Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
andrej69 ::
Potem pa mi ti povej, kateri televizor ni pol izdelek..?
Praktično so vse firme boljše od Philipsa. Med tem, ko imajo TVeji drugih firm življensko dobo cca. 10 let, si sam omenil, da Philips zdrži samo tri leta. Vse firme so že osvojile QD LED tehnologijo, samo Philips še ponuja zastarele LEDe, in temu primerno sliko. Da ne omenjam dalje skromne HDR podpore, kjer naprimer LG blesti z vsemi možnimi podporami......
Prosim ne govorit neumnosti:)Kolikor mi je poznano, danes nobeden televizor ne zdrži 10 let...Stari CRT televizorji in prvi LCD televizorji so zdržali 7-10 let, od današnjih pa nobeden..Da te popravim, tudi Philips model 8602,že ima QD tehnologijo.Da pa ne boš mislil, da je to nekakšna revolucija, kajti še vedno gre za malo izboljšano LCD tehnologijo..Kar se tiče raznih podprtih HDR formatov, si kar ne misli, da LG blesti..Kajti vse to je danes samo marketing..Edino kar ima Lg, je Dolby Vision, ki pa ti ta trenutek in še nekaj časa tako ne bo koristilo.. Pravo HDR vsebino, so danes sposobni prikazat predvsem televizorji z FALD, in pa res top modeli Lcd televizorjev.Vse ostalo je seveda približek HDR-ju.Kot sem ti že dejal, malo pojdi v kakšno prodajalno, pa si malo poglej te LG modele, pa boš videl, če res prikazujejo kvalitetnejšo sliko recimo napram Philips televizorjem, pa tudi ostalim..Vsak prodajalec , bo ti dejal, da kar se tiče Lg televizorja, ni kakšen presežek, tukaj govorim za LCD tehnologijo..Že dejstvo, da polovica LG televizorjev uporablja RGBW panele pove vse..Pa tudi sama uniformiranost panela, in prikaz črnih kadrov je pri Lg televizorjih porazno:) Mislim, da vseeno malo bolje poznam tv tehnologijo kakor ti.
Aha.Kaj je pa sploh fora teh številk modelov pri Samsungu?
UE55KU6479
UE55KU6475
UE55KU6402
So po specifikacijah praktično enake.
Seveda so, tukaj gre samo za različna tržišča.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
OK.d ::
Aha.Kaj je pa sploh fora teh številk modelov pri Samsungu?
UE55KU6479
UE55KU6475
UE55KU6402
So po specifikacijah praktično enake.
https://geizhals.at/?cmp=1417189&cmp=14...
LPOK.d
leiito ::
@Andrej69 res da ma 4 HDMIje, vendar sta 2 od tega 1.4, to me malo moti:) sicer vse kar si napisal drzi, ker sem prebral vse mozne teste o philipsu, vendar me bega koncna ocena ki mu jo nakoncu postavijo, ces da je soliden. Skoda da 7600serijo ne delajo manjse velikosti...raj kot poslano sliko, bi si raje pogledal tv v zivo...pa vendar ga nikjer se nisem zasledil
Kar se tiče modela 7502, si ga lahko ogledaš v Big Bang prodajalnah, pa tudi v Harwey Normanu. Kar pa se tiče ocene, da je soliden, naj te to ne moti..Kajti zasigurno, je ta televizor med najboljšimi v tem rangu televizorjev:)Kar se tiče modela 7601, je res, da je kvalitetnejši pri prikazu predvsem HDR vsebin. Ima seveda tudi boljši prikaz črnih kadrov in pa seveda kontrast.Ima pa Philips 7502 precej boljšo ostrino v statiki in dinamiki, boljše gibanje slike, boljšo barvno reprodukcijo, in pa boljše prikazovanje vsebin nižjih ločljivosti. Tudi sam Android je odzivnejši.Kar pa se tiče HDMI izhodov, pa sam najbolje veš kaj boš potreboval.
Ocene profesionalcev naj ga ne motijo, ker nek andrej69 na internetu garantira, da je ta Filips “zasigurno” med najboljšimi v tem rangu, vsaj med top 10-15. Sicer res, da so bili lanski modeli neposrečeni in da lastniki tivijev ta znamke jamrajo, ampak eto, maš garancijo od andrej69, da je zasigurno vse tipi topi in samo še boljše bo, ko pridejo updejti, kar je samo še vprašanje časa, zasigurno.
@Andrej69 res da ma 4 HDMIje, vendar sta 2 od tega 1.4, to me malo moti:) sicer vse kar si napisal drzi, ker sem prebral vse mozne teste o philipsu, vendar me bega koncna ocena ki mu jo nakoncu postavijo, ces da je soliden. Skoda da 7600serijo ne delajo manjse velikosti...raj kot poslano sliko, bi si raje pogledal tv v zivo...pa vendar ga nikjer se nisem zasledil
Kar se tiče modela 7502, si ga lahko ogledaš v Big Bang prodajalnah, pa tudi v Harwey Normanu. Kar pa se tiče ocene, da je soliden, naj te to ne moti..Kajti zasigurno, je ta televizor med najboljšimi v tem rangu televizorjev:)Kar se tiče modela 7601, je res, da je kvalitetnejši pri prikazu predvsem HDR vsebin. Ima seveda tudi boljši prikaz črnih kadrov in pa seveda kontrast.Ima pa Philips 7502 precej boljšo ostrino v statiki in dinamiki, boljše gibanje slike, boljšo barvno reprodukcijo, in pa boljše prikazovanje vsebin nižjih ločljivosti. Tudi sam Android je odzivnejši.Kar pa se tiče HDMI izhodov, pa sam najbolje veš kaj boš potreboval.
Ocene profesionalcev naj ga ne motijo, ker nek andrej69 na internetu garantira, da je ta Filips “zasigurno” med najboljšimi v tem rangu, vsaj med top 10-15. Sicer res, da so bili lanski modeli neposrečeni in da lastniki tivijev ta znamke jamrajo, ampak eto, maš garancijo od andrej69, da je zasigurno vse tipi topi in samo še boljše bo, ko pridejo updejti, kar je samo še vprašanje časa, zasigurno.
Prosim ne laži ljudem:))A si prišel nazaj, da boš zopet dajal lažne informacije ljudem..? Sicer pa je v redu, da ljudje ne nasedajo takšnim kot si ti..Kajti vsak ima svojo pamet, in se lahko pozanima okoli tega, in ne potrebujejo nekakšnih lažnih informacij s strani določenih provokaterjev:)
Zgodovina sprememb…
fpbs ::
Potem pa mi ti povej, kateri televizor ni pol izdelek..?
Praktično so vse firme boljše od Philipsa. Med tem, ko imajo TVeji drugih firm življensko dobo cca. 10 let, si sam omenil, da Philips zdrži samo tri leta. Vse firme so že osvojile QD LED tehnologijo, samo Philips še ponuja zastarele LEDe, in temu primerno sliko. Da ne omenjam dalje skromne HDR podpore, kjer naprimer LG blesti z vsemi možnimi podporami......
)Kolikor mi je poznano, danes nobeden televizor ne zdrži 10 let...Stari CRT televizorji in prvi LCD televizorji so zdržali 7-10 let, od današnjih pa nobeden..Da te popravim, tudi Philips model 8602,že ima QD tehnologijo.Da pa ne boš mislil, da je to nekakšna revolucija, kajti še vedno gre za malo izboljšano LCD tehnologijo..Kar se tiče raznih podprtih HDR formatov, si kar ne misli, da LG blesti..Kajti vse to je danes samo marketing..Edino kar ima Lg, je Dolby Vision, ki pa ti ta trenutek in še nekaj časa tako ne bo koristilo..
Torej je po tvoji logiki z mojim dvema LGejema nekaj narobej, ker sta stara že 8 in 10 let, pa še vedno delata brezhibno.
Kje se pa lahko kupi ta Philips 8602? Še nikjer nisem zasledil, da je že v prodaji. Ali bo imel vgrajen Samsungov, ali LGejev panel? Konkurenca je to tehnologijo osvojila pred 3-4 leti. Vem, da to ni neka revolucija. Bil pa je vsaj medel odgovor konkurence na LGejeve OLEDe. Kar se tiče OLED tehnologije jo Philips nikdar nebo osvojil in bo za vedno odvisen od LGejevih panelov. In kar se tiče podpore HDR formatov je za Philipsa res nepomembno, ker bo po treh letih že šel na odpad, za druge firme, ki pa zdržijo 10 let je pa to precej pomembno.
piek ::
Prebral deset strani te teme ... Uf. Napadate cloveka, ki daje precej konstruktivne predloge, da je prodajalec. Ok, tudi ce je prodajalec, pa saj zato pozna svoje blago (v piko) in konkurenco (precej dobro).
V glavnem, sam sem nepristranski glede proizvajalca, kupim tisto, kar me res preprica (trenutno imamo v gospodinjstvu tako LG, Philips kot Samsung TV). In v tem trenutku sta to LG in Philips. Prvi zato, ker ima "tapravi" OLED, ce bi se mogoce uspel prepricati, da toliko odprem denarnico, drugi pa zato, ker je dalec pred vsemi ostalimi po price/performance razmerju. Saj kak Samsung je se zanimiv, a potem ko vnesem model v google in dodam magicno besedo "problems", kar prakticno delam za vse tehnicne izdelke, mi je jasno, da odpade. Edino Sony je pa tako cudo - dobra slika, a daljinec in menuji "za nikamor". Pa se nekaj visja cena. Ne gre skozi.
Sicer gledam TV-je do nekako 50 col diagonale, ampak bolj kot gledam in berem, primerjam, tuhtam, bolj fino kot je sito, bolj je odgovor na dlani: Philips 49PUS7502. Kaksna mnenja - za/proti?
V glavnem, sam sem nepristranski glede proizvajalca, kupim tisto, kar me res preprica (trenutno imamo v gospodinjstvu tako LG, Philips kot Samsung TV). In v tem trenutku sta to LG in Philips. Prvi zato, ker ima "tapravi" OLED, ce bi se mogoce uspel prepricati, da toliko odprem denarnico, drugi pa zato, ker je dalec pred vsemi ostalimi po price/performance razmerju. Saj kak Samsung je se zanimiv, a potem ko vnesem model v google in dodam magicno besedo "problems", kar prakticno delam za vse tehnicne izdelke, mi je jasno, da odpade. Edino Sony je pa tako cudo - dobra slika, a daljinec in menuji "za nikamor". Pa se nekaj visja cena. Ne gre skozi.
Sicer gledam TV-je do nekako 50 col diagonale, ampak bolj kot gledam in berem, primerjam, tuhtam, bolj fino kot je sito, bolj je odgovor na dlani: Philips 49PUS7502. Kaksna mnenja - za/proti?
---
Finish it off if you started it!
---
@fpbs
Verjetno slabo bereš moje komentarje, ali pa jih ne razumeš..Pa saj pišem razumljivo:)Tukaj mislim na prvi odstavek.Kar se tiče modela 8602, še trenutno ni na voljo, bo pa na voljo nekje pozno v jeseni.Imel pa bo vgrajen lasten panel.Kar se tiče osvajanja QD tehnologije, bi jo Philips že zdavnaj imel, če bi imel interes" Toda ni bilo potrebe po tem..Kar se tiče še osvajanja OLED panelov, ne veš ne ti ne jaz, kako bo naprej..Lahko bo Philips sam začel z proizvodnjo OLED panelov,druga opcija pa je tudi, da jih kupoval od TCL.
Tako, da to so vse špekulacije iz tvoje strani..Kar pa se tiče slednje stvari, pa sem ti že napisal v začetku komentarja..Ker pa slabo bereš, bom ti še enkrat ponovil.Nobeden televizor danes ne bo zdržal 4 ali 5 let delovanja brez kakšne okvare..
Verjetno slabo bereš moje komentarje, ali pa jih ne razumeš..Pa saj pišem razumljivo:)Tukaj mislim na prvi odstavek.Kar se tiče modela 8602, še trenutno ni na voljo, bo pa na voljo nekje pozno v jeseni.Imel pa bo vgrajen lasten panel.Kar se tiče osvajanja QD tehnologije, bi jo Philips že zdavnaj imel, če bi imel interes" Toda ni bilo potrebe po tem..Kar se tiče še osvajanja OLED panelov, ne veš ne ti ne jaz, kako bo naprej..Lahko bo Philips sam začel z proizvodnjo OLED panelov,druga opcija pa je tudi, da jih kupoval od TCL.
Tako, da to so vse špekulacije iz tvoje strani..Kar pa se tiče slednje stvari, pa sem ti že napisal v začetku komentarja..Ker pa slabo bereš, bom ti še enkrat ponovil.Nobeden televizor danes ne bo zdržal 4 ali 5 let delovanja brez kakšne okvare..
Prebral deset strani te teme ... Uf. Napadate cloveka, ki daje precej konstruktivne predloge, da je prodajalec. Ok, tudi ce je prodajalec, pa saj zato pozna svoje blago (v piko) in konkurenco (precej dobro).
Jaz bi ti za takšen denar, vsekakor priporočil Philips model 7502..Razen seveda , če ne iščeš televizor z neskončnim kontrastom in perfektnimi črnimi kadri, potem boš moral vzet kakšen drug model recimo OLED ali pa kakšen top model LCD televizorja.
Če pa iščeš televizor z odlično barvno reprodukcijo(natančnost barv itd..), odlično ostrino slike v statiki in dinamiki, odlično gibanje slike, zelo solidno svetilnostjo panela, solidnim kontrastom in prikazovanjem črnih kadrov, potem pa je ta model vsekakor pravi za tebe..
Zgodovina sprememb…
LiamSem ::
Hvala za pomoč.
Bi še pa vprašal ali je vredeno za model samsung UE55KU6472 plačati 150 eur več,kot za model UE55KU6072
ali ni razlike tolikšne?
Primerjava:
http://www.displayspecifications.com/en...
Bi še pa vprašal ali je vredeno za model samsung UE55KU6472 plačati 150 eur več,kot za model UE55KU6072
ali ni razlike tolikšne?
Primerjava:
Hvala za pomoč.
ali ni razlike tolikšne?
Primerjava:
Lahko vzameš model KU6072, kajti v praksi ni razlike..
PARTyZAN ::
Kako je kaj z večjimi TVji; 75 palcev in več? Mimovrste ima dokaj skromno ponudbo, pa vsi so Edge LED. Ima kdo kaj izkušenj s katerimkoli modelom iz zgornje povezave?
Pa tudi lokalizirana imena modelov so en velik mess, dejansko je nekatere težko zgooglat, da bi pridobil feedback uporabnikov in reviewe. Specifikacije so tudi boge, nikjer ne navajajo svetilnosti (imam dvome, da katerikoli od zgornjih dveh Sonyev doseže 1000nt)
Pa tudi lokalizirana imena modelov so en velik mess, dejansko je nekatere težko zgooglat, da bi pridobil feedback uporabnikov in reviewe. Specifikacije so tudi boge, nikjer ne navajajo svetilnosti (imam dvome, da katerikoli od zgornjih dveh Sonyev doseže 1000nt)
leiito ::
Hisense ima letos zanimiv 70", morda celo 75" model, H70NU9700, za ponekod manj kot dva jurja in pol 70 inč "ULED" zaslona s 1.000 nits in full-array local dimming, ampak nekaj je očitno zelo narobe v distribucijski verigi, ker jih pri vendorjih praktično ni, testov prav tako ne, morda bojo za Black Friday začeli šele prodajat 2017 modele.
Btw, na HDTV shoot-out je v vseh kategorijah zmagal B7, malenkost pred Sonyjevim OLED-om. Philips se ni želel udeležiti turnirja in je raje tekmoval ločeno, njihov OLED vs. Samsung QLED, in valjda zmagal.
Btw, na HDTV shoot-out je v vseh kategorijah zmagal B7, malenkost pred Sonyjevim OLED-om. Philips se ni želel udeležiti turnirja in je raje tekmoval ločeno, njihov OLED vs. Samsung QLED, in valjda zmagal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()
Kako je kaj z večjimi TVji; 75 palcev in več? Mimovrste ima dokaj skromno ponudbo, pa vsi so Edge LED. Ima kdo kaj izkušenj s katerimkoli modelom iz zgornje povezave?
Tukaj imaš teste.
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x...
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x...
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsun...
Zgodovina sprememb…
Gatsu ::
@Jovi
Kar se tiče reprodukcijo barv, ne boš dobil boljšega televizorja, v to bodi prepričan, predvsem ne za takšen denar in še nekaj več..Kajti model 7502 ima odlično barvno reprodukcijo, poleg ostalega" predvsem ko se napravijo pravilne nastavitve..Kajti zelo malo je danes televizorjev , ki imajo že odlično sliko out of the box..Recimo Philips 6501, ima odlično sliko out of the box.Kar se tiče HDR, je Sony seveda kvalitetnejši kajti ima že FALD.Toda za tvoje potrebe, katere si napisal, je Philips odličen izbor.. Kar se tiče svetilnosti, treba gledat,da je televizor sposoben prikazat svetilnost HDR kadrov tudi nekoliko daljši čas, kjer se ne izgublja svetilnost..Recimo dober primer sta Samsung KS7000 in Philips 7601.Samsung ima svetilnost krepko čez 1000 nits, Philips pa ima nekaj čez 600 nits.Toda meritve so pokazale padec svetilnostipri Samsungu pri mejenju 1 minute na manj kakor 500 nits, kar je zares veliki padec. Pri Philipsu je svetilnost ostala skoraj ista..Tako, da ni vse v nitsih:) Tudi kar se tiče input laga, ima Philips izmerjen okoli 30ms, kar je zelo dobro..Treba povedat , da je poleg input laga važen tudi odziv samega panela, kjer pa so IPS paneli nekoliko boljiši kakor VA paneli.Pa seveda tudi zmogljivost samega procesorja, ki je na tem Philips modelu odličen:) Če povzamem, če potrebuješ televizor za gledanje predvsem HDR, sta Samsung in Sony nekoliko boljša..Če pa potrebuješ za gledanje FullHD, 4K vsebin in predvsem športa, pa je Philips odlična izbira:)Kar se tiče HDMI izhodov jih ima Philips 4.Tukaj si poglej.
Lahko ti pošljem tudi kakšno sliko, kjer boš videl kvaliteto slike na Philips modelu 7502.
Tale odstavek bi moral imet z velikimi debelimi črkami označen kot EPP, sploh tisto o barvah je taki bullshit da me kar srat prime.
@Jovi: tukaj imaš objektiven opis Philips 7502.
HDTV shoot-out.
Individual Category Scores
Contrast Performance: Panasonic 65EZ1000/EZ1002 OLED first with 4.62 points, Sony 65A1 OLED second with 4.43.
Color Accuracy: Panasonic EZ1002 tops with 4.70; LG B7 second with 4.37
Motion: Sony A1 tops with 4.35; Panasonic EZ1002 with 4.19
Uniformity: Panasonic EZ1002 tops with 4.49; Sony A1 second with 4.10
Video processing: Sony A1 tops with 4.51; Sony ZD9 second with 3.98
Gaming: LG B7 tops with 4.46; Panasonic EZ1002 second with 4.11
Bright Room: Samsung Q9 tops with 4.37; Sony ZD9 second with 3.77
HDR: LG B7 tops with 4.19; Panasonic EZ1002 second with 4.11
Potem boš pa moral na WC:)
Individual Category Scores
Contrast Performance: Panasonic 65EZ1000/EZ1002 OLED first with 4.62 points, Sony 65A1 OLED second with 4.43.
Color Accuracy: Panasonic EZ1002 tops with 4.70; LG B7 second with 4.37
Motion: Sony A1 tops with 4.35; Panasonic EZ1002 with 4.19
Uniformity: Panasonic EZ1002 tops with 4.49; Sony A1 second with 4.10
Video processing: Sony A1 tops with 4.51; Sony ZD9 second with 3.98
Gaming: LG B7 tops with 4.46; Panasonic EZ1002 second with 4.11
Bright Room: Samsung Q9 tops with 4.37; Sony ZD9 second with 3.77
HDR: LG B7 tops with 4.19; Panasonic EZ1002 second with 4.11
@Jovi
Kar se tiče reprodukcijo barv, ne boš dobil boljšega televizorja, v to bodi prepričan, predvsem ne za takšen denar in še nekaj več..Kajti model 7502 ima odlično barvno reprodukcijo, poleg ostalega" predvsem ko se napravijo pravilne nastavitve..Kajti zelo malo je danes televizorjev , ki imajo že odlično sliko out of the box..Recimo Philips 6501, ima odlično sliko out of the box.Kar se tiče HDR, je Sony seveda kvalitetnejši kajti ima že FALD.Toda za tvoje potrebe, katere si napisal, je Philips odličen izbor.. Kar se tiče svetilnosti, treba gledat,da je televizor sposoben prikazat svetilnost HDR kadrov tudi nekoliko daljši čas, kjer se ne izgublja svetilnost..Recimo dober primer sta Samsung KS7000 in Philips 7601.Samsung ima svetilnost krepko čez 1000 nits, Philips pa ima nekaj čez 600 nits.Toda meritve so pokazale padec svetilnostipri Samsungu pri mejenju 1 minute na manj kakor 500 nits, kar je zares veliki padec. Pri Philipsu je svetilnost ostala skoraj ista..Tako, da ni vse v nitsih:) Tudi kar se tiče input laga, ima Philips izmerjen okoli 30ms, kar je zelo dobro..Treba povedat , da je poleg input laga važen tudi odziv samega panela, kjer pa so IPS paneli nekoliko boljiši kakor VA paneli.Pa seveda tudi zmogljivost samega procesorja, ki je na tem Philips modelu odličen:) Če povzamem, če potrebuješ televizor za gledanje predvsem HDR, sta Samsung in Sony nekoliko boljša..Če pa potrebuješ za gledanje FullHD, 4K vsebin in predvsem športa, pa je Philips odlična izbira:)Kar se tiče HDMI izhodov jih ima Philips 4.Tukaj si poglej.
Lahko ti pošljem tudi kakšno sliko, kjer boš videl kvaliteto slike na Philips modelu 7502.
Tale odstavek bi moral imet z velikimi debelimi črkami označen kot EPP, sploh tisto o barvah je taki bullshit da me kar srat prime.
@Jovi: tukaj imaš objektiven opis Philips 7502.
Potem boš pa moral na WC:)
Zgodovina sprememb…
piek ::
Glede na vse nasteto, je Panasonic EZ1002 majka. Samo kje ga pri nas (no, v skrajni sili v EU) dobiti po pametni ceni?
---
Finish it off if you started it!
---
Joze_K ::
pa zgleda, da Philips vseeno raztura (kljub velikim skeptikom tule)
Pri EISA so Philipsovemu televizorju 55POS9002 podelili prestižni naziv -Najboljši nakup- v kategoriji OLED TV
http://www.racunalniske-novice.com/novi...
https://www.eisa.eu/awards/philips-55po...
pa še pri Mediamarktu v AT se že za 1799EUR dobi
https://geizhals.at/philips-55pos9002-a...
Pri EISA so Philipsovemu televizorju 55POS9002 podelili prestižni naziv -Najboljši nakup- v kategoriji OLED TV
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Joze_K ()
Evropsko združenje za sliko in zvok EISA je najnovejšemu OLED TV serije 9002 podelilo prestižni naziv "Najboljši nakup v kategoriji televizorjev OLED za 2017-2018"! Izpostavili so predvsem izjemno kakovost slike ter popolno kombinacijo tehnologij OLED in Philipsove edinstvene tehnologije za procesiranje slike P5.
ziga1990 ::
kupiš OLED tv potem pa SLO1,SLO2,POP TV in Kanal A gledaš
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
OK.d ::
Še dobro da EISA ne podeljuje prvih mest za tv-je z največ softwerskimi napakami
LPOK.d
Še dobro da EISA ne podeljuje prvih mest za tv-je z največ softwerskimi napakami
Bilo je nekoč:)
"Računalniške novice" kot običajno, so celo zgodbo predstavile zelo pristransko in vkovale Philipsa v nebo. Da si je Philips prislužil naziv "Best buy OLED TV", je pred tem moral ceno temu modelu znižati kar za 700€, in sicer iz 2500€ na 1800€. Komu bo ta naziv pripadal, ko bo čez dober mesec LG svojim OLEDom občutno znižal cene? EISA je podelila prestižne nazive za 6 TVejev. Po en naziv so poleg Philipsa prejeli še Sony, Samsumg in TCL. LG pa je prejel kar dva prestižna naziva in sicer za model 65E7 kot "Najboljši OLED TV" in za model 55SJ850V, kot "Najboljši LCD TV".
https://www.eisa.eu/awards/lg-oled65e7/
https://www.eisa.eu/awards/lg-55sj850v-...
"Računalniške novice" kot običajno, so celo zgodbo predstavile zelo pristransko in vkovale Philipsa v nebo. Da si je Philips prislužil naziv "Best buy OLED TV", je pred tem moral ceno temu modelu znižati kar za 700EUR, in sicer iz 2500EUR na 1800EUR. Komu bo ta naziv pripadal, ko bo čez dober mesec LG svojim OLEDom občutno znižal cene? EISA je podelila prestižne nazive za 6 TVejev. Po en naziv so poleg Philipsa prejeli še Sony, Samsumg in TCL. LG pa je prejel kar dva prestižna naziva in sicer za model 65E7 kot "Najboljši OLED TV" in za model 55SJ850V, kot "Najboljši LCD TV".
https://www.eisa.eu/awards/lg-oled65e7/
https://www.eisa.eu/awards/lg-55sj850v-...
Kar se tiče Lg OLEDA, ne bo nikdar cenejši kakor Philips OLED:)Kar pa se tiče modela SJ850 razumem , da je kvaliteten televizor, toda da je dobil nagrado za najkvalitetnejši televizor, pa ravno ni na mestu..Kajti televizor kateri ima porazno lokalno zatemnenje, uniformiranost črne,ne najboljši kontrast, ne najboljšo svetilnostjo 294 cd/m2 itd..ne more biti najkvalitetnejši:)Je pa tako kot je napisal tale možakar-Rasmus Larsen (flatpanelshd)) za Lg model SJ850.Izgleda, da je Lg segel precej v žep kar se tiče denarja, da je dobil ta dva naziva..
We can't explain it because we don't understand it either.
But remember that EISA is created by the industry for the industry. TV manufacturers pay to be included (and therefore expect to win awards).
Zgodovina sprememb…
krepki ::
Takšno črnino kot je na levi strani imam tudi sam na svojem starem tv ju Philps 47 pfk 7179 ful hd.
PARTyZAN ::
Tega seveda ne moreš trdit. Da bi lahko svoj TV primerjal s fotografijo, bi moral imet naslednje podatke: Model fotoaparata in nastavitve pri katerih je fotografija nastala, pa replicirat bi moral svetlobne pogoje do potankosti, in nato narest fotko.
Kar pa se tiče modela SJ850 da je dobil nagrado za najkvalitetnejši televizor, pa ravno ni na mestu..Kajti televizor kateri ima porazno lokalno zatemnenje, uniformiranost črne,ne najboljši kontrast, ne najboljšo svetilnostjo 294 cd/m2 itd..ne more biti najkvalitetnejši:)
To zgoraj si zapisal za LGeja SJ850, to spodaj pa za Philipsa PUS 7502:
Če pa iščeš televizor z odlično barvno reprodukcijo(natančnost barv itd..), odlično ostrino slike v statiki in dinamiki, odlično gibanje slike, zelo solidno svetilnostjo panela, solidnim kontrastom in prikazovanjem črnih kadrov, potem pa je ta model vsekakor pravi za tebe..
Že bežen pogled na to primerjavo: http://www.displayspecifications.com/en... pa kaže, da je LG mnogo boljši.
Da začneva s kontrastom. Oba ga imata 1400:1. Za LG omenjaš, da nima najboljšega, za Philipsa, da ima solidnega.
Svetilnost: Philips ima samo 400cd/m2, kar je za tebe zelo solidno, LG precej višjo 600cd/m2, kar je za tebe ne najboljše.
Input lag: Philips 32ms, LG mnogo boljši samo 15ms.
REC.2020: Philips skromnih 63%, LG mnogo boljši odličnih 71%.
Operacijski sistem: Philips, nestabilni Android, LG najboljši in uporabniku najbolj prijazen webOS 3.5.
HDR podpora: Philips skromni HDR10 in HLG, LG:HDR10, HLG, Dolby Vision, ACtive HDR, HDR Effect za prikaz SDR vsebin v HDR,
da ne omenjam dalje kaj Philips še ne omogoča: USB 3.0., ne podpora Atmos zvoku.....
Svetilnost: Philips ima samo 400cd/m2, kar je za tebe zelo solidno, LG precej višjo 600cd/m2, kar je za tebe ne najboljše.
Operacijski sistem: Philips, nestabilni Android, LG najboljši in uporabniku najbolj prijazen webOS 3.5.
HDR podpora: Philips skromni HDR10 in HLG, LG:HDR10, HLG, Dolby Vision, ACtive HDR, HDR Effect za prikaz SDR vsebin v HDR,
da ne omenjam dalje kaj Philips še ne omogoča: USB 3.0., ne podpora Atmos zvoku.....
Da začneva s kontrastom. Oba ga imata 1400:1. Za LG omenjaš, da nima najboljšega, za Philipsa, da ima solidnega.
Kar se tiče kontrasta, sem imel v mislih druge kvalitetnejše televizorje z VA panelom, ne Philips..Kajti sigurno, če gledamo skupno je vsekakor nekoliko kvalitetnejših modelov, ki bi si bolj zaslužili tale naziv:)Kar se tiče svetilnosti, ima Lg model merjeno na 10% Window 600cd/m2, kar pa se tiče 100%Window kateri se mora gledat, pa ta pade na 290:)Philips pa ima 450 merjeno konstantno v vseh parametrih..Moraš gledat te meritve na daljši čas, kjer je HDR svetilnost na televizorju prikazana kakšno minuto.Kajti v tem času, večini televizorjev pade svetilnost za okoli 50% ali več..Recimo dober primer je Samsung KS8000 in Philips model 7601..Samsung ima v začetku izmerjeno HDR svetilnost krepko čez 1000cd/m2, po minuti merjenja pa ta pade izpod 500cd/m2, kar je ogromno:)Philips ima v začetku izmerjeno svetilnost okoli 550cd/m2,in po minuti merjenja, je ta svetilnost še vedno enaka..Zato ni vse v specifikacijah:)Pa tudi sama svetilnost ne pomaga kaj dosti pri HDR vsebinah, če ima televizor porazno lokalno zatemnenje,slabo prikazovanje črnih kadrov, in prebijanja svetilnosti, kakor je pri tem modelu Lg-ja..Da ne morejo porihtat v takšnem rangu televizorja, uniformiranost črne barve, zatemnenja, in prebijanje svetilnosti, je pa precej žalostno:)Ravno danes je eden vrnil Lg model UH610, zaradi groznega prebijanja svetilnosti in slabega zatemnenja..To ti hočem povedat, da je tukaj Lg najslabši napram vsem proizvajalcem..Saj kar se tiče barvnega razpona svetilnosti, kontrasta so danes več ali manj vsi televizorji dobri, zalomi pa se kot je DSE, prebijanja svetilnosti, slabega zatemnenja itd..Pa treba povedat, da sta Lg in Samsung zaostala napram konkurenci tudi kar se tiče kvalitete slikovnih procesorjev.. Kar se tiče igranja, ne boš videl v praksi razlike..Kar se tiče Androida kolikor imam izkušnje z potrošniki, se raje odločajo za Android televizorje:) Kajti na Webosu, ne moreš uporabljat nič nelegalnih programov,recimo na Philipsu lahko uporabljaš kodi itd..Na Webosu tega ni mogoče.. Tako, da je to polovični smart sistem..Kar pa se tiče HDR formatov, pa sem ti že napisal, da so to samo specifikacije, v praksi, pa je to povsem drugače:)Edino kar ima Lg model prednost je Dolby Vision, ki pa ti tako še en čas ne bo koristil..Kar se tiče USB modula, podpira USB 3.0..Kar pa se tiče Atmosa, pa ni potrebe..Tukaj se sicer pogovarjava o kvaliteti slike.Vidim, da še kar veš o Lg modelu, ne veš pa nič o Philips modelu:)Zato tvoja primerjava ni mirodajna..Boš moral malo stopiti, do kakšne prodajalne, pa boš videl o čem ti pišem..
Zgodovina sprememb…
Gatsu ::
To nagrado bi letos itak moral dobit Sony XE930 model. Sam ja očitno je LG krepko podmazal EISO.
fantje mene pa zanima je možno dobiti dobro novo 55 inčno UHD smart televizijo za 1000€ ali je potrebno budget dvignit?
fantje mene pa zanima je možno dobiti dobro novo 55 inčno UHD smart televizijo za 1000€ ali je potrebno budget dvignit?
Jaz bi ti za nekaj več denarja priporočil tale model.
https://www.ceneje.si/Izdelek/8459102/a...
Ali pa katerega od teh modelov.
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...
https://www.ceneje.si/Izdelek/6315343/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/8318312/a...
andrej69 hvala za predloge samo je možno dobit kako dobro opcijo od boljših znamk kot sta LG in Samsung?
@ziga1990
Od kdaj pa sta Lg in Samsung kvalitetnejša znamka, napram tem, ki sem ti jih priporočil...?
Sicer, pa za takšen denar ne dobiš nič kvalitetnejšega kar se tiče Lg in Samsung televizorjev..
Od kdaj pa sta Lg in Samsung kvalitetnejša znamka, napram tem, ki sem ti jih priporočil...?
Sicer, pa za takšen denar ne dobiš nič kvalitetnejšega kar se tiče Lg in Samsung televizorjev..
andrej oprosti če sem te užalil samo jaz nisem ravno podučen glede televizij imamo doma dve manjši smart televiziji Philips in cenejši LG in mi je LG dosti bolj vseč posebno njegov UI ki je svetove boljši od philips-ovega
MarkoMan ::
zivjo.
Mene zanima kaj mislite o JVC LT-65V73AU https://geizhals.at/jvc-lt-65v73au-a155... in nakupom v avstriji?
sem nezahteven, velikost mi je najpomembnejsa ... trenutno imam 50 inch 4000 philips serijo...
oz v sloveniji gledam PHILIPS 65PUS6121 https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...
kakorsnokoli mnenje, kritika dobrodosli... Hvala
Mene zanima kaj mislite o JVC LT-65V73AU https://geizhals.at/jvc-lt-65v73au-a155... in nakupom v avstriji?
sem nezahteven, velikost mi je najpomembnejsa ... trenutno imam 50 inch 4000 philips serijo...
oz v sloveniji gledam PHILIPS 65PUS6121 https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...
vsak zacetek in zacetnik je tezek
andrej oprosti če sem te užalil samo jaz nisem ravno podučen glede televizij imamo doma dve manjši smart televiziji Philips in cenejši LG in mi je LG dosti bolj vseč posebno njegov UI ki je svetove boljši od philips-ovega
Nisi me užalil zakaj.. Kar se tiče uporabniškega vmesnika, je res, da imata Samsung in Lg to najbolje urejeno.Toda tudi današnji Philips in Sony televizorji, imajo to danes čisto solidno urejeno:) Moral bi drugače zastavit vprašanje.Da ičeš televizor z najboljšim vmesnikom,pa bi ti priporočil kakšen model Lg-ja ali Samsunga.
zivjo.
Kar se tiče JVC televizorja ne poznam, teško karkoli napišem..Kar pa se tiče Philips modela gre za soliden model in nič več..Ne smeš pričakovat preveč, od takšnega modela televizorja..Saj veš, da tudi zastavljena cena pove o sami kvaliteti televizorja, posebej za takšno veličino..Toda ker si napisal, da nisi zahteven lahko vzameš JVC ali Philips.
Nisi me užalil zakaj.. Kar se tiče uporabniškega vmesnika, je res, da imata Samsung in Lg to najbolje urejeno.Toda tudi današnji Philips in Sony televizorji, imajo to danes čisto solidno urejeno:) Moral bi drugače zastavit vprašanje.Da ičeš televizor z najboljšim vmesnikom,pa bi ti priporočil kakšen model Lg-ja ali Samsunga.
ok rabim dober nov 55inčni Smart TV z dobro sliko znamka LG ali Samsung do 1000€
@ziga1990
Tukaj imaš.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/5...
https://www.ceneje.si/Izdelek/6584600/a...
Tukaj imaš.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/5...
https://www.ceneje.si/Izdelek/6584600/a...
hvala andrej in keri je boljši?
Vsak po svoje ima prednosti.Samsung ima boljši kontrast, prikaz črnih kadrov, in seveda boljšo uniformiranost samega panela.Lg ima širok barvni razpon, večjo svetilnost panela, boljšo barvno reprodukcijo,širši kot gledanja in nekoliko boljši input lag za igranje iger.Lg ima tudi že podporo HDR10 in HLG formatov.Če pogledamo v prihodnost, je Lg vsekakor boljši nakup.
Zgodovina sprememb…
samo to sta 2016 modela?