Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

boki75 ::
Živjo!
Zanima me model TV sprejemnik PHILIPS 55PUS6482 za ceno 800 evrov ali je to dober nakup se ga splača kupit ali priporočate za max denarja 800 evrov kaj drugega ( obvezno da ima android sistem ter 55 palcev) )in kakšen je televizor v praksi prednosti slabosti. TV se bo uporabljal za vsakdanjo uporabo gledanje filmov predvajanje slik preko telefona. Aja pa zanima me še ali glede na to da je sistem na androidu ali se lahko poinštalira tudi KODI aplikacija iz google playa na ta TV in kakšne so izkušnje glede gledanja filmov preko KODIJA.
Aja pa kakšen soundbar sistem 2.1 za neko normalno ceno še priporočate tukaj zraven
Hvala in lep pozdrav.
Ex.
Predlagam da si nabavis android tv box ker drugace bos sisten na tv upicasnil z apkikacijami in bos moral resetirat tv. Kodi drugace deluje ok,spet odvisno kadno inet pivezavo imas,drugace lahko tudi 720p vsebine trga.
Za soundbar pa glej predvsem taksnega ki ima vsaj 2 ali vec hdmi portov ter digital audio. Na trziscu ogromno tega,sam pa ves kaksno vsoto si pripravljen vlozit v zvok. Najboljsa opcija je av reciever 5.1 ali se bolje 7.1 ampak to dvigne stroske

andrej69 ::
Pišeš ene te iste neumnosti:)Saj sem napisal, da je Lg modela SJ prodanega precej manj, kakor Philips modela 7502..! Le zakaj..? Zato, ker ljudi ne zanimajo specifikacije, temveč kar lahko televizor prikaže v praksi:))Tukaj pa so ljudje, precej bolj zadovolnji z Philips modelom ..Saj Lg ni slab model, toda enostavno je slabši napram Philipsa. Kot sem pa že napisal, pa bom še enkrat.Lg LCD televizorji, niso konkurenčni drugim proizvajalcem..Tukaj govorim predvsem, kar se tiče kvalitete slike.
To, da je prodanega Lg modela SJ več od 7502, ni pokazatelj kvalitete Philipsa, ampak je zagotovo vzrok zavajanja in pristranskosti trgovcev, preferiranja Philipsa, zamolčanja slabih lastnosti Philipsa. V primeru LGeja pa ravno obratno, zamolčanje vseh prednosti in boljših lastnosti LGeja. To je točno to, kar počneš tukaj na forumu.
Nikogar nihče ne sili, v nakup določenega modela televizorja:)) To prepričanje imaš zopet ti v glavi..Kajti vsak kupec si ob prihodu ogleda televizorje, in se na osnovi videnega odloči kaj bo kupil..Seveda pa, če je potrebno mu vsekakor pomagamo, če ima določena vprašanja.Enostavno se ne sprijazniš, da so Philips televizorji in televizorji drugih proizvajalcev, kvalitetnejši napram Lg televizorjem..Tukaj govorim o LCD tehnologiji. Sedaj pa lahko še kaj napišeš, če imaš voljo, jaz sem končal, kajti se mi več ne da venomer pisat enake stvari..

4knative ::
Ne priporočam Android boxa, še posebej ne za nove televizorje. Stvar je narejena na Androidu za telefon in tako se zadeva tudi obnaša. Ko nimaš touch screena zraven deluje trdo. Podpora aplikacij za gledanje je slaba, ker je box tretiran kot telefon in temu primerna je tudi slika. Redke izjeme so boxi, ki imajo pravi Android TV gor, ampak tudi to ni najbolj gladka rešitev. Če ti operacijski sistem na televizorju ne dela dobro, si naredil pač napačen nakup. Jaz ne bi nikoli kupil high end televizorja z Androidom, brez zamere. Ne gre skupaj. Raje imam polpameten OS, ki temelji na Linuxu in dela gladko ter se ne obeša.

Mogoče kak bolj močen soudbar andrej ker 80w je bore malo
Edino, če si malo naglušen ti to ne bo zadostovalo..

Ne priporočam Android boxa, še posebej ne za nove televizorje. Stvar je narejena na Androidu za telefon in tako se zadeva tudi obnaša. Ko nimaš touch screena zraven deluje trdo. Podpora aplikacij za gledanje je slaba, ker je box tretiran kot telefon in temu primerna je tudi slika. Redke izjeme so boxi, ki imajo pravi Android TV gor, ampak tudi to ni najbolj gladka rešitev. Če ti operacijski sistem na televizorju ne dela dobro, si naredil pač napačen nakup. Jaz ne bi nikoli kupil high end televizorja z Androidom, brez zamere. Ne gre skupaj. Raje imam polpameten OS, ki temelji na Linuxu in dela gladko ter se ne obeša.
Zakaj pa bi potreboval touch screen saj imas podporo tipkovnice in miske. Moj box dela cisto normalno bere 4k 60Mbps brez kaksnega zatikanja ima dts podporo. Kaj se drugega potrebujes. Kodi deluje zelo dobro pri 1080p pri 4k vsebinah se malo zatika,kljub 300Mbit hitrosti,stvar je v tem ker ko meris hitrost prenosa streama je komaj 15 do 20MBits.to je premalo za tekoce streamanje 4k vsebin.Res pa je da tudi box ni za 30€ ampak x3

Poanta KODIja so addoni če prav razumem in te reči trenutno propadajo rapidno. Predvajalnikov pa imaš boljših od KODIja ko repe. Ti rajši testiraj kakšen Amazon HDR, Netflix HDR oz. Dolby Vision, HBO. Kako je kaj to podprto na teh kitajskih boxih? Blu ray ripe 60-80mbps bitrate pa itak mora gladko predvajat vsak TV brez dodatkov, sam po sebi.

Poanta KODIja so addoni če prav razumem in te reči trenutno propadajo rapidno. Predvajalnikov pa imaš boljših od KODIja ko repe. Ti rajši testiraj kakšen Amazon HDR, Netflix HDR oz. Dolby Vision, HBO. Kako je kaj to podprto na teh kitajskih boxih? Blu ray ripe 60-80mbps bitrate pa itak mora gladko predvajat vsak TV brez dodatkov, sam po sebi.
Nisi dojel bistva,zakaj zraven andro tv-ja se uporabljam box. Zato da ne smetim po sistemu tv-ja. Vem da gladko bere te formate sam tv,ampak aplikacije imam raje nalozene na boxu kot tv-ju. In s tem sem resil obcasno zatikanje androida na tv. Ce pa hoces vsebine v hdr in dolby vision-u pa 90xe ne podpira druge opcije tako da mi je brezpredmetno uporabljat skatli za 200 in vec evrov. Zame bi bila idealna resitev ce bi imel samo screen te velikosti brez sistema in tunerhev,ker kdo pa se danes gleda zemeljsle kanale jn sat hiji. Vdi operaterji nudijo dvoje boxe,tako da samo screen bi bil vec kot dovolj.

Žalostno, da kupiš TV za 1000-1500 eur in potem delaš vse čez Android box za 20 eur. Vsekakor bi moral televizorjev OS (Android TV) delovati veliko bolje kot kitajski box za 20 eur. Kot sem že povedal 100x, Android v televizorjih smrdi in se ga raje izognite v velikem loku.

Tv deluje v osnovi cisto vredu,dokler ne zacnes nalagat aplikacij. Ker gre vse preko google dgora aplikacije ni v osnovi cista,ima dolocene fike kateri delujeko v ozadju ce jih ne izkljucis ali izbrises.prav tako telefon ko nalozis app zacne pocasi sepat. Ko scistis nesnago deluje spet perfektnom.

Hahaha, tudi sam sem hotel vzeti enega Philipsa zaradi cene. Hvala Bogu, da ga nisem. Žal mi je, da si podlegel mamljivi vabi na prvi strani letaka. Pomoje so vsi taki ker te nogice stiskajo panel spodaj, uniformiranost je pa itak bolj boga na IPS. Me zanima kaj bo povedal Andrej na to Philips kakovost.

puginho ::

Sem v živo pogledal vse televizorje, ki so na letakih in na spletnih straneh najbolj izpostavljeni in najbolj znižani. 100% bulšit brez izjeme lahko povem.

fpbs ::

andrej69, fer bi bilo da človeku zdaj povrneš kupnino, ker si za Philips govoril da so to najboljši televizorji za ta denar. 

andrej69, fer bi bilo da človeku zdaj povrneš kupnino, ker si za Philips govoril da so to najboljši televizorji za ta denar.![]()
Še danes stojim za tem, da je dobil najboljše za ta denar:)Lahko bi dobil, še veliko slabši televizor..

Sicer pa to ni težava , ki bi motila normalno gledanje televizije..Saj pri enobarvni statični sliki, bo vsak panel izgledal podobno..

leiito ::
Kurz pa Black Friday, edini dober deal je bil B7 za 2222, ampak itak samo pri takih, ki ne dobavljajo v RS in najbrž tudi eu garancije ni.
A s tem tolažite razočarane in razjarjene kupce, da bi lahko še veliko slabši tivi? Pa deluje to?
Če smem predlagat še eno, morda celo boljšo frazo za te priložnosti: vse je za nekaj dobro.
andrej69, fer bi bilo da človeku zdaj povrneš kupnino, ker si za Philips govoril da so to najboljši televizorji za ta denar.![]()
Še danes stojim za tem, da je dobil najboljše za ta denar:)Lahko bi dobil, še veliko slabši televizor..
Sicer pa to ni težava , ki bi motila normalno gledanje televizije..Saj pri enobarvni statični sliki, bo vsak panel izgledal podobno..
A s tem tolažite razočarane in razjarjene kupce, da bi lahko še veliko slabši tivi? Pa deluje to?
Če smem predlagat še eno, morda celo boljšo frazo za te priložnosti: vse je za nekaj dobro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()

krepki ::
To so zavajajoči odgovori,da si dobil najboljše za svoj denar,treba je povedat da so LCD tv ji velikosti 55 in več pod 1000€ slab nakup in koliko gledam tudi dražji niso veliko boljši v prebijanju svetlobe iz ozadja.

leiito ::
To so zavajajoči odgovori,da si dobil najboljše za svoj denar,treba je povedat da so LCD tv ji velikosti 55 in več pod 1000€ slab nakup in koliko gledam tudi dražji niso veliko boljši v prebijanju svetlobe iz ozadja.
Mislim, da so, že Samsung MU8000 zgleda na testih povsem solidno, Sony XE900 itak, tudi kitajski proizvajalci. Vse bolj se mi zdi, da so problem IPS paneli in da se splača dati enga tazelenga zraven, ali pa dva, in v tem cenovnem razredu izbrati tivi z VA panelom.

puginho ::
Zato pa mamo teste, med drugim na rtings od vsake TV pogledaš sliko uniformiranosti zaslona. Na podlagi njihovih testov sem tudi vzel enega nizkocenovnega Sonyja in proti temu Philipsu zgleda kot oled.
Andrej69 te lise bodo vidne pri statičnih prizorih z malo barvami.

Kragulj ::
Kdaj se boste naucili da se Philips TVjev ne kupuje? Zanic hardware in software. Plasiranje polizdelkov na trg ze skoraj desetletje..

Še danes stojim za tem, da je dobil najboljše za ta denar:)Lahko bi dobil, še veliko slabši televizor. Sicer pa to ni težava , ki bi motila normalno gledanje televizije..Saj pri enobarvni statični sliki, bo vsak panel izgledal podobno..
Sedaj mi je pa končno jasno, kaj je za tebe najboljši televizor. Verjamem, da je dobil najboljše, kar premore Philips. No, pravzaprav je res imel srečo, ker bi lahko dobil še slabšega.
Toliko nabijanja čez druge firme, kako jim prebija svetloba, tu pa kao nebo težava, ki bi motila normalno gledanje televizije.
Dobesedno se norčuješ iz nesrečneža.

edi45 ::
nevem zakaj edini tako hudo zagovarjaš ta usrani filips. Nekvalitetni televizorji da glava boli.

neo5468 ::
Sedaj mi je pa končno jasno, kaj je za tebe najboljši televizor. Verjamem, da je dobil najboljše, kar premore Philips. No, pravzaprav je res imel srečo, ker bi lahko dobil še slabšega.
Toliko nabijanja čez druge firme, kako jim prebija svetloba, tu pa kao nebo težava, ki bi motila normalno gledanje televizije.
Dobesedno se norčuješ iz nesrečneža.
LOL

@edi45
Kje pa ti živiš, na drugem planetu, pa saj danes vendarle ne boš dobil kvalitetnega televizorja, pa lahko vzameš katerokoli znamko:)) In sedaj, če imata eden ali dva televizorja težavo, potem ta znamka ni vredna nič..Sem že kar veliko napisal glede same tehnologije danes, tako, da se mi res več ne da..Ko pa ljudje tukaj kritizirajo Samsung televizorje, kateri imajo precejšne težave, pa se dobeden ne oglasi..Prav zanimivo..
Kje pa ti živiš, na drugem planetu, pa saj danes vendarle ne boš dobil kvalitetnega televizorja, pa lahko vzameš katerokoli znamko:)) In sedaj, če imata eden ali dva televizorja težavo, potem ta znamka ni vredna nič..Sem že kar veliko napisal glede same tehnologije danes, tako, da se mi res več ne da..Ko pa ljudje tukaj kritizirajo Samsung televizorje, kateri imajo precejšne težave, pa se dobeden ne oglasi..Prav zanimivo..

krepki ::
In zakaj se potem človeku pri svetovanju,ne pove tudi slabih lastnosti tv ja recimo konkretno zdajle tole prebijanje svetlobe,potem počastnost adronoida,nepredvajanje podnapisov v media serverju,ker te probleme imajo vsi tvji nizkoceenovnega razreda.
Verjetno zato ker potem teh krš tv jev ne bi nikoli prodali.In služit je treba na nevednih kupcih.
Verjetno zato ker potem teh krš tv jev ne bi nikoli prodali.In služit je treba na nevednih kupcih.

In zakaj se potem človeku pri svetovanju,ne pove tudi slabih lastnosti tv ja recimo konkretno zdajle tole prebijanje svetlobe,potem počastnost adronoida,nepredvajanje podnapisov v media serverju,ker te probleme imajo vsi tvji nizkoceenovnega razreda.
Kot sem že napisal, pa bom še enkrat kajti nekateri si ne zapomnite..Kar se tiče težav z osvetljevanjem panela, imajo vsi LCD televizorji, nekateri več nekateri manj..Razen OLED nima teh težav. Da pa se te težave kar omilit, z pravimi nastavitvami televizorja kot je zmanjšanje same svetilnosti itd..Seveda pa je odvisno tudi od samega panela.Kot pa sem že dejal, pa vsekakor to ni moteče pri gledanju vsebin..Razen, če gre res za okvarjen panel..Kar se tiče Androida deluje zelo dobro, kar se tiče hitrosti aplikacij itd..Edino vmesnik je nekoliko počasnejši napram Samsung in LG televizorjem. Pa tudi to se bo uredilo z nadgradnjo Androida 8.0.
Sicer pa ljudje tako vedo, da sam vmesnik ni najhitrejši, toda večina jih kupuje televizor za kar je namenjen, in to je zaradi kvalitete slike, ne pa zaradi vmesnika..Kar se tiče podnapisov, predvaja vse preko usb modula, kakor tudi preko računalnika žično brezično, preko Android aplikacij kot je mxplayer, vlc player itd.. Podnapisi se dajo tudi urejat velikost, pozicija, barva itd..Tako, da tukaj ne gre za nikakršno okoriščanje, na račun nevednih kupcev..

mailer ::
Po vsem prebranem je glede znamk očitno najboljši nakup Sony ali pa Hisense televizorjev s tem, da si pripravljen odštet vsaj 1000€.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

mailer ::
OLED je za nas navadne smrtnike še predrag.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Govorim za tistega, ki je pripravljen dat 1200, 1300 eur in se lahko stegne še nekaj malega do 1500, 1600 eur.

Mislim, da so, že Samsung MU8000 zgleda na testih povsem solidno, Sony XE900 itak, tudi kitajski proizvajalci. Vse bolj se mi zdi, da so problem IPS paneli in da se splača dati enga tazelenga zraven, ali pa dva, in v tem cenovnem razredu izbrati tivi z VA panelom.
Popolnoma enake težave glede prebijanja svetlobe iz ozadja imajo tako IPS, kot VA paneli. Skupna težava obeh je ta, da je osvetljevanje ozadja eden najdražjih sklopov TVeja. Zaradi tega gredo tudi cene v nebo tistih TVejev, ki imajo to izvedeno najbolje. Pri cenejših modelih je to vse skupaj poenostavljeno in potem nastane izdelek, kot je ta Philips.
Precejšnje izboljšave na tem področju je dosegel LG z novejšimi WRGB paneli, ki zaradi te sestave ne potrebuje močnega in zahtevnega osvetljevanja ozadja, in kar tudi omogoča nižjo ceno TVeja.
Za modele 2018 LG napoveduje precejšnjo izboljšavo, kjer bo ta plastičen sklop osvetljevanja ozadja, nadomeščen s steklenim, debeline vsega 1.7mm. To pa pomeni učinkovitejše osvetljevanje in pa debelina panelov se bo občutno zmanjšala.

Utk ::
Ajde strokovnjaki, kolk bi moral danes dat za tv, ki bi imel sliko na nivoju zadnjih poceni plazm, ki so obstajale, recimo 50 col. Ne mislim niti topshit plazm, ampak te poceni. Debelina par centi gor dol in pametnost me ne zanima, 20 centi prostora v globino ima vsak, pametnost se pa danes resi za drobiz.

Popolnoma enake težave glede prebijanja svetlobe iz ozadja imajo tako IPS, kot VA paneli. Skupna težava obeh je ta, da je osvetljevanje ozadja eden najdražjih sklopov TVeja. Zaradi tega gredo tudi cene v nebo tistih TVejev, ki imajo to izvedeno najbolje. Pri cenejših modelih je to vse skupaj poenostavljeno in potem nastane izdelek, kot je ta Philips.
Precejšnje izboljšave na tem področju je dosegel LG z novejšimi WRGB paneli, ki zaradi te sestave ne potrebuje močnega in zahtevnega osvetljevanja ozadja, in kar tudi omogoča nižjo ceno TVeja.
Za modele 2018 LG napoveduje precejšnjo izboljšavo, kjer bo ta plastičen sklop osvetljevanja ozadja, nadomeščen s steklenim, debeline vsega 1.7mm. To pa pomeni učinkovitejše osvetljevanje in pa debelina panelov se bo občutno zmanjšala.
Kar se tiče WRGB panela, gre za fake panel:) Tako, da tu nima smisla izgubljat besed..

cekr ::
Se nima smisla prepirat.
Raje recimo, da so pravi prikazovlniki samo OLED. Pa še ti imajo porodne krče.
Torej:počakajmo na XXXOLED.
Raje recimo, da so pravi prikazovlniki samo OLED. Pa še ti imajo porodne krče.
Torej:počakajmo na XXXOLED.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Kar se tiče WRGB panela, gre za fake panel:) Tako, da tu nima smisla izgubljat besed..
Bomo videli, kako boš to zagovarjal čez kakšno leto, ko se bodo pojavili v Philips TVejih.
Res pa je, kar proizvajalec tudi poudarja, WRGB paneli so namenjeni za nizko cenovne TVeje, ki še vedno nudijo zelo kvalitetno sliko, kjer ne prihaja do prebijanja svetlobe iz ozadja, kot v primeru tega Philipsa. Poleg tega je WRGB panel namenjen za tiste, ki s težavo spravijo skupaj nekaj sto evrov za nakup, pa še potem jih gledanje TVeja pri plačilu porabljene energije stane skoraj pol manj.

Rugabuga ::
Zato ker je ta forum poligon prodajalcev, ki vsak porivajo svoje produkte... Dobrih nasvetov je malo, zavajanja veliko...

Bomo videli kaj bo takoj po novem letu ko pokažejo proizvajalci nove modele. Pričakujem rahel price drop za "stare" modele.

mgermo ::
Upam, da bo Samsung naslednje leto konkurenčen ie. da bo lg imel inicijativo za nadaljnje nižanje cen. Ker letos je bil masaker.