» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
94 / 557
»»

scipascapa ::

andrej69 ::

scipascapa je izjavil:

http://www.makspro.si/index.php/led-tv-...

je za kaj?

Zakaj pa ne bi vzel katerega od teh modelov, ki so vsekakor kvalitetnejši:)Če že hočeš imet Lg televizor edino modela SJ850 in 950, ki imata pravi RGB panel..Seveda pa sta občutneje dražja, napram temu modelu.
https://www.ceneje.si/Izdelek/8595018/a...
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/6...
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...

mat11 ::

scipascapa:
Če si pri Telekomu in nisi vezan imajo sedaj precej ugodno varianto : http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Glede na realno ceno, hudičevo dober popust pri vezavi.
mat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat11 ()

fpbs ::

Od teh, ki ti jih je Andrej predlagal, je edino Hisense boljši.
https://www.displayspecifications.com/e...

puginho ::

Človek ki razglasi Philips 6 serijo za kvalitetno nima kredibilnosti tukaj.

Poglejte nisem dejal, da je Philips serije 6 najkvalitetnejši televizor, je pa med naj kvalitetnejšimi v tem cenovnem rangu:))

fpbs je izjavil:

Od teh, ki ti jih je Andrej predlagal, je edino Hisense boljši.

Kaj zaboga pa pišeš takšne laži, res te ne razumem ali me res toliko sovražiš, da si se spustil na takšen nivo..?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

bbobst ::

Vprašanje za tiste s Sony 9005 TV-jem in tudi za ostale.
Ali se komu pri gledanju TV programa (predvsem pri športu in naprimer pri poročilih) dogaja, da slika trza ,kot da na hitro
preskoči nekaj vmesnih slikic.Pri filmih in ostalih vsebinah je vse OK.Zdi se mi, da je problem samo pri "živih prenosih".
Nobene nastavitev ne pomaga. Enako se mi je prej dogajalo na Samsungu KS7002 ,ko sem imel vklopljen Auto Motion Plus.
Ko sem to nastavitev izklopil, se je tudi trzanje nehalo.

bbobst je izjavil:

Ali se komu pri gledanju TV programa (predvsem pri športu in naprimer pri poročilih) dogaja, da slika trza ,kot da na hitro
preskoči nekaj vmesnih slikic.Pri filmih in ostalih vsebinah je vse OK.Zdi se mi, da je problem samo pri "živih prenosih".
Nobene nastavitev ne pomaga. Enako se mi je prej dogajalo na Samsungu KS7002 ,ko sem imel vklopljen Auto Motion Plus.

A si izklopil Motionflow in Cinemotion.? In pa nastavil opcijo Smoothness na maximum, opcijo Clearness pa na minimum.

Alessio983 ::

bbobst je izjavil:

Ti je slika kaj boljša na sonyu kot na samsungu. Ker sedaj nevem če bom več uzev samsunga

webmaher ::

Slika na 9005 je zares odlična...filmi 4k HDR so bombaaaa :))
Nastavitve imam kot jih je pred časom zapisal @Andrej69 in v glavnem ne rabim nič spreminjat ne glede kaj in kje gledam... sem pa opazil, da slika v živo iz Pjongčanga pri hitrih kadrih ni OK... pri skokih se to najbolj opazi ko je skakalec v zraku in se okoli čelade vidi kockanje pa tudi ozadje ni ravno... zdaj ne vem a imajo Korejci težave na splošno pri prenosu slike preko satelitov ali jo uničijo na nacionalki ali pa so korejske 8k kamere fuč :))
Ko gledam fuzbal na SKjih ali pa tenis je vse v redu edino pozna se hebeno šparanje Mb/s ki je totalno nerazumljivo in sem jih že parX poslal v tople kraje pa nič ne zaleže :))
Taki cepci kot so pri Telesmehu jih pač ni...edini plus jim je da se lahko pogajaš za ceno in zmagaš 8-)

webmaher: če bi še enkrat kupoval tv, bi vzel 9005 ali novo 9305?

andrej69 je izjavil:

bbobst je izjavil:

A si izklopil Motionflow in Cinemotion.? In pa nastavil opcijo Smoothness na maximum, opcijo Clearness pa na minimum.

Smoothness in Clearness sta del Motionflow nastavitve , tako da Motionflow ne more biti Off.

webmaher je izjavil:

Slika na 9005 je zares odlična...filmi 4k HDR so bombaaaa :))
Nastavitve imam kot jih je pred časom zapisal @Andrej69 in v glavnem ne rabim nič spreminjat ne glede kaj in kje gledam... sem pa opazil, da slika v živo iz Pjongčanga pri hitrih kadrih ni OK... pri skokih se to najbolj opazi ko je skakalec v zraku in se okoli čelade vidi kockanje pa tudi ozadje ni ravno... zdaj ne vem a imajo Korejci težave na splošno pri prenosu slike preko satelitov ali jo uničijo na nacionalki ali pa so korejske 8k kamere fuč :))
Ko gledam fuzbal na SKjih ali pa tenis je vse v redu edino pozna se hebeno šparanje Mb/s ki je totalno nerazumljivo in sem jih že parX poslal v tople kraje pa nič ne zaleže :))
Taki cepci kot so pri Telesmehu jih pač ni...edini plus jim je da se lahko pogajaš za ceno in zmagaš 8-)

Nekaj časa nazaj ,ko sem čakal na Sony-ja,sem na T-2 uredil, da so me prestavili iz MPEG-4 na MPEG 2.
Moram ponovno klicati ,dame dajo nazaj na 4, da vidim ,ali je to vzrok.
Če je na TV programu recimo film, je vse OK.

bbobst je izjavil:

andrej69 je izjavil:

bbobst je izjavil:

Smoothness in Clearness sta del Motionflow nastavitve , tako da Motionflow ne more biti Off.

Potem pa poskusi s temi nastavitvami.Malo preiskusi različne opcije, kajti ni vsak tv signal enak.
Motionflow: Costum ali true Cinema.
Smoothness:3
Clearness. minimum
Cinemotion: low

boki75 ::

scipascapa je izjavil:

OLED brez android OS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boki75 ()

Samsung to launch Micro LED TVs using Chinese LEDs
https://www.avforums.com/news/samsung-t...

scipascapa je izjavil:

9005... zakaj?
1.) ko sem kupoval je bla za 500 in več ojrov dražja..zdaj kot vidim le še nekih 300...
2.) premalo vsebin v 4k .... še posebno skrbi 0,0 tv kanalov in pa slaba kvaliteta predvsem športnih HD kanalov....
Slika je za ta denar odlična predvsem, ko gledaš 4k hdr filme... no v zadnjem času se je pojavilo ogromno 1080 HDR filmov, ki tudi izgledajo odličnooo... stavim, da 90% ljudi sploh ne bi ugotovila ali gre za 4k ali 1080 film...
Tudi HLG na BBC iPlayerju kljub samo 720 zgleda odlično...
Danes sem pa za nameček na HTPCju še nekaj čaral z madVR renderjem in slika na našem drugem je ko 4k HDR še posebno, ko gledaš večerno OI studio :))
Trenutno me zeza edino hitro premikanje slike...

@boki75 in koliko je najcenejši 65 OLED???

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: webmaher ()

Motion ::

Android TV na 9005 je res žalost, šteka glih ene tolk ko samsungov telefon nižjega razreza iz obdobja froyota :/

Sama slika pa je svetska se strinjam. Sem pogledal par 4K HDR filov (blade runner, dunkirk,.) in je res top šit za dener ki sem ga plačal :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

@Motion to tvoje štekanje bi pa res rad videl.... v glavnem, ko imaš enX vse nastavljeno in uporabljaš za gledanje ni omembe vrednih težav....celo 30GB 4k HDR film strima brez problema, seveda, če je linija zadosti hitra...

OK.d ::

webmaher je izjavil:

scipascapa je izjavil:

9005... zakaj?
1.) ko sem kupoval je bla za 500 in več ojrov dražja..zdaj kot vidim le še nekih 300...
2.) premalo vsebin v 4k .... še posebno skrbi 0,0 tv kanalov in pa slaba kvaliteta predvsem športnih HD kanalov....
Slika je za ta denar odlična predvsem, ko gledaš 4k hdr filme... no v zadnjem času se je pojavilo ogromno 1080 HDR filmov, ki tudi izgledajo odličnooo... stavim, da 90% ljudi sploh ne bi ugotovila ali gre za 4k ali 1080 film...
Tudi HLG na BBC iPlayerju kljub samo 720 zgleda odlično...
Danes sem pa za nameček na HTPCju še nekaj čaral z madVR renderjem in slika na našem drugem je ko 4k HDR še posebno, ko gledaš večerno OI studio :))
Trenutno me zeza edino hitro premikanje slike...

@boki75 in koliko je najcenejši 65 OLED???

Kateri player uporabljaš na pc-ju?
LPOK.d

DVB Viewer, vse tako kot mora biti, še posebno v zadnjem času, ko lahko vsako m3u listo zagrabiš in dodaš v urejevalnik tv kanalov :)
ups, player za filme si mislil ne za tv kanale.....Kodi kakopak z vgrajenim DSPlayerjem

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: webmaher ()

OK.d ::

Kaj pa za predvajanje filmov 4K HDR, dolby atmos,..?
LPOK.d

a si pisal, ko sem popravljal :))
Kodi s privzetim playerjem prežveći vse... sedaj sprobavam še DSPlayer, ki podpira ta nori madVR :))

webmaher je izjavil:

@Motion to tvoje štekanje bi pa res rad videl.... v glavnem, ko imaš enX vse nastavljeno in uporabljaš za gledanje ni omembe vrednih težav....celo 30GB 4k HDR film strima brez problema, seveda, če je linija zadosti hitra...

Ajde morda res ni kot frojo je pa daleč pod nivojem za tak rang televizije. Govorim pa o zatikanju pri animacijah zakasnitvak pri ukazih ko šaltaš med appi itd,... Daleč od tekočega

verjamem ti samo to, da ko si navajen na nekaj boljšega, hitrejšega je hudič iti malo nazaj :))
se pa strinjam, da je Sonya pa tudi ostale lahko sram s samo 2GB RAMa in 16GB placa...mamicu im :))

Tako nekako ko si zadnje 5-6 let na WP telefonih, se mal razvadiš na lepe animacije :)

Ravnokar mal gledam po mindfactory, narjbrš bom vzel enga intel nuca i3 7100 za HTPC.

Prospekt ::

Uporabniki Android TVja nujno pojdite v settings in ugasnite suggestions, ki se prikazujejo na vrhu glavnega menija.
Meni je dosti bolj odziven oz. se hitreje odpre, ko v ozadju ne nalaga random sranja z youtuba, vimea ipd.
Vse skupaj deluje, kot da je Sony testiral OS samo v laboratoriju kjer je delal super potem so pa namontirali gor še Google in Sony data mining, notifikejšne, predloge in kar je še neuporabnih stvari in smo tam kjer smo.

Zdravo. No nisem še dobil odgovora. Samsung 7002 se mi je pokvaril, sedaj bom vrjetno dobil doprobis. Zaradi negotovosti nevem če bom uzel nazaj Samsunga. Kaj mi še priporočate v tem rangu oz. cenovno isto 100€gor dol. Mogoče Sony 9005, Philips 7502, ... (Najbolj me vleče philipsu zaradi ambilighta)

Lahko pa še dobim samsung 8002 serijo z malo doplačila ...

[SkA] ::

Motion je izjavil:

Tako nekako ko si zadnje 5-6 let na WP telefonih, se mal razvadiš na lepe animacije :)

Ravnokar mal gledam po mindfactory, narjbrš bom vzel enga intel nuca i3 7100 za HTPC.

NUCi niso baš nek HTPC materjal: https://www.anandtech.com/show/12295/in...

Raje prihrani denar in vzami kak OSMC Vero 4K ali pa podoben Android box.

Alessio983 je izjavil:

Če hočeš vsestransko odličen televizor, potem ti priporočam Philips model 7502:)

Alessio983 je izjavil:

Med temi ti je najboljši Sony, najslabši pa Philips:

@Alessio983
Tukaj si lahko pogledaš, kako deluje Ambilight v praksi na modelu 7502.
https://streamable.com/8mc5y

Zgodovina sprememb…

Alessio983 je izjavil:

Zdravo. No nisem še dobil odgovora. Samsung 7002 se mi je pokvaril, sedaj bom vrjetno dobil doprobis. Zaradi negotovosti nevem če bom uzel nazaj Samsunga. Kaj mi še priporočate v tem rangu oz. cenovno isto 100€gor dol. Mogoče Sony 9005, Philips 7502, ... (Najbolj me vleče philipsu zaradi ambilighta)

Na kateri servis pa si vozil KS7002.

Vzemi kar Sony 9005.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bbobst ()

Alessio983 je izjavil:

bbobst je izjavil:

Ti je slika kaj boljša na sonyu kot na samsungu. Ker sedaj nevem če bom več uzev samsunga

Se mi zdi, da je bil na 7002 edino HDR malenkost boljši,zaradi večje svetilnosti.

fpbs je izjavil:

Alessio983 je izjavil:

Med temi ti je najboljši Sony, najslabši pa Philips:

Ali je tu govora o KS8002 ali o letošnji 8000 seriji?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bbobst ()

Ne mu8002. Kako pa je z 55UH950V LG

Alessio983 je izjavil:

Lg ti ne priporočam, kajti ima očutneje slabše procesiranje slike napram drugim proizvajalcem:)Nekaj kvalitetnejša sta modela SJ 850 ali 950. Mogoče bodo kaj bolj konkurenčni, letošnji modeli z kvalitetnejšimi procesorji.Sicer pa ne vem, zakaj bi kupoval tale model 2016..
Tukaj si lahko pogledaš test nekaterih modelov.
http://www.monitor.si/media/monitor/dok...

Zgodovina sprememb…

No hvala. Sony ali Philips kirega bom pa še videl. Samsunga ne uzamem več. 2 tv ja oba pokvarila v roku 2 let

Tukaj si lahko pogledaš, nekaj slik modela 7502 v SD in HD kakovosti.

Alessio983 je izjavil:

55UH950V je vrhunski QD LED, model 2016. V vseh pogledih je naprimer precej boljši od Philipsa 7502.
Poleg tega, da nudi še pasivno 3D, omogoča bogato podporo HDR standardov: HDR10, HLG, Dolby Vision, širok barvni spekter, visok indeks kakovosti slike..... Verjetno tudi zelo ugoden nakup, glede na začetno ceno, ki je bila nekaj čez 3300€.

Tukaj ni ravno videt, da bi bil tale model vrhunski:)Lg že dolgo ni naredil vrhunskega LCD televizorja, mogoče pa bo letos kaj drugače..Kar se tiče specifikacij, ne povedo vsega, kajti dostikrat se v praksi izkaže povsem drugače..Pa, če pogledamo realno ima Philips za razred kvalitetnejše procesesiranje slike, tako, da tu nima smisla primerjat ta dva modela..Že lanski model Lg SJ850 je slabši napram Philipsu 7502, kaj šele ta model

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh...

Dimnik ::

Samo nakladanje o philipsu...kot, da drugi nebi vedli naredit tv-ja

andrej69 je izjavil:

.Že lanski model Lg SJ850 je slabši napram Philipsu 7502, kaj šele ta model

Samo v tvoji domišljiji.

@fpbs
Izgleda, da ti ravno ne razumeš tv tehnologije, ali pa nočeš razumet:)Ti misliš, da je za kvalitetno sliko dovolj samo panel, pa temu ni ravno tako..Zelo velik dejavnik, pri kvalitetni sliki je kvaliteten "procesor" in ostala elektronika, ki daje samemu panelu kvaliteto slike:))Zakaj pa misliš, da Philips, Sony in Panasonic prevladujejo v kvaliteti slike..? Ker se več ali manj, usmerjajo predvsem na prizvodnjo kvalitetnih procesorjev..Kajti v glavnem, tako vsi proizvajalci vgrajujejo v svoje televizorje več ali manj iste panele..To so recimo Lg,BOE, Innolux,AU Oprtonics itd..Tako, da se da danes naredit še največji napredek v procesorjih..Recimo lep primer, je lanski Philipsov procesor P5, in letošnji ta procesor, ki je še občutneje kvalitetnejši. Tako, da si zapomi za vselej kar sem napisal..

Dimnik je izjavil:

Samo nakladanje o philipsu...kot, da drugi nebi vedli naredit tv-ja

Daleč od tega, da drugi ne bi znali naredit kvalitetne televizorje..Toda tukaj, se sedaj pogovarjamo o določenih modelih, kajti vseeno so kar občutne razlike med določenimi televizorji:)

Zgodovina sprememb…

easyrider3 ::

Točno tako je kot si rekel andrej69, procesorji so najbolj pomembna zadeva da levevizor kaže lepo sliko in da se lepo pretaka slika

Tv gledam večina zvečer z malo luči. Kako pa je s črno na tem philipsu. Da nebo sekali rumeno... je sony 9005 bolje ?

https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki?p...

Link pa zato kaj lahko izbiram

Zgodovina sprememb…

edi45 ::

Alessio983 je izjavil:

Tv gledam večina zvečer z malo luči. Kako pa je s črno na tem philipsu. Da nebo sekali rumeno... je sony 9005 bolje ?

https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki?p...

Link pa zato kaj lahko izbiram

Sam sem šel v big bang z namenom da kupim Philips 65PUS7502 vendar sem kupil Sony XE8596 65". Zakaj? Ker je slika dosti lepša, ostrina slike, kvaliteta in barve, overall je lepša slika, gledal sem tudi Sony 65XE9005 65" je bla cca 320€ dražja in vsa razlika je ta da ima XE90 serija direct led osvetlitev, pri kateri nemore bit backlight bleedinga medtem, ko XE80 in 85 pa edge-led tak kot philips vendar imata VA panel, medtem ko ima Philips le IPS in ti lahko povem da že moj Sony VA edge led nima backlight bleedinga in črna je res črna, na philipsu so se pa že v trgovini čez dan vidle sive lise čez sliko in vse barve so bolj na sivkasto vlekle. Prav šokiran sem bil, ko sem prvič v temi gledal film na tem tvju, črna je res črna in nič backlight bleedinga, kot na prejšnih tvjih, predvsem Samsung JU/KU/MU (4 tvji, od 49" do 60") na LGju 55" pa mi je barve vleklo na sivo in temna slika. Samsunga sem pa imel 2x na servisu zaradi backlight bleedinga, ker je polovica ekrana bila rumeno obarvana, ker je svetlboa tako hudo prebijala in to nekaj najbolj motečega kar se ti lahko zgodi pri televiziji za moje pojme. Nevem, če še bom šel kdaj iz Sonya >:D Ni mi niti malo žal da nisem vzel Philipsa, če bi še enkrat kupoval TV bi še enkrat vzel Sony, ker do zdaj sem že res imel vse najboljše znamke in z nobeno nisem bil tako zadovljen, edino pilota se moreš navadit malo, sploh če prideš iz magic remota, ki skoraj nima gumbov:))

Alessio983

9005 uzemi, slika je res top. Je še opazno boljša kot na 850 seriji predvsem pri HDR vsebinah (kar res hočeš če si pogledaš kak film tu pa tam)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

edi45: hudo noro hehe....tudi moj naslednji tv bo 100% sony.

Zgodovina sprememb…

@edi45
Kot se že napisal, ne vem kakšen model si ti videl, toda Philips model 7502 je v vseh pogledih zelo dober televizor:))Od slike, zvoka samega smarta itd..Najbolj pa mi je smešno, da se toliko pudarja ta prikaz črne barve..Pa koliko dejansko se gleda temnih prizorov v filmih serijah itd..? Mogoče 10%.Seveda, televizor z IPS panelom ni na nivoju VA panelov, kar se tiče kontrasta in prikaza črnih kadrov, toda, da pa bi te to oviralo pri vsakodnevnem gledanju, pa ni nikakršnih težav:))Tukaj pa si lahko pogledaš video, Philips modela 7502 na tovarniških nastvatitvah..In pa prikaz samo črnega kadra. Jaz nikjer ne vidim nikakršnih anomalij:))Malo pa treba, biti objektiven pri primerjanju televizorjev..Pa tudi sem včeraj že prilepil nekaj slik, kjer se ne vidijo nikakršne anomalije o katerih ti govoriš..Philips televizorje treba za najbolj optimalno sliko vsekakor nastavit, kajti niso najboljši v tovarniških nastavitvah:))
https://streamable.com/8mc5y

Pa tudi tukaj na modelu 6501, je prikaz črne dober..

Zgodovina sprememb…

««
94 / 557
»»