» »

.swf datoteka v Dreamweaverju

.swf datoteka v Dreamweaverju

Manager ::

Čao

Delam neko spletno stran v Dreamweaver-ju CS6 in imam problem s .swf datoteko. V Flashu Pro CS6 sem naredil navigacijski meni sestavljen iz slik. Problem se pojavi, ko vstavim ta navigacijski meni v Dreamweaver in mi potem, ko pogledam stran v Live view v Dreamweaverju dela normalno, ko pa to pogledam v IExplorer viewu pa mi vedno napiše, da si moram potegniti novejšo različico Flash predvajalnika dol. Imam najnovejšo različico pa mi še vedno pise. Sem bral po raznih forumih in sem videl, da bi naj rešitev bila, da se shrani datoteka v Flashu v nižjo različico, recimo 10.3. Ker je potrebno, da je datoteka v Actionscriptu 3.0 da bi delovalo vse kot mora datoteke ne morem shraniti recimo v Flash različici 6.0, ker v Actionscriptu 2.0 ne deluje kot mora. Sem probal z nižjo različico pa še vedno isto sporočilo se pojavlja.

Ali je možno, da mi ne dela kot bi moglo, ko kliknem v Dreamweaverju pogled IExplorer in mi dejansko tudi odpre spletno stran. Ko pa bo enkrat na netu pa bo delovalo. Je možno to čeprav sta oba pogleda v IExplorerju?

Če pozna kdo rešitev, bi bil hvaležen za odgovor :).
  • spremenil: Manager ()

eric_cartman ::

Saj se da naštimat po defaultu drug brskalnik.. Oz. da ti naredi v Dreamweaverju predogled v drugem brskalniku..

Jst morm rečt, da mi je explorer najslabši brskalnik in ga tudi ne uporabljam veliko tako kot ne verjetno še večina drugih. Prav zaradi takih stvari mi gre IE na živce.. Veliko stvari ne deluje tako kot mora.

Manager ::

Sem probal pogled iz Dreamweaverja v Google Chromu pa mi deluje kot sem želel.

Kaj to pomeni, da če bo kdo gledal iz Chroma in drugih brskalnikov mu bo normalno prikazalo vso vsebino, če pa bo gledal stran v IExplorerju pa mu bo vedno zahtevalo, da Omogoči blokirano vsebino (kar je moteče) preden si bo lahko ogledal .swf datoteko na moji spletni strani?

eric_cartman ::

Ne.. Lahko imaš samo ti ta problem pri ogledovanju te flash vsebine.. Če imaš še kšn drug računalnik, probaj izvozit projekt pa odpret v IE še na drugem kompu.

Manager ::

Hej

Sem pripravil spletno stran, ki ima na;
- vstopni strani index video galerijo slik (swf datoteka spuščena na najnižjo verzijo, mislim da 6.0 in Actionscript 2.0) in na

- podstrani Galerija imam še galerijo slik (swf datoteka, ki pa je nisem mogel spustiti pod 9.0 saj sem moral obdržati Actionscript 3.0, da mi normalno deluje galerija).

Ko preglejujem v brskalnikih kot so Firefox, Chrome, mi vse normalno prikazuje. V IE-ju mi potem napiše "Dovoli blokirano vsebino", ki jo dovolim in mi tudi nato normalno prikazuje. Problem pa se pokaže pri gledanju strani na mobilnih napravh kot je iPhone in iPad. tam pa mi Flash vsebine noče prikazati.

Ali to pomeni, da je najbolje, da opustim Flash in se lotim izdelave te vsebine (slydeshow in galerija slik) s kakšnim drugim programom (in če DA s katerim programom)?

Hvala za pomoč

eric_cartman ::

Am.. Fora je da Ipadi in Iphone-i že po defaultu ne podpirajo Flash vsebin.. Razn če so jailbraikani.. Če veš kaj je jailbraik pol je kul..Drugač pa si to razlagaj kot neko piratsko sheckano verzijo IOS-a, ki ti pol omogoča velik več stvari.. :P

Tko da za IOs pa Androide pa Windows Phone morš pač pogledat kero stvar vse podpirajo..In pol bo tut na smartphoneih in tablcah delal normalno...

Manager ::

Čao

Sem malo brskal in probaval različne stvari. Na koncu sem se odločil za naslednjo stvar.

Težavo sem rešil tako, da mi sedaj v spletnih brskalnikih, ki podpirajo Flash prikazuje tisto vsebino, ki sem jo v Flashu pripravil. Tisti spletni brskalniki, ki pa Flasha ne podpirajo (to so tudi iOS naprave kot sta iPhone in iPad) pa namesto tega prikažeta vsebino, ki sem jo pripravil v zanje prilagojeni obliki (ena slika iz videa in se pač nič ne premika ali pa video v obliki .mp4).

Najprej sem svoj .swf video spremenil v drugo obliko (v .mp4). Našel sem Xilisoft Video Converter, ki se mi je še najbolj dopadel in rešil težavo spreminjanja iz .swf v druge oblike.

Nato sem pa v Dreamweaverju CS6, v code view-u, kjer se nahaja napis "Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player." zamenjal s kodo, da mi prikazuje video namesto besedila.


Spodaj še prilagam povezavi za dodatno razlago in kodo;


http://tv.adobe.com/watch/learn-dreamwe...


http://www.adobe.com/inspire/2013/02/ht...


No, tako sem vsaj začasno rešil stvar dokler ne pripravim tega tako kot je treba. Upam, da če bo kdo kdaj imel enako težavo, da mu bo to pomagalo.

Lep pozdrav

Manager ::

Še ena stran z razlago zgoraj opisanega;

http://library.creativecow.net/articles...


Lep pozdrav


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHP koda - Slideshow

Oddelek: Izdelava spletišč
7880 (704) Manager
»

Dreamweaver deformira stran

Oddelek: Izdelava spletišč
6614 (555) The Player
»

Deramweaver problem

Oddelek: Programska oprema
9528 (497) dynr la
»

Flash

Oddelek: Izdelava spletišč
383746 (3159) Vice
»

Dreamweaver+flash

Oddelek: Izdelava spletišč
81123 (1045) Edelweiss

Več podobnih tem