» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
345 / 536
»»

mihaelo ::

Vsaj na začetku so pa cene ADIJO!:(

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/p...

andrej69 ::

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Ne rabiš ti mene nič učiti, saj vidiš, da pišeš neumnosti kot je tale z zatemnenjem itd.. Edini minus globalnega zatemnenja je, da se pri temnih scenah zatemni celotna slika, kar ima za posledico nekoliko slabši prikaz samih detajlev pri odaljenih scenah:) To je edini minus.. Toda ker Philips Softwersko dobro nadzoruje zatemnenje je teh izgub res minimalno.. In, če ti postavim skupaj recimo dva televizorja z lokalnim zatemnenjem, ki ima samo par con in televizor z globalnim zatemnenjem ne boš videl razlike:)) Boš pa videl ostale razlike kar se tiče same obdelave slike itd.. Sicer pa si malo poglej teste in mnenja uporabnikov, pa boš videl, če je kje govora o tem globalnem zatemnenju itd.. Kaj je važno pri televizorju.. To, da ima televizor dober kontrast, prikaz črnih kadrov, prikaz barv, dobro gibanje slike in nasploh kvalitetno obdelavo same slike:) In Philips ima to vse, če govorimo o modelih z MVA panelih. Tako, da res ne vem več kaj hočeš doseči z tem tvojim pisanjem.

Andrej, kot sem zapisal, osnovni pojmi diminga ti niso jasni.


Ne vem no, če meni ni jasno ali tebi.. Sam si napisal, da Philips sploh nima zetemnenja, pa sem ti razložil, da ga ima:) Torej potem takem izpade, da ravno ti nimaš pojma o samem zatemnenju:)) Sicer pa se ne bom celo večer razpravljal s teboj o tem zatemnenju..

Andy9 ::

andrej69 je izjavil:

Andy9 je izjavil:

Andrej! Ti si pa zapomni, da te imajo (imamo) tudi že poln kufer.
Tvoje posiljevanje s tvojo znamko...


Tukaj ti pa jaz žal ne morem pomagat:) Saj veš, če te kaj moti ali pa katerega drugega ne rabite brati moje komentarje enostavno obvoz in zadeva je rešena.. Meni tudi ni vse po godu kaj preberem na tem forumu, pač enostavno se ne oziram na te zadeve.. In če že mene obsojaš, da propagiram določeno znamko bi moral spregledat, da na tem forumu obstajajo tudi drugi uporabniki, ki pa propagirajo druge znamke.. Tako, da moraš biti kaj se tega tiče malo pošten do sebe in drugih:))

Da sem pa tja daš kak nasvet ni sporno, ampak da na vsako vprašanje daš identičen odgovor (znamko), to pa ni OK. Ko jaz iščem na forumih nasvet, si želim mnenje uporabnika dotičnega artikla, ne pa pospeševalca prodaje, ali nekoga, ki prepiše podatke in specifikacije z neta. To zna vsak.
Sem že enkrat napisal da odpreš temo: "prodam philipsa", pa tam propagiraj. Ko sem se sam odločal o nakupu, mi je bila ta stran v pomoč, ampak ne po tvojih željah, ker sem te spregledal.
Temo pa spremljam še naprej, ker rad delim izkušnje in tudi kaj izvem.

fpbs ::

dejannnn je izjavil:

Opravljam nakup televizorja 65˝ in sicer se odločam med Philips in Samsung. Prosim za vaše nasvete, saj se kar velik laik na področju televizije. Odločam se med naslednjima modeloma:
https://www.mimovrste.com/televizorji/s...
https://www.mimovrste.com/android-tv/ph...
Ali če imate sami kakšni predlog nekje do 1000 EUR, se priporočam za nasvet! hvala.

Med tem dvema ti je občutno boljši Samsung-qe65q64t, ker je QLED in ima Dual LED osvetlenje, kar omogoča širši barvni spekter in višjo svetilnost.
Predlagam še sledeče modele:
Sony Triluminos: https://www.ceneje.si/Izdelek/12407882/...
Hisense ULED: https://www.ceneje.si/Izdelek/19991997/...
LG NanoCell: https://www.ceneje.si/Izdelek/20024413/...

Real_Madrid ::

TV Sony XH90 sem povezal z enakim brezžičnim omrežjem kot imam povezan prenosni računalnik Lenovo.
Ko izberem možnost "predstavnostni strežnik", da bi povezal prenosnik s TV-jem se mi pokaže ime prenosnika, vendar slike ne dobim. Samo piše: "Poskusite znova pozneje":
 predstavnostni_strežnik

predstavnostni_strežnik

skyform ::

neocodexx je izjavil:

Ja lepo da objasniš, sam še vedno so vse druge oblike dimminga brezpomenske. Kot da bi kupoval avto brez klime in bi rekel prodajalec "saj ta ima tudi klimo, ampak tisto navadno - dokler se avto ne segreje" :) Jo pa ima! Saj piha, a ne čutiš..? :)


Ta reply pa zmaga:)):)):)):))

dvihtelic ::

Lepo vas prosim za pomoč, ker drugače ne gre, katerega mi priporočate za nakup?

https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...

https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...

Han ::

Oba imata zgolj 50 Hz panel, Samsung se hvali s QLED, Sony ima Android OS, dekodira DTS in še kakšen audio kodek več kot Samsung.

dvihtelic ::

Enega bi danes naročil, pa izbiram med tema dvema...Han, ti bi Sony?

hdx ::

easyrider3 ::

To sploh ni neki Qled 60 serija pri Samsungu

Han ::

Jaz ne bi nobenega od teh dveh, sicer pa odvisno od prioritet oziroma načina uporabe. Če imaš svoje ozvočenje prek receiverja ali ojačevalca z DTS in še kakšnim starejšim audio dekoderjem, potem je Samsung načeloma boljši. Če boš gledal zgolj TV spored, je praktično vseeno katerega...

dvihtelic ::

Imam soundbar svoj od JBL, pač imam omejitev in več kot to ne grem.

Han ::

Kateri JBL?

dvihtelic ::

Bil je na Petrolu,ne vem točno kateri, 2.1

hdx ::

Če boš gledal kabelsko potem je vseeno kaj vzameš.

Tukaj si poglej kaj pravijo

https://www.avsforum.com/threads/sony-x...

dvihtelic ::

Ni kabelske, preko Telekoma imam

Han ::

JBL pod 5.1 nimajo DTS dekoderja.

https://eu.jbl.com/JBL+BAR+2.1.html

Ker ga nimajo tudi vsi novejši Samsung TV, bodo video vsebine (npr. MKV filmi in serije, ki imajo zgolj DTS) na Samsungu brez zvoka oziroma jih TV sploh ne bo predvajal. V tem primeru je rešitev android box ali podoben predvajalnik z DTS dekoderjem, pretvorba DTS kodeka v drug format oziroma MKV s takšnim zvokom, ki ga TV dekodira. Sony bo načeloma predvajal vse.

dvihtelic ::

Ok razumem, se pravi načeloma je Samsung boljši samo bi potreboval se Android predvajalnik...Sony ima pa že vgrajeno

Han ::

Samsung ima Tizen OS, a je žal brez DTS dekoderja. V temnem prostoru je na Samsungu lepša, bolj kontrastna slika...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

dvihtelic ::

Zdaj pojma nimam katerega naj, sedaj je bil h6400 samsung in je bil top samo ga hudič jemlje in moram nekaj naročiti

Han ::

Na Amazonu folk jamra čez Samsung, da vsiljuje reklame... Predvidevam, da je to možno nekje v meniju izklopit, ali pa so GQ modeli za nemški trg pač opremljeni s to nadlogo. Manjši plus v prid Sonyju je tudi "flicker-free" panel, kar je boljše za oči in glavo. Po drugi strani pa lahko imaš z Androidom navšečnosti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

dvihtelic ::

Naročen Sony, kar bo pa bo. Hvala za pomoč, ob priliki dam za pivo.

easyrider3 ::

Ma ni mi jasno kako je vam Samsung H6400 Top jaz takoj ko sem ga prinesel domov mi ni bila všeč slika sploh ni bilo tiste normalne slike ampak kot malo preveč umetna z preveč čudnimi povdarjenimi barvami. Samsung sigurno ne mislim nikoli več imeti in kaj je z to serijo Qled 60 a ima tudi tako dobre vidne kote kot serija 80T ali 90T????

Han ::

Samsung H6400 je bil top pred 7 leti, sploh če si naletel na dobro serijo. Predvajal je vse, 3D na 55 palčnem je bil za tisti čas odličen...

easyrider3 ::

Jaz sem ga kupil leta 2015 50" in tisto glede 3D sem probal parkrat pa je itak bilo brez veze sem očala vrhu v smeti. Z sliko sem bil bolj zadovoljen z televizorjem iz leta 2010 Sony in tudi potem iz leta 2017 Sony WE755 je bil dosti boljši. Škoda da nisem takrat vzel LG kakor tistega Samsunga,ker takoj se je videlo,da je slika drugačna,prikazovanje in gibanje slike je nekam drugačno bilo zame kot da je računalniško narejena slika.

Joze_K ::

jaz imam 8196 v eni sobi pa je super TV, zadovoljni..

pia2001slo ::

@easyrider3

stvar nastavitev na h6400..

easyrider3 ::

pia2001slo je izjavil:

@easyrider3

stvar nastavitev na h6400..



Tudi ja samo jaz sem probal kar nekaj nastavitev katere so bile predlagane z kalibracijo televizorja pa lahko povem,da tista čudna slika je bila še vedno prisotna. Mogoče potem,ko je televizor prišel z novim zaslonom iz servisa bi drugače izgledalo samo jaz sem ga takoj šenkal bratu,ker sem poprej že kupil si Sony. Bom pa tudi,če mi rata dobr posnet pokazal kako zgleda v živo sploh tist hitre scene iz filma Ip Man 4,kjer je katastrofa sploh ni za gledat mogoče tud noben
televizor ne prikaže dobro.

Sejbo ::

jaz imam tudi H6400 - res odličen FULL HD TV (za tiste čase), sedaj je že 7 leto v non stop delovanju (cca 5 ur na dan) in še nobenih težav. Imam pa v lasti za drugi TV še starejši D6450, pa moram rečt da je slika še lepša/boljša;)

bi že menjal, pa noben ne kaže znake da ga bo kaj kmalu "vzelo", tako da nagledane TVje že imam če crkne (Sony XH90), na silo pa menjal ne bom, škoda EUR

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sejbo ()

easyrider3 ::

Prav lepo slišati,da ti toliko let funkcionira televizor meni pač ni in je že preden je dopolnil 2-leti starosti se opazilo problem na zaslonu in škoda,da nisem šel takoj uveljavljat garancijo,ker tako sem pač moral 80 Eur doplačati za zamenjavo zaslona. Kakor koli že mene je motilo nekaj pri obdelavi slike saj slika ni izgledala kot pri prejšnjem televizorju ali bilo katerim kasneje pač ni bila naravna in tista obdelava kot upscaling ali kaj podobnega je to naredilo vsaj tako jaz mislim. Mogoče je samo pri mojem bivšemu televizorju problem ampak slika ni perfektna saj jo procesor tako naredi in meni ni lepa in to sem takoj opazil,ko sem prvič prižgal televizor. Tudi ni tako hitro odziven ta Tizen sistem od Samsunga ali morda je res kaj narobe v vsakem primeru jaz vem,da televizorja Samsung nikoli več pa da je zlat.

dvihtelic ::

Meni h6400 do danes dela brez težav, zelo zadovoljen z njim, pred kratkim je začel nekaj hecati...Za v otroško sobo bo...Sem pa sedaj presedlal na Sony pa da vidimo

scipascapa ::

tudi meni 48h6400 model dobro, samo ratal je mali zaslon, pa želja je se vzame 4k in 58''' ipd.
koliko bi se kaj dobilo zanj, 150€?

easyrider3 ::

Smotano je to,da je Samsung H6400 glih tisti model kateri nima na izbiro nekih aplikacij in še to,ko sem ga kupil sem lahko imel VOYO aplikacijo sedaj je ni možno imeti pa tudi T-2 TV ni možno imeti. Škoda,da ni te možnosti saj bi se tako lahko prišparalo na položnici vsak mesec 3-Eur pa bil bi še eden daljinec manj za upravljanje,zakaj Samsung to počne verjetno zato,da se kupi novejši televizor.

Zgodovina sprememb…

Real_Madrid ::

Real_Madrid je izjavil:

TV Sony XH90 sem povezal z enakim brezžičnim omrežjem kot imam povezan prenosni računalnik Lenovo.
Ko izberem možnost "predstavnostni strežnik", da bi povezal prenosnik s TV-jem se mi pokaže ime prenosnika, vendar slike ne dobim. Samo piše: "Poskusite znova pozneje":
 predstavnostni_strežnik

predstavnostni_strežnik



Ne ve nihče rešitve za to?
Probal sem se povezati tudi preko ene aplikacije, ampak ni najbolje delovala.
Ve kdo za kakšno dobro aplikacijo za povezavo tv-ja z laptopom?

neocodexx ::

Real_Madrid je izjavil:

Real_Madrid je izjavil:

TV Sony XH90 sem povezal z enakim brezžičnim omrežjem kot imam povezan prenosni računalnik Lenovo.
Ko izberem možnost "predstavnostni strežnik", da bi povezal prenosnik s TV-jem se mi pokaže ime prenosnika, vendar slike ne dobim. Samo piše: "Poskusite znova pozneje":
 predstavnostni_strežnik

predstavnostni_strežnik



Ne ve nihče rešitve za to?
Probal sem se povezati tudi preko ene aplikacije, ampak ni najbolje delovala.
Ve kdo za kakšno dobro aplikacijo za povezavo tv-ja z laptopom?


To mislim da ti najde tvoj pc kot media server, kar meni po defaultu ni nikoli delovalo niti nikoli nisem imel vklopljeno oz. nastavljeno. Je neka obskurna windows funkcija, za katero ne vem če jo sploh kdo uporablja.

Kar moraš narediti je, da se poskušaš povezati preko običajen smb - lan povezave preko shared folderja na tvojem pcju. Predvidevam da veš vzpostaviti shared folder, da je viden na mreži, in je potem skratka to to, bi ga morala najti vsaka naprava/app ki je sposobna brskati po lanu.

bf4ed ::

Rabiš microsoftov dodatek za win10.
Tako povezavo imamo mi v službi na projektor.
Deluje normalno ko je enkrat vse nastavljeno.

Na prenosniku izbereš povezavo na TV in ne obratno. TV je strežnik.

-JM- ::

Ker tule v glavnem vsi navijate za priznane znamke, sem naredil kratek test UHD android televizorja Tesla 55S905BUS, morda bo komu koristilo.

Tesla je srbska firma, TV pa narejen na kitajskem - Skyworth, dizajn še najbolj spominja na model 55UB7550 (tudi v menijih je zaslediti kratico SW).
Dizajn nič posebnega, panel ima zelo ozke robove, TV je zelo lahek - s stojalom slabih 11 kg. Po postavitvi na stojalo je potrebno odstraniti samolepilne trakove s katerimi je dodatno fiksiran panel k okvirju, najbrž zaradi izogibanja poškodbam pri transportu.
Po nekaterih podatkih naj bi 43, 55 in 65 inčni TV imeli IPS panel, 50 inčni model ga sigurno nima, ker je tam slika pri ozkih kotih negledljiva.
Specifikacije televizorja najdete tukaj: https://tesla.info/wp-content/uploads/2...
Zagon TV-ja traja cca 40 sekund ob vključeni postavki -hitri zagon.
Privzete nastavitve slike mi niso ugajale, predvsem osvetlitev ozadja je bilo potrebno bistveno zmanjšati ter povečati ostrino, da je bila slika užitna.
Zvok presenetljivo dober, predvsem pri vključenem sorround sistemu. Pri prvi stopnji je glasnost morda prevelika...
Glasovni ukazi delujejo dobro, se zgodi da moraš včasih ponoviti ali bolj razločno navesti kaj želiš.
Deluje tudi HbbTv (preizkušeno na DVB-T), čeprav to v specifikaciji ni omenjeno.
Android 9.0 prav tako deluje presenetljivo dobro in hitro.
Kodi deluje dobro, redko zamrzne ampak to ni problem TV-ja, ker se to dogaja tudi pri ostalih boxih (preobremenjenost ?)
Aplikacija EON Tv deluje brez pripomb.
Daljinec bluetooth je zelo odziven, morda bi lahko bila tipka OK izbočena, včasih se zgodi, da pomotoma pritisneš sosednjo tipko.
S pomočjo aplikacije Button Mapper je možno z nekaterimi tipkami na daljincu programirati bližnjice do nastavitev ali zagon aplikacij.
Včasih (zelo redko) TV ob zagonu ne najde mrežne povezave, ponovni zagon odpravi težavo.
Morda moti dejstvo, da do vseh nastavitev slike lahko prideš samo pri DVB-T/C/S programih ali spremljanju preko HDMI. Če je slika preko aplikacij, ni polnega dostopa do nastavitev.

Zaključek:
Televizor seveda ni vrhunski, ampak za ceno 390€ več kot dober. Slika je pri pravih nastavitvah zelo dobra, kot gledanja ni problematičen, android brez zatikanja, preklop kanalov pri EON aplikaciji primerljiv z EON Boxom...

kody ::

Kaj si mislite?
Bo to za kaj?
https://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_tv_q1_...

Reaper ::

Sem tudi jaz gledal včeraj ja, v DE so ga imeli po 999€ včeraj. Me zanimajo prvi odzivi, ko ljudje dobijo ta TV.

neocodexx ::

-JM- je izjavil:


Kodi deluje dobro, redko zamrzne ampak to ni problem TV-ja, ker se to dogaja tudi pri ostalih boxih (preobremenjenost ?)


Ne na Shieldu. Še nikoli ni "zamrznil" ali da bi slučajno kaj štekalo.

Btw glede Kodija, na voljo je verzija 19.0 Matrix RC1 ki je že čisto v redu stabilen, podpira že tudi nekaj skinov (starih in novih, žal moj favorit Embuary še ni upam da bo).

V glavnem kaj je prednost verzije 19 sem že nekajkrat omenil končno podpira sive in temno sive podnapise, nastavi se lahko tudi transparentnost. Nujno potrebno za OLED in FALD tvje z veliko svetilnosti še posebej za HDR. Dosti bolje kot prej, toplo priporočam upgrade. Lahko se nadgradi znotraj aplikacije greš v update, pa addon moraš nameščen za nove različice in potem poiščeš RC1.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

webmaher ::

bi jaz s tem vseeno še malo počakal... posebno tisti, ki ste odvisni od podnapisov... sicer pa kar se tiče za Android TV se kaj dosti spremenilo ne bo še posebno, če ima TV samo 2GB RAMa in največjo oviro 100Mb mrežno, ki preprečuje gledanje filmov v največji kvaliteti...

Reaper ::

Danes sem kupil Sony KD65XH9505, mislim da bo ok nadgradnja za 50W828B. Prosil bi samo če mi lahko nekdo pošlje najboljše nastavitve za tv, da ne iščem preveč, ker nisem ravno poznavalec teh nastavitev. Uporaba za PS5, Netflix, Kodi / Plex.

sulaco ::

reaper: A se ful vidi mavrico pri ugasnjenem zaslonu, če pogledaš od strani (odsev filtra za širši kot) ?

Prodajalec pa mi je dodal, da tisti, ki imamo led lučke v stropu, lahko vidimo mavrične lise tudi pri prižganem zaslonu (+lučke v stropu)....zdej pa ne vem :(

Reaper ::

Nisem je še odpakiral, pogledam jutri, ko jo bom odpakiral pa javim. Ne bom reskiral odpiranja, ko se otroka motata pod nogami. Za obesiti TV na steno ni nič posebnega ne? Za trenutnega sonya sem moral kupiti posebne vijake za 2 luknji ker hrbet tvja ni bil enako "debel".

puginho ::

Sony ima najboljšo sliko out of the box tako da niti ni potrebno nekaj nastavljati. Drugače pa poglej na rtings.com

Reaper ::

Ok, hvala.

Fizikalko ::

Reaper je izjavil:

Danes sem kupil Sony KD65XH9505, mislim da bo ok nadgradnja za 50W828B. Prosil bi samo če mi lahko nekdo pošlje najboljše nastavitve za tv, da ne iščem preveč, ker nisem ravno poznavalec teh nastavitev. Uporaba za PS5, Netflix, Kodi / Plex.


Kje si jo pa kupil in koliko si dal? Hvala za info!

Reaper ::

BigBang Celje, 1500 €. Sem pogledal malo v tujini in je bila razlika v ceni 100 € in nisem kompliciral. Dobil sem zapakirano, je rekel prodajalec, da se zapakirane pri njih že težko dobi, ker so po večini razstavni modeli še ostali, razstavnega pa ne bi kupoval.

Upam, da ga nisem preveč preplačal. Se da uradno pri Sonyu kaj podaljšati garancijo za TV? Od BigBanga nisem vzel njihovega kaska.

scipascapa ::

Nope, če nisi preko acsony vzel, ne moreš kar dokupiti.
««
345 / 536
»»