» »

Najboljš zaščita prot kraji pecikla

Najboljš zaščita prot kraji pecikla

«
1
2 3

Unknown_001 ::

Dobervečer. Mam vprašanje glede ustrezne zaščite kolesa pred krajo. Prej se glede tega nisem sekiral zdele ko pa sem v Lj tud svoj pecikl prpeljal me pa mal živcira. Vem da tu kolesa kar serijsko izginjajo pa ni važno kakšna so.

Zanima me kaj vi uporabljate za zaklep kolesa pred krajo. Trenutno imam neko ključavnico iz jeklenice premera en centi od kitajca sam... Ene dobre cange gredo zlahka v kak ruzak in nepridiprav lahko hitro reši svoj "problem". Razmišljal sem da bi šel kupt metr ketne une tadebele za sidra ipd pa eno orng žabco sam to ni pocen poleg tega pa je taka ketnca težka ko p***ica.

Druga varianta je doma narejeno iz jeklenice, ali pa kakšne doma navarjene čeljusti na pant ki bi jih zopet lahko zaklenil z žabco.

Sam... ke se bom jst zajebaval s tem. Je kaj pametnega za kupit, pa da je res ornk stvar ? Sej pecikl ni bogve kaj sam je pa nekam prelep da bi ga vsakdo kar spregledal. Se da kaj storit da se odvrne krajo? Načeloma se zavedam da če bo kdo hotel na silo ukrast mu bo to tud uspelo ampak kakorkol rad bi stvar otežil do te mere da se relativno ne bo splačalo zajebavat z lomom ključavnice.

Lp!
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

nofaith ::

Js mam čist obično jeklenico, pa enga 40 let starga roga. Parkiral v ljubljani vse poletne petke ko se je hodil ven žurat - parkiram pa vedno med Maksi marketom in NLBjem. Tut ko sem 4 leta hodu v šolo ni bilo problema, v 90% sem parkiral na omenjenem placu.

Potem pa sem enkrat na dolgem mostu parkiral za 2 dni in sem pol šel po bajk, pa ni blo spredne feltne :D.

Tako da naučil sem se, da je bolj pomembna lokacija kje parkiraš. Pri NLBju je dokaj varna lokacija IMO. Pa ja, kot sem že omenil mam 40 let starega roga, ki očitno ne vabi tatov.
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

#000000 ::

jest nimam ključavnice sploh, je pa res da ga ne puščam brez nadzora nikjer, če grem kamorkoli ga pistim pri kolegih ki stanujejo v bližini, če grem v lokal na pijačo je poleg mene, če grem eventuelno k zdravniku, ga pustim pri znancu ki ima lokal v bližini, uglavnem nikoli ni brez nadzora, ni ne vem kako vredno kolo, a mi gre na živce it z beciklom v mesto in nazaj s taksijem ipd. :)

otago ::

Lahko kupiš 1.2m ketno, prilične debeline, en žlauf ter nato stlačiš ketno noter, pa dobro ključavnico (20eur+ min.).

Osnova je, da zaklenes z dvema kljucavnicama, sprednje kolo na neko ograjo, zadnje kolo na okvir. Se jim ne da ukvarjaz z dvema, ko je na izbiro morje lazjih tarc. Se posebaj ce ni feltn na quickrelease.

Imas pa te U kvalitetne kljucavnice, ki so bolj zajebane za vdret. Poglej si par modelov u-lock ključavnic, poguglaj youtube how to unlock, lockpicking in se odloci. Varnost ne pride za 10eur.

Koliko pa je vreden pecikl? Ce ti tvojga ukradejo, vlozi denar raje v kvaliteten set orodja in klesce. Enega das v obtok, drugega posvojis. Zascite pred vandalizmom ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

Unknown_001 ::

Ma za bicikl sem dal cca 80 EUR. Tega sem ekstra za v Lj kupu. Doma imam enga gorca in specialko, ampak tisto pa za noben denar ne grem reskirat da mi kdo spizdi. Pač verjetn bi ga lahk dobil ceneje ampak bil je že poštiman, lepo očuvan tako da je bila samo PNS transakcija in vozi miško. Orodja imam doma kokr češ ;)

Je pa tak. Parkiran bo večinoma v kolesarnici od fakultete in mogoče kdaj pa kdaj v centru, al pa pr študentskih domovih če bom kaj okol kolegov hodil na žure :D
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

otago ::

V studentskih domovih ti ga bodo najprej pajsnili. Odvracalni faktor je tudi navidezna zanemarjenost ali pa odvratna barva (recimo pink in telebajski stickerji) :)

Unknown_001 ::

Eh... bilo kuda cigani svuda
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

#000000 ::

Unknown_001 je izjavil:

Eh... bilo kuda cigani svuda


če maš bicikel za cca do 100eur, ga samo ne pustit zvečer brez nadzora, podnevi se bicikle krade z namenom prodaje, narkiči in podobno, ponoči pa pride vsaka kripa prav, ko nekdo hoče pač priti iz točke A na točko B, in ga bo tam tudi pudtil ko odesdla :)

OrkAA ::

Jaz imam tole že mnogo let in mi z njo niso ukradli še nobenega kolesa.

http://www.kljucavnica.si/kljucavnice-z...

Samael ::

Jaz osebno uporabljam v ljubljani dva kvalitena U-locka, eden je Abusov in drugi OnGuardov, kar pa se mi zdi v tvojem primeru overkill, ker je malo smešno, da bi človek za ključavnico plačal več, kot za kolo.
Mogoče bi v tvojem primeru vseeno investiral v kakšen U-lock tam to 20 eur. To jasno ne naredi kolesa "neukradljivega" je pa konkreten faktor, da se bo tat lotil raje enega ostalih 20 koles v vrsti brez kvalitetne ključavnice.
Zadnje poletje sem gledal pred LJ magistratom (tam ob DM-ju na vogalu), celo vrsto koles in se čudil. Niti eno samo kolo ni imelo tudi približno kvalitetne zaščite. Vsaj polovico si jih lahko prilasti človek že z malo boljšimi kombinirkami. Neverjetno, kako malo ljudje cenijo svojo lastnino ...

Glede debelih verig (z izjemo "hardened steel" verig, ki so namenjene zaklepanju motorjev) si pa idejo izbij iz glave. Pred leti sem imel en čas tudi sam takšne ideje. Do momenta, ko sem stopil v Bauhaus in si samopostrežno s srednje velikimi hidravličnimi kleščami na lahek način odrezal kos takšne verige. Če lahko v parih sekundah to naredim jaz, ki sem v tem popoln amater, bo tudi tat. Pod pogojem, da si lasti ustrezne klešče.

Samael ::

Nekaj v tem smislu za borih 10 eur:

https://www.mimovrste.com/kljucavnice/x...


Ne vem sicer, kako zelo kakovstna naj bi bila ta reč. Za ta denar najbrž ne kaj mega pretirano, ampak evo ... mislim da kolesu za 80 eur ob tem ne bi smelo biti hudega.

Če želiš iti bolj na ziher pa za 18,40 eur tale OnGuardov Bulldog.

https://www.mimovrste.com/kljucavnice/o...


(pri svetovanju skušam biti realističen glede na vrednost kolesa, ki si ga omenjaš - za kvaliteten u-lock lahko plačaš tudi po 60 in več eur, ampak pač v slopu teme, je po mojem menju tale onguard dokaj solidna izbira).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Black Dragon ::

Odlični posnetki, ki ti bodo dala vedeti:





Time will tell.

Samael ::

Ja, saj tega je na netu ogromno. Bolje ko je tat opremljen, težje mu bos preprečil karkoli. Največji faktor tu je, verjamem, vložek, ki ga bo tat investiral v tvoje relativno kvalitetno zaklenjeno kolo ob vseh drugih v vrsti, kjer bo porabil manj truda in časa za krajo.

Recimo, ob kakovostni ključavnici je tole je že eno konkretno delo. Pa tip za žaganje ne uporablja "žepne zadeve" na baterije.
(v večini testov, ki sem si jih v preteklosti ogledal sta bila potrebna dva reza)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

...:TOMI:... ::

Tomi

D3m ::

|HP EliteBook|R5 6650U|

kosta ::

Navadna ketna pa obešanka je pomoje še najbolš.:) Vsaj tko pravjo družinske izkušnje izpred 20 let, pa sej se ni velik spremenilo do dons.

Baja ::

ketna cez obe koli, pa zic dol snameš :)

xmetallic ::

En microchip z GPS in GSM modulom + powerbank skriješ v sedež. Ali pa vsaj Wi-Fi modul, ki ti bo javljal lokacijo bicikla. Ko ti ga spizdijo samo policijo pošlješ na lokacijo, ki ti jo javi microchip.

RedDrake ::

Da dodam malo inputa, mogoče koristi še komu drugemu.

1) Lokacija, lokacija, lokacija! (Velja za kolesa vredna tam do največ 100-150 EUR, dražje itak lahko pajznejo kjerkoli).
Kritične točke so študentski domovi in manj obljudene ulice, dostopne z vozili (glej točko 2 za več info). Pred študentskimi domovi kolesa ukradejo za kak "nujen" prevoz ponoči, ali pa preprosto za nadaljno prodajo študentom nekje drugje (sem imel kolega, ki me je opozoril, kdaj ne parkirat kolesa zunaj, ker bo "akcija").
Poleg tega je pred študentom velik riziko, da bo kdo snel kak kos, ki ga trenutno rabi (sedež, kakšno gumo, pedala, ipd ...
Aja, pa pred študentom ne priklepati prednjega kolesa na držalo za kolesa. Bo zjutraj ostalo samo prednje kolo ...

2) Način zaklepa
Kolo je nujno prikleniti na nekaj in ne samo zakleniti okoli okvirja in kolesa. Namreč zelo veliko prometa na bolhi predstavljajo kolesa, ki izginejo tako, da se kombi ustavi ob pločniku, ven skoči tip, odpre vrata in notri naloži zaklenjeno kolo. Ta kombi potem odpotuje na drug konec Slovenije (recimo iz notranjosti na obalo, ali v MB), tam v delavnici obdelajo ključavnico malce sčistijo, morda prebarvajo in gledajo, kako se cekini kotalijo. Kolega iz krim. policije je rekel, da je to zelo pogosto. Kolo je najbolje prikleniti z okvirjem na kakšno težko, ali še bolje nepremično, stvar.

3) velika veriga odvrača
Prava ketna odvrača tatove, sploh če kolo ne izgleda ravno dosti vredno. Tatovi koles za študente in tisti s kombiji bodo takšna kolesa večinoma preskočili, saj jim gre za čim hitrejši zaslužek z minimalno izpostavljenostjo. Jasno, junkie bo šel na vsako stvar, je pa res da redko pridejo bolje pripravljeni kot s kakšnimi malce večjimi kleščami v nahrbtniku.

4) lažje dostopne tarče gredo prej
Tale tip je tak, da ga vsi ne morejo koristiti, ampak, saj veste, survival of the fittest. Če svoje kolo parkirate ob takšne, ki so manj/slabše zaščiteni, potem je verjetnost, da ukradejo ravno vašega izjemno majhna. Na izgled/vrednost se tu ni za zanašati, saj lahko tat namenoma išče kolesa vredna 50 EUR in ne takih 1000 EUR, ker tisto za 50 EUR policije ne pritegne ravno veliko, poleg tega je trg za takšna kolesa velik. Lahko pa je jasno tudi obratno. Bolj šteje zaščita, če parkirate med kolesa, kjer vsaj eden ni priklenjen nikamor, ali pa so kolesa zaklenjena s slabimi ključavnicami, potem ste zelo varni.

Moje izkušnje so 15+ let vožnje po LJ s kolesi vrednosti tam 100-300 EUR, ukradli so mi zaenkrat samo enega, ko sem naredil napako in ga na hitro zaklenil samo okoli gume in ne priklenil na ograjo. Prišel nazaj čez manj kot 10 minut, ni bilo kolesa :)

kosta ::

xmetallic je izjavil:

En microchip z GPS in GSM modulom + powerbank skriješ v sedež. Ali pa vsaj Wi-Fi modul, ki ti bo javljal lokacijo bicikla. Ko ti ga spizdijo samo policijo pošlješ na lokacijo, ki ti jo javi microchip.

Heh, se vid da smo še vedno na tech forumu.:)) Sej ni švoh ideja za "taprave" bicikle (specialke oz. karkol z višjo vrednostjo), sam za tazga k je 80€... ketna pa Titan obešanka FTW!

matobeli ::

Pa sej danes dobiš tracker na ebayu&aliexpress že za 15€. Pa še eno predplačniško kartico in je rešeno. Če si malo štromarja ga slečeš, daš eno kvalitetno 18650 baterijo, vodoodporno ohišje in maš dobro rešitev lahko že za 20€.

Tracker lahko pošilja SMS z lokacijo ali pa na nek server šiba podatke.

MIHAc27 ::

Je Reddrake kar super napisal, kaj je treba pazit.

Sam sem imel eno cheap ketnico, dokler me ni hišnik opozoril, da si kolo ogledujejo eni tipi. Sedaj je bolj konkretna 2Cm debela ketna. Tista cheap pa je priklenjena na sedež (ki so mi ga enkrat spajsnili).

Aja pa ne se zanašat na lokacijo preveč. Samo zato ker je prometna, ne pomeni, da se bo kdo brigal za vaš kolo. Tašči se je pokvarila ključavnica, in z žagico sem jo moral prežagati, ker drugače ni šlo. In to ravno pred vhodom v zelo prometen Mercator. Niti 1 me ni vprašal, kaj počnem. Pa še tipičen ženski kolo je bil, lol.

Heavy ::

Odmontiraš sedež in ga vzameš z seboj.
#TeamFelix

Tilen ::

Unknown_001 je izjavil:

Dobervečer. Mam vprašanje glede ustrezne zaščite kolesa pred krajo. Prej se glede tega nisem sekiral zdele ko pa sem v Lj tud svoj pecikl prpeljal me pa mal živcira. Vem da tu kolesa kar serijsko izginjajo pa ni važno kakšna so.

Zanima me kaj vi uporabljate za zaklep kolesa pred krajo. Trenutno imam neko ključavnico iz jeklenice premera en centi od kitajca sam... Ene dobre cange gredo zlahka v kak ruzak in nepridiprav lahko hitro reši svoj "problem". Razmišljal sem da bi šel kupt metr ketne une tadebele za sidra ipd pa eno orng žabco sam to ni pocen poleg tega pa je taka ketnca težka ko p***ica.

Druga varianta je doma narejeno iz jeklenice, ali pa kakšne doma navarjene čeljusti na pant ki bi jih zopet lahko zaklenil z žabco.

Sam... ke se bom jst zajebaval s tem. Je kaj pametnega za kupit, pa da je res ornk stvar ? Sej pecikl ni bogve kaj sam je pa nekam prelep da bi ga vsakdo kar spregledal. Se da kaj storit da se odvrne krajo? Načeloma se zavedam da če bo kdo hotel na silo ukrast mu bo to tud uspelo ampak kakorkol rad bi stvar otežil do te mere da se relativno ne bo splačalo zajebavat z lomom ključavnice.

Lp!


Trenutno uporabljam eno malo boljšo zadevo od Abus. So far so good. Nauči se samo še pravilno zaklepati kolo, da ne boš s tako klučavnico potem zaklenil okrog neke tanke ograje ali predmeta, ki se z lahkoto dvigne.


 x

x

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Samael ::

kosta je izjavil:

Navadna ketna pa obešanka je pomoje še najbolš.:) Vsaj tko pravjo družinske izkušnje izpred 20 let, pa sej se ni velik spremenilo do dons.


Jaz pa nisem tega mnenja.
Časi, ko smo imeli ključavnico za kolo na zajlo ali navadno verigo so davnaj mimo. Če nisi imel doma ravno delavnice ni bilo pri bajti kaj več kot kašnih kombinirk in papagajk, medtem ko danes dobiš kotno brusilko na baterije ali hidravlične klešče dokaj poceni na vsakem vogalu.
Tako, kot se je dvignila kakovost zaklepanja koles, tako so tudi tatovi bolj sofisticirani, bolje opremljeni. Pred 20 leti je bilo potrebno za električno rezanje jekla potegniti kabel, danes zadevo potegneš iz nahrbtnika. S tem, da navadno nespecializirano obešanko odpreš z 3€ "picklock" opremo z aliexpressa v nekaj sekundah (ne bom limal yt demonstracij, tega je itak na netu tona).

Unknown_001 ::

Btw... malo sem trdnost študiral... in ravno razmišljam. Debela prekaljena ketna to bi moralo bit zelo zoprno za še take škarje. Členki cca 12 mm so tudi dovolj debeli da so potrebne konkretne klešče pa še tem vzvod dela težave. V skrajnem primeru jo oplastim / zapakiram v debel profil, da klešče ne bi imele dovolj zeva za zagrabt.

Jebela fleksarce pa tud vsak kekc ne nos s seboj.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

joze67 ::

Če kdo hoče ravno tvoje kolo ukrasti, ga bo pač ukradel.
Zaklepanje ipd je namenjeno tistim, ki hočejo ukrasti neko kolo.

M.B. ::

Ena ideja so tudi trackerjiSpybike (prodaja tracker kot zadnja luč, zicštanga pa balanca). Ko se kolo zaklene, ga vklopiš in če se premakne dobiš SMS, lokacija se pa tracka. Razen, če kolo takoj dajo v kombi brez GPS signala veš da ga kradejo in kje ga iskat.
Podobna stvar je Sherlock, pa še ostale so. Je pa tu poleg cene treba še SIM plačevat. Lahko pa vzameš naprimer BOB paket, kjer potem plačuješ samo porabo - AKA plačaš samo ko ti nekdo precikl jemle.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Unknown_001 ::

joze67 je izjavil:

Če kdo hoče ravno tvoje kolo ukrasti, ga bo pač ukradel.
Zaklepanje ipd je namenjeno tistim, ki hočejo ukrasti neko kolo.


Tega se zavedam. Rad bi zazihral glih tok da si bo majstr reku... eh preveč zajebavanja bo s temle. Itak pa mislim podpisat okvir z vidno gravuro, tko da tud prebarvanje ne bi pomagal. Plus kolo bo imelo unikatno oznako da se bo lahko izsledilo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

harvey ::

joze67 je izjavil:

Če kdo hoče ravno tvoje kolo ukrasti, ga bo pač ukradel.
Zaklepanje ipd je namenjeno tistim, ki hočejo ukrasti neko kolo.

Točno, enostavno kolesa ne spustim iz rok, da bi ga zaklepal, pa nimam nekega ultra (neko vintage Wilier Triestino) bicikla, za hipseteraj zganjat še predobro :) To je na svoji koži 2x doživel brat, enkrat na morju in pa v LJ v Trnovem, ko je šel s ture na pivo, obakrat je imel kolo priklenjeno.

Dobra ključavnica edino potencialno odvrne in preusmeri pozornost na druga kolesa, a če je povpraševanje po točno določenem modelu kolesa tudi to ne pomaga.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

kingsix ::

Jaz mam ono larifari ključavnico, ki začne piskat, če prerežeš žico, pa tudi piše na njej Alarm. No sedaj še imam eno dodatno.
Ampak 1x sva z kolegom pustila kolesa skupaj in mojega niso ukradli, čeprav sem imel gor le to "alarm ključavnico", on pa tole. Pa je njegovo kolo bilo novo ene 300€, tudi videt je bilo tako-tako - bolj cheap. Mojo pa vrednost novega cca 1400€ in tudi izgled pač bolj . Morda sem imel le srečo.

Unknown_001 ::

Question!

Glede na to da smo dežela čungalunga bi vseeno because of legal reasons vprašal.


To je bolj teoretičen primer:
Če narediš ključavnico ki je lahko posredno nevarna za vlamljanje, sama po sebi pa ne predstavlja nevarnosti. Na primer da lahko šajbo od fleksarce "odnese" zaradi mešanih materialov (debela guma npr), ali da je kakšna baterija not ki bi lahko majstra opekla če mu jo usoe prerezat...

Kakšne so pravne možnosti da te toži. Vem da v primeru namernega booby-trap a bi lahko bili problemi če se storilec poškoduje.

Je neumno vprašanje ampak me vseeno zanima.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

MIHAc27 ::

Za materijale bi verjetno še šlo skozi. Pač lahko rečeš da nisi vedel.
Če pa vgrajuješ kake baterije, to boš pa teško pojasnil z nevednostjo.

Konec koncev, tudi policijski tazerji naj bi bili varni, pa so ljudje že umrli zaradi njih.

Samael ::

Unknown_001 je izjavil:

Btw... malo sem trdnost študiral... in ravno razmišljam. Debela prekaljena ketna to bi moralo bit zelo zoprno za še take škarje. Členki cca 12 mm so tudi dovolj debeli da so potrebne konkretne klešče pa še tem vzvod dela težave. V skrajnem primeru jo oplastim / zapakiram v debel profil, da klešče ne bi imele dovolj zeva za zagrabt.

Jebela fleksarce pa tud vsak kekc ne nos s seboj.


12mm kaljeno jeklo - to je to. Tudi za zaklepanje motorjev se uporablja enaka zadeva. Na splošno je veriga za fleksarco sila nepriročna, ker ni fiksirana (tu ima veriga prednost pred u-lockom), poskrbi po zaklepu, da ne bo segala do tal.
Je pa minus tega, da je zadeva hudičevo težka - razlog, zakaj sam preferiram U-lock.


Sam sem mnenja, da ni vsako kolo lahka, privlačna tarča, tudi če si ga nekdo res želi. Sam se po LJ (center in okolica) 3 leta vozim z luštnim trekking Giantom za mislim, da je bil cca 900 eur ob nakupu. Dva kakovostna mini U-locka, od katerih se en klasificira za t.i. "sold secure gold", sta ob pravilnem zaklepu silno neprivlačna tarča.

http://thebestbikelock.com/best-bike-lo...

edit. oba locka, ki ju imam spadata v "sold secure gold" rang. Tako Abus U-mini 401 Yellow, kot tudi cenejši (za tega nisem bil prepričan - je že nekaj časa minilo do nakupa) OnGuard Pitbull Mini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Unknown_001 ::

MIHAc27 je izjavil:

Za materijale bi verjetno še šlo skozi. Pač lahko rečeš da nisi vedel.
Če pa vgrajuješ kake baterije, to boš pa teško pojasnil z nevednostjo.

Konec koncev, tudi policijski tazerji naj bi bili varni, pa so ljudje že umrli zaradi njih.


Ma sej ne zarad druzga sprašujem ker iz prakse vem kako bi moral sestavit čeljust da bi bilo nevarno ali težavno za prežagat oz. Skoraj nemogoče na prostem. Mi je ene parkrat šajbo dobesedno potegnilo ko sem v kako gumo zapel ali pa zasvinjalo ker se je plastika stopila na njej na primer. Tiste klešče imajo pa itak svojo mejo. Dokler imaš trši in trdnejši material od rezila bo poskus zloma zelo zabaven.

@Speadge
Evo nabavljena prekaljena ketna za motor. Je po občutku kar težka ampak ni take grozne krize. Ta bo še za skuter dobra :))
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

Katero si kupil?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Unknown_001 ::

Nekaj takega je


Mogu bi it v kevdr pogledat, kjer mam spravljeno. Edin žabca je drugačna zraven priložena. Bom raje eno močnejšo vzel naslednjič pa bom mirno spal. Bicikl ni glih nek waw. Morm še biax v roke vzet pa na balanco in okvir vidno gravuro narest, da ma vsaj eno unikatno lastnost.

Dost poceni dobil. Priložena žabca ni tok sofisticirana ampak izgleda dovolj robustna da bi mogla zdržat. Kokr sem gledal iz česa je po intuiciji sklepam da bo bicikla relativno varna. V vsakem primeru bolj kot s tisto kitajsko zajlo.

Žabca tako zgleda


Itak členka pokrijeta tist zatič tako da ni variante da s kleščam zraven prideš.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Er333 ::

D3m je izjavil:




faak hvala ti za tale link. Ko sem šel gledat še druge njihove posnetke, sem se režal kot že dolgo ne.
- kolo po klancu dol z dolgo zajlo
- eksplozija airbaga pod sedežem
nekdo si je še nogo zlomil:
Dobro znajo delat s tatovi :))

Samael ::

Precej zanimiv in poučen članek pravilnega zaklepanja kolesa. http://thebestbikelock.com/how-to-lock-...

FTad ::

Er333 je izjavil:

D3m je izjavil:




faak hvala ti za tale link. Ko sem šel gledat še druge njihove posnetke, sem se režal kot že dolgo ne.
- kolo po klancu dol z dolgo zajlo
- eksplozija airbaga pod sedežem
nekdo si je še nogo zlomil:
Dobro znajo delat s tatovi :))


offtopic:

na posnetkih se jih je nekaj poskodovalo, en celo zlomil nogo. A bi ti lahko tozili te pranksterje?

otago ::

Ravno kupujem kljucavnico, pa sem se spomnil na tole...

A ne bi napis-opozorilo: "Uporaba na lastno odgovornost." zadostovala? Isti kriterij kot vstop v delovne prostore (Vstop dovoljen zaposlenim, pooblaščenim), kot varnostna opozorila strojev in programov (Uporaba samo imetnikom licenc) itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

jype ::

FTad> na posnetkih se jih je nekaj poskodovalo, en celo zlomil nogo. A bi ti lahko tozili te pranksterje?

Odvisno od zakonodaje v državi, kjer to počnejo. V ZDA načeloma ne.

Furbo ::

Pri nas bi se vsem smilili lopovi 100 na uro. Ziher se bo tudi tu kak dušebrižnik našel.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Scaramouche ::

Ena velikih napak je sigurno to da ljudje zelo vredna kolesa dajo v kolesarnice...
Druga je seveda da kolo ki je vredno kaj uporabljajo za po mestu in ga zaklenejo..
Tretja je da uporabljajo slabe ketne inzaklenejo napačno..

šernk ::

četrta je najbrž da sploh uporabljajo kolo ane...

govoriš kot da je kraja koles ok...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

xmetallic ::

Scaramouche je izjavil:

Ena velikih napak je sigurno to da ljudje zelo vredna kolesa dajo v kolesarnice...
Druga je seveda da kolo ki je vredno kaj uporabljajo za po mestu in ga zaklenejo..
Tretja je da uporabljajo slabe ketne inzaklenejo napačno..

Največja napaka je zagotovo nezadostna kazen. 10 let aresta pa da vidim junaka, ki bo sunil bicikl. Žalostno, da je kolesa sploh potrebno zaklepat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xmetallic ()

jype ::

xmetallic> 10 let aresta pa da vidim junaka, ki bo sunil bicikl.

Ja, to bo ziher pomagalo, račun za tako politiko boste pa tudi plačali hardlinerji, ane?

Mehmed ::

M.B. je izjavil:

Je pa tu poleg cene treba še SIM plačevat. Lahko pa vzameš naprimer BOB paket, kjer potem plačuješ samo porabo - AKA plačaš samo ko ti nekdo precikl jemle.


Cisto od nastavitev odvisno, ce bi da ti javlja sleherni premik ali bi preverjal na ukaz. Najdes pravo kombinacijo paketa s poceni smsji. S tem da vsako javljanje ob premiku ti bistveno bolj kuri baterijo.

xmetallic je izjavil:


Največja napaka je zagotovo nezadostna kazen. 10 let aresta pa da vidim junaka, ki bo sunil bicikl. Žalostno, da je kolesa sploh potrebno zaklepat.

Kazen je lahko tudi sto let, ce policijo boli kurac ne bo razlike. Ce bi si en teden vzeli pa namesto nakljucnih kontrol s pihanjem ustavljali kolesarje pa preverjali stevilke, bi jih ob toliko ukradenih zagotovo nasli kej pa poslali sporocilo za naprej.
Sej ni treba niti po celi drzavi, ena sama racija okoli studentskih domov bi naredila cudeze.

Scaramouche ::

xmetallic je izjavil:

Scaramouche je izjavil:

Ena velikih napak je sigurno to da ljudje zelo vredna kolesa dajo v kolesarnice...
Druga je seveda da kolo ki je vredno kaj uporabljajo za po mestu in ga zaklenejo..
Tretja je da uporabljajo slabe ketne inzaklenejo napačno..

Največja napaka je zagotovo nezadostna kazen. 10 let aresta pa da vidim junaka, ki bo sunil bicikl. Žalostno, da je kolesa sploh potrebno zaklepat.


Kazen ki državo nebi na začetku stala!

Torej javna dela ali pa dela za vzdrževanje cest, gradbišča, če pa še na to ne prideš, denarna kazen, potem pa če to nočeš šele zapor, ki pa nas davkoplačevalce stane..

Mehmed ::

Fantaziranje o kaznih, ki jih ne bos imel prilike potalat je manj ucinkovito od blage kazni, ki jo podelis. Sej ni problem, da smo mi ujeli kup folka pa so se kazni izkazale za premile, niti je problem, da se folk ne bi bal kazni. Folk se ne boji, da bi jih ujeli, enostavno ker jih noben pretirano ne lovi.
Ko drzavo tok izrazito boli kurac za nekaj pa to tezko sam resujes s kljucavnicami pa lokacijami.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

So vam kdaj ukradli kolo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14927039 (5431) GupeM
»

Iskanje ukradenega kolesa po malih oglasih

Oddelek: Na cesti
3610476 (6580) Kaj
»

Parkiranje kolesa - Lj Center (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
6511631 (10374) ---

Več podobnih tem