Forum » Pomoč in nasveti » Problemi pri zagonu računalnika
Problemi pri zagonu računalnika
Bolek7 ::
Zdravo!
Potrbujem pomoč, ker sem doma sestavljal računalnik, kupil sem nove komponente in vse sestavil. Problem pa se je pojavil pri zagonu računalnika, ko ga prižgem 5 sekund dela in se nato znova vgasne ter se to ponavlja. Probal sem ga zagnati ze brez trdih diskov in grafične kartice ter pa z enim stickom rama pa se dogaja enako. Ce gdo ve kaj bi lahko bilo narobe prosim za odgovore.
Potrbujem pomoč, ker sem doma sestavljal računalnik, kupil sem nove komponente in vse sestavil. Problem pa se je pojavil pri zagonu računalnika, ko ga prižgem 5 sekund dela in se nato znova vgasne ter se to ponavlja. Probal sem ga zagnati ze brez trdih diskov in grafične kartice ter pa z enim stickom rama pa se dogaja enako. Ce gdo ve kaj bi lahko bilo narobe prosim za odgovore.
Matična plošča asus H 81m-k
G3260 BOX PROCESOR HASWELL PENTIUM / INTEL
2x 4 gb ram DDR3
Napajalnik 500w
Grafična kartica nvidia geoforce gt 710 2gb
Disk toshiba 1 tb
G3260 BOX PROCESOR HASWELL PENTIUM / INTEL
2x 4 gb ram DDR3
Napajalnik 500w
Disk toshiba 1 tb
smacker ::
Škoda da nisi vprašal za nasvet pred nakupom, bi ti povedali da je to dve leti staro železo (ki pa v trgovini stane isto kot nova tehnologija).
So ti že v prvi temi vse povedali. Testiraj komponente eno za drugo (predvsem plato in napajalc). Očitno je nekaj fuč. Lahko pa neseš na servis, plačaš cca. 20eur pa bojo oni diagnosticirali napako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: smacker ()
Pa kak bi se drugace testiro kot tako da probas zagnat samo z enim stickom rama pa brez trdih diskov
S tem si stestiral RAM in diske. Nisi pa stestiral matične in napajalnika. To lahko stestiraš samo tak, da daš drugo, preverjeno delujočo matično/napajalnik.
Ja, preveril sem tudi vse komponente in za moje pojme vse delujejo in res nevem kje bi lahko bila težava
konspirator ::
Tole daj ven, ker imaš boljši gpu na cpu.
--
solatko ::
Izklopi panel vhode in štartaj na pinih power s kratkim stikom pinov POWER. Imaš med matično ploščo in ohišjem dovolj velike distančnike?
Za siguren preizkus daj matično na vrečko v kateri si jo dobil, priklopi napajanje, en ram in monitor, ter zaženi s stikom pinov Power.
Kateri napajalnik imaš? Moral bi priti v bios, če so komponente v redu. Je procesor podprt na strani proizvajalca matične?
Za siguren preizkus daj matično na vrečko v kateri si jo dobil, priklopi napajanje, en ram in monitor, ter zaženi s stikom pinov Power.
Kateri napajalnik imaš? Moral bi priti v bios, če so komponente v redu. Je procesor podprt na strani proizvajalca matične?
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Aston_11 ::
Morda starejši bios, ki ga je treba posodobiti na vsaj verzijo 1003. Simtomi kar ustrezajo nepodprtemu procu.
Zdaj me še samo zanima kaj so panel vhodi in kaj pinih power in kaj so distančniki med ohišjem in matično. Hvala za odgovore!
pa saj te vem kaj delam, ti pa tu neke linke od takih navodil gor davas
Vprasal sem samo kaj so panel vhodi in pinih vhodi
Vprasal sem samo kaj so panel vhodi in pinih vhodi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bolek7 ()
hojnikb ::
več kot očitno ti ne gre od rok, da po dveh temah in shit load nasvetov še vedno nisi našel rešitve .)
#brezpodpisa
janezvalva ::
oops
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: janezvalva ()
BorutK-73 ::
Zdaj me še samo zanima kaj so panel vhodi in kaj pinih power in kaj so distančniki med ohišjem in matično. Hvala za odgovore!
kabli za Front panel, on/off in reset switch, ledice za hdd in on.
Če pa ne veš kaj so distančniki, potem pa res nesi na servis.
Moj nasvet, daj vse ven iz ohišje, odstrani grafično (v bistvu jo sploh ne potrebuješ ker je v CPU boljša) in priklopi samo 1 palčko rama in testiraj, ko enkrat dela normalno v biosu pa še priklopiš trdi disk in ostale rame.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5752 (4688) | svetetko |
» | Težava z matično ploščoOddelek: Pomoč in nasveti | 7017 (6449) | lucky13 |
» | Računalnik se ne prižge!Oddelek: Strojna oprema | 1036 (975) | solatko |
» | Kaj je narobe s PC-jem?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1681 (1200) | SanAndreas |
» | Zadnji prizor...ChieftecOddelek: Strojna oprema | 2101 (1324) | segi |