» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
405 / 549
»»

Redrock ::

Vidim da mi emoji-je nekaj cudno popaci z drugimi znako. Se opravicujem:)

andrej69 ::

Potem ti jaz priporočam tale odličen MINI LED model Philipsa:) Odličen tako za temnejše prostore posebej pa za svetlejše.. Ker Philips OLED 806 mislim, da se ti ne isplača.

https://www.bigbang.si/philips-mini-led...

Lahko pa tudi tale odličen OLED 706, če že hočeš imeti OLED.

https://www.bigbang.si/philips-oled-ser...

darck ::

Ja tudi primerjava tistega Sony X93J z Philips MiniLed PML9506 gre v prid Philipsu saj ima MiniLed in s tem boljšo svetilnost,preko 1000 dimming con kot pravi Vincent in zato tudi dober kontrast in črno barvo. Ponoči z prižganim Ambilight zgleda ta TV kot bi gledal OLED in nekaterim tudi super zgleda vse to osvetljevanje. Bolje vzeti ta Philips 65PML9506 kakor Sony X93J saj je boljši za podnevi in ponoči pa tudi v primerjavi z Philips OLED 806 ne bo v primerjavi neke bistvene razlike sploh podnevi je pa sigurno z kombinacijo Ambilight kakšen HDR film v DolbyVisionu celo boljši kakor OLED saj tista boljša osvetljitev bo vse boljš povdarila detaljeitd.......

brkavi ::

Živjo, za kateri TV bi se odločili glede na price/performance?
LG OLED65A16LA 1100€
LG OLED65C12LA.AEU 1500€
LG OLED65C11 1540€

brkavi je izjavil:

LG OLED65A16LA 1100€
LG OLED65C12LA.AEU 1500€
LG OLED65C11 1540€

Vsekakor C11 ali C12. Če pa ne boš gledal dosti HDR vsebin in športa, pa je dobra izbira tudi A1.. Pa pod pogojem, da se ne gleda v zelo osvetljenem prostoru.

brkavi ::

Pa je res vredno 400€ več za C serijo? Gleda se predvsem netflix...
Pa še tisti, ki bolj spremljaste cene, kakšne popuste se da dobit za C serijo oz kakšna je bila do sedaj najnižja cena? Ker se mi ne toliko mudi z nakupom...

o0o0o0o0o0 ::

Redrock je izjavil:

Ma mislim da nam bo 66 kr dovolj. Trenutno smo na 81cm diagonale?. Kot sem reku philips 65/806 je zdaj v bigbangu 1800 kar mi je mogoce malenkost prevec, ampak ce je to, to bi se stegnu. Sony x93j je pa 1300 kar mi bolj diši?. Tako da odvisno od price-performance med tema dvema, kaj se bolj splaca

Pri OLEDu moraš paziti na burn in. Na mojem LGju so čez dan laufale risanke in po letu in pol je nastal burn in.
Imam prav tako svetel prostor in ko sem testiral LG OLED in Samsung Q90, nisem pričakoval take razlike v prid Q90.

brkavi je izjavil:

Pa je res vredno 400€ več za C serijo? Gleda se predvsem netflix...
Pa še tisti, ki bolj spremljaste cene, kakšne popuste se da dobit za C serijo oz kakšna je bila do sedaj najnižja cena? Ker se mi ne toliko mudi z nakupom...

To pa moraš sam presodit.. Načeloma ti bi za Netflix zadostoval A1.

o0o0o0o0o0 je izjavil:

Redrock je izjavil:

Ma mislim da nam bo 66 kr dovolj. Trenutno smo na 81cm diagonale?. Kot sem reku philips 65/806 je zdaj v bigbangu 1800 kar mi je mogoce malenkost prevec, ampak ce je to, to bi se stegnu. Sony x93j je pa 1300 kar mi bolj diši?. Tako da odvisno od price-performance med tema dvema, kaj se bolj splaca

Pri OLEDu moraš paziti na burn in. Na mojem LGju so čez dan laufale risanke in po letu in pol je nastal burn in.
Imam prav tako svetel prostor in ko sem testiral LG OLED in Samsung Q90, nisem pričakoval take razlike v prid Q90.

Pa kak OLED si to imel,da je nastal burn in pa še to zaradi risank potem jaz nikoli ne smem misliti,da si bi nabavil OLED. Sedaj bi vprašal andreja69,če je morda on kako izvedel katere panele vgrajuje Philips v MiniLed televizorje,ker Vincent je šel raziskovati pa ni nikjer prišel do podatka. Pravi,da si lahko samo misli,da je Philips montiral panele od LG QNED saj imajo podobni barvni prikaz. Andrej69 daj povej kako očitna je razlika med PUS8506 in PML9506 mene zanima bolj za kakovost slike,ostrine,gibanje slike to,da so boljši efekti,detalji in svetilnost pri PML9506 je že logično. Nekaj študiram glede teh dveh modelov s tem,da bi PUS8506 vzel čim večjega saj ni tako drag pri MiniLed PML9506 se bi vstavil pri 65" velikosti saj to je še sprejemljiva cena.

darck je izjavil:

o0o0o0o0o0 je izjavil:

Redrock je izjavil:

Pa kak OLED si to imel,da je nastal burn in pa še to zaradi risank potem jaz nikoli ne smem misliti,da si bi nabavil OLED. Sedaj bi vprašal andreja69,če je morda on kako izvedel katere panele vgrajuje Philips v MiniLed televizorje,ker Vincent je šel raziskovati pa ni nikjer prišel do podatka. Pravi,da si lahko samo misli,da je Philips montiral panele od LG QNED saj imajo podobni barvni prikaz. Andrej69 daj povej kako očitna je razlika med PUS8506 in PML9506 mene zanima bolj za kakovost slike,ostrine,gibanje slike to,da so boljši efekti,detalji in svetilnost pri PML9506 je že logično. Nekaj študiram glede teh dveh modelov s tem,da bi PUS8506 vzel čim večjega saj ni tako drag pri MiniLed PML9506 se bi vstavil pri 65" velikosti saj to je še sprejemljiva cena.

Philips kakor tudi Samsung MINI LED modeli imajo vgrajene CSOT panele od TCL proizvajalca. In ne vem kako Vincent tega ne ve, ko pa je takšen strokovnjak.:D In nikakor ne more imeti Philips panele od Lg-ja, ker Lg ne izdeluje samm VA panelov, temveč jih kupuje prav tako od drugih proizvajalcev kot so: BOE, in AUO:) Kar pa se tiče Philips modela 8506 in 9506 je razlika očitna v prid modela 9506:)) Že kar se tiče samega panela je opazna razlika in potem še samo procesiranje slike, ker ima model 9506 že precej zmoglivejši P5 procesor kakor pa model 8506.. Je pa model 8506 vsekakor zelo dober televizor, tako kar se tiče kvalitete slike in ostalega. Seveda pa ni na nivoju MINI LED in seveda OLED modelov.

batista ::

brkavi je izjavil:

LG OLED65A16LA 1100€
LG OLED65C12LA.AEU 1500€
LG OLED65C11 1540€

Maks pro je danes spustil cene za LG 65C1 modele na 1450.
Bi rekel da se splača doplačat za C1 - boljši video procesor, boljši HDR, ima 120hz panel...

o0o0o0o0o0 ::

darck je izjavil:

o0o0o0o0o0 je izjavil:

Redrock je izjavil:

Zapekel se je logo od programa.

o0o0o0o0o0 je izjavil:

darck je izjavil:

o0o0o0o0o0 je izjavil:

Redrock je izjavil:

Potem je to sranje z OLED in pri meni doma ko nonstop samo risanke se vrtijo je to BEJŽ STRAN in potem pride v poštev MINILED in ta cena za 65" Philips PML9506 je še sprejemljiva je na meji ampak je še za kupiti.

Zadeva o kateri sem jaz že prejšni teden opozarjal. Samsungu enostavno ni mogoče zaupat:)

https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...

Pa itak tud,če že ima Samsung malo boljšo sliko še vedno klinc gleda VSE te proizvajalce kateri nimajo poskrbljeno z podporami za AUDIO predvajanje in za VIDEO predvajanje,raje imam tudi majčkeno slabšo sliko in podporo za vse AUDIO in VIDEO predvajanje. Trenutno samo Sony,Philips odstopata od vseh proizvajalcev res,da tudi TCL in Hisense samo te dve znamki imata spet neke male probleme pri določenih zadevah 80% uporabnikov to potrjuje tako,da nista na nivoju Sony-Philips.

skyform ::

@Redrock tudi Samsung QN85A Mini LED bi bil dobra varijanta zate. Zelo svetel, lepe barve, dober vidni kot, dober proti-reflekciski filter na panelu. Precej boljši vidni kot in finish panela za po svetlem kot pri Sony X90J in Philips Mini LED.

https://www.bigbang.si/samsung-neo-qled...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Anney ::

darck je izjavil:

o0o0o0o0o0 je izjavil:

darck je izjavil:

o0o0o0o0o0 je izjavil:

Redrock je izjavil:

Potem je to sranje z OLED in pri meni doma ko nonstop samo risanke se vrtijo je to BEJŽ STRAN in potem pride v poštev MINILED in ta cena za 65" Philips PML9506 je še sprejemljiva je na meji ampak je še za kupiti.

Za olede je značilno da če je veliko statičnega materiala na zaslonu, se rado zapeče, zdaj kako je pri teh novejših ne vem, amak uporabniki poročajo da zdržijo nekje 3-4 leta. Tudi na rtingsu maš test ko so testirali vzdržljivost panelov.

Kar pa se cene pml9506 tiče pa ga trenutno nimaš nikjer ceneje po evropi, kot bigbang in harwey norman. V štartu je bil tv čez 2k.
https://geizhals.eu/philips-65pml9506-a...
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

andrej69 je izjavil:

Zadeva o kateri sem jaz že prejšni teden opozarjal. Samsungu enostavno ni mogoče zaupat:)

https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...

Teh jaz nebi poslušal, ti so taki OLED fenboji da groza, samo pluvajo še po LCDjih. Ta Samsung je za njihov standard super ocenjen za LCD. Nazadnje je bil samo QN85A tako dobro ocenjen, vsi ostali LCDji so pod 80 in 70 ocenjeni pri njih. Pa kaj ma veze, če čitajo, če je slika vseeno lepa, meni dol visi za te meritve, jaz gledam sliko in ne meritve in kdo si sploh doma pro kalibrira TV, samo tu pa tam kdo.

Zgodovina sprememb…

Tega Samsung QN85A sem tudi sam gledal v Bigbangu in tam so ga imeli nastavljenega,da je žarel ne svetel totalno orenk preveč pod njim spodaj je bil LG C1 in je zgledal kot neki poceni LCD. Drugače mi ni pa nič kaj dosti boljše zgledal ta Qn85A proti slabšim Sony X81J res,da tisto pribijanje z svetilnostjo pa malo bolj nabitimi barvami ni nekako zgledal tako orenk drugačen. Samsung brez DTS in DolbyVision pa omejitev z aplikacijami je poglavje zase in nič čudnega da jih prav zaradi tega gre dosti ljudi stran od njega tudi moj kolega.

QN85A in QN90A izgledata ful dobro v prodajalnah, skodaj najbolj izstopata od LCDjev. Je pa čist odvisno kako so TVji nastavljeni, v katerem delu prodajalne so, svetloba in v kakšni višini so. Vse prodajalne imajo različno tako, da v eni prodajalni ti je lahko en model videt dober v drugi pa slab, ker če gledaš LCD navzdol, da ga imaš nekje pri nogah, lahko izgleda obupno, potem je čisto sprana slika, podobno če je previsoko. Je pa tale Samsungov Mini LED res bil vsakič, ko sem ga videl med najboljšimi, tak da je za svetl prostor sploh, če imaš okna zraven TVja res dobra zadeva.

Kaj pa vem, mislim, da je Philips model 9506 vsekakor boljši izbor tudi, če se gleda v svetlejšem prostoru:) Res, da ima Samsung zelo dober antirefleksni premaz, toda Philips doseže opazno višjo osvetljenje panela, tako, da ni kakšne razlike v prid Samsunga saj kar sem jaz preizkušal.. Philipsa za zelo svetel prostor treba nastavit v domači kino mode, kjer res doseže vrhunsko osvetljenje panela in ni nikakršnih težav, kakor seveda tudi recimo v filmaker modu. Kot drugo pa ima Philips še kar nekaj prednosti, kot je precej boljši kontrast, prikaz črnih kadrov, boljše procesiranje slike, omogoča tako DTS zvok kakor Dolby Atmos, in pa še Dolby Vision video format:) In, če to vse skupaj pogledamo je jasno kaj se bolj isplača kupiti.. Če bi recimo za svetel prostor primerjal tale Samsung z kakšnim Lg-jem MINI LED modelom ali TCL potem je Samsung vsekakor boljši izbor za svetlejši prostor, ker tako Lg kakor TCL ne dosegata takšno osvetljenja panela kakor Samsung QN85A . Toda Philips modela 9506 in 9636 dosegata impresivne številke, kar se tiče osvetljenja in dosegata najvišje osvetljenje panelov od vseh MINI LED televizorjev:))

Verjetno tisti kateri obožujejo Ambilight potem z Philipsovim MiniLed 9506 ne morejo nič zgrešiti in je to boljše celo kakor OLED saj ponoči s prižganim Ambilight je slika po predvidevanjih nič kaj drugačna kakor pri OLED je pa tudi sigurno boljša zaradi osvetljevanja saj ga ima višjega kakor OLED. Tisti kateri obožujejo Ambilight je Philips Miniled prava stvar za njih mogoče ali celo boljša varianta kakor OLED res škoda,da pa Sony ne more cene spustiti in biti konkurenčen pa naj z takimi cenami prodajajo bodo videli kakšno prodajo bodo imeli.

Fak, gospodje. Vem se manj k prej:):) eni zapecejo. Drugi nimajo dolby ne vem kaj. Eni niso android. Space shuttle je dojencek proti tv-jem. V glavnem ne vem:D

darck je izjavil:

Verjetno tisti kateri obožujejo Ambilight potem z Philipsovim MiniLed 9506 ne morejo nič zgrešiti in je to boljše celo kakor OLED saj ponoči s prižganim Ambilight je slika po predvidevanjih nič kaj drugačna kakor pri OLED je pa tudi sigurno boljša zaradi osvetljevanja saj ga ima višjega kakor OLED. Tisti kateri obožujejo Ambilight je Philips Miniled prava stvar za njih mogoče ali celo boljša varianta kakor OLED res škoda,da pa Sony ne more cene spustiti in biti konkurenčen pa naj z takimi cenami prodajajo bodo videli kakšno prodajo bodo imeli.

Meni osebno več ni ambilight nič posebnega. Imam lučke za TVjem in mi je čist dovolj. Pri filmih ne maram, da se manjavajo lučke, je moteče, zato sem raje imel nastavljeno pri filmih da je samo svetil nežno v eno. Rečem za tiste lepe barvne demote je ambilight super pa kake odaje o naravah in živalih za filme pa mi je meh. Pa pozabi, da bo tale Philipsov mini led zvečer zaradi ambilighta izgledal bolje kot OLED, zvečer tudi z lučmi, ki jih imam za mojem A8 izgleda več kot zadosti svetel in globina slike je takoj opazna proti LCDju bilo katerem. Pri Philips 706 sem lahko imel ambilight na polno pa je bila slika dovolj svetla zvečer, zvečer sploh ne rabiš svetlosti od mini leda, to pride bolj prav za čez dan. Pa drugače tak ni vredu gledati z ambilight na polno zvečer, boljše na polovico ali še manj, ker drugače si shadow detail pokvariš sploh pa pri oledu ne rabiš nič maskirat z ambilight, ker ima popoln kontrast. Tako da ne OLED je za zvečer boljši od bilo katerega LCDja, mini ledova prednost pride prav samo v res svetlih prostorih, in ko ti sonce not nabija, drugače pa je OLED zadosti svetl.

Redrock je izjavil:

Fak, gospodje. Vem se manj k prej:):) eni zapecejo. Drugi nimajo dolby ne vem kaj. Eni niso android. Space shuttle je dojencek proti tv-jem. V glavnem ne vem:D

Če si že imel namen vzeti Philips OLED vzami Philipsov mini led za 1399EUR v BigBangu, boš ziher super zadovoljn, nimaš kaj za zgrešit, sploh za to kaj si napisal, da boš gledal je ta TV celo predober. Za te potrebe, ki si jih napisal bi bil tudi Philips The One čist zadost ampak tale mini led se sedaj res ful splača za 1399EUR.

Zgodovina sprememb…

Še cenejša varijanta pa je Samsung Q95T v 65" za 1099€. Je sicer 2020 model ampak top model tega leta. To je res super cena.

https://www.bigbang.si/samsung-qled-ser...

Ja res je to perfektna cena samo za nekatere spet ne tako vrhunsko,ker je Samsung omejitev zaplikacijami brez DTS, brez DolbyVision

Furbo ::

Zakaj je XR75x95j v Nemčiji lahko 1500€ (2000-500€ bon, ki ga lahko porabiš za kak soundbar) pri nas pa 2800?

https://www.mediamarkt.de/de/product/_s...

Če gre kdo s kombijem gor po enega, naj vzame še zame en komad, dam 100€ za benz :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

V big bangu imajo od 01.06.do 12.06 na določene TVje 3% popust z kodo UAU-TV. Meni ta koda ni primla še niti en dan, a ima kdo enak problem?

skyform je izjavil:

V big bangu imajo od 01.06.do 12.06 na določene TVje 3% popust z kodo UAU-TV. Meni ta koda ni primla še niti en dan, a ima kdo enak problem?

Registriraj se v UAU klub pa boš lahko uveljavljal popuste.

https://www.bigbang.si/uporabnik/signup/

Aja, hvala. Glede tega sem večkrat dobil sporčilo na sms pa se nisem nikdar včanil, sedaj pa ne dobim sporočila, ko sem ga zahteval. :)

Anney ::

Uporabiti je treba TV-UAU, na spletni strani piše UAU-TV.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Haha, pa res, hvala!

Hvala vsem za mnenja. Najverjetneje bom vzel miniled:) Pa se cist laicno vprasanje. A obstaja ne smart tv da bi imel enako kakovost slike? Ali so vsi boljsi tv-ji avtomatsko tudi smart(android,itd..)

mat xxl ::

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Registriraj se v UAU klub pa boš lahko uveljavljal popuste.

https://www.bigbang.si/uporabnik/signup/

Če pa malo znaš s prodajalkami, ti pa osebno tudi 5% dajo na top of top znižano ceno ...

Npr top sheat AEG pralno sušilni stroj, redna cena 2600 eur, dobiš za 1800, sem v neki super duper akciji dobil ( star model, novi model povsem isti, le motor porabi za 6 centov elektrike na pranje manj) za 1140 eur potem pa na to še - 5% pa ja doplačal sem še iz 5 na 7 letno garancijo....

Tako, da , tam se jim precej gre, kdo bo prodal .......... in se potrudijo.

Redrock je izjavil:

Hvala vsem za mnenja. Najverjetneje bom vzel miniled:) Pa se cist laicno vprasanje. A obstaja ne smart tv da bi imel enako kakovost slike? Ali so vsi boljsi tv-ji avtomatsko tudi smart(android,itd..)

Ne boš zgrešil imam sam takega 75 pml 9636 in ja dela EON brez problema pa veliko bonbončkov........

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

minimus ::

Pozdravljeni.Kateri tv bi mi priporočili za 2.5k eurov pa da je 75inch.Gledalo se bo pa v bolj svetli sobi.
Malo sem se spogledoval z hisense 75u9gq.Bo to ok?

minimus je izjavil:

Pozdravljeni.Kateri tv bi mi priporočili za 2.5k eurov pa da je 75inch.Gledalo se bo pa v bolj svetli sobi.
Malo sem se spogledoval z hisense 75u9gq.Bo to ok?

Tukaj imaš odličen model za tvoje potrebe:)

https://www.bigbang.si/philips-mini-led...

Ales ::

Al je teh zadnjih par strani nastala fešta Philipsovega prodajnika, WTF.

Kaj je, prodaja v podnu? :))

mancini ::

Ales je izjavil:

Al je teh zadnjih par strani nastala fešta Philipsovega prodajnika, WTF.

Kaj je, prodaja v podnu? :))

Misliš zadnjih par sto strani :)

Ampak še vedno je Philips z MiniLed boljša varianta kot bilo kateri Hisense ali Tcl saj kot ves čas opazujem kaj pravijo lastniki teh televizorjev . Tako kot Tcl ali Hisense imata še vedno oba probleme z gibanje slike pa čeprav nekateri drugače omenjajo samo jaz poprej verjamem vsem tem lastnikom. Seveda je pa Samsung nekako v ospredju pri MiniLed samo ima pa tudi on nekaj minusov brez DTS,DOLBYVISION,omejitev z aplikacijami pa nekateri kateri so ves čas bili z Ambilight na TV potem bodo najbrž še vedno na tem ostali. Jaz tudi nisem privrženec Philipsa samo,če že hočem 65" TV potem trenutno bi nekako posegel po Miniled Philips PML9506 saj TCL,Hisense odpadeta glede Samsunga se najde kaka ugodna cena samo z Samsungom imam v življenju samo probleme in sem ga že velikokrat preklel saj me je tudi parkrat na cedilu pustil. To mora biti že čudno,da ti od Samsunga katodni TV,Lcd TV,Bluray player,glasbeni stolp ima napake ali se pokvari meni se je vse to zgodilo zato imam zelo slabo sliko o Samsungu pa tudi sodelavec pravi kateri je lastnik Samsung QLED TV ne kupi si tak televizor saj boš omejen z aplikacijami in on tudi popizdeva,da mora iz telefona sliko prenašati na televizor. A ha obstaja še Sony samo pri njih pa bo vedno cena nemogoča pa baje še slika pri teh prvih Miniled TV ni taka kot bi morala biti.

fpbs ::

darck je izjavil:

Ampak še vedno je Philips z MiniLed boljša varianta kot bilo kateri Hisense ali Tcl saj kot ves čas opazujem kaj pravijo lastniki teh televizorjev . Tako kot Tcl ali Hisense imata še vedno oba probleme z gibanje slike pa čeprav nekateri drugače omenjajo samo jaz poprej verjamem vsem tem lastnikom. Seveda je pa Samsung nekako v ospredju pri MiniLed samo ima pa tudi on nekaj minusov brez DTS,DOLBYVISION,omejitev z aplikacijami pa nekateri kateri so ves čas bili z Ambilight na TV potem bodo najbrž še vedno na tem ostali. Jaz tudi nisem privrženec Philipsa samo,če že hočem 65" TV potem trenutno bi nekako posegel po Miniled Philips PML9506 saj TCL,Hisense odpadeta glede Samsunga se najde kaka ugodna cena samo z Samsungom imam v življenju samo probleme in sem ga že velikokrat preklel saj me je tudi parkrat na cedilu pustil. To mora biti že čudno,da ti od Samsunga katodni TV,Lcd TV,Bluray player,glasbeni stolp ima napake ali se pokvari meni se je vse to zgodilo zato imam zelo slabo sliko o Samsungu pa tudi sodelavec pravi kateri je lastnik Samsung QLED TV ne kupi si tak televizor saj boš omejen z aplikacijami in on tudi popizdeva,da mora iz telefona sliko prenašati na televizor. A ha obstaja še Sony samo pri njih pa bo vedno cena nemogoča pa baje še slika pri teh prvih Miniled TV ni taka kot bi morala biti.

Ali si na Philipsa že pozabil. Pred kakim mesecem si zapisal to: "Drugače pa tudi nočem več Philipsa imeti imam kar nekaj razlogov zato ga tudi nisem omenjal. Vedno nekaj kar po svoje neha delovati nikol ne veš kaj bo drugič narobe in ne bo delovalo".

fpbs je izjavil:

darck je izjavil:

Ali si na Philipsa že pozabil. Pred kakim mesecem si zapisal to: "Drugače pa tudi nočem več Philipsa imeti imam kar nekaj razlogov zato ga tudi nisem omenjal. Vedno nekaj kar po svoje neha delovati nikol ne veš kaj bo drugič narobe in ne bo delovalo".

Vem kaj sem zapisal in saj sem tudi povedal,da mi ni do Philipsa samo izbire ni velike pa tudi tisti problemi,ko mi je zvok zmanjkal se mi več ne pojavijo pa sedaj,ko si me spomnil bom šel pogledat,če morda HDMI izhod spet nazaj deluje. Poprej sem govoril za MiniLed TV in tam ni neke velike opcije kaj kupiti sploh če rečeš hočem android televizor. Drugače OLED televizor ne pride v poštev za LED televizor pa mi je ves čas bil v ospredju samo Sony X90J model kateri ima skoraj isto ceno kakor Philipsov Miniled pa verjetno bi raje vzel Philipsa čeprav sem privrženec Sony. Sem mnenja,da bi Philips bolje prikazal sliko tudi tisto zatemnjevanje bi moral imeti boljše.

Določeni televizorji imajo težave ne glede na proizvajalca:)) Kot drugo pa je odvisno kakšno strojno in programsko opremo ima določen televizor, ker nimajo vsi enake..!

mersault ::

Živjo, danes mi je crknil TV (čudne barve, kot da bi bila slabša resolucija) in bi moral nekaj novega nabaviti. Uporabljam ga za gledanje programov, Netflixa (preko Chromecasta), DVDjev, filmov na datotekah. Imam ga v dokaj majhnem prostoru (cca 3 metre od kavča do TV) in mislim, da bi bila zgornja omejitev 48". Po nekih testih naj bi bil najboljša vrednost za denar LG OLED C1 (npr. https://www.mimovrste.com/oled-televizo... ). Malo me skrbi, da otroci pogosto puščajo TV prižgan na ustavljeni sliki (možnost burn in-a) ter da je prostor čez dan dokaj svetel. A svetujete kaj drugega, ali bi bil ta LG ok?

NejcSSD ::

Če se slika ustavi gre v screen saver (ura, datum, vreme) in ta se skoz premika, cikla.

Svetel prostor pa zna bit problem, je k špegu tale C1, ga imam 55ko... Vidim strešna okna nasproti v daljavi v temnih prizorih čez dan. Pa sebe tut včas zagledam. Tako daleč sem da bi kr eno zaveso dal za kavč, sicer pa gledam raje zvečer/ponoči ko OLED zasije.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Vaseer ::

Trenutnemu TVju počasi zmanjkuje moči in gledam za zamenjavo.

Sedaj smo na 32'', FHD, LCD in nismo nekaj super zahtevni uporabniki - občasne risanke, filmi, dokumentarci... Večinoma je v uporabi proti večeru.

Menjavo iščem v rangu 55'', 4K, glede tipa panela pa v tem momentu nimam preference.

Vir slike in zvoka nam je Telekomov Neo in Kodi/Plex.

Prosim za predloge in informacije na kaj biti pozoren.
Dodatno vprašanje za stručkote: je sedaj ustrezen trenutek za menjavo, če le ta ni nujna?

Hvala!

Vaseer je izjavil:

Sedaj smo na 32'', FHD, LCD in nismo nekaj super zahtevni uporabniki - občasne risanke, filmi, dokumentarci... Večinoma je v uporabi proti večeru.

Menjavo iščem v rangu 55'', 4K, glede tipa panela pa v tem momentu nimam preference.

Dodatno vprašanje za stručkote: je sedaj ustrezen trenutek za menjavo, če le ta ni nujna?

Hvala!

Nisi napisal za koliko denarja kupuješ televizor. Kot drugo pa je sedaj še ravno pravi čas za menjavo ali je ta nujna ali ne:) Ker prihajajo novi modeli, ki se seveda še ta čas ne bodo isplačali kupiti, lanski modeli pa imajo sedaj najnižjo ceno .

Evo ga NOVI letošnji model MiniLed televizorja od TCL znamke in to sta C83 in C93. Spet se vse vrti samo o tej svetilnosti in teh zatemnitvenih con pa o tem kako se TV obnese pri igranju iger a nekatere to sploh ne zanima in tega ne potrebujejo. Naj raje povedo kako se televizor obnese pri predvajanju video kvalitete HD ali še slabše iz DVD to mene zanima kaj me briga,če celi svet lahko predvaja 4K vsebine jaz jih ne in še kdo drug tudi ne. Pa tudi nič ne omenjajo kako se kaj obnese pri sami gibanju slike non stop se samo eno in isto ponavlja samo to kako TV se izkaže za igranje iger. Pa kaj me briga igranje iger pa TV se v večini primera uporablja za gledanje ne igranje iger.

darck je izjavil:

Evo ga NOVI letošnji model MiniLed televizorja od TCL znamke in to sta C83 in C93. Spet se vse vrti samo o tej svetilnosti in teh zatemnitvenih con pa o tem kako se TV obnese pri igranju iger a nekatere to sploh ne zanima in tega ne potrebujejo. Naj raje povedo kako se televizor obnese pri predvajanju video kvalitete HD ali še slabše iz DVD to mene zanima kaj me briga,če celi svet lahko predvaja 4K vsebine jaz jih ne in še kdo drug tudi ne. Pa tudi nič ne omenjajo kako se kaj obnese pri sami gibanju slike non stop se samo eno in isto ponavlja samo to kako TV se izkaže za igranje iger. Pa kaj me briga igranje iger pa TV se v večini primera uporablja za gledanje ne igranje iger.

Kar se tiče HD vsebin prikazuje odlično, kakor tudi dobro nižje resolucije.. V glavnem procesiranje slike je odlično. Je pa težava kakor vsa leta algoritem za sam motion, je nekoliko izboljšano napram prejšnim televizorjem toda še vedno so določene težave.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: darck ()

Vaseer ::

andrej69 je izjavil:

Vaseer je izjavil:

Hvala!

Nisi napisal za koliko denarja kupuješ televizor. Kot drugo pa je sedaj še ravno pravi čas za menjavo ali je ta nujna ali ne:) Ker prihajajo novi modeli, ki se seveda še ta čas ne bodo isplačali kupiti, lanski modeli pa imajo sedaj najnižjo ceno .

Seveda, budget :) Do 800€. Upam, da je realna cifra (se še nisem poglabljal in raziskoval).

Pred kratkim sem se srečal z novejšim Samsung TVjem (nakup v lanskem letu) in me je presenetila "smart" HDMI input izbira - ne izbereš kateri input source želiš (HDMI 1, HDMI 2...), ampak katero napravo želiš. "Smart" predvsem na način, da občasno pozabi kaj je kje priključeno in ne najde vira (v tem primeru je bil ISPjev STB) dokler ga ponovno ne dodaš - nadležno.
Ima sedaj večina TVjev tak način izbire vira?

@Vaseer

Za tvoje potrebe je zelo dober izbor tale Philips:) Kar pa se tiče HDMI povezav imaš HDMI 2.0 in 2.1 za določene naprave.

https://www.bigbang.si/philips-the-one-...
««
405 / 549
»»