ne boli slabša odločitev.

Rang 1000 EUR sem imel v mislih prav za primer rešitve zagat slabih zornih kotov, barv, OSa. Da bi bilo vse top. Ker bo zadeva za najmanj 10 let je pač na voljo za primer top odločitve 200, 300 več, če je potem top of the line za omenjeno športno-družabno rabo.

En preblisk, glede na to da je skyform kot overkill IPS predlagal Panasonica za 1150 EUR. Če odprem TOP sports TVs (https://www.rtings.com/tv/reviews/best/... je tam na vrhu LG OLED55B9SLA (1150 EUR). Zanj so napisane same hvale na vseh področjih in se na prvi pogled zdi kot overkill rešitev vsega. Odločitev bi bila sicer grozno težka iz finančne racionalnosti. Če gledam iz vidika LGja (900 EUR) je stvar še dokaj smiselna (+250e), če je ta nadgradnja top of the line. Iz strani Sonya (700 EUR, torej +450 EUR) pa je to že precej precej bolj dvomljiva odločitev.

Upam, da bom šel lahko čimprej po nov TV brez nekih posebnih dvomov v dobro odločitev. Hvala vsem zaenkrat za res dobre in koristne informacije!

Če bi rad 65" TV Sony TV, katerega mi priporočate, pa ne rabi bit najnovejši in najboljši model, ker mi nianse v kvaliteti niso tako pomembne.
Hvala.

flameir je izjavil:

Če bi rad 65" TV Sony TV, katerega mi priporočate, pa ne rabi bit najnovejši in najboljši model, ker mi nianse v kvaliteti niso tako pomembne.
Hvala.

Za koliko denarja..?

Neka srednja varjanta? Recimo bol proti budget kot proti flagship.

flameir je izjavil:

Neka srednja varjanta? Recimo bol proti budget kot proti flagship.

Recimo tale model.

https://www.bigbang.si/sony-4k-hdr-kd65...
««
288 / 562
»»