Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

cekr ::
Pošlji sliko kjer je na ekranu samo ena barva
A ti gledaš na TV samo eno barvo?
Poginho je s pravim razlogom povprašal po eni barvi, samo ti tega ne razumeš.
Vem, kje je kužek pustil taco.
V normalnih pogojih neenakomerno osvetljitev/lise ne boš opazil.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Ma nemoj, te pa ti še nisi dosti TV-jev videl, pa še kako se vidi, razen če nočeš videt.
Ti vidiš. Jest tudi, če se potrudim. Samo zakaj? Brez veze. Ko imaš enkrat škatlo doma, sprejmeš realnost svoje denarnice.
Ko sem kupil 46" hd tv, sem čisto podzavestno gledal kvadratke in to s 3,5m. Čisto neproduktivno. Pa je bil tv takrat čez 2k€. Sedaj vidim tudi lise, ampak tako pač je.
Ko bo spustil dušo, bo pa na vrsti oled oz. tisto, kar bo takrat najboljše. Če pa v 10-ih letih ni, bo verjetno do penzije še šlo. Ha, ha.
Hočem smo povedati, da 99% kupcev teh problemov ne vidi. Če jim pa poveš, se bodo pa začeli brezveze sikirat.

PARTyZAN ::
Neenakomerna osvetlitev ali light bleed mora biti res katastrofalen, da bi ga opazil med normalno uporabo TVja, cekr ima point.

Tem napakam se reče, smer servis oz.še bolje, takoj nazaj v trgovino.
Sem pa prepričan, da to ni stalnica.
Če pa je cela serija tako zafurana, pa "Bog pomagaj takšnemu proizvajalcu".
Sem pa prepričan, da to ni stalnica.
Če pa je cela serija tako zafurana, pa "Bog pomagaj takšnemu proizvajalcu".

krepki ::

To imajo napako na valju, ko tiskajo lcd.
Isto ti pride pri tiskanju, ko počasi zmanjkuje prah v tonerju.
Isto ti pride pri tiskanju, ko počasi zmanjkuje prah v tonerju.

bbobst ::
Ali se tem anomalijam v mojem primeru strokovno reče light bleed ?
Tule niti ne veš za kaj se gre ker je slikano res z zelo slabim telefonom,že okolje televizorja je negledljivo.
Saj bistvo se vidi,prebijanje svetlobe, svetlejši in temnejši pasovi čez cel panel.
To verjetno ni banding, ker je banding povezan z barvnimi prehodi (kolikor vemm).

puginho ::
Neenakomerna osvetlitev ali light bleed mora biti res katastrofalen, da bi ga opazil med normalno uporabo TVja, cekr ima point.
Ne rabi bit katastrofalna da se vidi, zato pa predlagamo modele ki imajo to porihtano, rajši daš 200 eur več pa tega ni, pa si zadovoljen. Če pa te to ne moti pa go for it.

leiito ::

4knative ::

Ali se tem anomalijam v mojem primeru strokovno reče light bleed ?
A za ta tivi so rekli pri Filipsu, da je to njihova normalna kakovost slike in ne terja intervencije?
Ja, to Philips rekel da je normalno za njih. Hahaha.
Samsung

andrej69 ::

Lepa! Kje si ga vzel in za koliko dinarčkov?
Drejči, ni to Philips, ki razpade če ga malo bolj zagrabiš ali pa da odstopi zadnji del sam od sebe... Hahahaha!
Drejči, ni to Philips, ki razpade če ga malo bolj zagrabiš ali pa da odstopi zadnji del sam od sebe... Hahahaha!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 4knative ()

Upam,da zdrži brez okvar več kot eno leto.![]()
Priden. Si ga pri Avstrijcih vzel, ta deal za 1.700, ki ga imajo zdaj. Tudi mene mika. Jurja, kolikor manj kot 65" B7 stane, je kar nekaj dodatne opreme.
Poročaj kako si zadovoljen.
Kako na 900 izklopiti nesnago na androidu, da bolj tekoče dela:
Za Filips pove, da ni pomoči.

Priden. Si ga pri Avstrijcih vzel, ta deal za 1.700, ki ga imajo zdaj. Tudi mene mika. Jurja, kolikor manj kot 65" B7 stane, je kar nekaj dodatne opreme.

Philips 55PUS7502 is based on Android TV platform. We tested our sample with version 6.0.1. Philips was the first company that introduced Android TVs in 2014 and has improved it ever since. The latest installment did not change the looks of the menus, but even after a few weeks of usage, it is evident that 55PUS7502 runs the platform faster than TVs before and more stable as well. During the test we did not see any message about an app stopping or crashing and going through the menus was smoother than on Philips 65PUS7601 we had in the same room. Great result and good job, Philips!
The interface is still upscaled Full HD, so text and graphics are not “Ultra HD” sharp – nothing alarming since other TV brands also still use lower resolution menus.
The main menu consists of several categories:
Recommendations
Philips Collection
Apps and
Settings
You can access Google Play Store, Games, Movies & TV and Music and download different apps, free and not free. Different USB peripherals are supported such as gamepads, keyboards and mice – we tried Logitech gear and it worked flawlessly. There are also many video-in-demand apps such as YouTube, Vimeo, Netflix, TED TV, etc. The easiest to use is Netflix since it has a dedicated button on the remote control that will even turn on the TV from stand-by and start the app.
The Sony X800E runs the new Android TV 7.0 Nougat, which has a few major changes compared to 6.0 . Double clicking the home button now opens a task switching menu where the user can quickly switch between running apps. There is also a new picture in picture feature that lets video from an HDMI input or the TV's tuner be shown in a hovering box at the top right corner of the screen, while the user navigates the TV's interface and opens apps. Overall though the new update didn't fix the main problems with the platform, namely ease of navigation, interaction speed and frame drops, and the remote's lack of smart features.
Other core features of Android TV remain unchanged. The included Google Play store has a vast selection of apps that can be downloaded, more than on many other smart platforms. The TV's 'Chromecast built-in' feature allows content to be cast from a smartphone or tablet to the TV. The remote has a built in microphone for voice search, which works well.

Na koncu, po x pregledanih videotih in urah prebiranja testov in forumov, je rezultat predvsem anksioznost bodočega kupca, horror zgodbe slovenskih kupcev, ki so se morali pečati s serviserji, pa tesnobo samo še potencirajo. Racionalen nakup je na netu, v Avstriji ali Nemčiji, ampak "panel lottery" doktrina bodočega kupca spravlja v stres, ker kaj je hujšega na svetu kot trogat 65" tivi po servisih in se kregat s serviserji kaj je normalno odstopanje in kaj ne.
Pogosta teza, tudi Vincent zgoraj jo večkrat ponovi, je da je padec cene OLED zaslonov iz tega ali onega razloga povzročil tudi to, da je del panelov slabši, omenjajo predvsem slabo uniformiranost in dirty screen effect (če ni to eno in isto), kar je bojda še bolj izrazito pri 65" panelih. Koliko slabši so ta slabi paneli je težko reči, ampak na nemškem in ameriškem amazonu da 10% kupcev B7 oceno 1. Oceno 5 jih da temu modelu na ameriškem trgu 72%, na nemškem samo 55%, na angleškem pa da 76% oceno 5 in samo 6% oceno 1. Ali to pomeni, da so paneli za angleški trg boljši, ali da so tamkajšnji kupci manj picajzlasti, bogsigavedi.
Ocena je skupna za 55 in 65 inčer, tako da ne pove nič o razliki, je pa 55" za današnje razmere, vsaj meni, premajhen in za omejen budget bi raje vzel 65" Sony 900 kot 55" B7, trenutno staneta oba 1.700. Ampak tudi Sony 900, for fuck sake, na ameriškem amazonu samo 52% 5 zvezdic, 12% 1, tipičen enozvezdičar napiše:
"I have had to contact customer service no less than a dozen times. Every time they release a software update there are significant issues often with complete service interruption. There is some sort of android or user interface error at least every week. There are currently 55,000+ views in their own forum regarding a problem with the TV caught in a constant on the off cycle.
Ah.
Filipsov OLED ima pa na amazonu samo še 39% zelo zadovoljnih kupcev in 27% hudo razočaranih. Jasno, da poroča več nezadovoljnih kot zadovoljnih in da vzorec ni nujno reprezentativen, ampak tudi če je samo 1:6, da bom hudo razočaran s škatlo 65" Filipsa na hrbtu hodil po mestu je preveč.
Pogosta teza, tudi Vincent zgoraj jo večkrat ponovi, je da je padec cene OLED zaslonov iz tega ali onega razloga povzročil tudi to, da je del panelov slabši, omenjajo predvsem slabo uniformiranost in dirty screen effect (če ni to eno in isto), kar je bojda še bolj izrazito pri 65" panelih. Koliko slabši so ta slabi paneli je težko reči, ampak na nemškem in ameriškem amazonu da 10% kupcev B7 oceno 1. Oceno 5 jih da temu modelu na ameriškem trgu 72%, na nemškem samo 55%, na angleškem pa da 76% oceno 5 in samo 6% oceno 1. Ali to pomeni, da so paneli za angleški trg boljši, ali da so tamkajšnji kupci manj picajzlasti, bogsigavedi.
Ocena je skupna za 55 in 65 inčer, tako da ne pove nič o razliki, je pa 55" za današnje razmere, vsaj meni, premajhen in za omejen budget bi raje vzel 65" Sony 900 kot 55" B7, trenutno staneta oba 1.700. Ampak tudi Sony 900, for fuck sake, na ameriškem amazonu samo 52% 5 zvezdic, 12% 1, tipičen enozvezdičar napiše:
"I have had to contact customer service no less than a dozen times. Every time they release a software update there are significant issues often with complete service interruption. There is some sort of android or user interface error at least every week. There are currently 55,000+ views in their own forum regarding a problem with the TV caught in a constant on the off cycle.
Ah.
Filipsov OLED ima pa na amazonu samo še 39% zelo zadovoljnih kupcev in 27% hudo razočaranih. Jasno, da poroča več nezadovoljnih kot zadovoljnih in da vzorec ni nujno reprezentativen, ampak tudi če je samo 1:6, da bom hudo razočaran s škatlo 65" Filipsa na hrbtu hodil po mestu je preveč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()

Lepa! Kje si ga vzel in za koliko dinarčkov?
Tukaj si verjetno mislil na Samsung..![]()
Saj Samsung KS7002 je bil ,dokler je bil OK ,špica TV, brez pripomb,kar se tiče odstopanja zadnje stranice pa je šlamparija izdelave.
Kar se tega tiče ,so ga ob menjavah panela 2x na servisu lepo skupaj dali, v tretjem poskusu pa so tudi na servisu falili, odprl se je na dveh mestih,kar sem videl šele doma,ker na servisu nisem bil pozoren na to.

Kakšni pa so danes tivi servisi, najbrž niso več tipi v plavih haljah s kulijem v prsnem žepu, če rečeš dirty screen effect pa clouding pa banding, vejo o čem govoriš?

Pri katerih Avstrijcih , ali ni 1700€ bolj cena za 65-ko?

Kakšni pa so danes tivi servisi, najbrž niso več tipi v plavih haljah s kulijem v prsnem žepu, če rečeš dirty screen effect pa clouding pa banding, vejo o čem govoriš?
So kar normalno oblečeni.

Kar se pa tiče poznavanja problemov s paneli,pa je bilo vsaj v mojem primeru tako,da sem bil pri tretji reklamaciji (prvi dve sem opravil kar online s slikami) na servisu debelo uro,preden se je šef vdal in priznal,da panel ne štima. Verjetno je mislil,da bom jaz popustil,obupal. Največkrat pa je govoril,da ni vsak banding napaka.Vsaj to je imel do neke mere prav.Ali ne poznajo napak, ali pa se delajo "majmune" in se te hočejo čimprej znebiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bbobst ()

neo5468 ::
Moj bog kako slab fotoaparat je imel nexus 5. Flip phone quality. Takrat sem imel Galaxy S3 in je delal mnogo lepše slike. Ampak je Google daleč prišel, njihov Pixel 2 ima trenutno najboljši fotoaparat izmed vseh Android telefonov. Offtopic ampak sem moral komentirati tisto katastrofo.

Kar se pa tiče poznavanja problemov s paneli,pa je bilo vsaj v mojem primeru tako,da sem bil pri tretji reklamaciji (prvi dve sem opravil kar online s slikami) na servisu debelo uro,preden se je šef vdal in priznal,da panel ne štima. Verjetno je mislil,da bom jaz popustil,obupal. Največkrat pa je govoril,da ni vsak banding napaka.Vsaj to je imel do neke mere prav.Ali ne poznajo napak, ali pa se delajo "majmune" in se te hočejo čimprej znebiti.
Kako je bilo s potnimi stroški, živci in čakanjem? Koliko je to kaj vredno te dni? Čudno, da niso sposobni potestirati ko dajo nov panel.

Moj bog kako slab fotoaparat je imel nexus 5. Flip phone quality. Takrat sem imel Galaxy S3 in je delal mnogo lepše slike. Ampak je Google daleč prišel, njihov Pixel 2 ima trenutno najboljši fotoaparat izmed vseh Android telefonov. Offtopic ampak sem moral komentirati tisto katastrofo.
Res je imel slabše slike,ampak drugače pa še sedaj po skoraj 4 letih še vedno dela dokaj tekoče.

Kako je bilo s potnimi stroški, živci in čakanjem? Koliko je to kaj vredno te dni? Čudno, da niso sposobni potestirati ko dajo nov panel.
Servis testira s paterni,ki jih ima TV v service meniju in na tretjem panelu sem se prepričal na lastne oči,da je bilo OK.
Problem je bil viden na določenem materjalu,na bolj sivih temnejših barvah, ,če je bla slika bolj svetla ,napaka ni bila vidna
Četri panel pa so tudi stestirali z mojim materjalom,kjer je bila napaka dobro vidna, vendar pa so na njem našli preveč mrtvih pixlov.

edi45 ::
kateri TV se splača kupit za primarno uporabo kot računalniški monitor? Torej nizek input lag, visok kontrast in HDR za igre, 4k resolucija 49" ali pa manj? tam do 1400EUR. Se splača vzet curved? Sedelo se bo točno na sredini tvja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: edi45 ()

kateri TV se splača kupit za primarno uporabo kot računalniški monitor? Torej nizek input lag, visok kontrast in HDR za igre, 4k resolucija 49" ali pa manj? tam do 1400EUR. Se splača vzet curved? Sedelo se bo točno na sredini tvja.
Tukaj imaš.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/t...

starboi ::
kaj pravite na tv Samsung UE65MU7000 za 1500€? ali je kaj boljšega za tak denar/velikost?
V tem cenovnem rangu se definitivno splača pogledati za LGjevo Oled serijo : https://geizhals.at/lg-electronics-oled...

vander ::
Predlagam, da se tej temi spremenite naslov v "andrej69 in televizor13 ponujata Philips televizorje". Dokler je bil aktiven "Tomson" smo dobili veliko koristnih predlogov in nasvetov. Sedaj, ko je dobil Andrej zalet se pa ne zna ustavit. Namesto koristnih nasvetov smo dobili reklamo. Za kar ste krivi tudi vi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vander ()

Malo bodi bolj realen in poglej, da se ga samo napada.
Res, da ga srbi Philips, samo včasih svetuje tudi kaj drugega. Ni bilo tako daleč nazaj.
Res, da ga srbi Philips, samo včasih svetuje tudi kaj drugega. Ni bilo tako daleč nazaj.

vander ::
Andreja69 nihče ne napada. Njegovi nasveti o nakupu določene znamke so tako pristranski, da ni več verodostojen svetovalec, ampak samo še trobilo za določeno znamko.

In? Zakaj je treba dajat pripombe nad njegovo izbiro.
Pač rečeš; "Jest pa priporočam model od Ei Niš"? Je tako težko?
Pač rečeš; "Jest pa priporočam model od Ei Niš"? Je tako težko?