» »

PS5

PS5

Temo vidijo: vsi
««
138 / 138
»
»»

D3m ::

oo7 je izjavil:

yayo je izjavil:

:O in seveda vem zakaj mi je muzika supercool. Trent Reznor + Atticus Ross.
Ampak poglejte like/dislike ratio. :))

Cuckman se je odločil narediti še eno neprivlačno možačo.

Smo opazili. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

yayo ::

mah, I'd bang. :D

Gregor P ::

yayo je izjavil:

Pet Shop Boys ...

Edina stvar, ki mi je bila všeč v tem napovedniku, pa morda še fizični gumbi 8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

D3m ::

Ko je začela slurpat McDonald's drink je blo tok cringe.

;((
|HP EliteBook|R5 6650U|

recmajkemi ::

Nikoli si nisem lastil konzole vsake toliko kdaj odigral kaj pri kakem kolegu leta nazaj. No in sem danes probal VR na PS4ki, lol noro. Seveda sedaj gledam kaj kupiti seveda bom vzel PS5, pro verjetno ne rabim in vidim, da ps vr2 kompletov pri nas ni na zalogi, tudi zelo čudne cene so objavljene 399 pri mimo vrste kjer je na zalogi amazon recimo pa 599. Se kaj ve se kompleti kaj hitro restockajo in kakšna je realna cena?
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Magic1 ::

Spraševat o zalogah zdaj med prazniki je mal optimistična. Če je je po kakršnikoli ceni, drugače enkrat po novem letu. Cene so pa uradne kar okoli 550€. So pa kao spustili v Ameriki zaradi slabe prodaje, samo je pol prodaja poletela in sedaj je cena še višja od originalne zaradi praznikov.
Magic

chuck ::

Cene se v sodobnih spletnih trgovinah sinhroniziraijo preko XMLjev in kadar se uvoznik ali založnik odloči za razprodajo, ceno zniža in pogosto ni več nove dobave. Medtem ko cene nedobavljivih izdelkov ostanejo takšne kot so bile pri razprodaji ali promociji.
Za konkretno PS5 si zamudil vse promocije.

Realna cena je vedno takšna kot jo je potrošnik pripravljen plačati in se prilagaja ponudbi in povpraševanju. Isto kot se v službi žicaš za višjo urno postavko.

Sony je točno vedel, da v času BF bodo vsi gledali na hude razprodaje in je bila cena znižana. Tisti, ki so zamudili, pa so sedaj pod pritiskom dedka mraza. Glede restockanja VR2 lansko leto več kot pol leta ni bilo nove zaloge. Sicer se VR2 kompleti še najde v Sloveniji, ampak ne po ceni kot bi želel.

twom ::

chuck je izjavil:

...
Kva bluziš?

Cene so od štiristo eur naprej, na amazon.de 460, primerjava cen na idealo.de

Silver ::

Pri VR2 kompletu bodi pozoren, da je precej malo dobrih iger za to platformo (seznam vseh), bi jih preštel na prste ene roke, pa še to so večinoma plačljive (redke so vštete v PS plus naročnino).

Kar noben ne upošteva je, da je večini ljudi slabo ob igranju iger kjer se oseba premika po prostoru. Jaz največ igram VR s kolegi, ko se nas nekaj nabere, izmenično igramo in se smejimo end drugemu (itak gledaš na TV kaj počne) ali pa tekmujemo (synth rider, what the bat, tentacular ipd.). Vsem je slabo po 5min vlakca smrti ali pa če je treba veliko hodit po prostoru (npr. horizon) ... Vključno meni! :)) Zato mogoče malce premisli in se oglasi še na kakšno "testno vožnjo".
Vsekakor pa je izkušnja z Grand Turismo fenomenalna, vredno poizkusiti je tudi No Man's Sky. Torej so plusi in minusi, malce premisli, če ti vložek praktično tisočaka res odtehta to kar boš dejansko dobil (ne kar "zaljubljeno" pričakuješ).

Šele sedaj sem padel v zajčjo luknjo VR2 pros&cons. Me je malo zmedlo, ko se na polno oglašuje, kako so vse igre iz ps4 kompatibilne z ps5,... pa vendarle za vr/vr2 igrovje ne velja.

Kaj bi se potem bolj "splačalo" vzeti vr1 in ga poganjati na ps5, ker ima več iger?

Je treba vsakršno koli online igranje imeti ps+ naročnino?

Silver ::

Hja, ne vem koliko je primerljiva kakovost med VR in VR2, sam na enki nisem nikoli igral. Kakovost izrisa grafike in sama slika (displaya) so na VR2 po recenzijah boljši, za VR2 ne rabiš kamere (so vgrajene) in podobne stvari (npr. eye-tracking je awesome!). Edini minus obeh VR in VR2 je, da zelo hitro pride do poškodbe kabla ali USB konektorja. Pri obeh je le-ta zelo drag (cca 300€, ponaredkov ni + po strukturi to ni "navaden" usb-c kabel), izruvaš/odlomiš ga pa zelo hitro, če ga močno potegneš iz PS enote.

Pod črto je meni VR2 še vedno odlična zadeva, le iger ni ravno toliko, da lahko za vsak dan izbereš novo. Žal je odličen hardware a se potenciala ne da izkoristiti zaradi manjka iger in ker je zaklenjen na PS5 hardware - če bi lahko očala priklopil še na PC bi bil to nakup leta. :D

Glede multi-player naročnine ti pa ne znam svetovati, jih redko igram in imam naročnino, zato težko rečem, če katera ne bi delala brez.

Kakor sem razbral se z ~60€ adapterjem PS VR2 se da priključiti v PC, vendar izgubi večino "bonbončkov" HDRja ni, prav tako sledenja očem, tresenje zgine, ... pa še kaj.

oo7 ::

Microsoft May Bring "All Their Big Games" To PS5, Analyst Says

2025 could be the year Microsoft goes "all-in" on its multiplatform strategy, a video game analyst has said.

https://www.gamespot.com/articles/micro...

O hudo nativen Flight simulator na PS VR2 bi bil ubijalski, kakor sicer uživam v No Man's Skyjevem letenju (Hvala! @Silver) mi je vseeno bolj pogodu realnejši okoliš.

Horas ::

o forza horizon na ps. the crew je obupen.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

skyform ::

Horas je izjavil:

o forza horizon na ps. the crew je obupen.

GT, FM in FH na eni konzoli bi bila zmaga, ampak bi raje to videl na Xboxu kot pa na PS, ker Sony ne zna narediti ali noče narediti kvalitetne, tihe konzole. Jaz tega sranja ne morem prenašati. Sem že imel sedem PS5, od Original, Slim, 30th LE in Pro, vse navaden klump, ki se dere 100 na uro in spušča okrog 10 različnih zvokov. Medtem, ko sta Xbox Series S in X skoraj neslišno tiha in še to kar oddajata je samo nežen veter od ventilatorja, ne pa da ventilator oddaja celo morje zvokov, vibracij, ufo zvoke in ne vem kaj vse, pol pa še nek coil whine od CPUja ali od kje že, ki se spreminja od igre v igro in celo iz scene v sceni v igrah, katastrofa. In da ne govorim kako se razlikujejo glasnosti in zvoki, ki jih oddajajo PS5, ker obstaja okrog 5-6 različnih ventilatorjev. Povrhu pa še je Sony postal drag, da te glava peče.

z3ro ::

Ali imaš sluh na nivoju spidermana ali pa res grozno nesrečo da je vseh 7 PSjev spuščalo tako grozne zvoke. Sam sem imel dva PS5, pri kolegu probal tudi Xbox X pa se mi zdelo nekaj grozno razlike. Trenutni PC, ki ga imam je pri igranju dosti glasnejši.

Med Xbox S/X in PS5 je dan in noč, sploh ni primerjave, ne vem kako se ti to lahko zdi podobno. V zadnjem PS5 slim sem imel kao najtišji PS5 ventilator (Foxconn) in je bil še zmeraj dosti glasnejši kot Xbox. Problem je, da konzola spušča en kup različnih motečih zvokov. PC imam tudi tih, še tišji kot Xbox. Zaradi zelo občutljivih ušes (Hyperacusis) ne prenesem glasne elektronike, sploh razna piskanja in brnenja. Nežen zvok vetra od ventilatorjev lahko toleriram ostalo pa ni šans. Nisem edini, ki se pritužuje nad tem, skoraj vsi lastniki obeh konzol se zgražajo kakšen klump je PS5 v primerjavi z Xboxom kar se tiče same kvalitete in glasnosti. To je to, ko nekaj mučkajo z dizajnom, raje vidim, da je konzola preprosta škatla kot Xbox in kvalitetno narejena, kot pa ta zakompliciran in ne eficienten dizajn od PS5.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Še vedno mislim da si samo pač (nažalost) med 1% tistih, ki mu je PS toliko glasnejši od vsega ostalega. Kolikor vem je Sony konkretno outsoldal Xbox (če me spomin ne vara celo x2) tako da ne vem zakaj bi večina kupovala PS če je tak šrot kot praviš.

Ok, to koliko ljudi je kupilo nekaj zaradi tega ker je "in" v določenem momentu, še ne pomeni, da je zadeva res kakovostna.

Reaper ::

Jaz tudi nimam problemov z glasnostjo PS5, kupil sem ga pa slabo leto po izidu če me spomin ne vara.

Legon ::

Predvsem pa bio bilo fino videt kaj več kot pričanje naključnega mimoidočega. Jaz ps5 v dnevni ne slišim, razen če bi dal igre na mute, kar pa nekako ni smisel. Tudi kar gledaš primerjav online so razlike minimalne, whathifi.com pa v svojih testih izpostavlja celo ravno obratno, da je ps5 tišji.

Tako, da bo treba kaj več kot sklicevanje na lastno avtoriteto, da bo to lahko kdorkoli resno jemal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Jaz večinoma igram zvečer, ko grejo vsi spat, na minimalni glasnosti in ne slišim PS5. Glasna je zgolj DVD enota pa še to so zrihtal, da zalaufa le ob zagonu igre. Še sam hladilnik v kuhinji spušča več različnega šundra.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Ker večino časa igram na PC monitorju s slušalkami se ga pa sploh ne sliši in nimam slušalk, ki bi super tesnile. Če nekdo gleda TV v prostoru slišim vse, kaj se na TV dogaja, PS5 ne slišim. Očitno stvar percepcije in posameznika.

z3ro je izjavil:

Še vedno mislim da si samo pač (nažalost) med 1% tistih, ki mu je PS toliko glasnejši od vsega ostalega. Kolikor vem je Sony konkretno outsoldal Xbox (če me spomin ne vara celo x2) tako da ne vem zakaj bi večina kupovala PS če je tak šrot kot praviš.

To koliko se konzola proda pa še res ne pomeni, da je zato konzola najboljša. Sony je najbolj prodana konzola zaradi samega imena in najboljšega marketinga.

En primer, ko je izšel PS1, je na trgu že bila Sega Saturn. Sony je prišel ven z PS1, ki je imel slabe kopije Seginih iger kot Tekken, slaba kopija Virtua Fighters, Ridge Racer, slaba kopija Sega Rally itd. A se je PS1 kljub temu dosti bolje prodal kot Sega. Zakaj? Zato ker je PS1 bil boljši, ne, ampak ker se Sony enostavno boljše spozna na trg in prodajno strategijo in ravno to je pokopalo Sego, napačne odločitve in bedasta strategija.

Če primerjamo PS5 in Xbox X, sta zelo primerljivi konzoli kar se tiče same zmogljivosti in zbirke iger, ki je absolutno premajhna, v bistvu je ta generacija navaden joke a se PS5 kljub temu prodaja. Sony si je ustvaril fanbase, ki bo kupil konzolo pa, če bo tudi skoraj brez iger in cena do neba. Na vrh vsega pa Sony očitno želi tudi pokopati vso konkurenco. Najbrž, zato da bodo lahko sami postavljali bolane cene kot za PS5 Pro. Če ni konkurence pač lahko delaš kar želiš. 

Torej hoces poveda da so tvoje zgodbe o glasnosti sam odraz tega da pac PS in Sony ne maras?

... in potem je tu še Nintendo; čisto drug planet 8-)

Sony ga je malo pihnil s pro verzijo, samo se ne sekirajo saj jim sama konzola ne prinaša glavnino zaslužka in konkurence ni. PS5 se pa še vedno prodajajo kot tople žemljice za cca. 400EUR. Ki je pa še vedno čist spodobna konzola. Zanimivo, da MS pri vsem denarju obupava, oni bi res morali mal prevetrit nekatere oddelke.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Problem je IMO v tem, da so igre postale pedrage za "nišne" trge ene konzole in je težko motivirat (beri plačat) studije v razvoj ekskluziv. Na Xbox je sploh totalna suša kar se tega tiče. In potem se folk obrne h konkurenci (nintendo, sony), kjer še najdeš kaj ekskluzivnega ostalo pa preigraš na PC.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Legon je izjavil:

Torej hoces poveda da so tvoje zgodbe o glasnosti sam odraz tega da pac PS in Sony ne maras?

Sploh nima nič veze s tem, da ne maram Sony. Sem namreč velik ljubitelj njihovih TVjev! Konzole sem pa imel skoraj vse od Sega Megadrive naprej. Od Sege, Nintenda, Sony in MS, nikdar nisem bil fanboy ene konzole. Konzole, ki jih nisem imel so bile PS4, Xbox One, Wii in Switch, ker sem leta 2013 prenehal z igranjem iger. 2021 pa sem nabavil Xbox S za sina in nato tudi Xbox X in PS5 a sem hitro opazil, da to več ni zame, razen dirkačine kot GT7 in FH, za kar najbrž ne bom nikdar izgubil interes, ker sem ljubitelj motorsporta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

PS5 je lep preskok iz PS4, ki sem jo imel prej (navadno in ne Pro). Ker nisem dnevno na konzoli ne občutim pomanjkanja iger, saj jih imam za preigrati še kar nekaj, nove pa tudi prihajajo. Dosti je iger iz PS4 ere, ki jih še nisem preigral in so vmes dobile patch za PS5 v obliki izboljšanih tekstur itd. Verjamem, da je lahko občutiti sušo novih iger za PS5 če si dnevni gamer. Jaz po večini igram nekaj ur samo za vikende in tega ne občutim. Tudi PS5 sem kupil kar nekaj mesecev po izzidu, mislim da je bilo skoraj eno leto, zaradi začetnih težav z nedobavljivostjo. Še potem, ko sem jo dobil, je bilo z veliko sreče in iznajdljivosti, saj je obdobje slabe dobavljivosti in scalpanja še vedno trajalo.

Pro verzija je pa za moje pojme precenjena in cenovno postavljena previsoko. Tako kot sem pri PS4 preskočil Pro verzijo jo bom najbrž tudi pri PS5, ker za trenutno konzolo nimam nobene kritike. Vsekakor bolj smotrn nakup za mladino kot kakšen PC, sploh če Fat model z Blu-Ray enoto dobiš rabljeno za kakšnih 250 ali 300 €.

Xbox Series X je, če se ne motim, celo malo močnejša konzola od PS5 po HW-ju. Pri nas je vedno prednjačil Sony pred Microsoftom, tudi zaradi uradne podpore. Xbox je drugje po svetu kar popularen ampak očitno ne dosega Sony-a. Je pa vsekakor dobro, da je neka konkurenca in da nima Sony monopola v tem segmentu trga.

skyform je izjavil:

z3ro je izjavil:

To koliko se konzola proda pa še res ne pomeni, da je zato konzola najboljša. Sony je najbolj prodana konzola zaradi samega imena in najboljšega marketinga.

Nikjer nisem napisal da je PS najboljša konzola;) Pravim samo da ni tak šrot kot ti praviš. Ker če bi bila se ne bi toliko prodajala tudi recimo po enem letu od izdaje. Ne mi rečt da bi vsi še naprej kupovali PS, če bi konzola res spuščala takšne nemogoče zvoke kot ti praviš da jih.

Glede na to da npr. Tesle kupujejo kljub temu, imajo verjetno tudi pri PS5 izjemen ventilatorski klub:P

Kaj je narobe z Teslami?

Ni to tema za to ...

Zakaj potem serješ s tem po temi?

Ker najbrž mora in ima zelo veliko first hand izkušenj s Teslami. Važno da smo lastniki zadovoljni, kot s PS5.

Zvezdica27 ::

živ,

fantje, če bi kdo želel, sem se odločil, da prodam ps5, vendar ga prodajam le z volanom (mislim da je g27). Volan ima konstrukcijo, leseno, da stoji in da lahko voziš, recimo, iz kavča.

zs tle, prosim,

b

oo7 ::

Glede na govorice naj bi letos na PS5 prišle Microsoftove igre Halo: The Master Chief Collection Microsoft Flight, Gears of war, Hellblade 2, Age of Mythology...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Horas ::

we want forza horizon! sicer špilamo na PC ampak če že mamo ps5 :D tam bi pa plačal.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Forze Horizon še ne bo lep čas, sploh sedaj, ko se ve da bo MS nardil še konzolo za naslednjo generacijo.

««
138 / 138
»
»»