Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
andrej69 ::
Točno to,drugi proizvajalci niso sposobni naredit OLED panela, vsaj ne v taki diagonali, kot to nudi LG. In to tudi ne drži, da ni v interesu drugih, da bi osvojili to tehnologijo. Vse japonske firme so v ta namen že dolgo nazaj ustanovile firmo JOLED. Šele lani jim je uspelo izdelat prve OLEDe primerne za tržišče, žal samo diagonale 25". Da ne omenjam na dalje kitajcev in povezane kraje tehnologije s pomočjo izraelske firme v LGeju. Kar se škarta tiče si popolnoma neobveščen. Leta 2011-12 je bil v igri poleg LGeja še Samsung. Vsaka firma je razvijala svojo tehnologijo. Izkazalo se je, da LG skoraj ni imel omembe vrednega skarta, Samsung pa ogromen škart, zaradi česar se prava proizvodnja pri Samsungu sploh ni začela.
Na CES 2012 je Samsung pred nosom speljal LGeju najbolj prestižno nagrado, ker je dal obljubo, da se bodo njihovi OLEDi že tega leta pojavili na tržišču. LG pa te obljube ni upal dati. Da ne omenjam dalje sabotaže v LGeju, ki je več kot za pol leta zakasnila proizvodnjo. Bilo je celo nekaj mrtvih in pa precej zaprtih tako iz LGeja, kot tudi Samsunga. Kljub temu je LG še tega leta dal na tržišče prve OLEDe.
Saj vidim, da nekaj veš okoli Lg-ja, to dejstva kot sem jih napisal držijo kot pribita:))
easyrider3 ::
Točno to,drugi proizvajalci niso sposobni naredit OLED panela, vsaj ne v taki diagonali, kot to nudi LG. In to tudi ne drži, da ni v interesu drugih, da bi osvojili to tehnologijo. Vse japonske firme so v ta namen že dolgo nazaj ustanovile firmo JOLED. Šele lani jim je uspelo izdelat prve OLEDe primerne za tržišče, žal samo diagonale 25". Da ne omenjam na dalje kitajcev in povezane kraje tehnologije s pomočjo izraelske firme v LGeju. Kar se škarta tiče si popolnoma neobveščen. Leta 2011-12 je bil v igri poleg LGeja še Samsung. Vsaka firma je razvijala svojo tehnologijo. Izkazalo se je, da LG skoraj ni imel omembe vrednega skarta, Samsung pa ogromen škart, zaradi česar se prava proizvodnja pri Samsungu sploh ni začela.
Na CES 2012 je Samsung pred nosom speljal LGeju najbolj prestižno nagrado, ker je dal obljubo, da se bodo njihovi OLEDi že tega leta pojavili na tržišču. LG pa te obljube ni upal dati. Da ne omenjam dalje sabotaže v LGeju, ki je več kot za pol leta zakasnila proizvodnjo. Bilo je celo nekaj mrtvih in pa precej zaprtih tako iz LGeja, kot tudi Samsunga. Kljub temu je LG še tega leta dal na tržišče prve OLEDe.
Saj vidim, da nekaj veš okoli Lg-ja, to dejstva kot sem jih napisal držijo kot pribita:))
Zaradi mene lahko naredijo boga in pol vsakemu se dopade kaj drugega zato pa to tudi kupi. Jaz sigurn ne dam nikoli tolko denarja za televizor samo zato ker je OLED ker sem čist zadovoljen z LED panel in tisto kar je najbolj pomembno vsaj zame da televizor naredi dobro sliko iz standard formata. Zaenkrat je pa tukaj najboljši SONY pa potem Panasonic in vsepovsod je opisano da pa LG najslabše prikaže sliko iz standard formata. Vsakemu ki gleda televizor iz obične zunajne antene bi mu dal v primerjavo dva televizorja in verjem mi da bi vsak hotel Sony ali Panasonic ker bi slika bila veliko boljša. Verjetno je tukaj v veliki pomeni procesor kot je že nekdo poprej omenil saj Samsung in Sony sta imela po isti panel v televizorju pa potem slika je bila spet različna. Pa še nekaj sam sem gledal za televizor LG da bi jo kupil preden sem Samsunga pa enostavno nisem mogel gledat tisti njihov meni-vmesnik. Tudi letos ko sem se odločal med Panasonic in Sony televizorjem nisem nikakor mogel Panasonicovega menija totalno smotano da ni kaj.
edi45 ::
Zdravo imam en problem na novem tvju. Ko recimo gledam kaksno serijo na netflixu ali amazonu mi slika utripa oz kontrast in barve se malo spreminjajo med tem ko utripa. Ne utripne prav ampak spremeni kontrast in malo barvo in je ucinek taksen kot da utripa, vendar ne utripne prav. Cudno mi je da na 3 serijah samo do zdaj to dela, ko gledam filme ni nic, pravtako ne ce gledam televizijske kanale ali pa kaj iz USB kljuca, tako pa samo na serijah iz netflixa in amazona. To je s tv-jem kaj narobe al kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: edi45 ()
leiito ::
Mislim, da bi se podnapisi morali dati urejat:) Sem skoraj prepričan..Drugače pa je trenutno na trgu najboljša izbira ta box..
Altibox-dekoder 2017 - Huawei Q22.
Hi3796M V200 SoC je združljiv z vsemi obstoječimi operacijskimi HDR formati: HDR10, Dolby Vision, HEVC HLG HDR, VP9-HLG / VP9-PQ YouTube HDR ("HEVC in VP9 10-bitno dekodiranje").
A ni to set top box, za tivi signal prek dobavitelja? Ker kar je kazal on, je android box, za Kodi.
mat11 ::
Prosil bi za nasvet, podaljševal bom pri Telekomu in imam možnost kupiti:
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
Verjetno bo Philips boljša izbira? (Že vidim Andreja ;) )
Gleda se SD in HD vsebine iz siol boxa ter hd in 4k vsebine iz Nvidia shielda. Kje bo boljša slika. Počasen vmesnik na Pjhilipsu(če bo seveda vsaj delal) mi ni problem saj se bo TV bolj uporabljal kot monitor.
Pa zanima me če ima Philips možnost povratnega zvoka preko HDMI v True hd dts zvoku?
In kako je z HDR vsebinami, ni mi jsano kaj Philips podpira?
Verjetno bo Philips boljša izbira? (Že vidim Andreja ;) )
Gleda se SD in HD vsebine iz siol boxa ter hd in 4k vsebine iz Nvidia shielda. Kje bo boljša slika. Počasen vmesnik na Pjhilipsu(če bo seveda vsaj delal) mi ni problem saj se bo TV bolj uporabljal kot monitor.
Pa zanima me če ima Philips možnost povratnega zvoka preko HDMI v True hd dts zvoku?
In kako je z HDR vsebinami, ni mi jsano kaj Philips podpira?
mat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat11 ()
Motion ::
Mislim, da bi se podnapisi morali dati urejat:) Sem skoraj prepričan..Drugače pa je trenutno na trgu najboljša izbira ta box..
Hi3796M V200 SoC je združljiv z vsemi obstoječimi operacijskimi HDR formati: HDR10, Dolby Vision, HEVC HLG HDR, VP9-HLG / VP9-PQ YouTube HDR ("HEVC in VP9 10-bitno dekodiranje").
A ni to set top box, za tivi signal prek dobavitelja? Ker kar je kazal on, je android box, za Kodi.
To bi tudi mene zanimalo. Kje se pa to da kupit, na googlu ne dobim nič uporabnega.
Drgač pa a ma kdo Roku tu. Kako se obnese? Se ga sploh dobi prnas?
Tsunamii ::
To bi tudi mene zanimalo. Kje se pa to da kupit, na googlu ne dobim nič uporabnega.
Drgač pa a ma kdo Roku tu. Kako se obnese? Se ga sploh dobi prnas?
To cudo je Tv BOX ..ki predvaja vse video/zvocne formate preko usb diska ter se lahko nalozi NEtflix..ali sem kaj falil.. ?
Za z USB ne vem, sicer je to baje prvi IPTV set top box s podporo za Dolby Vision, ki bo imel mogoče vgrajen Netflix in Amazon Video, ni pa še jasno, če podpira 4K, tako vsaj What Hifi oktobra, ampak kaj bi s tem pri nas, kjer noben broadcaster ne oddaja HDR, niti IPTV ne, če prav razumem je RTV na HbbTV tehnologiji, ni pa to android tv box, da bi naložil gor Kodi in streamal piratizirane HDR vsebine.
https://www.whathifi.com/news/huawei-q2...
Pa itak rabiš tivi, ki podpira Dolby Vision, in tisti, ki ga, imajo Netflix in Amazon že vgrajen, tako da ne vidim nkak točno je funkcionalnost te škatle, razen za Japonsko ali Korejo, tudi Anglijo, kjer bo npr. Eurosport prenašal zimske OI v 4K in HLG in morda kak stari STB ne podpira HDR.
https://www.whathifi.com/news/huawei-q2...
Pa itak rabiš tivi, ki podpira Dolby Vision, in tisti, ki ga, imajo Netflix in Amazon že vgrajen, tako da ne vidim nkak točno je funkcionalnost te škatle, razen za Japonsko ali Korejo, tudi Anglijo, kjer bo npr. Eurosport prenašal zimske OI v 4K in HLG in morda kak stari STB ne podpira HDR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()
Kateri tv diagonale od 120-140cm priporočate nekje do 700€?
Jaz ti priporočam tale model:)
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...
https://www.ceneje.si/Izdelek/8411191/a...
Ali tale modela brez Androida.
https://www.ceneje.si/Izdelek/8597515/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/8443916/a...
Ali tale model Panasonica.
https://www.ceneje.si/Izdelek/8286996/a...
mihag1 ::
Zdravo, kupil sem samsung tv model 49MU6402 in imam problem z D3GO box sprejemnikom za tv programe.
In sicer box je povezan na tv z HDMI kablom, Tv zazna da je to Telemach digitalni sprejemink, slika je programe lahko premikam in vse samo zvoka ni. Probal že z drugim Hdmi kablom in v druge vhode za HDMI in zmeraj isto.
Na tv drugače deluje zvok in ps4 igralna konzola tudi samo tukaj ni zvoka. Prišli že iz telemaha zamenjali box in še zmeraj isto. Nevem kje je problem. Prosil bi če se kdo spozna na te zadeve ali je že imel podoben primer da mi odgovori.
Še link od TV ja: https://www.mimovrste.com/tv-sprejemnik...
Hvala za pomoč
Lp Miha
In sicer box je povezan na tv z HDMI kablom, Tv zazna da je to Telemach digitalni sprejemink, slika je programe lahko premikam in vse samo zvoka ni. Probal že z drugim Hdmi kablom in v druge vhode za HDMI in zmeraj isto.
Na tv drugače deluje zvok in ps4 igralna konzola tudi samo tukaj ni zvoka. Prišli že iz telemaha zamenjali box in še zmeraj isto. Nevem kje je problem. Prosil bi če se kdo spozna na te zadeve ali je že imel podoben primer da mi odgovori.
Hvala za pomoč
Lp Miha
edi45 ::
Kateri program je najboljši na Sony android tv-jih za gledanje filmov v 4k formatu? In najpreprostejši?
puginho ::
Zdravo, kupil sem samsung tv model 49MU6402 in imam problem z D3GO box sprejemnikom za tv programe.
Hvala za pomoč
Lp Miha
Si probal dat na glas na D3-ju?
Poglej v nastavitve od D3 če je kaka finta, TV je posodobljen?
mat11 ::
Andrej in ostali nobenega komentarja na moje vprašanje?
Mislim, da moje mnenje tako poznaš:))Mislim, da tu ni treba kakšne razlage, kateri je kvalitetnejši..
Andrej ,
lahko daš kakšen predlog za nastavitve za ta model?
Priporočaš da se ga posodobi?
Pa še eno vprašanje, dosedaj sem imel priklop Nvidia Shield na Sony STR DN850 in nato TV, zadeva je funcionirala v nulo. Problem pa imam ker Sony podpira samo HDMI 1.4, tako da odpade HDR. Novega receiverja ravno ne bi kupoval. Ali je možno da shield direktno priklopim na TV in nato preko drugega HDMI kabla iz TVja na receiver. BI to šlo?
mat
Andrej in ostali nobenega komentarja na moje vprašanje?
Mislim, da moje mnenje tako poznaš:))Mislim, da tu ni treba kakšne razlage, kateri je kvalitetnejši..
Andrej ,
lahko daš kakšen predlog za nastavitve za ta model?
Priporočaš da se ga posodobi?
Pa še eno vprašanje, dosedaj sem imel priklop Nvidia Shield na Sony STR DN850 in nato TV, zadeva je funcionirala v nulo. Problem pa imam ker Sony podpira samo HDMI 1.4, tako da odpade HDR. Novega receiverja ravno ne bi kupoval. Ali je možno da shield direktno priklopim na TV in nato preko drugega HDMI kabla iz TVja na receiver. BI to šlo?
Imaš ZS.
mihag1 ::
Evo šel pod nastavitve in za ta vhod HDMI kjer imam Telemach box izklopil HDMI UHD Color. Zvok zdaj DELUJE!
Za vse tiste ki boste imeli podobno težavo.
Za vse tiste ki boste imeli podobno težavo.
boki75 ::
Kateri program je najboljši na Sony android tv-jih za gledanje filmov v 4k formatu? In najpreprostejši?
Najboljši je MX Player, potem pa še VLC Player,PlayerXtreme,KM Player,Mobo Player itd..
MX player ne prežveči vseh zvočnih in video formatov,prav tako so težave s podnapisi.VLC player se zatika pri 4k vsebinah.Tako da moraš imeti inštaliranih kup nekih predvajalnikov da lahko gledeš eno ali drugo.Namreč eden podpira to eden drugo in obratno,skratka big mass s temi android zadevami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boki75 ()
Najboljši je MX Player, potem pa še VLC Player,PlayerXtreme,KM Player,Mobo Player itd..
MX player ne prežveči vseh zvočnih in video formatov,prav tako so težave s podnapisi.
Kakšne težave imaš z podnapisi..?
MX player ne prežveči vseh zvočnih in video formatov,prav tako so težave s podnapisi.
Kakšne težave imaš z podnapisi..?
ne prepozna podnapisov,jih moraš ročno poiskati.Zato po večini uporaljam KODI,kateri prežveči kar solidno rsazlične formate in addon-e za podnapise in je zadeva urejena koliko toliko.PLEX prav tako soliden a vsaj meni plex player nagaja.
Način uporabe:
USB napravo s filmom vklopiš v televizorjev USB priključek.
Pojdi v Smart TV in zaženi aplikacijo MX Player, ki si jo že predhodno naložil iz trgovine (Google play Store-a).
Vsebina z USB naprave se samodejno prikaže v izbirnem meniju aplikacije MX Player.
Izberi film in zaženi predvajanje.
Med predvajanjem filma si lahko pomagaš s tipko OPTIONS in dostopaš do dodatnih nastavitev, vključno za podnapise.
Prednosti MX Playera
Napreden in lep grafični vmesnik
Samodejno prepoznavanje vrste podnapisov
Množica naprednih nastavitev za podnapise (jezikovne/znakovne tabele - kodiranje)
Velikost podnapisov
Pisava/fonti
Barva
Poudarjenost
Robovi
Senčenje
Pozicija na zaslonu
Itd...
Aplikacija omogoča tudi možnost sočasnega prikaza dvojnih podnapisov v različnih jezikih.
Najnaprednejši uporabniki pa lahko uživajo v možnostih iskanja in nalaganja filmu pripadajočih podnapisov direktno s spleta.
Na Philips televizorjih deluje brez težav:)
Pojdi v Smart TV in zaženi aplikacijo MX Player, ki si jo že predhodno naložil iz trgovine (Google play Store-a).
Vsebina z USB naprave se samodejno prikaže v izbirnem meniju aplikacije MX Player.
Med predvajanjem filma si lahko pomagaš s tipko OPTIONS in dostopaš do dodatnih nastavitev, vključno za podnapise.
Prednosti MX Playera
Množica naprednih nastavitev za podnapise (jezikovne/znakovne tabele - kodiranje)
Velikost podnapisov
Pisava/fonti
Barva
Poudarjenost
Robovi
Senčenje
Pozicija na zaslonu
Itd...
Aplikacija omogoča tudi možnost sočasnega prikaza dvojnih podnapisov v različnih jezikih.
Najnaprednejši uporabniki pa lahko uživajo v možnostih iskanja in nalaganja filmu pripadajočih podnapisov direktno s spleta.
Način uporabe:
Prednosti MX Playera
Velikost podnapisov
Pisava/fonti
Barva
Poudarjenost
Robovi
Senčenje
Pozicija na zaslonu
Itd...
preko USB deluje,kaj pa preko mreže.
Žično preko računalnika, brezično ne prikazuje podnapisov.
preko mreže MX player zaštrika do konca,vse izprobano,tudi če je žično povezan.Zato ostaneta samo KODI in PLEX,vse ostalo odpade.Plex pa ne podpira BlueRay-a formatov.
Zakaj pa nisi kupil Philipsa, pa bi delovalo vse tako kot treba..
bbobst ::
Žično preko računalnika, brezično ne prikazuje podnapisov.
preko mreže MX player zaštrika do konca,vse izprobano,tudi če je žično povezan.Zato ostaneta samo KODI in PLEX,vse ostalo odpade.Plex pa ne podpira BlueRay-a formatov.
Zakaj pa nisi kupil Philipsa, pa bi delovalo vse tako kot treba..
To sem se tudi jaz vprašal,zakaj ne Philips,odgovor je bil čisto preprost,žena ni dovolila
Alessio983 ::
Zdravo malo offtopic pa vseeno. prvo kupil 55 " samsung 6900 serija. Porazno rumeni koti. Reklamiral oz. uveljavljal stvarno, nekako je šlo, ter zamenjal za samsung 7000 serije. Vse vredu, ekran dosti boljši lepši, a se mi je po 1 letu uporabe pokvaril ekran (2 črni črti čez ekran). Nevem a mam samo js slabe izkušnje al kaj s tem samsungom, samo slika je pa definitivno lepša proti Philipsu 7500 serije, ki ga ima oče ...
Alessio983 je izjavil:
Zdravo malo offtopic pa vseeno. prvo kupil 55 " samsung 6900 serija. Porazno rumeni koti. Reklamiral oz. uveljavljal stvarno, nekako je šlo, ter zamenjal za samsung 7000 serije. Vse vredu, ekran dosti boljši lepši, a se mi je po 1 letu uporabe pokvaril ekran (2 črni črti čez ekran). Nevem a mam samo js slabe izkušnje al kaj s tem samsungom, samo slika je pa definitivno lepša proti Philipsu 7500 serije, ki ga ima oče ...
Kar se tiče Samsunga, nimaš samo ti težave temveč kar nekaj ljudi:)Samsung je le še bleda senca, televizorjev 2 ali 3 leta nazaj..Kar se tiče pa Philipsa 7502, vejetno gre za ta model pa je slika zelo dobra, samo treba naredit pravilne nastavitve kajti v tovarniških nastavitvah, ne prikaže to kaj ta model zmore:))Tukaj imaš nastavitve, pa če se ti bo dalo naredi te nastavitve..
Picture mode: Movies
Color: 50
Contrast: 70
Sharpness: 1-2 *
Brightness: 50
Color / Color enhancement: Off
Color / Color temperature: Warm
Contrast / Constrast mode: Optimized for images
Contrast / HDR Upscaling: Off / On *
Contrast / HDR Premium: Out-Maximum *
Contrast / Video contrast: 100
Contrast / light sensor: Off
Contrast / Gamma: 0
Sharpness / Ultra Resolution: Off / On *
Sharp Image / Noise reduction: off
Sharp Image / MPEG Artifact reduction: On
Motion / Motion Style: Movies / Standard
Zak ::
Živjo, rabil bi malo pomoci pri izbiri tvja, ker sam ne spremljam toliko te scene, da bi zaupal lastni presoji? ker je trenutni tv lg in priblizno 12 let dela kot nov in ga menjam samo zato ker rabim smart tv, sem tudi zdaj gledal lg oled55b7v, ki stane cca 1650€. Zanima me ce se da za ta denar kupiti kaj boljsega oz enako kvaliteten tv kaj ceneje v SLO. Hvala ?
Soda Player https://www.sodaplayer.com/ odlična zadeva
Jp, Soda je top, niti android boxa ne rabiš več, Soda predvaja acestream in airpleja na tivi.
Drug favorit je pa IINA
https://m.youtube.com/watch?v=YKKglhTFX...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()
fpbs ::
Živjo, rabil bi malo pomoci pri izbiri tvja, ker sam ne spremljam toliko te scene, da bi zaupal lastni presoji? ker je trenutni tv lg in priblizno 12 let dela kot nov in ga menjam samo zato ker rabim smart tv, sem tudi zdaj gledal lg oled55b7v, ki stane cca 1650€. Zanima me ce se da za ta denar kupiti kaj boljsega oz enako kvaliteten tv kaj ceneje v SLO. Hvala ?
Pametno si izbral. Mogoče bi ga pri sosedih dobil za kak € ceneje, samo za to ceno se mi zdi, da je to kar najboljši nakup.
MrStein ::
ker je trenutni tv lg in priblizno 12 let dela kot nov in ga menjam samo zato ker rabim smart tv
Zakaj rabiš smart tv?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
bbobst ::
Alessio983 je izjavil:
KS7002 ???
ekran fuč ?
Kot pri meni, če si sledil moje poste.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bbobst ()
Alessio983 ::
Ne nisem sledil. Ja pokazale so se črne črte po dolgem. No še bol fino pa je to da ga dobim nazaj "popravljenega" ga vzamem iz škatlje in ekran počen po celem. Sedaj sem uveljavljal stavrno napako in ga ne sprejmem nazaj starega ...
Philips 62pus6412/12 mi je našel en svež update. Upam da je kaj pametnega
Software:
TPM171E
Date: 2018 09/02
Supports
-Amazon is now certified and preinstalled
-Improved audio performance for 55POS9002
-Fix to ensure successful updating of the remote control (BT RC6H)
-Fix to avoid connection loss and pairing issues with remote control BT RC6H)
-Improvements for 4K USB playback
-YouTube v2 playback improvements
-Improvements in stability
-Improvementsfor auto startup
elitas ::
Pozdravljeni!
Kateri TV mi priporočate za okrog 500e? Gledam predvsem 55 velikost. Kakšen se vam zdi tale od Vox-a, ki ima 3 leta garancije?
VOX: 55SWB472B 470e
Lp
Kateri TV mi priporočate za okrog 500e? Gledam predvsem 55 velikost. Kakšen se vam zdi tale od Vox-a, ki ima 3 leta garancije?
VOX: 55SWB472B 470e
Lp
Zak ::
ker je trenutni tv lg in priblizno 12 let dela kot nov in ga menjam samo zato ker rabim smart tv
Zakaj rabiš smart tv?
Trenutno imava pc v dnevni in tv povezavo s hdmi, zdaj pa dobiva novo dnevno sobo v kateri ne bo pc-ja, 90% stvari, ki jih gledava so voyo, filmi iz pc-ja, ipd. Sem se malo pozanimal da bi povezal z hdmi extenderjem in je en kup komplikacij in stroškov, ki se jih ne splaca glede na starost tvja in dejtvom da lahko vsak čas crkne 😛
S smart tivijem ne rabiš več HDMI, dostopaš do vsebin prek Plexa ali pa zrcališ sliko s telefona ali tablice