Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
andrej69 ::
Meni pa je žal, da sem naročil ta TV in tudi bratu je, ker sedaj imava samo delo s tem. Raje bi bil iskren in bi povedal po resnici, da ne gre za enak TV kot PML9507 in bi s tem nardil uslugo meni in sebi! In še ostali bi dobili popust!
Saj sem res sam kriv.. Pa ne ker ti nisem povedal resnice, temveč, ker bi moral vedet, da tako s Philipsom ne boš zadovoljen.. Saj ta zgodba se ponavlja iz leta v leto, da delaš nekakšne primerjave potem pa pljuvaš po Philpsu:) Zakaj ne narediš kakšne primerjave z drugimi brendi in ne samo Philipsom.? Vem, da si nekaj pisal, da zaradi Philipsovega procesorja vendar sam veš, da to ni resnica.! Sicer pa se jaz tako preveč ne sekiram glede teh stvari.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
Dimnik ::
@Dimnik
Kaj ti si nekakšen odvetnik skyforma..??
Ne, ma kje....ampak...
Na k..ac mi gre tvoje nqkladanje o pilipsu, kako je vsako leto oh in ah, boljši,
Je pa užitek, ko te taki z malo več znanja in iz izkušenj oz testov povozijo po celi črti, ti pa kot standard nekaj ovinkariš, direktnega odgovora ne daš, ker potem bi moral posrat pilipsa,
Zato vsake toliko, treba omenit tvoje nakladanje, da boš čim manj ljudi nasral, očitno delaš to namerno, glavno da spraviš pilipsa v promet, dober ali slab model....
Pa odgovarjaj na vprašanja od forumašev, ne da ovinkariš in odgovarjaš na vse drugo...
@Dimnik
Ne vem zakaj se hočeš toliko prerekat z menoj, če pa nisi na tekočem kar se tiče tv tehnoogije.. Ko boš obvladal doočene zadeve, potem pa se lahko pogovarjava..
Veš takšni kavč strokovnjaki kot si ti in tebi podobni, so največje zlo različnih forumov:)
Tako, da se sedaj lepo umiri, in, ko boš imel kakšne osebne izkušnje s televizorji potem napiši:)
Ne vem zakaj se hočeš toliko prerekat z menoj, če pa nisi na tekočem kar se tiče tv tehnoogije.. Ko boš obvladal doočene zadeve, potem pa se lahko pogovarjava..
Veš takšni kavč strokovnjaki kot si ti in tebi podobni, so največje zlo različnih forumov:)
Tako, da se sedaj lepo umiri, in, ko boš imel kakšne osebne izkušnje s televizorji potem napiši:)
Bellzmet ::
No čim je treba nov TV nastavljat (in še to za vsak vhod posebej!!!), da je slika kao OK - potem je TV crap. Za ta denar ma da pride že iz tovarne pravilno nastavljen.
polde66 ::
@Dimnik
Največje zlo različnih forumov so ravno takšni kot ti. Narcisoidi polni sebe z mislijo, da imajo vse znanje. Ti si še več od tega, ker imaš koristi od tega, da prodaš svoj artikl Philips. Nisi ne objektiven, nisi nikoli dal točnega argumenta ampak kopiraš neke podatke iz tvojega arhiva, kjer imaš napisane "odgovore za prvo pomoč". Čeprav se ti večkrat niti ne sanja kaj si sploh napisal.
Kavč strokovnjak jao. Splet je poln informacij in če jih hočš dobit si vzameš čas in jih imaš. Vse informacije so dostopne tam, ker ravno strokovnjaki pišejo svoja mnenja in dobiš strokovne članke. Dobiš lahko vpogled v vso tehnologijo, ki te zanima. Pri tem pa lahko izbiraš strokovnjaka od philipsa, lg-ja, ali pa neopredeljenega. Kdo pa pravi da je tvoje znanje eno in edino in na koncu še pravo? Niti ne more bit, ker si pristranski do filipsa. Torej ti niti ni za verjet zaradi tvoje pristranskosti razen, če kupuješ filipsa.
Osebne izkušnje s televizorji ima pa vsak uporabnik tv-ja. Se ti ne zdi? Tale tema ni o filipsu ampak Kateri 55" in večji LCD televizor, pa niti ne vem na kakšen način si si prisvojil exkluzivno pravico do teme.
polde
Je pa "zanimivo" spremljat temo - tle se kregate vsak dan, promovirate/šimfate določeno znamko TV-jev in potem prosite/dajete kode za popust :)))
darck ::
No čim je treba nov TV nastavljat (in še to za vsak vhod posebej!!!), da je slika kao OK - potem je TV crap. Za ta denar ma da pride že iz tovarne pravilno nastavljen.
To,da lahko nastavljaš vsak vhod HDMI posebej je pravilno saj edino tako lahko nastaviš sliko kot si želiš ali s kalibracijo. Vsaka priključena naprava bi drugače prikazala sliko in to govorim za bluray predvajalnik in podobne stvari. Imam Samsungov bluray in Philipsov DVD predvajalnik pa vsak rabi čisto drugačne nastavitve za sliko in zato je dobr da lahko vsak posebej HDMI vhod nastavljaš isto velja za zvok.
DarwiN ::
~10 let nazaj, ko so prihajali prvi 4k modeli, je Philips ravno tako imel -50% promocijo. Je šlo za nek PUS7XXX model v ~50" velikosti, če se prav spomnim.. Prvi Philipsov 4k TV.. Bilo je neko predavanje in vsak udeleženec je dobil priložnost kupiti omenjen TV za 450€, medtem ko je bila redna cena 900€. Andrej se gotovo spomni tega primera.
In se je seveda izkazalo, da je bil TV nek prototip, napol delujoč izdelek, 30Hz, nedelujoč vmesnik, itd. In tudi takrat so bolho kasneje preplavili ti modeli.
Nauk zgodbe: Philips očitno redno deli -50% kode na ponesrečene prototipe in beta izdelke, ki nimajo kaj iskat na prodajnih policah. Po prebranem je ta PML 9008 podoben zmazek. Mini-led prototip TVja, ki ni povsem primeren za v prodajo.
In se je seveda izkazalo, da je bil TV nek prototip, napol delujoč izdelek, 30Hz, nedelujoč vmesnik, itd. In tudi takrat so bolho kasneje preplavili ti modeli.
Nauk zgodbe: Philips očitno redno deli -50% kode na ponesrečene prototipe in beta izdelke, ki nimajo kaj iskat na prodajnih policah. Po prebranem je ta PML 9008 podoben zmazek. Mini-led prototip TVja, ki ni povsem primeren za v prodajo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
o0o0o0o0o0 ::
Pa saj to je logično, da ne more biti dober tv, če se tala -50% kode po forumih. Za nekoga, ki gre iz 10 let starega tvja na tega philipsa bo verjetno zadovoljen, dokler ne proba kaj drugega
DarwiN ::
Ja, nezahtevni uporabnik bo zadovoljen. Ampak ta bi bil enako zadovoljen z vstopnim LED Samsungom 75" za ~850€.. No, sej kot kaže sta po kakovosti ta dva TVja primerljiva, s tem da je PML9008 poln bugov. In od tod ta -50% promocija, ker ne moreš "850€ vrednega izdelka" prodajat za ~2000€. :D
You don't see faith healers working in hospitals
skyform ::
Daj povej kaj je najboljše pri Philipsu za nastavitev gibanje slike:gladko,film,sport,standard.... meni se zdi niti eden točen saj včasih pride kakšno predvajanje,ko zgleda,da se slika kar preskakuje,ko se predvajanje pomika levo ali desno
To je čist odvisno kateri model imaš. A nimaš ti že starejšega. Od 2021 naprej vem, da ima Philips nastavitve kot sem napisal spodaj, če so že tako imeli na 2020 modelih ne vem, prej pa dvomim. Za 2019 PUS, ki sem ga imel pa sem že pozabil kako je bilo.
V glavnem PML9506, OLED706, PML9507 in PUS8507 imajo vsi takšne nastavitve, ki so res super.
off
Pure Cinema
Movie
Standard
Smooth
Personal
Pri personal lahko nastavljaš med 0-10. 0 je kot off, 1 kot Pure Cinema sicer ne vidim neke razlike med off in pure cinema, 2 nekaj med Pure Cinema in Movie, movie je nekje med 3-4, 5 standard, 5-6 še bolj tekoče kot standard, od 7 naprej pa kot Smooth. Meni je Movie the best, ali pa 3 in 4 , 3 morda skoraj boljše kot movie so zelo majhne razlike med 3, 4 in movie, no pač te tri nastavitve so mi najboljše, ker nimam rad 23.976fps, mi ni dovolj tekoče. 2 tudi ni slabo, morda za večino, ki nima rada glajenja skoraj najboljše, ker tak čist malo pogladi, da ne trpijo očesa tako, sploh pri večji je TV bolj neprijetno to original 23.976 premikanje, saj meni, me začnejo oči boleti.
Pri PML9008 pa teh možnosti sploh ni, nastavitve so takšne:
off
Movie
Standard
Smooth
Personal
Movie se obnaša kot Cinema Pure, standard in smooth pa sta že pretekoča, pri personal pa nimam drugega kot off, minimum, medium in maximum, off in minimum sta kot Cinema Pure na lanskih modelih, medium kot standard, max pa smooth, tako da ni tistega zmes, kar je katastrofa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()
Kdo pa je to napisal? Nisem nikjer zasledil, razen če sem spregledal. Pri vsakem Tvju je potrebno saj malo spremeniti sliko in to za vsak vhod posebaj.
Post od andrej69:
"
Kar se tiče modela MINI LED 9008.
Če uporabnik s prikazano sliko ni zadovoljen, je potrebno sloge slike prilagoditi indvidualno za:
o Vsak individualen vhod (HDMI1, HDMI2, itd...)
o Individualno vrsto signala (SDR, HDR, Dolby Vision, itd...)
o Izbiro individualnega VOD servisa (Youtube, Netflix, EON, itd...)
Torej, če nastavitve slike narediš za posamezen vhod, vrsto signala, VOD aplikacijo, še to NE POMENI, da bodo avtomatsko privzete tudi za ostale načine/signale/vhode, itd...
"
"
Kar se tiče modela MINI LED 9008.
Če uporabnik s prikazano sliko ni zadovoljen, je potrebno sloge slike prilagoditi indvidualno za:
o Vsak individualen vhod (HDMI1, HDMI2, itd...)
o Individualno vrsto signala (SDR, HDR, Dolby Vision, itd...)
o Izbiro individualnega VOD servisa (Youtube, Netflix, EON, itd...)
Torej, če nastavitve slike narediš za posamezen vhod, vrsto signala, VOD aplikacijo, še to NE POMENI, da bodo avtomatsko privzete tudi za ostale načine/signale/vhode, itd...
"
To mi je vse jasno, saj to je na vseh TVjih tako! Mene zanima kdo je napisal, da je TV zaradi tega crap. Aja ti si takega mnenja, da je TV zato crap, lol. Pri vseh Tvjih je treba nastaviti sliko, res pa da že imajo nekateri out of the box nastavljeno boljše kot drugi, če pa hočeš res po svojem okusu nastavit boš pa moral nekaj spremeniti čist pri vsaki znamki.
Ja to se mi zdi čudno. Zakaj bi nek laik moral nastavljati takšne detajle? Pač naj zadeva dela kakor je treba.
Ja to se mi zdi čudno. Zakaj bi nek laik moral nastavljati takšne detajle? Pač naj zadeva dela kakor je treba.
Saj tisti, ki ne želijo ali nezahtevni uporabniki ne rabijo spreminjati, če ti je slika vredu out of the box pač pustiš tak. Nekomu, ki pa slika ni všeč out of the box pa logično, da se bo šel malo poigrati z nastavitvami.
o0o0o0o0o0 je izjavil:
Pa saj to je logično, da ne more biti dober tv, če se tala -50% kode po forumih. Za nekoga, ki gre iz 10 let starega tvja na tega philipsa bo verjetno zadovoljen, dokler ne proba kaj drugega
Točno to sem že jaz večkrat napisal. Ampak Andrej kaže s takšnim ponosom, te pohvala od ljudi, ki menjajo TV po 10-15 letih, a v resnici pa je TV čisto povprečen. Od mene kritika pa ne velja, ki sem imel že dosti boljše TVje v testu, ker pač ne napišem na kratko, da je TV odličen.
Ja, nezahtevni uporabnik bo zadovoljen. Ampak ta bi bil enako zadovoljen z vstopnim LED Samsungom 75" za ~850EUR.. No, sej kot kaže sta po kakovosti ta dva TVja primerljiva, s tem da je PML9008 poln bugov. In od tod ta -50% promocija, ker ne moreš "850EUR vrednega izdelka" prodajat za ~2000EUR. :D
Morda še skoraj bolj, ker Samsungu bi bil manj problematičen, lažje za opravljati in brez teh bugov kot jih ima PM9008. Kar se tiče slike pa nezahtevni uporabniki tak ne komplicirajo, tako da ne bi videli nekih velikih razlik, čeprav so razlike. Procesiranje slike je res dobro na PML9008, nima noben Samsung za burek, tudi tisti najdražji ne, res pa da eni teh razlik sploh ne opazijo ali se enostavno ne ubadajo s tem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()
taghag ::
Oj,
a mogoče kdo ve, kaj je razlika med
LG OLED65C31LA in
LG OLED65C32LA?
Na spletni strani LG, kjer je razložen pomen teh številk, piše, da bi po modelu in modelnem letu morala biti oznaka za "Technical features", in sicer P, W, S ali A - ne pa številki 1 ali 2. Zadnji dve sta spet smiselni (digital tuner type in pa design).
Hvala!
a mogoče kdo ve, kaj je razlika med
LG OLED65C31LA in
LG OLED65C32LA?
Na spletni strani LG, kjer je razložen pomen teh številk, piše, da bi po modelu in modelnem letu morala biti oznaka za "Technical features", in sicer P, W, S ali A - ne pa številki 1 ali 2. Zadnji dve sta spet smiselni (digital tuner type in pa design).
Hvala!
sasoe ::
novi model 2023 Sony 85x90l
Amehrika vs EU oz. slo
usa 2000$
če kupim 5 kos, celo 1600$
slo 3530 eur
pa to je skoraj točno 2x dražje. Plus tega, da ima Costco razne akcije, in se ga bo prej ko slej dalo dobit za -500$ oz. v dobropis.
Amehrika vs EU oz. slo
usa 2000$
če kupim 5 kos, celo 1600$
slo 3530 eur
pa to je skoraj točno 2x dražje. Plus tega, da ima Costco razne akcije, in se ga bo prej ko slej dalo dobit za -500$ oz. v dobropis.
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sasoe ()
In kje pri nas sploh imajo X90L? Electronic4you ga že ima za 1500€ v 65" tu pa ga sploh ni na voljo. Kaj se to letos pri nas dogaja z določenimi znamkami in modeli, sploh jih ni na voljo pa bo že kmalu konec leta?
Lombi ::
Zivjo.
Imam en manjsi problem in sicer potrebujem en 65-75" LED TV, ampak potrebujem da laufa neprekinjeno iz HDMI sourca oz. da loopa video fajle preko USBja.
Vsak model, ki ga najdem se ne glede na Power Off in Power Saving sam ugasne po 2-6 urah.
Ali obstaja kak TV model, ki se ne ugasne ali pri vlc loopu ali pri hdmi source?
Hvala stokrat!
Imam en manjsi problem in sicer potrebujem en 65-75" LED TV, ampak potrebujem da laufa neprekinjeno iz HDMI sourca oz. da loopa video fajle preko USBja.
Vsak model, ki ga najdem se ne glede na Power Off in Power Saving sam ugasne po 2-6 urah.
Ali obstaja kak TV model, ki se ne ugasne ali pri vlc loopu ali pri hdmi source?
Hvala stokrat!
moja video predavanja za adobe in wordpress: 321.si
moje slike in animirani filmi: lo.si
moje slike in animirani filmi: lo.si
AS007 ::
Pozdravljeni,
ker je crknil star televizor, moramo kupiti novega. Ker bo nameščen v dnevni sobi z veliko oken (dnevne svetlobe), sem nekako v ožji izbor vzel Samsung QE65QN90B, ki ga v Harvey-u prodajajo za 1299 EUR. Načeloma nismo neki zahtevni uporabniki, seveda pa imamo radi kvalitetno sliko. Na TVju se največkrat gleda šport in (,,klasični") TV signal, občasno pa tudi filmi iz zunanjega izvora. Forumaše prosim za mnenje, ali je pri tem TV ju po vaši oceni kakšna ,,tehnična pomanjkljivost", na katero je treba biti pozoren in ali so na trgu kakšne primerljivi modeli, oz. kakšen ,,best buy" v tem rangu uporabe. OLED sem zaenkrat odmislil, ker ga z našimi navadami ne bi izkoristili.
Hvala za vsako mnenje vnaprej.
ker je crknil star televizor, moramo kupiti novega. Ker bo nameščen v dnevni sobi z veliko oken (dnevne svetlobe), sem nekako v ožji izbor vzel Samsung QE65QN90B, ki ga v Harvey-u prodajajo za 1299 EUR. Načeloma nismo neki zahtevni uporabniki, seveda pa imamo radi kvalitetno sliko. Na TVju se največkrat gleda šport in (,,klasični") TV signal, občasno pa tudi filmi iz zunanjega izvora. Forumaše prosim za mnenje, ali je pri tem TV ju po vaši oceni kakšna ,,tehnična pomanjkljivost", na katero je treba biti pozoren in ali so na trgu kakšne primerljivi modeli, oz. kakšen ,,best buy" v tem rangu uporabe. OLED sem zaenkrat odmislil, ker ga z našimi navadami ne bi izkoristili.
Hvala za vsako mnenje vnaprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AS007 ()
demog ::
Sicer nisem noben strokovnjak, ampak po testih sodeč je Qn90B zelo dober nakup. Je pa cena 1300 malo visoka, pred mesecem sem nekje videl, da se je prodajal za 1150. Sem pa zadnja dva tedna pogledal nenormalno veliko TV testov in bolj ko to gledaš manj ti je jasno :D. Bil sem že 90% odločen, da kupim Samsung S90C potlej sem pa videl en test kjer so predvajali en del iz House od the Dragon z zelo temno sceno in je bil tak black crush, da me je vse minilo. Nasploh pri teh testih in nasploh je pomembno kaj se pokaže v ''pravih'' vsebinah in ne na videih, ki so delani za te teste.
Sicer nisem noben strokovnjak, ampak po testih sodeč je Qn90B zelo dober nakup. Je pa cena 1300 malo visoka, pred mesecem sem nekje videl, da se je prodajal za 1150. Sem pa zadnja dva tedna pogledal nenormalno veliko TV testov in bolj ko to gledaš manj ti je jasno :D. Bil sem že 90% odločen, da kupim Samsung S90C potlej sem pa videl en test kjer so predvajali en del iz House od the Dragon z zelo temno sceno in je bil tak black crush, da me je vse minilo. Nasploh pri teh testih in nasploh je pomembno kaj se pokaže v ''pravih'' vsebinah in ne na videih, ki so delani za te teste.
O tem jaz pišem že nekaj časa:) Ker vsak proizvajalec razvije svoje demo posnetke, ki ustrezajo najbolje njihovim procesorjem..! Saj zato izgledajo vsi televizori v prodajalnah pa tudi na testih več ali manj odlično, na demo posnetkih. Ko pa preklopiš na kakšen tv signal ali kakšen Netflix in podobno pa je zgodba drugačna. Pa tudi kar se tiče teh testnih posnetkov, je tako, da so narejeni, da po domače povedano izmučijo televizor do kraja.. Da se pač vidi kje so meje določenega televizorja. Takšne vsebine se načeloma ne gledajo v domačem okolju, ali pa zelo malo.
kaj pa Hisense 65A85H za 1099 eur?
https://www.mimovrste.com/televizorji-o...
Po moje je dober za nekoga kateri hoče OLED ali kateri hoče imeti super kontrast, črno barvo,brez blomminga, super barve in gledanje tudi pod kotom.
Cena je zelo dobra z tako velikost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
fpbs ::
kaj pa Hisense 65A85H za 1099 eur?
https://www.mimovrste.com/televizorji-o...
Vsekakor odličen nakup!
tt2 ::
Torej, kupil sem Samsung Q60C https://www.mimovrste.com/led-lcd-telev... Nasploh sem brez pripomb glede na to ceno, nakar sem opazil eno zadevo, katera mi ni prišla nikoli na pamet. TV ni flicker free. To zadevo vedno testiram pri monitorjih in žarnicah s telefonom v načinu slow motion, ki to zadevo lepo prikaže. Mislil sem že, da so današnji zasloni to že opustili, ampak, kot sedaj berem, je to še precej aktualna zadeva, ki pa je meni osebno moteča, saj mi oči čez čas postanejo precej utrujene. Računalniški monitorji, praktično od najcenejšega za 80€ uporabljajo tehnologijo, ki je flicker free, torej brez utripanja. Ne vem, v čem je fora. Res je, da z vstavljanje črne slike za vsako sličico namreč postane celotni posnetek jasnejši in ni toliko "gostinga", ne vem pa če je to razlog pri TV-jih?
V glavnem, razmišljam, da bi vrnil TV in si nabavil nekaj drugega, v rangu tam do cca 650€-700€. Gledam sicer sedaj tega https://www.bigbang.si/55qned813re-izde..., sicer malo dražji. Bi bil vesel, če imate kakšen cenejši predlog. Lahko je tudi 50 inčni. Nekako se nagibam na LG ali Samsung. Tudi ne vem, če je to nevidno utripanje v bistvu prisotno pri vseh TV-jih? Če je kak poznavalec, bom vesel njegovega mnenja. Gledam namreč teste na rtings.com in vidim, da praktično vsi TV-ji (razen OLED, ki imajo sicer tudi neko mini utripanje) imajo to utripanje, le da nekateri na višjih frekvencah, kar posledično pomeni, da je zaslon prijetnejši za oči.
V glavnem, razmišljam, da bi vrnil TV in si nabavil nekaj drugega, v rangu tam do cca 650€-700€. Gledam sicer sedaj tega https://www.bigbang.si/55qned813re-izde..., sicer malo dražji. Bi bil vesel, če imate kakšen cenejši predlog. Lahko je tudi 50 inčni. Nekako se nagibam na LG ali Samsung. Tudi ne vem, če je to nevidno utripanje v bistvu prisotno pri vseh TV-jih? Če je kak poznavalec, bom vesel njegovega mnenja. Gledam namreč teste na rtings.com in vidim, da praktično vsi TV-ji (razen OLED, ki imajo sicer tudi neko mini utripanje) imajo to utripanje, le da nekateri na višjih frekvencah, kar posledično pomeni, da je zaslon prijetnejši za oči.
MrStein ::
Ja, to jih ima veliko. Si sam našel test, kjer to vsaj napišejo.
Izberi model z najmanj utripanja oziroma najvišjo frekvenco.
Izberi model z najmanj utripanja oziroma najvišjo frekvenco.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Tukaj na tej strani je napisano za večina modelov TV kateri so flicker free razen Philips TV.
https://www.rtings.com/tv/tests/motion/...
Recimo Samsung Q60C ima 480Hz kar pomeni,da je kar slabše kakor da bi imel 960Hz ali 4000Hz . Najboljši pa je OLED ko nima nič.
Za oči ti je sigurno najboljši OLED
https://www.rtings.com/tv/tests/motion/...
Recimo Samsung Q60C ima 480Hz kar pomeni,da je kar slabše kakor da bi imel 960Hz ali 4000Hz . Najboljši pa je OLED ko nima nič.
Za oči ti je sigurno najboljši OLED
Zgodovina sprememb…
Ves čas se je samo hvalil ta TCL QM8 MiniLed TV se pravi to je najbojši TCL televizor VENDAAR veliko ljudi pa pravi,da je Samsung veliko boljši in so si raje njega privoščili. Vse te komentarje lahko preberete spodaj pod tem video prispevkom in to spet dokazuje,da spet nekateri so prehitro hvalili TV kot je TCL QM8.
Prav zgraženi so nekateri nad upscaling pri tem TV zato so ga tudi nekateri zamenjali drugi pa raje kupili Samsung in verjetno tudi Hisense je boljši a rečeno je bilo,da ima prav super upscaling ta TCL QM8 celo včeraj sem gledal prispevek od Digital Trends kjer je omenil tudi on,da je TCL QM8 skoraj isto dober pri uscaling kakor Sony X95L vendar kao potem to,da toliko drugih pa pravi prav obratno,da ima TCL QM8 slab upscaling.
Prav zgraženi so nekateri nad upscaling pri tem TV zato so ga tudi nekateri zamenjali drugi pa raje kupili Samsung in verjetno tudi Hisense je boljši a rečeno je bilo,da ima prav super upscaling ta TCL QM8 celo včeraj sem gledal prispevek od Digital Trends kjer je omenil tudi on,da je TCL QM8 skoraj isto dober pri uscaling kakor Sony X95L vendar kao potem to,da toliko drugih pa pravi prav obratno,da ima TCL QM8 slab upscaling.
echoman ::
Zdravo,
kater TV velikosti 75" ali 77" bi priporočili za budget ~2000 €? Razdalja za ogled je ustrezna (~3.5 m), gledalo se bo predvsem serije in občasno odigralo kakšno športno igro, okvirna uporaba 1h/dan (oz. verjetno še manj :). Pogoj je Android ali Google TV, da se lahko namesti Kodi in pa podpora za ARC. Gledal sem dva Sonyja - X85L in X90K, prvotno sem imel v izboru tudi Philips zaradi Ambilighta, pa sem ga po spremljanju te teme zaradi obstoja PWM flickerja pri modelih, ki pašejo v budget potem odstranil. Se priporočam še za kakšen predlog, če sem slučajno kaj takšnega zgrešil, kar ustreza navedenim pogojem.
Hvala za pomoč!
kater TV velikosti 75" ali 77" bi priporočili za budget ~2000 €? Razdalja za ogled je ustrezna (~3.5 m), gledalo se bo predvsem serije in občasno odigralo kakšno športno igro, okvirna uporaba 1h/dan (oz. verjetno še manj :). Pogoj je Android ali Google TV, da se lahko namesti Kodi in pa podpora za ARC. Gledal sem dva Sonyja - X85L in X90K, prvotno sem imel v izboru tudi Philips zaradi Ambilighta, pa sem ga po spremljanju te teme zaradi obstoja PWM flickerja pri modelih, ki pašejo v budget potem odstranil. Se priporočam še za kakšen predlog, če sem slučajno kaj takšnega zgrešil, kar ustreza navedenim pogojem.
Hvala za pomoč!
Sejbo ::
Si se potem že kaj odločil? Sprašujem ker sem v precej podobni dilemi, namreč izbiram med naslednjimi:
-SONY 75X85L
-SONY 75X90K
-Samsung 75Q70C
soba je precej svetla (sicer so zunanje žaluzije, a vseeno), gleda se večinoma serije preko Plex ali netfilx (6 ur/teden, Ps5 1-2 uri/teden, šport 2uri/teden)
vsi trije so 100hz, recimo da se najbolj nagibam k 75X85L, prek operaterja bi za njega dal okoli 1500€. Je Samsung Q80C veliko boljši od Q70C in v čem?
Je še kaj na kar naj bom pozoren, je mogoče Hisense 75U7KQ na istem nivoju (je malce cenejši)?
-SONY 75X85L
-SONY 75X90K
-Samsung 75Q70C
soba je precej svetla (sicer so zunanje žaluzije, a vseeno), gleda se večinoma serije preko Plex ali netfilx (6 ur/teden, Ps5 1-2 uri/teden, šport 2uri/teden)
vsi trije so 100hz, recimo da se najbolj nagibam k 75X85L, prek operaterja bi za njega dal okoli 1500€. Je Samsung Q80C veliko boljši od Q70C in v čem?
Je še kaj na kar naj bom pozoren, je mogoče Hisense 75U7KQ na istem nivoju (je malce cenejši)?
Si se potem že kaj odločil? Sprašujem ker sem v precej podobni dilemi, namreč izbiram med naslednjimi:
-SONY 75X85L
-SONY 75X90K
-Samsung 75Q70C
Če ti ni predrago ti vsekakor priporočam tale top Philips MINI LED, ki je daleč najboljša izbira za tvoje pogoje gledanja;-)
https://www.mimovrste.com/smart-tv/phil...
-SONY 75X85L
-SONY 75X90K
-Samsung 75Q70C
soba je precej svetla (sicer so zunanje žaluzije, a vseeno), gleda se večinoma serije preko Plex ali netfilx (6 ur/teden, Ps5 1-2 uri/teden, šport 2uri/teden)vsi trije so 100hz, recimo da se najbolj nagibam k 75X85L, prek operaterja bi za njega dal okoli 1500€. Je Samsung Q80C veliko boljši od Q70C in v čem?Je še kaj na kar naj bom pozoren, je mogoče Hisense 75U7KQ na istem nivoju (je malce cenejši)?
Med temi ti je najboljša izbira -SONY 75X90K, nekoliko slabši je -SONY 75X85L, Samsung 75Q70C je Edge LED in je slabši. Samsung Q80C je IPS FALD. Philipsa odsvetujem.
-SONY 75X85L
-SONY 75X90K
-Samsung 75Q70C
soba je precej svetla (sicer so zunanje žaluzije, a vseeno), gleda se večinoma serije preko Plex ali netfilx (6 ur/teden, Ps5 1-2 uri/teden, šport 2uri/teden)vsi trije so 100hz, recimo da se najbolj nagibam k 75X85L, prek operaterja bi za njega dal okoli 1500€. Je Samsung Q80C veliko boljši od Q70C in v čem?Je še kaj na kar naj bom pozoren, je mogoče Hisense 75U7KQ na istem nivoju (je malce cenejši)?
Med temi ti je najboljša izbira -SONY 75X90K, nekoliko slabši je -SONY 75X85L, Samsung 75Q70C je Edge LED in je slabši. Samsung Q80C je IPS FALD. Philipsa odsvetujem.
A mi lahko prosim pojasniš zakaj Philipsa odsvetuješ..? A imaš mogoče ta model, si ga mogoče preizkusil, ga videl v živo ..? Kot drugo pa kako to, da čakaš samo na moje komentarje, da ne napišeš že pred menoj..?
Med temi ti je najboljša izbira -SONY 75X90K, nekoliko slabši je -SONY 75X85L, Samsung 75Q70C je Edge LED in je slabši. Samsung Q80C je IPS FALD. Philipsa odsvetujem.A mi lahko prosim pojasniš zakaj Philipsa odsvetuješ..? A imaš mogoče ta model, si ga mogoče preizkusil, ga videl v živo ..? Kot drugo pa kako to, da čakaš samo na moje komentarje, da ne napišeš že pred menoj..?
Malo si osveži spomin:
https://slo-tech.com/forum/t696292/p784...
Med temi ti je najboljša izbira -SONY 75X90K, nekoliko slabši je -SONY 75X85L, Samsung 75Q70C je Edge LED in je slabši. Samsung Q80C je IPS FALD. Philipsa odsvetujem.A mi lahko prosim pojasniš zakaj Philipsa odsvetuješ..? A imaš mogoče ta model, si ga mogoče preizkusil, ga videl v živo ..? Kot drugo pa kako to, da čakaš samo na moje komentarje, da ne napišeš že pred menoj..?
Malo si osveži spomin:
https://slo-tech.com/forum/t696292/p784...
Lahko pa si ti osvežiš spomin, pa si še enkrat preberi teste tega modela..
https://allhomecinema.com/review-philip...
https://www.techradar.com/reviews/phili...
https://hifi.de/test/philips-pml9636-te...
https://www.computerbild.de/artikel/avf...
Philips Miniled je kar nekaj EUR dražji in potem nekako TCL Miniled tudi ne bi priporočal saj preveč ga uporabniki kritizirajo,da se kmalu kaj pokvari itd.... bi sigurno poprej vsakemu priporočal Philipsa ali morda potem tudi Hisense. Sam sem zelo se razočaral nad TCL televizorji saj sem zasledil kar veliko komentarjev kateri so negativni pa lahko rečem,da sem bil zelo zgret in prepričan kako je TCL dober TV.
Za običajnega uporabnika je recimo zgoraj predlagani Sony X90K že superioren TV in tudi Sony X85L je super TV in potemnekaj dražji predlagani Philips Miniled je tudi super TV vsi ti televizorji obdelajo super sliko se pravi procesing in upscaling slike s tem,da Miniled od Philipsa ima še toliko bolj svetlejšo sliko in bolj povdarjeno črno sliko,kar mogoče je nekaterim celo preveč saj je tudi glede tega bil kar nekako negativno kritiziran.. Treba je pa tudi povedati,da imajo Sony TV Flicker Free kar recimo Philips nima in za koga kateri imajo problematične oči bo že za premisliti ali pa tudi ne.
Za tiste kateri pa so zelo občutljivi za DSE panel pa mislim,da odpadejo kar vsi LCD TV pa mi naj sedaj kdo pove ali prikaže kateri LCD TV prav lep panel,da ko gledaš temni ali svetli prizor vidiš super porazdeljeno svetlobo po panelu.
Za običajnega uporabnika je recimo zgoraj predlagani Sony X90K že superioren TV in tudi Sony X85L je super TV in potemnekaj dražji predlagani Philips Miniled je tudi super TV vsi ti televizorji obdelajo super sliko se pravi procesing in upscaling slike s tem,da Miniled od Philipsa ima še toliko bolj svetlejšo sliko in bolj povdarjeno črno sliko,kar mogoče je nekaterim celo preveč saj je tudi glede tega bil kar nekako negativno kritiziran.. Treba je pa tudi povedati,da imajo Sony TV Flicker Free kar recimo Philips nima in za koga kateri imajo problematične oči bo že za premisliti ali pa tudi ne.
Za tiste kateri pa so zelo občutljivi za DSE panel pa mislim,da odpadejo kar vsi LCD TV pa mi naj sedaj kdo pove ali prikaže kateri LCD TV prav lep panel,da ko gledaš temni ali svetli prizor vidiš super porazdeljeno svetlobo po panelu.
Zgodovina sprememb…
echoman ::
-SONY 75X85L
-SONY 75X90K
-Samsung 75Q70C
Mislim, da se bom odločil kar za SONY 75X90K, moram pa pred tem še v trgovino kjer nameravam kupiti. Zanima me namreč, kdaj se lahko pričakuje letošnji model 75X90L, saj ga ponekod že imajo, če ne drugega vsaj navedenega med artikli v spletni trgovini. Je pa zaenkrat v primerjavi s prejšnjim za nekje 1000 € dražji. Nisem siguren, da bom na dolgi rok in omenjen način uporabe to razliko zares opazil. Sem pregledal reddit channel HTBuyingGuides, kjer (od)svetujejo določene modele in je X90 model vsaj letos in lansko leto bil priporočen, medtem ko verzije navzdol (mislim, da tudi X85) ne priporočajo.
Trenutno letošnji model X90L bi kar dosti dražji od lanskega saj bo komaj ven prišel na naše police in bo dobil pravo ceno za nakup šele drugo leto. Drugače pa je X90L kar dodobra izboljšan in boljši od lanskega X90K sploh na področju blomminga,prikazu črne barve,upscaling,procesing
xeroxan44j ::
Lg Oled C3, mislim da ga dobiš za 1700€, vsaj kar se 65" tiče, verjetno je 55" kakšnih 400€ manj...
Sam sem pred 2 leti kupil C1 65" in televizor je BOMBA! Uporabljam ga izključno za gledanje filmov in Ps5. Za vse ostalo je itak vseeno kakšno televizijo imaš ker kabelska oz. optika še HD programov z resolucijo 1920 ni sposobna dostavit kot se spodobi.
Sam sem pred 2 leti kupil C1 65" in televizor je BOMBA! Uporabljam ga izključno za gledanje filmov in Ps5. Za vse ostalo je itak vseeno kakšno televizijo imaš ker kabelska oz. optika še HD programov z resolucijo 1920 ni sposobna dostavit kot se spodobi.
Trenutno letošnji model X90L bi kar dosti dražji od lanskega saj bo komaj ven prišel na naše police in bo dobil pravo ceno za nakup šele drugo leto. Drugače pa je X90L kar dodobra izboljšan in boljši od lanskega X90K sploh na področju blomminga,prikazu črne barve,upscaling,procesing
Kjer je letošnji model res kvalitetnejši je pri prikazu HDR vsebin, tukaj se res vidi razlika, ker ima letošnji model kar nekaj boljšo svetilnost panela.. Kar se tiče drugih stvari, sta pa več ali manj popolnoma enaka. Še največji napredek je letos pri modelu X85L, ki prihaja s FALD tehnologijo, in tudi svetilnost samega panela je opazno višja kot pri lanskem modelu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Letošnji XR procesorji v Sony TV so vsi boljši kakor lanski zato je sam upscaling in procesing boljši in to je tisto kar dela največjo razliko od lanskih. Se pravi,da samo predvajanje SDR kakor HDR je na letošnjih Sony TV z XR procesorjih še boljše kakor na starejših Sony TV.
Letošnji XR procesorji v Sony TV so vsi boljši kakor lanski zato je sam upscaling in procesing boljši in to je tisto kar dela največjo razliko od lanskih. Se pravi,da samo predvajanje SDR kakor HDR je na letošnjih Sony TV z XR procesorjih še boljše kakor na starejših Sony TV.
Kot sem napisal sama obdelava slike je povsem ista med obema modeloma, razliko v kvaliteti slike SDR in HDR vsebin pa dela sama svetilnost panela in ne sam procesor:)