Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

edi45 ::
Katerega od teh dveh izbrati? Zdaj imam Samsung NU7402. Pogoj je da šport (nogomet) dela brez zatikanja in da bere vse formate iz usb-ja...
Philips 55OLED803 4K
Sony KD55XF8096BAEP 4K
Normalno da philips OLED, je v čisto drugačnem razredu kot sony. Drugače pa na vseh androidih rabiš player Kodi, to ti je univerzalna zadeva, ki bere vse kodeke in formate.

phixion ::
Ok, se pravi filmi iz USB-ja niso problem pri nobenem. Kaj pa kakovost slike? Pri zdajšnjem se mi recimo vsake toliko pojavi lag. Kakšen pa je kaj trg za rabljene tv-je? Koliko bi lahko dobil za Samsung NU7402 star 3 mesece? Hvala za pomoč.

logocar3 ::
Katerega od teh dveh izbrati? Zdaj imam Samsung NU7402. Pogoj je da šport (nogomet) dela brez zatikanja in da bere vse formate iz usb-ja...
Philips 55OLED803 4K
Sony KD55XF8096BAEP 4K
Ta NU7402 je letošnji model - zakaj si se pa odločil zamenjat? Ker jaz ravno tega Nu74 gledam za dnevno sobo :D

logparty ::
Zdravo.
Prosim za pomoč. Kopujem Tv 55+. Najbolj pomembna je kvaliteta slike. Ni pomembno da ima Android ali kakrsnkoli drugi sistem. Pomembna je sama odzivnost Tvja in pa nobenih težav pri predvajanju filmov, gledanju športov itd. Uglavnem da nikjer ne izstopajo slabosti televizije. Večinoma bi se gledali Tv programi. Gledalo bi se na razdalji cca. 3,5m. Budget do okoli 800€. Tudi še kakšnih 100€-200€ če bi res dobil kaj več. Kot sem napisal android, ambilight itd niso pomembni so pa plus.
S katerim Tv sprejemnikom bi dobil največ v tem cenovnem razredu 800-1000€.
Hvala za odgovore.
Prosim za pomoč. Kopujem Tv 55+. Najbolj pomembna je kvaliteta slike. Ni pomembno da ima Android ali kakrsnkoli drugi sistem. Pomembna je sama odzivnost Tvja in pa nobenih težav pri predvajanju filmov, gledanju športov itd. Uglavnem da nikjer ne izstopajo slabosti televizije. Večinoma bi se gledali Tv programi. Gledalo bi se na razdalji cca. 3,5m. Budget do okoli 800€. Tudi še kakšnih 100€-200€ če bi res dobil kaj več. Kot sem napisal android, ambilight itd niso pomembni so pa plus.
Hvala za odgovore.

leiito ::
Ok, se pravi filmi iz USB-ja niso problem pri nobenem. Kaj pa kakovost slike? Pri zdajšnjem se mi recimo vsake toliko pojavi lag. Kakšen pa je kaj trg za rabljene tv-je? Koliko bi lahko dobil za Samsung NU7402 star 3 mesece? Hvala za pomoč.
Lahko so problem, odvisno od kodeka, zato pa rabiš Kodi, ki ga je omenjal nekdo zgoraj in to po možnosti na android tv boxu, nVidia Shieldu, Fire sticku ipd,p., da ne pacaš OSa samega tivija, ti boxi in dongli so postali tako poceni, da so obvezna oprema za vsak tivi.

andrej69 ::
Zdravo.
Hvala za odgovore.
Jaz bi ti priporočil katerega od teh modelov.
https://www.ceneje.si/Izdelek/9646302/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/9559058/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/9371154/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/9705148/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/9751888/a...

Zdravo.
Hvala za odgovore.
Za začetek bi bilo smiselno razmisliti o večjem prikazovalniku, za 3.5 m je 55” odločno premajhna diagonala, že 65” je premalo, dejansko bi rabil 82” zaslon, ampak 65” je že 40% več vidne površine kot 55” in korak v pravi smeri.
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-si...

fpbs ::
Glede na to, da omenjaš hitro odzivnost, zanesljivost, bi jaz izmed teh zgoraj predlaganih odstranil Philipsa. Predlagal bi pa, da si ogledaš še tega best buy LGeja: http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-55sk850...Prosim za pomoč. Kopujem Tv 55+. Najbolj pomembna je kvaliteta slike. Ni pomembno da ima Android ali kakrsnkoli drugi sistem. Pomembna je sama odzivnost Tvja in pa nobenih težav pri predvajanju filmov, gledanju športov itd. Uglavnem da nikjer ne izstopajo slabosti televizije. Večinoma bi se gledali Tv programi. Gledalo bi se na razdalji cca. 3,5m. Budget do okoli 800€. Tudi še kakšnih 100€-200€ če bi res dobil kaj več. Kot sem napisal android, ambilight itd niso pomembni so pa plus. S katerim Tv sprejemnikom bi dobil največ v tem cenovnem razredu 800-1000€.Jaz bi ti priporočil katerega od teh modelov.
https://www.ceneje.si/Izdelek/9646302/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/9559058/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/9371154/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/9705148/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/9751888/a...
ki je med temi edini FALD, NanoCell displej nove generacije, z najhitrjšim in najbolj zanesljivim operacijskim sistemom WebOs, z najboljšo HDR podporo, Dolby Vision, Advanced HDR, z α7 procesorjem, umetno inteligenco ThinQ AI, in daleč najboljšo magic telekomando.
https://www.displayspecifications.com/e...

logparty ::
Hvala vsem za odgovore. Tale lg55SK8500 mi je zares zanimiva stvar, mislim da se bom odlocil kar za njega ce kdo ne poda se boljsega predloga.

Philips 55OLED803 4K
Sony KD55XF8096BAEP 4K
Ta NU7402 je letošnji model - zakaj si se pa odločil zamenjat? Ker jaz ravno tega Nu74 gledam za dnevno sobo :D
Evo ti letošnji model Samsung NU :D Nič kaj več se ne bo gledalo preko USB, edino če kupiš TV box. Nisem mogel verjeti, ko sem to videl. Niti 5.1 DTS podpore nima tv..žalostno
Hvala vsem za odgovore. Tale lg55SK8500 mi je zares zanimiva stvar, mislim da se bom odlocil kar za njega ce kdo ne poda se boljsega predloga.
Kakšen Sony, lanski model XE85/90 ali letošnji XF85/90, dosti boljša zadeva kot ta LG. Na papirju še zgleda solidno, v živo pa je pravo razočaranje. Slab kontrast, svetilnost, izredno slaba uniformiranost ekrana, slaba črnina, prebijanje svetlobe itd..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: edi45 ()

rs1975 ::
Philips 55OLED803 4K
Sony KD55XF8096BAEP 4K
Evo ti letošnji model Samsung NU :D Nič kaj več se ne bo gledalo preko USB, edino če kupiš TV box. Nisem mogel verjeti, ko sem to videl. Niti 5.1 DTS podpore nima tv..žalostno
Kakšen Sony, lanski model XE85/90 ali letošnji XF85/90, dosti boljša zadeva kot ta LG. Na papirju še zgleda solidno, v živo pa je pravo razočaranje. Slab kontrast, svetilnost, izredno slaba uniformiranost ekrana, slaba črnina, prebijanje svetlobe itd..
Tudi sam sem imel LG SK8500 v ožjem izboru, pa me je kvaliteta slike v trgovini razočarala, tako da ni več v ožjem izboru. Trenutno sem še najbližje Sony-ju, še razmišljam če se splača stegnit do XF90 serije...

Philips 55OLED803 4K
Sony KD55XF8096BAEP 4K
Tudi sam sem imel LG SK8500 v ožjem izboru, pa me je kvaliteta slike v trgovini razočarala, tako da ni več v ožjem izboru. Trenutno sem še najbližje Sony-ju, še razmišljam če se splača stegnit do XF90 serije...
55" XF90 se že dobi pri nas za 1200€ in je konkretno boljša stvar kot XE85/90. Osebno če bi kupoval LED TV, bi vzel tega. Saj druga ni nič pametnega za takšno ceno.

bbobst ::
Philips 55OLED803 4K
Sony KD55XF8096BAEP 4K
55" XF90 se že dobi pri nas za 1200€ in je konkretno boljša stvar kot XE85/90. Osebno če bi kupoval LED TV, bi vzel tega. Saj druga ni nič pametnega za takšno ceno.
Ne pretiravati. XF90 je res konkretno boljši,vendar konkretno le od XE85 , med njim in XE90 pa ni take razlike.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bbobst ()

Philips 55OLED803 4K
Sony KD55XF8096BAEP 4K
Ne pretiravati. XF90 je res konkretno boljši,vendar konkretno le od XE85 , med njim in XE90 pa ni take razlike.
To ti misliš, ni slab XE90, vendar daleč od tega da opraviči svojo ceno. Ubistvo je čisto enak kot XE85 ampak ima direct led in ne edge led osvetlitev panela to je vse. XF ima
boljši panel, boljši procesor, boljšo HDR podporo, boljšo svetilnost, boljši local dimming, kontrast itd..je čist v drugem razredu kot xe90

dadojc ::
Pozdravljeni,
vidim da je na tem forumu kar nekaj poznavalcev na tematiko televizij, pa zato upam, da bi mi mogoče lahko pomagali.
Doma se odločamo za nakup nove televizije, ki je lahko max. 50 inčna. Glede na velikost dnevne sobe bi gotovo potrebovali precej večjo diagonalo a smo omejeni z malce nerodnim izborom regala, bo pa glede na trenutni 40 inčni Sony iz 2010, tudi 49 ali 50 inčov, zagotovo opazna razlika.
Malce raziskujem trg te dni, pa vidim da je tega malo morje kar lahko povzroči samo dodatno zmedo. Od kolega (ki naj bi spremljal te zadeve bolj podrobno kot jaz), sem dobil oceno, da sta trenutno LG in Samsung razred zase, potem pa ostalo, čeprav bolj ko raziskujem zadeve, bolj se mi zdi da je to precej pavšalna in groba ocena.
Pri nakupu bi mi bilo pomembno nekaj sledečih zadev. Ena od teh je, da imam na televizorju možnost namestiti tak software, ki mi omogoča dostop do filmov in serij, ki jih imam na zunanjem disku, ki je povezan na router. Na računalniku imam Kodi, ki je res super, vem pa da Kodi pri Samsungu in LGju denimo odpade. Kolega, ki je lani kupil Samsunga uporablja aplikacijo Plex, tako da predvidevam, da bi na Samsungu denimo s to aplikacijo rešil to težavo ali se motim? Sprašujem zato, ker vidim da Samsungovi modeli iz 2018 ne podpirajo določenih formatov (nekdo pred mano je omenjal nekaj takega) pa mi ni najbolj jasno ali je to samo strogo softwerska zadeva, ki jo Plex odpravi denimo, ali je težava hardwerska? Prav tako vidim da Plex za LGje ki imajo nameščen webOS 4.0 (vsaj zaenkrat) ne pride v poštev, pozna kdo kako tretjo alternativo? Druga stvar pa je, da bi rad na televiziji imel novo T2 aplikacijo, ki je v uporabi okrog mesec dni in kolikor vem imajo možnost Andorid TVji in Samsungovi TVji, LG denimo naj trenutno ne bi bil predviden za to aplikacijo, tako da tu potem LG odpade oz. je en velik minus za LG.
Trenutno imam v ožjem izboru naslednje modele:
Sony KD-49XF8505 (na Mimovrste odlična cena glede na druge spletne strani a se bojim da bo kmalu šel).
SAMSUNG QE49Q6FN (zelo ugoden na edigital spletni strani...btw kdo pozna to spletno stran in kake izkušnje?)
SAMSUNG UE50NU7442
LG 50UK6750PLD (dokaj ugoden prek T2 sem pa našel neko res smešno nizko ceno na spletni strani Makspro a gre znova za stran za katero prvič slišim, pa me zato zanima če ve kdo kaj več o tem?)
Od štirih navedenih je edino Samsungov QW49Q6FN v Q-LED serija, ki so vsaj sodeč po cenah povsem razred zase, glede na ostale tri. Pa me zanima, je res razred zase samo na podlagi tega da je pač Q-LED ali mu ostali trije lahko parirajo? Za morebitne alternative in dodatne nasvete sem še kako odprt.
Najlepša hvala vnaprej za pomoč.
vidim da je na tem forumu kar nekaj poznavalcev na tematiko televizij, pa zato upam, da bi mi mogoče lahko pomagali.
Doma se odločamo za nakup nove televizije, ki je lahko max. 50 inčna. Glede na velikost dnevne sobe bi gotovo potrebovali precej večjo diagonalo a smo omejeni z malce nerodnim izborom regala, bo pa glede na trenutni 40 inčni Sony iz 2010, tudi 49 ali 50 inčov, zagotovo opazna razlika.
Malce raziskujem trg te dni, pa vidim da je tega malo morje kar lahko povzroči samo dodatno zmedo. Od kolega (ki naj bi spremljal te zadeve bolj podrobno kot jaz), sem dobil oceno, da sta trenutno LG in Samsung razred zase, potem pa ostalo, čeprav bolj ko raziskujem zadeve, bolj se mi zdi da je to precej pavšalna in groba ocena.
Pri nakupu bi mi bilo pomembno nekaj sledečih zadev. Ena od teh je, da imam na televizorju možnost namestiti tak software, ki mi omogoča dostop do filmov in serij, ki jih imam na zunanjem disku, ki je povezan na router. Na računalniku imam Kodi, ki je res super, vem pa da Kodi pri Samsungu in LGju denimo odpade. Kolega, ki je lani kupil Samsunga uporablja aplikacijo Plex, tako da predvidevam, da bi na Samsungu denimo s to aplikacijo rešil to težavo ali se motim? Sprašujem zato, ker vidim da Samsungovi modeli iz 2018 ne podpirajo določenih formatov (nekdo pred mano je omenjal nekaj takega) pa mi ni najbolj jasno ali je to samo strogo softwerska zadeva, ki jo Plex odpravi denimo, ali je težava hardwerska? Prav tako vidim da Plex za LGje ki imajo nameščen webOS 4.0 (vsaj zaenkrat) ne pride v poštev, pozna kdo kako tretjo alternativo? Druga stvar pa je, da bi rad na televiziji imel novo T2 aplikacijo, ki je v uporabi okrog mesec dni in kolikor vem imajo možnost Andorid TVji in Samsungovi TVji, LG denimo naj trenutno ne bi bil predviden za to aplikacijo, tako da tu potem LG odpade oz. je en velik minus za LG.
Sony KD-49XF8505 (na Mimovrste odlična cena glede na druge spletne strani a se bojim da bo kmalu šel).
SAMSUNG QE49Q6FN (zelo ugoden na edigital spletni strani...btw kdo pozna to spletno stran in kake izkušnje?)
SAMSUNG UE50NU7442
LG 50UK6750PLD (dokaj ugoden prek T2 sem pa našel neko res smešno nizko ceno na spletni strani Makspro a gre znova za stran za katero prvič slišim, pa me zato zanima če ve kdo kaj več o tem?)
Od štirih navedenih je edino Samsungov QW49Q6FN v Q-LED serija, ki so vsaj sodeč po cenah povsem razred zase, glede na ostale tri. Pa me zanima, je res razred zase samo na podlagi tega da je pač Q-LED ali mu ostali trije lahko parirajo? Za morebitne alternative in dodatne nasvete sem še kako odprt.

Han ::
Q6FN je vstopni QLED model, 49" ima še star 50 Hz LCD panel. Temne (črne) sekvence niso tako sive kot na IPS panelih, ni pa to tako globoka črna kot na Q9FN ali OLED ekranih. Letošnji Samsungi imajo Tizen 4.0 in manjko nekaterih kodekov, predvsem DIVX in DTS, lanski imajo Tizen 3.0 in v glavnem vse kodeke, ki so bili takrat aktualni. Če boste gledali večinoma SD in HD kanale, bo na FullHD TV boljša slika. Če bodo prevladovale FHD in 4K vsebine, predvajane z diska, vzemi 4K TV. Verjetno še najmanj zgrešiš s Sonyjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

Zvezdica27 ::
živjo,
za smart TV - vidim, da skype ni več podprt. Microsoft ukinil. Škoda. Ali deluje kaj drugega, mislim ali delajo drugi video appi gor? Mislim, ali je kak TV s kamero že na trgu ali je treba dokupiti, gledam pa diagonalo med 125-140 cm, torej 55 ali 60 inchev. Cena max jurja.
hvala,
zz
za smart TV - vidim, da skype ni več podprt. Microsoft ukinil. Škoda. Ali deluje kaj drugega, mislim ali delajo drugi video appi gor? Mislim, ali je kak TV s kamero že na trgu ali je treba dokupiti, gledam pa diagonalo med 125-140 cm, torej 55 ali 60 inchev. Cena max jurja.
hvala,
zz

webmaher ::
@dadojc kupi Sonya predno ti ga speljejo izpred nosa 
Če imaš ali planiraš tudi Netflix oz. dobiš vsebine v HDR oz. Dolby Vision potem pa obvezno kaj takega

Če imaš ali planiraš tudi Netflix oz. dobiš vsebine v HDR oz. Dolby Vision potem pa obvezno kaj takega

webmaher in Han najlepša hvala za odgovor. Sm našel nek test teh dveh modelov (Sony X850F in Samsung Q6FN/Q6F Q6) pa vidim da je Samsung bolje ocenjen, čeprav se mi zdi da tudi Sony nima slabe končne ocene:
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/...
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu...
Poleg tega je tale Samsungov 80€ cenejši od Sonya, ostalih ocen (LG denimo, pa tudi Philipsa (v tem času sem v zs prejel dve ponudbi za Philips televizijo)) pa na tej strani nisem našel.
Prosil bi če mi lahko nekdo samo še odgovori na tisti del, da manjko kodekov ki jih ima izvorni Tlzen 4.0 lahko nadomestim z omenjeno aplikacijo Plex denimo? Če slučajno sprašujem bedarije oz. nekaj kar se nekomu, ki je bolj v teh vodah, zdi neumnost, se opravičujem vnaprej :D
Poleg tega je tale Samsungov 80€ cenejši od Sonya, ostalih ocen (LG denimo, pa tudi Philipsa (v tem času sem v zs prejel dve ponudbi za Philips televizijo)) pa na tej strani nisem našel.
Prosil bi če mi lahko nekdo samo še odgovori na tisti del, da manjko kodekov ki jih ima izvorni Tlzen 4.0 lahko nadomestim z omenjeno aplikacijo Plex denimo? Če slučajno sprašujem bedarije oz. nekaj kar se nekomu, ki je bolj v teh vodah, zdi neumnost, se opravičujem vnaprej :D

BigSmoke ::
Pozdravljeni
Imam sledeci problem in sicer sem nekaj dni nazalj kupil tv SONY 55xf7005 in uhotovil da ima mrtvi pixel (bela pika). Je kdo uveljavljal garancijo ze in ali so mu jo priznali
Lp
Imam sledeci problem in sicer sem nekaj dni nazalj kupil tv SONY 55xf7005 in uhotovil da ima mrtvi pixel (bela pika). Je kdo uveljavljal garancijo ze in ali so mu jo priznali
Lp

DINAMIK ::
Pozdravljeni
Lp
Če si ga kupil preko spletne trgovine ga lahko vrneš nazaj v 14 dnevih...,če pa si ga kupil v trgovini..,je pa jeba,ker za en mrtev pixel garancije ni.

@dadojc: Primerljiv s Samsungom Q6FN je Sony XF9005, ki je občutno dražji, ima pa nekoliko boljši upscaling in 100 Hz panel. Zadnjič mi je pri svaku nekako uspelo prepričat PLEX server na Synologyju, da se je na Q9FN slišal zvok iz MKV z DTS kodekom.
Maks-Pro d.o.o. je "privatnik" iz LJ-Črnuč, ki pri nas prodaja večinoma iz Nemčije uvožene modele.
Edigital.si je madžarska trgovina. Glede na majhno razliko v ceni je Mimovrste zaradi dostave (priporočam osebni prevzem) in garancije boljša izbira.
Maks-Pro d.o.o. je "privatnik" iz LJ-Črnuč, ki pri nas prodaja večinoma iz Nemčije uvožene modele.
Edigital.si je madžarska trgovina. Glede na majhno razliko v ceni je Mimovrste zaradi dostave (priporočam osebni prevzem) in garancije boljša izbira.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

Pozdravljeni,
SAMSUNG UE50NU7442
Ima povsem prav. LG in Samsung sta razred zase, ce mislimo na slabo kvaliteto.

webmaher in Han najlepša hvala za odgovor. Sm našel nek test teh dveh modelov (Sony X850F in Samsung Q6FN/Q6F Q6) pa vidim da je Samsung bolje ocenjen, čeprav se mi zdi da tudi Sony nima slabe končne ocene:
Ja, Plex bo načelno predvajal vse, ampak je pametno pogledat na Plex forum kako funkcionira na Samsungu. Najbolje je tiviju dodati Apple TV ali android TV box.

Han najlepša hvala za hitre in vsebinske odgovore, si v veliko pomoč :)
leiito@ vem alternativa je tv box, ampak če bi se nekako lahko losal tistega t-2 daljinca, bi bilo super če bi imel samo enega. Kolega ima na Samsungu Plex in kolikor vem je zadovoljen, v končni fazi pa imam še opcijo, da pač prek računalnika ki se nahaja štuk višje, in več metrov dolg HDMI kabel do TVja v spodnjem štuku, Kodi pa zalaufam in upravljam prek telefona...trenutno imam to opcijo na stari televiziji, a če bi se dalo vse urediti, znotraj novega televizorja, bi bilo to idealno (sploh ker računalnik v zgornjem štuku močno peša in bo tudi v kratkem potreben zamenjave).
leiito@ vem alternativa je tv box, ampak če bi se nekako lahko losal tistega t-2 daljinca, bi bilo super če bi imel samo enega. Kolega ima na Samsungu Plex in kolikor vem je zadovoljen, v končni fazi pa imam še opcijo, da pač prek računalnika ki se nahaja štuk višje, in več metrov dolg HDMI kabel do TVja v spodnjem štuku, Kodi pa zalaufam in upravljam prek telefona...trenutno imam to opcijo na stari televiziji, a če bi se dalo vse urediti, znotraj novega televizorja, bi bilo to idealno (sploh ker računalnik v zgornjem štuku močno peša in bo tudi v kratkem potreben zamenjave).

T-2 daljinca se po moje ne boš rešil, dokler boš na T-2.
V bistvu zdaj pri vseh operaterjih fašeš škatlo in daljinec. Le pri Telemachu se menda še da zmenit za Conax kartico tudi za nove EON pakete.

Kolikor razumem, ima Kodi težave s predvajanjem HEVC fajlov, na tiviju, ki podpira HDR, bo pa tega najbrž precej, ker so HEVC x.265 manjši in zelo popularni ripi za 10bitne in HDR vsebine na torentih,
Android boxi so danes tako poceni, da se zdi v vsakem primeru smiselno tiviju za jurja dodati še box za EUR50.
Remote za t2 boš najbrž rabil dokler gledaš shemo oz. dokler gledaš shemo prek njihovega vmesnika, kar ni nujno, vsebine lahko tudi zrcališ s telefona ali tablice na tivi prek njihovega appa, zrcaljenje slike je pa še en uporaben feature boxov.
HDMi kablov sicer ne rabiš, ker dela danes vse OK tudi prek wifi omrežja. Sam imam npr. Synology NAS in teče Plex na njem, potem pa z Apple TV dostopam do vsebin in jih gledam na LGju,
Android boxi so danes tako poceni, da se zdi v vsakem primeru smiselno tiviju za jurja dodati še box za EUR50.
Remote za t2 boš najbrž rabil dokler gledaš shemo oz. dokler gledaš shemo prek njihovega vmesnika, kar ni nujno, vsebine lahko tudi zrcališ s telefona ali tablice na tivi prek njihovega appa, zrcaljenje slike je pa še en uporaben feature boxov.
HDMi kablov sicer ne rabiš, ker dela danes vse OK tudi prek wifi omrežja. Sam imam npr. Synology NAS in teče Plex na njem, potem pa z Apple TV dostopam do vsebin in jih gledam na LGju,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()

BigSmoke ::
Pozdravljeni
Lp
Če si ga kupil preko spletne trgovine ga lahko vrneš nazaj v 14 dnevih...,če pa si ga kupil v trgovini..,je pa jeba,ker za en mrtev pixel garancije ni.
Ja sem ga kupil osebno v trgovini...bom videl jutri kaj se bo dalo zmenit
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigSmoke ()

staher ::

mihaelo ::
Mi lahko prosim lastniki Philips OLED803 serij poveste kakšna se vam zdi slika digitalnih SD kanalov? Slika je:
-ja je še kar ok ampak je bolj zmazek in mi je žal da imam tak tv ker nisem tega vedel prej
-ja je kar ok in mi je všeč
-ja je zaradi upscalinga na nivoju HD in jo z veseljem gledam
-ja meni se zdi fantastična!
-ja je še kar ok ampak je bolj zmazek in mi je žal da imam tak tv ker nisem tega vedel prej
-ja je kar ok in mi je všeč
-ja je zaradi upscalinga na nivoju HD in jo z veseljem gledam
-ja meni se zdi fantastična!

Ima Apple TV kaj boljši vmesnik kot Plex, na katerem skorajda ne najdeš želenega filma?
Na Applu teče Plex, ni potem še posebnega vmesnika za Plex. Dejansko je Plex vmesnik zelo dober, isčeš lahko po datumu vnosa, po drźavi produkcije, po letnici, po abecedi, folderjih in še čem, res pa je, da lahko postane knjižnica nepregledna, če imaš npr. 1.000 filmov. Zato si je trena narediti bodisi folderje, pač neko smiselno konstrukcijo, npr. po žanrih in državah in letnici, ali pa na istem principu knjižnice znotraj knjižnic.

Se mi je zdelo. Prijatelj je že čisto obupan, ker bi rad imel preprost "file view", nekaj takega kot navaden seznam v Windows raziskovalcu. Vse te velike mape in ikone s slikami ga grozno motijo, zato nič ne najde...

Han@ T-2 je ta mesec prišel ven z novo aplikacijo (neke vrste njihov E-ON), torej teoretično potem rabiš samo daljinec od televizije, pa tudi nekaj malega prišparaš (nadomestilo za škatlico je 4€ na mesec, uporabnina te aplikacije pa 1€ na mesec), če bo zadeva seveda tako dobra, kot je prek STB vmesnika...na forumu, tisti ki so sprobali pravijo da je super, sam pa bom videl ko kupim tv :) Če pa pač ostane t2 škatlica pa ne bo konec sveta :)

V zadnjih nekaj tednih je več priznanih virov objavilo svojo izbiro naj televizorjev za 2018 in ni posebnih presenečenj, razen da je na prvem mestu po mnenju Techradarja Samsung Q9FN.
https://www.techradar.com/news/best-tv-...
Forbes povzema rtings.com in pravi, da LG B8.
https://www.forbes.com/sites/forbes-fin...
Kot smo že večkrat ugotavljali, za 99% uporabnikov ni toliko pomemben naj tivi, ampak naj tv overall, kateri televizor ponuja za svoj denar največ vrednosti v nekem cenovnem razredu in ko rečemo vrednost, mislimo na paket tivija, od kakovosti slike do OSa do dizajna do dodatnih features do garancije in še česa, pri čemer so nekatere postavke subjektivne, druge malo manj, vsekakor pa danes sorazmerno težko udariš mimo, če kupuješ tivi višjega razreda, morda bi bila kje drugje kaka specifika boljša, pri drugemu morda cenejša, vse od kakega jurja in pol naprej za 65" so pa odlične naprave.
https://www.techradar.com/news/best-tv-...
Forbes povzema rtings.com in pravi, da LG B8.
https://www.forbes.com/sites/forbes-fin...
Kot smo že večkrat ugotavljali, za 99% uporabnikov ni toliko pomemben naj tivi, ampak naj tv overall, kateri televizor ponuja za svoj denar največ vrednosti v nekem cenovnem razredu in ko rečemo vrednost, mislimo na paket tivija, od kakovosti slike do OSa do dizajna do dodatnih features do garancije in še česa, pri čemer so nekatere postavke subjektivne, druge malo manj, vsekakor pa danes sorazmerno težko udariš mimo, če kupuješ tivi višjega razreda, morda bi bila kje drugje kaka specifika boljša, pri drugemu morda cenejša, vse od kakega jurja in pol naprej za 65" so pa odlične naprave.

staher ::

T-2 daljinca se po moje ne boš rešil, dokler boš na T-2.Brez T-2 daljinca, je trenutno možno gledat T-2 na TVejih z Androidom. V kratkem bo to možno na Samsungih, kasneje bo to možno tudi na LGeju. Se je pa že pojavila pritožba lastnika Philipsa, da ima precej slabšo sliko, kot če gleda preko T-2 škatle. Kaj je vzrok zaenkrat še ni jasno.V bistvu zdaj pri vseh operaterjih fašeš škatlo in daljinec. Le pri Telemachu se menda še da zmenit za Conax kartico tudi za nove EON pakete.

Kateri je boljšiTukaj imaš boljšega LGeja za skoraj enako ceno.
1-55POS9002 tega je potrebno malce že poiskat
2-55OLED803!
https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...

gustek_si ::
T-2 daljinca se po moje ne boš rešil, dokler boš na T-2.Brez T-2 daljinca, je trenutno možno gledat T-2 na TVejih z Androidom. V kratkem bo to možno na Samsungih, kasneje bo to možno tudi na LGeju. Se je pa že pojavila pritožba lastnika Philipsa, da ima precej slabšo sliko, kot če gleda preko T-2 škatle. Kaj je vzrok zaenkrat še ni jasno.V bistvu zdaj pri vseh operaterjih fašeš škatlo in daljinec. Le pri Telemachu se menda še da zmenit za Conax kartico tudi za nove EON pakete.
Vzrok je kodiranje programov mpeg4 vs mpeg2 in pasovna širina. Na optiki imaš na t-2 škatli mpeg2, v aplikacije pa je mpeg4 na 2-5mbps bitratu. Če bi bil bitrate nekoliko višji, tam 12mbps, bi bila tudi slika lepša. To je pa zdaj zmazek in škoda da sploh delajo aplikacije za Andoid, Tizen in webOS, ker teh zmazkov ne bo nihče gledal. Če je kdo mislil da se bo rešil škatlice in nekaj kablov se je fino zmotil. Prišla bo večja škatlica z 4k podporo in več bugi.

krepki ::
Kaj pa tale za 1260€
OLED PHILIPS 55OLED803
se izplača?
ali pozna ta model kdo podrobneje?
Kateri je boljši
1-55POS9002 tega je potrebno malce že poiskat
2-55OLED803
kakšno besedo prosim!
Ne poznam 55OLED803 si pa že tri mesece lastim 55POS9002 in moram povedat,da sem več kot zadovoljen,imam T-2 in slika HD programov je odlična,prav tako Netflix 4K serije in filmi,tudi Android laufa zadovoljivo ni tako počasen,kot ga skušajo nekateri tukaj na forumu prikazati,tv vreden svojega denarja.

Kot rečeno, z OLEDom ne bo nihče razočaran, vsaj s kakovostjo slike ne, je pa vprašanje, koliko je smiseln danes OLED ali pa vrhunski HDR LCD brez podpore za Dolby Vision, glede na to, da je DV postal zlati standard za HDR vsebine.

carlito149 ::
Jaz se vedno mencam. Odlocil sem se, da bo vseeno 65-ka.
Torej koliko je potrebno odsteti, da bo slika preko t2 dobra?
Gledalo se bo iz stirih metrov. Budget pa max 1.000€.

leiito@ vem alternativa je tv box, ampak če bi se nekako lahko losal tistega t-2 daljinca, bi bilo super če bi imel samo enega. Kolega ima na Samsungu Plex in kolikor vem je zadovoljen, v končni fazi pa imam še opcijo, da pač prek računalnika ki se nahaja štuk višje, in več metrov dolg HDMI kabel do TVja v spodnjem štuku, Kodi pa zalaufam in upravljam prek telefona...trenutno imam to opcijo na stari televiziji, a če bi se dalo vse urediti, znotraj novega televizorja, bi bilo to idealno (sploh ker računalnik v zgornjem štuku močno peša in bo tudi v kratkem potreben zamenjave).Zakaj ne koristiš DLNA povezavo, za kar ne rabiš nobenega HDMI kabla. Pogoj je samo, da preko UTP kabla priključiš računalnik in TV na isti ruter.

andrej69 ::
carlito149 je izjavil:
Jaz se vedno mencam. Odlocil sem se, da bo vseeno 65-ka.
Jaz bi ti priporočil enega od teh modelov.
https://www.ceneje.si/Izdelek/9631030/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/9447196/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/9737016/a...

Klemzy17 ::
Zdravo. Kako je kaj z bitnimi paneli, nekateri pravijo da dolby vision pri tv-jih kateri so sedaj na trziscu 10 bitni ne pride do izraza ampak bodo prišli do izraza pri 12 bitnih modelih, sprašujem zaradi XF900 pa XE900 kot usi vemo en je z en pa brez DV, kaj se mi bo splačalo vzeti Decembra.

Zdravo. Kako je kaj z bitnimi paneli, nekateri pravijo da dolby vision pri tv-jih kateri so sedaj na trziscu 10 bitni ne pride do izraza ampak bodo prišli do izraza pri 12 bitnih modelih, sprašujem zaradi XF900 pa XE900 kot usi vemo en je z en pa brez DV, kaj se mi bo splačalo vzeti Decembra.
Oba sta 10 bit panela, ampak XF90 zaradi dolby visiona prikaže 64x več barv kot HDR10 ali kateri koli drug format in nekako pretvori 10 bit panel v 12, ampak še vedno je večja razlika v barvah med 8 in 10 bit kot med 10 in 12.
https://dgit.com/4k-hdr-guide-45905/
tu si lahko prebereš.

leiito@ vem alternativa je tv box, ampak če bi se nekako lahko losal tistega t-2 daljinca, bi bilo super če bi imel samo enega. Kolega ima na Samsungu Plex in kolikor vem je zadovoljen, v končni fazi pa imam še opcijo, da pač prek računalnika ki se nahaja štuk višje, in več metrov dolg HDMI kabel do TVja v spodnjem štuku, Kodi pa zalaufam in upravljam prek telefona...trenutno imam to opcijo na stari televiziji, a če bi se dalo vse urediti, znotraj novega televizorja, bi bilo to idealno (sploh ker računalnik v zgornjem štuku močno peša in bo tudi v kratkem potreben zamenjave).Zakaj ne koristiš DLNA povezavo, za kar ne rabiš nobenega HDMI kabla. Pogoj je samo, da preko UTP kabla priključiš računalnik in TV na isti ruter.
Ni nujno UTP, DLNA dela tudi prek wifija, je pa bolj starinska viža v primerjavi s Plexom, ne dela na drugih napravah, ni remote dostopa, ne zapomni si do kam si prišel v filmu, če prekineš gledanje, ni hw transcodinga...