» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
64 / 567
»»

angus35 ::

V tem cenovnem razredu je še edini PHILIPS LED TV 55PUS6501 z 100hz panelom. Se splača potem bolj tega kupiti ?

Rugabuga ::

Pri meni enako. Sicer sem nabavil sonyja, vse deluje razen boxa od telemacha. Problem rešil z eonom.... zdaj vse špila z wnim daljincem...

profdoktor ::

angus35 je izjavil:

V tem cenovnem razredu je še edini PHILIPS LED TV 55PUS6501 z 100hz panelom. Se splača potem bolj tega kupiti ?

Če nisi občutljiv na lise in probleme v osvetlitvi potem ok. Dobil boš nekaj takega:

ziga1990 ::

Fantje rabim pomoč:

Rad bi usposobil da z Samsung-ovim dalincem kontroliram Amisov TV Box(Albis) pa mi ne gre starejši hišni kino je takoj deloval ko sem ga naštimal. Tv pa je Samsung QLED 65Q7F. Ima kdo kakšno idejo kako bi to naredil?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

televizor13 ::

angus35 je izjavil:

Vsekakor ti priporočam tale model Philipsa ali model 6412:)In ne oziraj se na nekatere tukaj, kajti nimajo vsi televizorji teh težav..Tukaj si lahko pogledaš, da je osvetljenje zelo dobro.Ko pa se bo gledala vsebina, pa to sploh ni vidno:)

Zgodovina sprememb…

Tukaj še dve sliki.

bbobst ::

televizor13 je izjavil:

angus35 je izjavil:

Vsekakor ti priporočam tale model Philipsa ali model 6412:)In ne oziraj se na nekatere tukaj, kajti nimajo vsi televizorji teh težav..Tukaj si lahko pogledaš, da je osvetljenje zelo dobro.Ko pa se bo gledala vsebina, pa to sploh ni vidno:)

Ni vidno,ko je slika čez cel ekran, ko pa gledaš film,ki ima zgoraj in spodaj črn pas,pa je še kako moteče.

bbobst je izjavil:

televizor13 je izjavil:

angus35 je izjavil:

Ni vidno,ko je slika čez cel ekran, ko pa gledaš film,ki ima zgoraj in spodaj črn pas,pa je še kako moteče.

Da, če gledaš v popolni temi:)Če pa imaš vključen Ambilight, ali kakšno drugo rasvetljavo pa ni moteče..

Jodlarcek ::

Jaz pa nikakor ne morem nastaviti optimalne slike na mojem Samsungu MU8000.Ali je slika presvetla in vse blešči, zmanjšam osvetlitev in potem je pretemno....Skratka nikakor ne najdem neke optimalne nastavitve. Tudi kalibracija iz RTINGS mi ni ravno optimalna.
Mi lahko svetujete nastavitev? Večinoma se glede kabelska TV HD programi.

Jodlarcek je izjavil:

Jaz pa nikakor ne morem nastaviti optimalne slike na mojem Samsungu MU8000.Ali je slika presvetla in vse blešči, zmanjšam osvetlitev in potem je pretemno....Skratka nikakor ne najdem neke optimalne nastavitve. Tudi kalibracija iz RTINGS mi ni ravno optimalna.

Poskusi s temi nastavitvami.
Picture mode Standard
Backlight 12
Contrast 95
Brightness 0
Colour saturation 43
Colour temperature Standard
Tint / Hue G52/R48
Sharpness 50
Motion Lighting on
Digital Clean View on
Local Dimming low
Contrast Enhancer off
HDR+ Mode off
Film Mode Auto2
White Balance 0
Gamma BT.1886 (0)
Colour Space native

Jodlarcek je izjavil:

kakšno televizijo si imel pred to?

ziga1990 je izjavil:

Jodlarcek je izjavil:

kakšno televizijo si imel pred to?

Prej sem imel LG LE8500.

televizor13 je izjavil:

Jodlarcek je izjavil:

Poskusi s temi nastavitvami.
Picture mode Standard
Backlight 12
Contrast 95
Brightness 0
Colour saturation 43
Colour temperature Standard
Tint / Hue G52/R48
Sharpness 50
Motion Lighting on
Digital Clean View on
Local Dimming low
Contrast Enhancer off
HDR+ Mode off
Film Mode Auto2
White Balance 0
Gamma BT.1886 (0)
Colour Space native

Hvala za trud. Moram reči da je to najboljša nastavitev do sedaj. Še kakšna nastavitev?

@Jodlarcek
Tukaj še imaš.

^^ mogoče je samo to da je šel iz LCD na LED?

mgermo ::

LCD == LED

Ramlo ::

Jodlarcek je izjavil:

Lahko malo več napišeš o sliki in samem tv-ju kr kupujem točno ta model.
Hvala

mihco ::

Zelo malo argumentiranih priporocil zadnjih nekaj strani te teme....
Narocen imam lg oled 55b7v za 1500eur. Ampak se amazon ze 3 tedne izgovarja glede zalog/izpolnitve narocila.
Kaksne so alternative ta trenutek? Je mozno za podoben denar dobiti kaj primerljivrga? So kje kaksne akcijske cene best buy tv-jev? Pripravljen bi bil vzeti tudi slabsi tv v kolikor je kje kaksna top perf/eur ponudba

mihco ne rabiš se več sekirat in iskat argumentov v kolikor si že naročil LG B7. Gre za zelo dober televizor. Lahko normalno zadihaš. :D

profdoktor je izjavil:

mihco ne rabiš se več sekirat in iskat argumentov v kolikor si že naročil LG B7. Gre za zelo dober televizor. Lahko normalno zadihaš. :D

Nevem ali me amazon j.. v glavo in ce bodo kjub obljubam sploh uresnicili narocilo...
Naslednja najnizja cena za b7 je 1730 pri mimovrste kar pa je malo over budget zato me zanimajo alternative

angus35 ::

televizor13 je izjavil:

angus35 je izjavil:

Model 6412 ima 50 hz panel kot Samsungov, zakaj bi torej bil boljši pri gibanju slike ?

mihco je izjavil:

profdoktor je izjavil:

Nevem ali me amazon j.. v glavo in ce bodo kjub obljubam sploh uresnicili narocilo...
Naslednja najnizja cena za b7 je 1730 pri mimovrste kar pa je malo over budget zato me zanimajo alternative

Amazon ima tale televizor na zalogi, tako da če si res tam naročil za Black Friday, bi moral biti TV že na poti.

Pa ni...

To je njihov vcerajsnji odgovor:

Please accept my sincere apologies for the inconvenience caused to you in this situation.

However, I've checked your order, and have found that "LG OLED55B7D 139 cm (55 Zoll) OLED Fernseher (Ultra HD, Dual Triple Tuner, Smart TV)" has been delayed in the dispatch process. I've now escalated this to the fulfilment centre that is dispatching your goods to help solve the problem.

On very rare occasions there can be technical or stock availability issues that prevent us dispatching certain products to certain addresses. This can be due to the location of our remaining stock of the product and any special shipping requirements necessary.

When your order is dispatched you will receive an e-mail with a revised delivery estimate. If you need the item urgently and are unable to wait any longer for the product you can cancel your order and you will not be charged.

tabascos ::

2 meseca sem čakal na ta black friday. Nekako sem ciljal na 55xe9005, kar pri nas ni bilo nekaj, deal pri SantaDomenici sem spregledal, ki je bil več kot ugoden. Sedaj se odločam med Sony 55xe8577 ter philips 55pus7502. Mogoče kaj drugega do 1100€.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tabascos ()

mihco to si vzel na .de ali .co.uk? Verjetno majo skladišča po celi evropi in jim ni glih optimalno za vozit takšen velik paket v Slovenijo. So ti ponudili kaj? Meni Amazon vedno ponudi kaj mamljivega in sem zadovoljen na koncu.

tabascos jaz bi na tvojem mestu vzel Sony, ampak ne ta model, pač pa best buy model:
https://www.gamingoase.de/de/kategorie3...

profdoktor je izjavil:

mihco to si vzel na .de ali .co.uk? Verjetno majo skladišča po celi evropi in jim ni glih optimalno za vozit takšen velik paket v Slovenijo. So ti ponudili kaj? Meni Amazon vedno ponudi kaj mamljivega in sem zadovoljen na koncu.

Na .de . Ko sem prejsnji teden spraseval sem dobil podoben genericni odgovor in obljubo da bo dostava brezplacno spremenjena iz standard na express.
Podn v glavnem. Vec kot mesec dni za izdelek na zalogi

Kje pa se nahaja trenutno televizor? Verjetno si dobil številko za sledenje. Nisi naročil za Black Friday, torej 24.11.2017?

Narocil sem 20.11. zjutraj , stanje pa je: "
Delivery date pending
Not yet dispatched"

Ramlo je izjavil:

Jodlarcek je izjavil:

Hvala

TV je za moje mnenje in moje potrebe več kot dovolj. Priblem ima edino glede nastavitve slike. Nikakor da nastavim optimalno sliko. Sem pa se sedaj po priporocilih nekaterih na forumu zelo oribližal. Nekako se še nisem navadil na močno svetilnost. Vae mi je nekako preveč "osvetljeno" in včasih kar preveč blešči. Po RTING kalibraciji pa je slika pretemna in nekako preveč siva ter "zadimljena", meglena. Ampak ko mi uspe nastaviti po mojem okusu verjamem da bo OK.

Ramlo ::

S kakšne razdalje gledaš tv?

mito3000 ::

Jodlarcek je izjavil:

Ramlo je izjavil:

Jodlarcek je izjavil:

Hvala

TV je za moje mnenje in moje potrebe več kot dovolj. Priblem ima edino glede nastavitve slike. Nikakor da nastavim optimalno sliko. Sem pa se sedaj po priporocilih nekaterih na forumu zelo oribližal. Nekako se še nisem navadil na močno svetilnost. Vae mi je nekako preveč "osvetljeno" in včasih kar preveč blešči. Po RTING kalibraciji pa je slika pretemna in nekako preveč siva ter "zadimljena", meglena. Ampak ko mi uspe nastaviti po mojem okusu verjamem da bo OK.

Jaz imam popolnoma enak problem s Sony 55xe9005. Sem na koncu pristal pri malenkost spremenjenih rtings nastavitvah kjer mi je slika po parih dneh super. Vseeno pa oči precej bolj trpijo kot prej na crt. Pa imam osvetlitev praktično skoraj na nuli in TV nikoli ne gledam v temi.

^^ ma morate tudi razumeti da niso vsi programi,oddaje,filmi,.... is svetilnosti mi smo na koncu na youtubu zagnali 4K video narave in sliko tam prilagodili

puginho ::

televizor13 je izjavil:

angus35 je izjavil:

Vse po starem vidim, slika slaba in slab panel, konkurenca ponuja boljše.

fpbs ::

puginho je izjavil:

televizor13 je izjavil:

angus35 je izjavil:

Vse po starem vidim, slika slaba in slab panel, konkurenca ponuja boljše.

Da vse po starem, Andrej se je prelevil v "televizor13" in prodaja Philipsov zopet poteka.

puginho ::

S tem da zdaj predlaga loterijo, če imaš srečo dobiš slab panel drugače pa katastrofo od panela.

boki75 ::

mito3000 je izjavil:

Jodlarcek je izjavil:

Ramlo je izjavil:

Jodlarcek je izjavil:

Hvala

Jaz imam popolnoma enak problem s Sony 55xe9005. Sem na koncu pristal pri malenkost spremenjenih rtings nastavitvah kjer mi je slika po parih dneh super. Vseeno pa oči precej bolj trpijo kot prej na crt. Pa imam osvetlitev praktično skoraj na nuli in TV nikoli ne gledam v temi.

Si poskusil s temi nastavitvami:

puginho je izjavil:

S tem da zdaj predlaga loterijo, če imaš srečo dobiš slab panel drugače pa katastrofo od panela.

Saj proizvajalci vgrajujejo v glavnem panele istih proizvajalcev:))Saj od teh glavnih proizvajalcev nihče več ne proizvaja svojih panelov, razen Lg-ja in nekaj malega še Samsung..Tako, da tukaj ne gre za ne vem kakšne razlike v panelih..Razlika je edino, kako ima določen proizvajalec urejeno samo osvetljevanje panela itd..
Ali je Direct LED panel ali Edge LED, in ali je osvetljenje vgrajeno horinzontalno ali vertikalno pri Edge LED panelih itd..Tako, da na tržišču še ni televizora z idealnim panelom:))

Oko rabi nekaj časa da se navadi na močno svetilnost. Sony XE9005 še ni nič proti Sony XE9305 v svetilnosti. Backlight počasi dodajaš, vsak dan 1 zraven, do priporočenih nastavitev, ki bi naj bile optimalne.

sminx ::

mito3000 je izjavil:

Jodlarcek je izjavil:

Ramlo je izjavil:

Jodlarcek je izjavil:

Hvala

Mito probaj po teh navodilih

jaz imam tako sicer malo manj svetilnosti in pa na dynamic in mi je kul.

Nastavitve za Sony XE9005.
Picture mode Standard
Backlight 12
Contrast 95
Brightness 49
Colour saturation 48
Colour temperature Neutral
Tint / Hue R3
Sharpness 60

Auto Picture Mode auto
Gamma 0
Black Adjust med
Adv. Contrast Enhancer off
Auto Local Dimming med
X-tended Dynamic Range med
Adv. Color Temperature max/0
Live colour low
Reality Creation auto
Random NR auto
Digital NR auto
Smooth Gradiation low
Film Mode high
HDR Mode auto
HDMI Video Range auto
Colour Space auto

Na to Sonyjevo močno svetilnost, ki je moteča, da moraš zamižat ob nekaterih prizorih, je bilo že kar nekaj pritožb. Mislim, da 1000cd/m2 maximalno 1200cd/m2 naj bi bilo dovolj za kakršni koli HDR. Bolje bi bilo, da bi se bolj posvetili temnim scenam, popolni črni, da imaš v črnini še vedno intenzivne barve, ne pa da ti posivijo.

fpbs je izjavil:

Na to Sonyjevo močno svetilnost, ki je moteča, da moraš zamižat ob nekaterih prizorih, je bilo že kar nekaj pritožb. Mislim, da 1000cd/m2 maximalno 1200cd/m2 naj bi bilo dovolj za kakršni koli HDR. Bolje bi bilo, da bi se bolj posvetili temnim scenam, popolni črni, da imaš v črnini še vedno intenzivne barve, ne pa da ti posivijo.

Potem nabaviš OLED,pa ne bo sivine prisotne.Sicer pa local diming deluje cisto spodobno pri xe90,in skoraj sivih odtenkov ne najdeš pri reprodukcije crne barve.Ce imas prisotno še malo svetlobe prostora,pa sploh ne zaznaš sive. Tako se obnaša 65xe9005,pri 55xe9005 je še nekoliko bolje vse skupaj. in jaz imam nastavljen tv po kalibraciji AV foruma,in je slika zelo dobra,ne seka tako svetloba in ni moteče za oči prav nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boki75 ()

^^ naš QLED nima sivih odtenkov

Tu si lahko pogledaš, kaj vidiš na tvojem QLEDu in kaj bi lahko videl na OLEDu:
https://www.google.si/search?lr=&biw=18.....0i19k1l3j0i5i30i19k1j0i8i30i19k1.135702.140100.0.143709.12.12.0.0.0.0.102.827.11j1.12.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.10.650...0j0i13i30i19k1j0i8i13i30i19k1j0i30i19k1j0i13k1j0i30k1.0.yEiKimHWIC0#imgrc=QtE0wOmfpmU46M:

leiito ::

A propos pritožbe, da je Sony 900 preveč svetel, Samsung Q7 ima zato ABL in obratno koncipiran tone mapping kot Sony, tako da raje ohranja temne dele kot potencira svetle. Glede na pripombe morda ni napačen pristop, morda celo argument za Q7, čeprav, če se prav spomnim, je cena Q7 cca. €2.300, kza to dobiš pa že Sony 930 in skoraj B7. Še topel review Q7 na HDTV

edi45 ::

Jodlarcek je izjavil:

če se ti vse blešči imaš vrjetno nastavljeno na dynamic način prikaz slike, nastavi samo na standardno in bo vredu.

fpbs je izjavil:

https://www.google.si/search?lr=&biw=18.....0i19k1l3j0i5i30i19k1j0i8i30i19k1.135702.140100.0.143709.12.12.0.0.0.0.102.827.11j1.12.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.10.650...0j0i13i30i19k1j0i8i13i30i19k1j0i30i19k1j0i13k1j0i30k1.0.yEiKimHWIC0#imgrc=QtE0wOmfpmU46M:

kaj naj bi videl HDR saj ga q7f ima plus ali je za 600€ dovolj razlike da bi moral kupiti LG OLED jaz tako velike razlike nisem opazil v živo da bi opravičilo 600€

ziga1990 je izjavil:

fpbs je izjavil:

https://www.google.si/search?lr=&bi........0i19k1l3j0i5i30i19k1j0i8i30i19k1.135702.140100.0.143709.12.12.0.0.0.0.102.827.11j1.12.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.10.650...0j0i13i30i19k1j0i8i13i30i19k1j0i30i19k1j0i13k1j0i30k1.0.yEiKimHWIC0#imgrc=QtE0wOmfpmU46M:

kaj naj bi videl HDR saj ga q7f ima plus ali je za 600€ dovolj razlike da bi moral kupiti LG OLED jaz tako velike razlike nisem opazil v živo da bi opravičilo 600€

Taksne fotke so zavajujoce,ker primerja low budget ips tv z oled. Vse je samo marketingska poteza. Primerjaj npr x93 z oled,je razlika majhna,da ne vzamememo za primerjavo x94 ali zd9
Tudi lanski panasonic dx900 ni dalec od oleda oz kvalitete prikazovanja barv.

^^ mi smo bili v živo v trgovini in videli QLED in LG OLED ki sta predvajala isti video in glede na videno in ceno smo vzeli QLED

Odlično, vzeli ste QLED. V čem je sploh problem?
««
64 / 567
»»