Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
leiito ::
Sam sicer še vedno uporabljam NAS, ampak za 4K in še posebej 4K HDR postajajo bolj aktualne stream vsebine, najbolje pa seveda kupiti plejer in originalne vsebine, po mojem mnenju bojo naloge NAS-e v nekaj letih povsem prevzeli oblaki in bo imeti fizično fajle pri sebi kot da bi imel CDje.
To glede nižjega bitrate-a je najbrž res, ampak 4K in HDR vsebine z Netflixa, Amazona, Appla ipd. meni zgledajo veliko bolje od česarkoli s torentov. Zanimivo bi bilo videti razliko med isto vsebino streamano in z Oppota. Morda se motim, ampak zdi se mi, da gre že za videofilske nianse, podobno kot ko model zgoraj primerja Dolby Vision z navadnim HDR, večina najbrž ne bi opazila razlike.
To glede nižjega bitrate-a je najbrž res, ampak 4K in HDR vsebine z Netflixa, Amazona, Appla ipd. meni zgledajo veliko bolje od česarkoli s torentov. Zanimivo bi bilo videti razliko med isto vsebino streamano in z Oppota. Morda se motim, ampak zdi se mi, da gre že za videofilske nianse, podobno kot ko model zgoraj primerja Dolby Vision z navadnim HDR, večina najbrž ne bi opazila razlike.
nebi ::
Gledal sem televizije in večina se strinja, da je TCL 55P605 najboljši televizor za ta denar.
Zanima me, če je možno kupiti ta (letošnji) model v Sloveniji? In v primeru, da jih ni... Ali kdo ve, koliko časa traja preden pridejo novi modeli na slovenski trg?
Zanima me, če je možno kupiti ta (letošnji) model v Sloveniji? In v primeru, da jih ni... Ali kdo ve, koliko časa traja preden pridejo novi modeli na slovenski trg?
Gatsu ::
Gledal sem televizije in večina se strinja, da je TCL 55P605 najboljši televizor za ta denar.
Ta model je žal samo za severnoameriški trg in ga v Evropo ne bo...
nebi ::
Ta model je žal samo za severnoameriški trg in ga v Evropo ne bo...
Hvala.
scipascapa ::
Kakovost TV prehiteva TV ponudbnike, ki komaj ponujajo HD, kaj šele FHD in 4K. Vsi pa doma niti ne znajo uporabljat torentov ipd....pa raznih boxov ali NAS :)
Tammih ::
Zdravo,
razmišljam o nakupu večjega TV in sem opazil, da telekom v programu zvestobe ponuja 65" LED TV za 899,99€ (sem obstoječi naročnik, za nove je TV še cenejši). Ali se vam zdi tole dober nakup? Ali je za podoben denar možno dobiti kak primerljiv 65" TV??
- telekom ponudba
- podrobnejša specifikacija
Hvala za pomoč :)
razmišljam o nakupu večjega TV in sem opazil, da telekom v programu zvestobe ponuja 65" LED TV za 899,99€ (sem obstoječi naročnik, za nove je TV še cenejši). Ali se vam zdi tole dober nakup? Ali je za podoben denar možno dobiti kak primerljiv 65" TV??
- telekom ponudba
- podrobnejša specifikacija
Hvala za pomoč :)
Tomson ::
Za 900€? Edina alternativa je Hofer Medion 65" ki štarta drugi teden za 849€. Glede na prešnje modele gre za čisto spodoben TV, verjetno nekje v istem rangu kot omenjeni LG, a je še cenejši in brez vezave, z dostavo na dom in 3-letno garancijo.
Omenjeni LG za 900€ je tudi čisto poštena opcija, ima odličen uporabniški vmesnik, zelo nizek input lag (za igre) sicer pač klasične lastnosti IPS panela. Široki vidni koti, slab prikaz črne in nizko kontrastno razmerje, kar je najbolj očitno v zatemnjenem prostoru. Ampak glede na teste TV s povprečno kvaliteto slike, kar je za to ceno čisto ok.
Omenjeni LG za 900€ je tudi čisto poštena opcija, ima odličen uporabniški vmesnik, zelo nizek input lag (za igre) sicer pač klasične lastnosti IPS panela. Široki vidni koti, slab prikaz črne in nizko kontrastno razmerje, kar je najbolj očitno v zatemnjenem prostoru. Ampak glede na teste TV s povprečno kvaliteto slike, kar je za to ceno čisto ok.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
pirlo ::
Zakaj pa ne raje TCL U55C7006?
Tsunamii ::
ZA 2k bi se splačalo kupit na mimovrsterecimo TCL U75C7006, sam za za tako ceno pa ne neki meni neznanega. Sanjam ja glede 75+ ... ce bi bil OLED za 3k preci kupim :D
borutzi ::
sem nabavil 65PUS6412/12. Slika na SD programih ni ravno plazma kar sem pričakoval.
-Imam pa probleme z bluetoothom. Nobenih bluetooth slušalk mi noče spariti. Kaj delam narobe? Ne mi reči da tega ne podpira.
-Kodi predvaja filme iz NAS zelo zatikajoče, imam sicer Apple tv bi pa rad tudi na tem nastavil
any idea?
-Imam pa probleme z bluetoothom. Nobenih bluetooth slušalk mi noče spariti. Kaj delam narobe? Ne mi reči da tega ne podpira.
-Kodi predvaja filme iz NAS zelo zatikajoče, imam sicer Apple tv bi pa rad tudi na tem nastavil
any idea?
andrej69 ::
sem nabavil 65PUS6412/12. Slika na SD programih ni ravno plazma kar sem pričakoval.
any idea?
Poglej si zasebno sporočilo.
Ok, kodi sem zrihtal ampak se bom drzal mrmc na apple tvju. Za slusalke pa nimam idrje je pa zalostno da v letu 2017 na tvju za 1500 eur ne morem spariti fakin bt slusalk. Najde mi bluetooth tehtnico, apple tv....ne najde pa nobenega bluetooth zvocnika ali slusalk
*Televizor ne podpira globokotonca Bluetooth in zvočnikov Bluetooth.
**Za delovanje zvočniškega modula, zvočnika in drugih zvočnih naprav potrebujete povezavo HDMI.
Moj prvi in zadnji Philips in prva in zadnja Android naprava?
**Za delovanje zvočniškega modula, zvočnika in drugih zvočnih naprav potrebujete povezavo HDMI.
Moj prvi in zadnji Philips in prva in zadnja Android naprava?
Seriously? 10let staro plazmo ki sem jo imel je to podpirala. Kaj naj prikljucim na tv preko bluetooth ce ne slusalk. Sestra ima enega Philipsa za 600e in tam jih komot sparim.
Philips za €1.500 ne podpira BT slušalk?
Zakaj pa mrmc na apple tv? Plex se zdi optimalna rešitev, celo boljša kot Synology appi za ATV, vsaj kar se metadata, autoiskanja titlov in osveževanja knjižnice tiče.
Zakaj pa mrmc na apple tv? Plex se zdi optimalna rešitev, celo boljša kot Synology appi za ATV, vsaj kar se metadata, autoiskanja titlov in osveževanja knjižnice tiče.
Ne, ne podpira jih :(
Mrmc je na apple tv itak derivat kodija in ce ne rabis dodatkov je super. Na apple tv je vse bolj smooth. Drugace pa tudi kodi ok dela. Malo mi je zal da sem menjal ampak bom prezivel. Vsaj slika ni tolk grozna haha. Sam to z bt je en velik fail. Saj sicer jih lohk sparim na apple tv, ampak bi tudi t2 in ps4 vsebine kdaj čeznje. To bom sicer že rešil s kakimi brezžičnimi slušalkami ampak če bi to vedel je ne bi kupil
Mrmc je na apple tv itak derivat kodija in ce ne rabis dodatkov je super. Na apple tv je vse bolj smooth. Drugace pa tudi kodi ok dela. Malo mi je zal da sem menjal ampak bom prezivel. Vsaj slika ni tolk grozna haha. Sam to z bt je en velik fail. Saj sicer jih lohk sparim na apple tv, ampak bi tudi t2 in ps4 vsebine kdaj čeznje. To bom sicer že rešil s kakimi brezžičnimi slušalkami ampak če bi to vedel je ne bi kupil
fpbs ::
Glede česa? Si vedel da pri tem modelu ne moreš spariti BT slušalk čeprav ima le-tega? Saj drugače je tv prav ok
Ted ::
Kateri modeli tv-jev v 55/65 colah imajo direct led in local dimming ter 10 bitni panel? TCL serija P60 očitno? Philips 6412 ima edge led? Še kateri ki ne stane 2jurja in je dobavljiv?
Mah...
fpbs ::
franckranc ::
Za 900EUR? Edina alternativa je Hofer Medion 65" ki štarta drugi teden za 849EUR. Glede na prešnje modele gre za čisto spodoben TV, verjetno nekje v istem rangu kot omenjeni LG, a je še cenejši in brez vezave, z dostavo na dom in 3-letno garancijo...
Če si kje blizu meje, lahko v avstrijskem Hofru za povsem isti izdelek plačaš 50EUR manj! Sicer moraš dati en avstrijski naslov (prijatelji, poštno ležeče???)
https://www.hofer.at/de/angebote/techni...
Saj pot tudi nekaj stane, če pa greš tja s skoraj prazno posodo za gorivo, se pa tudi tu da kaj "prihraniti".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: franckranc ()
Kateri modeli tv-jev v 55/65 colah imajo direct led in local dimming ter 10 bitni panel? TCL serija P60 očitno? Philips 6412 ima edge led? Še kateri ki ne stane 2jurja in je dobavljiv?
Zgoraj sem povpraševal o nakupu LG 65UJ634V. Ta ima direct LED, local dimming ter 10 bitni panel. Drži? (klik) Cena je v akciji na Telekomu 900 EUR.
franckranc je izjavil:
Za 900EUR? Edina alternativa je Hofer Medion 65" ki štarta drugi teden za 849EUR. Glede na prešnje modele gre za čisto spodoben TV, verjetno nekje v istem rangu kot omenjeni LG, a je še cenejši in brez vezave, z dostavo na dom in 3-letno garancijo...
Če si kje blizu meje, lahko v avstrijskem Hofru za povsem isti izdelek plačaš 50EUR manj! Sicer moraš dati en avstrijski naslov (prijatelji, poštno ležeče???)
https://www.hofer.at/de/angebote/techni...
Saj pot tudi nekaj stane, če pa greš tja s skoraj prazno posodo za gorivo, se pa tudi tu da kaj "prihraniti".
Ali ni vseeno LG 65UJ634V (direct LED, local dimming, HDR10) za 900EUR precej boljši nakup, kot Medion za 800???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tammih ()
Tale LG model ima kvečjemu povprečno kvaliteto slike, pač primerno ceni, ki brez Telekom akcije niti ni konkurenčna, malo izstopa le zaradi dobrega uporabniškega vmesnika in nizkega input laga.
Podobna zgodba je z Medion modelom, kot je razvidno iz sicer drugega preizkusa, gre za čisto povprečen TV z povsem dostojno sliko glede na ceno. TVjev nisem videl v živo, a glede na teste, glede na izkušnje in poznavanje znamk in modelov bi rekel, da v kvaliteti slike večjih razlik med njima ni, ker noben ne odstopa od povprečja glede na cenovni razred.
Podobna zgodba je z Medion modelom, kot je razvidno iz sicer drugega preizkusa, gre za čisto povprečen TV z povsem dostojno sliko glede na ceno. TVjev nisem videl v živo, a glede na teste, glede na izkušnje in poznavanje znamk in modelov bi rekel, da v kvaliteti slike večjih razlik med njima ni, ker noben ne odstopa od povprečja glede na cenovni razred.
Na sliki je LG UJ6300, ki glede na review iz povezave, nima local dimminga. 65UJ634V naj bi ga imel.. Čeprav primerjava pravi, da sta si res precej podobna - compare.
Trenutno imam sicer SAMSUNG UE50H5000 iz prejšnje Telekom akcije :)
Glede na to, da je LG 65UJ634V kvečjemu povprečen TV (movies: 5.9), bom potem raje počakal, da cene OLED še malce padejo in šel v nakup naslednje leto..
Hvala za pomoč!
Trenutno imam sicer SAMSUNG UE50H5000 iz prejšnje Telekom akcije :)
Glede na to, da je LG 65UJ634V kvečjemu povprečen TV (movies: 5.9), bom potem raje počakal, da cene OLED še malce padejo in šel v nakup naslednje leto..
Hvala za pomoč!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tammih ()
Trenutno izgleda, da bo zelo zanimiv novi LG FHD OLED, model A7, ki je čez mejo v 55" diagonali že pod 1.100€, bo potrebno počakat še kakšen test, a zaenkrat glede na napovedi izgleda zelo optimistično ...
batista ::
Imam nagledan Sony 65XE9005 in bi imel nekaj vprašanj
Ali vgrajeni video predvajalnik povzroča kakšne težave pri predvajanju mkv-jev(1080p, 4K), kakšno zatikanje ipd?
Naj bi bil nek bug pri predvajanju datotek, ki niso v razmerju 16:9 (nedelujoč motionflow-velja tudi za xe90)
https://community.sony.co.uk/t5/android...
Kaj pa glede podnapisov, se jih da pomakniti dol do spodnjega roba ter večati/manjšati?
Ali vgrajeni video predvajalnik povzroča kakšne težave pri predvajanju mkv-jev(1080p, 4K), kakšno zatikanje ipd?
Naj bi bil nek bug pri predvajanju datotek, ki niso v razmerju 16:9 (nedelujoč motionflow-velja tudi za xe90)
https://community.sony.co.uk/t5/android...
Kaj pa glede podnapisov, se jih da pomakniti dol do spodnjega roba ter večati/manjšati?
Gatsu ::
Itak boš gor namestil Kodi in z njim predvajal vse brez problema, ter si poljubno nastavil velikost/pozicijo/barvo podnapisov.
MxxW5 ::
Iščem TV. Gledal ga bom s cca. 3 metrov. Cena: do cca. 800 EUR. Rad bi maksimum za ta denar (kot vsak :)).
Hvala.
Aja, ugledanega sem že imel tegale:
https://www.ideo.si/TV_sprejemniki/LED_...
Je v redu za to ceno?
Hvala.
Je v redu za to ceno?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MxxW5 ()
Iščem TV. Gledal ga bom s cca. 3 metrov. Cena: do cca. 800 EUR. Rad bi maksimum za ta denar (kot vsak :)).
Hvala.
Je v redu za to ceno?
Vsekakor bi ti priporočil, tale model Philipsa:)Če pa boš gledal veliko športa, pa ti priporočam za takšen denar, model Philipsa 6501, ki ima že 100Hz osvežovanje panela.
OK.d: Sem videl, ampak se mi zdi prevelik. Pred meseci so imeli enega 55 inčnega za 500 eur, se mi zdi. Žal sem ga zgrešil.
andrej: Hvala za info! Je boljši od kakšnega primerljivega Samsunga ( v bistvu gledam le ti dve firmi)?
andrej: Hvala za info! Je boljši od kakšnega primerljivega Samsunga ( v bistvu gledam le ti dve firmi)?
@MxxW5
Samsunga v tem cenovnem rangu, ni kvalitetnejšega napram tema dvema modeloma Philipsa..
Samsunga v tem cenovnem rangu, ni kvalitetnejšega napram tema dvema modeloma Philipsa..
MxxW5:
Panasonic 55EX600 in Sony 55XE7005 ;)
@Furb:
Za 850€ defenitivno ...
Panasonic 55EX600 in Sony 55XE7005 ;)
@Furb:
Za 850€ defenitivno ...
markosismis ::
Zdravo,
tudi sam sem v dilemi z nakupom in sicer tudi jaz gledam tega Hoferjevega Mediona. Bom pa gledal iz razdalje nekje 3,50 m (mogoče malo manj) in bo montiran na steno.
Tu in tam bom pogledal kakšen film in kakšno tekmo. Pravtako bi nanj priklopil tudi PC.
Je ta TV torej vredu ali je bolje vzeti nekaj manjšega in "bolj kvalitetnega" npr.:
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-tv-s...
tudi sam sem v dilemi z nakupom in sicer tudi jaz gledam tega Hoferjevega Mediona. Bom pa gledal iz razdalje nekje 3,50 m (mogoče malo manj) in bo montiran na steno.
Tu in tam bom pogledal kakšen film in kakšno tekmo. Pravtako bi nanj priklopil tudi PC.
Je ta TV torej vredu ali je bolje vzeti nekaj manjšega in "bolj kvalitetnega" npr.:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: markosismis ()
Res še enkrat lepa še posebej andreju69 in Topsonu!
Tudi mene zanima primerjava med TV-ji, ki jih je linkal markosismis.
- kako se tale philips, sony in panasonic primerjajo med sabo glede kvalitete slike, smart vmesnika in (to me še posebej zanima) hitrosti (prižiganje, menjava kanalov, hitrost smart vmesnika...)?
- kaka je razlika med philipsoma 6412 in 6501? Kako imata lahko enako ceno (na mimovrste je 6412 celo dražji!), čeprav 6510 ima očitno boljše specifikacije (večja svetilnost, hitrejše osveževanje)?
- kako se tale philips, sony in panasonic primerjajo med sabo glede kvalitete slike, smart vmesnika in (to me še posebej zanima) hitrosti (prižiganje, menjava kanalov, hitrost smart vmesnika...)?
- kaka je razlika med philipsoma 6412 in 6501? Kako imata lahko enako ceno (na mimovrste je 6412 celo dražji!), čeprav 6510 ima očitno boljše specifikacije (večja svetilnost, hitrejše osveževanje)?
Hvala.
Je v redu za to ceno?
Jaz sem kupil par dni nazaj 65inc verzijo. Dela simpatično edino parjenje zvčnih naprav preko bluetootha pozabi :)
Res še enkrat lepa še posebej andreju69 in Topsonu!
Kar se tiče modelov, ki jih je prilepil markosismis.Sony ima VA panel, dočim imata Panasonic in Philips IPS panela.To pomeni, da imata nekoliko lepšo prikazovanje barv, saj za mene", širši kot gledanja kjer se ne izgublja kvaliteta slike, zelo dobro odzivnost samega panela, kar je pomembno pri športu in igrah.Philips ima tudi boljše osveževanje panela napram Panasonicu in Sonyu.Philips ima tudi nekolko kvalitetnejši IPS panel napram Panasonicu.Sony pa ima boljši kontrast, in prikaz črne barve.Kar se tiče še vmesnika, ta pa je najboljši na Panasonicu.
Kar se tiče razlike med Philips modeloma, pa je sledeča.Model 6501 ima nekoliko kvalitetnejši IPS panel,100Hz osveževanje,nekaj malo boljšo svetilnost samega panela, in nekoliko malo boljše gibanje slike.
Model 6412 pa ima nekoliko boljši kontrast,nekoliko boljši barvni razpon, HLG tehnologijo,in pa zmoglivejši Chipset.
Res izčrpno, hvala!
Katerega bi ti kupil 6412 ali 6501? Športa ne gledam pav veliko. Imam pa rad svetlo, živo sliko.
Katerega bi ti kupil 6412 ali 6501? Športa ne gledam pav veliko. Imam pa rad svetlo, živo sliko.
neo5468 ::
Mislim da bi bilo najboljše če greš v neko trgovino kot je harvey norman/mercator tehnika/big bang in sam pogledaš kakšna je slika. Že ko sem kupoval TV za 300€, sem ga šel pogledat v živo. Nikoli ne bi dal 800€ na slepo, brez da na lastne oči vidiš sliko. Vsaj moje mnenje.
Philipsa 6412 sem videl v živo v Merkurju. Žal so predvajali sliko iz izjemno slabega vira (slab signal, narobe priklopljeno, kaj vem) in se kaj dosti ni dalo videti.
Sem imel pa zanimivo izkušnjo v eni drugi trgovini, kjer so bile tri televizije ena nad drugo, vse so predvajale isto reč. Spodaj in zgoraj sta bili televiziji za 800 EUR (philips in panasonic), v sredini pa samsung za 2.700 EUR. Sem rekel prodajalcu, naj zadeve raje drugače postavijo, saj sicer cenejših tvejev ne bodo nič prodali. Res je bila slika na samsungu taka, kot bi z drugih dveh vzel en tak temen, umazan filter.
Sem imel pa zanimivo izkušnjo v eni drugi trgovini, kjer so bile tri televizije ena nad drugo, vse so predvajale isto reč. Spodaj in zgoraj sta bili televiziji za 800 EUR (philips in panasonic), v sredini pa samsung za 2.700 EUR. Sem rekel prodajalcu, naj zadeve raje drugače postavijo, saj sicer cenejših tvejev ne bodo nič prodali. Res je bila slika na samsungu taka, kot bi z drugih dveh vzel en tak temen, umazan filter.
@MxxW5
Philips je čisto solidna opcija, ampak če greš v trgovino in preden se odločiš, vrži uč še na omenjena modela od Panasonica in Sonya (seveda pod pogojem da se povsod vrti ista slika), mislim da so vsi trije TVji v podobnem rangu, vsaj Philips in Panasonic, medtem ko ima Sony VA panel, kar je vsaj zame osebno velika prednost, a to je predvsem odvisno od pogojev, pod katerimi se gleda TV (zatemnjen prostor obvezno VA panel, potreba po širokih vidnih kotih - IPS panel) ...
PS: pa se je na omenjenih TVjih (tudi Samsungu za 2.7k) vrtel isti vir ali na poceni TVjih tv signal, na Samsungu pa 4k? Ker potem je to tako kot da bi primerjal hitrost dveh avtomobilov, enega na dirkalni pisti in drugega na makadamu! ;)
Philips je čisto solidna opcija, ampak če greš v trgovino in preden se odločiš, vrži uč še na omenjena modela od Panasonica in Sonya (seveda pod pogojem da se povsod vrti ista slika), mislim da so vsi trije TVji v podobnem rangu, vsaj Philips in Panasonic, medtem ko ima Sony VA panel, kar je vsaj zame osebno velika prednost, a to je predvsem odvisno od pogojev, pod katerimi se gleda TV (zatemnjen prostor obvezno VA panel, potreba po širokih vidnih kotih - IPS panel) ...
PS: pa se je na omenjenih TVjih (tudi Samsungu za 2.7k) vrtel isti vir ali na poceni TVjih tv signal, na Samsungu pa 4k? Ker potem je to tako kot da bi primerjal hitrost dveh avtomobilov, enega na dirkalni pisti in drugega na makadamu! ;)
Bom poskusil pogledati vse tri. Hvala.
Mislim, da so vsi trije vrteli isti vir, vem pa ne. Ampak mene ni na samsungu za 2.7k najbolj fascinirala ostrina, ampak svetlost ter kontrast in predvsem to, da je bila svetlost po celi površini zaslona povsem enakomerna. Oba TVja (za 800 EUR) sta izgledala povsem dobro, če si ju gledal sama zase. Ampak v direktni primerjavi s samsungom sta prikazovala temno, bledo in neenakomerno osvetljeno sliko. No ja, vsaj veš, kam gredo evri, ne?
Evo, skoraj prepričan sem, da je bil tale. Cena je na netu izgleda malce nižja.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/q...
Mislim, da so vsi trije vrteli isti vir, vem pa ne. Ampak mene ni na samsungu za 2.7k najbolj fascinirala ostrina, ampak svetlost ter kontrast in predvsem to, da je bila svetlost po celi površini zaslona povsem enakomerna. Oba TVja (za 800 EUR) sta izgledala povsem dobro, če si ju gledal sama zase. Ampak v direktni primerjavi s samsungom sta prikazovala temno, bledo in neenakomerno osvetljeno sliko. No ja, vsaj veš, kam gredo evri, ne?
Evo, skoraj prepričan sem, da je bil tale. Cena je na netu izgleda malce nižja.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/q...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MxxW5 ()
Res izčrpno, hvala!
Če ne boš gledal športa, potem je nekoliko boljša opcija model 6412.Kar pa si še napisal, okoli tega Samsunga in ostalih dveh Philipsa in Panasonica, pa seveda tukaj ne gre za realno primerjavo..Vedno moraš primerjat, televizorje istega ranga:)Pa tudi na vseh televizorjih, se ne prikazujejo iste vsebine..Na nekaterih se prikazujejo 4k demo vsebine, na drugih HD TV vsebine itd..Tako, da treba posvetit pozornost na takšne stvari..
Tisto sem bolj za foro omenil. Mi je jasno, da za več kot 3x višjo ceno moraš nekaj dobiti.
Hvala, še enkrat.
Hvala, še enkrat.
ko pride 8.0 bo to najboljši OS od vseh, do takrat pa nočna mora, gledaš odločilne minute finala v basketu, Philips ti ukaže pa, da ga takoj ugasni
https://www.amazon.de/Philips-55POS9002...
3.0 out of 5 starsGood OLED Ambilight TV with Bad software
ByMar Sion 26 September 2017
Verified Purchase
First of all, I'm not a so much tv tech savvy. I was only looking for a TV with the best picture quality and easy to use operating system. Previously I've used a Philips Ambilight TV but it has a weak software. When I found this Philips 55POS9002/12 on offer I was highly interested because I thought OLED + Ambilight would be the best. Well, it was not quite right. The picture is the best I've seen so far but the software is just immature.
Pros
- Great picture as it is an OLED TV
- Ambilight is really nice
- Pure black
Cons
- The software is just buggy.
- There was no Amazon Prime Video.
- Remote is really heavy. And I couldn't make the back keyboard working.
- The most annoying thing is that it randomly shows the message I've attached and asks to put the TV in standby mode. When you pay a premium price for a device, you don't expect such. I'm not sure if it is only the issue with my device or also the case with other TVs in this series or any OLED TV. I usually watch TV for a long time during the weekend or play games. and this type of behavior is just totally unacceptable.
- So after I contacting the Amazon Customer service, I updated the TV OS and it became worse. It became very slow and unresponsive. Very often I got this message that some android service stopped working.
- TV becomes very hot
In short, this TV has great picture quality but the software is not ready yet. If someone can live with that then he can buy it or else try some other OLED TV from LG or Sony.
https://www.amazon.de/Philips-55POS9002...
3.0 out of 5 starsGood OLED Ambilight TV with Bad software
ByMar Sion 26 September 2017
Verified Purchase
First of all, I'm not a so much tv tech savvy. I was only looking for a TV with the best picture quality and easy to use operating system. Previously I've used a Philips Ambilight TV but it has a weak software. When I found this Philips 55POS9002/12 on offer I was highly interested because I thought OLED + Ambilight would be the best. Well, it was not quite right. The picture is the best I've seen so far but the software is just immature.
Pros
- Great picture as it is an OLED TV
- Ambilight is really nice
- Pure black
Cons
- The software is just buggy.
- There was no Amazon Prime Video.
- Remote is really heavy. And I couldn't make the back keyboard working.
- The most annoying thing is that it randomly shows the message I've attached and asks to put the TV in standby mode. When you pay a premium price for a device, you don't expect such. I'm not sure if it is only the issue with my device or also the case with other TVs in this series or any OLED TV. I usually watch TV for a long time during the weekend or play games. and this type of behavior is just totally unacceptable.
- So after I contacting the Amazon Customer service, I updated the TV OS and it became worse. It became very slow and unresponsive. Very often I got this message that some android service stopped working.
- TV becomes very hot
In short, this TV has great picture quality but the software is not ready yet. If someone can live with that then he can buy it or else try some other OLED TV from LG or Sony.