Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
o0o0o0o0o0 ::
o0o0o0o0o0 je izjavil:
A sem edini, ki se ne ukvarja z nastavitvami? Tolk ene panike zaradi mini detajlov. Pri OLEDu me bolj moti zapečen logo, kot pa ali mi bo prikazal 100 zvezd ali pa 30.
Pri Q90R pa še nisem imel težav s kvaliteto slike, pa sem pogledal gore filmov in nanizank.
Ljudje smo si različni eni bolj kompliciramo eni manj. Pa ker je tebi Q90R super še ne pomeni da bo komu drugemu. Ima svoje slabosti kot hud black crush, vse svetle majhne zadeve čisto potemni ali sploh ne prikaže. Ima zelo dosti DSEja in tako dalje. Ampk lepo da si zadovoljn z njim, bi tudi sam rad bil tak da ne bi toliko kompliciral.
Jaz vse kar drmam pri Sony XR je svetlost in picture mode. Sem bolj iphone tip človeka. :)
Bi z veseljem rad bil tak tip, manj obremenjevanja.
Ja, nastavitve so zelo pomembne...
Meni in tebi definitivno komu drugemu pa tudi ne kot vidiš. Sma komplikatorja in perfekcionista kar se tega tiče. Je včasih skor boljše biti tak človek, ki ne vidi teh zadev ali mu je vseeno za to.
Vem da nimam popolnega TVja, tako kot nihče od vas ne. Black crush, DSE itd.. lol. Pomembno je, kaj moje oči vidijo. Pa imam tudi opevanega OLEDa.
Če si ne bi lastil TVja, bi si glede na tvoj odgovor mislil, kakšen crap TV je Q90R.
In ravno zato, si je pred nakupom treba TV pogledat v živo, in ne gledat "dodatke", ki "izboljšajo" kvaliteto slike.
skyform ::
o0o0o0o0o0 je izjavil:
o0o0o0o0o0 je izjavil:
A sem edini, ki se ne ukvarja z nastavitvami? Tolk ene panike zaradi mini detajlov. Pri OLEDu me bolj moti zapečen logo, kot pa ali mi bo prikazal 100 zvezd ali pa 30.
Pri Q90R pa še nisem imel težav s kvaliteto slike, pa sem pogledal gore filmov in nanizank.
Ljudje smo si različni eni bolj kompliciramo eni manj. Pa ker je tebi Q90R super še ne pomeni da bo komu drugemu. Ima svoje slabosti kot hud black crush, vse svetle majhne zadeve čisto potemni ali sploh ne prikaže. Ima zelo dosti DSEja in tako dalje. Ampk lepo da si zadovoljn z njim, bi tudi sam rad bil tak da ne bi toliko kompliciral.
Jaz vse kar drmam pri Sony XR je svetlost in picture mode. Sem bolj iphone tip človeka. :)
Bi z veseljem rad bil tak tip, manj obremenjevanja.
Ja, nastavitve so zelo pomembne...
Meni in tebi definitivno komu drugemu pa tudi ne kot vidiš. Sma komplikatorja in perfekcionista kar se tega tiče. Je včasih skor boljše biti tak človek, ki ne vidi teh zadev ali mu je vseeno za to.
Vem da nimam popolnega TVja, tako kot nihče od vas ne. Black crush, DSE itd.. lol. Pomembno je, kaj moje oči vidijo. Pa imam tudi opevanega OLEDa.
Če si ne bi lastil TVja, bi si glede na tvoj odgovor mislil, kakšen crap TV je Q90R.
In ravno zato, si je pred nakupom treba TV pogledat v živo, in ne gledat "dodatke", ki "izboljšajo" kvaliteto slike.
Popolnoma razumem, vsi drugače vidimo, imamo različne prioritete, okus, eni bolj kompliciramo eni manj. Kot si napisal najboljše si je sam ogledati TV v prodajalni ali ga stestirati doma. Jaz se tudi odločim za tisti TV, ki je meni osebno najboljši in najbolj primern za to kar jaz potrebujem in ne na osnovi mnenj drugih ali ocen.
neocodexx ::
Vsakič ko kdo omenja smučarske skoke si pomislim; šment, to je pa eno od področji kjer se oled res ne bo izkazal, zaradi ABLja.
Če imaš Q90R predvsem za gledanje športa, je to še predober tv. Black crush, dse? Kaj pa vem, meni se pa zdi ABL omejitev na oledih za povprečnega uporabnika dosti večji problem. K sreči gre postopoma tehnologija na boljše, ni pa še blizu popolnosti. Tako da bo v naslednjih letih še kar dosti za predebatirati na to temo.
Če imaš Q90R predvsem za gledanje športa, je to še predober tv. Black crush, dse? Kaj pa vem, meni se pa zdi ABL omejitev na oledih za povprečnega uporabnika dosti večji problem. K sreči gre postopoma tehnologija na boljše, ni pa še blizu popolnosti. Tako da bo v naslednjih letih še kar dosti za predebatirati na to temo.
darck ::
Saj je že večkrat bilo vsega po malem omenjeno kako se katera tehnologija TV obnese za določena gledanja VEDNO je bilo rečeno,da za gledanje filmov v temi ni boljšega kakor OLED in da OLED v svetlih prostorih sploh za gledanje športa in kakih svetlih prizorih ni glih najboljša izbira in je v današnjem času MiniLed tista najboljša izbira. Vsak si mora nekako sam postaviti neke meje kaj mu je najbolje čeprav nekaterim tudi meni je pa CENA tista katera postavlja vse na glavo. Imeti večji OLED je drago po vrhu tudi ni zaželen da se vrti vsak dan več kot 12 ur pa še tisti ABL,potem res tisti najboljši MiniLed so tudi orenk dragi in te cena bolj kot ne ovira za nakup. Recimo meni ni nobeden TV v velikosti 65" vreden 2.000 EUR za toliko denarja bi moral že denar iz njega ven leteti in zato se je treba zadovoljiti z nekaj slabšim TV in manj denarja to je ta kompromis. Hvala bogu tistim katerim je vseeno kakšna je slika in si lahko kupijo gromozanske TV za malo denarja in so zadovoljni in mislim,da ti ljudje so najbolj srečni od vseh.
Pa si vzames Phlips PUS8506 ali PUS9206 v 65", oba pod 1000€ in sta ziher dobra za ta denar.
Ne saj pri sebi imam nekako mejo tam 1.200-1.300 EUR mogoče če je res še kanček kaj boljšega tudi 1.400 EUR več pa sigurno ne.
1.000 EUR sem leta 2010 dal za 40" Sony TV tak da bi sigurno dal par 100 EUR več za večjega.
1.000 EUR sem leta 2010 dal za 40" Sony TV tak da bi sigurno dal par 100 EUR več za večjega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
note3 ::
Je kdo primerjal oz videl lg c1(48") in samsung qn90a(50")v živo kateri je boljši uporaba za monitor?
Djole ::
Ne saj pri sebi imam nekako mejo tam 1.200-1.300 EUR mogoče če je res še kanček kaj boljšega tudi 1.400 EUR več pa sigurno ne.
Kok casa pa ti ze kupujes tv, ce smem vprasat :)
Pred dvema letoma sem ga kupil in sedaj samo spremljam kaj se vse dogaja in kake cene so,ko bi bila kak ekstra ponudba bi kupil .
Je stvar taka,da ne gledam sploh veliko TV edino zvečer imam ta čas pa še to malo kdaj.
Zato mogoče tudi ni potrebe,da ga kupim razen,če se najde kaka super ugodnost
Zgodovina sprememb…
Shegevara ::
Mal berem zadnje strani komentarjev pa si žal nisem še razčistil kaj bo meni ustrezal in kaj ne.
Rabim kak dober predlog. Rad bi imel 65'' tv ampak še to nisem siguren, a izberem OLED a kak LCD.
Po eni strani gledam tv zvečer po službi oz. lahko po potrebi zatemmim/zaroletam prostor, tako da se sliši OLED prava izbira, po drugi strani pa se bojim za burn-in ker bi zelo pogosto imel tud kak youtube, spotify in take reči.
Gledam pa trenutno med tema:
Philips 65PML9506/12 (miniLED)
Philips 65OLED706/12 (oled)
Oba sta 1300€. Kaj bo torej bolje. Drugi predlogi dobrodošli. Budget imam do 1400€. Mogoče 100€ več če je kaka res nora ponudba.
Rabim kak dober predlog. Rad bi imel 65'' tv ampak še to nisem siguren, a izberem OLED a kak LCD.
Po eni strani gledam tv zvečer po službi oz. lahko po potrebi zatemmim/zaroletam prostor, tako da se sliši OLED prava izbira, po drugi strani pa se bojim za burn-in ker bi zelo pogosto imel tud kak youtube, spotify in take reči.
Oba sta 1300€. Kaj bo torej bolje. Drugi predlogi dobrodošli. Budget imam do 1400€. Mogoče 100€ več če je kaka res nora ponudba.
Glede burnina nimaš kaj skrbeti, jaz če sem uporabljal spotify sem ga nadziral preko appa na telefonu povezanega na receiver in ne na tvju, zakaj bi sploh tv bil za to prižgan?
Je pa oled kar precej izgubil na atraktivnosti odkar imamo miniled. Oled kupiš predvsem za gaming, in če te moti tisto malo bloominga na faldih ter si perfekcionist in želiš tisti brezkompromisni kontrast na črni podlagi. Je pa miniled za vse drugo boljši, predvsem svetlejši, manj občutljiv na svetel prostor itd.
Oled zna biti v filmih pretemen (še posebej HDR), ker so pač tako filmi posneti in to je odvisno od filma do filma, razen če bi šel na najnovejše EX panele ki so svetlejši, oz. premium kot je G2 s hladilnikom itd., je že druga stvar, in seveda tudi cena. V nižjem rangu pa mislim da za povprečnega uporabnika ki se ne posveča gamingu, miniled dominira v glavnem zato ker je svetlejši.
Je pa oled kar precej izgubil na atraktivnosti odkar imamo miniled. Oled kupiš predvsem za gaming, in če te moti tisto malo bloominga na faldih ter si perfekcionist in želiš tisti brezkompromisni kontrast na črni podlagi. Je pa miniled za vse drugo boljši, predvsem svetlejši, manj občutljiv na svetel prostor itd.
Oled zna biti v filmih pretemen (še posebej HDR), ker so pač tako filmi posneti in to je odvisno od filma do filma, razen če bi šel na najnovejše EX panele ki so svetlejši, oz. premium kot je G2 s hladilnikom itd., je že druga stvar, in seveda tudi cena. V nižjem rangu pa mislim da za povprečnega uporabnika ki se ne posveča gamingu, miniled dominira v glavnem zato ker je svetlejši.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()
Mal berem zadnje strani komentarjev pa si žal nisem še razčistil kaj bo meni ustrezal in kaj ne.
Oba sta 1300EUR. Kaj bo torej bolje. Drugi predlogi dobrodošli. Budget imam do 1400EUR. Mogoče 100EUR več če je kaka res nora ponudba.
Če gledaš večinoma zvečer potem lahko vzameš OLED. Za burn in se nimaš kaj bati, če gledaš samo enkrat na dan. OLED lahko komot laufa 4-5 ur na dan in neboš fasal burn in. PUS706 je zelo svetel za OLED, zvečer ne boš rabit več kot 70% svetlosti, ki jo zmore TV. Za zvečer ni OLED čist nič pretemen v filmih kot pravi neocodexx, on ima starejši model. PUS706 ima precej svetlejšo sliko brez black crusha. Zvečer vidiš v filmih na OLEDu celo več kot na mini led ali FALD. Sem imel Samsung QN90A in imam Sony X95J in se na Sony A8 OLED vidi več in lepše v temnih scenah zaradi superiornega kontrasta. FALD in mini led sta boljša za filme samo za čez dan v svetlem prostoru, zvečer pa nikakor.
Glede burnina nimaš kaj skrbeti, jaz če sem uporabljal spotify sem ga nadziral preko appa na telefonu povezanega na receiver in ne na tvju, zakaj bi sploh tv bil za to prižgan?
Kateri Mini LED pa imate. Zanimivo jaz sem pa ravno drugačnega mnenja. Sem mnenja da je OLED absolutno boljši za zvečer kot FALD ali Mini LED, FALD in Mini LED pa za čez dan in za igre. Z igre mi nikakor ni boljši OLED, ok morda za kako temno igro za igre, ki jih večinoma jaz igram, ki so bolj svetle pa vsekakor FALD in MiniLED boljši. Očitno ima tvoj 805 res tak temno sliko in black crush, da se ti filmi zdijo pretemni, ker moj A8 pa ima odličen shadow detail in za zvečer celo presvetlo sliko. Več se vidi kot na vseh LCDjih, ki sem jih za enkrat imel. Tudi na PUS706 se je vse zelo lepo vidlo, sem imel zravn njega XE90 in je 706 imel enak shadow detaila, A8 še pa malenkost več pokaže.
Ah, ne PUS706, OLED706 kaj mi je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()
Joj, kak je tale forum čudn, po določenem času ne morem editirat svoj post, a nove poste pa mi meče pod starega, ki ga ne gre editirati.
Zgodovina sprememb…
Pa smo tm, dva ki se spoznata, pa oba z drugo filozofijo
Hvala obema, bom zletu enkrat v živo pogledat kaj mi najbolj paše, sm bil včerej v bigbangu pa so imel ta OLED706, samo ga prodajalec revež ni znal prižgati, je rekel, da majo pogosto take probleme :)
Hvala obema, bom zletu enkrat v živo pogledat kaj mi najbolj paše, sm bil včerej v bigbangu pa so imel ta OLED706, samo ga prodajalec revež ni znal prižgati, je rekel, da majo pogosto take probleme :)
Jaz in neocodexx se ponavadi strinjava ampak kot kaže je spremenil svoje mnenje od kar je doživel Mini LED, me pa zanima katero znamko in model. Jaz sem ga že parkrat na to opozoril, da so novi FALD in Mini LED TVji dosti bližje OLEDu kot je on misli, ker pred kratkim je še ful OLED zagovarjal in nikakor ni več želel LCD, zdaj pa mu je Mini LED spremenil mnenje.
Tisti, ki hoče biti blizu popolnosti bo rabil dva TVja, OLED za zvečer FALD ali Mini LED za čez dan. V prihodnosti pa bo morda kar QD OLED nudil tole kar LCD in OLED oba skupaj zmoreta, je boljše počakati še eno ali dve generacij, da še zadevo izpopolnijo in da cena malo pade. Drugače bolj verzatilna pa sta nedvomno FALD in Mini LED bolj kot pa OLED in meni je X95J iz dneva v dan vedno boljši.
Tisti, ki hoče biti blizu popolnosti bo rabil dva TVja, OLED za zvečer FALD ali Mini LED za čez dan. V prihodnosti pa bo morda kar QD OLED nudil tole kar LCD in OLED oba skupaj zmoreta, je boljše počakati še eno ali dve generacij, da še zadevo izpopolnijo in da cena malo pade. Drugače bolj verzatilna pa sta nedvomno FALD in Mini LED bolj kot pa OLED in meni je X95J iz dneva v dan vedno boljši.
ja neocodexx je že večkrat povedal,da je kar veliko problem pri OLEDu tisti ABL in ja mogoče je pri katerem drugem proizvajalcu drugače za to bi on moral probati še kakega Sony A80J pa,da vidi razliko. OLED je zakon za gledanje v temi in tudi ob mraku večini je dober pa tudi ves čas ko gledajo večina samo oddaje itd.... Najbolj srečni so tisti gledalci kateri so zadovoljni z bilo kakim TV
Ni OLED samo za v temi ali zvečer, tudi za čez dan je vredu, če je zunaj oblačno ali če nimaš pol hiše iz oken. Tudi po sončnem se da gledati, če ti sonce ne nabija not v tv. Ful je odvisno od hiše, prostora itd. V nekaterih hišah niso nikdar tako svetli prostori, da bi rabil LCD. To pa vsak zase ve kako svetlo ima v hišo in kaj potem vzeti. Če bi OLEDi bili tako temni kot eni tu pišete zakaj pa potem OLEDi tako blestijo v prodajalnah kjer je zelo svetlo?
Seveda so Fald in Mini Led lahko dosti svetlejši ampak vsak pa tudi ne potrebuje te svetlosti ali je celo ne mara. A se zavedate, da še par let nazaj niti lcdji niso bili svetlejši od sodobnih Oledov in se noben ni pritoževal, da je tv pretemn. Npr XE90 2017 model ima temnejšo sliko kot moderni Oledi in je veljal takrat za top tvje.
Seveda so Fald in Mini Led lahko dosti svetlejši ampak vsak pa tudi ne potrebuje te svetlosti ali je celo ne mara. A se zavedate, da še par let nazaj niti lcdji niso bili svetlejši od sodobnih Oledov in se noben ni pritoževal, da je tv pretemn. Npr XE90 2017 model ima temnejšo sliko kot moderni Oledi in je veljal takrat za top tvje.
Zgodovina sprememb…
Zame je nekako pri OLEDu samo problem ker bi preveč ur na dan bil prižgan in v 80% bi se risanke vrtele pa tisto glede okrog cene to je problem. Saj Sony A80J v velikosti 55" je še cena tista zadnja katera bi bila sprejemljiva samo vem in vi veste,da je 65" velikost toliko boljša sploh za oddaljenost več kot 3.5 metra.
Djole ::
Ne vem, jaz imam oled pa zraven okna, res da ni sonce nikoli direktno skozi to okno, pa vseeno nimam svetilnosti tudi cez dan nikoli na max.
Saj ne da se ob svetlem ne bi dalo gledati, ampak vsaka svetloba meni na oledu kvari sliko. To je pa zahvaljujoč kombinaciji refleksivnega stekla in ABL, zaradi katerega je povprečna svetilnost po celem zaslonu le okoli 300 nitov, naredi svoje. Mogoče sem pa samo jaz tako občutljiv.
Poskušam biti kar se da nepristranski in bom tudi kakšnemu lcdju pokimal, če se izkaže, vse pa seveda nekemu neznancu na internetu tudi ne verjet, najbolje je pobrati čimveč mnenj in izkušenj ter presoditi sam.
Jaz še vedno ostajam oboževalec oleda in ne bi menjal, ampak po 2 letih uporabe in zdaj že drugem oledu ne morem zanikati slabosti, ki jih te zasloni imajo, in ne, to ni burn-in.
Podobno kot pri akustiki, ko se enkrat navadiš na dober zvok se skozi čas tudi naučiš poslušati tudi tu traja nekaj časa, da se dobro spoznaš s pravo pravcato HDR sliko in ob tem tudi z določenimi omejitvami te tehnologije.
Dejstvo je, da je šla s časom tehnologija naprej, in ko pred kakšnimi 5 leti oledi še niso imeli resne konkurence, so se zdaj lcdji že močno približali z miniledom, seveda pa imamo tu zdaj končno še QD-Oled...
In ne, nisem kupil minileda da zdaj navijam zanj:)
Samo objektivno vidim to kot boljšo izbiro za marsikoga. Še posebej v primerih ko se gre za celodnevno predvajanje risank, živžava, nogometa in telenovel, ter mogoče še malo netflixa in občasno kakšen film s partisa.
Oled nekako ni za to. Bo dober lcd čisto zadovoljil.
Kjer je oled res najboljši je predvsem v tem zadnjem; gledanje netflixa in filmov ter gaming. Ne bi pa šel v podrobnosti glede tega, je bilo že večkrat napisano, se dobro ve.
Dokler pa je primarna uporaba živžav in prenosi tekem kar precej pogosto prebiram tukaj, jaz res ne vidim zakaj bi tu nekomu predlagal oled. Za to je čisto navaden lcd dober. Če pa hočeš še tisto malo boljše; miniled.
Poskušam biti kar se da nepristranski in bom tudi kakšnemu lcdju pokimal, če se izkaže, vse pa seveda nekemu neznancu na internetu tudi ne verjet, najbolje je pobrati čimveč mnenj in izkušenj ter presoditi sam.
Jaz še vedno ostajam oboževalec oleda in ne bi menjal, ampak po 2 letih uporabe in zdaj že drugem oledu ne morem zanikati slabosti, ki jih te zasloni imajo, in ne, to ni burn-in.
Podobno kot pri akustiki, ko se enkrat navadiš na dober zvok se skozi čas tudi naučiš poslušati tudi tu traja nekaj časa, da se dobro spoznaš s pravo pravcato HDR sliko in ob tem tudi z določenimi omejitvami te tehnologije.
Dejstvo je, da je šla s časom tehnologija naprej, in ko pred kakšnimi 5 leti oledi še niso imeli resne konkurence, so se zdaj lcdji že močno približali z miniledom, seveda pa imamo tu zdaj končno še QD-Oled...
In ne, nisem kupil minileda da zdaj navijam zanj:)
Samo objektivno vidim to kot boljšo izbiro za marsikoga. Še posebej v primerih ko se gre za celodnevno predvajanje risank, živžava, nogometa in telenovel, ter mogoče še malo netflixa in občasno kakšen film s partisa.
Oled nekako ni za to. Bo dober lcd čisto zadovoljil.
Kjer je oled res najboljši je predvsem v tem zadnjem; gledanje netflixa in filmov ter gaming. Ne bi pa šel v podrobnosti glede tega, je bilo že večkrat napisano, se dobro ve.
Dokler pa je primarna uporaba živžav in prenosi tekem kar precej pogosto prebiram tukaj, jaz res ne vidim zakaj bi tu nekomu predlagal oled. Za to je čisto navaden lcd dober. Če pa hočeš še tisto malo boljše; miniled.
Zgodovina sprememb…
Hvala vam. Bom pomoje kar 65OLED706/12 vzel. Če ma pa še kdo kak predlog za pogledat do 1,500e pa dobrodošel.
Anney ::
Philips OLED807 TV first look and picture check
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zakaj vsepovsod na daljincah mečejo za tiste hitre tipke PRIME VIDEO pa RAKUTEN TV ko pa je sigurno najbolj pomemben YOUTUBE in ga ni več po daljincah a včasih je pa bil. Sigurno bi kot prvi hitri gumb moral biti YOUTUBE potem pa drugi
Spet se mi ne dopade ta daljinec od Philipsa
Spet se mi ne dopade ta daljinec od Philipsa
Zgodovina sprememb…
Res je, ful brezveze, Sony ima od lani naprej, Youtube, Netflix, Disney in Amazon, to je malo boljše. Philipsovi daljinci so enostavno preveliki.
Se strinjam da bi 10x raje imel youtube gor kod kateregakoli od teh. Kolikorat sem tudi na Shieldu po nesreči kliknil Netflix, ne pamtim več.
Pa veste zakaj.. Zato ker jim Netflix to dobro plača, le kaj bi bilo drugega...
Pa veste zakaj.. Zato ker jim Netflix to dobro plača, le kaj bi bilo drugega...
Mene zanima kako bo kaj tanovi Philips 9507 Mini LED performal, sploh 55". 9506 ima precej težav z black crushom. Me zanima ali bodo kaj porihtali to pri Philipsu, kot so tudi pri OLEDih. Pa končno ni srebrn ampak temno siv. Philips že menda od leta 2017 ali 2018 ni imel črnega ali malo temnejši LCDja, vsi so srebrni, samo njihovi OLEDi so temenjši.
Težave z black crush na Philipsu? Kdo bi rekel
Ampak resno mislim fantje, a se še komu zdi to normalno da moraš imeti gammo konstantno na maximum vrednosti (-4 od -4), da je TV normalno gledljiv?? A se zdi to normalno? Ne? Saj pravim.
Zdaj pa si zamisli uporabnika ki sploh ne zna kaj to je in to prilagoditi, pa kupi tak TV. Imam prijatelja ki sem ga nagovoril da kupi oled (prav tako philips, ambilight se pač prodaja), pa po letu uporabe sploh ni znal da ima light sensor prižgan, kaj šele da bi gammo spremenil. Aja in pa osnoven DTM izklopljen v SDR ("optimise for picture" nastavitev, dvigne SDR svetilnost iz 200 na maximum kar tv zmore in je slika izredno svetla, verjetno je tako "varnostno" nastavljeno po defaultu, da je tv varčen za uporabo, daljši življenski rok itd bla bla bla... ) Je bil čisto brez besed ko sem mu samo te dve (tri) nastavitve popravil. Kot da bi imel drug TV.
Ampak resno mislim fantje, a se še komu zdi to normalno da moraš imeti gammo konstantno na maximum vrednosti (-4 od -4), da je TV normalno gledljiv?? A se zdi to normalno? Ne? Saj pravim.
Zdaj pa si zamisli uporabnika ki sploh ne zna kaj to je in to prilagoditi, pa kupi tak TV. Imam prijatelja ki sem ga nagovoril da kupi oled (prav tako philips, ambilight se pač prodaja), pa po letu uporabe sploh ni znal da ima light sensor prižgan, kaj šele da bi gammo spremenil. Aja in pa osnoven DTM izklopljen v SDR ("optimise for picture" nastavitev, dvigne SDR svetilnost iz 200 na maximum kar tv zmore in je slika izredno svetla, verjetno je tako "varnostno" nastavljeno po defaultu, da je tv varčen za uporabo, daljši življenski rok itd bla bla bla... ) Je bil čisto brez besed ko sem mu samo te dve (tri) nastavitve popravil. Kot da bi imel drug TV.
Zgodovina sprememb…
Jaz na A8 ne rabim dvigniti gammo, samo če bi gledal kak temn film čez dan drugače pa ni potrebno. Je pa hec, da je na X95J po default v DV nekako tako slika kot da bi na A8 dvignil gammo iz 0 na 2 ampak se kljub boljšem kontrastu na A8 vidi z gamma 0 enako, če dvignem na A8 gammo na 2 se vidi še več kot na X95J in še vedno je globlja slika.
Philips OLED805
Sony A8
In ti je lahko vse jasno zakaj je pri tebi vse pretemno in še DV dark gledaš, tako, da to mora res biti hudo temno.
Philips OLED805
Sony A8
In ti je lahko vse jasno zakaj je pri tebi vse pretemno in še DV dark gledaš, tako, da to mora res biti hudo temno.
Točno to. Brez gamma -4 imam točno tako kot je na teh slikah (1).
Spodnja slika ima še previsoko gammo. To bi pri mojem 805 bilo blizu nivoja -8. Jaz bi jo na spodnji sliki še povišal tako kot si rekel na +1 ali +2, in ja, to dovolj pove.
Ni zaradi tega negledljivo, ker je gamma -4 na meji da bi bilo skoraj ravno prav, -5 ali -6 če se bi dalo bi včasih nastavil, odvisno od vira. Za kako risanko, anime je pa lahko izjemoma gamma na 0. Da pa sploh obstaja nastavitev da gre nad 0 je pa popolnoma nesmiselno, ker v vsem tem času do zdaj še nisem imel enega primera da bi jo bilo potrebno dvigniti (oz. potemniti) nad privzeti nivo.
Namenoma je nastavljena temnejše, da zakrije pomankljivosti oz. nesposobnost procesorja pri uravnavanju near-black pikslov, na katerega so oledi zelo občutljivi. Tu so bili tudi že primeri podani dolgo nazaj, v razliki pri LG B9 in C9, je imel C9 bolj sproščeno nastavitev gamme ker je imel boljši slikovni procesor, na B9 to samo poceni zakrijejo z black crushom. Enako predvidevam da je tudi na Philipsih serije 8 in 9, le da je Philips pri temu en cenovni razred višje kot LG, kar pa mu ne morem zameriti, če dobiš v kompletu še Ambilight, se razume da ne more biti za isto ceno.
Spodnja slika ima še previsoko gammo. To bi pri mojem 805 bilo blizu nivoja -8. Jaz bi jo na spodnji sliki še povišal tako kot si rekel na +1 ali +2, in ja, to dovolj pove.
Ni zaradi tega negledljivo, ker je gamma -4 na meji da bi bilo skoraj ravno prav, -5 ali -6 če se bi dalo bi včasih nastavil, odvisno od vira. Za kako risanko, anime je pa lahko izjemoma gamma na 0. Da pa sploh obstaja nastavitev da gre nad 0 je pa popolnoma nesmiselno, ker v vsem tem času do zdaj še nisem imel enega primera da bi jo bilo potrebno dvigniti (oz. potemniti) nad privzeti nivo.
Namenoma je nastavljena temnejše, da zakrije pomankljivosti oz. nesposobnost procesorja pri uravnavanju near-black pikslov, na katerega so oledi zelo občutljivi. Tu so bili tudi že primeri podani dolgo nazaj, v razliki pri LG B9 in C9, je imel C9 bolj sproščeno nastavitev gamme ker je imel boljši slikovni procesor, na B9 to samo poceni zakrijejo z black crushom. Enako predvidevam da je tudi na Philipsih serije 8 in 9, le da je Philips pri temu en cenovni razred višje kot LG, kar pa mu ne morem zameriti, če dobiš v kompletu še Ambilight, se razume da ne more biti za isto ceno.
Zgodovina sprememb…
Ne, ne nič si jaz ne potemnim gamme. Na Sonyju drugače deluje gamma kot na Philipsu. minus potemni sliko, plus posvetli, ravno obratno kot na Philipsu. In gre samo max na +3 in minimum -3, ne kot na Philipsu, ko še gre dlej. Jaz imam gammo na 0. +2 bi rabil samo za kak ful temn film v HDR ali DV za čez dan, predvsem HDR.
Zgodovina sprememb…
antireal ::
Katerega naj kupim
https://www.mimovrste.com/televizorji/p...
ali
https://www.mimovrste.com/televizorji/t...
?
Hvala!
https://www.mimovrste.com/televizorji/p...
ali
https://www.mimovrste.com/televizorji/t...
?
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: antireal ()
mat xxl ::
Kje naj najdem Android TV samo 22 ali največ 24 col.
Ni za dobiti tako malih ..... vsaj pri nas ne ?
Ni za dobiti tako malih ..... vsaj pri nas ne ?
AngryBird ::
Zivjo
Zanimam se za ta Sony tv, bi bila še kakšna boljša alternativa za ta denar.
https://www.mimovrste.com/televizorji-o...
Hvala
Hvala
Zivjo
https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...
Hvala
Ales ::
Zivjo
https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...
Hvala
Glede na dosedanje "izkušnje" kupcev, pri Extreme Digital kupuj samo če točno veš, kaj počneš in še to le po povzetju. Sicer samo bejži vstran.
Jaz sem vsaj 15 x tam kupoval, sicer vedno po povzetju pa nikoli ni bilo nobenih težav.
Pred naslednjim nakupom si le preberi namensko temo o tej trgovini.
Hvala, se bom vseeno izognil tej trgovini.
Najdu sm še eno možnost za nakup. Ali je ta model od LG OLED55C11 bistveno slabši kot Sony XR-55A80J?
Najdu sm še eno možnost za nakup. Ali je ta model od LG OLED55C11 bistveno slabši kot Sony XR-55A80J?
andrej69 ::
Tale Lg je nekoliko slabši od Sonya kar se tiče kvalitete slike, je pa tale Phlips zelo dobra alternativa temu Sonyu..
https://www.bigbang.si/philips-oled-ser...
https://www.mimovrste.com/oled-televizo...
https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
fpbs ::
Tu si poglej primerjave:
https://www.avforums.com/reviews/sony-a...
https://www.avforums.com/reviews/lg-c1-...
https://www.avforums.com/reviews/philip...
Kot lahko vidiš je LG dobil precej boljšo skupno oceno kot Sony in Philips, tako, da to kar piše Andrej zagotovo ne drži. Poleg tega ima Philips 806 vgrajen panel starejše generacije.
Še ena primerjava:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...
Poleg tega ima pa C1 najbolj ugodno ceno: https://www.makspro.si/oled-tv-sprejemn...
andrej69 ::
@fpbs
Izgleda, da si pogrešal moje komentarje:) Kako to, da mu nisi odgovoril že pred dvema dnevoma, ko je iskal mnenje...? Seveda si čakal, da prvo jaz kaj napišem, da boš potem lahko demantiral moje pisanje. Kar se tiče teh ocen lahko ima Lg skupno oceno nekaj boljšo, toda dejstvo je, da Lg nekoliko zaostaja za Philipsom in Sonyem kar se tiče kvalitete slike:)) In še eno vprašanje, kako pa to, da je Philips na kar nekaj testih ocenjen kot best buy, če ti praviš, da je Lg kvalitetnejši..?
Izgleda, da si pogrešal moje komentarje:) Kako to, da mu nisi odgovoril že pred dvema dnevoma, ko je iskal mnenje...? Seveda si čakal, da prvo jaz kaj napišem, da boš potem lahko demantiral moje pisanje. Kar se tiče teh ocen lahko ima Lg skupno oceno nekaj boljšo, toda dejstvo je, da Lg nekoliko zaostaja za Philipsom in Sonyem kar se tiče kvalitete slike:)) In še eno vprašanje, kako pa to, da je Philips na kar nekaj testih ocenjen kot best buy, če ti praviš, da je Lg kvalitetnejši..?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
NIKOLI ni bil LG OLED C1 boljši kakor Sony A80J kar se tiče za gledanje FILMOV,ŠPORTA,SERIJ,NANIZANK kjer je LG najboljši je samo ko se gre za IGRANJE na TV. Tako,da za tistega kateri ne uporablja TV za igranje iger je Sony A80J boljša opcija res pa,da cenovno je pa spet kar očitna razlika. Jaz pa tudi verjamem,da zame je isti drek bilo kateri OLED bi uporabljal za igranje iger saj nisem noben profi udarjen gamer. Ena boljša plat vsega je tudi Google sistem kjer imaš na izbiro aplikacije kjer jih na drugih TV ne boš mogel imeti pa še Sony ima nekako čisto bolj enostaven in lepši način za nastavitve s tem da podpira tudi vse mogoče audio in video medije.
@fpbs
Andrej, samo v tvoji domišljiji. Verjetno misliš, da sta naprimer cvetenje podnapisov in black chrush, pojem kvalitete slike.
Tale Lg je nekoliko slabši od Sonya kar se tiče kvalitete slike, je pa tale Phlips zelo dobra alternativa temu Sonyu.
@AngryBird, naletel si na dobro znanega in čisto brezvestnega Philipsovega prodajnika, samo toliko v opomin. Enostavno ignoriraj, pa je.
Drugače pa LG C1 ni slaba alternativa Sonyu. Najbolje, da oba televizorja še sam primerjaš v živo, če ju lahko, pa se boš lažje odločil.
Ampak razlike so malenkostne ko jih profesionalci primerjajo ali testirajo res pa,da vsake oči imajo drugačen pogled. Eno kot eno je pa tudi,da ima Sony več opcij za nastavitev slike recimo ostrenje se lahko izvaja na dva različna načina ali celo še več tudi zame ta Google sistem po mojem okusu veliko boljši in lepši. Največja prednost za nakupom LG je pa CENA tukaj pa je kar očitna razlika. Sem pa tudi videl primerjavo med tema dvema modeloma kako A80J je bil dosti bolj svetel pri prikazu temnejših ali zasenčenih delov. Nekdo je že omenjal,da se to lahko naredi z nastavitvijo game ampak vseeno meni je ta svetlejši prizor boljši saj je manj prikazanega kontrasta ali črne barve in pa ja veliko veliko bolj so prikazani DETALJI. Prvič ko sem videl to primerjavo je zgledalo kot,da je OLED proti LCD tako očitna je bila razlika ampak meni je to lepše kakor res tista tako povdarjena globoka kontrastna slika.
NIKOLI ni bil LG OLED C1 boljši kakor Sony A80J kar se tiče za gledanje FILMOV,ŠPORTA,SERIJ,NANIZANK kjer je LG najboljši je samo ko se gre za IGRANJE na TV. Tako,da za tistega kateri ne uporablja TV za igranje iger je Sony A80J boljša opcija res pa,da cenovno je pa spet kar očitna razlika. Jaz pa tudi verjamem,da zame je isti drek bilo kateri OLED bi uporabljal za igranje iger saj nisem noben profi udarjen gamer. Ena boljša plat vsega je tudi Google sistem kjer imaš na izbiro aplikacije kjer jih na drugih TV ne boš mogel imeti pa še Sony ima nekako čisto bolj enostaven in lepši način za nastavitve s tem da podpira tudi vse mogoče audio in video medije.JA, razlike so zela majhne. Za nekatere stvari je eden boljši, za druge drugi in gledalec teh razlik nebo opazil., a vseeno je na Avoforumsu dobil LG dosti boljšo oceno.In, če ti je nepomembno, da za enako stvar, ali mogoče malo slabšo daš 200-300€ več, in si kupiš nalepko Sony, in da je pod to nalepko TV malo slabše kvalitete izgradnje, je to tvoja odloćitev.