» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
15 / 557
»»

andrej69 ::

mimox je izjavil:

Kakšna je razlika med Samsung 55KU6452: https://www.mimovrste.com/ultra-hd-tv-s...

in

Samsung 55MU6452 http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...

Najprej sem mislil, da je isti model na obeh straneh, šele kasneje opazil razliko v imenu.

Za model iz mimovrste imam še vedno težave najti kakšno uradno stran s specifikacijami..

KU64000 je lanski model, dočim je model MU64000 letošnji model.

Gatsu ::

Tale test se bere kot reklama za Philips lol...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gatsu ()

Sej ni res pa je... Me prov zanima kok folka je Samsung nategnu z QLED poimenovanjem...

Gatsu je izjavil:

Tale test se bere kot reklama za Philips lol...

Kaj ti zopet ne ustreza..?:D

Če bi takle test prebral v reviji od ZPS bi bilo še sprejemljivo. Da si pa tako amaterski tekst privoščijo v "strokovni" reviji, katero več ali manj berejo samo entuzijasti tehnike in ne gospodinje ter tehnično nepodkovani ljudje je pa res žalostno.

HDR je v vsem članku omenjen povsem površno, svetilnost kot da ni važna, out of box slika tudi očitno ni važna, za odzivne čase tudi še niso slišali. Skratka katastrofa od testa nevredna revije, za katero hočejo 5€

Evo še tekst za Philips PUS557502. Nikjer ni omenjeno da gre za ips zaslon, 2x ponovijo besedo OLED, da bo ja kdo nasedel in verjel da se lahko zadeva primerja z njimi.

O tem, kaj zmore tehnologija natančne osvetlitve LED v Philipsovih televizorjih z letnico 2017, priča model 55PUS7502, ki je trenutno uvrščen tik pod prestižni televizor z zaslonom OLED. Razlika v primerjavi s cenejšimi modeli je hitro vidna, saj je slika še bolj živobarvna in kontrastna, preizkus s fotografijami in posnetki s hitrim gibanjem pa potrjuje odlične rezultate. Zanje je v bistvu še najbolj zaslužen novi slikovni procesor P5, ki optimizira prikaz slike glede na predvajano vsebino. Philipsovi slikovni procesorji so bili vedno v samem vrhu, s P5 pa ta izdelovalec vsekakor daje tekmecem vedeti, da še kako obvlada izračune in umeščanje vmesnih sličic. Televizor Philips 55PUS7502 se je tako pri predvajanju zahtevnih testnih posnetkov, ki so narejeni za to, da izpostavijo morebitne šibke točke zaslonov in vgrajene elektronike, še najbolj približal modelu z zaslonom OLED. Slika je v vseh razmerah vrhunska, televizor pa omogoča, da jo izdatno nastavljamo. Tega se bodo lotili le najbolj zagrizeni, saj so že nastavljeni načini izbrani in umerjeni zelo posrečeno. Sliki nimamo kaj očitati.

Da bi Philips upravičil ceno poldrugega tisočaka, je televizor odel v tanko aluminijasto ohišje in ga postavil na vrtljivo stojalo. Vgradil je tudi odlično zvočno rešitev - tanka polička z zvočniki in na hrbtni strani tri bas membrane so po glasnosti in kakovosti predvajanega zvoka zasenčili vse tokrat preizkušene televizorje.

Upoštevaje sodobno različico Androida, število že nameščenih aplikacij (roko na srce, večina uporabnikov uporablja le tisto, kar so jim namenili izdelovalci), sodoben daljinec (ki pa mu manjka funkcija glasovnega upravljanja) ter vrhunsko sliko in zvok, je rezultat jasen - gre za prejemnika zlatega Monitorja.

Za: Kakovost slike in zvoka, osvetlitev okolice AmbiLight.

Proti: Nič.

Posmeha vredna tabela, brez kakršnih koli uporabnih podatkov za negospodinje...

Evo še en konkreten test tega TVja, kjer se vidi da se ta TV lahko samo v kot skrije proti vsem 2016 in 2017 OLED tvjem.... Tv je seveda dober, ampak da greš bit tak amater, da IPS tv z mizerno svetilnostjo primerjaš z OLEDi je pa res adijo pamet, razen seveda če je bil cel ta članek reklama za Philips. Pol je ta šalbajzerija razumljiva.

Extrem ::

Imam vprašanje proračun cca.1000€, 4K UHD 55 palcev pogoj. Philips odpade kaj priporočate katere modele od Sonya in Samsunga. Sony me predvsem zanima zaradi androida ker ima google play medtem ko Samsung tega ne omogoča in niti ni možno na njega poinštalirat npr. Kodija (alternativno sicer se lahko priklopi kak android tv box od kinezov) ampak vseeno. Važno da je odlična slika. Uporaba predvsem za filme kakšen nov model priporočate nakup pa seveda v SLO.

Hvala vsem.

Ex.

Extrem je izjavil:

Imam vprašanje proračun cca.1000€, 4K UHD 55 palcev pogoj. Philips odpade kaj priporočate katere modele od Sonya in Samsunga. Sony me predvsem zanima zaradi androida ker ima google play medtem ko Samsung tega ne omogoča in niti ni možno na njega poinštalirat npr. Kodija (alternativno sicer se lahko priklopi kak android tv box od kinezov) ampak vseeno. Važno da je odlična slika. Uporaba predvsem za filme kakšen nov model priporočate nakup pa seveda v SLO.

Hvala vsem.

Ex.

Zakaj pa te Philips ne zanima..? Kajti za takšen denar že dobiš kakšen zelo dober model Philipsa..Moraš vedet,da ti Philips ponuja največ za takšen denar:)Kar pa se tiče Samsunga in Sonya, dobiš za takšen denar še nekaj manj, modela Samsung KU6072 in Sony XD7005.

Pa če malo dvignem proračun kašen je po vaše tale model Sony KD-55XD8577S http://acssony.si/televizor-in-domaci-k...

Hvala za pomoč.

@Extrem
Ta je seveda že kvalitetnejši napram modeloma, ki sem ti jih omenil. Toda zopet, če se že odločaš za televizor z IPS panelom , je letos najboljša izbira letošnji zelo dober model Philipsa model 7502:)Seveda, če pa hočeš za vsako ceno Samsunga ali Sonya, pa lahko vzameš nekaj od teh omenjenih.

mgermo ::

Disclaimer: Andrej prodaja Philips tvje. #objektivnost

mgermo je izjavil:

Disclaimer: Andrej prodaja Philips tvje. #objektivnost

Res prosim, ne zavajat ljudi..)

Res zanima me kakšna je kvaliteta tega prej omenjenega kompleta in cena Sony KD-55XD8577S to je vse kar me najbolj zanima

Hvala!

@Extrem
Modela, ki sem ti ju omenil, sta solidna in nič več..Model XD8577, pa je že kar nekaj kvalitetnejši..Toda cena ne upravičuje kvalitete tega televizorja:)Kajti dobiš že kvalitetnejše modele z IPS panelom , kakor je ta Sony...

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

@Extrem Ta je seveda že kvalitetnejši napram modeloma, ki sem ti jih omenil. Toda zopet, če se že odločaš za televizor z IPS panelom , je letos najboljša izbira letošnji zelo dober model Philipsa model 7502:)Seveda, če pa hočeš za vsako ceno Samsunga ali Sonya, pa lahko vzameš nekaj od teh omenjenih.

Philips 7502 je čisto navaden edge LED, Sony KD-55XD8577S pa ima vgrajen mnogo boljši QD displej, ali kot to imenuje Sony TRILUMINOS, ki omogoča širši barvni spekter, večjo svetilnost...
Od HDR Philips podpira samo HDR10 in HLG, Sony pa poleg teh dveh podpira še Dolby Vision.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@Extrem Ta je seveda že kvalitetnejši napram modeloma, ki sem ti jih omenil. Toda zopet, če se že odločaš za televizor z IPS panelom , je letos najboljša izbira letošnji zelo dober model Philipsa model 7502:)Seveda, če pa hočeš za vsako ceno Samsunga ali Sonya, pa lahko vzameš nekaj od teh omenjenih.

Philips 7502 je čisto navaden edge LED, Sony KD-55XD8577S pa ima vgrajen mnogo boljši QD displej, ali kot to imenuje Sony TRILUMINOS, ki omogoča širši barvni spekter, večjo svetilnost...
Od HDR Philips podpira samo HDR10 in HLG, Sony pa poleg teh dveh podpira še Dolby Vision.

Philips je kvalitetnejši televizor, tu ni nikakršnega dvoma..Oba sta Edge Led Televizorja.Predvsem je Philips naredil z novim procesorjem korak naprej pri prikazovanje vseh vsebin..Oba imata širok barvni razpon,enako svetilnost nekje 400 cd/m2, predvsem pa je Philips kvalitetnejši v samem kontrastu, prikazu črnih kadrov, ostrini slke v statiki in dinamiki, pri zatemnjevanju slike itd, kar se tiče samega bandinga odličen itd..Philips tudi podpira HDR-10 in HLG. Ima že tudi 10 bitni panel, dočim ima Sony 8 bitni.Vsekakor ti povem iz prve roke, kvalitetnejši televizor napram Sony-a..Philips model 7502, bo letos najkvalitetnejši televizor z IPS panelom:) Pa tudi kar se ostalega tiče, med najboljšimi..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

leiito ::

HDTelevizija je sliko 7502 ocenila s 3 od 5. So pa pohvalili, da se lahko stojalo vrti, to je baje glavni adut tega modela.

Glede procesorja pravijo pa, da: "The new P5 processor does not offer a huge improvement in picture quality, but small optimizations are definitely here.", skratka baby steps, kar se napredka tiče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

Kakor jaz vidim, je ocennjen z 4 od 5:)Kar pa se tiče napisanega, je sedaj še kvalitetnejši z nadgradnjo Softwera..Treba pa počakat, še na druge teste..Sicer pa so ga na moj mikro, ocenili za najkvalitetnejši televizor,izmed nekaj testiranih..Kateri iščejo televizor za šport" in filme, jim vsekakor priporočam tale model Philipsa:) V glavnem kakor sem dejal, letošnji najkvalitetnejši model z IPS panelom:))

Zgodovina sprememb…

Slika skupno pa je ocenjena na 3,5, kar je še vedno zelo dobro..Seveda, pa bi bila ta ocena še višja, če ne bi meril kontrasta, ki je tako znan, da je slabši napram VA panelom.Toda kontrast izmerjen 1400:1, je več kot odličen" za IPS panel:)Je pa zato odličen predvsem v drugih segmentih..

Čakite no še vedno me zanima mnenje za komplet ki sem ga prilimal malo višje pa še soundbar dobiš zraven za to ceno. Mi lahk vsaj tu pomagate ne samo pač kupi (kar bo pa bo). Mnenje od poznavalcev mi veliko pomeni.

Hvala.

Ex.

Lahko pa si tukaj pogledate, razlike napram lanskemu procesorju.Kje so bistvene razlike.

Pa to je zame preveč mene zanima čisto kmečka razlaga tega Sonijevega modela oz. kompleta.

Extrem je izjavil:

Čakite no še vedno me zanima mnenje za komplet ki sem ga prilimal malo višje pa še soundbar dobiš zraven za to ceno. Mi lahk vsaj tu pomagate ne samo pač kupi (kar bo pa bo). Mnenje od poznavalcev mi veliko pomeni.

Hvala.

Ex.

Pa saj sem ti napisal, da gre za zelo soliden model televizorja..Tako, da ga lahko vzameš brez kakršnih pomislekov, če hočeš imet Sony televizor.Lahko pa si tukaj pogledaš test..
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x...

Ne vem če je to pravi test za model Sony KD-55XD8577s ker tam je test za X850D samo vprašam al si napačen link prilepil?

:D Saj je isto, oznaka je drugačna, ker gre za televizor , ki je namenjen drugemu tržišču..

Aa hvala za quick replay

Tukaj so vse oznake za ta televizor.
KD-85XD8505 BAEP
KD-75XD8505 BAEP
KD-65XD8599 BAEP
KD-65XD8577 SAEP
KD-65XD8505 BAEP
KD-55XD8505 BAEP
KD-55XD8599 BAEP
KD-55XD8588 BAEP
KD-55XD8577 SAEP

andrej69 je izjavil:

Kakor jaz vidim, je ocennjen z 4 od 5:)Kar pa se tiče napisanega, je sedaj še kvalitetnejši z nadgradnjo Softwera..Treba pa počakat, še na druge teste..Sicer pa so ga na moj mikro, ocenili za najkvalitetnejši televizor,izmed nekaj testiranih..Kateri iščejo televizor za šport" in filme, jim vsekakor priporočam tale model Philipsa:) V glavnem kakor sem dejal, letošnji najkvalitetnejši model z IPS panelom:))

O kakovosti slike govorim, tu so po mnenju HDTelevizije zmogli trojko, enako pri kontrastu, ti si najbrž gledal stojalo, ki ga pa res hvalijo, predvsem vrtljivost.
http://hdtelevizija.com/en/2017/06/12/p...

"Despite the new picture processor, interlaced signals are still not properly displayed and this will affect those watching live content over digital tuners. HDR performance is only mediocre due to low contrast and lack of local dimming. For not demanding users who want sharp image and like combination of Ambilight and Android in one package, this TV can be recommended."

Ta model se torej priporoča za najbolj nezahtevne konzumente, ki ne gledajo teve programa v živo, kaj šele HDR vsebine, kot omenijo nekje drugje so ciljna skupina predvsem imetniki VHS predvajalnikov.

Kdo je to moj mikro? Podobno referenčna firma kot tista, ki si jo kazal par dni nazaj?

leiito je izjavil:

andrej69 je izjavil:

O kakovosti slike govorim, tu so po mnenju HDTelevizije zmogli trojko, enako pri kontrastu, ti si najbrž gledal stojalo, ki ga pa res hvalijo, predvsem vrtljivost.
http://hdtelevizija.com/en/2017/06/12/p...

"Despite the new picture processor, interlaced signals are still not properly displayed and this will affect those watching live content over digital tuners. HDR performance is only mediocre due to low contrast and lack of local dimming. For not demanding users who want sharp image and like combination of Ambilight and Android in one package, this TV can be recommended."

Ta model se torej priporoča za najbolj nezahtevne konzumente, ki ne gledajo teve programa v živo, kaj šele HDR vsebine, kot omenijo nekje drugje so ciljna skupina predvsem imetniki VHS predvajalnikov.

Kdo je to moj mikro? Podobno referenčna firma kot tista, ki si jo kazal par dni nazaj?

Ne vem ali si neumen, ali se samo delaš..?
Picture quality - overall je ocenjeno z 3,5 zvezdicami..Kar se tiče napisanega, je odpravljeno z nagradnjo Softwera..Kar pa se tiče SD signaLA itd.. na Hrvaškem,pa se tako ve, da niti najbolj kvaliteten televizor, ne bo prikazal ne vem kakšne kvalitetne slike..Lahko pa ti iz prve roke povem, da deluje televizor odlično..! Sicer, pa boš lahko prebral še druge teste, pa boš videl o čem ti govorim..Tukaj zaključujem s teboj..:D

Aja, ni 3, ampak +3, big deal, kontrast ima še vedno samo tri, priporočajo ga pa samo osebam, ki nočejo ostre slike, hočejo pa v istem paketu ambilight in android. Tako porazne ocene ne more popraviti noben updejt, niti ni hdtelevizija, ki gotovo ve za updejt, updejtala svojega priporočila..

leiito je izjavil:

Aja, ni 3, ampak +3, big deal, kontrast ima še vedno samo tri, priporočajo ga pa samo osebam, ki nočejo ostre slike, hočejo pa v istem paketu ambilight in android. Tako porazne ocene ne more popraviti noben updejt, niti ni hdtelevizija, ki gotovo ve za updejt, updejtala svojega priporočila..

Slabo bereš..Napisal je: uz zadržane prednosti u odnosu na konkurenciju kada je oštrina i kvaliteta skalirane slike u pitanju.To pomeni, da še vedno prikazuje nekaj kvalitetnejšo ostrino slike in skaliranje napram konkurence:) Poglej saj se ne mislim raspravljat s tabo, kajti kopiraš kontekste, ki niso preveč dobri, tisti, ki pa so zelo dobri, pa jih ne omenjaš..Moraš vedet, da še na trgu ni televizorja, ki ne bi imel pomankljivosti..Predvsem pa hočeš prikazat, da je ta televizor slab, kakor vedno do zdaj, ko je bilo govora o Philips televizorjih...Pa saj to ni televizor najvišjega ranga, to moraš vedet..Toda za takšen rang in ceno, zelo dober televizor tu ni nikakršnega dvoma.. Jaz vem, da je ta televizor zelo dober, kar bojo spoznali tudi kupci..:)Recimo ljudje so zelo zadovolnji z lanskim modelom 6501 ,ki še letos zaradi zelo dobre prodajanosti ostaja v prodaji in 7101, s katerim so prav tako zelo zadovolnji.. Model 7502 pa je v določenih segmentih še kar nekaj kvalitetnejši:) Tako, da tukaj ne more biti govora o kakšnem povprečnem televizorju..Problem Darkota je, da on rad primerja televizorje z IPS paneli, in tistimi ki imajo VA panele..Seveda, je potem tudi ocena nekoliko nižja..Če pa boš dal poleg tega televizorja kakšen drug televizor z IPS panelom, pa boš videl , da je ta Philips odličen:) Tukaj se seveda v določenih segmentih kot so kontrat prikazovanje črne barve itd.. ne more primerjat, z kakšnim , ki ima VA panel..Lahko pa ti povem, da je ostrina slike v dinamiki kakor tudi v statiki odlična, samo gibanje slike pri športu je odlično, skaliranje raznih vsebin odlično, itd..Saj tukaj je Philips dosegel tisto kar so hoteli..Saj , če bi hoteli boljši kontrast črno barvo itd, bi vgradili Va panel pa bi dosegli še to kvaliteto..Sicer, pa pride jeseni model 8602, ki bo imel Va panel z QD tehnologijo in UHD certifikat..Model 7502 je pa primeren predvsem za športne navdušence, vsi ki imajo radi zelo naravne barve-natančne, ostrino slike, za vse ki potrebujejo nekaj širši kot gledanja itd..Za vse, ki pa prisegajo na boljši kontrast, boljšo prikazovanje črne barve, pa bodo seveda posegli po kakšnem modelu z VA panelom..Vsak televizor ima svoje pomankljivosti, to moraš razumet..

leiito je izjavil:

Kar se tiče updejta, se da kar veliko stvari poboljšat..Recimo tukaj je novejši update, ki pa še, ko je on testiral ni bil na voljo..TPM171E _ 001.002.089.001 On pa je imel na voljo to verzijo. TPM171E_R.001.002.035.013

Tukaj si lahko prebereš, kar piše na Hrvaški strani, kjer se prav tako ukvarjajo s testiranjem televizorjev.
In pa kar se tiče, kje so opazne razlike v sami sliki.

Ja, sej razumem, ta ima pač to prednost, da ponuja android in ambilight v paketu, komur je pač to pomembnno, odločno pa se odsvetuje bolj zahtevnim uporabnikom, ki želijo ostro sliko, in/ali gledajo tv program v živo in/ali celo HDR vsebine. Tako pač HDtelevizija, jaz samo citiram kar piše, oni so nepristranski strokovnjaki, ti pa pač prodajaš Filipse in valjda da jih boš hvalil.

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče updejta, se da kar veliko stvari poboljšat..Recimo tukaj je novejši update, ki pa še, ko je on testiral ni bil na voljo.

Normalno, če je nekaj narejeno slabo, potem se da veliko stvari poboljšat. Če je narejeno dobro, nimaš kaj izboljšat. Philips se je lani hvalil, da ima android iz 5.0 na 6.0 kar 23 izboljšav, od tega samo 2 zaradi novih funkcij TVeja. LG je ob prehodu webOSa 3.0 na 3.5 imel samo tri popravke, pa vsi so se nanašali na nove funkcije.

leiito je izjavil:

Ja, sej razumem, ta ima pač to prednost, da ponuja android in ambilight v paketu, komur je pač to pomembnno, odločno pa se odsvetuje bolj zahtevnim uporabnikom, ki želijo ostro sliko, in/ali gledajo tv program v živo in/ali celo HDR vsebine. Tako pač HDtelevizija, jaz samo citiram kar piše, oni so nepristranski strokovnjaki, ti pa pač prodajaš Filipse in valjda da jih boš hvalil.

Poglej zopet govoriš neumnosti:)Jaz osebno ti povem, da je slika na SD zelo dobra in nič slabša napram drugim proizvajalcem:) in odlična za FullHD in 4K vsebine:)Kar pa se tiče HDR vsebin, pa je povprečna slika, kajti sama svetilnost seveda ne dopušča vrhunske HDR slike. Saj nobeden televizor takšnega cenovnega ranga, ne prikazuje vrhunske HDR izkušnje:)Za takšno izkušnjo, treba poseči malo globlje v žep..

Sicer pa , če že gledamo samo kvaliteto slike, ni vse v kontrastu itd..Predvsem je važno, da je ostrina slike kvalitetna tudi v dinamiki-statiki, kjer ima precej televizorjev drugih proizvajalcev kar nekaj težav.. Pa tudi samo zatemnenje, skoraj neopazen DSE,prikazovanje zelo kompresiranih vsebin,odlično prikazovanje barv itd..Tukaj je Philips zelo dober..
Kar se tiče pa še same ostrine, si tukaj prečitaj..
Kako je IPS pokazao svoja ograničenja po pitanju kontrasta već kod SDR sadržaja, ne čudi što su HDR materijali bili ograničene dinamičnosti. Iako 55PUS7502 pokriva gotovo 86% DCI-P3 raspona boja i može prikazati zasićenije boje od - primjerice - Philipsovog 65PUS7601 modela, u praksi to nije bilo dovoljno za impresivnu prezentaciju UHD HDR materijala poput Planeta Zemlja 2 ili Batman v Superman: Dawn of Justice. S druge strane, oštrina slike je bila izvrsna, kako u statici tako i u dinamici zahvaljujući 120 Hz panelu i malom zamućenju koje prati IPS tip panela.

Japajade, vsak berač svojo malho hvali.

leiito je izjavil:

Japajade, vsak berač svojo malho hvali.

Ne vem s katerim poslom se ti ukvarjaš..Toda o tv tehnologiji vidim, da nisi ravno poučen:)
Pa tudi vidim, da si zelo trmast in svojeglav, bolj ko ti pišem in dajem dokaze, bolj ti demantiraš moje pisanje.. Saj kot sem že napisal, za provociranje in ostalo si dober" ni kaj..;)

Anney ::

Eni glumijo samo tisto kar preberejo, sam pa verjetno še enega tvja od teatiranih ni videl od blizu.
Ne rečem da testi niso mirodajni samo vsako oko ima svojega malarja.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Anney je izjavil:

Eni glumijo samo tisto kar preberejo, sam pa verjetno še enega tvja od teatiranih ni videl od blizu.
Ne rečem da testi niso mirodajni samo vsako oko ima svojega malarja.

To si dobro napisal..Predvsem kar se tega tiče:)

matko84 ::

Kaj pa pravite na Philips 55PUS7101/12 ali 55PUS6561/12 VS Samsung UE55KS7002. V Bigbangu so mi svetovali Philipsa. Razlika v ceni je 300 v prid Philipsa. Ambilight deluje v redu?

matko84 je izjavil:

Kaj pa pravite na Philips 55PUS7101/12 ali 55PUS6561/12 VS Samsung UE55KS7002. V Bigbangu so mi svetovali Philipsa. Razlika v ceni je 300 v prid Philipsa. Ambilight deluje v redu?

Jaz bi ti tudi priporočil, Philips model 7101:)Ambilight deluje v redu..

Posebno pozornost moramo nameniti še umeščanju televizorja Ambilight v naš prostor. Da bi dosegli kar najboljši učinek, je priporočljivo, da imamo za televizorjem belo ali steno drugega svetlega odtenka. Učinek sija bo manjši na temnih stenah. Da bo svetloba resnično delovala optimalno, je priporočljivo, da televizor umestimo 15 cm od stene. Prav tako je pomembno, da imamo okoli TV vsaj en meter prazne stene, brez pohištva, da se svetloba z zaslona na njej lahko lepo razliva.

Ambilight lahko našim željam in razpoloženju prilagajamo tudi med samim gledanjem vsebin. Projeciranje svetlobe je namreč mogoče uravnavati z izborom različnih načinov (angl. modes), ki ustvarjajo izbrana razpoloženja. Način statično predvaja enobarvni svetlobni sij, nežno svetlobo projicira tudi način sproščeno. Način pristno sledi akciji na zaslonu, način živahno pa še bolj poudari dogajanje. Ljubitelje intenzivnosti in iger pa navdušuje način igre, ki igranju doda še posebno realistično izkušnjo.

Pri tehnologiji Ambilight ne gre le zato, da bolj doživljamo TV vsebine. Ena izmed prednosti je, da s televizorjem Ambilight ne potrebujemo dodatne osvetlitve prostora, saj je sij s TV dovolj intenziven, da napolni celoten prostor. Poleg tega Ambilight zmanjša obremenitev oči. Ob gledanju televizorja v temni sobi smo izpostavljeni obsežnemu nihanju v intenzivnosti svetlobe, s čimer obremenimo zenico. Ambilight pa ublaži spremembe v ravni osvetljenosti, zato so zenice manj napete in oči manj utrujene.

O unikatni tehnologiji Ambilight se lahko prepričamo preko predvajalnika Ambilight, kjer lahko opazujemo razliko gledanja televizije z in brez svetlobnega sija Ambilight in preverimo njegovo funkcionalnost.

http://www.ambilightplayer.philips.com/...
[

matko84 je izjavil:

Če hočeš proper HDR potem nimaš kaj razmišljat. Edina opcija je Samsung 55KS7002. Philipsa sta v vsem inferiorna razen da imata ambilight.

Gatsu je izjavil:

matko84 je izjavil:

Če hočeš proper HDR potem nimaš kaj razmišljat. Edina opcija je Samsung 55KS7002. Philipsa sta v vsem inferiorna razen da imata ambilight.

Kar se tiče HDR se strinjam, kar pa se tiče ostalega pa je Philips kvalitetnejši..Sicer pa mislim, da veš zakaj so mu priporočili Philips model:);)

No kaj boš pa porekel na dva cenovno popolnoma izenačena TVja Philips 55PUS7502 in Sony 55XE9002 za 1700€? Bo tudi tukaj Philips krepko bolj kvaliteten in bla bla bla bla bla?

Gatsu je izjavil:

No kaj boš pa porekel na dva cenovno popolnoma izenačena TVja Philips 55PUS7502 in Sony 55XE9002 za 1700EUR? Bo tudi tukaj Philips krepko bolj kvaliteten in bla bla bla bla bla?

Ni potrebe, po takšnem sarkastičnem pisanju..Saj se ve, kateri bo hotel imet VA panel bo vzel sigurno model Sonya, kateri pa bo iskal televizor z IPS panelom, pa bo vzel Philipsa.Oba sta po svoje odlična televizorja..
Kar pa se tiče cene, že sedaj dobiš Philips model za 300 evrov ceneje..Poglej, kateremu res pomeni televizor vse na svetu in res išče nekakšno perfekcijo v televizorju bo vzel Sonya.Kateri pa ne išče nekakšne perfekcije, in išče prav tako zelo dober televizor, pa bo sigurno vzel Philipsa, in takih ti moram povedat je največ:)Zato je Philips model 6501, bil najbolje prodajan televizor v Sloveniji,in zelo dobro prodajan tudi v Evropi, in se bo še naprej prodajal v letošnjem letu.

Zgodovina sprememb…

Pa treba še povedat, da tukaj ne gre za isti rang televizorja..Sony je višji rang televizorja:)Z njim, se bo lahko primerjal Philips model 8602, kateri bo na voljo nekje v jeseni.

mgermo ::

Torej Sony je višji rang, ki je za perfekcioniste. Za normalno rajo je pa Philips tut še kr, po isti ceni. Razumljivo.
««
15 / 557
»»