» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
503 / 556
»»

Twixz ::

Evo, še jaz se javim, sicer pozno ampak ja, PML 9008 75".
Slika je čudovita, pač nisem navajen tako lepe (čeprav po standardih nekaterih slabe) kvalitete slike.
Zvok je super, soundbar mislim da ne bo treba dokupiti.
Ambilight je za moje hitro utrujene oči super, še posebej ko je temnejše.
Slika je precej svetla, čeprav veliko vas trdi da je temna.
Kar se tiče pa aplikacij, probali smo samo youtube in "špila", Telemachovc pride šele naslednji teden zvezat omrežje k meni, kolikor vidim bo treba EON Box naročiti ali ne?
Pa tega novega Philips OS se ne morem navaditi. To bo treba se malo dati zraven.

Če potegnem črto je TV, po parih urah uporabe, za tak denar kot sem ga dobil, 5/5. Ko bo pa omrežje vzpostavljeno in bo še prek PC dal nekaj hZ od sebe se pa spet javim. :)

darck ::

Saj,ko dobiš nov TV je nekaterim pač tudi meni je bil super kot popoln ampak potem čez čas pa začneš videti kje so pomanjkljivosti seveda nekateri to pa takoj opazijo,ko imajo toliko več izkušenj z različnimi TV. Drugače se pa ves čas samo govori za tak denar ali tako poceni je to super TV a najpomembneje je za vsakega,da je zadovoljen s TV in to potem tudi kasneje čez 2-3 leta ne takoj,ko ga gledaš.

Jaz pri svojem pa nekako opazim kot,da ni slika več tako dobra kot je bila ali sem se ga preveč že naveličal ali so se programi tako poslabšali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

Twixz ::

darck je izjavil:

Saj,ko dobiš nov TV je nekaterim pač tudi meni je bil super kot popoln ampak potem čez čas pa začneš videti kje so pomanjkljivosti seveda nekateri to pa takoj opazijo,ko imajo toliko več izkušenj z različnimi TV. Drugače se pa ves čas samo govori za tak denar ali tako poceni je to super TV a najpomembneje je za vsakega,da je zadovoljen s TV in to potem tudi kasneje čez 2-3 leta ne takoj,ko ga gledaš.

Jaz pri svojem pa nekako opazim kot,da ni slika več tako dobra kot je bila ali sem se ga preveč že naveličal ali so se programi tako poslabšali.

Jaz osebno ne poveličujem neke znamke TV, pač sem imel zdaj 15 let Samsunga, ki ga bo naprej še uporabljal sin. Primarna želja mi je bila Samsung, ampak bi bil bedak da bi rekel ne tako čudoviti ponudbi.
Ja nakup je bil no-brainer, andreju se ne morem dovolj zahvalit, smešno se mi zdi kako se 3-je uporabniki tule, ki so res eksperti za TV kregajo in je*ejo za stvari pri TV-jih, ki jih mi, navadni smrtniki sploh razumemo ne.

Moja je tudi zadovoljna z TV-jem, na začetku je bil prevelik, po približno eni uri pa ravno prav, gledamo pa iz razdalje dobrih 4 metrov.

Pinturicchio ::

darck je izjavil:

Te napake motijo samo vas, ki ste v tej temi diplomirali z tv-ji. Navaden smrtnik, ki bo videl Tv bo osupnil nad kvaliteto slike. Tako pač je.

Ne vem kako imajo to narejeni drugi TV ampak meni bi 75" ko bi ga gledal ponoči pri raklamah,ko ti skoči slika v skoraj čisti svetli prikaz oči zablokiralo. Že sedaj 55" naredi ekstra udar za oči in sedaj me zanima kako imajo to drugi narejeno,da se v takih določenih prikazih slika zatemni,da ni takega udara za oči saj tisto z nastavljnjem senzorja za svetlobo je NIČ od NIČ. To ni normalno kaj vse ima TV a kaj takega,da ti ne pribija ta nenadni preskok iz temnega na svetlo pa ne in najbrž sedaj s temi MiniLed je še toliko slabše in potem imaš še tisti flicker screen in si zmagal.

Pinturicchio je izjavil:

darck je izjavil:

Te napake motijo samo vas, ki ste v tej temi diplomirali z tv-ji. Navaden smrtnik, ki bo videl Tv bo osupnil nad kvaliteto slike. Tako pač je.

Zdaj kdor ne vidi lisastega panela glede osvetlitve potem je pa čorav po domače povedano in če ga to ne moti potem tudi prav nekaterim gre pa to orenk na jetra in zame je to veliko bolj smotano kakor neki TV kateri nima dobrega kontrasta ali ima blooming. Ta lisasti panel pri svetlih in temnih prizorih je katastrofa to velja za IPS panele saj pri VA ni skoraj tega problema.

Zgodovina sprememb…

Pinturicchio ::

Sam sem pred leti kupil Tv brez da bi prebiral ta forum. Slika je bila fantastična. Nato sem začel spremljati to temo in pri nakupu naslednjega tv-ja sem vsepovsod videl napake. Toliko o tem.

skyform ::

Jaz vidim vse te napake že od kar so prišli ven prvi LCDji monitori in takrat še sploh nisem brah forumov, enostavno sem jih pač takoj zaznal. Se pa res takšna oseba, ki komplicira pri dosti stvareh.

sejmon ::

Za prvo silo Eon lahko sprobate preko vgrajenega brskalnika. Upajmo na posodobitev.

Lastnike pml9008 bi prosil, če lahko sprobate ta posnetek od 0:32 do 0:42
In sicer si pavzirajte ter spremljate desni rob tvja 10cm, ce opazite neenakomeren osvetljen rob med vklopom in izklopom local dimingaa

easyrider3 ::

sejmon je izjavil:

Za prvo silo Eon lahko sprobate preko vgrajenega brskalnika. Upajmo na posodobitev.

Lastnike pml9008 bi prosil, če lahko sprobate ta posnetek od 0:32 do 0:42
In sicer si pavzirajte ter spremljate desni rob tvja 10cm, ce opazite neenakomeren osvetljen rob med vklopom in izklopom local dimingaa

Jaz več žal ne morem, sem ga zapakiral, TV gre nazaj.

easyrider3 je izjavil:

Ta TV je nekaj takega kot moj X95J, razen da nima x-wide angle, ima pa nov game bar, kar se tiče ostalega pa sta zelo podobna. Zelo dober TV, PML9008 mu nima za burek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

andrej69 ::

Pinturicchio je izjavil:

Sam sem pred leti kupil Tv brez da bi prebiral ta forum. Slika je bila fantastična. Nato sem začel spremljati to temo in pri nakupu naslednjega tv-ja sem vsepovsod videl napake. Toliko o tem.

Točno tako;-) Enostavno so določeni forumi preveč okužili določene uporabnike do te mere, da enostavno ne znajo več kupiti ali biti zadovolnji z določenimi televizorji, če ne pogledajo 100 testov, ali celo gredo tako kot skyfom v neke primerjave, ki pa nimajo nič skupnega pri gledanju normalnih vsebin..! Včasih se spomnim, ko še ni bilo nikakršnih neumnih primerjav in testov, in so bili vsi kupci navdušeni nad večino televizorjev, ki so bili takrat v ponudbi.. Sedaj pa že nekateri z OLED televizorji niso zadovolnji, tako daleč je že prišla ta družba. Krivec, da pa je tudi na tem forumu tako, pa je predvsem skyform, ki s temi primerjavami dela uprabnike še bolj zmedene in neumne. Enostavno je danes že vsak televizor srednjega in višjega ranga zelo dober ali odličen:) Sicer eden malo bolj eden malo manj. Sicer pa še tako velika večina gleda tv programe in FullHD vsebine, in tu pa tam kakšne 4k vsebine .. Zato pa ne potrebuješ ne vem kakšen top televizor. Enostavno uporabniki večine forumov, preveč podležejo nekakšnim napihljivim youtub primerjavam.! Pa sploh ne vedo kako so televizorji nastavljeni, večinoma tako vrtijo demo posnetke, ki povsem drugače procesirajo sliko od vsebin , ki se gledajo v domači uporabi itd.. Ker vsak proizvajalec razvije svoj demo posnetek, ki je razvit točno za njihov slikovni procesor. In sedaj recimo je na Youtubu primerjava Philipsa in Samsunga ali pa tudi Sonya, in bo predvajan demo posnetek, ki ga je razvil Samsung ali Sony, bo slika zagotovo seveda bolj kvalitetna na Samsungu ali Sonyu ne pa na Philipsu.. Pa čeprav lahko ima Philips nekoliko kvalitetnejši procesor.. Zato treba vedno gledat primerjave, kjer se predvaja tv program ali ostale FullHD ali 4K vsebine, ki se običajno gledajo doma, ne pa kakšni demo ali testni posnetki:( In pa seveda, da so televizorji pravilno nastavljeni, kar pa v veliki večini niso, razen pri profesionalnih testih. Samo toliko malo za innformacijo.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

Kaj pa misliš kaj sem jaz testiral drugega kot pa to kar se gleda. Netflix, Eon, bluray ripi, youtube, a to se ne gleda, kaj pa potem ti gledaš?. Poglej si video primerjave na mojem youtubu, točko na tak način sem tudi testiral tale nov PML9008 ampak je TV toliko slabši kot PML9507, da sem test kar predčasno zaključil, se nima smisla ubadati s tem. Jaz sem saj povedal resniso, da to ni enak TV kot PML9506 in PML9507 kot si ti trdil, ampak je daleč slabši TV s popolnoma drugačnem panelom in povrhu zelo oskubljen. Opozarjam zato, da še nebo kdo drug nasedel in mislil, da je kupil nov PML9507, kot sem jaz.

Dimnik ::

Kaj nakladaš.....zdaj ti je skyform krivec, ker si ljudi napizdil s kodami? Kaj ovinkariš z nekimi demo itd...priznaj, da je ta model šrot...javi tvojim pilips inžinirjem.

Si obvestil prodajalce na bolhi, naj ne preprodajajo ta šrot in vrnejo tv, da ne bodo napizdili kupce? Bar toliko bodi dober...

Ganon ::

andrej69 je izjavil:

Pinturicchio je izjavil:

Točno tako;-) Enostavno so določeni forumi preveč okužili določene uporabnike do te mere, da enostavno ne znajo več kupiti ali biti zadovolnji z določenimi televizorji, če ne pogledajo 100 testov, ali celo gredo tako kot skyfom v neke primerjave, ki pa nimajo nič skupnega pri gledanju normalnih vsebin..! Včasih se spomnim, ko še ni bilo nikakršnih neumnih primerjav in testov, in so bili vsi kupci navdušeni nad večino televizorjev, ki so bili takrat v ponudbi.. Sedaj pa že nekateri z OLED televizorji niso zadovolnji, tako daleč je že prišla ta družba. Krivec, da pa je tudi na tem forumu tako, pa je predvsem skyform, ki s temi primerjavami dela uprabnike še bolj zmedene in neumne. Enostavno je danes že vsak televizor srednjega in višjega ranga zelo dober ali odličen:) Sicer eden malo bolj eden malo manj. Sicer pa še tako velika večina gleda tv programe in FullHD vsebine, in tu pa tam kakšne 4k vsebine .. Zato pa ne potrebuješ ne vem kakšen top televizor. Enostavno uporabniki večine forumov, preveč podležejo nekakšnim napihljivim youtub primerjavam.! Pa sploh ne vedo kako so televizorji nastavljeni, večinoma tako vrtijo demo posnetke, ki povsem drugače procesirajo sliko od vsebin , ki se gledajo v domači uporabi itd.. Ker vsak proizvajalec razvije svoj demo posnetek, ki je razvit točno za njihov slikovni procesor. In sedaj recimo je na Youtubu primerjava Philipsa in Samsunga ali pa tudi Sonya, in bo predvajan demo posnetek, ki ga je razvil Samsung ali Sony, bo slika zagotovo seveda bolj kvalitetna na Samsungu ali Sonyu ne pa na Philipsu.. Pa čeprav lahko ima Philips nekoliko kvalitetnejši procesor.. Zato treba vedno gledat primerjave, kjer se predvaja tv program ali ostale FullHD ali 4K vsebine, ki se običajno gledajo doma, ne pa kakšni demo ali testni posnetki:( In pa seveda, da so televizorji pravilno nastavljeni, kar pa v veliki večini niso, razen pri profesionalnih testih. Samo toliko malo za innformacijo.

Tvoja težava je, da ne preneseš ljudi, ki imajo dovolj znanja in se na področje spoznajo, ter so posledično kritični do izdelkov, ki jih prodajaš. Zate je idealen potrošnik tisti, ki ve samo to, da bi "doma imel televizor". Manj, kot ve, boljše je. Takšnega lahko zlahka naplahtaš in mu ponudiš inferioren izdelek.

Tukaj ti lahko 20 poznavalcev pove, v čem so philipsi slabi, pa boš toliko časa iskal in vrtal, da boš izbrskal eno pozitivno mnenje in jim to metal pod nos. Enostavno ne preneseš kritike, bolestno si obseden s Philipsom.

Ganon je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Pinturicchio je izjavil:

Točno tako;-) Enostavno so določeni forumi preveč okužili določene uporabnike.........

Tvoja težava je, da ne preneseš ljudi, ki imajo dovolj znanja in se na področje spoznajo, ter so posledično kritični do izdelkov, ki jih prodajaš. Zate je idealen potrošnik tisti, ki ve samo to, da bi "doma imel televizor". Manj, kot ve, boljše je. Takšnega lahko zlahka naplahtaš in mu ponudiš inferioren izdelek.

Tukaj ti lahko 20 poznavalcev pove, v čem so philipsi slabi, pa boš toliko časa iskal in vrtal, da boš izbrskal eno pozitivno mnenje in jim to metal pod nos. Enostavno ne preneseš kritike, bolestno si obseden s Philipsom.

+1

skyform je izjavil:

Kaj pa misliš kaj sem jaz testiral drugega kot pa to kar se gleda. Netflix, Eon, bluray ripi, youtube, a to se ne gleda, kaj pa potem ti gledaš?. Poglej si video primerjave na mojem youtubu, točko na tak način sem tudi testiral tale nov PML9008 ampak je TV toliko slabši kot PML9507, da sem test kar predčasno zaključil, se nima smisla ubadati s tem. Jaz sem saj povedal resniso, da to ni enak TV kot PML9506 in PML9507 kot si ti trdil, ampak je daleč slabši TV s popolnoma drugačnem panelom in povrhu zelo oskubljen. Opozarjam zato, da še nebo kdo drug nasedel in mislil, da je kupil nov PML9507, kot sem jaz.

Saj za takšen denar ni bil nobeden oškodovan, da bi jih moral opozarjati:)) Še vedno ga lahko proda za takšno ceno, ker "večina kupcev" ni obsedenih z nekakšnimi primerjavami in zadevami kot so IPS Glow, black crush, blooming itd.. Pa še ena zadeva, večinoma imajo vsi televizorji, ki pridejo ali še sploh niso na tržišču določene Softwerske težave..! To velja za vse proizvajalce ne samo Philips. Zato pa se te težave s časom odpravijo preko programske opreme, tako se bodo odpravile tudi na tem modelu. Saj MINI LED 9636 je v začetku takoj, ko je prišel na tržišče imel tudi nekaj težav z lokalnim zatemnenjem pa se je potem to odpravilo in je še danes eden izmed najboljših MINI LED televizorjev:) Vse kar je treba imeti je malo potrpljenja pri določenih zadevah, ne pa takoj skočiti v zrak in na veliko pljuvat to ne velja ono ne velja itd.. Ker se vse uredi še vedno se je..! Lg je komaj po 3 letih odpravil sedaj težave z automatskim zatemnenjem na OLED modelih..8-O Pa ni nobeden vzganjal takšne panike. Ko pa je kaj na Philipsu narobe, potem pa je to največji šrot, smeti itd.. Se vidi, da ne poznaš preveč te zadeve vezane za sam Softwer, Hardwer itd.. Ker, tukaj je potrebno veliko truda in znanja, da to deluje kot treba:)) In vsak proizvajalec se trudi kolikor more, da to kar najbolje deluje.. Tukaj je vloženih veliko ur, tako, da te prosim , da v bodoče spoštuješ delo teh ljudi.;)

Zgodovina sprememb…

Tako kot ti spoštuješ ljudi, ha? Glavno da prodaš pilips....

Še enkrat, mene bi bilo sram, na tvojem mestu....

In spet vlačiš lg itd zraven, samo nekaj ovinkariš...

Recimo tudi Sony MINI LED ni imun na blooming in ostale zadeve.

(lanski model)

(letošnji model)

Dimnik je izjavil:

Daj se malo umiri, saj te nihče ni vprašal za mnenje:(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Ti ne razumeš, ha?

Vsake toliko je treba opozorit, da čim manj ljudi nasede prrodajalcu, kateremu je glavno da se proda pilips.

Zdaj pa naštej vse proizvajalce tv in prilepi 1001 link, kako imajo vsi težave in opevaj pilipsa v nebo, ter nateguj ljudi

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Saj za takšen denar ni bil nobeden oškodovan, da bi jih moral opozarjati:)) Še vedno ga lahko proda za takšno ceno, ker "večina kupcev" ni obsedenih z nekakšnimi primerjavami in zadevami kot so IPS Glow, black crush, blooming itd.. Pa še ena zadeva, večinoma imajo vsi televizorji, ki pridejo ali še sploh niso na tržišču določene Softwerske težave..! To velja za vse proizvajalce ne samo Philips. Zato pa se te težave s časom odpravijo preko programske opreme, tako se bodo odpravile tudi na tem modelu. Saj MINI LED 9636 je v začetku takoj, ko je prišel na tržišče imel tudi nekaj težav z lokalnim zatemnenjem pa se je potem to odpravilo in je še danes eden izmed najboljših MINI LED televizorjev:) Vse kar je treba imeti je malo potrpljenja pri določenih zadevah, ne pa takoj skočiti v zrak in na veliko pljuvat to ne velja ono ne velja itd.. Ker se vse uredi še vedno se je..! Lg je komaj po 3 letih odpravil sedaj težave z automatskim zatemnenjem na OLED modelih..8-O Pa ni nobeden vzganjal takšne panike. Ko pa je kaj na Philipsu narobe, potem pa je to največji šrot, smeti itd.. Se vidi, da ne poznaš preveč te zadeve vezane za sam Softwer, Hardwer itd.. Ker, tukaj je potrebno veliko truda in znanja, da to deluje kot treba:)) In vsak proizvajalec se trudi kolikor more, da to kar najbolje deluje.. Tukaj je vloženih veliko ur, tako, da te prosim , da v bodoče spoštuješ delo teh ljudi.;)

Opzarjam ljudi, ki še ta ta Tv niso kupili, d aga ne bi kupili po polni ceni, ker potem so ga pa res nasrali. Tv tak ni več vredn kot z tem 50% popustom.

Panasonic, Samsung, Sony, nima noben toliko težav z softverjem kot Philips. LG je isti šmorn kot Philips, ne znajo narditi TVja z LD, saj OLEDe delajo dobre, če že ne drugega. Za enkrat sta samo Sony in Samsung sposobna kar se tega tiče FALD in Mini LED TVjev.

Drugače pa da ti LD sploh ne deluje v določenih presetih, light senzor ne deluje, oz se vklopi na random pač kdaj mu paše, EON box se ugaša in podobne fore, v bistvu s limitiran samo na to kar ima TV gori in to je to, kaj takega še nisem jemal. Spremeniš nastavitev in se včasih nič ne zgodi ali pa z zamikom pač, ko TVju paše. To je prvi, TV na katerem se mi kaj takšnega dogaja. Se mi zdi sramotno, da ne znajo izdati delujoč izdelek. Saj nisem nek beta tester. Rečem tu in tam kakšna napaka ne pa toliko težav!

In če se jaz kao ne spoznam na to pol pa je tak TV za na odpad, kako še bi le bil TV tistim slab, ki se spoznajo. 8-)

Dimnik je izjavil:

Ti ne razumeš, ha?

Vsake toliko je treba opozorit, da čim manj ljudi nasede prrodajalcu, kateremu je glavno da se proda pilips.

Zdaj pa naštej vse proizvajalce tv in prilepi 1001 link, kako imajo vsi težave in opevaj pilipsa v nebo, ter nateguj ljudi

Izgleda, da ti ne razumeš kdaj treba prenehat.. A imaš kakšne zdravstvene težave..??

Hahaha, glede na tvoje vztrajanje s pilipsom, se je za vprašat kdo ima težave? Mogoče, ti bo potegnilo, mogoče....

@skyform

Opzarjam ljudi, ki še ta ta Tv niso kupili, d aga ne bi kupili po polni ceni, ker potem so ga pa res nasrali. Tv tak ni več vredn kot z tem 50% popustom.

Žal ti tu ne moreš ničesar kaj dosti storiti, ker večina kupcev tako nakupuje v prodajalnah, in se sami odločajo ali ga bodo kupili ali ne.

Dimnik je izjavil:

Hahaha, glede na tvoje vztrajanje s pilipsom, se je za vprašat kdo ima težave? Mogoče, ti bo potegnilo, mogoče....

Jaz vem zakaj vztrajam pri Philipsu, ti pa ne veš kaj točno počneš na tem forumu.;) Mogoče se boš enega dne vprašal, kaj res zaboga počnem na tem forumu, kateremu nisem dorasel:):D

Zgodovina sprememb…

Ti kar sanjaj... saj veš, lastna hvala....

Ti imaš samo srečo, da te moderatorji pustijo, drugače bi že dooolgo bil v banovcih, kot na drugih forzmih.

Dimnik je izjavil:

Ti kar sanjaj... saj veš, lastna hvala....

Ti imaš samo srečo, da te moderatorji pustijo, drugače bi že dooolgo bil v banovcih, kot na drugih forzmih.

Saj veš kako pravijo pameten popusti.;)

o0o0o0o0o0 ::

Philips tala kode s 50% popustom, da lahko prodajo kakšen tv. Tukaj bi se vam morali klikerji aktivirat, da govorimo v najboljšem primeru o povprečnem TVju.

Ganon ::

andrej69 je izjavil:

Žal ti tu ne moreš ničesar kaj dosti storiti, ker večina kupcev tako nakupuje v prodajalnah, in se pristranski prodajalec odloči namesto njih.

Popravek.

orreel ::

Ko se že toliko prerekate o dragih znamkah-modelih in različnih vrstah panelov-televizorjev.

Ali mi kdo slučajno podari kakšen super tv, da še jaz vidim na lastne oči kaj je to prava kvaliteta slike ?

polde66 ::

orreel je izjavil:

Ko se že toliko prerekate o dragih znamkah-modelih in različnih vrstah panelov-televizorjev.

Ali mi kdo slučajno podari kakšen super tv, da še jaz vidim na lastne oči kaj je to prava kvaliteta slike ?

Andrej ti ga podari za pol cene, sicer pa enega še prodaja na bolhi.
Pa še vedno ni povedal kater model je na tem videu:
9008 sigurno ne ker najprej pravi, da vse aplikacije delujejo potem pa tolaži da se bodo v bližnji prihodnosti razvile za 9008 model. Torej tole ni 9008 model.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

easyrider3 ::

andrej69 je izjavil:

(lanski model)

(letošnji model)

Dimnik je izjavil:

Saj je rečeno,da se to kar prikazuje slika ali v videu vidi uzrecno zaradi kamere drugačče se sploh ne vidi in pa drugače najbrž veš,da Sony že ves čas uporablja tak lokalni dimming kateri tudi malenkost lahko prikaže blooming vendar s tem pa dobi vse druge lasnosti katere vsi drugi TV kateri nimajo ali imajo manj bloominga ne prikažejo. To ti bi že moralo biti jasno saj je tudi že tisočkrat omenjeno,da NIKOLI nobeden LCD TV ne bo imel popolno sliko v vseh segmentih in treba je narediti kompromis. Sony pač gleda in deluje na vse to drugače kakor vsi ostali in zakaj potem dobivajo vse pohvale in zmage glede tega. Kaj če ti TV z super kontrastom in brez bloominga,ko gubiš druge pomembne lasnosti slike zato pa je Sony X95L pri večinoma vseh izbran za najboljši kdaj narejen LCD TV. Meni čisto nič ne pomeni TV kateri ima pretemno sliko in obenem gubi še barvni spekter ,detalje jaz tega ne maram in raje gledam TV z bloomingom mene to pač ne moti seveda nekatere pa tak pač je.

easyrider3 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

(lanski model)

(letošnji model)

Dimnik je izjavil:

Saj je rečeno,da se to kar prikazuje slika ali v videu vidi uzrecno zaradi kamere drugačče se sploh ne vidi in pa drugače najbrž veš,da Sony že ves čas uporablja tak lokalni dimming kateri tudi malenkost lahko prikaže blooming vendar s tem pa dobi vse druge lasnosti katere vsi drugi TV kateri nimajo ali imajo manj bloominga ne prikažejo. To ti bi že moralo biti jasno saj je tudi že tisočkrat omenjeno,da NIKOLI nobeden LCD TV ne bo imel popolno sliko v vseh segmentih in treba je narediti kompromis. Sony pač gleda in deluje na vse to drugače kakor vsi ostali in zakaj potem dobivajo vse pohvale in zmage glede tega. Kaj če ti TV z super kontrastom in brez bloominga,ko gubiš druge pomembne lasnosti slike zato pa je Sony X95L pri večinoma vseh izbran za najboljši kdaj narejen LCD TV. Meni čisto nič ne pomeni TV kateri ima pretemno sliko in obenem gubi še barvni spekter ,detalje jaz tega ne maram in raje gledam TV z bloomingom mene to pač ne moti seveda nekatere pa tak pač je.

Fora je v tem, da ima ta PUS9008 več bloominga kot X95J in tudi prikaže manj detailov v temnejših prizorih, black crush. Če pa dvigneš black level pa postanejo črne sive. Ni tako kot na PML9506 in PML9507, da si lahko dvignil black level nekje do 55-56 in se črne niso sprale. V glavnem slika je konkretno temnejša kot na X95J in prejšnih PHilips mini ledih povrhu pa ima slabši kontrast in več bloomingom vse zahvaljujoč IPS panelu. Sploh pod kotom je zelo izrazit blooming, kar je znano za TVje, ki imajo IPS in local dimming. In tak zelenkast rumenkast blooming je, kar mi sploh ni všeč. Pri VA je dosti manj moteč in pod kotom je tudi dosti bolj svetla slika. PML9008 že tak ima dosti temnejšo sliko potem pa se še potemni pod kotom in dobi tak topel ton slika, res grdo. Medtem, ko na X95J slika pod kotom postane svetlejša in ne spremeni sam ton barve, white balance ostane identičen kot pri gledanju na ravno (kar mi je zelo pomembno) in to vse zahvaljujoč x-wide angle tehnologiji, ki je res fajn zadevca. Pri TVjih z VA panelom brez te tehnologije se slika kar bolj spere pod kotom in tudi malo spremeni barvni ton.

Zgodovina sprememb…

sejmon ::

Kako je z vrnitvijo Tv v roku 14dni?

Folija se je na ekranu, odstranil sem folijo na robu zunanjega okvira?

TheHijacker ::

Sam imam tudi model 65PML9008, kupljen preko kode (sem jo sam dobil). Nasprotno z drugim sem z njim zadovoljen. Nadomestil mi je 4 leta star 55" Sony TV z Android TV.

Ekran je seveda večji. Slika je lepša. Bolj svetla in ostra. Ambilight smo se že navadili in je res bolj prijetno za oči. Vse te tehnikalije kaj ta model ima ali nima v primerjavi z drugim meni niso pomembne. Sem bolj nezahteven uporabnik in gledam kvaliteto slike v primerjavi s prejšnim televizorjem.

Nanj imam sicer vezan 4K Android TV Box na katerem imam T-2 TV, Kodi, HBO Max, Voyo, Emby, Skyshowtime, ... In ta mi služi kot primarna naprava za gledanje vsebine. Sam Philips OS mi je drugače hiter in lepo odziven. Bolj kot Android na tem STB-ju. Manjkajo seveda aplikacije ampak tudi te še pridejo enkrat do konca leta. Če je kakšen bug, se bo pa tudi že odpravil. CEC deluje lepo s tem Android TV-jem in tudi volume control preko novega Philips soundbara.

Glede soundbara. Ta model iz akcije TAB7202 mi je nadomestil Logitech Z906 5.1 zvočnike. Ženo sem danes vprašal, če je zvok kaj drugačen. Pa pravi da se ji zdi boljši in če je to zaradi nove televizije. Sploh ni vedela, da stari zvočniki ne delujejo in da gre vse samo preko soundbara. Govor se recimo veliko boljše sliši. Pa bluetooth imajo in lahko iz telefona predvajam direktno na njih, brez da bi moral vklopit TV. Nanje imam tudi vezan Chromecast Audio pa preko AV vhoda in se dobro sliši iz audio aplikacije kot je recimo Spotify.

Moje res laično mnenje.
http://www.google.si

Kar se tiče modela MINI LED 9008.

Če uporabnik s prikazano sliko ni zadovoljen, je potrebno sloge slike prilagoditi indvidualno za:
o Vsak individualen vhod (HDMI1, HDMI2, itd...)
o Individualno vrsto signala (SDR, HDR, Dolby Vision, itd...)
o Izbiro individualnega VOD servisa (Youtube, Netflix, EON, itd...)

Torej, če nastavitve slike narediš za posamezen vhod, vrsto signala, VOD aplikacijo, še to NE POMENI, da bodo avtomatsko privzete tudi za ostale načine/signale/vhode, itd...

Če na netflixu gledaš film v dolby visionu mora tv tako sliko predvajat avtomatsko. Pri tem bi moral opaziti razliko dolby vision streama napram FHD streamu. In še vedno me zanima kater TV je na tem videu:
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

Na videu je model 9008.

Kako pa da tebi dela Eon drugim pa ne?
polde

polde66 je izjavil:

Kako pa da tebi dela Eon drugim pa ne?

Čarovnija..:D

JBG kdor je majstor je majstor.
polde

Pri mojem Philipsu PUS 7354 je tako,da vsak HDMI vhod ima svojo nastavitev za sliko in zvok in verjetno je sedaj še zmeraj isto pri teh novejših Philips TV. Se pravi,da je potrebno nastaviti vsak vhod HDMI ali kar imaš priključeno na TV posebej.

In preko katerega HDMI-ja gledaš aplikacijo Netflix, ki je na tv-ju?
polde

polde66 je izjavil:

Saj ti ne bo povedal a ne vidiš, da se dela norca in se nonstop izogiba temu vprašanju kako to da ima ta v posnetku Eon in T2 aplikacijo. Potem pa se čudi, da bodo določeni osebe vrnile TV. Če mene vprašaš ta v posnetku dela za Philips in ima nek novejši firmware, ki ga bodo uporabniki dobili še le naslednje leto ampak moj brat in foter ne bosta čakala tako dolgo, tako da gresta TVja nazaj.

Zgodovina sprememb…

skyform je izjavil:

polde66 je izjavil:

Saj ti ne bo povedal a ne vidiš, da se dela norca in se nonstop izogiba temu vprašanju kako to da ima ta v posnetku Eon in T2 aplikacijo. Potem pa se čudi, da bodo določeni osebe vrnile TV. Če mene vprašaš ta v posnetku dela za Philips in ima nek novejši firmware, ki ga bodo uporabniki dobili še le naslednje leto ampak moj brat in foter ne bosta čakala tako dolgo, tako da gresta TVja nazaj.

Res mi je žal, da sem ti dal kode, ker bi lahko te tri kode podelil drugim, ki so hoteli imeti ta televizor.. Ker za druge bi bil ta televizor več kot dobra izbira, sem prepričan:) Saj vem za drugo leto, če še bom mogoče podelil kakšno kodo, da ti ne boš prišel v izbor.

Meni pa je žal, da sem naročil ta TV in tudi bratu je, ker sedaj imava samo delo s tem. Raje bi bil iskren in bi povedal po resnici, da ne gre za enak TV kot PML9507 in bi s tem nardil uslugo meni in sebi! In še ostali bi dobili popust!

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

polde66 je izjavil:

Res mi je žal, da sem ti dal kode, ker bi lahko te tri kode podelil drugim, ki so hoteli imeti ta televizor.. Ker za druge bi bil ta televizor več kot dobra izbira, sem prepričan:) Saj vem za drugo leto, če še bom mogoče podelil kakšno kodo, da ti ne boš prišel v izbor.

Ti direkt uživaš v tem, da napizduješ ljudi s pilipsom....ti si res model

Žal ti je za te tri kode? Saj boljše tako, da so trije manj napizdeni, s tvoje strani. Zajebal si edino skyforma s tremi kodami oz tv-ji, da se sedaj zajebava z vračanjem.

Saj je bilo rečeno andrej69 je rekel,da je edina razlika v manj dimming con in pa,da nima android/google sistema zdaj kako se je pa vse skupaj obneslo v primerjavi z lanskim modelom pa pa vedo tisti kateri so imeli izkušnnje z obema modeloma

Zgodovina sprememb…

darck je izjavil:

Saj je bilo rečeno andrej69 je rekel,da je edina razlika v manj dimming con in pa,da nima android/google sistema zdaj kako se je pa vse skupaj obneslo v primerjavi z lanskim modelom pa pa vedo tisti kateri so imeli izkušnnje z obema modeloma

Za manj diming con in OS sem vedel. PML9507 je tudi imel manj con kot PML9506 pa sta bila identična kar se tiče slike. Ni pa bilo govora o IPS panelu, kar je ogromna razlika, ga ne bi nikdar vzel, če bi to vedel, ker rezultat tega je zelo slabši kontrast, svetlinost in več bloominga. Potem pa še ima ful manj možnosti pri nastavitvi same slike.

Ni nastavitev kot so perfect natural reality, perfect kontrast na PML9506 in PML9507 in ambient intelligence od PML9507. Polovico zadev v nastavitvah je zatemnjenih pri DV, še nisem kaj takega videl, da bi lahko tako malo zadev spremenil v nastavitvah. 

Slabši motion, tistega načina glajenja slike, ki je meni the best sploh več ni možno doseči, slabši ambilight, slabši plastik fantastik daljinski, brez osvetlitve in mikrofona...

sasoe ::

sicer sem OLED odpisal, ker se gleda TV tudi čez dan, programe (T2).

ampak vseeno, ima kdo tega? Kako se obnese?
trenutno se ga dobi za 2440 eur.

qd-oled-samsung-77s90c
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...

Daj povej kaj je najboljše pri Philipsu za nastavitev gibanje slike:gladko,film,sport,standard.... meni se zdi niti eden točen saj včasih pride kakšno predvajanje,ko zgleda,da se slika kar preskakuje,ko se predvajanje pomika levo ali desno
««
503 / 556
»»