Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

4knative ::
andrej69: kako ne more Philips prikazovati SD vsebine kvalitetno, pa saj ima super procesor, ki slabo sliko spremeni v odlično ali kako? Čudno no, nevem. 
Prospekt: OLED 55 B7 verjetno ne bo šel pod 1500 eur pri nas letos. V najboljšem primeru morda 1400 eur okoli božiča, nižje težko.

Prospekt: OLED 55 B7 verjetno ne bo šel pod 1500 eur pri nas letos. V najboljšem primeru morda 1400 eur okoli božiča, nižje težko.

avtek ::
Hvala za odgovore.
Glede nato da bom TV potreboval čez cca 6 mesecev, naj raje počakam z nakupom, saj bodo identični modeli cenejši oz. bodo boljši modeli dostopnejši, ne?
Pripravljen sem odštet cca 800€, pa v tej temi glede cen televizorjev (tudi 55") in vidim, da vsi kupujete TV za 1000€+. Predvidevam, da so to bolj high-end televizorji?
Za popolno normalnega uporabnika, ki bi tu pa tam pogledal kakšen fullhd film preko HDMI in šport na HD programih bo dovolj 800€?
V mojem okviru 800€...Samsung, Philips, LG, Sony...? Kaj priporočate glede na to, da do sedaj še nisem uporabljal Smart TV?
Hvala!
Glede nato da bom TV potreboval čez cca 6 mesecev, naj raje počakam z nakupom, saj bodo identični modeli cenejši oz. bodo boljši modeli dostopnejši, ne?
Pripravljen sem odštet cca 800€, pa v tej temi glede cen televizorjev (tudi 55") in vidim, da vsi kupujete TV za 1000€+. Predvidevam, da so to bolj high-end televizorji?
Za popolno normalnega uporabnika, ki bi tu pa tam pogledal kakšen fullhd film preko HDMI in šport na HD programih bo dovolj 800€?
V mojem okviru 800€...Samsung, Philips, LG, Sony...? Kaj priporočate glede na to, da do sedaj še nisem uporabljal Smart TV?
Hvala!

andrej69 ::
@4knative
Model 6412 in model 6482, nimata vgrajenega P5 procesorja..Pa če gledamo, naš tv signal prikazujeta zelo solidno sliko, kar se tiče SD vsebin..
Model 6412 in model 6482, nimata vgrajenega P5 procesorja..Pa če gledamo, naš tv signal prikazujeta zelo solidno sliko, kar se tiče SD vsebin..

fpbs ::
Zaenkrat znižanje samo za Američane: Samsung, LG Electronics Lower TV Prices for Black Friday in US:
http://businesskorea.co.kr/english/news...
http://businesskorea.co.kr/english/news...

Hvala za odgovore.
Hvala!
Za tvoje potrebe, že sedaj dobiš kar kvaliteten 4k televizor:)Recimo Philips model 6412 ali model 6482, ki je sedaj best buy, jih dobiš za 800 evrov.Lahko pa se še najde, kakšen Panasonic ali Sony model.Sicer pa počakaj do Petka, ko bodo cene še določenih modelov nekaj nižje..

andrej69: se strinjam, kot si napisal zarota proti Philipsu, ker se "predobro" prodajajo. --->

Zgodovina sprememb…
- spremenil: 4knative ()

Jaz ga ne poznam, ti ga verjetno poznaš zelo dobro, glede na to da te še ni banal iz foruma, zaradi spamanja s Philipsom v koment sekcijo pod vsakim testom.

fpbs ::
andrej69: se strinjam, kot si napisal zarota proti Philipsu, ker se "predobro" prodajajo.
Premalo poznaš gospoda Darkota:)Samo to ti lahko povem..
Zakaj bi pa moral poznati gospoda Darkota. Pomembno je samo to, da da ustrezno in pravično oceno, kar tudi počne.

Prospekt ::
Hvala za odgovore.
Hvala!
Praviloma proizvajalci dosti hitro pospravijo zaloge lanskih modelov in jih nadomestijo z novimi modeli, ki nimajo tako nizke cene. Potem pa spet čakaš razprodaje ipd.
Najbolje bi bilo kupovati 1 leto stare flagship modele po močno znižani ceni vendar jih je težko dobiti, se mi zdi? Bi morda Andrej69 znal kaj več povedati o tej zadevi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Prospekt ()

Poly ::
Živjo, kupujem nov tv. Gledala sem naslednje modele. Velikost ni važna od 50 do 60. Kaj priporočate strokovnjaki. Hvala.
LG 60UH7709
Sony KD-50SD8005
Samsung 55KU6519
LG 60UH7709
Sony KD-50SD8005
Samsung 55KU6519

Jaz bi ti priporočil za 800 evrov, kvaliteten model Philipsa PUS6482 velikosti 55". Ali za nekaj manj model 6412.Ali pa Panasonic model TX-50EX700E.Kar pa se tiče tvojega izbora, pa model Sonya.

Ok, hvala za nasvet. Potem bom verjetno poizkusila s Sonyjem. V nakup Philipsa pa me ne pripravi niti sam bog. Leto in pol sem imela model 50PFK6510/12, tv je bil praktično ves čas neuporaben. Napak toliko, da jih raje ne naštevam. Uradna podpora Philipsa katastrofalna, vsak nov firmware, ki je prišel ven je bil slabši od prejšnjega. Na servisu trikrat, vsakič se je zgodba ponovila že po enem mesecu.

Za vse ki iščete nov televizor, bi dal nekakšne smernice kar se tiče nakupa..
Da bi vam uporabniki foruma dali nekaj predlogov, bi bilo zaželeno dati nekatere od teh informacij:
Cena - do katere cene ste pripravljeni iti.
Metode plačevanja in trgovine - gotovina ali kartice, internet prodajalne itd..
Velikost - Seveda je pomembna, seveda pa ne kupujejo vsi velikosti 65 "tv. Zato je dobro vedeti podatke, kar se tiče same velikosti, in iz katere razdalje se bo televizor gledal.
Obstajajo še dodatne stvari, katere bi bilo zaželeno poudariti in jih je treba upoštevati.
Katere vsebine se bodo gledale - primer: IPTV, (SD) signal, HD,4K, šport ...
Ločljivost zaslona - Full HD, ali 4K.
Smart sistem - na kateri OS ciljate (recimo Android, Webos, Tizen itd..)ali navadni smart Linux.
Druge zahteve in želje - vrtljivo stojalo ali statično, kateri proizvajalec vam je ljubši, televizor z Ambilightom, daljinski upravljalnik z mikrofonom, ukrivljen zaslon, HDR, kar vam pride na misel ...
Več podatkov, ki jih daste, lažje bo dati nasvete.
Da bi vam uporabniki foruma dali nekaj predlogov, bi bilo zaželeno dati nekatere od teh informacij:
Cena - do katere cene ste pripravljeni iti.
Metode plačevanja in trgovine - gotovina ali kartice, internet prodajalne itd..
Velikost - Seveda je pomembna, seveda pa ne kupujejo vsi velikosti 65 "tv. Zato je dobro vedeti podatke, kar se tiče same velikosti, in iz katere razdalje se bo televizor gledal.
Obstajajo še dodatne stvari, katere bi bilo zaželeno poudariti in jih je treba upoštevati.
Katere vsebine se bodo gledale - primer: IPTV, (SD) signal, HD,4K, šport ...
Ločljivost zaslona - Full HD, ali 4K.
Smart sistem - na kateri OS ciljate (recimo Android, Webos, Tizen itd..)ali navadni smart Linux.
Druge zahteve in želje - vrtljivo stojalo ali statično, kateri proizvajalec vam je ljubši, televizor z Ambilightom, daljinski upravljalnik z mikrofonom, ukrivljen zaslon, HDR, kar vam pride na misel ...
Več podatkov, ki jih daste, lažje bo dati nasvete.

DarwiN ::
Ok, hvala za nasvet. Potem bom verjetno poizkusila s Sonyjem. V nakup Philipsa pa me ne pripravi niti sam bog. Leto in pol sem imela model 50PFK6510/12, tv je bil praktično ves čas neuporaben. Napak toliko, da jih raje ne naštevam. Uradna podpora Philipsa katastrofalna, vsak nov firmware, ki je prišel ven je bil slabši od prejšnjega. Na servisu trikrat, vsakič se je zgodba ponovila že po enem mesecu.
Ta Sony je 2016 model... Pri edigital imaš trenutno znižano 2017 XE70 serijo, ki je primerljiva z lansko XD80 serijo. 55" torej za 710€. 50" TV je danes premajhen in že skoraj neumen nakup, ko dobiš 55 za podobno ceno.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Kar se tiče tega modela je res šlo za slab primerek. Predvsem so bile težave povezane z Softwerjem in Androidom 5.1.. Tudi model PFT6550 je imel nekaj težav..Dočim so drugi modeli delovali v redu. Tako, da tukaj ni kriva podpora. Tudi moji prijatelji imajo nekatere modele 2015, pa delujejo brez težav. Toda današnji modeli, so bistveno" stabilnejši in kvalitetnejši:)Kar se tiče še kakšne težave, je še lahko edino kar se tiče Androida..Sicer pa kolikor sem jaz isprobal Android televizorje, ni nikakršnih omembe vrednih težav..Seveda, pa se vsak sam odloči, kaj bi bilo za njega najbolje, kar se tiče nakupa televizorja.

avtek ::
Eno vprašanje še imam, za vas poznavalce.
Se dejansko sedaj splača kupiti 4K? Katere vsebine je sploh možno gledati v 4K?
Recimo, da imaš Siol TV paket, kakšne so tam resolucije?
Partis filmi, nikoli še nisem downloadal filma večjega od 10gb, tako da tudi tam ne dobim 4K?
PS4 igre, FIFA, FarCry, GTA ipd deluje v 4K?
Sprašujem se zaradi tega, ker do sedaj dejansko ne vem če sem kakšno vsebino gledal v 4K, ali je to sploh možno izkoristiti? Pros and cons? Mogoče se splača tisti "odvečen" denar namesto 4K vložit v kvalitetnejši/večji model FULLHD?
Hvala za odgovore.
Se dejansko sedaj splača kupiti 4K? Katere vsebine je sploh možno gledati v 4K?
Recimo, da imaš Siol TV paket, kakšne so tam resolucije?
Partis filmi, nikoli še nisem downloadal filma večjega od 10gb, tako da tudi tam ne dobim 4K?
PS4 igre, FIFA, FarCry, GTA ipd deluje v 4K?
Sprašujem se zaradi tega, ker do sedaj dejansko ne vem če sem kakšno vsebino gledal v 4K, ali je to sploh možno izkoristiti? Pros and cons? Mogoče se splača tisti "odvečen" denar namesto 4K vložit v kvalitetnejši/večji model FULLHD?
Hvala za odgovore.

dulci, postopoma je vedno več 4k vsebin in to se bo nadaljevalo tudi v prihodnje. Ta proces traja že kar nekaj let in danes dejansko že pogledam kakšno serijo ali film v 4k. Seveda vse preko spleta. Naši TV ponudniki še lep čas ne bodo oddajali v 4k.
Tudi na Partisu dobiš 4k vsebine. Igre prav tako seveda podpirajo to resolucijo.
Sicer pa tako ali tako več ne prodajajo večjih FHD TVjev. FHD imaš na voljo majhne jajčke tam do 49". Izjema so kakšne zaloge starih modelov oziroma no-name izdelki.
Tudi na Partisu dobiš 4k vsebine. Igre prav tako seveda podpirajo to resolucijo.
Sicer pa tako ali tako več ne prodajajo večjih FHD TVjev. FHD imaš na voljo majhne jajčke tam do 49". Izjema so kakšne zaloge starih modelov oziroma no-name izdelki.

No, potem pa tako. Na tv-ju se bo gledalo pretežno hd tv programe, kak film v 1008p, velikost od 55 do 65, cena cca 800€. Prosim za nasvet.

Tudi na Partisu dobiš 4k vsebine.
Kaj recimo? Jaz nisem ničesar našel.
Jaj, ste levi. Vtipkaj v search "2160p", "UHD" ali "4k".

mihec500 ::
Evo na nemškem amazonu LG OLED B7 1499 če imaš še neko viso kartico še dodatnih 60e popusta plus 6 mesecov netflixa.
https://www.amazon.de/LG-OLED55B7D-Fern...
https://www.amazon.de/LG-OLED55B7D-Fern...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihec500 ()

fizolcek ::
Od kdaj pa Amazon dostavlja TVje k nam? Z našim davkom in poštinino pride končna cena 1600€.

mihec500 ::
Nope nebo držalo končna cena pri meni do Lj je tocno 1.536,79, za davke pa nazadnje ko sem pogledal smo menda znotraj EU ni ti to avto pa DMV...:)
Ja sm biu tud presenečen shiping je možen v Slo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihec500 ()

angus35 ::
Kaj pa podnapise danes predvajajo že vse televizije ali imajo kakšne težave s tem (sploh s kakšnimi šumniki) ????

Cena za b7 iz Amazona je z dostavo 1550 eur, če imaš njihovo VISA kartico. Navali narod.

jernej47 ::
Je kaj trenutno v EU kaj boljšega od SONY EX9005 serije v price/performance segmentu za 100% PC monitor priklop? V USA je to VIZIO P serija.

Trenutni OLED TV zasloni so žal neprimerni za računalniški monitor.
Burn in in image retention še ne bi bila tak problem, saj se ga da rešit s screen saverjem in ni tako pogost kot na plazmah.
Glavni problem je ABL (auto brightness limiter):
http://www.avsforum.com/forum/40-oled-t...
Video razlaga:
Vsi trenutni OLED TV-ji uporabljajo RGBW panele od LG. Poleg standardnih treh RGB barv je v vsakem pixlu prisoten še W (beli).
S temi uravnavajo svetlost zaslona glede na prikazano sliko, ker je lepo vidno v zgornjem videu. Zato je te zaslone težko natančno kalibrirat tudi s kalibratorji.
Burn in in image retention še ne bi bila tak problem, saj se ga da rešit s screen saverjem in ni tako pogost kot na plazmah.
Video razlaga:
Vsi trenutni OLED TV-ji uporabljajo RGBW panele od LG. Poleg standardnih treh RGB barv je v vsakem pixlu prisoten še W (beli).
S temi uravnavajo svetlost zaslona glede na prikazano sliko, ker je lepo vidno v zgornjem videu. Zato je te zaslone težko natančno kalibrirat tudi s kalibratorji.

Jernej, EX9005 ni najboljši za PC monitor, ker ima VA panel in hitro vidiš color shift oz. sprane barve, saj vendar sediš blizu zaslona. Ja, local dimming, odličen motion in tudi 1080p@120Hz menda podpira, a vendar.. EX7005 je boljši in precej cenejši. IPS in nižji input lag prevagata tehnico. Pravkar pišem na njem. ;)

PARTyZAN ::
jernej: res je. Zame je sicer že image retention deal breaker, na tvojem videu lahko lepo vidiš senco starih oken z barvami, ko maksimira. OLED ni niti približno dovolj zrel za uporabo kot računalniški monitor.

fizolcek ::
Nope nebo držalo končna cena pri meni do Lj je tocno 1.536,79, za davke pa nazadnje ko sem pogledal smo menda znotraj EU ni ti to avto pa DMV...:)
? Davek se ti obracuna kar nas slovenski, razen ce trgovec nima dovolj prometa s Slovenijo, kar nekako dvomim za Amazon.
Ko grem na nakup se najprej dvigne cena zaradi nasega davka na 1535, potem pa se cca 65 postnine.

DarwiN, tole pišem na Sony KDL-55W755C FHD modelu, ki ga trenutno uporabljam. Na oddaljenosti od zaslona, ki je prib. enaka njegovi diagonali, ne opazim slabosti VA panela. Sem se pa zelo razvadil na dobro kontrastno razmerje VA matrike in na IPS ne grem več. Rad bi še boljšo črno, zato gledam za EX9005 serijo s FALD. Verjetno bi bil TV 80% časa v 1080p/120Hz modusu.
PARTyZAN, hvala za mnenje. Resno sem gledal za LG OLED 55EG9A7V. Vendar me je predvsem ABL in visok input lag (http://www.tvtest.pl/lg-55eg9a7-test/) odvrnil.
Pred Sony-em sem imel nekaj časa LG-55uh650v preko Telekoma in iz prve roke povem, da je že ta LCD zaradi RGBW panela obupen za PC monitor.
Škoda, da se ne da več dobiti FHD, VA, FALD televizorja s PC 4:4:4 Chroma podporo in nizkim input lagom. Takoj bi ga kupil za cca 1k€.
PARTyZAN, hvala za mnenje. Resno sem gledal za LG OLED 55EG9A7V. Vendar me je predvsem ABL in visok input lag (http://www.tvtest.pl/lg-55eg9a7-test/) odvrnil.
Pred Sony-em sem imel nekaj časa LG-55uh650v preko Telekoma in iz prve roke povem, da je že ta LCD zaradi RGBW panela obupen za PC monitor.
Škoda, da se ne da več dobiti FHD, VA, FALD televizorja s PC 4:4:4 Chroma podporo in nizkim input lagom. Takoj bi ga kupil za cca 1k€.

pirlo ::
Trenutni OLED TV zasloni so žal neprimerni za računalniški monitor.
Video razlaga:
Wow, postane moder ekran kot na Pixlu 2 XL, če ga gledaš pod kotom. Če gledaš direkt v ekran je tudi tak?
Samsung pa teh težav nima na oled televizorjih? Ker na telefonu jih menda ni, samo tam je menda razlika zaradi p-oled in amoled.

Jodlarcek ::
Pozdravljeni
Kolega se zanima za KD-65XD7505B. Kakšen je kaj ta TV? Gleda se predvsem filme iz Neta.
Hvala
Kolega se zanima za KD-65XD7505B. Kakšen je kaj ta TV? Gleda se predvsem filme iz Neta.
Hvala

MoDeR ::
Pozdravljeni
Hvala
Se pridružujem vprašanju, glede na to, da je na mimovrste rahlo znižanje zaradi prihajajočega črnega petka. Vem, da je lanski model, direct LCD, IPS. Gledalo bi se 20% TV kanalov (Telekom), morda kdaj kakšen nogomet ali pa hokej, 20% YouTube, ostalo pa 1080p ali višje ločljivosti. Razdalja gledanja nekje 3,5m. Špage za kakšen OLED ni, max 1500€, še rajši pa manj pa bo razlika ostala za kakšen OLED, ko cene padejo.
Kako se primerja s TCL U65P6046, TCL U75C7006 ali pa LG 65UJ634V (Telekom vezava)?
Hvala za pomoč.
Lp,
<br>
MoDeR
<br>
MoDeR

Pozdravljeni
Hvala
Se pridružujem vprašanju, glede na to, da je na mimovrste rahlo znižanje zaradi prihajajočega črnega petka. Vem, da je lanski model, direct LCD, IPS. Gledalo bi se 20% TV kanalov (Telekom), morda kdaj kakšen nogomet ali pa hokej, 20% YouTube, ostalo pa 1080p ali višje ločljivosti. Razdalja gledanja nekje 3,5m. Špage za kakšen OLED ni, max 1500€, še rajši pa manj pa bo razlika ostala za kakšen OLED, ko cene padejo.
Kako se primerja s TCL U65P6046, TCL U75C7006 ali pa LG 65UJ634V (Telekom vezava)?
Hvala za pomoč.
Jaz bi ti priporočil tale model..
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/6...

kokpa ::
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-tv-s...
Se tole splaca vzet ali priporocate kaksen drugi model tam do 1000eur gledalo bi se iz 3m....
Se tole splaca vzet ali priporocate kaksen drugi model tam do 1000eur gledalo bi se iz 3m....

Če boš gledal večinoma 4k in HDR vsebine, so TCL televizorji zelo dobri.Ne bi pa jih priporočal pri gledanju SD in HD vsebin, ter posebno ne pri gledanju športa, kajti tukaj pa občutno zaostajajo za konkurenco:)

Pozdravljeni
Hvala
Vsekakor se mu bolj iplača vzet, ta model Philipsa:)Edino, če je pristaš Sony televizorjev, potem naj vzame ta model Sonya.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/6...

Zakaj bi dal 200 eur več, da bi dobil slabši televizor? Ne vidim poante, res.
Za početak, pogledajmo što su nam kupci Philips 55PUS6412 televizora javili nakon što su ga kupili vođeni prvenstveno akcijskom cijenom. Kupci su se žalili na slab kontrast, sivkastu crnu, probijanje i neujednačenost pozadinskog osvjetljenja, kao i na činjenicu da TV program standardne rezolucije izgleda lošije nego na starom televizoru koji je bio "samo" Full HD.

kokpa ::
Če boš gledal večinoma 4k in HDR vsebine, so TCL televizorji zelo dobri.Ne bi pa jih priporočal pri gledanju SD in HD vsebin, ter posebno ne pri gledanju športa, kajti tukaj pa občutno zaostajajo za konkurenco:)
Bi se bolj sd hd gledalo kot ostalo, v prihodnosti pa sem mislil kak špil oddigrat na njem.. Imas kak predlog od samsunga ali sony? Philipsem slabe izkusnje...

Zakaj bi dal 200 eur več, da bi dobil slabši televizor? Ne vidim poante, res.
Za početak, pogledajmo što su nam kupci Philips 55PUS6412 televizora javili nakon što su ga kupili vođeni prvenstveno akcijskom cijenom. Kupci su se žalili na slab kontrast, sivkastu crnu, probijanje i neujednačenost pozadinskog osvjetljenja, kao i na činjenicu da TV program standardne rezolucije izgleda lošije nego na starom televizoru koji je bio "samo" Full HD.
Ko prvo, je kvaliteta slike na Philipsu kvalitetnejša:)Kajti ima že VA panel, ki ga ti tako zagovarjaš..

Kot drugo, pa si tukaj prečitaj, kaj je res" napisal uporabnik tega modela, sicer modela z IPS panelom.
Pozdrav. Ja sam htio Android TV tako da imam sve u jednom i izbor je pao philipsa6412. Kupio sam ga u elipsu na blackfriday po povoljnoj cijeni i jucer sam ga spojio i nakon sat vremena sto sam ga koristio sam prezadovoljan i preporučio bi ga. Metalik izgled je lijep i bolje se uklapa u sobu, a i prasina se manje vidi.
Instalacija je brza i jednostavna i sve je bilo podeseno za par minuta.
Slika i boje su jako dobre a s postavkama koje sam dobio od clana foruma Garfielda slika je jos bolja.
Izbornici, prebacivanje kanala i otvaranje filmova ide sve glatko.
4k filmove otvara sa usba za par sekundi i slika je izvanredna a na HD i SD je isto jako dobra i zadovoljan sam a podrzava sve moguće formate za otvaranje s usba.
Daljinski je kvalitetan i ima tastaturu na stražnjoj strani tako da netreba nikakav dodatni daljinski.
Ima sve moguće vrste konekcije wifi, bt,dlna,Mhl,usb, 4hdmi, 2usb, stereo i opt out.. tako da ga se sa svime moze umrezit.
Ambilight mi je isto super i stvara lijep ugodjaj po noći i dojam jos veće slike a moze se miijenjat po zvuku ili po slici.
Sa zvukom sam zadovoljan koliko to moze bit dobar zvuk sa 20w zvucnicima ali posto imam bolji audio sustav spojit cu ga na njega radi boljeg basa i punoće zvuka.
Android 7 smart dio, igrice i programe nisam jos isprobao al posto ima quad procesor i dosta memorije 2/32 mislim da bi trebao sve lagano okretat tako da sam si uzeo i 2 gamepada za igrice.
Garancija od 5 godina (2+3) je isto super kao i mala potrošnja energije A+