» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
156 / 566
»»

MrStein ::

leiito je izjavil:

Ta del teksta, "this also translated into loss of details in shadowy images", se nanaša na LCDje, ne na OLED, bog te nima rad, a nisi hodil v šole?

Dva stavka pred tem piše: "The LG also does exceptionally well with deep blacks and shadowy scenes", ne bo takoj zatem zašel v kontradikcijo sam s sabo. Seveda ne, ker reče to: "LCD sets without the light-emitting qualities of OLED struggled to prevent over-illuminating darker portions of the screen in this same scene", torej LCDji...se matrajo preprečiti, da bi bile temnejše scene presvetljene. In potem: "This also...". Razumeš zdaj?

A bo treba ponovit ves članek?
OK:

In Arrival, shots of a black gloved hand were rendered as an inky black blob, while non-OLED sets showed each finger distinctly. In Deadpool, black portions of the anti-hero's costume didn't have the same clear detail we saw on sets like the Sony XBR-65X900E, instead losing them to blackness.

Torej popolno jasno piše, neodvisno od bogov in šol, da je prizor na ne-OLED zaslonih bil boljši.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

rogi2010 ::

Razdalja do tv 3 metre, gleda se pretežno v zatemnjeni sobi (ne v čisti temi). Priklopljen preko hdmi na lenovo tiny (pc), kjer lavfa vse (tv / youtube / netflix). Rabim lan (za nadgradnje), ostalega (sranja) načeloma ne rabim.

Kaj od tega?
Samsung 4K TV sprejemnik UE55NU7172
549,00 EUR
Philips TV sprejemnik 55PUS6503/12
543,10 EUR
LG TV sprejemnik 55UK6300MLB
589,00 EUR
Sony 4K UHD LED TV sprejemnik KD55XF7005BAEP
599,00 EUR
Sony TV-sprejemnik KD-55XF7077
599,00 EUR
Samsung TV-sprejemnik UE55NU7402UXXH
639,00 EUR
LG 4K TV sprejemnik 55UJ670V
659 EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rogi2010 ()

Ezoterik ::

jst bi od teh uzel sonya.

matjash ::

Samsung 55q6fn za 850eur ali je kaj boljšega do 1000eur? Sicer me pa mika tudi 55q8fn za 1200. Ampak bi potem raje imel velikost 65 oziroma sem že skoraj pri cenah 55lg oled b8 ki pričakujem da bo tam nekje ( amazon.de ga ima v black friday akciji za to ceno)
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matjash ()

Han ::

Upam, da veš, da Samsung ne dekodira DTS...

fpbs ::

Ezoterik je izjavil:

Te dva Sonyja sta slaba izbira, ne omogočata DLNA.

~Panter~ ::

Za nakup cenejšega 65" TVja, zdajle imajo kar nekaj akcij.
Razdalja gledanja cca 4m, večinoma T2 in pa domači posnetki/filmi/risanke na KODIju - HTPC
Zvok bo predvajan iz recieverja.

KAj izbrat:
Samsung UE65MU6172 za 770€
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/u...

LG 65UK6300MLB 699€
https://www.mimovrste.com/televizorji/l...

Philips 65PUS6162/12 779€
https://www.mimovrste.com/televizorji/p...

LG 65UJ634V 799€
https://www.mimovrste.com/televizorji/l...

Samsung UE65NU7092 849€
https://www.mimovrste.com/televizorji/s...
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

damirj79 ::

fpbs je izjavil:

Ezoterik je izjavil:

Nimaš prav, DLNA je podprt.

damirj79 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Ezoterik je izjavil:

Nimaš prav, DLNA je podprt.
Lahko, da je tudi napaka. Vsekakor je potrebno biti pred nakupom pozoren na to.

damirj79 ::

Preveri sam, preden pišeš neumnosti.

neo5468 ::

Han je izjavil:

Najmanjši problem.

Ona_ ::

Iskalnik me spravlja ob živce, upam da ne smetim (preveč).

Kupujem TV za filme, serije, neke ideje imam, da bi zvezala z Raspberry Pi in gledala kar direkt torrente...
Budget cca 500€, prostora za 55"

in najdem tole Toshibo 55v6863dg

A se kdo toliko spozna, da bi mi brez večjega truda povedal, če se prav odločam, ali bi mi priporočil kaj drugega?

Hvalaaa

webmaher ::

za ta denar težko dobiš kaj boljšega pa da ima Dolby Vision, HDR10 in HLG... za nekaj let bo čist OK :)

puginho ::

Od toshibe so vstopni 4k modeli slabo ocenjeni na rtings.

Pinturicchio ::

neo5468 je izjavil:

Han je izjavil:

Najmanjši problem.

Rešitev?

Zgodovina sprememb…

mihaelo ::

Evo takole odločitev je padla in nabavil se je Sony 49XF9005:). Kaj naj rečem? Televizor je top zadeva;). Slika je res vrhunska tako glede barv kot črnine ampak opozarjam ker je tip zslona VA DIRECT LED da je slika res najboljša če sediš direktno pred televizorjem8-). Pri gledanju tega tv ja od strani pa kontrast zelo hitro pade a zadeva je še vedno lepo gledljiva. Nekaj časa traja da se vse nastavitve na televizorju nastavijo in ko so nastavljene je to res super tv:). Kolikor sem imel možnost preizkusiti android dela povsem brez problemov in je super zadeva;). Gledanje 4K posnetkov preko youtubea je res vau efekt drugače pa je tudi gledanje HD kanalov več kot odlično skoraj na 4K ravni8-). Navadni digitalni SD kanali pa so tudi lepo gledljivi. Je pa za tak tv res pogoj da so tv kanali v HD ker drugače je škoda kupovati tak televizor. Aha malo me še matra velikost ampak se bom počasi že privadil. Gledanje športa na takšnem tv ju je pa en sam užitek!

s

s

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mihaelo ()

matjash ::

Han je izjavil:

Mogoče veš če preko Plexa dela DTS, saj imam večino vsebin tam.

Tukaj sem nekaj zasledil na to temo.
... bolje pozno kot nikoli.

Josh1 ::

Kateri tv od teh dveh:
LG 65UJ670V ali PHILIPS 65PUS7303.
Je pa optika in siol.

Kupiti doma ali v tujini in v kateri trgovini.

Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Josh1 ()

Pinturicchio je izjavil:

neo5468 je izjavil:

Han je izjavil:

Najmanjši problem.

Rešitev?

Kupi android tv box. Če hočeš najboljše kupiš nvidia shield (200€), če hočeš budget kupiš MiBox (70€) ali pa razni cheap android fake tv boxi od 20 do 30€ iz gearbesta. Če daš za televizor po 700€+, je res tako težko odštet še nekej za android box, ki bo vedno deloval bolje kot OS na televizijah? Z njim predvajaš vse formate brez problemov in brez štekanja. Zato nikoli nisem razumel zakaj tukej v tej temi pišejo, da ta pa ta televizor ne podpira raznih formatov, počasno delovanje sistema, neodzivanje aplikacij, itd.. Zaradi mene je lahko TV najbolj butasta zadeva z predpotopnim operacijskim, ki ne podpira niti xvid/mkv/mp4. Vse lahko reši z namenskim boxom.

bastadu ::

Nvidia Shield TV se da trenutno dobiti za 150€ ...

matjash je izjavil:

Han je izjavil:

Mogoče veš če preko Plexa dela DTS, saj imam večino vsebin tam.
Zadnjič mi ga je nekako uspelo prepričati, da je Q9FN končno predvajal zvok iz filma z DTS kodekom.

Windrop90 ::

Kaj pa tale 2 sonyja?
KD-65XE8596B
KD-65XF8577
Philips: 65PUS8303 ?

krop ::

Jaz tudi gledam tega prvega sony-a. Kaj boljšega za ta denar?

bernikm ::

Klemzy17 je izjavil:

leiito je izjavil:

Ob vseh teh trditvah o burn inu, ki da se dogaja na OLEDih, saj ne pravim, da ni možno, da se zgodi, ampak a lahko že kdo pokaže prosim kak dokumentiran primer, dejansko izkušnjo koga s kakega AV foruma, ki je pojasnil v kakšnih razmerah je do burn ina prišlo, priložil fotke panela, morda odgovoril na kako vprašanje sodelujočih. Nekdo namreč razlaga zgoraj, da je prebral milijon postov na forumih in so ga prepričali, da je burn in preveliko tveganje, res me zanimajo ti argumenti in zdi se prav, da jih vidijo tudi drugi, da ne govorimo na pamet.

Ker ko nekdo da na youtube, eto, burn in, ni možno presojati, če gre dejansko res za burn in, ne pa samo za image retention, in če je res burn in, ob kakšni uporabi je prišlo do tega, ali ga je uporabnik poskušal odpraviti s pixel refresh funkcijo itd. Ker sicer je strah pred burn inom isto, kot da bi se bal kupiti avto, ker ti lahko mašina zariba. Kar je možno, ampak terja posebej malomarno uporabo produkta, načelno so vsi elektronski produkti ranljivi, če jih izpostaviš ekstremnim razmeram.

A propos, par dni nazaj sem prvič opazil retencijo slike na OLEDu, ni da ne obstaja, je pa tako kot je prišla, tudi odšla, ne da bi moral vklapljati čiščenje.

Ah dej dec ne ga srat no....okej lahko maš zarad mene oleda pač si dobil panel ki nima težav. Ne morem it pod you tube pa ti lepit vsak komentar ki je bil napisan. Dejstvo je da lahko imaš težave pa tudi če je sam 10% šansa da imam težave pa da dam za tv 2000 eur? Za kaj za to da bom imel lepšo črno barvo? Pa to da bo vsak obraz zagorel kot da so vsi ljudje v solariju?? Večina jih bo rekla ja boljše je oled lepše barve pa use, realno pa ljudje kupujejo stvar da rečejo nekomu jaz imam oled ti pa ne. Poglej pa ne da se tu hočem kregat z tabo, dat za TV 2.000 eur je neumnost ker v roku 1-2 let bo ta tv tako rekoč nič vreden plus da pa zraven imaš še težave z kot so burn in ter ostale težave res ne hvala. Saj pravim hvala bogu da smo različni, več kot 1000 eur je dat za tv kriminal ker gre tehnologija prehitro naprej in bo spet v tvojem primeru ce si dal za tv 2500 eur cez 2 leti nova tehnologija in ta tvoj oled noben povohal ne bo. Tudi mene je zagrelo da dam za tv 2000 eur ker je pač res nova tehnologija ampak saj pravim da imam potem težave glede slike....res ne hvala...

Sam sem kupil Philips 65PUS7803 in sem zelo zadovoljen. Dela vse, android laufa super, UHD filmi preko NAS-a se predvajaj brez težav s KODIjem, tako da zadovoljen !
Predvsem je bila pa cena glavni faktor pri odločitvi, tako da za dobrih 1000€ je to res odličen TV.

gustek_si ::

Za ta denar bi že dobil 55 inčni OLED.

gustek_si je izjavil:

Za ta denar bi že dobil 55 inčni OLED.

In kaj nej z njo si jo dam na mizo pred kavč :-) Imam raje 65 LED pa gledam normalno iz 3 metrov.

Bye ::

Prosim za predloge; kupujem 55" za gledanje na razdalji 3 metrov :D

nightraven ::

Pred nekaj meseci (cca 2 meseca nazaj) sem iskal TV, v en post sem prilepil nekaj primerov, med njimi tudi Hisense U7A in nekaj ljudi mi je predlagalo slednjega. Takrat sem nato nakup zaradi spleta okoliščin odložil do black friday-a. Sedaj so se okoliščine spremenile, potrebujem TV.

Skratka, šel sem pogledat v Harvey Norman pogledat TV Hisense U7A vendar je bila slika precej bleda, prej bi jo lahko primerjal z ostalimi nekaj 100€ cenejšimi TV-ji kot z ostalimi TV-ji v podobnem cenovnem rangu. Vem, da ima Hisense 100 oz 120hz panel, vendar vseeno nisem prepričan, če je to najboljši možen nakup za tako ceno.

Zato bi še enkrat vprašal, kaj predlagate za 55" TV do 800€? Lahko se zapeljem tudi do Avstrije ali Hrvaške (v Avstriji spremljam spletno stran electronic4you in MediaMarkt, v Zagrebu ne poznam nobene trgovine, vendar bom v naslednjih nekaj dneh zagotovo s kombijem v Zagrebu tako da lahko sproti poberem še TV).

bastadu je izjavil:

Kje?

neo5468 je izjavil:

bastadu je izjavil:

Kje?

https://www.amazon.co.uk/NVIDIA-SHIELD-...

Nice, vidim da ga majo tut na amazon.de za 150€.

Če ga boš na amazon.de dal v košarico in izbral SLO naslov se bo cena malce zvišala, na amazon.co.uk tega ni, tako da par € prišparaš če ga kupiš na Uk strani ...

Ampak zelo verjetno dobiš nekompatibilen UK priključek za elektriko...

masevc ::

nightraven je izjavil:

Pred nekaj meseci (cca 2 meseca nazaj) sem iskal TV, v en post sem prilepil nekaj primerov, med njimi tudi Hisense U7A in nekaj ljudi mi je predlagalo slednjega. Takrat sem nato nakup zaradi spleta okoliščin odložil do black friday-a. Sedaj so se okoliščine spremenile, potrebujem TV.

Skratka, šel sem pogledat v Harvey Norman pogledat TV Hisense U7A vendar je bila slika precej bleda, prej bi jo lahko primerjal z ostalimi nekaj 100€ cenejšimi TV-ji kot z ostalimi TV-ji v podobnem cenovnem rangu. Vem, da ima Hisense 100 oz 120hz panel, vendar vseeno nisem prepričan, če je to najboljši možen nakup za tako ceno.

Zato bi še enkrat vprašal, kaj predlagate za 55" TV do 800€? Lahko se zapeljem tudi do Avstrije ali Hrvaške (v Avstriji spremljam spletno stran electronic4you in MediaMarkt, v Zagrebu ne poznam nobene trgovine, vendar bom v naslednjih nekaj dneh zagotovo s kombijem v Zagrebu tako da lahko sproti poberem še TV).

Jaz sem vzel tole. Super za ta denar.

https://www.amazon.de/dp/B07B7N8CRJ/ref...

Se pa dobi se kak eur ceneje. Saturn.de cena 700 eur, samo ne vem kako je s postnino.

A je Shield za 160€ z dostavo dosti boljši kot SCISHION V88 za 18€ z dostavo? Noben nima Dolby Vision podpore sicer...

Primerjaš ferrari z katrco.

leiito ::

bastadu je izjavil:

Ja?

Sem vzel 2 kosa in poročam kako deluje. V petek bo dostava iz nemškega amazona.

bbobst ::

Fantje, ta tema je o TV-jih, za TV-box se pojdite pogovarjat drugam.

leiito ::

gustek_si je izjavil:

A je Shield za 160€ z dostavo dosti boljši kot SCISHION V88 za 18€ z dostavo? Noben nima Dolby Vision podpore sicer...

Res je, ampak Shield bi imel za Kodi, za DV vsebine imam Apple TV. Shield me že nekaj časa srbi, ampak po drugi strani sem testiral in čekiral IPTV sceno in noben provider ni, da bi ga ravno hvalili, še najboljšo sliko dobim s streami prek Soda Playerja na prenosnik in potem airplay na teve.

Je že kdo čekiral Beam, novi Sonos soundbar? Končno ima HDMI, zdi se zelo solidna varianta in dober, da potem nadgrajuješ s Sonos zvočnimi enotami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

denisbegood ::

https://www.hotukdeals.com/deals/philip...
Je ta TV ok? Cena je solidna.

andrej69 ::

denisbegood je izjavil:

https://www.hotukdeals.com/deals/philip...
Je ta TV ok? Cena je solidna.

Odličen televizor kakor tudi cena:)

Ajnstajn` ::

https://www.ceneje.si/Izdelek/9416166/a...

Je za ta denar ok ali lahko dobim kaksen boljsi 55' za tja do 650€ ?
//

Pinarello ::

bernikm je izjavil:

Sam sem kupil Philips 65PUS7803 in sem zelo zadovoljen. Dela vse, android laufa super, UHD filmi preko NAS-a se predvajaj brez težav s KODIjem, tako da zadovoljen !
Predvsem je bila pa cena glavni faktor pri odločitvi, tako da za dobrih 1000€ je to res odličen TV.

In kje si kupil tega Philipsa za okrog 1k?

Pinarello je izjavil:

bernikm je izjavil:

In kje si kupil tega Philipsa za okrog 1k?

Direktno od uvoznika.

A ni bil 899€?

denisbegood je izjavil:

https://www.hotukdeals.com/deals/philip... Je ta TV ok? Cena je solidna.
Zakaj bi kupoval Philips lanski model, če za približno isto vsoto dobiš precej boljši LG letošnji model: http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-oled55b...

fpbs, to je tale Best Buy letos. Sosedje Avstrijci ga kupujejo že po 990€. Zvok in slika kot se šika.

andrej69 ::

Ajnstajn` je izjavil:

https://www.ceneje.si/Izdelek/9416166/a...

Je za ta denar ok ali lahko dobim kaksen boljsi 55' za tja do 650€ ?

Tole ti je best buy televizor za takšno ceno:) Tudi, če boš dal še kakšnih 100 evrov več ne boš dobil kvalitetnejšega televizorja..

staher ::

Sem tik pred nakupom TV velikosti 55"
Odštel bi 1200€ rad bi imel dober zvok in seveda sliko koliko se pač da za ta denar?

kaj mi priporočate in kje?

hvala
««
156 / 566
»»