» »

Varnost na spletni strani (prenos datotek)

Varnost na spletni strani (prenos datotek)

predtech ::

Pozdravljeni forumaši,

sem nova tukaj in tale prostor se mi je zdel še najbolj primeren za vprašanje. Kot bo razvidno iz posta, nisem prijavljena kot tehnološka navdušenka, ampak kot nekdo, ki išče odgovor, ker se zelo slabo znajde v svetu tehnologije in spleta. Upam, da mi boste vseeno poskušali resno odgovoriti/pomagati in da se ne boste smejali mojemu neznanju.

Problem:
navajena sem delati samo v brskalniku Google Chrome, s katerega dostopam tudi na določen forum oz. spletno stran. Ne vem, ali so se določena obvestila začela na tej spletni strani pojavljati zaradi posodabljanja Chroma ali zaradi česa drugega. Ob brskanju po forumu se mi na dnu strani pojavljajo obvestila z rdečim trikotnikom in klicajem: ta vrsta datoteke lahko poškoduje vaš računalnik, ali želite vseeno obdržati datoteko xxxxxx? Ob zapiranju spletne strani pa dobim obvestilo, da trenutno poteka xxxx prenosov in ali hočem preklic prenosov. To se mi zaenkrat dogaja samo na tej spletni strani.

Pri nastavitvah spletnega mesta sem poskušala z vsemi kombinacijami, ampak kolikor vidim, se zadeva odvija enako ne glede na nastavitve, pri čemer ne vem, kaj sprožim, če dovolim samodejne prenose.

Zakaj se mi to dogaja samo na tej spletni strani?

A gre tu za datoteke, ki so povezane s tem, kar je na forumu - filmčki, glasba z youtuba, ipd (res je, da teh povezav po novem tudi ne vidim, prej pa sem jih). Ali gre za kakšne čisto x datoteke, ki res lahko poškodujejo računalnik?

Ali lahko ta način obveščanja kako ukinem (do sedaj sem vedno preklicala vse prenose in zavrgla vse datoteke).

Administrator strani ne ve nič o kakšnih datotekah.

Upam, da dobim kakšen odgovor.

flyby ::

Najprej uporabi Chrome Cleanup Tool, ta aplikacija poišče in odstrani programsko opremo, ki morda povzroča težave s Chromom.

jype ::

predtech> Zakaj se mi to dogaja samo na tej spletni strani?

Google je na tej strani našel vsebino, ki je dovolj podobna temu, o čemer te opozarja. Ker gre za avtomatiziran postopek, ti kot uporabnik ne moreš ničesar spremeniti, žal.

predtech> A gre tu za datoteke, ki so povezane s tem, kar je na forumu - filmčki, glasba z youtuba, ipd (res je, da teh povezav po novem tudi ne vidim, prej pa sem jih). Ali gre za kakšne čisto x datoteke, ki res lahko poškodujejo računalnik?

Praviloma to pomeni, da je na strani vsaj ena datoteka, ki sproži to opozorilo.

flyby ::

ja, mogoče lahko preveriš še kaj o tej strani pravijo različni antivirusi

predtech ::

Hvala za odgovore.

FLYBY
Malo omahujem z uporabo aplikacije Chroom Cleanup Tool. Jo je kdo tukaj že uporabljal? Pogoji uporabe mi ne jamčijo nobene varnosti.
13.3 GOOGLE, NJEGOVE HČERINSKE DRUŽBE IN PODRUŽNICE TER DAJALCI LICENC VAM ŠE ZLASTI NE JAMČIJO, DA:
(B) BO UPORABA STORITEV POTEKALA NEMOTENO, HITRO, VARNO ALI BREZ NAPAK,
13.4 KAKRŠNO KOLI GRADIVO, KI GA Z GOOGLOVIMI STORITVAMI PRENESETE ALI DRUGAČE PRIDOBITE, UPORABLJATE NA LASTNO PRESOJO IN ODGOVORNOST. IZKLJUČNO VI STE ODGOVORNI ZA VSO ŠKODO V SVOJEM RAČUNALNIŠKEM SISTEMU ALI DRUGI NAPRAVI ALI ZA IZGUBLJENE PODATKE, DO KATERIH PRIDE ZARADI PRENOSA TAKŠNEGA GRADIVA.

Sem pa preverila, kaj pravijo antivirusi o tej strani. Detection ratio je 0/64, nekaj je pa unrated sites. To razumem kot da virusov ni našel, ne vem pa, kaj predstavljajo te unrated sites.

JYPE

Ne razumem, zakaj drugi brskalniki ne opozarjajo na to isto vsebino, saj je lahko nevarna tudi v drugih brskalnikih? Na kakšen način pa se lahko sploh takšna vsebina pojavi na določeni spletni strani? A administrator ne more nič narediti?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

bet at home nedosegljiv

Oddelek: Omrežja in internet
125850 (824) radmannsdorf
»

avtomatizacija klikanja, na dolečene povezave

Oddelek: Programiranje
91898 (1132) PARTyZAN
»