» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
258 / 566
»»

andrej69 ::

TOP je izjavil:

andrej69 je izjavil:

TOP je izjavil:

Ej sedaj ste me prepričali grem na 65 potrebujem pa še eno vašo pomoč nekak gledam med dvema Sony 4K HDR KD65XG8505 in Samsung QE65Q60R pa pustomo tisti android ki ima Sony.Hvala

Jaz ti v tem rangu vsekakor priporočam tale model..

https://www.bigbang.si/philips-led-4k-u...

https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...

Andrej kateri model bi izbral glede slike med tistima dvema ki sem jaz spraševal.Pri Philipsu mi ambilajt sploh ne pride v uporabo.

Saj ti ga nisem priporočil zaradi Ambilighta, temveč zaradi kvalitete slike in ostalega..! Kar pa se tiče tvojega izbora pa odvisno v kakšnih pogojih boš gledal.. Če boš gledal večinoma v svetlejšem prostoru, potem vsekakor Sony, za temnejši prostor pa Samsung. Sicer pa je obdelava same slike, kvaliteta izdelave televizorja itd.. vsekakor na strani Sonya.

Fritz ::

TOP je izjavil:

Konlov je izjavil:

Zakaj. A Sonyjev android ni dober?

Ne hotel sem sam uprašat za kateri model bi se vi odločili glede kvalitete slike neglede kak smart ima TV.

Za Sonya. Verjetno ima še vedno bolj kalibrirano sliko in nasploh boljšo kontrolo kvalitete od Samsunga. Podpore pa ne more imeti slabše kot jo ima Samsung. Torej med tema dvema vsekakor Sony.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

@fpbs Včasih je to veljalo.. Današnji Philips televizorji več ne potrebujejo za vsako ceno 100Hz osveževanja, ker sam Motion deluje odlično, kakor tudi sama odzivnost panela je zelo dobra:)) Pa tudi ni potrebe za vsako ceno, kar se tiče 10 bitnega panela, čeprav mislim, da bo letošnji model 8505 ( The One ) imel 10 bitni panel.

Andrej, saj odgovor v tem stilu sem pričakoval,
1.Če nekdo opozori, da ima Philips TV 50Hz panel, takoj ugotoviš, da to ne zmanjšuje vrednost TVeja
2.Če nekdo omeni slabe lastnosti IPS panela, takoj omeniš, da se to vidi samo na LGejih, na Philipsu pa ne.
3.Če nekdo omeni težave s Philisovim TVejem, takoj omeniš, da so te težave imeli samo lanski modeli, letošnji pa da nimajo teh težav
4.Če nekdo omeni močno prebijanje ozadja pri Philipsih, ga takoj podučiš, da to sploh ni pomembno
5. Če nekdo sprašuje o nakupu LG TVeja, mu to takoj odsvetuješ, češ, da ima močno prebijanje osvetljenja ozadja,
6. Če nekdo omeni boljšo sliko na konkurenčnem Tveju, takoj omeniš, da so pomembne vse karakteristike TVeja in ne samo slike
7. Če nekdo opozori na vgrajene nekvalitetne komponente, dobi odgovor, da elektronika ni važna, ampak slika.
8.Če nekdo v trgovini primerja TVeje in omeni, da imajo konkurenčni modeli boljšo sliko, omeniš, da je Philips slabo naštelan
9.Če nekdo omeni, da je konkurenca boljša na testih, prilepiš neko poljsko oceno, in takoj omeniš, da je Philips v praksi boljši
10.Če nekdo omeni, da ima težave s Philipsom, takoj omeniš, kako se to dogaja v veliko večji meri s konkurenco
11.Če nekdo omeni izboljšane QD LCDeje, takoj omeniš, da ne gre za nobene izboljšave, a če je tak panel vgrajen v Philipsu, je to najboljši TV na tržišču.
12.Če ti nekdo opomni, da si zapisal veliko neumnost, kar pomeni tvojo nestrokovnost, se začneš izvijat kot jegulja, češ, da si se samo hecal.
13.Če je konkurenčni TV v vseh pogledih mnogo boljši, svetuješ, kako bi Philipsov TV imel veliko lepše celo raznobarvne podnapise.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@fpbs Včasih je to veljalo.. Današnji Philips televizorji več ne potrebujejo za vsako ceno 100Hz osveževanja, ker sam Motion deluje odlično, kakor tudi sama odzivnost panela je zelo dobra:)) Pa tudi ni potrebe za vsako ceno, kar se tiče 10 bitnega panela, čeprav mislim, da bo letošnji model 8505 ( The One ) imel 10 bitni panel.

Andrej, saj odgovor v tem stilu sem pričakoval,
1.Če nekdo opozori, da ima Philips TV 50Hz panel, takoj ugotoviš, da to ne zmanjšuje vrednost TVeja
2.Če nekdo omeni slabe lastnosti IPS panela, takoj omeniš, da se to vidi samo na LGejih, na Philipsu pa ne.
3.Če nekdo omeni težave s Philisovim TVejem, takoj omeniš, da so te težave imeli samo lanski modeli, letošnji pa da nimajo teh težav
4.Če nekdo omeni močno prebijanje ozadja pri Philipsih, ga takoj podučiš, da to sploh ni pomembno
5. Če nekdo sprašuje o nakupu LG TVeja, mu to takoj odsvetuješ, češ, da ima močno prebijanje osvetljenja ozadja,
6. Če nekdo omeni boljšo sliko na konkurenčnem Tveju, takoj omeniš, da so pomembne vse karakteristike TVeja in ne samo slike
7. Če nekdo opozori na vgrajene nekvalitetne komponente, dobi odgovor, da elektronika ni važna, ampak slika.
8.Če nekdo v trgovini primerja TVeje in omeni, da imajo konkurenčni modeli boljšo sliko, omeniš, da je Philips slabo naštelan
9.Če nekdo omeni, da je konkurenca boljša na testih, prilepiš neko poljsko oceno, in takoj omeniš, da je Philips v praksi boljši
10.Če nekdo omeni, da ima težave s Philipsom, takoj omeniš, kako se to dogaja v veliko večji meri s konkurenco
11.Če nekdo omeni izboljšane QD LCDeje, takoj omeniš, da ne gre za nobene izboljšave, a če je tak panel vgrajen v Philipsu, je to najboljši TV na tržišču.
12.Če ti nekdo opomni, da si zapisal veliko neumnost, kar pomeni tvojo nestrokovnost, se začneš izvijat kot jegulja, češ, da si se samo hecal.
13.Če je konkurenčni TV v vseh pogledih mnogo boljši, svetuješ, kako bi Philipsov TV imel veliko lepše celo raznobarvne podnapise.

Vidim, da ti jaz v tem času kar zapolnim čas:)):D Če ne bi bilo mene, bi ti bilo kar dolgčas..

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

@fpbs

Samo za tebe, da vidiš kaj je kvaliteten televizor..

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

Horas ::

odlično ;)

eni pa res nimate nič druga delat kot se vpikovat v drugega.

webmaher ::

Andrej ukradu promo slikco Premiershipa... ko vidiš SK zmazek ti ga ne popravi noben še tako drag televizor razen katodni, ki ni izbirčen :))
sicer pa Premiership bo drugo leto na BT Sportsih v 8K, tako da z nakupom raje počakajte...nenazadnje tudi OI, kjer so poševnoki imeli pripravljeno 8K tehnologijo tudi šele čez dobro leto...

e-marko ::

Tisto so slikce iz videoigre.

Lp
...somebody, somewhere...

webmaher je izjavil:

Andrej ukradu promo slikco Premiershipa... ko vidiš SK zmazek ti ga ne popravi noben še tako drag televizor razen katodni, ki ni izbirčen :))
sicer pa Premiership bo drugo leto na BT Sportsih v 8K, tako da z nakupom raje počakajte...nenazadnje tudi OI, kjer so poševnoki imeli pripravljeno 8K tehnologijo tudi šele čez dobro leto...

pa ti veš da je to PS igrica?

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

@fpbs Samo za tebe, da vidiš kaj je kvaliteten televizor..

Glede na karakteristike, in utečen način označevanja TVejev večina proizvajalcev, bi ta TV lahko imel oznako 7505, ne pa 8505.

MrStein ::

Tu imate kup nemških testov: https://www.testberichte.de/tv-video-un...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

edi45 ::

andrej69 je izjavil:

@fpbs

kaj boljšega bi pa si lahko privoščil8-O

edi45 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@fpbs

kaj boljšega bi pa si lahko privoščil8-O včasih si jaz tudi želim da bi bil tako nezahteven kar se tiče tvjev. Veš koliko bi prišparal samo na tem področju v zadnjih letih

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

THn5 ::

Kaj pravite na to, ugodna cena? uporaba v svetlem prostoru, športni programi, netflix, ps4 (ps5 v prihodnosti)? cena je max 900€.

THn5 je izjavil:

Kaj pravite na to, ugodna cena? uporaba v svetlem prostoru, športni programi, netflix, ps4 (ps5 v prihodnosti)? cena je max 900€.

Za svetel prostor, ti jaz priporočam tale model.

THn5 ::

andrej69 je izjavil:

THn5 je izjavil:

Hm, da je med tema modeloma tudi razlika v sliki? Jaz sem razumel, da je bol v daljincu s tipkovnico zadaj in stojalu/barvi stojala? pa tist iz Harveya je 70" za isto ceno kot 65". Je pa tudi med "favoriti" tale 7354 :)

THn5 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

THn5 je izjavil:

Hm, da je med tema modeloma tudi razlika v sliki? Jaz sem razumel, da je bol v daljincu s tipkovnico zadaj in stojalu/barvi stojala? pa tist iz Harveya je 70" za isto ceno kot 65". Je pa tudi med "favoriti" tale 7354 :)

Tale model 7354 ima IPS panel, kar ti je nekaj boljše za gledanje v svetlejših prostorih, pa tudi prikaz barv je nekaj boljši. Kar pa se tiče tipkovnice na daljinskem, je ne omogoča nobeden izmed teh dveh modelov. Tipkovnico na daljinskem imata modela 7334 in 7394.

hdx ::

Andrej si ti kako povezan z philipsom? Mogoče serviser in si tukaj biznis rihtaš? Ko berem tuje resne forume, praktično nihče ne omenja Philipsa, za tebe je pa to sveto ime.

Sem se imel priložnost igrat s Samsungom 80R ali 70R in Philipsom 7000 serijo (ne vem točno katero) in Philips pogrne.

V tvoji postih se pa noben ne more primerjat s Philipsom.

TOP ::

Sedaj sem našel še en model kaj menite o tem Samsung televizor UE65RU8002 napram Sonykd65xg8505 ali samsungiQ60.Ali je tisti Samsung UE star model,vem da ni qled.Hvala

edi45 ::

hdx je izjavil:

Andrej si ti kako povezan z philipsom? Mogoče serviser in si tukaj biznis rihtaš? Ko berem tuje resne forume, praktično nihče ne omenja Philipsa, za tebe je pa to sveto ime.

Sem se imel priložnost igrat s Samsungom 80R ali 70R in Philipsom 7000 serijo (ne vem točno katero) in Philips pogrne.

Prodajalec Philips TVjev je drugače, se takoj vidi ta njegova poklicna deformacija:))

MrStein ::

hdx je izjavil:

80R in 70R so 900-1100 EUR, Philips 7000 pa tam 500-700 EUR. (za velikost 55")

In ti si ugotovil, da so prvi boljši?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Senior Dev ::

Philips televizorji so najboljši, boljši od OLED!

edit: Ta je že prvoaprilska. Dolgcajt in sem prej dal ven.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

Zgodovina sprememb…

hdx je izjavil:

Kar se tiče primerjave Samsunga in Philipsa, se seveda Philips ne more primerjat, če je Philips kot prvo nižji rang, kot drugo pa sta Samsunga FALD modela:)
Potem pa primerjaj recimo Philips OLED 754 in Samsunga Q8R , ki sta nekje v istem cenovnem rangu, pa boš tam videl kdo bo pogrnil:)) Eni res dajate takšne neumne primerjave..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Aja, sicer nisem bral cele teme, ampak do zdaj ni bilo TVja ki bi se lahko primerjal s Philipsom ne glede na rang.

Nehaj zavajat uporabnike samo zato, ker si povezan z philipsom.

Je pa fpbs par postov nazaj lepo vse napisal, kako obračaš besede.

dva tedna sem bral opise/teste in prebiral razne forume pa nikjer niso priporočal philipsa. Izjema je samo ta tema oz. ti. Ne vem kako je to mogoče.

hdx je izjavil:

Aja, sicer nisem bral cele teme, ampak do zdaj ni bilo TVja ki bi se lahko primerjal s Philipsom ne glede na rang.

Nehaj zavajat uporabnike samo zato, ker si povezan z philipsom.

Je pa fpbs par postov nazaj lepo vse napisal, kako obračaš besede.

dva tedna sem bral opise/teste in prebiral razne forume pa nikjer niso priporočal philipsa. Izjema je samo ta tema oz. ti. Ne vem kako je to mogoče.

Kot prvo, nisem povezan z Philipsom:) Temveč se ukvarjam z trženjem, vseh znamk televizorjev.. Kot drugo, pa te nihče ne sili, da moraš brati moje komentarje ali kakorkoli sodelovat na te forumu..! Kot tretjo, pa bom vedno priporočal televizorje za katere mislim, da ponujajo največ za določen denar:)) Pa, če bi bolj temeljito prelistal celotno temo, bi videl, da ne priporočam samo Philipsa..!

Avogel ::

pa ta tema je čisto neberljiva. lahko bi se ločilo temo v dve novi temi:

Kateri 55" in večji LCD televizor - Philips, aka Andrejev kotiček
Kateri 55" in večji LCD televizor - splošno

Nateguješ ljudi. Če je kdo priporočal Sony/Samsung, si se ti uštulil s philipsom, čeprav je po testih slabši.

Sem zaključil s to temo, ampak ni fer s tvoje strani.

zaka pa ni fer z njegove strani? a zato ker ste vi cela leta bli na sony pa gnusmas? zdaj je pa prilezel philips na vrh vas pa peče.

Avogel ::

Čisto nič ne peče, ker nisem obremenjen z znamkami.

Mi je pa mučno brati kako za vsak problem je odgovor in rešitev Philips. Kot neobremenjenemu in kritičnemu bralcu se mi poraja dvom v verodostojnost takih odgovorov. Odgovori delujejo bolj kot reklama in promocija kot pa kritičen odgovor.

saj ne predlaga samo philipsa. tudi sony pa samsung pa panasonic predlaga če so bolši v določenem rangu in ceni.

rs1975 ::

Avogel je izjavil:

pa ta tema je čisto neberljiva. lahko bi se ločilo temo v dve novi temi:

Kateri 55" in večji LCD televizor - Philips, aka Andrejev kotiček
Kateri 55" in večji LCD televizor - splošno

Saj ne, da zagovarjam Andreja, ampak potem rabimo še temi za LG in Samsung....

Avogel je izjavil:

Čisto nič ne peče, ker nisem obremenjen z znamkami.

Mi je pa mučno brati kako za vsak problem je odgovor in rešitev Philips. Kot neobremenjenemu in kritičnemu bralcu se mi poraja dvom v verodostojnost takih odgovorov. Odgovori delujejo bolj kot reklama in promocija kot pa kritičen odgovor.

Saj , če bi malo prelistal forum kot sem že svetoval prejšnemu uporabniku, bi videl, da se ne priporoča samo Philipsa:)) Sicer pa ne vem kaj vas toliko moti, če pa vsi lahko sodelujete v temi in priporočate televizorje.......!! Seveda pa je vprašanje, koliko bodo vaša priporočila kredibilna:) Najlažje je nekoga venomer kritizirat, da bi pa sami kar naredili v tej smeri pa ne:)) Sicer pa jaz nisem kriv, če nekateri več ne ponujajo kvalitetnih LCD televizorjev, temveč se fokusirajo na OLED tehnologijo itd..

skyform ::

easyrider3 je izjavil:

A se komu sanja koliko bo PRIBLIŽNO stal tale PANASONIC TX-55HX940E saj tale letošnji model bo res dobro izpopolnjen še z močnejšim procesorjem HCX PRO INTELLINGENT PROCESSOR in boljšo profesional local dimming pa tudi boljšo gibanje slike

https://www.panasonic.com/si/consumer/t...

easyrider3 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

A se komu sanja koliko bo PRIBLIŽNO stal tale PANASONIC TX-55HX940E saj tale letošnji model bo res dobro izpopolnjen še z močnejšim procesorjem HCX PRO INTELLINGENT PROCESSOR in boljšo profesional local dimming pa tudi boljšo gibanje slike

Velikost 55˝ bo cena okoli 1.200 evrov, za velikost 65˝ okoli 1.600 evrov.

oh to bo pa kar orenk cena in za tak denar bi morala slika biti že kakor pri OLED

Samo toliko da ne bo pomote, tole ni pravi local dimming ampak softverski, ki oponaša hardverski local dimming, za enkrat so takšni local dimingi bili neuspešni, po vrhu pa ima Tv IPS panel, tako da ne vidim nič posebnega na tem TVju, z OLEDom pa to sploh ne moreš primerjati. Za dosti majn dobiš XG85, ki je zelo identičen TV z boljšim operacijskim sistemom.

https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

skyform je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Velikost 55˝ bo cena okoli 1.200 evrov, za velikost 65˝ okoli 1.600 evrov.

oh to bo pa kar orenk cena in za tak denar bi morala slika biti že kakor pri OLED

Samo toliko da ne bo pomote, tole ni pravi local dimming ampak softverski, ki oponaša hardverski local dimming, za enkrat so takšni local dimingi bili neuspešni, po vrhu pa ima Tv IPS panel, tako da ne vidim nič posebnega na tem TVju, z OLEDom pa to sploh ne moreš primerjati. Za dosti majn dobiš XG85, ki je zelo identičen TV z boljšim operacijskim sistemom.

Panasonic je vsekakor kvalitetnejši tu ni nikakršnega dvoma, drugo pa je trenutna cena, ki je seveda previsoka.. Bo pa ta model zanimiv proti kraju leta.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

fpbs je izjavil:

extr3m3 je izjavil:

Zdravo,mi lahko kdo poda nasvet za p/p TV 55"?Mnenje o Samsung QE55Q60R?

Samsung ima vgrajen 100Hz, QLED panel, ta dva zgoraj predlagana pa imata še klasičnega 50Hz, zato se ne moreta primerjat s Samsungom. Približno enake lastnosti, v nekaterih pogledih celo nekoliko boljše, kot ta Samsung ima Hisense 55U8B.
https://www.ceneje.si/Izdelek/14858136/...
https://www.displayspecifications.com/e...

zdaj je samo vprašanje če se sploh pozna kje ta razlika v hertzih in koliko se pozna

Nikjer se ne pozna.. Tv program tako deluje na 50Hz.. Tudi pri filmih je enako.. 100Hz se edino lahko izkoristi pri gledanju športa.. Recimo, je pa zanimivo, da Philips model 7304 prikazuje povsem enako gibanje kakor Samsung, ki ima že 100Hz osveževanje panela:) Ker ni vse samo v panelih:))
Andrej, nekje zgoraj si zapisal sledeče:
"andrej69:: 18. feb 2018, 17:03citiraj
#
Ta Philips televizor, ima v tem rangu tudi edini 100Hz osveževanje panela in 10 bitni panel:))Kar je vsekakor velika prednost, napram drugim televizorjem v tem rangu.."
Torej, če te prav razumem, je 100Hz prednost samo v primeru, če gre to za Philipsov TV.

Podobno je bilo z paneli, npr 2017, ko je Philips imel večino IPS, so zanj bili IPS paneli the best, od kar pa ima Philips mešanico panelov oz skoraj več VA pa so na enkrat VA the best :)

@skyform

Vsak panel ima svoje pluse in minuse, in nikjer nisem zadnje obdobje zapisal, da pa ker ima Philips večinoma sedaj modele z VA paneli, da pa so sedaj ti najkvalitetnejši:)) Jaz velikokrat vprašam, v kakšnem ambijentu bo določen uporabnik gledal televizor.. Ker se tako ve, za kateri prostor je kateri panel bolj primeren.. Sicer pa kot sem že stokrat napisal, televizor ni samo panel..!

andrej69 je izjavil:

@skyform

Vsak panel ima svoje pluse in minuse, in nikjer nisem zadnje obdobje zapisal, da pa ker ima Philips večinoma sedaj modele z VA paneli, da pa so sedaj ti najkvalitetnejši:)) Jaz velikokrat vprašam, v kakšnem ambijentu bo določen uporabnik gledal televizor.. Ker se tako ve, za kateri prostor je kateri panel bolj primeren.. Sicer pa kot sem že stokrat napisal, televizor ni samo panel..!

Leta 2017 si PUS7502 z IPS panelom tako sprehvalil in ga priporočal preko TVjev kot XE8505, ki mu PUS7502 ni imel za burek, moj brat ima 7502 od leta 2017, ki mi je sosed, tako da točno vem kakšen TV je to in ti si tako delal zanj, toliko da nisi rekel da je boljši kot Sony XE9005 ali XE9305.

Drugače pa IPS sploh ni boljši ali bolj primern za svetel prostor kot VA pri tem je skoraj bolj pomemben antireflekcijski filter. Kak nekdo reče, da gleda TV v svetlem prostoru še ni potrebno kar priporoč IPS. Če človek gleda TV vedno naravnost ne rabi IPS, tudi če gleda samo v svetlem prostoru, ker je med dobrim VA in IPS TVjem razlika opazna tudi čez dan ali z prižganimi lučmi. Skoraj popolnoma vsak pa gleda TV zvečer kjer je razlika toliko bolj očitna zato bi IPS priporočal samo ljudem, ki gledajo TV pod kotom in skoraj nikoli naravnost ali za večjo skupino ljudi, če pa gledaš sam ali dva in na ravnost pa nikoli IPS. IPS paneli lahko imajo tako grd bleed da ga opaziš celo podnevi pa da ne omenim IPS glow, ki je lahko bolj nadležen kot slab vidni kot VAja.

Da ni vse odvisno od panela pa mi ne rabiš ponavljati, če bi bilo potem ne bi potrebovali različnih znamk, zakaj misliš, da je meni slika bolj všeč na Panasonicu kot na LGju ali na Sonyju kot na Panasonicu, ravno zaradi procesiranja in obdelave slike.

Zgodovina sprememb…

znbojan ::

Glede, da imamo že star TV (Toshiba 42'') in nekaj razmišljamo o menjavi.. kaj priporočate. Ne gledamo veliko (najraje bi odpovedal TV:)) in ne potrebujemo zadnje tehnologije, ekstra klase ipd. Trenutno smo na kabelski (Telemach).
Razdalja za gledanje je 3 do 3,5 m (max).
Je dovolj 55 (60) ali je smiselno iti v 65'' velikost - če nam sedaj 42'' zadošča??
Kolega, ki si vzame čas je omenil TLC (ne poznam)). (verjento pa itak vsi podpirajo predvajanje s kakšnega diska /ključka.. kakšnih posebnih zahtev). Hvala.
znbojan

znbojan je izjavil:

Glede, da imamo že star TV (Toshiba 42'') in nekaj razmišljamo o menjavi.. kaj priporočate. Ne gledamo veliko (najraje bi odpovedal TV:)) in ne potrebujemo zadnje tehnologije, ekstra klase ipd. Trenutno smo na kabelski (Telemach).
Je dovolj 55 (60) ali je smiselno iti v 65'' velikost - če nam sedaj 42'' zadošča??
Kolega, ki si vzame čas je omenil TLC (ne poznam)). (verjento pa itak vsi podpirajo predvajanje s kakšnega diska /ključka.. kakšnih posebnih zahtev). Hvala.

Za koliko denarja iščeš tv..? Kar pa se tiče razdalje ti jaz priporočam velikost 58˝ ali 65˝.

neocodexx ::

Jaz bi pa sam še dodal svojo izkušnjo sedaj že po kakšne pol leta z 7304 ugotovil naslednje:

> velja omeniti, da gledam samo zvečer v temi na 7304 z VA, imam sicer tudi veliko opcij dodatne ambientne svetlobe s Hue sistemom, ampak recimo da gledamo da hočeš najbolj udobno sliko za film/serijo:

Filme sem začel gledati brez ambilighta. Za večino stvari ga sicer še uporabljam in je super (še posebej za gaming), vendar pri filmih - ali bilokateri posnetek s črnimi robovi lahko ambilight poslabša izkušnjo, pa da objasnim zakaj.

Problem je, ker kot že vemo 7304 je midrange TV s povprečnimi kontrasti in svetilnostjo, se ne more primerjati z OLED ali Q80 ipd. Ambilight svetloba pa je, tudi če jo zmanjšaš in poskusiš različne profile - zelo prevladujoča. Tudi na temni steni, kot jo mam jaz.

To s tem ustvari začaran krog: ker prihaja od zadaj več svetlobe, si primoran povečati kontrast in svetlost na TVju, kar pa na največjih vrednostih poslabša kvaliteto slike (črne posivijo, na svetlem se izgubijo podrobnosti; ni več pravega ravnovesja). Sicer lahko tudi tako gledaš čisto brez problema in bo izgledalo "super", vsaj dokler ne bo kakšnih temnejših prizorov na posnetku - zelo odvisno od vsebine, je potrebno res sproti prilagajati. Recimo če gledaš vsebine kjer ni temnih prizorov je veliko svetlega (recimo da so dokumentarci, youtube, šport, anime, risanke, igre) tu ja, bo še vedno dobro izgledalo z večjim kontrastom in ambilight lepo paše zraven, absolutno.

Ko sem pa prvič priklopil TV sem prvih nekaj tednov (pač ker ne veš) vse gledal s kontrast na 100, brez light senzorja in s vklopljeno SDR>HDR funkcijo, ki še dodatno posvetli. Nato sem malo bral forume, da imajo drugi uporabniki na splošno dosti manj "našponane" kontraste in se gleda na kontrastih med cca 50-70. Meni je bilo to čudno, saj sem užival kako lepo je TV svetel in ima žive lepe barve z ambilightom je to vse skupaj bilo wow (odvisno kaj si gledal).

No, potem sem pa skozi čas postopma začel spreminjat navade ko je prišlo do res tiste vsakanje uporabe, in malo se je zapletlo ko sem šel gledati priljubljene serije in kakšen film. Malo po malo, sem vedno bolj začel zmanjševati svetlost TVja. Nekje po prvih nekaj tednih sem najprej vklopil light sensor, par mesecev kasneje se začel še malo igrati s kontrastom in na koncu še izklopil SDR>HDR in spet še malo zmanjšal kontrast; na koncu sem prišel do točke kjer sedaj gledam filme na kontrast cca 70 z light sensorjem (dodatno zatemni) in brez vseh ostalih funkcij.

Rezultat: črne so spet prave kot morajo biti, prisoten backlight bleed ki je opazen na 100% kontrastu popolnoma izgine in na splošno je slika dosti bolj uravnotežena. Le oči se morajo navaditi.

In potem tu stopi problem: ko pa vklopiš ambilight; tudi če ga daš na 0/10, je še vedno malce premočen - tu govorim zlasti ko je posnetek v 21:9 in imamo veliko črnih robov - in s tako nizkim kontrastom na TVju se začne vse skupaj spet tepsti; očem to ne paše. Za tisto res pravo filmsko izkušnjo, pač res mora biti popolna tema, ne gre drugače.

In v tej temi, brez ambilighta in ustrezno prilagojenimi nastavitvami, se ta TV še kar dobro izkaže, ampak seveda ni tako svetel kot je lahko kakšen boljši TV višjega ranga. Če boš povečal svetilnost, nekoliko izgubiš na kvaliteti, ampak če vklopiš ambilight si primoran povišati svetilnost drugače ne gre.

Tak da če si kakšen hud filmofil, potem res nima smisla da kupuješ TV z ambilightom za ta namen, ker preprosto ne izgleda dobro, na koncu te bo samo prisilil da boš primoran z nastavitvami poslabšati kvaliteto slike da se bosta z ambilightom "ujela".

Ampak za vse druge namene, torej ne izrecno filmske, sta ta TV, tako kot ambilight funkcija, meni odlična. Ne vidim nič narobe s tem če misliš gledati samo poročila in šport, da ne bi imel TV z ambilightom oz. kupil ta model 7304 saj ni za to uporabno nič narobe z njim.

Še glede osveževanja - motion je odličen tudi s tem 60hz panelom, teh 60hz je omejitev samo pri gamingu, ker je hitrost osveževanja direktno povezana z input lagom, kar se pa tiče gibanja slike za filme šport ipd. nima nobenega smisla da bi imel več hz, če so vsebine ki jih gledaš max 30hz.

Za filme, sploh HDR, pa itak to ni pravi TV. Zaradi 8bitnega panela prihaja do izredno močnega in motečega bandinga na 10bit HDR posnetkih, to da HDR izgleda zanič na tem tvju sem tak že omenjal, tak da če res hočeš to potem kupi drug TV ali Philips OLED če hočeš z ambilightom. Za nezahtevno uporabo, sploh za ceno za katero se prodaja, lahko dam samo +.

neocodexx je izjavil:

Jaz bi pa sam še dodal svojo izkušnjo sedaj že po kakšne pol leta z 7304 ugotovil naslednje:

> velja omeniti, da gledam samo zvečer v temi na 7304 z VA, imam sicer tudi veliko opcij dodatne ambientne svetlobe s Hue sistemom, ampak recimo da gledamo da hočeš najbolj udobno sliko za film/serijo:

Filme sem začel gledati brez ambilighta. Za večino stvari ga sicer še uporabljam in je super (še posebej za gaming), vendar pri filmih - ali bilokateri posnetek s črnimi robovi lahko ambilight poslabša izkušnjo, pa da objasnim zakaj.

Problem je, ker kot že vemo 7304 je midrange TV s povprečnimi kontrasti in svetilnostjo, se ne more primerjati z OLED ali Q80 ipd. Ambilight svetloba pa je, tudi če jo zmanjšaš in poskusiš različne profile - zelo prevladujoča. Tudi na temni steni, kot jo mam jaz.

To s tem ustvari začaran krog: ker prihaja od zadaj več svetlobe, si primoran povečati kontrast in svetlost na TVju, kar pa na največjih vrednostih poslabša kvaliteto slike (črne posivijo, na svetlem se izgubijo podrobnosti; ni več pravega ravnovesja). Sicer lahko tudi tako gledaš čisto brez problema in bo izgledalo "super", vsaj dokler ne bo kakšnih temnejših prizorov na posnetku - zelo odvisno od vsebine, je potrebno res sproti prilagajati. Recimo če gledaš vsebine kjer ni temnih prizorov je veliko svetlega (recimo da so dokumentarci, youtube, šport, anime, risanke, igre) tu ja, bo še vedno dobro izgledalo z večjim kontrastom in ambilight lepo paše zraven, absolutno.

Ko sem pa prvič priklopil TV sem prvih nekaj tednov (pač ker ne veš) vse gledal s kontrast na 100, brez light senzorja in s vklopljeno SDR>HDR funkcijo, ki še dodatno posvetli. Nato sem malo bral forume, da imajo drugi uporabniki na splošno dosti manj "našponane" kontraste in se gleda na kontrastih med cca 50-70. Meni je bilo to čudno, saj sem užival kako lepo je TV svetel in ima žive lepe barve z ambilightom je to vse skupaj bilo wow (odvisno kaj si gledal).

No, potem sem pa skozi čas postopma začel spreminjat navade ko je prišlo do res tiste vsakanje uporabe, in malo se je zapletlo ko sem šel gledati priljubljene serije in kakšen film. Malo po malo, sem vedno bolj začel zmanjševati svetlost TVja. Nekje po prvih nekaj tednih sem najprej vklopil light sensor, par mesecev kasneje se začel še malo igrati s kontrastom in na koncu še izklopil SDR>HDR in spet še malo zmanjšal kontrast; na koncu sem prišel do točke kjer sedaj gledam filme na kontrast cca 70 z light sensorjem (dodatno zatemni) in brez vseh ostalih funkcij.

Rezultat: črne so spet prave kot morajo biti, prisoten backlight bleed ki je opazen na 100% kontrastu popolnoma izgine in na splošno je slika dosti bolj uravnotežena. Le oči se morajo navaditi.

In potem tu stopi problem: ko pa vklopiš ambilight; tudi če ga daš na 0/10, je še vedno malce premočen - tu govorim zlasti ko je posnetek v 21:9 in imamo veliko črnih robov - in s tako nizkim kontrastom na TVju se začne vse skupaj spet tepsti; očem to ne paše. Za tisto res pravo filmsko izkušnjo, pač res mora biti popolna tema, ne gre drugače.

In v tej temi, brez ambilighta in ustrezno prilagojenimi nastavitvami, se ta TV še kar dobro izkaže, ampak seveda ni tako svetel kot je lahko kakšen boljši TV višjega ranga. Če boš povečal svetilnost, nekoliko izgubiš na kvaliteti, ampak če vklopiš ambilight si primoran povišati svetilnost drugače ne gre.

Tak da če si kakšen hud filmofil, potem res nima smisla da kupuješ TV z ambilightom za ta namen, ker preprosto ne izgleda dobro, na koncu te bo samo prisilil da boš primoran z nastavitvami poslabšati kvaliteto slike da se bosta z ambilightom "ujela".

Ampak za vse druge namene, torej ne izrecno filmske, sta ta TV, tako kot ambilight funkcija, meni odlična. Ne vidim nič narobe s tem če misliš gledati samo poročila in šport, da ne bi imel TV z ambilightom oz. kupil ta model 7304 saj ni za to uporabno nič narobe z njim.

Še glede osveževanja - motion je odličen tudi s tem 60hz panelom, teh 60hz je omejitev samo pri gamingu, ker je hitrost osveževanja direktno povezana z input lagom, kar se pa tiče gibanja slike za filme šport ipd. nima nobenega smisla da bi imel več hz, če so vsebine ki jih gledaš max 30hz.

Za filme, sploh HDR, pa itak to ni pravi TV. Zaradi 8bitnega panela prihaja do izredno močnega in motečega bandinga na 10bit HDR posnetkih, to da HDR izgleda zanič na tem tvju sem tak že omenjal, tak da če res hočeš to potem kupi drug TV ali Philips OLED če hočeš z ambilightom. Za nezahtevno uporabo, sploh za ceno za katero se prodaja, lahko dam samo +.

Kar se tiče Ambilighta, je načeloma zelo dobra zadeva tudi pri gledanju filmov:) Tudi kar velika ljudi, ki se ukvarjajo z profesionalnimi testi vsekakor priporočajo Ambilight, kakor tudi samih potrošnikov, kateri si lastijo ta model.. Tudi jaz osebno uporabljam Ambilight, in mi je zadeva dobra:) In, če primerjam z Panasonicom katerega imam tudi doma, je Ambilight vsekakor plus..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

@andrej69 Imam eno zelo tricky vprašanje zate, a obstaja kakšna stvar na Philipsu, ki tebi ni všeč?

Mene pa pri filmu moti če so črni robovi, kot sem napisal, ne gre skupaj ker se tepe s kontrastom na tvju čim je kakšna temnejša scena ne izgleda dobro ker ambilight izstopa. Sem se prisilil gledati brez in mi zdaj tako bolj paše.

V bistvu kar sem hotel povedati je to, da sem zaradi tega da bi na filmih prilagodil sliko ambilightu, uporabljal sub-optimalne nastavitve in končna izkušnja ni bila tako dobra. Ker če bi mi dal tv brez te funkcije, bi uporabil čisto druge nastavitve (nižje kontraste) in bi že v štartu imel nekoliko lepšo sliko kar se mogoče sliši subjektivno ampak vsak ki se malo spozna na kontraste ve kaj se zgodi ko z njimi pretiravaš, in z vklopljenim ambilightom ne gre drugače kot povečati jih ker ambi prevladuje, vsaj ta model pa ga ne dohiteva.

Zgodovina sprememb…

@neocodexx se strinjam, ambilight je bomba za risanke, svetle filme ali odaje, pač vse kar je svetlo in barvno, za kakšne temnejše filme in filme z črnimi robi kot si omenil, pa skoraj več pokvari kot pripomore, sploh če je ambilight nastavljen preveč na svetlo nastane efekt kot, da ima TV black crush. Za določene filme je pač priporočljivo zmajnšati ambilight ali ga izklopiti, če te moti.

Zgodovina sprememb…

DjTonic ::

Da malo pristavim piskrček. Razmišljal sem, da bi za vikend kupil en budget TV. Velikost 50 ali 55. Ni mi pomembno, da je High End zadeva, saj se bo uporabljal občasno. Kakšnega no-name pa vseeno nebi rad vzel. Hkrati je zaželjeno, če bi imel SmartTV funkcije za ogled kakšnega Youtube, ni pa to prvi pogoj, saj sedaj za majhen denar že dobiš android box, Chromaecast ali FireTV. Se Samsungi za cca 450 EUR kaj obnesejo?

andrej69 je izjavil:

znbojan je izjavil:

Za koliko denarja iščeš tv..? Kar pa se tiče razdalje ti jaz priporočam velikost 58˝ ali 65˝.

Raje bližje 500€ (v tem rangu so po mojem že solidne 55'') ... pa nekje do 800€. ZA TV smo nezahtevni uporabnik.
znbojan

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče Ambilighta, je načeloma zelo dobra zadeva tudi pri gledanju filmov:) Tudi kar velika ljudi, ki se ukvarjajo z profesionalnimi testi vsekakor priporočajo Ambilight, kakor tudi samih potrošnikov, kateri si lastijo ta model.. Tudi jaz osebno uporabljam Ambilight, in mi je zadeva dobra:) In, če primerjam z Panasonicom katerega imam tudi doma, je Ambilight vsekakor plus..

Moraš sam gledati da je moje stališče uporabnika kot sem omenil da se vedno gleda samo v temi, kar verjamem da spet ni tako pogosto. Če gledaš podnevi v osvetljenem prostoru mislim da se ne boš soočal s temi problemi. Ta naša dnevna pa je ravno na vzhodno stran z zelo nizko streho in tudi podnevi skoraj nič svetlobe ne pride notraj, in še to samo z ene strani tako da sploh ne poskušam ter je ta namen tudi vse tako postavljeno. Tu je OLED pisan na kožo, če si ga seveda lahko privoščiš oz. saj ni fora v tem, meni se pač zdi negospodarno zaradi cene 65" modelov pa hotel sem itak 75" če bi se dalo kar pri oledu ni opcija.

znbojan je izjavil:

andrej69 je izjavil:

znbojan je izjavil:

Raje bližje 500€ (v tem rangu so po mojem že solidne 55'') ... pa nekje do 800€. ZA TV smo nezahtevni uporabnik.

Jaz ti vsekakor priporočam katerega od teh dveh modelov.

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/p...

Kar pa se tiče velikosti 65˝ pa katerega od teh dveh modelov.

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/s...

Hvala. Bom pogledal -izbor je čisto ok. Je smiselna "podaljšana" garancija?
znbojan

LunKi ::

My five cents:
75 inch so vsi zaenkrat predragi. 65 inch nekako tako:
Budget: pač vse pod 1000 €
Mid range: Za gaming samsung 65q60, za tv in filme kakšen Sony, ker pride najbolje kalibriran out of the box. Kakšen Lg B8 in B9 ampak 55 col je pa čista bomba in overkill.
High range: Zakaj že? FALD samo za polno zatemnjene prostore (jaz pri edge light Q60 v HDR Altered carbon seriji edge lit problema nisem opazil sploh, pa sem gledal v popolni temi za foro kar nikoli ne, ker mi ne paše za oči), povzroča subtitle glow, HDR nad 500 NITS...overburn highlightsov. Zmogljivost kontrasta high end segmenta...jo vedno znižaš drastično pri kalibraciji, ker je nerealna. Backlight svetilnost edino mogoče ampak jaz tudi te nimam do max pri q60. Potem je bolje technology change in se gre na OLED od LG (viewing angle benefit, ki ga sicer ne rabiš, kdo pa gleda TV iz strani?).
PS: Preskok iz high end stare plazme Panasonic Viera na Q60 Samsung lahko rečem, da so črne tako jebeno črne, da se mi zdi, da je tam televizor ugasnjen. Čisto iz izkustva in malo tudi kalibracije...mnogo več kot potrebuje povprečen ali napreden uporabnik. Jaz sem jo vzel tudi zaradi Freesync, ki je imo res omembe vreden napredek v display tehnologiji zadnjih deset let. Pride pa prav samo v gamingu in računalnik povezavi, da je jasno (zaenkrat).

znbojan je izjavil:

Hvala. Bom pogledal -izbor je čisto ok. Je smiselna "podaljšana" garancija?

Če boš imel televizor več kakor 2 leti, je seveda smiselna..
««
258 / 566
»»